FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag #80
Martijn_77dinsdag 6 november 2007 @ 18:56
Vorige deel: Wat eten en drinken we vandaag #79


KiwiTjuHhdinsdag 6 november 2007 @ 18:59
Glas water
Mirjamdinsdag 6 november 2007 @ 19:11
ik ga voor het eerst spaghetti carbonara maken
ben benieuwd.
straks, na het eten, erwtensoep maken
Vividinsdag 6 november 2007 @ 19:13
Kip piri piri met rijst en een salade
Stereotomydinsdag 6 november 2007 @ 19:15
Iets met 35% korting, want ik ga nu naar de AH
golferdinsdag 6 november 2007 @ 19:16
Net een chinese afhaalmaaltijd van een voor ons nieuwe Chinees uit Santpoort geprobeerd.
Was beter dan onze Bloemendaalse afhaal-chinees.
shiNinG_staRdinsdag 6 november 2007 @ 19:24
Kip met rijst, zoetzure saus, groenten, ananas en champignons.
Mirjamdinsdag 6 november 2007 @ 19:31
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 19:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ga voor het eerst spaghetti carbonara maken
ben benieuwd.
dat was echt lekker!
zeker met een lekkere dot parmezaan die ik had meegenomen uit italie
Isegrimdinsdag 6 november 2007 @ 19:32
Alweer een k&k-maaltijd. Beetje druk.

Vanmiddag bij Van der Valk Breukelen wel een uitstekende lunch gehad (had er cursus). Lekkere pastasalade, chicken wings, gamba's. Ben niet zo'n Van der Valk-fan, maar dit was goed te doen.
-Mellow-dinsdag 6 november 2007 @ 19:39
biefstukje in rode wijn-tijmsaus met sperzieboontjes
Raissadinsdag 6 november 2007 @ 20:26
Straks lekker een zak naturel chips met wat dipsaus... Oh zo slecht maar oh zo'n zin in..
ColdFeetdinsdag 6 november 2007 @ 20:39
De kip met prut viel geenszins tegen!
Sausje van rijstazijn, light soy, chilisaus, gembersiroop, een limoentje, een vleugje vissaus en een snufje vetsin, gebonden met wat maizena. Lekkere plakkerige saus werd het, hartig en zoet tegelijk
Kip gewokt in sesamolie met knoflook, saus, lente-uitjes en cashews erbij, easy. Hapje rijst, sperzieboontje...

Nu koffie.
Tezzdinsdag 6 november 2007 @ 20:44
De koude gehaktbal die over was van het avondeten riep mij al de hele tijd vanuit de koelkast. Nu is ie op.


Hij was eigenlijk voor mijn man die om half elf thuis komt van de late dienst, ahum, maar ik zeg gewoon dat er niets meer over was of zo..... ...
Stereotomydinsdag 6 november 2007 @ 20:48
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 20:44 schreef Tezz het volgende:
De koude gehaktbal die over was van het avondeten riep mij al de hele tijd vanuit de koelkast. Nu is ie op.


Hij was eigenlijk voor mijn man die om half elf thuis komt van de late dienst, ahum, maar ik zeg gewoon dat er niets meer over was of zo..... ...



Tezzdinsdag 6 november 2007 @ 20:49
Ja inderdaad Stereo: peren zat. Moet ie die maar eten.


hihihi
Patries86dinsdag 6 november 2007 @ 20:57
gebakken aardappelen
Snijbonen
Bal gehakt
Beker Melk
Mirjamdinsdag 6 november 2007 @ 21:06
limoncello, meegenomen uit italie
smaakt heel anders dan de andere fles die ik van het weekend had
ff wennen dus, maar wel ok
*nip*
Patries86dinsdag 6 november 2007 @ 21:24
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 21:06 schreef MissyMirjaM het volgende:
limoncello, meegenomen uit italie
smaakt heel anders dan de andere fles die ik van het weekend had
ff wennen dus, maar wel ok
*nip*
Limoncello is lekker!!
Staat hier ook nog een fles vers uit italie

Glas water en wat borrelnootjes
Qweadinsdag 6 november 2007 @ 22:00
mandarijnos
Mirjamdinsdag 6 november 2007 @ 22:52
net een garnalen maaltijdsalade van de AH weggewerkt
was best aardig, niet echt mijn favoriet.
allsystemshaltdinsdag 6 november 2007 @ 23:23
Pistachenoten

Wat kan ik daar van genieten

Nadeel is wel dat ik sneller wil eten dan ik kan pellen

En dat vaak net te zout is.

Voor de rest
golferwoensdag 7 november 2007 @ 00:52
Nog even een paar knakworstjes wegwerken.
Mirjamwoensdag 7 november 2007 @ 00:54
water
Xenniawoensdag 7 november 2007 @ 01:16
Een stukje kaas-uienbrood uit de oven
Isegrimwoensdag 7 november 2007 @ 08:01
Koekjes die ik gister heb meegejat uit de Van der Valk.
#ANONIEMwoensdag 7 november 2007 @ 08:50
quote:
Op woensdag 7 november 2007 08:01 schreef Isegrim het volgende:
Koekjes die ik gister heb meegejat uit de Van der Valk.


Spa&Fruit de appel-kers variant
Qweawoensdag 7 november 2007 @ 09:12
broodje pindakaas
KiwiTjuHhwoensdag 7 november 2007 @ 11:00
Een banaan, peer en een kopje thee
DarkElfwoensdag 7 november 2007 @ 11:11
glas water, heb enorme dorst
Fuentewoensdag 7 november 2007 @ 11:36
Vanavond macaronie met lekker veel groenten
renzellwoensdag 7 november 2007 @ 11:48
Moroco minth thee en een geroosterde boterham met pindakaas.

Vanavond noodgedwongen wéér een kant en klare maaltijdsalade oid.
_Hestia_woensdag 7 november 2007 @ 11:58
Gisteren Nasi Rames gegeten. Wel veel werk, maar wel erg lekker

Vanavond Hot Ajam
KiwiTjuHhwoensdag 7 november 2007 @ 14:36
Net 2 crackertjes met kaas gehad en glas water

Vanavond stampot spitskool met een rundervink!
DarkElfwoensdag 7 november 2007 @ 15:16
vanavond maak ik gerookte zalm wraps. (insmeren met zure room, sla erop, gehalveerde cherrytomaatjes, plakjes komkommer, gerookte zalm, asjovisfilets. Wat peterselie en dille erover en zout en peper en in elkaar knutselen maar)
coltje87woensdag 7 november 2007 @ 15:19
Heb net een cup-a-soup tomaat op. Vanavond eet ik thuis, gekookte wortelen, aardappelen en een champignon-ragoutschnitzel.
Isegrimwoensdag 7 november 2007 @ 16:22
Ga straks pasta maken met mijn eigen saus en pancetta.
golferwoensdag 7 november 2007 @ 17:10
Restanten van de Chinees van gisteren.
Patries86woensdag 7 november 2007 @ 17:10
ontbijt:
Bolletje met smeerkaas

Luch:
Bolletje tonijnsalade

Avondeten
Bloemkool ovenschotel van de AH
Qweawoensdag 7 november 2007 @ 17:21
Burp.

Nasi gehad

Vanmiddag 2 saucijzen broodjes en vanmorgen een broodje calve pindaaaaakaassss
Isegrimwoensdag 7 november 2007 @ 18:38
* snoept van stukjes uitgebakken pancetta
Martijn_77woensdag 7 november 2007 @ 18:55
Chinees
ColdFeetwoensdag 7 november 2007 @ 18:58
quote:
Op woensdag 7 november 2007 18:38 schreef Isegrim het volgende:
* snoept van stukjes uitgebakken pancetta
Toch wel die van Little Italy hoop ik?

Ik ga even aardappels schillen. Andijviestamppot hiero.
KiwiTjuHhwoensdag 7 november 2007 @ 19:06
Een paar druiven
Isegrimwoensdag 7 november 2007 @ 19:09
quote:
Op woensdag 7 november 2007 18:58 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Toch wel die van Little Italy hoop ik?
Bien sûr. Alleen ze hebben momenteel enkel die ronde, niet die platte.
ColdFeetwoensdag 7 november 2007 @ 19:14
quote:
Op woensdag 7 november 2007 19:09 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Bien sûr. Alleen ze hebben momenteel enkel die ronde, niet die platte.
Neeeeee toch, wat een drama!

Ik zou niet durven beweren welke ik t lekkerst vind.
SHEwoensdag 7 november 2007 @ 19:18
Over pancetta gesproken...ik heb nog een stukje over van Isegrim..die heerlijk stinkende

Die gaat over een uitsmijter du Sjors for two;
drie bammen
dunbesmeerd met mayo
dan laagje tomaat
dan laagje uitgebakken pancetta
dan laagje komkommer
dan gebakken zoete uien
dan 3 ei gebakken met geheime kruidenmix

afmaken met pietsie dragon

Heerlijk simpel ...want ik zit nog op kantoor en kan dus niet echt whoo-en.
Isegrimwoensdag 7 november 2007 @ 19:18
Alles van Little Italy is lekker.
Muckwoensdag 7 november 2007 @ 20:23
een glas Dubbelfriss witte druif/citroen en een stukje gevuld speculaas
KiwiTjuHhwoensdag 7 november 2007 @ 20:27
Glas cola light
Terpentin07woensdag 7 november 2007 @ 20:30
Pistoletjes met kaas.jam en nutella.En nog een kiwi en als afsluiter kokoschocolade.
ColdFeetwoensdag 7 november 2007 @ 23:16
Appeltje, watertje... Niet echt opwindend.
DarkElfwoensdag 7 november 2007 @ 23:24
kopje goodnight thee
-Mellow-woensdag 7 november 2007 @ 23:26
hopjesvla en anijsmelk met honing
Stereotomydonderdag 8 november 2007 @ 00:00
4 brokjes Weetabix
Xenniadonderdag 8 november 2007 @ 01:55
quote:
Op woensdag 7 november 2007 19:18 schreef Isegrim het volgende:
Alles van Little Italy is lekker.
Koop je dat gewoon in de supermarkt? En waar vind ik de pancetta?

Ik heb pompensoep met turkse gekruide worst en turks brood gegeten op het werk en het was heerlijk. Ik heb zojuist nog een kopje genomen
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 08:07
quote:
Op donderdag 8 november 2007 01:55 schreef Xennia het volgende:

[..]

