Kidneybonen CurrySadKingBillyIngrediënten:2 blikjes Rode Kidneybonen
olie
1 TL komijnzaad
1 gesnipperde ui
1 verse groene chilipeper, gehakt
2 teentjes knoflook
2,5 cm gemberwortel of 1 TL poeder
2 EL currypasta
1 TL gemalen komijn
1 TL gemalen koriander
½ TL chilipoeder
½ TL zout
400 G gepelde tomaten uit blik, gehakt
2 EL verse gehakte koriander
Bereidingswijze:Verwarm olie in een Karahi of Wok en bak het komijnzaad 2 minuten tot het begint te springen.
Roer ui, chilipeper, knoflook en gember erdoor en bak alles 5 minuten.
Roer de currypasta, komijn, koriander, chilipoeder en zout erdoor en bak 5 minuten.
Voeg de tomaten toe en laat alles 5 minuten sudderen.
Voeg de bonen en de verse koriander toe, bewaar wat voor de garnering.
Dek de pan af en laat op zacht vuur 15 minuten goed heet worden.
Voeg indien nodig water toe.
Tip:- Garneer met de overgebleven koriander. Lekker met
Kip Curry en rijst en / of naanbrood.
- Bevroren koriander gaat ook prima, hakken in bevroren toestand