abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54092645
Simpel vanavond, maïssoep met turks brood].
pi_54092710
restjes van gisteren

te beginnen met wat lekkere kippenvleugels (hadden we gisteren niet gebakken, dus die gaan nu zo vers de oven in) met speciale kippenboer-piripiri kruiden

en dan nog wat aardappelen met knoflook ofzo en pastasalade
Ja doei.
  maandag 22 oktober 2007 @ 17:40:47 #253
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54092732
Biefstukje met champignons en wat sla, ben maar alleen vanavond.
Morgen gebakken aardappels met sperzieboontjes en karbo.

Net een hard broodje met rosbief gehad, had best even honger
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 22 oktober 2007 @ 17:43:41 #254
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_54092785
Voor mijn teerbeminde heb ik een grote schaal prachtige lasagne gemaakt; met de lekkerste bechamelsaus ooit van mijn hand..ik stond er zelf van te kijken!
Voor mijzelf eindelijk weer eens vlees!!
Ik heb gekozen voor een supermals , super rijp argentijns beestje en die gaat gewoon heel zachtjes de oven in..zo zonder iets, tot ie mooi roze is.
Daarbij een pikant/zoete salade

Morgen ga ik iets met kikkererwten doen; maar wat weet ik nog niet. Tips zijn welkom!
  maandag 22 oktober 2007 @ 18:01:14 #255
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_54093049
broodje karbo
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_54093124
Patat met een kroket en een frikandel.
pi_54093184
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 17:43 schreef SHE het volgende:
Voor mijn teerbeminde heb ik een grote schaal prachtige lasagne gemaakt; met de lekkerste bechamelsaus ooit van mijn hand..ik stond er zelf van te kijken!
Voor mijzelf eindelijk weer eens vlees!!
Ik heb gekozen voor een supermals , super rijp argentijns beestje en die gaat gewoon heel zachtjes de oven in..zo zonder iets, tot ie mooi roze is.
Daarbij een pikant/zoete salade

Morgen ga ik iets met kikkererwten doen; maar wat weet ik nog niet. Tips zijn welkom!
Ik heb wel een lekker Indiaas receptje met kikkererwten, tomaat en aubergine.
pi_54094075
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 17:43 schreef SHE het volgende:
Voor mijzelf eindelijk weer eens vlees!!
Ik heb gekozen voor een supermals , super rijp argentijns beestje en die gaat gewoon heel zachtjes de oven in..zo zonder iets, tot ie mooi roze is.
Hoera! Eet smakelijk alvast.

Wij eten raar vanavond. Gisteren uitgebreide vleesfondue bij mijn ouders. Ik vind het bij vleesfondue altijd zó jammer om al die prima stukjes beest in frituurvet te moeten laten zwemmen!
Wél kreeg ik de (zoals altijd enorme hoeveelheid) restjes mee, dus daar hebben mijn lief en ik vanavond lol mee:
- minislavinkjes in een pannetje met verse tomaten-basilicumsaus
- gehaktballetjes met cheddarkaas op een prikkertje
- stukjes kipfilet op een stokje, gemarineerd in veel knoflook en heel smakelijke olijfolie en een beetje citroengras
- stukjes varkensvlees op een stokje, gemarineerd in olie, chilipepers, paprikapoeder, tomatenpuree en mangosap
- stukjes varkensvlees op een stokje, gemarineerd in honing, tijm en peper

Zo ongeveer elk uur een nieuw klein vleesgangetje met stokbrood, sausjes en wijn.
Hoezee voor fondue-restjes: vleespartjes ontsnappen aan een droevig frituurlot!
pi_54094398
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 18:05 schreef Isegrim het volgende:
Patat met een kroket en een frikandel.
Oooh daar heb ik ook zin in!
Ergens deze week ga ik dat nog eten.
  maandag 22 oktober 2007 @ 19:12:36 #260
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_54094528
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 18:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb wel een lekker Indiaas receptje met kikkererwten, tomaat en aubergine.
Precies waar ik zin in heb; kom maar op!
  maandag 22 oktober 2007 @ 19:15:37 #261
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_54094593
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 18:53 schreef minilotje het volgende:

[..]

Hoera! Eet smakelijk alvast.

Wij eten raar vanavond. Gisteren uitgebreide vleesfondue bij mijn ouders. Ik vind het bij vleesfondue altijd zó jammer om al die prima stukjes beest in frituurvet te moeten laten zwemmen!
Wél kreeg ik de (zoals altijd enorme hoeveelheid) restjes mee, dus daar hebben mijn lief en ik vanavond lol mee:
- minislavinkjes in een pannetje met verse tomaten-basilicumsaus
- gehaktballetjes met cheddarkaas op een prikkertje
- stukjes kipfilet op een stokje, gemarineerd in veel knoflook en heel smakelijke olijfolie en een beetje citroengras
- stukjes varkensvlees op een stokje, gemarineerd in olie, chilipepers, paprikapoeder, tomatenpuree en mangosap
- stukjes varkensvlees op een stokje, gemarineerd in honing, tijm en peper

Zo ongeveer elk uur een nieuw klein vleesgangetje met stokbrood, sausjes en wijn.
Hoezee voor fondue-restjes: vleespartjes ontsnappen aan een droevig frituurlot!


Dat lijkt op mijn eten als ik bij mijn ouders heb ge BBQ-ed; dan eet ik de volgende dag allerhande beesten op stok en in de meest wazige marinades. Heeeeeerlijk!
Mijn ouders hebben helaas geen gourmet of fondue historie; ik heb dan ook nog nooit een van deze zaken gedaan/gemaakt.

Ik wil nog steeds een keer fonduen ; omdat ik graag met brood in smeltende kaas zit te porren Lijkt me fantastisch!
pi_54094994
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 19:12 schreef SHE het volgende:

[..]

Precies waar ik zin in heb; kom maar op!
't Is wel veggie.

Eigenlijk hoort er ook nog spinazie door, maar ik vind het eik lekkerder met enkel tomaat, kikkererwten en aubergine.

verse gember
gedroogde rode pepertjes
komijnzaadjes
mosterdzaad (bruin)
curryblaadjes (niet per se noodzakelijk indien niet voorradig)
asafoetida (kan vervangen worden door uienpoeder of knof)
turmeric
zout
beetje bruine suiker
beetje citroensap
aubergine in blokjes
blik tomaten
kikkererwten

Alle kruiden behalve de turmeric en het zout beetje bruinen in ghee of olie. Aubergine toevoegen en roerbakken tot 'ie een beetje zacht is.Tomaten, kikkererwten, turmeric en zout toevoegen. Poosje laten pruttelen en beetje bruine suiker en citroensap toevoegen.

Heb er geen hoeveelheden bijstaan omdat ik het zelf altijd 'naar smaak' doe.
  maandag 22 oktober 2007 @ 19:36:33 #263
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_54095073
Hulde! Klinkt fantastisch.
En Veggie is ook de bedoeling; dus dat komt goed uit!
Hoeveelheden hoeft niet, ik hou me er toch nooit aan

curryblaadjes heb ik zeker weten niet meer; waarmee kan ik het vervangen?
pi_54096119
Vandaag bruine bonen met spekjes, een gehaktbal en gekookte aardappelen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_54096518
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 19:36 schreef SHE het volgende:
Hulde! Klinkt fantastisch.
En Veggie is ook de bedoeling; dus dat komt goed uit!
Hoeveelheden hoeft niet, ik hou me er toch nooit aan

curryblaadjes heb ik zeker weten niet meer; waarmee kan ik het vervangen?
Geen idee eigenlijk. Ik denk niet dat het heel erg is als je ze weglaat. Misschien beetje garam massala?
  maandag 22 oktober 2007 @ 21:31:19 #266
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54096805
jongens, mag de SC een beetje minder?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 22 oktober 2007 @ 21:53:03 #267
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_54097274
ehm...dat lijkt me ontopic
of is dit een opsomtopic?

dan zit ik hier verkeerd namelijk; want dat doen we niet op Fok
pi_54097575
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 21:53 schreef SHE het volgende:
ehm...dat lijkt me ontopic
of is dit een opsomtopic?

dan zit ik hier verkeerd namelijk; want dat doen we niet op Fok
Sinds vandaag wel geloof ik

Doe eens even gezellig Muck Dit topic is juist zo leuk omdat je op idee-en wordt gebracht
pi_54098431
Glaasje cola light nu
pi_54098620
Muckie toch, er wordt gewoon gesproken over wat we eten
Hoe ontopic kun je dan zijn

OT wijn, water
Morgen iets lekkers, heb zin in de mooie 'verse' pasta die we nog in de vriezer hebben liggen... mss wel met een carbonara
  maandag 22 oktober 2007 @ 22:46:38 #271
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_54098731
Alcoholvrij bier wat door moet gaan voor Kvas.
Confidence through competence
  maandag 22 oktober 2007 @ 22:46:48 #272
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_54098739
wicky, maar die proeft alsof het 25 jaar oud is

Dus ik werk maar een stukje duitse "bienestich" ofzo, naar binnen
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_54098780
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 22:46 schreef Stereotomy het volgende:
Alcoholvrij bier wat door moet gaan voor Kvas.
Bucklerhoerrrrrrrrrrr

Er worden nu knakkertjes verwarmd
  maandag 22 oktober 2007 @ 22:49:20 #274
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_54098813
Nou, die bienestich heb ik net ook gehad; maar het was niet in mijn mond
  maandag 22 oktober 2007 @ 22:49:29 #275
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_54098819
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 22:48 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Bucklerhoerrrrrrrrrrr

Er worden nu knakkertjes verwarmd
Bavari, ja?
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 22:46 schreef Qwea het volgende:
wicky, maar die proeft alsof het 25 jaar oud is

Dus ik werk maar een stukje duitse "bienestich" ofzo, naar binnen


Wasda?
Confidence through competence
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')