Koop je dat gewoon in de supermarkt? En waar vind ik de pancetta?
Little Italy is een Italiaanse delicatessenzaak hier in Rotterdam.
KiwiTjuHhdonderdag 8 november 2007 @ 10:16
Een glas water en plakje ontbijtkoek.
_Hestia_donderdag 8 november 2007 @ 11:30
tussen de middag groentensoep en vanavond restje Hot Ajam van gisteren
motorbloempjedonderdag 8 november 2007 @ 11:58
vanavond lekker Burger King denk ik

moet naar Den Haag vanavond direct uit m'n werk voor generale repetitie toneel, dus weinig voedseltijd
Muckdonderdag 8 november 2007 @ 12:22
net een stukje appeltaart op en vanavond eten we boerenkool
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 12:26
Vanavond heb ik een kookcursus Japans bij Kookpunt: http://www.kookpunt.nl/kookpunt/6
ColdFeetdonderdag 8 november 2007 @ 12:35
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:26 schreef Isegrim het volgende:
Vanavond heb ik een kookcursus Japans bij Kookpunt: http://www.kookpunt.nl/kookpunt/6
Awwww, wat ontzettend leuk zeg!
Ik zit daar zo even rond te kijken, en eigenlijk wil ik alle cursussen wel doen, basiscursus inclusief!

OT koffie, amandelen, knackebrot met pitjes en een appel.
Muckdonderdag 8 november 2007 @ 12:39
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:26 schreef Isegrim het volgende:
Vanavond heb ik een kookcursus Japans bij Kookpunt: http://www.kookpunt.nl/kookpunt/6
oeh datwil ik ook wel
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 12:43
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:35 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Awwww, wat ontzettend leuk zeg!
Ik zit daar zo even rond te kijken, en eigenlijk wil ik alle cursussen wel doen, basiscursus inclusief!
Ikke ook wel, alleen het is vrij prijzig. Maar vanavond is van mijn werk, kost mij maar tien euro. En dat wordt tweemaal per jaar gedaan, dus als ik er lang genoeg blijf werken...
ColdFeetdonderdag 8 november 2007 @ 12:45
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ikke ook wel, alleen het is vrij prijzig. Maar vanavond is van mijn werk, kost mij maar tien euro. En dat wordt tweemaal per jaar gedaan, dus als ik er lang genoeg blijf werken...

... Dan heb je net voor je pensioen éindelijk de kiwibavarois onder de knie
Ja, leuk. Maak je foto's? Of in ieder geval een uitgebreid verslag?
KiwiTjuHhdonderdag 8 november 2007 @ 12:46
Het plan is om tartaar, witlof en aardappels te eten.. maar ik heb onwijs veel zin in chinees
Muckdonderdag 8 november 2007 @ 12:47
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:46 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Het plan is om tartaar, witlof en aardappels te eten.. maar ik heb onwijs veel zin in chinees
soms móét chinees gewoon
KiwiTjuHhdonderdag 8 november 2007 @ 12:51
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:47 schreef Muck het volgende:

[..]

soms móét chinees gewoon
Uhuh
Het is alleen beetje jammer dat ik het vlees al uit de vriezer heb, maja.
Ik heb gewoon echt zin in chinees

Eens kijken wat het wordt vanavond.
ColdFeetdonderdag 8 november 2007 @ 12:53
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:51 schreef KiwiTjuHh het volgende:

[..]

Uhuh
Het is alleen beetje jammer dat ik het vlees al uit de vriezer heb, maja.
Ik heb gewoon echt zin in chinees

Eens kijken wat het wordt vanavond.
Dan doe je gewoon allebei?
Slokje sojasaus over je tartaar, beetje gember en knoflook, en voila, je chinese tartaartje Even snel grillen, zo klaar! En dan de rest afhalen...
Kuukskedonderdag 8 november 2007 @ 12:56
Vanavond aardappelen, boontjes in tomatensaus en een kipschnitzel. .
motorbloempjedonderdag 8 november 2007 @ 13:15
@Isegrim

kon op de site geen prijzen vinden... hoe duur is die cursus die jij gaat doen?

klinkt namelijk echt heel tof (Dieetclub material enzo )
Tezzdonderdag 8 november 2007 @ 13:21
Ik ga zometeen wat hapjes klaarmaken voor het verjaardagsfeestje van mijn dochter morgen (gehaktballetjes, worstjes in croissantdeeg). De rest maak ik morgen allemaal.

Vanavond eten we dus snel een frietje of zo.......iets makkelijks in ieder geval
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 13:40
quote:
Op donderdag 8 november 2007 13:15 schreef motorbloempje het volgende:
@Isegrim

kon op de site geen prijzen vinden... hoe duur is die cursus die jij gaat doen?

klinkt namelijk echt heel tof (Dieetclub material enzo )
Dieetclub? Ik denk niet dat ze Sonja Bakker-cursussen hebben hoor.

De prijzen staan wel op de site. http://www.kookpunt.nl/kookpunt/menu/detail/54/24
KiwiTjuHhdonderdag 8 november 2007 @ 13:43
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:53 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dan doe je gewoon allebei?
Slokje sojasaus over je tartaar, beetje gember en knoflook, en voila, je chinese tartaartje Even snel grillen, zo klaar! En dan de rest afhalen...
Mwah, ik denk dat ik de tartaartjes bak en ze morgen tussen brood doe
Tezzdonderdag 8 november 2007 @ 14:14
quote:
Op donderdag 8 november 2007 13:43 schreef KiwiTjuHh het volgende:

[..]

Mwah, ik denk dat ik de tartaartjes bak en ze morgen tussen brood doe
Of je kunt ze niet bakken en dan morgenmiddag een lekkere lunch mee maken. Wit pistoletje, ijsbergsla, tartaar met peper en zout en dan nog gekookt ei er op. Oh ja, en mayo natuurlijk.............
Xenniadonderdag 8 november 2007 @ 14:42
quote:
Op donderdag 8 november 2007 08:07 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Little Italy is een Italiaanse delicatessenzaak hier in Rotterdam.
Ah, oke ik dacht dat het een merk was. Alleen in Rotterdam?

Ik heb net 3 mini loempia's gehaald bij de loempia-kar
DarkElfdonderdag 8 november 2007 @ 14:47
vanavond kopje soep en wat gevulde tomaten (met feta en olijven enzo)
4EverBlackEyeddonderdag 8 november 2007 @ 15:14
Een noedelsoepje met beef-smaak (best pittig) en een liter water
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 15:21
quote:
Op donderdag 8 november 2007 14:42 schreef Xennia het volgende:

[..]

Ah, oke ik dacht dat het een merk was. Alleen in Rotterdam?
Ja, 't is geen keten ofzo. Gewoon een Italiaanse familie die vond dat wij ook recht hebben op hun heerlijkheden.
Bluesdonderdag 8 november 2007 @ 15:25
Vandaag krijgt golfer venkel

Zeeduivel gekocht, laten fileren, straks zachtjes bakken in roomboter, erbij gegratineerde venkel/aardappelschotel

Morgen alvast gehaktballetjes in tomaten-wijnsaus met paprika gemaakt.

Nu een bakkie koffie met fruit en water
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 15:29
Sjiek spiegeleitje: met parmaham en kaas. Gewone ham was niet voorradig.
Bluesdonderdag 8 november 2007 @ 15:30
Oh maar dat lijkt me helemaal niet erg grim
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 15:36
Nee, is het ook niet. En gewone ham als in supermarktham vind ik bah.
ColdFeetdonderdag 8 november 2007 @ 15:36
quote:
Op donderdag 8 november 2007 15:21 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ja, 't is geen keten ofzo. Gewoon een Italiaanse familie die vond dat wij ook recht hebben op hun heerlijkheden.
Meneer ColdFeet rijdt er zometeen even langs op weg naar huis, voor pancetta en polenta
Ik ben er dus nog nooit geweest t Was door dat Rotterdam-topic dat ik op het idee kwam om hem er af en toe heen te sturen voor allerlei lekkers...
Mirjamdonderdag 8 november 2007 @ 15:49
ik eet vanavond mijn erwtensoep met roggebrood en katenspek
mijn andere helft eet spaghetti carbonara
hopen dat hij t wat vindt
KiwiTjuHhdonderdag 8 november 2007 @ 16:12
Het wordt dus chinees
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 16:25
quote:
Op donderdag 8 november 2007 15:36 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Meneer ColdFeet rijdt er zometeen even langs op weg naar huis, voor pancetta en polenta
Ik ben er dus nog nooit geweest t Was door dat Rotterdam-topic dat ik op het idee kwam om hem er af en toe heen te sturen voor allerlei lekkers...
Dan moet je toch echt eens gaan kijken. Vooral de pater familias is tof. En de hele winkel is tof, vooral de vitrine met kazen en vleessoorten.
Bluesdonderdag 8 november 2007 @ 16:53
Sympathy for the devil

Tezzdonderdag 8 november 2007 @ 17:35
quote:
Op donderdag 8 november 2007 16:25 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dan moet je toch echt eens gaan kijken. Vooral de pater familias is tof. En de hele winkel is tof, vooral de vitrine met kazen en vleessoorten.
Ohhhhhh ik ben zo jaloers.........Hier in Valkenswaard heeft een paar jaar terug ook zo'n winkel gezeten, met italiaanse specialiteiten. Vooral de vitrine was gewoon jummie, met allerlei verse antipasta's.....Maar deze winkel heeft, wegens gebrek aan belangstelling van de brave brabantse burgers slechts een paar maanden volgehouden. Grrrrrrrr. Aan mij heeft het niet gelegen in ieder geval.

Ik slinger zometeen trouwens de frietpan maar ff aan.....
Sjengdannydonderdag 8 november 2007 @ 17:36
Mosselen!

Muckdonderdag 8 november 2007 @ 17:56
men, wat was de boerenkool lekker
Qweadonderdag 8 november 2007 @ 18:34
patat + br hamburger mayo
Martijn_77donderdag 8 november 2007 @ 18:42
Pasta met een tomaten groente saus
Bluesdonderdag 8 november 2007 @ 18:56
Zo, het duiveltje met de venkel/aardpuree zit er weer in

Mirjamdonderdag 8 november 2007 @ 19:01
veel te veel gegeten
maar t was wel lekker ook nog een beetje spaghetti gepikt
Vividonderdag 8 november 2007 @ 19:36
Ziet er heerlijk uit Bluezz!

Ik heb erwtensoep op.
-Mellow-donderdag 8 november 2007 @ 21:42
och ik heb zo lekker gegeten net. zeevruchten met champignons en roma tomaatjes uit de oven
DarkElfdonderdag 8 november 2007 @ 22:08
nu frambozen karvan cevitam frambozen gemixed met spa rood
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 22:21
Kookpunt was leuk en gezellig, maar ik zou er niet de normale prijs (¤ 59,-) voor over hebben. Gewoon gezellig met z'n allen gekookt, maar echt een 'cursus' kon ik het niet noemen. Misschien ook meer bedoeld voor mensen die niet echt kunnen koken.

