abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53987856
de bruchetta's ken ik wel namelijk
Ja doei.
pi_53989636
voor de drankensectie:

I Love You (Uit "Geïllustreerde Cocktails encyclopedie)

Benodigdheden:

Glas: 90 ml cocktailglas

Ingrediënten:

30 ml Kahlúa
30 ml Galliano
30 ml Baileys Irish Cream

Methode:

Giet de ingrediënten laagje voor laagje in een cocktailglas en serveer


voor de voedingsafdeling:

Broodsalade (Uit "Party Basics)

Voorbereidingstijd: 's ochtends of 's middags
Bewaren: afgedekt met folie in de koelkast
Combineren met: gemarineerde groenten, inktvissalade, tomatensoep

Solo voldoende voor 4 personen:

4 tomaten
1 middelgrote komkommer
3-4 teentjes knoflook
1/2 bosje munt
paar groenen slabladeren
1/2 Turks brood (ongeveer 250 g, bij voorkeur van de dag tevoren)
3 el citroensap
zout, 2-3 tl paprikavlokken of 1-2 tl harissa
2 tl korianderpoeder
5 el olijfolie
zwarte olijven om te garneren

Bereiding:

1. De tomaten en de komkommer wassen en heel klein snijden. De knoflook pellen en heel fijn snipperen. De munt wassen, droogslaan en de blaadjes in reepjes snijden. De slabladeren wassen, droogslaan en in repen snijden.

2. Het brood in blokjes van 1cm groot snijden en die in een koekenpan met een antibaklaag al roerend knapperig bakken.

3. Het citroensap met zout, de paprikavlokken en de koriander door elkaar roeren en de olijfolie erdoor kloppen. Alle ingrediënten mengen en 2 uur laten rusten. Voor het feest met de olijven betstrooien.

Zoveel tijd kost het: 20 minuten (+ 2 uur rusttijd)
Calorieën per portie: 280
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_53992761
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 13:19 schreef motorbloempje het volgende:
de bruchetta's ken ik wel namelijk
Kind wees es duidelijk, tante bloes snapt er niks van zo
pi_53993135
ik ook niet heur
Ja doei.
pi_54001470
[Fok!-kookboek] Voor alles m.b.t. het Fok!-kookboek

hoppa, 2 bijdragen van sararaats in 1 klap
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_54002057
Muck heeft het druk sara, niezo ongeduldig
  donderdag 18 oktober 2007 @ 22:51:18 #107
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54020315
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 00:52 schreef Bluezz het volgende:
Muck heeft het druk sara, niezo ongeduldig
heulemaal waar tante bloes
ik háát het om het druk te hebben, maar ach, je hebt dat soms zo he....

maarre, ik ben zojuist terug van een (lekker korte) vergadering, dus ik ga jullie recepten er even bij zetten

nieuwe recepten ftw
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 18 oktober 2007 @ 23:37:34 #108
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54021367
nou, ik ben weer helemaal bij
kom maar op met die nieuwe recepten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator vrijdag 19 oktober 2007 @ 00:06:54 #109
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_54022005
1 kip van - 1,2 kilo - 3 uien - 1 teentje knoflook - 1 bouquet garni - 250 gram champignons 80 gram boter - 1 eetlepel bloem - 1 dl bouillon - 5 dl bier - 1 eetlepel bruine suiker - 2 eetlepels azijn - zout - peper - 2 sneden witbrood bereiding: Snij de kip in 8 stukken. Bestrooi deze met zout en peper. Schil de uien en snij ze in juliënne. Schil de knoflook en pers hem uit. Maak de champignons schoon. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken kip aan alle kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet ze apart. Sauteer in dezelfde boter de champignons, geef er de bloem over en laat deze kleur krijgen. Doe de stukken kip terug in de pan. Roer de bruine suiker door de azijn en voeg ook dit toe. Geef er dan nog de bouillon en het bier bij, en de knoflook en het bouquet garni, zet de deksel op de pan en laat anderhalf uur zachtjes stoven. Snij de sneden brood in driehoeken en bruineer ze in wat boter. Doe alles op een voorverwarmde dienschaal, leg er de croutons bij en serveer.


Met Bierrrrrrr
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
  vrijdag 19 oktober 2007 @ 19:21:54 #110
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_54037524
quote:
Op vrijdag 19 oktober 2007 00:06 schreef Jimbo het volgende:
1 kip van - 1,2 kilo - 3 uien - 1 teentje knoflook - 1 bouquet garni - 250 gram champignons 80 gram boter - 1 eetlepel bloem - 1 dl bouillon - 5 dl bier - 1 eetlepel bruine suiker - 2 eetlepels azijn - zout - peper - 2 sneden witbrood bereiding: Snij de kip in 8 stukken. Bestrooi deze met zout en peper. Schil de uien en snij ze in juliënne. Schil de knoflook en pers hem uit. Maak de champignons schoon. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken kip aan alle kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet ze apart. Sauteer in dezelfde boter de champignons, geef er de bloem over en laat deze kleur krijgen. Doe de stukken kip terug in de pan. Roer de bruine suiker door de azijn en voeg ook dit toe. Geef er dan nog de bouillon en het bier bij, en de knoflook en het bouquet garni, zet de deksel op de pan en laat anderhalf uur zachtjes stoven. Snij de sneden brood in driehoeken en bruineer ze in wat boter. Doe alles op een voorverwarmde dienschaal, leg er de croutons bij en serveer.


Met Bierrrrrrr
En hoe heet dit gerecht?
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  vrijdag 19 oktober 2007 @ 19:41:27 #111
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54037902
quote:
Op vrijdag 19 oktober 2007 19:21 schreef MPG het volgende:

[..]

En hoe heet dit gerecht?
zie je nou liefie, GMTA
ik heb het "kip met bier" genoemd, doet het vast prima op Fok! dacht ik zo
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 20 oktober 2007 @ 20:08:47 #112
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_54056981
quote:
Op vrijdag 19 oktober 2007 19:41 schreef Muck het volgende:

[..]

zie je nou liefie, GMTA
ik heb het "kip met bier" genoemd, doet het vast prima op Fok! dacht ik zo
Absoluut

Goeie naam
Onmisbaar in het FOK!-kookboek
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
pi_54057204
Een lading 'hapjes' of 'tapas'


Tortilla-wraps met gerookte ham, sla en creamcheese

1 pak tortillawraps
bakje creamcheese
gerookte ham
sla

Tortilla in het midden besmeren met creamcheese, daar wat blaadjes sla op leggen en daar de ham weer op. Oprollen en met alu-foli in de koelkast leggen. Wanneer goed gekoeld in reepjes snijden.

Tortilla-wraps met zalm, sla en creamcheese

1 pak tortillawraps
1 ½ pakje zalm
creamcheese
sla

Tortilla in het midden insmeren met creamcheese, daar wat sla op leggen, daar de zalm weer op, beetje peper erop, en dan oprollen en met alu-foli in de koelkast leggen. Wanneer goed gekoeld in reepjes snijden.


Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat

12 afbakbroodjes
2 bollen mozarella
4 tomaten
groene pesto
olijfolie
zout
peper
rozemarijn

Bak de broodjes af tot ze bijna naar wens zijn. Haal ze uit de oven en snijd ze voorzichtig in de lengterichting door. Maak een olijfolieprutje van olijfolie, peper, zout en rozemarijn en sprenkel dit over het zachte deel van de doorgesneden broodjes en leg de broodjes terug in de oven zodat de bovenkant mooi goudgeel bruin wordt. Dit zijn de bruchetta's.

Eenmaal uit de oven, besmeren met een beetje groene pesto, en mozarella met een stukje tomaat erop leggen.


Turks brood met tapenade en smeersels

turks brood
tapenade
smeersels

Snijd het turks brood in mooie stukken, niet te groot, niet te klein. Je kunt ze het 'best' besmeren door ze open te scheuren en daarna 'in' het brood te tapenade of andere smeersels te smeren.


Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei

2 pakken bladerdeeg
1 plak feta
125 gram champignons
halve prei
teentje knoflook
paar druppels olijfolie

Laat terwijl je de vulling gaat maken het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de feta, champignons, prei en knoflook in kleine stukjes. Wok de champignons en prei samen met de knoflook even heel kort op hoog vuur. Meng daarna de feta er doorheen en schep dit op het bladerdeeg en vouw het dicht. Bak ze in de oven goudgeel af.


Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met kleine stukjes olijf

Een pak kant en klare gehaktballetjes (aldi)
pot pittige pastasaus
wat olijven (groene)

Snijd wat olijven in 'reepjes' en meng deze met de pastasaus. Gooi dit mengsel over de gehaktballetjes heen. Warm en koud te serveren. Op te warmen door het geheel even in de magnetron te leggen.

champignons met knoflook

250 gram champignons
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 ½ teen knoflook fijngesneden
1 eetlepels citroensap
zout en peper naar smaak

Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.


pastasalade met tonijn, groente en olijven

1 zak penne
2 blikjes tonijn in olie
200ml creme fraiche
rode paprika
gele paprika
komkommer
olijvenringetjes
peper en zout naar smaak

Kook de pasta beetgaar en laat deze afkoelen. Laat de tonijn uilekken en zorg dat het in kleine stukjes is verdeeld. Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes en de olijven in ringetjes.
Meng alle ingrediënten door de koude pasta heen, en maak het smeuïg met de creme fraiche. Eventueel serveren met wat geraspte kaas los ernaast.



gefrituurde uienringen

5 Uien
2 eieren
2 el olijfolie
olie om te frituren
2 dl bier
150 gr. Bloem
zout en peper
peterselie

Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uienringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keuken papier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijn gesneden peterselie.



roodschillige aardappelen in knoflookmayonaise

8 grote roodschillige aardappelen
halve pot mayonaise
wat citroensap
2 theelepels mosterd
4 tenen knoflook, geperst

was de aardappelen maar schil ze niet. indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden. breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn [ongeveer 15 minuten]
trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik.

Meng de mayonaise met wat citroensap, mosterd en de geperste knoflook en breng het op smaak met wat zout en peper en meng hier de aardappelen doorheen. Laat dit een tijdje op kamertemperatuur staan zodat de mayo een beetje in de aardappelen kan trekken.



hamrolletjes met knoflookkaas


2 pakjes schouderham
Knoflookkaas (Garland van de AH, Val Blanc van de Aldi)

Smeer de plakjes in met een laagje knoflook kaas en rol deze op. Voilá!



gevulde eieren met zalm

10 eieren
mayonaise naar smaak
ui
1 teentje knoflook
½ pakje gerookte zalm
zout en peper naar smaak

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in de lengterichting door. Haal de dooier eruit en doe deze in een kom. Snijd de ui en pers de knoflook en snijd ¾ van de zalm in kleine stukjes. Doe dit bij de eierdooiers en doe er een paar lepels mayonaise bij. Pureer met een staafmixer of blender dit tot een glad geheel. Op smaak brengen met wat zout en peper.

Met een spuitzak (of een boterhamzakje met een klein afgeknipt puntje ) het eiwit weer vullen en de eieren op een schaal leggen. Garneren met een klein stukje zalm op het nieuwe eigeelprutje.
Ja doei.
  zondag 21 oktober 2007 @ 18:09:24 #114
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54073744
ik ga ze er zo inzetten motorbloempje
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54116450
Misschien: In het stoofpottentopic: Vlaamse Stoverij en groeten,plus foto's. In het Heston Blumethal topic: de gegrilde groenten, ook met foto's.
anonieme razernist
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:06:17 #116
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54122658
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:34 schreef NoCigar het volgende:
Misschien: In het stoofpottentopic: Vlaamse Stoverij en groeten,plus foto's. In het Heston Blumethal topic: de gegrilde groenten, ook met foto's.
als je het even hier post, of een linkje geeft, dan zet ik het erin
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54125291
Ik heb het al gepost hoor.
anonieme razernist
  woensdag 24 oktober 2007 @ 11:13:05 #118
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54130406
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 00:38 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb het al gepost hoor.
ja? niet in dit topic hoor....

als je me een linkje geeft of het even hierheen kopieert zet ik het er wel in.
Ik heb namelijk bar weinig zin om een heel topic door te gaan lopen spitten naar een recept dat je er een keer gepost hebt. Dan kan ik wel aan de gang blijven he?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 24 oktober 2007 @ 21:08:37 #119
46672 DarkShine
Mijnstreek Oost
pi_54143858
Zeer leuk topic om te volgen!
Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
Planning:
-
pi_54159804
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 11:13 schreef Muck het volgende:

[..]

ja? niet in dit topic hoor....

als je me een linkje geeft of het even hierheen kopieert zet ik het er wel in.
Ik heb namelijk bar weinig zin om een heel topic door te gaan lopen spitten naar een recept dat je er een keer gepost hebt. Dan kan ik wel aan de gang blijven he?
Doe dat vooral niet, aan de gang blijven daar zit echt niemand op te wachten.
anonieme razernist
  donderdag 25 oktober 2007 @ 14:46:20 #121
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54159905
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 14:40 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Doe dat vooral niet, aan de gang blijven daar zit echt niemand op te wachten.
hey, op jouw sarcasme zie ook niemand te wachten.
JIJ bent degene die een recept graag in het kookboek wil hebben, ik vraag je tot 2 keer toe om een linkje, zodat ik het voor je kan doen.
Je hebt blijkbaar geen idee hoe ontzettend veel werk het geweest is om het kookboek te maken.
Stel je voor dat iedereen komt met "ja, in dat-en-dat topic staat ook een leuk recept" zou het helemáál niet te doen zijn.
Het is toch een kleine moeite om even precies aan te geven wat je bedoelt?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54162775
Vegetarische ovenschotel

Benodigdheden voor 2-3 personen
- 1 zakje voorgekookte aardappeltjes (krieltjes, schijfjes, partjes)
- 1-2 rode uien
- 1 courgette
- 1-2 rode paprika's
- 1 pakje feta
- olijfolie
- cajunkruiden
- paprikapoeder
- ovenschaal

Bereidingswijze:

Snij de uien in grove stukken en de paprika en courgette in reepjes. Doe de groenten in de ovenschaal en doe er olijfolie en kruiden overheen. Lekker doorelkaar husselen. De feta in blokjes snijden/half verkruimelen en over de groenten verdelen. Daarover de aardappeltjes verdelen. Sprenkel over de aardappeltjes weer wat olijfolie en strooi er kruiden overheen.
(zorg dat de aardappeltjes bovenop liggen, zo krijgen ze een lekker krokant korstje)

Oven, 200 graden, ongeveer 45 minuten (af en toe even kijken of de boel niet aanbrand)
pi_54162845
Vegetarische couscoussalade

Ingrediënten:
Couscous met Marokkaanse kruiden (zit al kant en klaar in een pak)
1 Courgette
1-2 rode paprika's
1- rode uien
Bakje cherry tomaatjes
Pakje feta
Komkommer
Zakje sla (rucola ofzo)

Bereidingswijze
Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de courgette en paprika in reepjes, en de ui in ringen. Gril ze in een grillpan.
Halveer de cherry tomaatjes, snij de komkommer en feta in blokjes. Was de sla.

Laat de couscous afkoelen tot t lauwwarm is. Hussel dan alles door elkaar en klaar!
pi_54163046
Vegetarische hartige taart

Ingrediënten:
Hartige taart deeg plakjes (uit de diepvries, van Koopmans)
1 bekertje crème fraiche
2-3 eieren
Broccoli
Paprika
Cashewnoten
Tomaten
Geraspte kaas
Springvorm/ovenschaal

Bereidingswijze:
Ontdooi de plakjes hartige taart deeg.
Snij de roosjes van de broccoli en kook ze beetgaar. Snij de paprika en tomaat in stukjes en hak de cashewnoten fijn. Klop de creme fraiche los met eieren (verhouding: 1 bekertje creme fraiche met 2 eieren, afhankelijk van de grootte van de vorm meer) en voeg zout, peper, paprikapoeder toe. Vet de ovenschaal in met boter/olie. Bekleed de springvorm/ovenschaal met het hartige taart deeg. Meng de broccoli, tomaat, paprika en cashewnoten en doe dit in de vorm. Giet nu het creme fraiche-eimengsel eroverheen. Strooi daarover geraspte kaas.

In de oven op 200 graden, 3 kwartier tot een uur. Taart is klaar als het mengsel gestold is. (even met een vork erin prikken) Als de bovenkant al bruin is, maar de inhoud nog niet goed, dek de schaal dan af met alu folie, dan verbrandt het niet!
  donderdag 25 oktober 2007 @ 18:10:36 #125
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54164014
ah, heel mooi pechvogel
vegetarische recepten stonden er nog niet zoveel in, dus dit is een hele mooie aanvulling
ik zet ze er meteen even in
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 16:01:05 #126
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54457787
een klein schopje
het pasta-hoofdstuk is geupdate
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 9 november 2007 @ 12:50:54 #127
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54479552
Voor hoeveel personen
zijn die recepten, hoe kan je dat zien ?
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_54479642
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 12:50 schreef paultjuhhh het volgende:
Voor hoeveel personen
zijn die recepten, hoe kan je dat zien ?
uit Het Fok!-kookboek! :
quote:
Alle hoeveelheden zijn aangepast naar 2 personen (tenzij anders aangegeven).
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 9 november 2007 @ 12:55:21 #129
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54479664
oh ok
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 9 november 2007 @ 13:19:46 #130
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54480254
Ik ga
quote:
Op donderdag 8 november 2007 18:16 schreef Muck het volgende: Uiensoep Trusten Ingrediënten: 5 grote uien boter 1/2 eetlepel suiker 2 liter water 6 bouillonblokjes Bereidingswijze: Snij de uien in ringen. Bak de ringen tot ze glazig zijn. Strooi er de suiker overheen en doorroeren tot de uien lichtbruin zijn. Giet er dan het water bij en doe een voor een de bouillonblokjes erbij. Breng alles aan de kook en ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Tip: Doe een plakje stokbrood met kaas erop in de soep en zet het even onder de gril tot de kaas goudbruin kleurt
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 04:04 schreef Muck het volgende:
Penne met zalm
De moeder van AKnynke

Ingrediënten:
175 gr. penne
65 gr. Zalm
een beetje verse tijm
12,5 gr. boter
75 ml. dikke room of slagroom

Bereidingswijze:
Kook de penne, gooi de boter en de room bij elkaar in en verwarm het 5 minuten.
Zorg ervoor dat het niet kookt!
Knip de zalm in kleine stukjes en gooi de meeste zalm en de tijm door het sausje.
Als het klaar is de penne erbij doen en de laatste zalm erover heen doen.
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  vrijdag 9 november 2007 @ 15:12:50 #131
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54483051
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 12:50 schreef paultjuhhh het volgende:
Voor hoeveel personen
zijn die recepten, hoe kan je dat zien ?
alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven. Als het goed is staat dat er ook bij hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54483691
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 13:19 schreef paultjuhhh het volgende:
Ik ga
[..]


[..]
maken?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 9 november 2007 @ 20:30:07 #133
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54490619
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 15:12 schreef Muck het volgende:

[..]

alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven. Als het goed is staat dat er ook bij hoor
Ja klopt had dat niet gezien
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  zaterdag 10 november 2007 @ 17:05:43 #134
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54507452
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 20:30 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Ja klopt had dat niet gezien
is het wel goedgekomen met koken?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 10 november 2007 @ 19:39:55 #135
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54510743
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 17:05 schreef Muck het volgende:

[..]

is het wel goedgekomen met koken?
Morgen
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:30:07 #136
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_54530522
Tiramisu

Nagerecht, 4 Personen

Ingredienten

  • 5 eieren
  • 75 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 1 kopje sterke espresso
  • Amaretto/Marsala/Tiramisu likeur
  • Cacao

    Bereidingswijze
    Splits de eieren. Klop de ei-gelen met de suiker tot ze blank gekleurd zijn. Voeg de mascarpone toe en spatel het voorzichtig door elkaar. Sla de eiwitten stijf en spatel deze ook door het mengsel.Bedek de bodem van een (diepe) schaal met lange vingers en besprenkel ze met een mengsel van espresso en likeur. Bedek de lange vingers met een dikke laag mascarpone mengsel, en bedek dit weer met een laag lange vingers, enz. Zet de schaal minumaal 3 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu met cacao voor het serveren
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:31:27 #137
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530547
    Ossenhaas met mierikswortelroom

    Hoofdgerecht, 4 Personen

    Ingredienten

  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 el tijm
  • 650 gram ossenhaas / 4 tournedos
  • 2 gegrilde paprika's uit een pot
  • 750 gram aardappels
  • 1 el paprikapoeder
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 el mierikswortelsaus
  • 2 el bieslook
  • 2 el balsamicoazijn
  • 100 gram rucola

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng 1 el olijfolijf met de knoflook en 0,5 el tijm. Bestrijk de ossenhaas met dit mengsel en laat het vlees ongeveer 15 minuten marineren. Verhit een licht met olijfolie ingevette koekepan op hoog vuur. Braad de ossenhaas hierin in 3-4 minuten aan alle kanten bruin. Doe het vlees over in de braadslee en bestrooi het met wat zout en peper. Braad het vlees ongeveer 10 minuten in de oven (het is dan nog vrij rood, braad het naar wens langer). Laat het vlees afkoelen.

    Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ongeveer 3 centimeter en schep ze in een kom om het 2 el olijfolie , het paprikapoeder en de overgebleven tijm. Verdeel de aardappels over de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten tot ze gaar en knapperig zijn.

    Meng in een kom de creme fraiche, mierikswortel en bieslook en breng op smaak met zout en peper.

    Meng de overgebleven olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper en schep de paprikareepjes erdoor. Schep ook de rucola erdoor.

    Snijd de ossenhaas in plkakken van 0,5 centimeter dik. Verdeel eerst de aardappeltjes over 4 borden en daarna de sla en de ossenhaas. Lepel er de mierikswortelroom overheen en serveer.
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:32:29 #138
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530583
    Winterse zuurkool

    Hoofdgerecht, 4 Personen

    Ingredienten

  • bloemige aardappels
  • boter
  • melk
  • 75 gram spekreepjes
  • 1 geschilde en in stukjes gesneden appel
  • 5 eetlepels appelsap
  • 1 pak zuurkool naturel

    Bereidingswijze
    Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar.

    Bak de spekreepjes en de appel enkele minuten in een klontje boter. Voeg de zuurkool en het appelsap toe en stoof de zuurkool in 25-30 minuten gaar.

    Pureer de aardappels met wat melk en boter. Meng het geheel met de zuurkool.

    Serveer het met een lekkere gehaktbal, wat jus en mosterd...
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:34:15 #139
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530637
    Benedictijnse Eieren met Hollandaise Saus

    Ontbijt, 4 Personen

    Ingredienten

  • 1/2 citroen
  • 100 gr roomkaas
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • zout
  • azijn
  • 4 verse eieren
  • 4 bagels, gehalveerd
  • 200 gr gerookte zalm, in plakjes

    Ingredienten voor de saus

  • 3 eieren, gesplitst
  • 2 el slagroom
  • 2 el citroensap
  • 120 gr roomboter, gesmolten
  • zout, zwarte peper

    Bereidingswijze
    Verhit voor de saus een laag water in een pan. Klop, au-bain-marie, de eierdooiers, slagroom en het citroensap met de garde in 2 a 3 minuten tot een stevig mengsel.

    Neem de kom van de pan en schenk de gesmolten boter al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel tot een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus tot gebruik warm. Voor een luchtigere saus de helft van de eiwitten luchtig kloppen en deze apart bewaren.

    Verwarm de gril voor op de hoogste stand.

    Boen de citroen schoon, rasp het gele gedeelte van de citroen eraf en pers hem uit. Meng de roomkaas met 1 tl citroenrasp, 2 tl citroensap en 1 el bieslook.

    Breng een pan water met een snufje zout en een scheut azijn tegen de kook aan, het water mag niet koken. Breek de eieren, een voor een, in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Draai het eiwit met een lepel rond de dooier. Pocheer de eieren 2 a 3 minuten. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

    Rooster de bagelhelften 2-3 minuten onder de gril. Bestrijk ze met de roomkaas en beleg de onderste helften met een plakje zalm en een gepocheerd ei.

