Kind wees es duidelijk, tante bloes snapt er niks van zoquote:Op woensdag 17 oktober 2007 13:19 schreef motorbloempje het volgende:
de bruchetta's ken ik wel namelijk![]()
heulemaal waar tante bloesquote:Op donderdag 18 oktober 2007 00:52 schreef Bluezz het volgende:
Muck heeft het druk sara, niezo ongeduldig
En hoe heet dit gerecht?quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 00:06 schreef Jimbo het volgende:
1 kip van - 1,2 kilo - 3 uien - 1 teentje knoflook - 1 bouquet garni - 250 gram champignons 80 gram boter - 1 eetlepel bloem - 1 dl bouillon - 5 dl bier - 1 eetlepel bruine suiker - 2 eetlepels azijn - zout - peper - 2 sneden witbrood bereiding: Snij de kip in 8 stukken. Bestrooi deze met zout en peper. Schil de uien en snij ze in juliënne. Schil de knoflook en pers hem uit. Maak de champignons schoon. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken kip aan alle kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet ze apart. Sauteer in dezelfde boter de champignons, geef er de bloem over en laat deze kleur krijgen. Doe de stukken kip terug in de pan. Roer de bruine suiker door de azijn en voeg ook dit toe. Geef er dan nog de bouillon en het bier bij, en de knoflook en het bouquet garni, zet de deksel op de pan en laat anderhalf uur zachtjes stoven. Snij de sneden brood in driehoeken en bruineer ze in wat boter. Doe alles op een voorverwarmde dienschaal, leg er de croutons bij en serveer.
Met Bierrrrrrr
zie je nou liefie, GMTAquote:
Absoluutquote:Op vrijdag 19 oktober 2007 19:41 schreef Muck het volgende:
[..]
zie je nou liefie, GMTA
ik heb het "kip met bier" genoemd, doet het vast prima op Fok! dacht ik zo
als je het even hier post, of een linkje geeft, dan zet ik het erinquote:Op dinsdag 23 oktober 2007 19:34 schreef NoCigar het volgende:
Misschien: In het stoofpottentopic: Vlaamse Stoverij en groeten,plus foto's. In het Heston Blumethal topic: de gegrilde groenten, ook met foto's.
ja? niet in dit topic hoor....quote:Op woensdag 24 oktober 2007 00:38 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb het al gepost hoor.
Doe dat vooral niet, aan de gang blijven daar zit echt niemand op te wachten.quote:Op woensdag 24 oktober 2007 11:13 schreef Muck het volgende:
[..]
ja? niet in dit topic hoor....
als je me een linkje geeft of het even hierheen kopieert zet ik het er wel in.
Ik heb namelijk bar weinig zin om een heel topic door te gaan lopen spitten naar een recept dat je er een keer gepost hebt. Dan kan ik wel aan de gang blijven he?
hey, op jouw sarcasme zie ook niemand te wachten.quote:Op donderdag 25 oktober 2007 14:40 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Doe dat vooral niet, aan de gang blijven daar zit echt niemand op te wachten.
uit Het Fok!-kookboek! :quote:Op vrijdag 9 november 2007 12:50 schreef paultjuhhh het volgende:
Voor hoeveel personen
zijn die recepten, hoe kan je dat zien ?
quote:Alle hoeveelheden zijn aangepast naar 2 personen (tenzij anders aangegeven).
quote:Op donderdag 8 november 2007 18:16 schreef Muck het volgende: Uiensoep Trusten Ingrediënten: 5 grote uien boter 1/2 eetlepel suiker 2 liter water 6 bouillonblokjes Bereidingswijze: Snij de uien in ringen. Bak de ringen tot ze glazig zijn. Strooi er de suiker overheen en doorroeren tot de uien lichtbruin zijn. Giet er dan het water bij en doe een voor een de bouillonblokjes erbij. Breng alles aan de kook en ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Tip: Doe een plakje stokbrood met kaas erop in de soep en zet het even onder de gril tot de kaas goudbruin kleurt
quote:Op woensdag 10 oktober 2007 04:04 schreef Muck het volgende:
Penne met zalm
De moeder van AKnynke
Ingrediënten:
175 gr. penne
65 gr. Zalm
een beetje verse tijm
12,5 gr. boter
75 ml. dikke room of slagroom
Bereidingswijze:
Kook de penne, gooi de boter en de room bij elkaar in en verwarm het 5 minuten.
Zorg ervoor dat het niet kookt!
Knip de zalm in kleine stukjes en gooi de meeste zalm en de tijm door het sausje.
Als het klaar is de penne erbij doen en de laatste zalm erover heen doen.
alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven. Als het goed is staat dat er ook bij hoorquote:Op vrijdag 9 november 2007 12:50 schreef paultjuhhh het volgende:
Voor hoeveel personen
zijn die recepten, hoe kan je dat zien ?
Ja klopt had dat niet gezienquote:Op vrijdag 9 november 2007 15:12 schreef Muck het volgende:
[..]
alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven. Als het goed is staat dat er ook bij hoor
is het wel goedgekomen met koken?quote:
ja lijkt me leukquote:Op zondag 18 november 2007 22:10 schreef appelsientje het volgende:lekker gerechten allemaal..
Ik zal eens ff kijken of ik nog wat lekkers kan verzinnen
De categorie "koek en gebak" zou ook wel "brood en banket" kunnen worden, dan worden broodrecepten wat makkelijker te vinden misschienquote:Op zondag 18 november 2007 22:09 schreef Muck het volgende:
Okee, ze staan erbij
ik wist ook zo gauw niet waar je bagels nou thuishoorden razztwizzle, dus ik heb ze nu bij "diversen" gezet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |