abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53987856
de bruchetta's ken ik wel namelijk
Ja doei.
pi_53989636
voor de drankensectie:

I Love You (Uit "Geïllustreerde Cocktails encyclopedie)

Benodigdheden:

Glas: 90 ml cocktailglas

Ingrediënten:

30 ml Kahlúa
30 ml Galliano
30 ml Baileys Irish Cream

Methode:

Giet de ingrediënten laagje voor laagje in een cocktailglas en serveer


voor de voedingsafdeling:

Broodsalade (Uit "Party Basics)

Voorbereidingstijd: 's ochtends of 's middags
Bewaren: afgedekt met folie in de koelkast
Combineren met: gemarineerde groenten, inktvissalade, tomatensoep

Solo voldoende voor 4 personen:

4 tomaten
1 middelgrote komkommer
3-4 teentjes knoflook
1/2 bosje munt
paar groenen slabladeren
1/2 Turks brood (ongeveer 250 g, bij voorkeur van de dag tevoren)
3 el citroensap
zout, 2-3 tl paprikavlokken of 1-2 tl harissa
2 tl korianderpoeder
5 el olijfolie
zwarte olijven om te garneren

Bereiding:

1. De tomaten en de komkommer wassen en heel klein snijden. De knoflook pellen en heel fijn snipperen. De munt wassen, droogslaan en de blaadjes in reepjes snijden. De slabladeren wassen, droogslaan en in repen snijden.

2. Het brood in blokjes van 1cm groot snijden en die in een koekenpan met een antibaklaag al roerend knapperig bakken.

3. Het citroensap met zout, de paprikavlokken en de koriander door elkaar roeren en de olijfolie erdoor kloppen. Alle ingrediënten mengen en 2 uur laten rusten. Voor het feest met de olijven betstrooien.

Zoveel tijd kost het: 20 minuten (+ 2 uur rusttijd)
Calorieën per portie: 280
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_53992761
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 13:19 schreef motorbloempje het volgende:
de bruchetta's ken ik wel namelijk
Kind wees es duidelijk, tante bloes snapt er niks van zo
pi_53993135
ik ook niet heur
Ja doei.
pi_54001470
[Fok!-kookboek] Voor alles m.b.t. het Fok!-kookboek

hoppa, 2 bijdragen van sararaats in 1 klap
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_54002057
Muck heeft het druk sara, niezo ongeduldig
  donderdag 18 oktober 2007 @ 22:51:18 #107
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54020315
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 00:52 schreef Bluezz het volgende:
Muck heeft het druk sara, niezo ongeduldig
heulemaal waar tante bloes
ik háát het om het druk te hebben, maar ach, je hebt dat soms zo he....

maarre, ik ben zojuist terug van een (lekker korte) vergadering, dus ik ga jullie recepten er even bij zetten

nieuwe recepten ftw
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 18 oktober 2007 @ 23:37:34 #108
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54021367
nou, ik ben weer helemaal bij
kom maar op met die nieuwe recepten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator vrijdag 19 oktober 2007 @ 00:06:54 #109
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_54022005
1 kip van - 1,2 kilo - 3 uien - 1 teentje knoflook - 1 bouquet garni - 250 gram champignons 80 gram boter - 1 eetlepel bloem - 1 dl bouillon - 5 dl bier - 1 eetlepel bruine suiker - 2 eetlepels azijn - zout - peper - 2 sneden witbrood bereiding: Snij de kip in 8 stukken. Bestrooi deze met zout en peper. Schil de uien en snij ze in juliënne. Schil de knoflook en pers hem uit. Maak de champignons schoon. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken kip aan alle kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet ze apart. Sauteer in dezelfde boter de champignons, geef er de bloem over en laat deze kleur krijgen. Doe de stukken kip terug in de pan. Roer de bruine suiker door de azijn en voeg ook dit toe. Geef er dan nog de bouillon en het bier bij, en de knoflook en het bouquet garni, zet de deksel op de pan en laat anderhalf uur zachtjes stoven. Snij de sneden brood in driehoeken en bruineer ze in wat boter. Doe alles op een voorverwarmde dienschaal, leg er de croutons bij en serveer.


Met Bierrrrrrr
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
  vrijdag 19 oktober 2007 @ 19:21:54 #110
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_54037524
quote:
Op vrijdag 19 oktober 2007 00:06 schreef Jimbo het volgende:
1 kip van - 1,2 kilo - 3 uien - 1 teentje knoflook - 1 bouquet garni - 250 gram champignons 80 gram boter - 1 eetlepel bloem - 1 dl bouillon - 5 dl bier - 1 eetlepel bruine suiker - 2 eetlepels azijn - zout - peper - 2 sneden witbrood bereiding: Snij de kip in 8 stukken. Bestrooi deze met zout en peper. Schil de uien en snij ze in juliënne. Schil de knoflook en pers hem uit. Maak de champignons schoon. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken kip aan alle kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet ze apart. Sauteer in dezelfde boter de champignons, geef er de bloem over en laat deze kleur krijgen. Doe de stukken kip terug in de pan. Roer de bruine suiker door de azijn en voeg ook dit toe. Geef er dan nog de bouillon en het bier bij, en de knoflook en het bouquet garni, zet de deksel op de pan en laat anderhalf uur zachtjes stoven. Snij de sneden brood in driehoeken en bruineer ze in wat boter. Doe alles op een voorverwarmde dienschaal, leg er de croutons bij en serveer.


Met Bierrrrrrr
En hoe heet dit gerecht?
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  vrijdag 19 oktober 2007 @ 19:41:27 #111
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54037902
quote:
Op vrijdag 19 oktober 2007 19:21 schreef MPG het volgende:

[..]

En hoe heet dit gerecht?
zie je nou liefie, GMTA
ik heb het "kip met bier" genoemd, doet het vast prima op Fok! dacht ik zo
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 20 oktober 2007 @ 20:08:47 #112
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_54056981
quote:
Op vrijdag 19 oktober 2007 19:41 schreef Muck het volgende:

[..]

zie je nou liefie, GMTA
ik heb het "kip met bier" genoemd, doet het vast prima op Fok! dacht ik zo
Absoluut

Goeie naam
Onmisbaar in het FOK!-kookboek
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
pi_54057204
Een lading 'hapjes' of 'tapas'


Tortilla-wraps met gerookte ham, sla en creamcheese

1 pak tortillawraps
bakje creamcheese
gerookte ham
sla

Tortilla in het midden besmeren met creamcheese, daar wat blaadjes sla op leggen en daar de ham weer op. Oprollen en met alu-foli in de koelkast leggen. Wanneer goed gekoeld in reepjes snijden.

Tortilla-wraps met zalm, sla en creamcheese

1 pak tortillawraps
1 ½ pakje zalm
creamcheese
sla

Tortilla in het midden insmeren met creamcheese, daar wat sla op leggen, daar de zalm weer op, beetje peper erop, en dan oprollen en met alu-foli in de koelkast leggen. Wanneer goed gekoeld in reepjes snijden.


Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat

12 afbakbroodjes
2 bollen mozarella
4 tomaten
groene pesto
olijfolie
zout
peper
rozemarijn

Bak de broodjes af tot ze bijna naar wens zijn. Haal ze uit de oven en snijd ze voorzichtig in de lengterichting door. Maak een olijfolieprutje van olijfolie, peper, zout en rozemarijn en sprenkel dit over het zachte deel van de doorgesneden broodjes en leg de broodjes terug in de oven zodat de bovenkant mooi goudgeel bruin wordt. Dit zijn de bruchetta's.

Eenmaal uit de oven, besmeren met een beetje groene pesto, en mozarella met een stukje tomaat erop leggen.


Turks brood met tapenade en smeersels

turks brood
tapenade
smeersels

Snijd het turks brood in mooie stukken, niet te groot, niet te klein. Je kunt ze het 'best' besmeren door ze open te scheuren en daarna 'in' het brood te tapenade of andere smeersels te smeren.


Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei

2 pakken bladerdeeg
1 plak feta
125 gram champignons
halve prei
teentje knoflook
paar druppels olijfolie

Laat terwijl je de vulling gaat maken het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de feta, champignons, prei en knoflook in kleine stukjes. Wok de champignons en prei samen met de knoflook even heel kort op hoog vuur. Meng daarna de feta er doorheen en schep dit op het bladerdeeg en vouw het dicht. Bak ze in de oven goudgeel af.


Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met kleine stukjes olijf

Een pak kant en klare gehaktballetjes (aldi)
pot pittige pastasaus
wat olijven (groene)

Snijd wat olijven in 'reepjes' en meng deze met de pastasaus. Gooi dit mengsel over de gehaktballetjes heen. Warm en koud te serveren. Op te warmen door het geheel even in de magnetron te leggen.

champignons met knoflook

250 gram champignons
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 ½ teen knoflook fijngesneden
1 eetlepels citroensap
zout en peper naar smaak

Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.


pastasalade met tonijn, groente en olijven

1 zak penne
2 blikjes tonijn in olie
200ml creme fraiche
rode paprika
gele paprika
komkommer
olijvenringetjes
peper en zout naar smaak

Kook de pasta beetgaar en laat deze afkoelen. Laat de tonijn uilekken en zorg dat het in kleine stukjes is verdeeld. Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes en de olijven in ringetjes.
Meng alle ingrediënten door de koude pasta heen, en maak het smeuïg met de creme fraiche. Eventueel serveren met wat geraspte kaas los ernaast.



gefrituurde uienringen

5 Uien
2 eieren
2 el olijfolie
olie om te frituren
2 dl bier
150 gr. Bloem
zout en peper
peterselie

Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uienringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keuken papier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijn gesneden peterselie.



roodschillige aardappelen in knoflookmayonaise

8 grote roodschillige aardappelen
halve pot mayonaise
wat citroensap
2 theelepels mosterd
4 tenen knoflook, geperst

was de aardappelen maar schil ze niet. indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden. breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn [ongeveer 15 minuten]
trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik.

Meng de mayonaise met wat citroensap, mosterd en de geperste knoflook en breng het op smaak met wat zout en peper en meng hier de aardappelen doorheen. Laat dit een tijdje op kamertemperatuur staan zodat de mayo een beetje in de aardappelen kan trekken.



hamrolletjes met knoflookkaas


2 pakjes schouderham
Knoflookkaas (Garland van de AH, Val Blanc van de Aldi)

Smeer de plakjes in met een laagje knoflook kaas en rol deze op. Voilá!



gevulde eieren met zalm

10 eieren
mayonaise naar smaak
ui
1 teentje knoflook
½ pakje gerookte zalm
zout en peper naar smaak

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in de lengterichting door. Haal de dooier eruit en doe deze in een kom. Snijd de ui en pers de knoflook en snijd ¾ van de zalm in kleine stukjes. Doe dit bij de eierdooiers en doe er een paar lepels mayonaise bij. Pureer met een staafmixer of blender dit tot een glad geheel. Op smaak brengen met wat zout en peper.

Met een spuitzak (of een boterhamzakje met een klein afgeknipt puntje ) het eiwit weer vullen en de eieren op een schaal leggen. Garneren met een klein stukje zalm op het nieuwe eigeelprutje.
Ja doei.
  zondag 21 oktober 2007 @ 18:09:24 #114
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54073744
ik ga ze er zo inzetten motorbloempje
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54116450
Misschien: In het stoofpottentopic: Vlaamse Stoverij en groeten,plus foto's. In het Heston Blumethal topic: de gegrilde groenten, ook met foto's.
anonieme razernist
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:06:17 #116
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54122658
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:34 schreef NoCigar het volgende:
Misschien: In het stoofpottentopic: Vlaamse Stoverij en groeten,plus foto's. In het Heston Blumethal topic: de gegrilde groenten, ook met foto's.
als je het even hier post, of een linkje geeft, dan zet ik het erin
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54125291
Ik heb het al gepost hoor.
anonieme razernist
  woensdag 24 oktober 2007 @ 11:13:05 #118
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54130406
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 00:38 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb het al gepost hoor.
ja? niet in dit topic hoor....

als je me een linkje geeft of het even hierheen kopieert zet ik het er wel in.
Ik heb namelijk bar weinig zin om een heel topic door te gaan lopen spitten naar een recept dat je er een keer gepost hebt. Dan kan ik wel aan de gang blijven he?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 24 oktober 2007 @ 21:08:37 #119
46672 DarkShine
Mijnstreek Oost
pi_54143858
Zeer leuk topic om te volgen!
Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
Planning:
-
pi_54159804
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 11:13 schreef Muck het volgende:

[..]

ja? niet in dit topic hoor....

als je me een linkje geeft of het even hierheen kopieert zet ik het er wel in.
Ik heb namelijk bar weinig zin om een heel topic door te gaan lopen spitten naar een recept dat je er een keer gepost hebt. Dan kan ik wel aan de gang blijven he?
Doe dat vooral niet, aan de gang blijven daar zit echt niemand op te wachten.
anonieme razernist
  donderdag 25 oktober 2007 @ 14:46:20 #121
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54159905
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 14:40 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Doe dat vooral niet, aan de gang blijven daar zit echt niemand op te wachten.
hey, op jouw sarcasme zie ook niemand te wachten.
JIJ bent degene die een recept graag in het kookboek wil hebben, ik vraag je tot 2 keer toe om een linkje, zodat ik het voor je kan doen.
Je hebt blijkbaar geen idee hoe ontzettend veel werk het geweest is om het kookboek te maken.
Stel je voor dat iedereen komt met "ja, in dat-en-dat topic staat ook een leuk recept" zou het helemáál niet te doen zijn.
Het is toch een kleine moeite om even precies aan te geven wat je bedoelt?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54162775
Vegetarische ovenschotel

Benodigdheden voor 2-3 personen
- 1 zakje voorgekookte aardappeltjes (krieltjes, schijfjes, partjes)
- 1-2 rode uien
- 1 courgette
- 1-2 rode paprika's
- 1 pakje feta
- olijfolie
- cajunkruiden
- paprikapoeder
- ovenschaal

Bereidingswijze:

Snij de uien in grove stukken en de paprika en courgette in reepjes. Doe de groenten in de ovenschaal en doe er olijfolie en kruiden overheen. Lekker doorelkaar husselen. De feta in blokjes snijden/half verkruimelen en over de groenten verdelen. Daarover de aardappeltjes verdelen. Sprenkel over de aardappeltjes weer wat olijfolie en strooi er kruiden overheen.
(zorg dat de aardappeltjes bovenop liggen, zo krijgen ze een lekker krokant korstje)

Oven, 200 graden, ongeveer 45 minuten (af en toe even kijken of de boel niet aanbrand)
pi_54162845
Vegetarische couscoussalade

Ingrediënten:
Couscous met Marokkaanse kruiden (zit al kant en klaar in een pak)
1 Courgette
1-2 rode paprika's
1- rode uien
Bakje cherry tomaatjes
Pakje feta
Komkommer
Zakje sla (rucola ofzo)

Bereidingswijze
Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de courgette en paprika in reepjes, en de ui in ringen. Gril ze in een grillpan.
Halveer de cherry tomaatjes, snij de komkommer en feta in blokjes. Was de sla.

Laat de couscous afkoelen tot t lauwwarm is. Hussel dan alles door elkaar en klaar!
pi_54163046
Vegetarische hartige taart

Ingrediënten:
Hartige taart deeg plakjes (uit de diepvries, van Koopmans)
1 bekertje crème fraiche
2-3 eieren
Broccoli
Paprika
Cashewnoten
Tomaten
Geraspte kaas
Springvorm/ovenschaal

Bereidingswijze:
Ontdooi de plakjes hartige taart deeg.
Snij de roosjes van de broccoli en kook ze beetgaar. Snij de paprika en tomaat in stukjes en hak de cashewnoten fijn. Klop de creme fraiche los met eieren (verhouding: 1 bekertje creme fraiche met 2 eieren, afhankelijk van de grootte van de vorm meer) en voeg zout, peper, paprikapoeder toe. Vet de ovenschaal in met boter/olie. Bekleed de springvorm/ovenschaal met het hartige taart deeg. Meng de broccoli, tomaat, paprika en cashewnoten en doe dit in de vorm. Giet nu het creme fraiche-eimengsel eroverheen. Strooi daarover geraspte kaas.

In de oven op 200 graden, 3 kwartier tot een uur. Taart is klaar als het mengsel gestold is. (even met een vork erin prikken) Als de bovenkant al bruin is, maar de inhoud nog niet goed, dek de schaal dan af met alu folie, dan verbrandt het niet!
  donderdag 25 oktober 2007 @ 18:10:36 #125
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54164014
ah, heel mooi pechvogel
vegetarische recepten stonden er nog niet zoveel in, dus dit is een hele mooie aanvulling
ik zet ze er meteen even in
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 16:01:05 #126
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54457787
een klein schopje
het pasta-hoofdstuk is geupdate
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 9 november 2007 @ 12:50:54 #127
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54479552
Voor hoeveel personen
zijn die recepten, hoe kan je dat zien ?
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_54479642
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 12:50 schreef paultjuhhh het volgende:
Voor hoeveel personen
zijn die recepten, hoe kan je dat zien ?
uit Het Fok!-kookboek! :
quote:
Alle hoeveelheden zijn aangepast naar 2 personen (tenzij anders aangegeven).
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 9 november 2007 @ 12:55:21 #129
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54479664
oh ok
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 9 november 2007 @ 13:19:46 #130
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54480254
Ik ga
quote:
Op donderdag 8 november 2007 18:16 schreef Muck het volgende: Uiensoep Trusten Ingrediënten: 5 grote uien boter 1/2 eetlepel suiker 2 liter water 6 bouillonblokjes Bereidingswijze: Snij de uien in ringen. Bak de ringen tot ze glazig zijn. Strooi er de suiker overheen en doorroeren tot de uien lichtbruin zijn. Giet er dan het water bij en doe een voor een de bouillonblokjes erbij. Breng alles aan de kook en ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Tip: Doe een plakje stokbrood met kaas erop in de soep en zet het even onder de gril tot de kaas goudbruin kleurt
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 04:04 schreef Muck het volgende:
Penne met zalm
De moeder van AKnynke

Ingrediënten:
175 gr. penne
65 gr. Zalm
een beetje verse tijm
12,5 gr. boter
75 ml. dikke room of slagroom

Bereidingswijze:
Kook de penne, gooi de boter en de room bij elkaar in en verwarm het 5 minuten.
Zorg ervoor dat het niet kookt!
Knip de zalm in kleine stukjes en gooi de meeste zalm en de tijm door het sausje.
Als het klaar is de penne erbij doen en de laatste zalm erover heen doen.
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  vrijdag 9 november 2007 @ 15:12:50 #131
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54483051
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 12:50 schreef paultjuhhh het volgende:
Voor hoeveel personen
zijn die recepten, hoe kan je dat zien ?
alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven. Als het goed is staat dat er ook bij hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54483691
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 13:19 schreef paultjuhhh het volgende:
Ik ga
[..]


[..]
maken?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 9 november 2007 @ 20:30:07 #133
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54490619
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 15:12 schreef Muck het volgende:

[..]

alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven. Als het goed is staat dat er ook bij hoor
Ja klopt had dat niet gezien
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  zaterdag 10 november 2007 @ 17:05:43 #134
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54507452
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 20:30 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Ja klopt had dat niet gezien
is het wel goedgekomen met koken?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 10 november 2007 @ 19:39:55 #135
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54510743
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 17:05 schreef Muck het volgende:

[..]

is het wel goedgekomen met koken?
Morgen
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:30:07 #136
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_54530522
Tiramisu

Nagerecht, 4 Personen

Ingredienten

  • 5 eieren
  • 75 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 1 kopje sterke espresso
  • Amaretto/Marsala/Tiramisu likeur
  • Cacao

    Bereidingswijze
    Splits de eieren. Klop de ei-gelen met de suiker tot ze blank gekleurd zijn. Voeg de mascarpone toe en spatel het voorzichtig door elkaar. Sla de eiwitten stijf en spatel deze ook door het mengsel.Bedek de bodem van een (diepe) schaal met lange vingers en besprenkel ze met een mengsel van espresso en likeur. Bedek de lange vingers met een dikke laag mascarpone mengsel, en bedek dit weer met een laag lange vingers, enz. Zet de schaal minumaal 3 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu met cacao voor het serveren
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:31:27 #137
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530547
    Ossenhaas met mierikswortelroom

    Hoofdgerecht, 4 Personen

    Ingredienten

  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 el tijm
  • 650 gram ossenhaas / 4 tournedos
  • 2 gegrilde paprika's uit een pot
  • 750 gram aardappels
  • 1 el paprikapoeder
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 el mierikswortelsaus
  • 2 el bieslook
  • 2 el balsamicoazijn
  • 100 gram rucola

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng 1 el olijfolijf met de knoflook en 0,5 el tijm. Bestrijk de ossenhaas met dit mengsel en laat het vlees ongeveer 15 minuten marineren. Verhit een licht met olijfolie ingevette koekepan op hoog vuur. Braad de ossenhaas hierin in 3-4 minuten aan alle kanten bruin. Doe het vlees over in de braadslee en bestrooi het met wat zout en peper. Braad het vlees ongeveer 10 minuten in de oven (het is dan nog vrij rood, braad het naar wens langer). Laat het vlees afkoelen.

    Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ongeveer 3 centimeter en schep ze in een kom om het 2 el olijfolie , het paprikapoeder en de overgebleven tijm. Verdeel de aardappels over de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten tot ze gaar en knapperig zijn.

    Meng in een kom de creme fraiche, mierikswortel en bieslook en breng op smaak met zout en peper.

    Meng de overgebleven olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper en schep de paprikareepjes erdoor. Schep ook de rucola erdoor.

    Snijd de ossenhaas in plkakken van 0,5 centimeter dik. Verdeel eerst de aardappeltjes over 4 borden en daarna de sla en de ossenhaas. Lepel er de mierikswortelroom overheen en serveer.
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:32:29 #138
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530583
    Winterse zuurkool

    Hoofdgerecht, 4 Personen

    Ingredienten

  • bloemige aardappels
  • boter
  • melk
  • 75 gram spekreepjes
  • 1 geschilde en in stukjes gesneden appel
  • 5 eetlepels appelsap
  • 1 pak zuurkool naturel

    Bereidingswijze
    Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar.

    Bak de spekreepjes en de appel enkele minuten in een klontje boter. Voeg de zuurkool en het appelsap toe en stoof de zuurkool in 25-30 minuten gaar.

    Pureer de aardappels met wat melk en boter. Meng het geheel met de zuurkool.

    Serveer het met een lekkere gehaktbal, wat jus en mosterd...
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:34:15 #139
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530637
    Benedictijnse Eieren met Hollandaise Saus

    Ontbijt, 4 Personen

    Ingredienten

  • 1/2 citroen
  • 100 gr roomkaas
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • zout
  • azijn
  • 4 verse eieren
  • 4 bagels, gehalveerd
  • 200 gr gerookte zalm, in plakjes

    Ingredienten voor de saus

  • 3 eieren, gesplitst
  • 2 el slagroom
  • 2 el citroensap
  • 120 gr roomboter, gesmolten
  • zout, zwarte peper

    Bereidingswijze
    Verhit voor de saus een laag water in een pan. Klop, au-bain-marie, de eierdooiers, slagroom en het citroensap met de garde in 2 a 3 minuten tot een stevig mengsel.

    Neem de kom van de pan en schenk de gesmolten boter al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel tot een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus tot gebruik warm. Voor een luchtigere saus de helft van de eiwitten luchtig kloppen en deze apart bewaren.

    Verwarm de gril voor op de hoogste stand.

    Boen de citroen schoon, rasp het gele gedeelte van de citroen eraf en pers hem uit. Meng de roomkaas met 1 tl citroenrasp, 2 tl citroensap en 1 el bieslook.

    Breng een pan water met een snufje zout en een scheut azijn tegen de kook aan, het water mag niet koken. Breek de eieren, een voor een, in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Draai het eiwit met een lepel rond de dooier. Pocheer de eieren 2 a 3 minuten. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

    Rooster de bagelhelften 2-3 minuten onder de gril. Bestrijk ze met de roomkaas en beleg de onderste helften met een plakje zalm en een gepocheerd ei.

    Indien gewenst het geklopte eiwit voorzichtig door de saus spatelen en de saus royaal over de eieren schenken. Garneren met bieslook en de bovenkant van de bagel.
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:34:59 #140
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530650
    Sperziebonen à la bonne femme

    Bijgerecht, 4 Personen

    Ingredienten

  • 750 gram sperzieboontjes
  • 150 gram spekblokjes
  • 3 eieren
  • 4 fijngesnipperde sjalotjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijne dijonmosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel rode tabasco.

    Bereidingswijze
    Kook de boontjes onafgedekt in lichtgezouten water beetgaar. Giet af en halveer ze zonodig. Bak intussen de spekblokjes in eigen vet krokant en goudbruin, laat uitlekken op dubbel keukenpapier. Kook de eieren halfhard, laat ze schrikken, pel ze en hak ze fijn. Meng de boontjes, spek, sjalotten en ei. Klop citroensap, azijn, olijfolie, mosterd, mayonaise en tabasco tot een saus en schep door de boontjes. Serveer direct. Ook lekker lauw: laat dan 15 minuten intrekken.
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      zondag 11 november 2007 @ 17:35:22 #141
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54530663
    sjeen
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      Licht Ontvlambaar zondag 11 november 2007 @ 17:35:56 #142
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_54530682
    Een paar van onze lievelingsrecepten
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      zondag 11 november 2007 @ 18:33:16 #143
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54532043
    kan ik begrijpen ja
    ze staan in het kookboek inmiddels
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      Redactie Frontpage / Weblog zondag 11 november 2007 @ 20:41:27 #144
    80791 crew  Paul
    Winnaar 5 FOK-awards 2022
    pi_54535270
    Ok de uiensoep mag wel een bouilonblokje af wat mij part, iets te zout vond ik..
    Eneeeh het zalmrecept, snap ik niet hoe die saus bondig moet zijn het is gewoon vloeibaar ..
    Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
    pi_54669439
    Voor vleesgerechten, voor 2 personen, Mixed Grill
    2 Kipfilets
    2 kleine varkenslapjes
    200 gr gehakt
    Ketjap manis
    Sambal
    Olijfolie
    Knoflook
    Paprikapoeder
    Kerriepoeder
    1 ei
    Satéprikkers

    Snij de kipfilet en varkenslapjes in blokjes.
    Kipfilet marineren (ik heb zelf gister gewoon een zakje genomen, maar zelf marinade verzinnen kan ook)
    Varkenslapjes marineren, dit is wel een zelfverzonnen marinade. Klein beetje olijfolie, scheutje Ketjap erbij, 3 knoflookteentjes fijnhakken en erdoorheen roeren, klein kloddertje sambal, en hier de stukjes varkenvlees doorheen scheppen.

    Hierna eerst een klein beetje geklopt ei door het gehakt heenmengen. Gehakt marineren met ook een zelfverzonnen prutje. Scheutje ketjap, 5 teentjes fijngehakte knoflook, een flinke hoeveelheid kerrie- en paprikapoeder en wederom een kloddertje sambal. Dit allemaal door elkaar heenmengen.
    Alle 3 de vleessoorten een uurtje in de koelkast (langer kan ook, beter zelfs).

    Hierna het vlees aan een spiesje prikken, uiteraard kip bij kip, gehakt bij gehakt enz. Gehakt kun je het beste kleine balletjes van maken en daarna platslaan.

    Alle spiesjes op een grillplaat om en om grillen. En dan happen maar! Lekker met Remia Shoarmasaus en voor erbij Pomme Duchettes en een salade.
    Proud property of hollander172
    pi_54690171
    Ik weet alleen niet in welke categorie dit recept het het beste zou passen, 't is namelijk geen gebak

    Recept voor 11 bagels.

    Nodig:
    500 gram patentbloem
    1 zakje kant en klare droge gist
    1 1/2 theelepel zout
    1 1/2 -2 eetlepels suiker
    1 ei, losgeklopt
    1 1/2 eetlepel plantaardige olie en een klein beetje olie om het deeg in te vetten.
    ongeveer 1/2 kopje handwarm water
    het eigeel van 1 ei, voor de glans
    sesamzaad


    Meng in een grote kom bloem, gist, zout en suiker goed door elkaar. Meng er dan de eieren en olie door en voeg beetje bij beetje het water toe. Meng dit goed door elkaar met je handen, net zolang tot je een samenhangende bal hebt. Voeg meer water toe als nodig is en meer bloem als het deeg plakkerig is.

    Haal het deeg uit de kom en kneed het 10-15 minuten op een met bloem bestoven plank tot het zeer soepel en elastisch is.

    Vet het deeg in door een beetje olie in de kom te gieten en daar de deegbal doorheen te rollen.

    Bedek de kom met plasticfolie en laat het 1 ½ uur op een warme plaats rijzen tot het in omvang verdubbeld is.

    Haal het deeg uit de kom en kneed het nogmaals kort door.

    Maak 11 gelijke bolletjes en druk er een gat in, in het midden. Maak het gat steeds iets groter totdat je een mooie "armband" hebt met een gat van ongeveer 2 cm groot.

    Leg de bagels op een ingevet oppervlak en laat ze 1 uur rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn.

    Breng in een grote pan veel water aan de kook, zet het vuur een beetje lager en laat 4 bagels tegelijk in het water vallen. Kook ze 1 – 2 minuten, draai ze om als ze boven komen drijven.

    Haal ze vlug met een schuimspaan uit het water en leg ze te drogen op een doek.

    Doe hetzelfde met de rest van de bagels.

    Leg ze op een ingevet bakblik, smeer ze in met eigeel, bestrooi ze met sesamzaad, en bak ze in een voorverwarmde oven van 190° C in 15-20 minuten tot ze mooi bruin van kleur zijn.

    Gewenst eindresultaat:

      zondag 18 november 2007 @ 22:09:17 #147
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54704680
    Okee, ze staan erbij
    ik wist ook zo gauw niet waar je bagels nou thuishoorden razztwizzle, dus ik heb ze nu bij "diversen" gezet
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 18 november 2007 @ 22:10:41 #148
    10119 appelsientje
    Het beste onder de zon
    pi_54704702
    lekker gerechten allemaal..

    Ik zal eens ff kijken of ik nog wat lekkers kan verzinnen
    To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
      zondag 18 november 2007 @ 22:19:45 #149
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54704977
    quote:
    Op zondag 18 november 2007 22:10 schreef appelsientje het volgende:
    lekker gerechten allemaal..

    Ik zal eens ff kijken of ik nog wat lekkers kan verzinnen
    ja lijkt me leuk
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_54710393
    quote:
    Op zondag 18 november 2007 22:09 schreef Muck het volgende:
    Okee, ze staan erbij
    ik wist ook zo gauw niet waar je bagels nou thuishoorden razztwizzle, dus ik heb ze nu bij "diversen" gezet
    De categorie "koek en gebak" zou ook wel "brood en banket" kunnen worden, dan worden broodrecepten wat makkelijker te vinden misschien .
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')