abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53887078
Als je naar de snackbar gaat hebben die vaak zo'n pak met klaargemaakte turkse pizza's, die ze alleen even in de oven leggen en dan wat sla erin doen en dan zijn ze klaar (dit in tegenstelling tot de plekken die ze zelf maken en veel lekkerder zijn natuurlijk). Ik vroeg me af waar je zo'n pak zou kunnen kopen? Want dat lijkt me best lekker en handig om in huis te halen.

Omgeving Amsterdam het liefst.
pi_53887117
die kun je tegenwoordig zelfs in de supermarkt halen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53887216
Volgens mij was hier pas nog een topic over (Mekkafood bij de AH)...
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:33:17 #4
161300 Miksie
m'n lievelingsdrank
pi_53887222
Vomar Bos en Lommer plein hebben ze in ieder geval. Maar alle andere supermarkten vast ook wel
Voer eendjes, geen oorlog!
pi_53887248
Ja, Mekkafood meuk. Best aardig. Laat ze wel even goed ontdooien voor je ze afbakt.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:37:44 #6
142365 EKG
Raggamuffin
pi_53887317
C1000 heeft ze zelfs Maar bij een Turkse winkel zijn ze meestal wel lekkerder
pi_53887330
Mekkafood ja. Alleen die dingen zijn totaal niet pittig ofzo . Je kan ze beter gewoon bij een Turk halen en even in de oven doen.
pi_53887360
Hema heeft ze ook
pi_53887372
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 15:38 schreef Sapstengel het volgende:
Mekkafood ja. Alleen die dingen zijn totaal niet pittig ofzo . Je kan ze beter gewoon bij een Turk halen en even in de oven doen.
Je moet er ook wel een zooi sambal opgooien
pi_53887376
De C1000 ook.
Doet de TS wel eens boodschappen
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:41:41 #11
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_53887393
3 voor 1,99 bij de Aldi in Duitsland, geen geld, en je kunt er zelf erg lekker mee combineren!
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_53887483
Zelf boodschappen doen is voor watjes.
pi_53888698
Deen heeft ze

Deen Amsterdam
Rietwijkerstraat 22-24
1059 XA Amsterdam

Deen Zaandam
Gibraltar 17-19
1503 BM Zaandam

In de maaltijdenkoeling.

Zal sla er bij, knoflooksaus (calvé) en wat curry of shoarmasaus
pi_53890074
Bij de plus hebben ze ze ook.
pi_53944374
hehehe, ik kijk in mijn taskbar van windows en daar staat "afbak turk", LOL


Maar goed....in de tropische supermarkt heb je ze meestal wel liggen of anders vraag je de turkse bakker om een zooitje pizza's die je dan zelf invriest.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:16:28 #16
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_53947261
Ik heb het recept van een turkse collega gehad, binnenkort maar eens proberen te maken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:24:09 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53947434
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 13:16 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb het recept van een turkse collega gehad, binnenkort maar eens proberen te maken.
oeh, als het lukt wil ik het recept ook wel
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53963842
maar doe je er alleen maar sla op?
ik kan me herinneren dat ik ze ooit heb gegeten maar weet niet meer precies hoe we dat toen gedaan hadden...
pi_53972303
ik wel, vanavond ook weer turkse pizza:P
pi_53976534
Wij vullen ze met roerbakgroenten en een dot lekkere saus.
  zondag 21 oktober 2007 @ 19:30:52 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54075266
crosspost uit gesloten topic:
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 19:25 schreef Curiosity het volgende:
Eindelijk het recept voor de lekkerste pizza's die ik ooit gegeten heb ( van een turkse collega)

Turkse pizza

voor het deeg

1 pak bloem
melk
verse gist
zonnebloemolie
2 el suiker
zout

Bereiding:
Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink).
Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout.
Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem.
Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt.
Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen.
laat het deeg rusten.

Voor het gehaktmengsel

half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
+/- 4 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 rode paprika's
2 á 3 tomaten
beetje zwarte peper
2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd)
1 el turkse sambal
zout naar smaak
ong 1 kopje zonnebloemolie

Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom.
De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt.
Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg.

Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn)
Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop.
In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar.
Ik schat zo'n 15 min, de tijd stond er niet bij, even uitproberen.


Tip:
je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 22 oktober 2007 @ 17:12:20 #22
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54092224
Ik heb nu toch het idee dat mijn recept hier niet tot zijn recht komt, miischien de topic titel aanpassen + recept.
Ik zie nu dat er bijna niet meer op geklikt wordt.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 4 november 2007 @ 16:48:53 #23
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54359015
Even uppen, voor degene die het zelfs eens willen maken staat hier 2 post terug het recept,
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_54370951
Volgens mij moet je helemaal geen gist gebruiken....

ik kreeg ooit een soortgelijk recept van een Turkse leerlinge, en heb t ook weleens gemaakt (incl zelf geroosterde paprika's), maar met gist krijg je zo'n typische pizzabodem, terwijl je eigenlijk een zachte, tortilla-achtige bodem wilt.
pi_54371749
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 15:40 schreef Keukenprinsesje het volgende:
Hema heeft ze ook
Wat heeft de hema niet, tegenwoordig
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')