    Indien gewenst het geklopte eiwit voorzichtig door de saus spatelen en de saus royaal over de eieren schenken. Garneren met bieslook en de bovenkant van de bagel.
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:34:59 #140
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530650
    Sperziebonen à la bonne femme

    Bijgerecht, 4 Personen

    Ingredienten

  • 750 gram sperzieboontjes
  • 150 gram spekblokjes
  • 3 eieren
  • 4 fijngesnipperde sjalotjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijne dijonmosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel rode tabasco.

    Bereidingswijze
    Kook de boontjes onafgedekt in lichtgezouten water beetgaar. Giet af en halveer ze zonodig. Bak intussen de spekblokjes in eigen vet krokant en goudbruin, laat uitlekken op dubbel keukenpapier. Kook de eieren halfhard, laat ze schrikken, pel ze en hak ze fijn. Meng de boontjes, spek, sjalotten en ei. Klop citroensap, azijn, olijfolie, mosterd, mayonaise en tabasco tot een saus en schep door de boontjes. Serveer direct. Ook lekker lauw: laat dan 15 minuten intrekken.
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      zondag 11 november 2007 @ 17:35:22 #141
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54530663
    sjeen
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:35:56 #142
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530682
    Een paar van onze lievelingsrecepten
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      zondag 11 november 2007 @ 18:33:16 #143
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54532043
    kan ik begrijpen ja
    ze staan in het kookboek inmiddels
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      Redactie Frontpage / Weblog zondag 11 november 2007 @ 20:41:27 #144
    80791 crew  Paul
    Winnaar 5 FOK-awards 2022
    pi_54535270
    Ok de uiensoep mag wel een bouilonblokje af wat mij part, iets te zout vond ik..
    Eneeeh het zalmrecept, snap ik niet hoe die saus bondig moet zijn het is gewoon vloeibaar ..
    Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
    pi_54669439
    Voor vleesgerechten, voor 2 personen, Mixed Grill
    2 Kipfilets
    2 kleine varkenslapjes
    200 gr gehakt
    Ketjap manis
    Sambal
    Olijfolie
    Knoflook
    Paprikapoeder
    Kerriepoeder
    1 ei
    Satéprikkers

    Snij de kipfilet en varkenslapjes in blokjes.
    Kipfilet marineren (ik heb zelf gister gewoon een zakje genomen, maar zelf marinade verzinnen kan ook)
    Varkenslapjes marineren, dit is wel een zelfverzonnen marinade. Klein beetje olijfolie, scheutje Ketjap erbij, 3 knoflookteentjes fijnhakken en erdoorheen roeren, klein kloddertje sambal, en hier de stukjes varkenvlees doorheen scheppen.

    Hierna eerst een klein beetje geklopt ei door het gehakt heenmengen. Gehakt marineren met ook een zelfverzonnen prutje. Scheutje ketjap, 5 teentjes fijngehakte knoflook, een flinke hoeveelheid kerrie- en paprikapoeder en wederom een kloddertje sambal. Dit allemaal door elkaar heenmengen.
    Alle 3 de vleessoorten een uurtje in de koelkast (langer kan ook, beter zelfs).

    Hierna het vlees aan een spiesje prikken, uiteraard kip bij kip, gehakt bij gehakt enz. Gehakt kun je het beste kleine balletjes van maken en daarna platslaan.

    Alle spiesjes op een grillplaat om en om grillen. En dan happen maar! Lekker met Remia Shoarmasaus en voor erbij Pomme Duchettes en een salade.
    Proud property of hollander172
    pi_54690171
    Ik weet alleen niet in welke categorie dit recept het het beste zou passen, 't is namelijk geen gebak

    Recept voor 11 bagels.

    Nodig:
    500 gram patentbloem
    1 zakje kant en klare droge gist
    1 1/2 theelepel zout
    1 1/2 -2 eetlepels suiker
    1 ei, losgeklopt
    1 1/2 eetlepel plantaardige olie en een klein beetje olie om het deeg in te vetten.
    ongeveer 1/2 kopje handwarm water
    het eigeel van 1 ei, voor de glans
    sesamzaad


    Meng in een grote kom bloem, gist, zout en suiker goed door elkaar. Meng er dan de eieren en olie door en voeg beetje bij beetje het water toe. Meng dit goed door elkaar met je handen, net zolang tot je een samenhangende bal hebt. Voeg meer water toe als nodig is en meer bloem als het deeg plakkerig is.

    Haal het deeg uit de kom en kneed het 10-15 minuten op een met bloem bestoven plank tot het zeer soepel en elastisch is.

    Vet het deeg in door een beetje olie in de kom te gieten en daar de deegbal doorheen te rollen.

    Bedek de kom met plasticfolie en laat het 1 ½ uur op een warme plaats rijzen tot het in omvang verdubbeld is.

    Haal het deeg uit de kom en kneed het nogmaals kort door.

    Maak 11 gelijke bolletjes en druk er een gat in, in het midden. Maak het gat steeds iets groter totdat je een mooie "armband" hebt met een gat van ongeveer 2 cm groot.

    Leg de bagels op een ingevet oppervlak en laat ze 1 uur rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn.

    Breng in een grote pan veel water aan de kook, zet het vuur een beetje lager en laat 4 bagels tegelijk in het water vallen. Kook ze 1 – 2 minuten, draai ze om als ze boven komen drijven.

    Haal ze vlug met een schuimspaan uit het water en leg ze te drogen op een doek.

    Doe hetzelfde met de rest van de bagels.

    Leg ze op een ingevet bakblik, smeer ze in met eigeel, bestrooi ze met sesamzaad, en bak ze in een voorverwarmde oven van 190° C in 15-20 minuten tot ze mooi bruin van kleur zijn.

    Gewenst eindresultaat:

      zondag 18 november 2007 @ 22:09:17 #147
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54704680
    Okee, ze staan erbij
    ik wist ook zo gauw niet waar je bagels nou thuishoorden razztwizzle, dus ik heb ze nu bij "diversen" gezet
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 18 november 2007 @ 22:10:41 #148
    10119 appelsientje
    Het beste onder de zon
    pi_54704702
    lekker gerechten allemaal..

    Ik zal eens ff kijken of ik nog wat lekkers kan verzinnen
    To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
      zondag 18 november 2007 @ 22:19:45 #149
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54704977
    quote:
    Op zondag 18 november 2007 22:10 schreef appelsientje het volgende:
    lekker gerechten allemaal..

    Ik zal eens ff kijken of ik nog wat lekkers kan verzinnen
    ja lijkt me leuk
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_54710393
    quote:
    Op zondag 18 november 2007 22:09 schreef Muck het volgende:
    Okee, ze staan erbij
    ik wist ook zo gauw niet waar je bagels nou thuishoorden razztwizzle, dus ik heb ze nu bij "diversen" gezet
    De categorie "koek en gebak" zou ook wel "brood en banket" kunnen worden, dan worden broodrecepten wat makkelijker te vinden misschien .
      maandag 19 november 2007 @ 14:41:39 #151
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54716922
    quote:
    Op maandag 19 november 2007 09:07 schreef Razztwizzle het volgende:

    [..]

    De categorie "koek en gebak" zou ook wel "brood en banket" kunnen worden, dan worden broodrecepten wat makkelijker te vinden misschien .
    dat is wel een goed idee ja
    dan kunnen een aantal andere dingen uit diversen volgens mij ook daar naartoe!
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_54737925
    spekkoek
    -10 eieren (middel)
    -5 anijsblokjes (ik doe er een stuk of 9)
    -400 gr. boter
    -1 zakje vanillesuiker
    -250 gr. gezeefde bloem
    -2 eetlepels koffiemelk
    -400 gr. witte basterd
    -1 theelepel zout
    -7 eetlepels koekkruiden

    springvorm bekleden met bakpapier, en invetten.
    de eieren splitsen (stop het eiwit in een grote schaal)
    de boter met de helft van de suiker + zakje vanillesuiker romig kloppen
    in een andere kom de dooiers met de rest van de suiker lichtgeel kloppen
    eiwitten héél stijf kloppen
    botermengsel + dooiermengsel luchtig door de eiwitten kloppen. daarna de gezeefde bloem + zout + koffiemelk erdoor mengen.
    grill verwarmen op de hoogste stand
    beslag over 2 kommen verdelen
    anijsblokjes fijnstampen/vijzelen, in de ene kom door het beslag mengen
    door de andere helft de koekkruiden mengen

    2 eetlepels licht beslag over de bodem van de springvorm uitstrijken, onbder de grill mikken tot gekleurd.
    2 eetlepels donker beslag erop uitstrijken, onder de grill tot gekleurd
    na een aantal laagjes de springvorm lager in de oven zetten.

    doorgaan tot al je beslag op is, daarna de koek in de vorm afddekken met aluminiumfolie, en laten afkoelen in de oven
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      dinsdag 20 november 2007 @ 14:19:17 #153
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54738221
    hij staat erbij
    hmmm, misschien dat ik het binnenkort eens ga proberen
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_54738520
    spekkoek
    Ja doei.
      maandag 14 januari 2008 @ 18:30:45 #155
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56029118
    Even een subtiel schopje
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_56123473
    quote:
    Op maandag 14 januari 2008 18:30 schreef Muck het volgende:
    Even een subtiel schopje
    Misschien handig om deze sticky te maken?? ik heb net ook al zitten zoeken!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_56123668
    Aardappelsoep (voor 4 liter soep)
    Ja sorry, ik kan soep nooit 'in het klein' maken, hihi

    Ingredienten:
    3 / 3,5 liter runderbouillon
    Een stuk of acht aardappels in blokjes
    2 uien in stukjes
    3 teentjes knoflook in stukjes
    2,5 ons sperzie boontjes in kleine stukjes
    2,5 ons wortels in reepjes
    1 kleine gele paprika in reepjes
    1 kleine rode paprika in reepjes
    2 ons ontbijtspek in kleine reepjes
    2 kuipjes kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Bressot of die goedkope van de Aldi )
    verse peterselie (voor de garnering)
    boerenbrood met roomboter om erbij te serveren.

    Bereiding:
    Fruit in een grote soeppan de uien aan met knoflook totdat ze glazig zien. Voeg de aardappelblokjes toen en bak deze kort mee. Voeg de bouillon toen en breng aan de kook. Na 10 minuten koken (dan zijn de aardappels wel gaar) de pan van het vuur afnemen en met de staafmixer pureren.
    Dan de soep weer aan de kook brengen en de boontjes/wortels/paprika toevoegen. Laten koken totdat de groentes gaar zijn. Ondertussen in een koekepan het spek uitbakken en op een velletje keukenrol laten uitlekken.
    Wanneer de groentes in de soep gaar zijn, de pan van het vuur nemen en de kuipjes kruidenroomkaas er door laten smelten. Dan even proeven of de soep goed op smaak is, eventueel wat peper en zout nog toevoegen. Pas op met zout want de ontbijtspek moet er nog bij....

    Serveren in grote borden met een handje uitgebakken spekjes en een handje peterselie. Lekker met boerenbrood en roomboter!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      vrijdag 18 januari 2008 @ 11:37:15 #158
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56125134
    quote:
    Op vrijdag 18 januari 2008 10:44 schreef Tezz het volgende:
    Aardappelsoep (voor 4 liter soep)
    Ja sorry, ik kan soep nooit 'in het klein' maken, hihi

    Ingredienten:
    3 / 3,5 liter runderbouillon
    Een stuk of acht aardappels in blokjes
    2 uien in stukjes
    3 teentjes knoflook in stukjes
    2,5 ons sperzie boontjes in kleine stukjes
    2,5 ons wortels in reepjes
    1 kleine gele paprika in reepjes
    1 kleine rode paprika in reepjes
    2 ons ontbijtspek in kleine reepjes
    2 kuipjes kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Bressot of die goedkope van de Aldi )
    verse peterselie (voor de garnering)
    boerenbrood met roomboter om erbij te serveren.

    Bereiding:
    Fruit in een grote soeppan de uien aan met knoflook totdat ze glazig zien. Voeg de aardappelblokjes toen en bak deze kort mee. Voeg de bouillon toen en breng aan de kook. Na 10 minuten koken (dan zijn de aardappels wel gaar) de pan van het vuur afnemen en met de staafmixer pureren.
    Dan de soep weer aan de kook brengen en de boontjes/wortels/paprika toevoegen. Laten koken totdat de groentes gaar zijn. Ondertussen in een koekepan het spek uitbakken en op een velletje keukenrol laten uitlekken.
    Wanneer de groentes in de soep gaar zijn, de pan van het vuur nemen en de kuipjes kruidenroomkaas er door laten smelten. Dan even proeven of de soep goed op smaak is, eventueel wat peper en zout nog toevoegen. Pas op met zout want de ontbijtspek moet er nog bij....

    Serveren in grote borden met een handje uitgebakken spekjes en een handje peterselie. Lekker met boerenbrood en roomboter!
    Dit lijkt mij verdomd lekker, ga ik zeker een keer klaarmaken.

    Is wel een heel andere soep zoals ik hem van mijn oma ken.
    Volgens mijn moeder maakte mijn oma het van de overgebleven aardappels.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_56128966
    Pastinaak-aardappel puree
    Voor 2 personen

    Ingredienten:
    3 grote aardappels
    4 pastinaken
    1 teentje knoflook
    1 bosuitje
    50 gr winterpostelein
    200 ml melk
    3 el olijfolie

    Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en breng alles in een ruime pan met water aan de kook. Giet na 30 minuten (of tot alles gaar is) af en bewaar het kookwater.
    Voeg melk en olijfolie toe en gebruik mixer om een puree te maken. Wanneer deze te droog is, een beetje van het kookvocht erbij gieten. Voeg naar smaak zout (veel!) en peper toe.
    Snijdt het bosuitje en de winterpostelein fijn en strooi over de puree.

    Erg lekker met zalm of lam!
    Sweet and innocent...
      zaterdag 19 januari 2008 @ 16:55:54 #160
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56156658
    quote:
    Op vrijdag 18 januari 2008 10:36 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Misschien handig om deze sticky te maken?? ik heb net ook al zitten zoeken!
    ik heb er even over gedacht toen dit topic gemaakt werd, maar het toen toch niet gedaan, omdat teveel sticky's vervelend is en omdat er ook een linkje in het kookboek staat.
    Nu er 2 sticky's weg zijn, kan deze er mooi bij

    en hele goeie recepten
    ik ga ze er zo gelijk even bij zetten
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 20 januari 2008 @ 16:10:44 #161
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56180121
    Hete kip

    500 gr. kipfilet,
    braadboter,
    2 grote uien,
    1 bakje champignons,
    1 rode paprika
    3 el. ketjap manis,
    3 el. azijn,
    3 el. suiker,
    3 theeplepels sambal ( of meer naar smaak)
    1 blikje tomatenpuree,
    2 teentjes knoflook,
    zout, peper
    witte rijst.

    Voorbereiding
    Kipfilet in stukjes snijden.
    Uien en paprika klein snijden, champignons snijden.
    ketjap, azijn, suiker, sambal, tomatenpuree en knoflook in een kommetje doen en mengen.

    Bereidingswijze
    Kipfilet niet helemaal gaar bakken in een wok of braadpan. Uit de pan scheppen en dan de uien, paprika en champignons bakken. De ingredienten uit het kommetje in de pan doen en dan de kipfilet er weer bij doen. Alles goed mengen en laten sudderen tot de kipfilet gaar is. Ondertussen de rijst koken en erbij serveren.

    Ook erg lekker met friet.
    voor 2 volw en 2 kids
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 16:19:59 #162
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56180345
    Varkenshaasje met zoetzure saus

    2 eetlepels olie;
    2 varkenshaasjes (à 250 g), op kamertemperatuur;
    1 cm verse gemberwortel, geraspt;
    100 ml droge sherry;
    200 ml kippenbouillon (van tablet);
    100 g donkere basterdsuiker;
    2 eetlepels hoisinsaus (fles à 250 ml);
    1 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels;
    1 bosuitje, in schuine ringetjes .

    Bereiding

    In hapjespan olie verhitten en varkenshaasjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruinbakken.
    Vlees uit pan nemen.
    In bakvet gember 1 min. zachtjes bakken.
    Sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor roeren. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen.
    Saus al roerend aan de kook brengen.
    Varkenshaasjes in pan leggen en onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren.

    Zoveel vocht laten verdampen dat varkenshaasjes omhuld zijn met glanzende saus.
    Intussen in vijzel of met bolle kant van lepel peperkorrels kneuzen.
    In droge koekenpan gekneusde peperkorrels 1 min. roosteren tot geur vrijkomt.
    Varkenshaasjes uit pan nemen en bestrooien met zout. Vlees in plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Saus erover scheppen.
    Bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover strooien.

    Serveren met rijst en roergebakken peultjes

    Voor 4 pers.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 16:23:41 #163
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56180446
    heel lastig om te rekenen naar 2 personen, dus ik heb er maar gewoon bij gezet dat het voor 2 volwassenen en 2 kinderen is
    Anyway, hij staat erbij
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 20 januari 2008 @ 16:25:31 #164
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56180509
    Oh ja!
    vanaf nu staan de recepten op alfabetische volgorde om het zoeken te vergemakkelijken
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 20 januari 2008 @ 16:27:32 #165
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56180560
    Macaroni and cheese


    3 eetlepels ongezouten boter
    3 eetlepels bloem
    625 ml melk
    3 zakjes geraspte kaas ( pasta mix) ( half zakje kaas apart houden voor het korstje).
    1/2 theelepel mosterd
    zout en cayennepeper naar smaak
    250 gram elleboogjes macaroni, gekookt volgens verpakking

    Voor het korstje:
    +/- 125 gram kaas
    125 gram broodkruim
    1/2 theelepel paprikapoeder
    1 eetlepel ongezouten boter


    Bereiding
    De boter in een middelgrote pan smelten, de bloem door de boter roeren en een minuut verwarmen boven een middelgrote vlam, met een garde geleidelijk de melk erdoorheen roeren, blijven roeren totdat het mengsel dikker wordt. De pan van het vuur halen en kaas, mosterd, zout en cayennepeper toevoegen, gladroeren.
    Saus en macaroni door elkaar roeren en overdoen in een ruime , beboterde ovenschaal.
    Bestrooien met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder, Hier en daar een stukje boter leggen.
    Ongeveer 25 minuten in de oven bakken bij een temperatuur van 190 c. Tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is.

    Dit is erg machtig eten, maar 4 pers met een lekkere salade of zo erbij moet lukken.
    ( komt uit een amerikaans kookboek)

    [ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 21-01-2008 18:27:42 ]
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 16:41:55 #166
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56180913
    ennn hij staat er ook bij
    ga zo door curiosity
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 20 januari 2008 @ 17:27:30 #167
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56181953
    quote:
    Op zondag 20 januari 2008 16:41 schreef Muck het volgende:
    ennn hij staat er ook bij
    ga zo door curiosity
    Komt goed
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 19:25:20 #168
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56184567
    Ayam Betawi

    Ingrediënten :


    300 gr kipfilet
    200 gr bloem
    1 eetlepel knoflook poeder
    1 theelepel witte peper
    7 sjalotjes
    5 teentjes knoflook
    50 gr sambal ulek
    2 theelepels trasi
    2 theelepels ketumbar poeder
    3 eetlepels gesmolten gula Jawa
    7 eetlepels kecap manis
    1 eetlepel jeruk limo-sap (knikker grote limoentjes)
    plantaardige olie
    zout

    Bereiding :

    Snijd de kipfilet in kleine dunne plakjes.
    Meng de bloem met de knoflook poeder, de witte peper en wat zout naar smaak.
    Haal de plakjes kip door het bloem mengsel en zeef deze daarna om de overtallige bloemmengsel te verwijderen.
    Verhit wat olie in een wajan en frituur hierin de plakjes kipfilet goudbruin.
    Pel de sjalotjes en snijd deze fijn. Pel de knoflook en maal deze fijn in een cobek.
    Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een wajan, fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ongeveer 2 minuten. Doe de trasi, de ketumbar, de sambal, de gula Jawa en de kecap manis erbij. Roer alles goed doorelkaar totdat er een dikke saus is ontstaan.
    Doe de gebakken kipfilet en het limo-sap erbij en schep alles goed om.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 19:38:21 #169
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56184888
    damn dat klinkt lekker
    voor hoeveel personen is dit recept?
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 20 januari 2008 @ 19:40:51 #170
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56184966
    quote:
    Op zondag 20 januari 2008 19:38 schreef Muck het volgende:
    damn dat klinkt lekker
    voor hoeveel personen is dit recept?
    2 personen. lekker met basmati, weet even niet of dat er al bijstond.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 19:44:40 #171
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56185067
    quote:
    Op zondag 20 januari 2008 16:19 schreef Curiosity het volgende:
    Varkenshaasje met zoetzure saus
    Had je deze ook gezien?
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 19:52:29 #172
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56185291
    quote:
    Op zondag 20 januari 2008 19:40 schreef Curiosity het volgende:

    [..]

    2 personen. lekker met basmati, weet even niet of dat er al bijstond.
    thanks, nee stond er nog niet bij, maar ik ga het gelijk even aanpassen
    quote:
    Op zondag 20 januari 2008 19:44 schreef Curiosity het volgende:

    [..]

    Had je deze ook gezien?
    helemaal over het hoofd gezien!
    ook die ga ik er gelijk aan toevoegen

    het is dat je een vrouw bent, ander had ik met je willen trouwen
    zoveel ontiegelijk lekkere recepten op 1 dag
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 20 januari 2008 @ 19:54:12 #173
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56185342
    quote:
    Op zondag 20 januari 2008 19:52 schreef Muck het volgende:

    het is dat je een vrouw bent, ander had ik met je willen trouwen
    zoveel ontiegelijk lekkere recepten op 1 dag

    Ik heb er nog veel meer.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 20:01:53 #174
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_56185585
    Thaise noedels met zalm

    4zalmfilets of zalmmoten van ongeveer 225 g per stuk
    1 geperste teen knoflook
    1 stengel gehakt citroengras
    2 rode pepers in ringetjes zonder pit
    1 limoen (alleen het sap)
    2 eetlepels thaise vissaus
    4 eetlepels zonnebloemolie
    *******************************************
    Voor de Pad Thai noedels:
    250gr thaise noedels (brede rijst noedels)
    2 eetlepels arachideolie
    2 eetlepels zonnebloemolie
    1 teen gehakte knoflook
    1 gehakte sjalot
    1 rode peper zonder zaadjes in reepjes
    2 eetlepels Thaise vissaus
    1 limoen alleen het sap
    1 theelepel bruine suiker
    Klein bosje lente uitjes in reepjes gesneden
    50 gram grof gehakte pinda's
    50 gram taugé
    2 eetlepels verse koriander (gehakt)


    Bereiding
    1. Leg de zalm in een enkele laag in een ondiepe schaal. Meng in een kleine kom knoflook, citroengras, chili's, limoensap, thaise vissaus en zonnebloemolie door elkaar. Giet dit over de zalm en dek de schaal af, 30 minuten op een koele plaats laten staan.
    2. Maak intussen de pad thai noedels: kook de noedels in gezouten water gaar volgens de aanwijzing op het pak. Laat het daarna uitlekken en spoel het na met koud water. Opnieuw laten uitlekken. Verhit de arachide- en zonnebloemolie in een wok. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze in 1 à 2 min. lichtbruin. Voeg de chili's, vissaus, limoensap en suiker toe, kook ze 30 sec. mee en haal de wok van het vuur. Omschudden met de noedels, de helft van de lente-ui, tauge en pinda's. apart zetten.


    3. Overtollige marinade van de zalm schrapen en de zalm grillen in 6 à 8 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar zijn, draai ze 1x om.
    4. Strooi de koriander en de rest van de lente uitjes over de pad thai noedels. Zalm op de noedels leggen en serveren.

    4 pers
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 20 januari 2008 @ 20:46:01 #175
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56186802
    ennnn, de noodles staan er ook bij
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_56195183
    Muck, zou je ook even kunnen vermelden waarom iets niet geplaatst wordt? Dan kan ik het de volgende keer namelijk anders schrijven.
    Sweet and innocent...
      maandag 21 januari 2008 @ 11:43:05 #177
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56195565
    quote:
    Op maandag 21 januari 2008 11:28 schreef Innocence het volgende:
    Muck, zou je ook even kunnen vermelden waarom iets niet geplaatst wordt? Dan kan ik het de volgende keer namelijk anders schrijven.

    ik zal heel eerlijk zeggen waarom ie niet geplaatst is
    ik ben het vergeten

    ga hem meteen even toevoegen
    sorry!
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zaterdag 26 januari 2008 @ 10:45:20 #178
    69880 Lief-visje
    Krankzinnig Gewoon !!!
    pi_56315777
    Hier nog een paar vegetarische recepten:

    Roergebakken broccoli (2 pers.)

    1 rode paprika
    1 schaal panklare broccoliroosjes (300 gr)
    3 eetl. olijfolie
    1 teen knoflook
    1 blikje tomatenpuree (70 gr)
    1 eetl. ketjap manis
    1 theel. oregano
    1 theel. basilicum
    1 blikje maiskorrels (150 gr)
    100 gr ongezouten cashewnoten
    1 ciabatta stokbrood of pasta of rijst

    Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Broccoli in kleinere roosjes snijden. In wok olie verhitten. Paprika toevoegen en al omscheppend ca 2 min bakken. Knoflook pellen en snipperen en ca 1 min meebakken. Broccoliroosjes, tomatenpuree, ketjap, oregano, basilicum, mais en cashewnoten toevoegen en al omscheppend ca 10 min bakken. Roergebakken broccoli over de orden verdelen.
    Pasta of rijst erbij. Of brood in schuine plakken snijden en ernaast leggen.


    Spaanse omelet met zongedroogde tomaatjes
    (2 pers.)
    225 gr aardappels in dikke plakken
    3 eetl. olijfolie
    3 eetl. mais uit blik, afgegoten
    4 zongedroogde tomaatjes, afgegoten en gehakt
    2 eetl. vers gehakte peterselie
    6 middelgrote eieren geklopt
    zout en verse peper

    Kook de plakjes aardappel 10 min en laat iets afkoelen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak aardappel in ca 2-3 min op hoog vuur bruin en knapperig. Temper het vuur, meng er de mais en de tomaten door en verwarm nog 1-2 min.
    Verhit de grill voor op de middelhoge stand. Voeg de peterselie toe aan de geklopte eieren, voeg zout en peper naar smaak toe en schenk over de groenten in de koekenpan. Bak 3-4 min bij laag vuur tot de onderkant van de omelet gestold en lichtbruin is.
    Doe de omelet met de rauwe kant boven over in een lage ovenschaal en zet deze 102 min onder de grill om de bovenkant te laten stollen en goudbruin te laten worden. Laat iets afkoelen en snijd in vieren. Serveer met een salade.


    Romeinse kebabs (4 stuks)
    1 stokbrood
    400 gr mozzarella
    4 tomaten
    75 ml olijfolie
    1 eetl. citroensap
    1 theel. gedroogde oregano
    zout en verse peper, verse basilicum voor garnering
    4 houten prikkers

    Verwarm de oven voor tot ca 225 gr/C (stand 5-6). Week de houtenprikkers 10 min in water.
    Snijd het brood in 16 plakjes van 1 cm en snijd dan de mozzarella in 12 plakjes. Snijd elke tomaat in drieën; de zijkanten worden niet gebruikt.
    Meng de olie, citroensap, oregano en zout/peper in een lage schaal. Bestrijk het brood aan beide zijden royaal met de olie en rijg het brood dan afgewisseld met de mozzaralla en de tomaat aan de prikkers: eindig met brood.
    Schenk het restant van het oliemengsel erover.
    Leg de kebabs op een bakplaat en bak 608 min, waarbij ze halverwege de baktijd gedraaid moeten worden. Het brood moet knapperig zijn en de kaas net beginnen te smelten. Bestooi voor het serveren met verse basilicum.
    Sometimes people write the things that they can't say !
    Everyone has secrets !
      maandag 28 januari 2008 @ 11:48:54 #179
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56358810
    ah kijk, daar ben ik blij mee, want we hebben nog niet zoveel vegetarische recepten
    ik zet ze er vandaag in, thanks!
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      maandag 28 januari 2008 @ 12:12:52 #180
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56359290
    ze staan erbij
    Ik heb wel "102 min onder de grill" en "bak 608 min" veranderd naar 1 à 2 minuten en 6 à 8 minuten
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      maandag 28 januari 2008 @ 15:00:02 #181
    69880 Lief-visje
    Krankzinnig Gewoon !!!
    pi_56362803
    quote:
    Op maandag 28 januari 2008 12:12 schreef Muck het volgende:
    ze staan erbij
    Ik heb wel "102 min onder de grill" en "bak 608 min" veranderd naar 1 à 2 minuten en 6 à 8 minuten
    Dank je wel haha dat had ik nog niet eens gezien. Ik heb nog meer vega recepten moet ze alleen even op zoeken.
    Sometimes people write the things that they can't say !
    Everyone has secrets !
      maandag 28 januari 2008 @ 15:29:27 #182
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56363330
    quote:
    Op maandag 28 januari 2008 15:00 schreef Lief-visje het volgende:

    [..]

    Dank je wel haha dat had ik nog niet eens gezien.
    ik moest er wel om lachen moet ik zeggen
    quote:
    Ik heb nog meer vega recepten moet ze alleen even op zoeken.
    ze zijn altijd welkom
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_56386434
    Muck, heb net dit topic en het kookboek bekeken. Grote klasse, ziet er fantastisch uit!

    Mijn bijdrage is een heerlijke, eenvoudige curry, waarin alle smaken goed tot hun recht komen. Binnen 20 tot 30 minuten gemaakt! Is voor 2 personen. Voor de liefhebbbers: is ook heerlijk met lamsvlees.

    Curry van rund, kikkererwten en kokosmelk

    Ingrediënten
    300 gram runderlapjes (of biefstuk)
    2 eetlepels Indiase milde currypaste (Patak)
    1 blik kikkererwten 400 gram, uitgelekt
    2 dl kokosmelk
    1 flinke bos koriander
    zou, peper

    Bereiding
    Snij het vlees in blokjes van 2 cm en schep er de currypasta door. Wok of koekenpan verhitten (geen olie of boter) en vlees 1 minuut op middelhoog vuur bakken. Kikkererwten erbij en kokosmelk erdoor. Snij de koriander fijn en roer de helft ervan door de curry. Laat de curry op matig vuur 20-25 minuten gaarstoven. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de curry met de rest van de koriander. Heerlijk met naan en/of rijst en tafelzuur.
      dinsdag 29 januari 2008 @ 15:00:20 #184
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56386686
    quote:
    Op dinsdag 29 januari 2008 14:50 schreef Sudderpot het volgende:
    Muck, heb net dit topic en het kookboek bekeken. Grote klasse, ziet er fantastisch uit!

    Mijn bijdrage is een heerlijke, eenvoudige curry, waarin alle smaken goed tot hun recht komen. Binnen 20 tot 30 minuten gemaakt! Is voor 2 personen. Voor de liefhebbbers: is ook heerlijk met lamsvlees.

    Curry van rund, kikkererwten en kokosmelk

    Ingrediënten
    300 gram runderlapjes (of biefstuk)
    2 eetlepels Indiase milde currypaste (Patak)
    1 blik kikkererwten 400 gram, uitgelekt
    2 dl kokosmelk
    1 flinke bos koriander
    zou, peper

    Bereiding
    Snij het vlees in blokjes van 2 cm en schep er de currypasta door. Wok of koekenpan verhitten (geen olie of boter) en vlees 1 minuut op middelhoog vuur bakken. Kikkererwten erbij en kokosmelk erdoor. Snij de koriander fijn en roer de helft ervan door de curry. Laat de curry op matig vuur 20-25 minuten gaarstoven. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de curry met de rest van de koriander. Heerlijk met naan en/of rijst en tafelzuur.
    dank je wel! dat vind ik echt heel erg leuk om te horen!

    ik zal je recept er gelijk bij zetten
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_56386800
    En nog eentje! Hoofdgerecht voor 2 personen.

    Lauwwarme salade met kidneybonen.

    Ingrediënten
    1 duobakje magere spekreepjes (250 gr)
    1 ui
    2 tomaten
    2 blikjes kidneybonen (400 gr, bonduelle)
    3 zoetzure augurken
    wat blokjes belegen kaas
    1 zak gemengde sla (100 gr)
    100 ml balsamicodressing
    1 bruin (bologna) stokbrood

    Bereiding
    In droge koekenpan spekjes krokant uitbakken. Ui pellen en snipperen. Tomaten in stukjes snijden. Spek uit pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. Ui en tomaat in achtergebleven spekvet bakken. Bonen afgieten, afspoelen en 3 minuten meewarmen. Augurken in plakjes snijden. Sla in 2 kommen doen, bonenmengsel erop scheppen. Spekjes, augurk, kaasblokjes en dressing erdoor scheppen. Lekker met het stokbrood.
    pi_56387046
    Heb de smaak te pakken, geloof ik. Geen slank, maar wel zalig gerecht voor 2 personen.

    Varkensfilet met gorgonzola.

    Ingrediënten
    2 varkensfiletlapjes van 125-150 gram
    200 gram sjalotjes in vieren
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    2 dl droge witte wijn
    1,5 dl slagroom
    100 gr gorgonzola

    Bereiding
    Zet de oven op 180 graden. Vlees bestrooien met zout en peper. In beetje olie het vlees 3 tot 4 minuten goudbruin bakken. Uit de pan halen en in een ovenvaste schaal doen. In achtergebleven olie sjalotjes en knoflook bakken. Wijn erbij, aan de kook brengen en tot de helft in laten koken. 75 gr gorgonzola door de suas roeren. Saus over het vlees schenken, rest van de kaas erover. In het midden van de oven 10 minuten bakken (niet langer, dan droogt het vlees uit).

    Lekker erbij: haricot verts en een pasta of lekker italiaans brood.
    pi_56387112
    spruitjesstamppot met geitenkaas
    quote:
    Ingrediënten

    * 2 zakken spruitjes (a 450 g)
    * 1 grote ui
    * 3 teentjes knoflook
    * 3 eetlepels olijfolie
    * 150 g geitenkaas (Bettine Blanc 58+)
    * 1 zakje notenmelange, gezouten (150 g)
    * 1 pak aardappelpuree stevig (2 x 62 g)
    * 1/2 theelepel nootmuskaat
    * 1/2 theelepel kaneel

    Bereiden

    Spruitjes schoonmaken en in 8-10 min.
    in ruim kokend met zout naar smaak gaarkoken. Afgieten.
    Ui en knoflook ondertussen pellen en snipperen.
    Olijfolie in koekenpan verhitten. Hierin ui 3 min. bakken.
    Knoflook toevoegen en nog 1 min. bakken. Geitenkaas in stukjes snijden.
    Noten grof hakken. Puree (beide zakjes) bereiden volgens aanwijzingen op
    de verpakking. Spruitjes en uimengsel aan puree toevoegen en grof stampen.
    Geitenkaas, noten, nootmuskaat, kaneel en peper en zout naar ssmaak toevoegen.
    Nog even doorwarmen. Stamppot over 4 borden verdelen
    is voor 4 personen
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_56387371
    Nog eentje dan. Een römertopfgerecht voor 2 personen.

    Vlaamse stoofkarbonaadjes.

    Ingrediënten
    2 dikke schouderkarbonaadjes
    50 gr spekjes
    1 rode ui in ringen
    1 teentje knoflook, gesneden
    1 el appelstroop
    beetje bloem, ongeveer een eetlepel
    1 el rode wijnazijn
    1 flesje Trappist dubbel
    peterselie, gesneden
    2 preien
    scheutje witte wijnazijn

    Bereiding
    Zet de römertop ondergedompeld in koud water. In een beetje boter de karbonades 15 min. aanbakken. Spekjes, ui en knoflook erbij en bakken. Roer de stroop erdoor. Doe alles in de römertopf. Bestrooi met de bloem en even omscheppen. Doe de rode wijnazijn en het bier erbij. Zet de pot in een koude oven, zet deze op 160 graden en laat een uur staan.
    Snij de prei in in stukken, bak deze in een beetje boter. Giet er een klein scheutje witte wijnazijn erbij, wat zout en laat dit 15 minuten smoren.
    Haal de römertopf uit de oven, leg het vlees op borden en verdeel de prei over de karbonaadjes. Strooi
    de peterselie erover.
    Lekker met gekookte of gepofte aardappels.
    pi_56400827
    ik heb net even in de brood en banket afdeling zitten bladeren, en ik wil even klagen
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_56400835
    allemaal veel te lekkere recepten
    halp
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      donderdag 31 januari 2008 @ 10:16:50 #191
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56427906

    gek mens

    maar ik wil ze ook maken
    allemaal


    enne, ik ga vandaag alle nieuwe receptjes erbij zetten jongens, bedankt
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      donderdag 31 januari 2008 @ 11:59:45 #192
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56429986
    zoooo, alle receptjes staan erin
    als ik me vanmiddag een beetje goed voel, dan ga ik weer verder met de moeilijkheidsgraadkokkies
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_56537742
    Mijn eigen recept, gisteren geexperimenteerd met bladerdeeg met een verrassend lekker resultaat!

    Kokoshapjes
    voor 4 personen

    - 10 vellen bladerdeeg
    - 1 ei
    - 1 zakje gemalen kokos
    - ½ kopje bruine basterdsuiker


    De oven voorverwarmen op 200 graden.
    De vellen laten ontdooien en die verticaal door het midden snijden. Iedere reep in het midden vullen met een theelepel basterdsuiker en een eetlepel kokos. Daarna dubbelvouwen en dichtdrukken met een vorkje zodat het vierkantje pakketjes worden. Insmeren met losgeklopt ei en tenslotte nog wat bruine basterdsuiker over de bovenkant heen. Deze ongeveer 15 á 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
    Back in business.
      donderdag 7 februari 2008 @ 20:43:49 #194
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56589905
    klinkt lekker!
    ik zet hem er strakkies even bij
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      donderdag 7 februari 2008 @ 23:13:18 #195
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56593227
    hij staat er al bij
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_56753924
    Ik keek net even tussen de sauzen, en ik mis eigenlijk de cocktailsaus, bijvoorbeeld lekker als voorgerecht met garnaaltjes
    inkopen:
    -yoghurt
    -echte mayonaise(zelf neem ik het liefst calve met eieren mayo)
    -ketchup
    -worchestersaus (bv bij AH)

    hoe te maken:
    voor 2 tot 4 man als voorgerecht:
    -1 eetlepel(el) mayo
    -1 el ketchup
    -2el yoghurt
    -2 theelepels of meer worchester(hangt van je smaak af)
    goed roeren en klaar

    bij een voorafje.
    benodigdheden:
    krop sla
    holllandse garnalen
    cocktailglas
    pak een mooi cocktailglas, of een bakje ofzo,
    was wat sla, doe een blad per glas op de bodem en een stukje tegen de wand op.
    neem 50 tot 100 gram hollandse garnalen, doe die erop
    en net voor het opdienen doe je daarop een lepel saus gegarnituurd met wat(verse) dille

    bereidingstijd 5 minuten
    lekker en makkelijk
    Liefde en infectie
      zaterdag 16 februari 2008 @ 14:59:30 #197
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56770965
    ik heb allebei de receptjes in het kookboek gezet
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zaterdag 23 februari 2008 @ 13:52:29 #198
    61279 Coolfool
    Belanda goreng
    pi_56924756
    Plakjes Teriyaki varkenshaas
    Aantal personen: 4
    Keuken: Japans
    Soort gerecht: Hoofdgerecht

    Ingredienten: 400 gr Varkenshaas, 1 dl ketjap manis, 5 el bruine basterdsuiker, 1 el gemberwortel (verse, geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 el sesamolie, 1 el peterselie (verse, fijngehakt), snufje peper (versgemalen), 75 gr boter

    Voorbereiding: Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade. Snij de Varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep het vlees door de marinade. Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast. Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
    Bereidingswijze: Verwarm een koekenpan. Verhit wat boter in de pan en bak hierin de plakjes varkenshaas in circa 2 a 3 minuten per kant goudbruin.

    De varkenshaas wordt door het marineren superzacht en is erg lekker te met oosterse roerbak en rijst.
      zaterdag 23 februari 2008 @ 15:34:14 #199
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_56926436
    hij staat erbij
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zaterdag 23 februari 2008 @ 18:25:00 #200
    69880 Lief-visje
    Krankzinnig Gewoon !!!
    pi_56929704
    Vandaag de bolognese saus gemaakt die door Delicieux is geplaatst ! in 1 woord HEERLIJK !
    Sometimes people write the things that they can't say !
    Everyone has secrets !
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')