Eten was best lekker, maar Japans is niet echt mijn ding.
ColdFeetdonderdag 8 november 2007 @ 22:37
quote:
Op donderdag 8 november 2007 22:21 schreef Isegrim het volgende:
Kookpunt was leuk en gezellig, maar ik zou er niet de normale prijs (¤ 59,-) voor over hebben. Gewoon gezellig met z'n allen gekookt, maar echt een 'cursus' kon ik het niet noemen. Misschien ook meer bedoeld voor mensen die niet echt kunnen koken.

Eten was best lekker, maar Japans is niet echt mijn ding.
Vertel 's, wat heb je gemaakt?

Hier fajitas. Oh zo simpel, oh zo lekker!
Qweadonderdag 8 november 2007 @ 22:38
tukkiesssssssss
Isegrimdonderdag 8 november 2007 @ 22:46
quote:
Op donderdag 8 november 2007 22:37 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Vertel 's, wat heb je gemaakt?
Ikzelf shii-take bouillon (ze gebruiken bouillonpoeder uit een pakje van Knorr ). Verder was er tempura van groenten en grote garnalen, sushi, yakitori, rundvleesrolletjes met groenten, een soort dikke, groene mie, geroerbakte groenten, sesamkoekjes en notenijs.
Tezzvrijdag 9 november 2007 @ 08:05
En we eten vandaag taart en lekkere hapjes! Joepie feest mijn dochter wordt vijf !
DarkElfvrijdag 9 november 2007 @ 08:06
Gefeliciteerd Tezz

OT: glas water.
KiwiTjuHhvrijdag 9 november 2007 @ 08:33
Yoghurt met muesli met yoghurt en een glas water
#ANONIEMvrijdag 9 november 2007 @ 08:38
koffie
Kuukskevrijdag 9 november 2007 @ 10:14
Nu ff niets. Maar vanavond uit eten . Ik heb de kaart al gezien; het wordt vooraf de carpaccio en als hoofdgerecht neem ik een scholbaarsfilet ofzoiets. De enige gerechten op de kaart zonder vage orgaanmeuk .
KiwiTjuHhvrijdag 9 november 2007 @ 10:50
Net een broodje met ham en kaas gemaakt om straks op te eten in de trein
Curiosityvrijdag 9 november 2007 @ 16:15
Vanmiddag zelfgemaakte turkse pizza's gegeten, zie hier de foto's Turkse pizza

Straks worden het knoflook garnalen met een heerlijk mediteraan stokbroodje.
boriszvrijdag 9 november 2007 @ 16:58
Receptkaarten 44 45 07
Bami met limoen en gerookte makreel
Oosters, hoofdgerecht, 4 personen

Bereidingstijd in minuten
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 675 kCal - eiwit 20 g
vet 27 g - koolhydraten 88 g


Ingrediënten
400 g mienestjes (pak a 500 g)

1 pakje gerookte makreelfilet (ca. 200 g)

1 limoen

2 schaaltjes bamigroenten (a 500 g)

3 eetlepels olie

1 potje sambal oelek (50 g)

Materialen
wok


Bereiden
Mie volgens gebruiksaanwijzing koken. Makreel schoonmaken en in kleine stukjes verdelen. Limoenschil raspen en limoen uitpersen. Eventueel pepertjes uit pakket in ringetjes snijden. Olie in wok verhitten en hierin groenten 5 min. bakken. Mie, makreel, helft limoenrasp en naar smaak limoensap, sambal, zout en peper toevoegen. Goed doorwarmen. Bami op 4 borden scheppen en bestrooien met rest limoenrasp.



KiwiTjuHhvrijdag 9 november 2007 @ 18:09
Net dus witlof, tartaar met aardappelen gehad. Wat we eigenlijk gisteren zouden eten!
Qweavrijdag 9 november 2007 @ 18:11
tortillia's
BloodyLottevrijdag 9 november 2007 @ 18:13
groene tagliatelle in roomsaus met mascarpone en zalmsnippers, met bieslook eroverheen.
boriszvrijdag 9 november 2007 @ 18:13
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 16:58 schreef borisz het volgende:
Receptkaarten 44 45 07
Bami met limoen en gerookte makreel
Oosters, hoofdgerecht, 4 personen

Bereidingstijd in minuten
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 675 kCal - eiwit 20 g
vet 27 g - koolhydraten 88 g


Ingrediënten
400 g mienestjes (pak a 500 g)

1 pakje gerookte makreelfilet (ca. 200 g)

1 limoen

2 schaaltjes bamigroenten (a 500 g)

3 eetlepels olie

1 potje sambal oelek (50 g)

Materialen
wok


Bereiden
Mie volgens gebruiksaanwijzing koken. Makreel schoonmaken en in kleine stukjes verdelen. Limoenschil raspen en limoen uitpersen. Eventueel pepertjes uit pakket in ringetjes snijden. Olie in wok verhitten en hierin groenten 5 min. bakken. Mie, makreel, helft limoenrasp en naar smaak limoensap, sambal, zout en peper toevoegen. Goed doorwarmen. Bami op 4 borden scheppen en bestrooien met rest limoenrasp.

[ afbeelding ]

Die pittige / zure smaak is
Isegrimvrijdag 9 november 2007 @ 18:19
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 16:15 schreef Curiosity het volgende:
Vanmiddag zelfgemaakte turkse pizza's gegeten, zie hier de foto's Turkse pizza

Straks worden het knoflook garnalen met een heerlijk mediteraan stokbroodje.
Hey, dat ga ik ook een keertje doen, zelf Turkse pizza maken.
Stereotomyvrijdag 9 november 2007 @ 18:28
AH verse pasta + pancetta + rauwe ei + ui + peper + pecorino = Carbonara
Martijn_77vrijdag 9 november 2007 @ 18:35
Broodjes met surimi en mozarrela
Vivivrijdag 9 november 2007 @ 18:46
Zelfgetrokken groentesoepje met stokbrood.
Isegrimvrijdag 9 november 2007 @ 18:58
Chicken wings en vanille-ijs met hagelslag. Ik eet echt onwijs ongezond deze week. Moet ongesteld worden, dan heb ik daar wel meer last van.
Mirjamvrijdag 9 november 2007 @ 18:59
gaan straks broodjes shoarma eten, met knoflooksaus en wat sla
uniekhoornvrijdag 9 november 2007 @ 20:08
Afbak kaiserbroodjes met bruine bonensoep uit blik

Morgen slavinken, gekookte aardappelen en rode kool.
Trustenvrijdag 9 november 2007 @ 20:22
Ham-prei quiche met komkommersalade
Stereotomyvrijdag 9 november 2007 @ 20:22
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 18:58 schreef Isegrim het volgende:
Chicken wings en vanille-ijs met hagelslag. Ik eet echt onwijs ongezond deze week. Moet ongesteld worden, dan heb ik daar wel meer last van.
Meer ketchup eten
Qweavrijdag 9 november 2007 @ 20:23
nu water. Straks is er , en dan bieren en chipsen onder een spelletje mens erger je niet
Qweavrijdag 9 november 2007 @ 20:41
Tukkies met bier
Isegrimvrijdag 9 november 2007 @ 21:05
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 20:22 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Meer ketchup eten
Huh? Ik lust geeneens ketchup.
Xenniavrijdag 9 november 2007 @ 22:12
Gevulde speculaas van de bakker
_Hestia_zaterdag 10 november 2007 @ 08:27
babi pangang
KiwiTjuHhzaterdag 10 november 2007 @ 09:44
Koptje thee, glas jus d'orange en een pistoletje met kaas
Kuukskezaterdag 10 november 2007 @ 09:54
Nu een kop koffie. Vanavond eten we andijviestamppot. Met nog nader te bepalen vleessoort.
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 10:23
Vanavond wordt het in elk geval iets met spinazie. Ik zit te denken aan een quiche ofzo.
Terpentin07zaterdag 10 november 2007 @ 10:23
Murphy's Irish Red
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 10:41
Nu zo'n ding:



Vooral gekocht omdat ze er zo onwijs mooi uitzien, maar ze zijn nog lekker ook. Het heet een pitaya of dragon fruit. Het is de vrucht van een cactussoort.
Tezzzaterdag 10 november 2007 @ 10:58
Broodje gezond met ham, kaas, mayo, tomaat, peper, augurk en ei!

Was lekker.........burp
#ANONIEMzaterdag 10 november 2007 @ 11:07
Voor vanaaf tomatensoep, heeft gisteren een pan vol (6 liter) staan pruttelen, met veel rundvlees, zelfgedraaide balletjes, en een berg verse groenten
Martijn_77zaterdag 10 november 2007 @ 11:21
Broodjes met Salade
boriszzaterdag 10 november 2007 @ 11:23
broodje Hagelslag en ook broodje geitenkaas.

nu koffie

vanavond hotdogs
motorbloempjezaterdag 10 november 2007 @ 11:57
door mijn vader zelf gemaakte tomatensoep

de tomaten liggen al sinds gisteravond te pruttelen in een grote pan

en zodadelijk gaan we lunchen met bammetjes
Stereotomyzaterdag 10 november 2007 @ 11:58
Wat spaghetti carbonara van gisteren opgewarmd
SHEzaterdag 10 november 2007 @ 12:04
Ik heb mezelf in de kombuis getrakteerd op een nieuwe Fontignac pan
Ik ga zoooooooo keihard stoven! Alles moet kapot!!!

Natuurlijk meteen een prachtige rollade gescoord bij de slager; die samen met wat knof, en een plens warme boter in de pan is beland en nu een uurtje mag stoven. Dan wat uiringen erbij bakken, wat champs en superdunne reepjes paprika.
Als de rollade gestoofd is; eruit halen en in plakjes snijden en terug in de jus stoppen; tesamen met de groenten.

Broodjes warm vlees de gekste ; samen met wat dikke frietekes is dat ons menu voor vanavond.
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 12:14
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 12:04 schreef SHE het volgende:
Ik heb mezelf in de kombuis getrakteerd op een nieuwe Fontignac pan
Ik ga zoooooooo keihard stoven! Alles moet kapot!!!

Natuurlijk meteen een prachtige rollade gescoord bij de slager; die samen met wat knof, en een plens warme boter in de pan is beland en nu een uurtje mag stoven. Dan wat uiringen erbij bakken, wat champs en superdunne reepjes paprika.
Als de rollade gestoofd is; eruit halen en in plakjes snijden en terug in de jus stoppen; tesamen met de groenten.

Broodjes warm vlees de gekste ; samen met wat dikke frietekes is dat ons menu voor vanavond.
Dat klinkt walgelijk lekker. Hier wordt het een quiche van spinazie, aardappelblokjes en spekjes.
4EverBlackEyedzaterdag 10 november 2007 @ 14:05
Broodje grilworst
#ANONIEMzaterdag 10 november 2007 @ 14:22
Kruidnootjes
Mirjamzaterdag 10 november 2007 @ 14:34
nu cola light, straks lekker uit eten
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 16:27
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 12:14 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat klinkt walgelijk lekker. Hier wordt het een quiche van spinazie, aardappelblokjes en spekjes.
Aangepast. Het wordt spinazie met gebakken aardappeltjes.
Blueszaterdag 10 november 2007 @ 16:27
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 10:41 schreef Isegrim het volgende:
Nu zo'n ding:

[ afbeelding ]

Vooral gekocht omdat ze er zo onwijs mooi uitzien, maar ze zijn nog lekker ook. Het heet een pitaya of dragon fruit. Het is de vrucht van een cactussoort.
Prachtig!

Vanavond minifriet met een klodder mayo, sla/rauwkost en een lekker biefstukkie of zo.
Morgen een pizza bestellen
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 16:47
Toch maar aardappeltjes uit de oven. Ik ben vandaag wat besluiteloos.
Stereotomyzaterdag 10 november 2007 @ 16:50
Vanavond maar niks meer, net een zak 150 gram notenmix ongezouten (amandelen, hazelnoot, cashew) opgegeten, en voel me best vol nu. Dat mag ook wel met 900 kcal bij elkaar.

Goed spul, noten.
Qweazaterdag 10 november 2007 @ 16:51
Vanaaf samen met vriendlief, zus en haar vriend uit eten naar de Italiaan.

Sue me, maar ik ben dus nog nooit bij een Italiaan geweest. Ik heb ook geen flauw idee wat je daar behalve pizza kan bestellen !
Stereotomyzaterdag 10 november 2007 @ 16:57
Je moet naar de Italiaanse rijsttafel met kroepoek vragen. Elke Italiaan heeft dat wel.
JacMarzaterdag 10 november 2007 @ 17:02
Sla met aardappeltjes uit de oven en een biefstukje met brie erin
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 17:10
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 16:51 schreef Qwea het volgende:
Vanaaf samen met vriendlief, zus en haar vriend uit eten naar de Italiaan.

Sue me, maar ik ben dus nog nooit bij een Italiaan geweest. Ik heb ook geen flauw idee wat je daar behalve pizza kan bestellen !
Gaan jullie naar een échte Italiaan of naar een veredelde pizzaboer?
Blueszaterdag 10 november 2007 @ 17:24
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 16:57 schreef Stereotomy het volgende:
Je moet naar de Italiaanse rijsttafel met kroepoek vragen. Elke Italiaan heeft dat wel.
Ja, heerlijk en dan vooral de tomatensaté erbij vragen

Nu een optimelyoghurtje met water
Muckzaterdag 10 november 2007 @ 17:27
we eten spaghetti vanavond. lekker en makkelijk
KiwiTjuHhzaterdag 10 november 2007 @ 17:28
Wij hebben zelfgemaakte groentesoep, een lekker arabisch brood met kruiden en knoflook en parmesaanze kaas
Qweazaterdag 10 november 2007 @ 17:33
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 17:10 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Gaan jullie naar een échte Italiaan of naar een veredelde pizzaboer?
Echte italiaan. Nog tips voor wat ik moet bestellen?
Qweazaterdag 10 november 2007 @ 17:33
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 16:57 schreef Stereotomy het volgende:
Je moet naar de Italiaanse rijsttafel met kroepoek vragen. Elke Italiaan heeft dat wel.
ha-ha-ha
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 17:58
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 17:33 schreef Qwea het volgende:

[..]

Echte italiaan. Nog tips voor wat ik moet bestellen?
Bestel eens geen pizza of pasta maar één van de andere gerechten op de kaart. Bij een goeie Italiaan is eigenlijk alles lekker.
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 17:59
Hoe heet ook alweer zo'n soort Italiaanse 'tapas-schotel', dat je allemaal verschillende kleine gerechten krijgt? Dat is wel erg leuk.
golferzaterdag 10 november 2007 @ 18:26
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 17:33 schreef Qwea het volgende:


Echte italiaan. Nog tips voor wat ik moet bestellen?
Als ze het hebben moet je ossobuco eens proberen.
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 18:35
Oeh ja, ossobuco.
SHEzaterdag 10 november 2007 @ 18:52
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 17:59 schreef Isegrim het volgende:
Hoe heet ook alweer zo'n soort Italiaanse 'tapas-schotel', dat je allemaal verschillende kleine gerechten krijgt? Dat is wel erg leuk.
anti pasti ..alleen doen bij een echt geniale italiaan..en ik ken er maar 1 in NL en dat is O' Pazzo
_Hestia_zaterdag 10 november 2007 @ 19:04
babi pangang
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 19:11
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 18:52 schreef SHE het volgende:

[..]

anti pasti ..alleen doen bij een echt geniale italiaan..en ik ken er maar 1 in NL en dat is O' Pazzo
Nee, dat bedoel ik niet. Dat zijn 'appetizers'. Bij Napoli aan de Meent hebben ze een aantal van die schotels bestaande uit kleine gerechtjes en daar hebben ze een aparte naam voor. Potverdrie, ik fiets er elke dag langs en het staat op het raam, maar nu kan ik het niet verzinnen. Het is in elk geval erg lekker bij hun.
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 19:14
Wow, die O "Pazzo" ziet er goed uit. En is ook nog vlakbij. Maar eens proberen.
SHEzaterdag 10 november 2007 @ 19:23
Het is mijn bedevaarts-oord. Ik ben verliefd op die tent
Schitterend gebouw, je kunt in de keuken kijken en het eten is schandalig goed.
1 downside...breng een riant gevulde portomonnaie mee!
SHEzaterdag 10 november 2007 @ 19:25
Ik heb trouwens mijn 5e verjaardag bij Napoli gevierd..ik weet nog dat ik van de kok een gigantische meloen kreeg gevuld met allerhande lekkernijen.
Ze hadden toen ook nog een papagaai; die de hele tijd riep ' che sono belloooo '
De bewuste kok is enkele jaren later geliquideerd
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 19:29
Klinkt op z'n minst interessant.

[edit] Oh, wacht, dat ging over Napoli. Okee dan, vaag.
Mirjamzaterdag 10 november 2007 @ 20:11
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 14:34 schreef MissyMirjaM het volgende:
nu cola light, straks lekker uit eten
gefopt
kweeniewat we eten, denk een stokbroodje met iets ofzo
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 20:13
Je ging toch niet uit eten? Daar zou ik wel pissed om worden.
Weird-zaterdag 10 november 2007 @ 20:28
Net lekker stimp-stamp gegeten.

Straks een lekkere Leffe Dubbel van de tap
Isegrimzaterdag 10 november 2007 @ 20:33
Weesper moppen van de goddelijke banketbakker die hier elke zaterdag op de markt staat. Zijn bitterkoekjes zijn onovertroffen.
Blueszaterdag 10 november 2007 @ 21:25
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 20:13 schreef Isegrim het volgende:
Je ging toch niet uit eten? Daar zou ik wel pissed om worden.
Nou anders ik wel

Groene citroenthee met een sultana hartig... wel ff wennen, zoet is geloof ik toch lekkerder
ColdFeetzaterdag 10 november 2007 @ 21:41
Ik ben uit eten geweest met opa en oma ColdFeet, we hebben gegeten bij Les Copains in Delft. 't Restaurant staat vooral bekend om zijn uitstekende visgerechten.
Ik nuttigde de gebakken coquilles met een salade van kingkrab en een citrusvinaigrette, gevolgd door gegrilde tarbot met spruitjespuree,kalfsjus en gedroogde coppa di parma (die tarbot was echt verschrikkelijk en de spruitjes ook) en als dessert walnoot ijssoufflé met een siroop van Kahlua. Lekker wijntje erbij, ik weet niet precies wat het was, opa zocht m uit, maar lekker wit & droog & sappig.

Nu weer thuis, ik drink een groot glas wodkaplus, met dank aan Stereotomy
Stereotomyzaterdag 10 november 2007 @ 21:42
Mja graag gedaan

Lekker visrestaurantje
Stereotomyzaterdag 10 november 2007 @ 22:11
Bavaria 8.6 tijdens tentamen leren....



*kotssmiley* wat een ranzig zoet spul! Ik hou best van zoet bier op z'n tijd, maar hier is een kilo suiker doorheen gegaan
golferzaterdag 10 november 2007 @ 22:12
Klinkt prima, dat restaurantje CF.
MikeyMozaterdag 10 november 2007 @ 22:15
Ik heb iets met lam gehad. Zoete tomaten, uien, aubergine en een vage maar toch lekkere saus erbij.

En mijn soep was iets met bonen,aardappelen,wortelen en uien.

Oeh en als toetje na vers fruit met ijs

Ik zit barsten vol.

: posted by Qwea :
thedude0zaterdag 10 november 2007 @ 22:44
stuk stokbrood met beenhamsalade
golferzondag 11 november 2007 @ 00:34
Gevuld eitje met mayo, mosterd, bieslook en kerrie.
Xenniazondag 11 november 2007 @ 01:18
Buffelmozzarella, cherrytomaatjes en olijfolie met versgemalen peper en bassilicum
HaverMoutKoekjezondag 11 november 2007 @ 08:50
gisteravond een salade gehad van geroosterde bloemkool, was wel redelijk maar niet echt .
Vanavond eet ik broccoli en kip tandori (de AH versie)

[ Bericht 21% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 11-11-2007 10:41:45 ]
Qweazondag 11 november 2007 @ 10:28
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 22:15 schreef MikeyMo het volgende:
Ik heb iets met lam gehad. Zoete tomaten, uien, aubergine en een vage maar toch lekkere saus erbij.

En mijn soep was iets met bonen,aardappelen,wortelen en uien.

Oeh en als toetje na vers fruit met ijs

Ik zit barsten vol.

: posted by Qwea :
Dat klopte dus niet helemaal

Wat ik heb gehad ;

Minestrone
Italiaanse soep met diverse groentes,
aardappelen en bonen.

