Een kennis van mij is er weer heel tevreden over, maar die heeft wel de "Pro" met een normale piston. De manometer zit bij deze niet in het midden, maar aan de linkerkant:quote:Op maandag 26 november 2007 17:15 schreef faberic het volgende:
[..]
Ascaso is verschrikkelijk, een vriend van mij heeft hem en moest apart een tamper bestellen die achteraf zo nauw sluit de hij bij het tampen dat ding er niet meer uitkrijgt waardoor hij eraan moet trekken wat de koffiepuck beschadigd.
En over de Isomac Zafiro (single boiler) heeft men op coffeegeek deze conclusie:quote:Given this understanding, from the barista's viewpoint, the only difference between an E61 with dedicated brew boiler and HX espresso machine is the brew temperature control. Some find HX brew temperature control perplexing, some find it tedious. I agree it's an extra step and one that demands a modicum of understanding of how espresso machines work, but I hasten to point out that if figuring out the HX flush is challenging for a barista, they're really going to struggle with more vexing problems like extraction problem diagnosis and taste flaw diagnosis.
That said, it is unquestionably true that a dedicated brew boiler does simplify the barista's job. Whether that's worth the price of admission of a dual boiler or swapping an HX espresso machine for a single boiler is another question.
Dat is mooi! Met die nieuwe ring blijft de druk hoog genoeg om crema te genereren? Of was er iets anders aan de hand? Met welke soort koffie maak je je espresso?quote:Op dinsdag 27 november 2007 10:15 schreef honda1990 het volgende:
M'n delonghi doet het al beter nu ik een goeie o-ring heb, de smaak is wat zurig maar de cremalaag is wel heel mooi. Dat vind ik eigenlijk gek want de espresso is niet echt super maar de cremalaag is wel heel goed. Ik heb mn delonghi op internet en ik heb geboden op die Brazilia. Nu maar wachten of diegene reageerd en akkoord gaat.Tot die tijd lees ik mee en doe ik het met slechte espresso, en af en toe goeie aangezien ik een barman ben in een restaurant
Ik denk het wel, want voordat die ring kapot ging deed hij het gewoon goed (wat je dan van een delonghi kan verwachten ) Ik maak mn espresso nog met lavazza ( ik weet het ) ik heb gewoon het geld niet om een fatsoenlijke molen te kopen of om altijd betere koffiemaling te kopen. Maar om een minder bittere nadronk te hebben moet ik dan fijnere of grovere maling kopen? Ik kan natuurlijk wel verschillende malingen kopen in de prijscategoriën.quote:Op dinsdag 27 november 2007 10:18 schreef Mark_D het volgende:
[..]
Dat is mooi! Met die nieuwe ring blijft de druk hoog genoeg om crema te genereren? Of was er iets anders aan de hand? Met welke soort koffie maak je je espresso?
Bitterheid komt vaak door een te hoge temperatuur, misschien kun je proberen om de temperatuur wat omlaag te krijgen door eerst wat water te laten stromen?quote:Op dinsdag 27 november 2007 10:32 schreef honda1990 het volgende:
[..]
Ik denk het wel, want voordat die ring kapot ging deed hij het gewoon goed (wat je dan van een delonghi kan verwachten ) Ik maak mn espresso nog met lavazza ( ik weet het ) ik heb gewoon het geld niet om een fatsoenlijke molen te kopen of om altijd betere koffiemaling te kopen. Maar om een minder bittere nadronk te hebben moet ik dan fijnere of grovere maling kopen? Ik kan natuurlijk wel verschillende malingen kopen in de prijscategoriën.
Ok, maar als je koffie verbrand dan zie je dit toch in je cremalaag? De cremalaag is juist aardig licht van kleur. Hij is niet echt dik maar als ik met een lepeltje erdoorheen roer is hij niet kapot zegmaar.quote:Op dinsdag 27 november 2007 10:39 schreef Mark_D het volgende:
[..]
Bitterheid komt vaak door een te hoge temperatuur, misschien kun je proberen om de temperatuur wat omlaag te krijgen door eerst wat water te laten stromen?
Ik wacht nog geduldig op mijn pakketje.quote:Op dinsdag 27 november 2007 10:32 schreef Mark_D het volgende:
[offtopic]
Om dan maar weer on-topic te gaan: Hoe bevallen de Synesso baskets? Merken jullie veel verschil t.o.v. de stock baskets?
De koffie hoeft niet te verbranden om bitter te smaken. Het hoeft maar een paar graden minder warm te zijn om de bitterheid uit de smaak te krijgen. Als je inderdaad een donkere ring in je crema ziet, is er sprake van verbranding. Die smaken nogal goor...quote:Op dinsdag 27 november 2007 11:07 schreef honda1990 het volgende:
[..]
Ok, maar als je koffie verbrand dan zie je dit toch in je cremalaag? De cremalaag is juist aardig licht van kleur. Hij is niet echt dik maar als ik met een lepeltje erdoorheen roer is hij niet kapot zegmaar.
Ok, dit ga ik proberen zodra ik thuis ben. Ik heb op internet gelezen dat je bij mijn delonghi hem een kwartier tot een halfuur moet voorverwarmen. Is dit dan wel nodig aangezien je hem als hij is opgewarmt meteen af moet laten koelen? Van een donkere cremalaag is geen sprake. Ik zal proberen één dezer dage een foto te maken van de cremalaag en misschien een filmpje van de koffie die er uit komt.quote:Op dinsdag 27 november 2007 11:22 schreef Mark_D het volgende:
[..]
De koffie hoeft niet te verbranden om bitter te smaken. Het hoeft maar een paar graden minder warm te zijn om de bitterheid uit de smaak te krijgen. Als je inderdaad een donkere ring in je crema ziet, is er sprake van verbranding. Die smaken nogal goor...
Ik heb hem geprobeerd, zeker niet slecht en handig bij mijn te hete Silvia destijds. Maar het is wel een soort koffie waar je echt van moet houden.quote:"Izzo Supermiscela Bar; een sprookje in espresso land.
Vergeet u alles wat u van koffie weet. Bij Izzo Supermiscela Bar is werkelijk alles anders.
De bijna zwarte bonen zien er op het eerste oog niet erg aantrekkelijk uit. Een tweede aanblik laat ons de ware aanblik zien: Alleen de beste arabica's, allemaal zeer lang gebrand, zonder een spoor van vervelende tonen te herkennen, geen halve bonen, allemaal prachtig egaal - licht olieachtig glanzend. Dit is dan ook gelijk het negatieve puntje van deze koffie: minder geschikt voor de volautomaat.
Een koffie die zich met een klein foefje nog lekkerder laat smaken. Schakel uw espressoapparaat over op stoom (~10-20 seconden - even zelf uitproberen), en dan gelijk weer afschakelen. Op die manier is er bij het koffiezetten een hogere temperatuur beschikbaar. En juist dat vindt deze koffie lekker. Deze Supermiscela moet je flink op zijn donder geven. Ideaal dus eigenlijk voor de (vaak te hete ...) Pavoni en Cimbali's.
Experimenteer ook eens rustig met de maalgraad bij deze koffie. Tot 25 seconden doorlooptijd is nog acceptabel, dus echt fijn malen. Een super crema, met een mooie tekening, niet bitter, geen onaangename zuren, gewoon perfect."
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |