abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 21 oktober 2007 @ 19:25:55 #1
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54075183
Eindelijk het recept voor de lekkerste pizza's die ik ooit gegeten heb ( van een turkse collega)

Turkse pizza

voor het deeg

1 pak bloem
melk
verse gist
zonnebloemolie
2 el suiker
zout

Bereiding:
Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink).
Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout.
Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem.
Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt.
Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen.
laat het deeg rusten.

Voor het gehaktmengsel

half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
+/- 4 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 rode paprika's
2 á 3 tomaten
beetje zwarte peper
2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd)
1 el turkse sambal
zout naar smaak
ong 1 kopje zonnebloemolie

Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom.
De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt.
Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg.

Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn)
Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop.
In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar.
Ik schat zo'n 15 min, de tijd stond er niet bij, even uitproberen.


Tip:
je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 21 oktober 2007 @ 19:29:34 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54075241
lekker, maar kon dat niet hier?
Afbak turkse pizza?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')