Insalata di Formaggi e Nocci
Gemengde salade met verschillende soorten kaas en noten

Lombata d’ Agnello del Buongustaio
lamsrack voor de fijnproever met rode uien,
knoflook, verse salie, verse tomaten in witte wynsaus
op een bedje van geroosterd brood

Yscoupe met fruit of notensmaak
(Aarbei, Amarenakers, Kiwi, Meloen, Banaan of Noten)
3 bolletjes ys (op smaak), saus, noten/ vruchten
(in de smaak van de coupe) en verse slagroom

Tezzzondag 11 november 2007 @ 10:34
Ik heb zojuist ontbeten met een banaan (jajaja we pakken uit op de zondagochtend). En vanavond wordt het waarschijnlijk een pizza. Of ik val rond etenstijd bij mijn ouders binnen, ook altijd prijs.
Isegrimzondag 11 november 2007 @ 11:22
Yoghurt met nepcruesli. Vanavond Marokkaans: lamsstoof, pompoen uit de oven en couscous.
KiwiTjuHhzondag 11 november 2007 @ 11:35
Vanmorgen een pistoletje met hageslag gehad, 2 crackers met kaas en kop thee en glas jus d'orange
SHEzondag 11 november 2007 @ 12:09
Vanmorgen ontbeten met het restant van het warme vlees van gisteren, lekker op een zacht wit bolletje
Het is nog steeds niet op; met dank aan mijn nieuwe gietijzeren stoofpan in maatje Opoe.
Dus u kunt wel raden wat er voor de lunch op de kaart staat

Vanavond is nog onbesloten..OF uit eten, OF uit eten bij mama.
SHEzondag 11 november 2007 @ 12:11
Trivia:

Wat is in godesnaam ' stimp-stamp' ?
en wat zijn Weesper Moppen?

Isegrimzondag 11 november 2007 @ 12:17
quote:
Op zondag 11 november 2007 12:11 schreef SHE het volgende:
Trivia:

Wat is in godesnaam ' stimp-stamp' ?
en wat zijn Weesper Moppen?

Stimp-stamp is een of andere stamppot geloof ik.

Weesper moppen zijn koekjes met veel kokos en een laagje grove suiker. Het zijn zachte, chewy koekjes. Beetje als bitterkoekjes.
SHEzondag 11 november 2007 @ 12:22
Oh dat moet lekker zijn. Ik vind bitterkoekjes an sich al heerlijk, maar met kokos kan het alleen maar lekkerder worden.
Ik zal eens kijken of ze dat in deze nep-stad ook verkopen op de markt.
Muckzondag 11 november 2007 @ 12:37
Weespermoppen
OMG wat zijn die dingen lekker
als je de kans krijgt, moet je ze echt een keer proeven SHE!

Bij deze een receptje:

Weespermoppen:
Benodigd:
300 gr. amandelspijs
1 eigeel
kristalsuiker
ouwel of bakpapier

Werkwijze:
Kneedt 1 eigeel door 300 gram amandelspijs en maak een rol van 4 cm. dik. Rol deze door de kristalsuiker en even laten opstijven. Snijd plakjes van 1/2 cm. dik. Bedek de bakplaat met bakpapier of ouwel. Oven voorverwarmen. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Lichtbruin bakken op ca. 170 C. gedurende 15-20 minuten.

Of als je het helemaal zelf wilt maken:

Weespermoppen
Ingrediënten:
· 200 g amandelen
· 200 g suiker
· 1 groot ei
· geraspte schil van een citroen
· vetvrij papier of bladen ouwel

Bereiding:
Kook, pel en maal de amandelen.
Vermeng deze daarna met de suiker, de vanillesuiker en de 2 eiwitten.
Maal de gehele massa en voeg nog zoveel eiwit toe, totdat een gladde massa is verkregen.
Maal de massa nogmaals en maak hiervan een rol van ca 4 cm middellijn.
Wentel de rol vervolgens door wat kristalsuiker en snijd er dan ½ cm dikke plakken van.
Vet het bakblik in en bedek dit met ouwel, bak-folie of papier.
Leg hierop, op enige afstand van elkaar, de plakjes deeg.
Laat het bakblik op een droge plaats een uurtje staan.
Verwarm de oven voor op 220 C.
Bak de koekjes in ca 10 minuten gaar en heel lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen voor ze van het bakblik te nemen.
SHEzondag 11 november 2007 @ 12:40
Kijk! een recept
Maar eh..de kokos is dus optioneel zie ik?, of beter gezegd..dat hoort er dus officieel niet in?
Muckzondag 11 november 2007 @ 12:42
quote:
Op zondag 11 november 2007 12:40 schreef SHE het volgende:
Kijk! een recept
Maar eh..de kokos is dus optioneel zie ik?, of beter gezegd..dat hoort er dus officieel niet in?
ik heb nog nooit kokos op een weespermop gezien eerlijk gezegd....
het is volgens mij ook al zoet genoeg zo
PdeHoogzondag 11 november 2007 @ 12:50
Vanavond doperwtjes met een balletje gehakt en gebakken aardappeltjes Zo gekookte eitjes denk ik.
Fuentezondag 11 november 2007 @ 12:53
Vanavond pannekoeken, met allemaal lekkere dingetjes erop.
shmoopyzondag 11 november 2007 @ 12:55
Spare ribs.
Hebben een nacht in de marinade gestaan, ze zijn net gekookt en gaan nu afkoelen in de ingekookte marinadesmurrie.
Vanavond even aanbakken en dan de oven in.

Lekker met frietjes, gepofte aardappelen en salade.

Het is een boel werk, maar zooo lekker.
Blueszondag 11 november 2007 @ 13:44
Yoghurt met een banaantje erin.
Koffie en water ernaast.

Vanavond gaan we een pizza bestellen
Of koken wat we voor morgen hadden en dan morgen een pizza
Isegrimzondag 11 november 2007 @ 13:57
Ik zou toch zweren dat er kokos in die dingen zit, maar blijkbaar niet. Anyway, ze zijn lekker. SHE, mocht je nog eens op een zaterdag in R'dam zijn, dan MOET je even langs bij banketbakkerij Groen, tweede helft van de markt, pad naast de bloemen. En dan bitterkoekjes en Weesper moppen kopen. Je weet niet wat je proeft.
Isegrimzondag 11 november 2007 @ 13:58
quote:
Op zondag 11 november 2007 12:55 schreef shmoopy het volgende:
Spare ribs.
Hebben een nacht in de marinade gestaan, ze zijn net gekookt en gaan nu afkoelen in de ingekookte marinadesmurrie.
Vanavond even aanbakken en dan de oven in.

Lekker met frietjes, gepofte aardappelen en salade.

Het is een boel werk, maar zooo lekker.
Ik heb nog nooit zelf spare ribs gemaakt. Wat is je recept?
MissHobjezondag 11 november 2007 @ 15:07
Zo ik zit aan mijn ontbijtje--> net gebakken scones daarop jam en hagelslag
Had beetje bakmanie.. want ik heb meteen een gemarmerde cake er achteraan geknald

Oh en later vanavond staat gepland.. kruidige gehakt balletjes met wat groenten/tomaten prut en rijst
KiwiTjuHhzondag 11 november 2007 @ 15:09
Vanavond eten we tagliatelli met zalm, noten, champignons, lente uit en carbonada saus
PeRizondag 11 november 2007 @ 15:11
Overblijfsel van de bladerdeeghapjes die ik gister gemaakt heb, gaan zo de oven in .

Tomatenpuree, groene pesto, véél teentjes gehakte knoflook , mozzarella in stukjes, geraspte gewone kaas, geroosterde pijnboompitjes en peper en zout en verpakken met bladerdeeg .
Fuentezondag 11 november 2007 @ 15:27
quote:
Op zondag 11 november 2007 15:11 schreef PeRi het volgende:
Overblijfsel van de bladerdeeghapjes die ik gister gemaakt heb, gaan zo de oven in .

Tomatenpuree, groene pesto, véél teentjes gehakte knoflook , mozzarella in stukjes, geraspte gewone kaas, geroosterde pijnboompitjes en peper en zout en verpakken met bladerdeeg .
Mjam! Dat klinkt wel errug lekker, ga'k binnenkort ook eens proberen!
#ANONIEMzondag 11 november 2007 @ 15:47
Een cappuccino
Weird-zondag 11 november 2007 @ 15:48
quote:
Op zondag 11 november 2007 12:11 schreef SHE het volgende:
Trivia:
Wat is in godesnaam ' stimp-stamp' ?
Stimp stamp is een benaming voor andijviestampot. Ik weet niet of het ergens anders ook gebruikt wordt, maar zo wordt het bij ons altijd genoemd.
Qweazondag 11 november 2007 @ 15:56
We eten strax zuurkool schotel met slagers rookworst en eigen gemaakte puree
Xenniazondag 11 november 2007 @ 15:58
Ik ga vanavond gourmetten, lang geleden
shmoopyzondag 11 november 2007 @ 17:26
quote:
Op zondag 11 november 2007 13:58 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit zelf spare ribs gemaakt. Wat is je recept?
Veel werk, maar heel simpel.

Marinade maken van zoete chilisaus, ketjap, honing, half blikje cola, knoflook en een flesje barbeque-saus (zo'n Calvé-ding is de maat ongeveer, als je echt lekker bbq-saus kunt vinden moet je die nemen natuuk), peper, wat zout, en daar de ribs een nachtje in laten marineren.

Volgende dag marinade er een beetje afschrapen, in een aparte pan even inkoken en apart zetten, en de ribs ongeveer 3 kwartier in wat water koken.
Er zit nog genoeg marinade aan en in zodat het geen watersaus wordt, don't worry.

En dan weer insmeren met de marinade en af laten koelen.
Als je er klaar voor bent (ik heb geen grill) in een pan even aanbraden voor de kleur en dan een uurtje in de oven, tadaa.
Muckzondag 11 november 2007 @ 17:28
quote:
Op zondag 11 november 2007 17:26 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Veel werk, maar heel simpel.

Marinade maken van zoete chilisaus, ketjap, honing, half blikje cola, knoflook en een flesje barbeque-saus (zo'n Calvé-ding is de maat ongeveer, als je echt lekker bbq-saus kunt vinden moet je die nemen natuuk), peper, wat zout, en daar de ribs een nachtje in laten marineren.

Volgende dag marinade er een beetje afschrapen, in een aparte pan even inkoken en apart zetten, en de ribs ongeveer 3 kwartier in wat water koken.
Er zit nog genoeg marinade aan en in zodat het geen watersaus wordt, don't worry.

En dan weer insmeren met de marinade en af laten koelen.
Als je er klaar voor bent (ik heb geen grill) in een pan even aanbraden voor de kleur en dan een uurtje in de oven, tadaa.
cola?
het klinkt zo gek dat het wel lekker moet zijn
shmoopyzondag 11 november 2007 @ 17:31
Door de cola wordt het vlees heel mals vanwege het zuur dat er in zit, valt zo van het bot.
Blueszondag 11 november 2007 @ 17:38
Shmoop laat haar kip ook wel eens in cola zwemmen
Tezzzondag 11 november 2007 @ 17:41
Ik heb sla gegeten (ijsberg met augurkjes, tomaat en blokjes mosterdkaas), frietjes met champignonsaus en een viandel. Lekker makkelijk op zondag...........
Isegrimzondag 11 november 2007 @ 17:56
quote:
Op zondag 11 november 2007 17:26 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Veel werk, maar heel simpel.

Marinade maken van zoete chilisaus, ketjap, honing, half blikje cola, knoflook en een flesje barbeque-saus (zo'n Calvé-ding is de maat ongeveer, als je echt lekker bbq-saus kunt vinden moet je die nemen natuuk), peper, wat zout, en daar de ribs een nachtje in laten marineren.

Volgende dag marinade er een beetje afschrapen, in een aparte pan even inkoken en apart zetten, en de ribs ongeveer 3 kwartier in wat water koken.
Er zit nog genoeg marinade aan en in zodat het geen watersaus wordt, don't worry.

En dan weer insmeren met de marinade en af laten koelen.
Als je er klaar voor bent (ik heb geen grill) in een pan even aanbraden voor de kleur en dan een uurtje in de oven, tadaa.
Klinkt heerlijk.

En ik kan hier in R'dam zéker wel goeie BBQ-saus krijgen.
Muckzondag 11 november 2007 @ 18:36
ik heb net 2 soorten Thaise curry (gele en panang) met basmatirijst gegeten
had mijn broer gemaakt

Mijn moeder had vooraf verse groentesoep gemaakt, en als toetje hadden we appeltaartvla en bitterkoekjesvla
snopprinseszondag 11 november 2007 @ 18:47
ik heb net een varkenshaasje gegeten met lente ui-knoflook saus, aardappelpuree en groente.
Zometeen als toetje ben & jerry's fossil fuel
shmoopyzondag 11 november 2007 @ 19:39
quote:
Op zondag 11 november 2007 17:38 schreef Bluezz het volgende:
Shmoop laat haar kip ook wel eens in cola zwemmen
Shmoop is gewoon een beetje gek.

Jongens, wat heb ik lekker gegeten.

Nu aan de capuccino met zelfgebakken boerenappeltaart (da's met wat gevijzelde havermout door de bloem). Ik word zo bak en braaierig van dit weer.
Mirjamzondag 11 november 2007 @ 19:39
chinees gegeten, was érg lekker

nu chocolade dingesen, cheap ass troep
DarkElfzondag 11 november 2007 @ 20:19
Rtificial heeft net Cantuccini gebakken !

En er staat kip in de oven
Isegrimzondag 11 november 2007 @ 20:36


Marokkaanse lamsstoofpot met pruimen en amandelen.
Muckzondag 11 november 2007 @ 20:43
quote:
Op zondag 11 november 2007 19:39 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Shmoop is gewoon een beetje gek.
oud nieuws
quote:
Jongens, wat heb ik lekker gegeten.
in dat geval durf ik je cola-recept wel aan
MPG, we eten binnenkort spare-ribs!
quote:
Nu aan de capuccino met zelfgebakken boerenappeltaart (da's met wat gevijzelde havermout door de bloem).
ik heb een bak koffie en een plak walnotencake van mijn moeder
quote:
Ik word zo bak en braaierig van dit weer.
ah het ligt niet aan mij
ik ben gruwelijk bakkerig! Het stortregent, het hagelt, het waait.... dus ik ga soesjes maken deze week
Mirjamzondag 11 november 2007 @ 22:16
quote:
Op zondag 11 november 2007 20:19 schreef DarkElf het volgende:
Rtificial heeft net Cantuccini gebakken !
oh oh oh
maggik recept?
shmoopyzondag 11 november 2007 @ 22:39
quote:
Op zondag 11 november 2007 20:43 schreef Muck het volgende:

dus ik ga soesjes maken deze week
Kijk, (en sorry voor de slowchat) maar daar wil ík dan weer graag het recept van, heb al maanden beloofd het te maken met de jongste.
Mirjamzondag 11 november 2007 @ 22:40
quote:
Op zondag 11 november 2007 22:39 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Kijk, (en sorry voor de slowchat) maar daar wil ík dan weer graag het recept van, heb al maanden beloofd het te maken met de jongste.

ik heb ook wel interesse, altiojd al eens willen proberen
Muckzondag 11 november 2007 @ 22:42
quote:
Op zondag 11 november 2007 22:39 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Kijk, (en sorry voor de slowchat) maar daar wil ík dan weer graag het recept van, heb al maanden beloofd het te maken met de jongste.
ik heb het nu niet bij de hand, maar ik zal het van de week als ik ze ga maken even opschrijven
miliazondag 11 november 2007 @ 22:45
Mag hier misschien niet, maar ik waag toch even een poging: Ik wilde vandaag een aantal gepocheerde eieren maken maar het zag er niet uit! Heeft iemand misschien tips om ze mooi te krijgen? ((lees,smakelijker eruitzien)
Mirjamzondag 11 november 2007 @ 22:47
quote:
Op zondag 11 november 2007 22:45 schreef milia het volgende:
Mag hier misschien niet, maar ik waag toch even een poging: Ik wilde vandaag een aantal gepocheerde eieren maken maar het zag er niet uit! Heeft iemand misschien tips om ze mooi te krijgen? ((lees,smakelijker eruitzien)
ja.
a: niet hier vragen. (zie de TT)
2: zoeken
d: klikken Het pocheren van een ei
miliazondag 11 november 2007 @ 22:51
Oeps, ben duidelijk nog in de leer ! Dank je wel MissyMirjaM
Xenniamaandag 12 november 2007 @ 00:08
quote:
Op zondag 11 november 2007 15:58 schreef Xennia het volgende:
Ik ga vanavond gourmetten, lang geleden
Het was lekker, alleen stinken mijn kleren en haar nu ontzettend.

OT: cola light
Tezzmaandag 12 november 2007 @ 08:07
Vandaag kookt mijn man. De lieverd doet zijn best, maar is nog niet echt een ster. Ook de combinaties zijn altijd 'verassend' te noemen. Zo kan hij een biefstuk met bruine bonen serveren, of bijvoorbeeld schnitzels met rijst of zo. Dus ik ben benieuwd wat ik na werktijd op mijn bordje krijg, hihi.....
KiwiTjuHhmaandag 12 november 2007 @ 09:14
Yoghurt met muesli. Ik heb geen trek, maar moet even omdat ik anders geen asperine kan namen.
Qweamaandag 12 november 2007 @ 09:23
4 cream crackers met kaas.
shmoopymaandag 12 november 2007 @ 09:33
Vandaag wordt het kaasfondue met allerlei frutseltjes, geen zin om uitgebreid te koken, en het is zulk leuk speelgoed.
_Hestia_maandag 12 november 2007 @ 10:10
krieltjes, groenten en vlees, w eet nog niet precies wat, moet nog boodschappen doen
motorbloempjemaandag 12 november 2007 @ 10:22
kippenvleugeltjes die ik gisteren van paps heb meegekregen
en ik denk daarbij een salade met geitenkaas ofzo

even kijken of er nog iets leuks in de aanbieding is straks..

ben ontzettend ziek/verkouden, dus houd het lekker simpel, en eet toch alleen
Raissamaandag 12 november 2007 @ 11:11
Gisteren werden we opeens door mijn vader gebeld of we zin hadden om te gaan eten bij de chinees. Was lekker
Mirjammaandag 12 november 2007 @ 11:36
quote:
Op maandag 12 november 2007 09:33 schreef shmoopy het volgende:
Vandaag wordt het kaasfondue met allerlei frutseltjes, geen zin om uitgebreid te koken, en het is zulk leuk speelgoed.
oh my, dat is wel een leuk idee, de mijne houdt er niet van, en vanavond ben ik alleen.
wat eet jij erbij shmoop, en hoe maak je t klaar, gewoon uit zo'n zakje?
Mini_rulezmaandag 12 november 2007 @ 12:21
Vanavond maak ik nog eens vernederlandste roti: blokjes aardappel, boontjes en kalkoenfilet in een grote pan met uien, knoflook en véél kruiden. Wij eten het met wraps in plaats van echte roti, maar het is wel lekker.

Dat van die cola bij de spare ribs ga ik trouwens ook eens proberen!

Nu chips met knoflooksaus en cola. Soort tv-avondje, maar dan overdag.

[ Bericht 10% gewijzigd door Mini_rulez op 12-11-2007 12:29:14 ]
Miammaandag 12 november 2007 @ 12:23
Broodjes shoarma.
KiwiTjuHhmaandag 12 november 2007 @ 12:27
Geroosterd broodje met jam
ThE_EDmaandag 12 november 2007 @ 12:55
Gisteren Koeietong gegeten. Was niet heel slecht, maar de textuur ervan is me toch wat te tofu-achtig; heel fijn wat de smaak niet ten goede komt, vind ik. Beetje paddestoel-like ook.
Mirjammaandag 12 november 2007 @ 13:16
banaan

net bij de super een zak verse kaasfondue gekocht, dus dat gaat wel goedkomen.
dabei turks brood, champignons, cherrytomaatjes en ananas stukjes
shmoopymaandag 12 november 2007 @ 13:21
quote:
Op maandag 12 november 2007 11:36 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

oh my, dat is wel een leuk idee, de mijne houdt er niet van, en vanavond ben ik alleen.
wat eet jij erbij shmoop, en hoe maak je t klaar, gewoon uit zo'n zakje?
Ik heb wel eens staan klooien met allerlei kazen, die ten eerste loeiduur waren en ten tweede nooit naar m'n zin zijn, totdat bleek dat die pakjes gewoon hartstikke goed zijn.

Dus zo'n pakje even in de caquelon gooien (eerst even met een teentje knoflook insmeren) en roeren maar en daarna op een theelichtje op tafel, blijft prima warm.
Ik neem altijd zo'n Marokkaans rond brood erbij, wat broccoliroosjes die ik even heb gekookt, wat gebakken kastanjechampignons en Bob is je oom.
Kerstomaatjes kunnen ook, tis maar net wat je zelf lekker vindt en het staat binnen 10 minuten op tafel.
shmoopymaandag 12 november 2007 @ 13:22
quote:
Op maandag 12 november 2007 13:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
banaan

net bij de super een zak verse kaasfondue gekocht, dus dat gaat wel goedkomen.
dabei turks brood, champignons, cherrytomaatjes en ananas stukjes
Ik was gaan typen zonder deze post te lezen.

Wat voor verse kaasfondue, gewoon al geraspt enzo, en zo ja, welke super?
Mirjammaandag 12 november 2007 @ 13:24
quote:
Op maandag 12 november 2007 13:21 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Ik heb wel eens staan klooien met allerlei kazen, die ten eerste loeiduur waren en ten tweede nooit naar m'n zin zijn, totdat bleek dat die pakjes gewoon hartstikke goed zijn.

Dus zo'n pakje even in de caquelon gooien (eerst even met een teentje knoflook insmeren) en roeren maar en daarna op een theelichtje op tafel, blijft prima warm.
Ik neem altijd zo'n Marokkaans rond brood erbij, wat broccoliroosjes die ik even heb gekookt, wat gebakken kastanjechampignons en Bob is je oom.
Kerstomaatjes kunnen ook, tis maar net wat je zelf lekker vindt en het staat binnen 10 minuten op tafel.
ik doe t in een normaal steelpannetje, is dat ook ok?
ik heb een zakje geraspte kaas van uniekaas gekocht, even zoeken hoor

ohja, dat bakken v.d. champignons is wel een goed idee btw *onthoudt*
Mirjammaandag 12 november 2007 @ 13:25

het is blijkbaar een hollandse kaasfondue.
ik kwak er zelf nog wel een restje witte wijn bij, en rasp er wat italiaanse parmezaan overheen

gekocht bij de digros
shmoopymaandag 12 november 2007 @ 13:27
Kweenie of je steelpannetje dat wel wil eigenlijk, het is toch een nogal apart goedje dat erg kan gaan plakken, heb je niet iets met een anti-aanbaklaag desnoods, dan zou ik dat proberen.

Ik zal aan je denken en op je proosten.
shmoopymaandag 12 november 2007 @ 13:28
Bedankt voor de tip, laat even weten hoe het bevallen is, dan ga ik die ook eens proberen.
Mirjammaandag 12 november 2007 @ 13:28
een gigantische braadpan
ik probeer de steelpan wel, dan maar goed schrobben

iki zal aan je denken als ik m'n fles wijn opentrek
DarkElfmaandag 12 november 2007 @ 13:29
Lekker he kaasfondue? Hebben we laatst ook gegeten voor het eerst sinds tijden... erg lekker

Nu een kopje eigengemaakte champigonnensoep en een broodje.
Raissamaandag 12 november 2007 @ 13:35
Vanavond Lasagne, ben het nu alvast aan het maken zodat ik het vanavond alleen hoef op te warmen.
ThE_EDmaandag 12 november 2007 @ 13:37
Vanavond doe ik de gehakt die k nog over had van een vorige keer in het aloude pasta met gehakt en spinazie ala crême gerecht.
KiwiTjuHhmaandag 12 november 2007 @ 14:18
Vanavond eten we aardappelen, boontjes, stoofperen en een krokante kipschnitsel!
DarkElfmaandag 12 november 2007 @ 14:20
vanavond biefstukje met wat groente (even verzinnen nog welke) en wat aardappelpuree
motorbloempjemaandag 12 november 2007 @ 14:33
cela vita aardappeltjes met schil waren in de 35% 'bonus'

dus lekker die opbakken met wat peper en zout en een klein beetje zaanse mayo met knoflook en die kip dus
#ANONIEMmaandag 12 november 2007 @ 14:38
koffie
Muckmaandag 12 november 2007 @ 15:07
ik eet vanavond amerikaans
Mac&Cheese
té chemisch, te fout, maar stiekem wel érg lekker
Tezzmaandag 12 november 2007 @ 16:14
quote:
Op maandag 12 november 2007 15:07 schreef Muck het volgende:
ik eet vanavond amerikaans
Mac&Cheese
té chemisch, te fout, maar stiekem wel érg lekker
Maak je dat dan zelf (zo ja, gaarne recept) of koop je het ergens kant en klaar?? Ik houd zelf ook wel van dit soort voedsel op z'n tijd..............
Muckmaandag 12 november 2007 @ 16:17
quote:
Op maandag 12 november 2007 16:14 schreef Tezz het volgende:

[..]

Maak je dat dan zelf (zo ja, gaarne recept) of koop je het ergens kant en klaar?? Ik houd zelf ook wel van dit soort voedsel op z'n tijd..............
ik heb het bij de makro gekocht.
daar was ik zaterdag om kruiden enzo te kopen, en toen kwam ik dit tegen
het is een pakje met macaroni die je nog wel zelf moet koken en een zakje kaaspoeder
ik heb er nu al zin in
Tezzmaandag 12 november 2007 @ 16:21
quote:
Op maandag 12 november 2007 16:17 schreef Muck het volgende:

[..]

ik heb het bij de makro gekocht.
daar was ik zaterdag om kruiden enzo te kopen, en toen kwam ik dit tegen
het is een pakje met macaroni die je nog wel zelf moet koken en een zakje kaaspoeder
ik heb er nu al zin in
achgassie, het klinkt als vergif

mag ik bij jou eten??
Muckmaandag 12 november 2007 @ 16:22
quote:
Op maandag 12 november 2007 16:21 schreef Tezz het volgende:

[..]

achgassie, het klinkt als vergif
ja
quote:
mag ik bij jou eten??
tuurlijk
#ANONIEMmaandag 12 november 2007 @ 16:37
Een kop thee
Bluesmaandag 12 november 2007 @ 16:56
Oe kaasfondue

Lekker idee voor het weekend

Vanavond pizzakoerier
ColdFeetmaandag 12 november 2007 @ 17:47
Ik denk vanavond spaghetti carbonara. Echt zin in.
Isegrimmaandag 12 november 2007 @ 17:52
Ik ga een salade maken met rucola slamix, sinaasappel, rode ui, rode paprika, avocado en spekjes. Daarbij een biefstukje.
Muckmaandag 12 november 2007 @ 18:42
quote:
Op maandag 12 november 2007 16:22 schreef Muck het volgende:

[..]

ja
[..]

tuurlijk
het was inderdaad heerlijk smerig
Mirjammaandag 12 november 2007 @ 18:42
shmoop, wát een lekker idee was dat zeg
heb erg genoten
cherrytomaatjes waren niet speciaal, brood was nog wel het lekkerst
Vivimaandag 12 november 2007 @ 19:35
quote:
Op maandag 12 november 2007 16:56 schreef Bluezz het volgende:
Oe kaasfondue

Lekker idee voor het weekend

Vanavond pizzakoerier
Bluezz, een tip voor jou; in de Allerhande van deze maand staan diverse soorten kaasfondue, o.a. een met gamba's die me erg lekker leek


Helaas heb ik hem nog niet kunnen testen want mijn vriend houdt niet van kaasfondue. En niet van gamba's.

En toen ik voor het eerst voor hem ging koken nam hij een fles Canei mee, get the picture?
shmoopymaandag 12 november 2007 @ 19:36
@ MM
Ah, da's mooi.

Hier was het ook weer dikke pret met verloren gegane champignonnetjes enzo.
Vivimaandag 12 november 2007 @ 19:38
AH! ( ! ) Ze staan ook online
Miammaandag 12 november 2007 @ 19:38
lollie
renamaandag 12 november 2007 @ 19:51
Red bull
uniekhoornmaandag 12 november 2007 @ 20:06
Nog nooit gedaan, kaasfondue.... Lijkt me een beetje saai??

Maar iig zonet thaise biefstuksalade gegeten, goed gelukt
Curiositymaandag 12 november 2007 @ 21:22
quote:
Op maandag 12 november 2007 16:14 schreef Tezz het volgende:

[..]

Maak je dat dan zelf (zo ja, gaarne recept) of koop je het ergens kant en klaar?? Ik houd zelf ook wel van dit soort voedsel op z'n tijd..............

Macaroni and cheese ( uit amerikaans kookboek)


Ingredienten 3 eetlepels ongezouten boter 3 eetlepels bloem 625 ml melk 3 zakjes geraspte kaas ( pasta mix) 1/2 theelepel mosterd zout en cayennepeper naar smaak 250 gram elleboogjes macaroni, gekookt volgens verpakking

Voor het korstje: +/- 125 gram kaas 125 gram broodkruim 1/2 theelepel paprikapoeder 1 eetlepel ongezouten boter (Dus half zakje kaas apart houden voor het korstje).

Bereiding De boter in een middelgrote pan smelten, de bloem door de boter roeren en een minuut verwarmen boven een middelgrote vlam, met een garde geleidelijk de melk erdoorheen roeren, blijven roeren totdat het mengsel dikker wordt. De pan van het vuur halen en kaas, mosterd, zout en cayennepeper toevoegen, gladroeren. Saus en macaroni door elkaar roeren en overdoen in een ruime , beboterde ovenschaal. Bestrooien met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder, Hier en daar een stukje boter leggen. Ongeveer 25 minuten in de oven bakken bij een temperatuur van 190 c. Tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is.

Zo maak ik het altijd klaar, erg lekker en erg machtig.
MissHobjemaandag 12 november 2007 @ 21:41
net quiche met rijst op en flinke sloot cola (wakker blijf drankje haha)
ColdFeetmaandag 12 november 2007 @ 22:41
Uiteindelijk geen carbonara gemaakt, maar een gezonde & lekkere salade: krulsla, geschaafde rode kool, worteljulienne, lente-uitjes, pinda's, gemarineerde gerookte kip met sesamzaad en veel verse koriander. Daarover een thaisige dressing met o.a. limoensap, gembersiroop en gemalen koriander.
Lekker!
Tezzmaandag 12 november 2007 @ 22:48
quote:
Op maandag 12 november 2007 21:22 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Macaroni and cheese ( uit amerikaans kookboek)


Ingredienten 3 eetlepels ongezouten boter 3 eetlepels bloem 625 ml melk 3 zakjes geraspte kaas ( pasta mix) 1/2 theelepel mosterd zout en cayennepeper naar smaak 250 gram elleboogjes macaroni, gekookt volgens verpakking

Voor het korstje: +/- 125 gram kaas 125 gram broodkruim 1/2 theelepel paprikapoeder 1 eetlepel ongezouten boter (Dus half zakje kaas apart houden voor het korstje).

Bereiding De boter in een middelgrote pan smelten, de bloem door de boter roeren en een minuut verwarmen boven een middelgrote vlam, met een garde geleidelijk de melk erdoorheen roeren, blijven roeren totdat het mengsel dikker wordt. De pan van het vuur halen en kaas, mosterd, zout en cayennepeper toevoegen, gladroeren. Saus en macaroni door elkaar roeren en overdoen in een ruime , beboterde ovenschaal. Bestrooien met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder, Hier en daar een stukje boter leggen. Ongeveer 25 minuten in de oven bakken bij een temperatuur van 190 c. Tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is.

Zo maak ik het altijd klaar, erg lekker en erg machtig.
Ah dus gewoon letterlijk macaroni en kaas. Nou ja, het klinkt wel lekker, alles met kaas is lekker namelijk! Met een frisse salade erbij is het vast goed te doen.....Ik ga het eens een keertje maken als mijn man late dienst heeft (die baalt een beetje van mijn 'kaas-fetish')

En nu eet ik Lays ribbelchips............en een pakje Wicky appel.
Muckmaandag 12 november 2007 @ 22:57
quote:
Op maandag 12 november 2007 22:48 schreef Tezz het volgende:

[..]

Ah dus gewoon letterlijk macaroni en kaas. Nou ja, het klinkt wel lekker, alles met kaas is lekker namelijk! Met een frisse salade erbij is het vast goed te doen.....Ik ga het eens een keertje maken als mijn man late dienst heeft (die baalt een beetje van mijn 'kaas-fetish')
ik heb mijn gelijke gevonden
álles is lekker met kaas
quote:
En nu eet ik Lays ribbelchips............en een pakje Wicky appel.
ik eet niks en drink een enoooooorme beker appel/kaneel thee
Kuukskedinsdag 13 november 2007 @ 08:14
Vanavond maak ik spruitjes, aardappelen en een varkensfiletlapje. Vanmiddag nog een stel boterhammen met kalkoenfilet .
minilotjedinsdag 13 november 2007 @ 10:47
Kleine baguette afgebakken..
Opengesneden, gevuld met pomodori-kruidenboter, parmaham, verse basilicum, kerstomaatjes en hele lekkere mosterdkaas..
Terug in de oven, paar minuten onder de grill..
... en vervolgens het hele brood (met de vulling naar beneden) op de al-iets-te-lang-niet-gedweilde keukenvloer laten vallen.


Nu eet ik chips.
Stereotomydinsdag 13 november 2007 @ 10:55
Hmm, Chips

Tosti kaas
DarkElfdinsdag 13 november 2007 @ 11:04
maistosti kaas en een kopje thee
minilotjedinsdag 13 november 2007 @ 11:18
Goed, brunchpoging twee.
Halfhard geitenkaasje in ovenschaaltje geduwd, gaten in geprikt, heidehoning eroverheen, en een beetje zwarte peper. Tijdje onder de grill, en dan met geroosterde boterhammen de gesmolten kaas uit het ovenschaaltje lepelen.
Mits ik niks op de grond laat vallen.


Edit: Allejezus! Boterhammen vergeten!


Wat héb ik vandaag?


[ Bericht 12% gewijzigd door minilotje op 13-11-2007 11:31:59 ]
Tezzdinsdag 13 november 2007 @ 11:18
Lunch zometeen: boerenbruin met roomboter en kaas. En een beker melk. Vanavond maar iets makkelijks, pannekoeken of zo....
Fuentedinsdag 13 november 2007 @ 11:27
Vanavond spaghetti met lekkere tomatensaus en veel groenten.
Mirjamdinsdag 13 november 2007 @ 11:34
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 11:18 schreef minilotje het volgende:
Goed, brunchpoging twee.
Halfhard geitenkaasje in ovenschaaltje geduwd, gaten in geprikt, heidehoning eroverheen, en een beetje zwarte peper. Tijdje onder de grill, en dan met geroosterde boterhammen de gesmolten kaas uit het ovenschaaltje lepelen.
Mits ik niks op de grond laat vallen.


Edit: Allejezus! Boterhammen vergeten!
[ afbeelding ]

Wat héb ik vandaag?
Stereotomydinsdag 13 november 2007 @ 11:38
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 11:18 schreef minilotje het volgende:

Edit: Allejezus! Boterhammen vergeten!
[ afbeelding ]

Wat héb ik vandaag?


Broodrooster kopen ipv oven doen?
minilotjedinsdag 13 november 2007 @ 11:55
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 11:38 schreef Stereotomy het volgende:

Broodrooster kopen ipv oven doen?
quote:
Op maandag 12 november 2007 22:57 schreef Muck het volgende:

ik heb mijn gelijke gevonden
álles is lekker met kaas
Mijn lief heeft zich wel eens zorgelijk afgevraagd of ik misschien zelfs een drol zou lusten als er maar kaas overheen zat.

Voor de kaas(fondue)liefhebbers kan ik overigens de Mexicaanse kaasfondue uit de Allerhande aanraden. Al eerder gemaakt, en vanavond weer!



Ingrediënten:
(hier en daar aangepast naar eigen smaak; het Allerhande-recept schrijft bijvoorbeeld een bolletje mozzarella voor, maar ik heb een hekel aan bolletjes mozzarella.)
- 25 g boter
- 2 eetlepels bloem
- 300 ml melk
- 150 g verse roomkaas naturel
- 100 gram oude kaas, geraspt
- 350 gram cheddar, geraspt
- 2 eetlepels jalapeñopepers uit pot, in stukjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook (gepureerd)
- beetje verse koriander, fijngesneden

Bereiding:
In pannetje boter smelten, bloem erdoor mengen en melk toevoegen. Blijven roeren tot je een gladde saus hebt. Eerst roomkaas, dan Cheddar en oude kaas in de saus laten smelten (goed blijven roeren). Pepers, paprikapoeder, knoflook en koriander erdoor. Pan op tafel.

Diptips:
Maisbrood, aardappelpartjes in de schil, gele/rode/groene paprika's (in repen), nacho-chips, stukken tortilla, worteltjes, bosuitjes (heel lekker!), ananas, en chorizo of andere pittige worst
Allerhande suggereert ook avocado's en babymaiskolfjes, maar daar hou ik zelf niet zo van.

Enfin, dát eet ik vanavond.
Mits ik niet per ongeluk mijn keuken in brand steek.
minilotjedinsdag 13 november 2007 @ 12:17
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 19:11 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, dat bedoel ik niet. Dat zijn 'appetizers'. Bij Napoli aan de Meent hebben ze een aantal van die schotels bestaande uit kleine gerechtjes en daar hebben ze een aparte naam voor.
Stuzzichini. Bedoel je dat? Stuzzichini van Napoli..
Maar ik kom vaak zat in Italiaanse restaurants en ik zie zoiets zelden op de menukaart staan.

[ Bericht 2% gewijzigd door minilotje op 13-11-2007 12:22:41 ]
_Hestia_dinsdag 13 november 2007 @ 12:28
tosti's
Muckdinsdag 13 november 2007 @ 12:43
minilotje
sorry

ik heb dubbeldrank sinaasappel/perzik nu
Muckdinsdag 13 november 2007 @ 12:47
quote:
Op zondag 11 november 2007 17:26 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Veel werk, maar heel simpel.

Marinade maken van zoete chilisaus, ketjap, honing, half blikje cola, knoflook en een flesje barbeque-saus (zo'n Calvé-ding is de maat ongeveer, als je echt lekker bbq-saus kunt vinden moet je die nemen natuuk), peper, wat zout, en daar de ribs een nachtje in laten marineren.

Volgende dag marinade er een beetje afschrapen, in een aparte pan even inkoken en apart zetten, en de ribs ongeveer 3 kwartier in wat water koken.
Er zit nog genoeg marinade aan en in zodat het geen watersaus wordt, don't worry.

En dan weer insmeren met de marinade en af laten koelen.
Als je er klaar voor bent (ik heb geen grill) in een pan even aanbraden voor de kleur en dan een uurtje in de oven, tadaa.
hey shmoops, ik ga straks je spareribs maken (MPG komt morgen eten ) , maar hoeveel heb ik ongeveer van alles nodig?
of stel ik nu hele domme vragen?
snopprinsesdinsdag 13 november 2007 @ 12:57
nu thee, en zometeen ga ik een uitsmijter of tosti's maken.
Vanavond denk ik dat het vis wordt
Bluesdinsdag 13 november 2007 @ 13:33
Ja, definitief kaasfondue, dit aankomende weekend dus
golfer is ook niet zo heul kazig, maar heeeeel soms offer ik me op voor mosselen, en hij voor kaasfondue dus

Vanavond maar de kipvleugels die er nog liggen lekker braden, en iets erbij verzinnen.
Raissadinsdag 13 november 2007 @ 13:59
Nu een glas Lemon & Lime, vanavond twee hamburgers op brood met een beetje saté saus
DarkElfdinsdag 13 november 2007 @ 14:04
Door al die kaasfonduerietis hier krijg ik ook wel zin in kaasfondue... Ook al is het niet zo heel lang geleden...

mmmm wie weet

nu een kopje turkish apple thee.
uniekhoorndinsdag 13 november 2007 @ 14:22
Bami...
Man had groente gehaald, nou dat had ik weer eens beter zelf kunnen doen.
Een zachte paprika en tauge wat tot vandaag houdbaar is, dus al bijna snot...
Grom, daar kan ik zo ongelofelijk kwaad om worden.
OMG ik ben zo chagrijnig
Koningindinsdag 13 november 2007 @ 14:25
Vanavond stokbroodjes gezond met wat tonijn erbij en nog wat salades.
Lekker makkelijk.
motorbloempjedinsdag 13 november 2007 @ 14:27
kip massala wraps
coltje87dinsdag 13 november 2007 @ 14:33
Ik wil vanavond een pasta salade eten. Ik heb net penne gekookt, en als probeersel had ik bij een beetje penne wat kleine stukjes augurk, olijven, zongedroogde tomaten en rode pesto doorheen gedaan. Ging wel, maar toch mis ik iets. Zo maar naar de supermarkt, inspiratie opdoen voor de rest van de pan.
Tezzdinsdag 13 november 2007 @ 14:50
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 14:33 schreef coltje87 het volgende:
Ik wil vanavond een pasta salade eten. Ik heb net penne gekookt, en als probeersel had ik bij een beetje penne wat kleine stukjes augurk, olijven, zongedroogde tomaten en rode pesto doorheen gedaan. Ging wel, maar toch mis ik iets. Zo maar naar de supermarkt, inspiratie opdoen voor de rest van de pan.
Je mist een lekkere italiaanse kaas schat.....


Ik ga zometeen bij de keurslager een lekker gegrild kippetje halen met wat salade.
Muckdinsdag 13 november 2007 @ 14:59
ik heb de spareribs van shmoop in de marinade gezet
de hoeveelheden maar een beetje gegokt maar het ziet er wel okee uit

vanavond eet ik bij mijn ouders, dus ik weet nog niet wat het wordt