abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 19 november 2007 @ 14:41:39 #151
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54716922
quote:
Op maandag 19 november 2007 09:07 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

De categorie "koek en gebak" zou ook wel "brood en banket" kunnen worden, dan worden broodrecepten wat makkelijker te vinden misschien .
dat is wel een goed idee ja
dan kunnen een aantal andere dingen uit diversen volgens mij ook daar naartoe!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54737925
spekkoek
-10 eieren (middel)
-5 anijsblokjes (ik doe er een stuk of 9)
-400 gr. boter
-1 zakje vanillesuiker
-250 gr. gezeefde bloem
-2 eetlepels koffiemelk
-400 gr. witte basterd
-1 theelepel zout
-7 eetlepels koekkruiden

springvorm bekleden met bakpapier, en invetten.
de eieren splitsen (stop het eiwit in een grote schaal)
de boter met de helft van de suiker + zakje vanillesuiker romig kloppen
in een andere kom de dooiers met de rest van de suiker lichtgeel kloppen
eiwitten héél stijf kloppen
botermengsel + dooiermengsel luchtig door de eiwitten kloppen. daarna de gezeefde bloem + zout + koffiemelk erdoor mengen.
grill verwarmen op de hoogste stand
beslag over 2 kommen verdelen
anijsblokjes fijnstampen/vijzelen, in de ene kom door het beslag mengen
door de andere helft de koekkruiden mengen

2 eetlepels licht beslag over de bodem van de springvorm uitstrijken, onbder de grill mikken tot gekleurd.
2 eetlepels donker beslag erop uitstrijken, onder de grill tot gekleurd
na een aantal laagjes de springvorm lager in de oven zetten.

doorgaan tot al je beslag op is, daarna de koek in de vorm afddekken met aluminiumfolie, en laten afkoelen in de oven
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 20 november 2007 @ 14:19:17 #153
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54738221
hij staat erbij
hmmm, misschien dat ik het binnenkort eens ga proberen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54738520
spekkoek
Ja doei.
  maandag 14 januari 2008 @ 18:30:45 #155
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56029118
Even een subtiel schopje
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56123473
quote:
Op maandag 14 januari 2008 18:30 schreef Muck het volgende:
Even een subtiel schopje
Misschien handig om deze sticky te maken?? ik heb net ook al zitten zoeken!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56123668
Aardappelsoep (voor 4 liter soep)
Ja sorry, ik kan soep nooit 'in het klein' maken, hihi

Ingredienten:
3 / 3,5 liter runderbouillon
Een stuk of acht aardappels in blokjes
2 uien in stukjes
3 teentjes knoflook in stukjes
2,5 ons sperzie boontjes in kleine stukjes
2,5 ons wortels in reepjes
1 kleine gele paprika in reepjes
1 kleine rode paprika in reepjes
2 ons ontbijtspek in kleine reepjes
2 kuipjes kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Bressot of die goedkope van de Aldi )
verse peterselie (voor de garnering)
boerenbrood met roomboter om erbij te serveren.

Bereiding:
Fruit in een grote soeppan de uien aan met knoflook totdat ze glazig zien. Voeg de aardappelblokjes toen en bak deze kort mee. Voeg de bouillon toen en breng aan de kook. Na 10 minuten koken (dan zijn de aardappels wel gaar) de pan van het vuur afnemen en met de staafmixer pureren.
Dan de soep weer aan de kook brengen en de boontjes/wortels/paprika toevoegen. Laten koken totdat de groentes gaar zijn. Ondertussen in een koekepan het spek uitbakken en op een velletje keukenrol laten uitlekken.
Wanneer de groentes in de soep gaar zijn, de pan van het vuur nemen en de kuipjes kruidenroomkaas er door laten smelten. Dan even proeven of de soep goed op smaak is, eventueel wat peper en zout nog toevoegen. Pas op met zout want de ontbijtspek moet er nog bij....

Serveren in grote borden met een handje uitgebakken spekjes en een handje peterselie. Lekker met boerenbrood en roomboter!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 18 januari 2008 @ 11:37:15 #158
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56125134
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 10:44 schreef Tezz het volgende:
Aardappelsoep (voor 4 liter soep)
Ja sorry, ik kan soep nooit 'in het klein' maken, hihi

Ingredienten:
3 / 3,5 liter runderbouillon
Een stuk of acht aardappels in blokjes
2 uien in stukjes
3 teentjes knoflook in stukjes
2,5 ons sperzie boontjes in kleine stukjes
2,5 ons wortels in reepjes
1 kleine gele paprika in reepjes
1 kleine rode paprika in reepjes
2 ons ontbijtspek in kleine reepjes
2 kuipjes kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Bressot of die goedkope van de Aldi )
verse peterselie (voor de garnering)
boerenbrood met roomboter om erbij te serveren.

Bereiding:
Fruit in een grote soeppan de uien aan met knoflook totdat ze glazig zien. Voeg de aardappelblokjes toen en bak deze kort mee. Voeg de bouillon toen en breng aan de kook. Na 10 minuten koken (dan zijn de aardappels wel gaar) de pan van het vuur afnemen en met de staafmixer pureren.
Dan de soep weer aan de kook brengen en de boontjes/wortels/paprika toevoegen. Laten koken totdat de groentes gaar zijn. Ondertussen in een koekepan het spek uitbakken en op een velletje keukenrol laten uitlekken.
Wanneer de groentes in de soep gaar zijn, de pan van het vuur nemen en de kuipjes kruidenroomkaas er door laten smelten. Dan even proeven of de soep goed op smaak is, eventueel wat peper en zout nog toevoegen. Pas op met zout want de ontbijtspek moet er nog bij....

Serveren in grote borden met een handje uitgebakken spekjes en een handje peterselie. Lekker met boerenbrood en roomboter!
Dit lijkt mij verdomd lekker, ga ik zeker een keer klaarmaken.

Is wel een heel andere soep zoals ik hem van mijn oma ken.
Volgens mijn moeder maakte mijn oma het van de overgebleven aardappels.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_56128966
Pastinaak-aardappel puree
Voor 2 personen

Ingredienten:
3 grote aardappels
4 pastinaken
1 teentje knoflook
1 bosuitje
50 gr winterpostelein
200 ml melk
3 el olijfolie

Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en breng alles in een ruime pan met water aan de kook. Giet na 30 minuten (of tot alles gaar is) af en bewaar het kookwater.
Voeg melk en olijfolie toe en gebruik mixer om een puree te maken. Wanneer deze te droog is, een beetje van het kookvocht erbij gieten. Voeg naar smaak zout (veel!) en peper toe.
Snijdt het bosuitje en de winterpostelein fijn en strooi over de puree.

Erg lekker met zalm of lam!
Sweet and innocent...
  zaterdag 19 januari 2008 @ 16:55:54 #160
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56156658
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 10:36 schreef Tezz het volgende:

[..]

Misschien handig om deze sticky te maken?? ik heb net ook al zitten zoeken!
ik heb er even over gedacht toen dit topic gemaakt werd, maar het toen toch niet gedaan, omdat teveel sticky's vervelend is en omdat er ook een linkje in het kookboek staat.
Nu er 2 sticky's weg zijn, kan deze er mooi bij

en hele goeie recepten
ik ga ze er zo gelijk even bij zetten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 16:10:44 #161
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56180121
Hete kip

500 gr. kipfilet,
braadboter,
2 grote uien,
1 bakje champignons,
1 rode paprika
3 el. ketjap manis,
3 el. azijn,
3 el. suiker,
3 theeplepels sambal ( of meer naar smaak)
1 blikje tomatenpuree,
2 teentjes knoflook,
zout, peper
witte rijst.

Voorbereiding
Kipfilet in stukjes snijden.
Uien en paprika klein snijden, champignons snijden.
ketjap, azijn, suiker, sambal, tomatenpuree en knoflook in een kommetje doen en mengen.

Bereidingswijze
Kipfilet niet helemaal gaar bakken in een wok of braadpan. Uit de pan scheppen en dan de uien, paprika en champignons bakken. De ingredienten uit het kommetje in de pan doen en dan de kipfilet er weer bij doen. Alles goed mengen en laten sudderen tot de kipfilet gaar is. Ondertussen de rijst koken en erbij serveren.

Ook erg lekker met friet.
voor 2 volw en 2 kids
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 16:19:59 #162
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56180345
Varkenshaasje met zoetzure saus

2 eetlepels olie;
2 varkenshaasjes (à 250 g), op kamertemperatuur;
1 cm verse gemberwortel, geraspt;
100 ml droge sherry;
200 ml kippenbouillon (van tablet);
100 g donkere basterdsuiker;
2 eetlepels hoisinsaus (fles à 250 ml);
1 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels;
1 bosuitje, in schuine ringetjes .

Bereiding

In hapjespan olie verhitten en varkenshaasjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruinbakken.
Vlees uit pan nemen.
In bakvet gember 1 min. zachtjes bakken.
Sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor roeren. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen.
Saus al roerend aan de kook brengen.
Varkenshaasjes in pan leggen en onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren.

Zoveel vocht laten verdampen dat varkenshaasjes omhuld zijn met glanzende saus.
Intussen in vijzel of met bolle kant van lepel peperkorrels kneuzen.
In droge koekenpan gekneusde peperkorrels 1 min. roosteren tot geur vrijkomt.
Varkenshaasjes uit pan nemen en bestrooien met zout. Vlees in plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Saus erover scheppen.
Bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover strooien.

Serveren met rijst en roergebakken peultjes

Voor 4 pers.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 16:23:41 #163
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56180446
heel lastig om te rekenen naar 2 personen, dus ik heb er maar gewoon bij gezet dat het voor 2 volwassenen en 2 kinderen is
Anyway, hij staat erbij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 16:25:31 #164
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56180509
Oh ja!
vanaf nu staan de recepten op alfabetische volgorde om het zoeken te vergemakkelijken
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 16:27:32 #165
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56180560
Macaroni and cheese


3 eetlepels ongezouten boter
3 eetlepels bloem
625 ml melk
3 zakjes geraspte kaas ( pasta mix) ( half zakje kaas apart houden voor het korstje).
1/2 theelepel mosterd
zout en cayennepeper naar smaak
250 gram elleboogjes macaroni, gekookt volgens verpakking

Voor het korstje:
+/- 125 gram kaas
125 gram broodkruim
1/2 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel ongezouten boter


Bereiding
De boter in een middelgrote pan smelten, de bloem door de boter roeren en een minuut verwarmen boven een middelgrote vlam, met een garde geleidelijk de melk erdoorheen roeren, blijven roeren totdat het mengsel dikker wordt. De pan van het vuur halen en kaas, mosterd, zout en cayennepeper toevoegen, gladroeren.
Saus en macaroni door elkaar roeren en overdoen in een ruime , beboterde ovenschaal.
Bestrooien met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder, Hier en daar een stukje boter leggen.
Ongeveer 25 minuten in de oven bakken bij een temperatuur van 190 c. Tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is.

Dit is erg machtig eten, maar 4 pers met een lekkere salade of zo erbij moet lukken.
( komt uit een amerikaans kookboek)

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 21-01-2008 18:27:42 ]
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 16:41:55 #166
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56180913
ennn hij staat er ook bij
ga zo door curiosity
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 17:27:30 #167
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56181953
quote:
Op zondag 20 januari 2008 16:41 schreef Muck het volgende:
ennn hij staat er ook bij
ga zo door curiosity
Komt goed
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 19:25:20 #168
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56184567
Ayam Betawi

Ingrediënten :


300 gr kipfilet
200 gr bloem
1 eetlepel knoflook poeder
1 theelepel witte peper
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
50 gr sambal ulek
2 theelepels trasi
2 theelepels ketumbar poeder
3 eetlepels gesmolten gula Jawa
7 eetlepels kecap manis
1 eetlepel jeruk limo-sap (knikker grote limoentjes)
plantaardige olie
zout

Bereiding :

Snijd de kipfilet in kleine dunne plakjes.
Meng de bloem met de knoflook poeder, de witte peper en wat zout naar smaak.
Haal de plakjes kip door het bloem mengsel en zeef deze daarna om de overtallige bloemmengsel te verwijderen.
Verhit wat olie in een wajan en frituur hierin de plakjes kipfilet goudbruin.
Pel de sjalotjes en snijd deze fijn. Pel de knoflook en maal deze fijn in een cobek.
Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een wajan, fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ongeveer 2 minuten. Doe de trasi, de ketumbar, de sambal, de gula Jawa en de kecap manis erbij. Roer alles goed doorelkaar totdat er een dikke saus is ontstaan.
Doe de gebakken kipfilet en het limo-sap erbij en schep alles goed om.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 19:38:21 #169
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56184888
damn dat klinkt lekker
voor hoeveel personen is dit recept?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 19:40:51 #170
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56184966
quote:
Op zondag 20 januari 2008 19:38 schreef Muck het volgende:
damn dat klinkt lekker
voor hoeveel personen is dit recept?
2 personen. lekker met basmati, weet even niet of dat er al bijstond.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 19:44:40 #171
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56185067
quote:
Op zondag 20 januari 2008 16:19 schreef Curiosity het volgende:
Varkenshaasje met zoetzure saus
Had je deze ook gezien?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 19:52:29 #172
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56185291
quote:
Op zondag 20 januari 2008 19:40 schreef Curiosity het volgende:

[..]

2 personen. lekker met basmati, weet even niet of dat er al bijstond.
thanks, nee stond er nog niet bij, maar ik ga het gelijk even aanpassen
quote:
Op zondag 20 januari 2008 19:44 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Had je deze ook gezien?
helemaal over het hoofd gezien!
ook die ga ik er gelijk aan toevoegen

het is dat je een vrouw bent, ander had ik met je willen trouwen
zoveel ontiegelijk lekkere recepten op 1 dag
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 19:54:12 #173
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56185342
quote:
Op zondag 20 januari 2008 19:52 schreef Muck het volgende:

het is dat je een vrouw bent, ander had ik met je willen trouwen
zoveel ontiegelijk lekkere recepten op 1 dag

Ik heb er nog veel meer.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 20:01:53 #174
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56185585
Thaise noedels met zalm

4zalmfilets of zalmmoten van ongeveer 225 g per stuk
1 geperste teen knoflook
1 stengel gehakt citroengras
2 rode pepers in ringetjes zonder pit
1 limoen (alleen het sap)
2 eetlepels thaise vissaus
4 eetlepels zonnebloemolie
*******************************************
Voor de Pad Thai noedels:
250gr thaise noedels (brede rijst noedels)
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 teen gehakte knoflook
1 gehakte sjalot
1 rode peper zonder zaadjes in reepjes
2 eetlepels Thaise vissaus
1 limoen alleen het sap
1 theelepel bruine suiker
Klein bosje lente uitjes in reepjes gesneden
50 gram grof gehakte pinda's
50 gram taugé
2 eetlepels verse koriander (gehakt)


Bereiding
1. Leg de zalm in een enkele laag in een ondiepe schaal. Meng in een kleine kom knoflook, citroengras, chili's, limoensap, thaise vissaus en zonnebloemolie door elkaar. Giet dit over de zalm en dek de schaal af, 30 minuten op een koele plaats laten staan.
2. Maak intussen de pad thai noedels: kook de noedels in gezouten water gaar volgens de aanwijzing op het pak. Laat het daarna uitlekken en spoel het na met koud water. Opnieuw laten uitlekken. Verhit de arachide- en zonnebloemolie in een wok. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze in 1 à 2 min. lichtbruin. Voeg de chili's, vissaus, limoensap en suiker toe, kook ze 30 sec. mee en haal de wok van het vuur. Omschudden met de noedels, de helft van de lente-ui, tauge en pinda's. apart zetten.


3. Overtollige marinade van de zalm schrapen en de zalm grillen in 6 à 8 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar zijn, draai ze 1x om.
4. Strooi de koriander en de rest van de lente uitjes over de pad thai noedels. Zalm op de noedels leggen en serveren.

4 pers
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 20 januari 2008 @ 20:46:01 #175
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56186802
ennnn, de noodles staan er ook bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56195183
Muck, zou je ook even kunnen vermelden waarom iets niet geplaatst wordt? Dan kan ik het de volgende keer namelijk anders schrijven.
Sweet and innocent...
  maandag 21 januari 2008 @ 11:43:05 #177
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56195565
quote:
Op maandag 21 januari 2008 11:28 schreef Innocence het volgende:
Muck, zou je ook even kunnen vermelden waarom iets niet geplaatst wordt? Dan kan ik het de volgende keer namelijk anders schrijven.

ik zal heel eerlijk zeggen waarom ie niet geplaatst is
ik ben het vergeten

ga hem meteen even toevoegen
sorry!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 26 januari 2008 @ 10:45:20 #178
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56315777
Hier nog een paar vegetarische recepten:

Roergebakken broccoli (2 pers.)

1 rode paprika
1 schaal panklare broccoliroosjes (300 gr)
3 eetl. olijfolie
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 eetl. ketjap manis
1 theel. oregano
1 theel. basilicum
1 blikje maiskorrels (150 gr)
100 gr ongezouten cashewnoten
1 ciabatta stokbrood of pasta of rijst

Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Broccoli in kleinere roosjes snijden. In wok olie verhitten. Paprika toevoegen en al omscheppend ca 2 min bakken. Knoflook pellen en snipperen en ca 1 min meebakken. Broccoliroosjes, tomatenpuree, ketjap, oregano, basilicum, mais en cashewnoten toevoegen en al omscheppend ca 10 min bakken. Roergebakken broccoli over de orden verdelen.
Pasta of rijst erbij. Of brood in schuine plakken snijden en ernaast leggen.


Spaanse omelet met zongedroogde tomaatjes
(2 pers.)
225 gr aardappels in dikke plakken
3 eetl. olijfolie
3 eetl. mais uit blik, afgegoten
4 zongedroogde tomaatjes, afgegoten en gehakt
2 eetl. vers gehakte peterselie
6 middelgrote eieren geklopt
zout en verse peper

Kook de plakjes aardappel 10 min en laat iets afkoelen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak aardappel in ca 2-3 min op hoog vuur bruin en knapperig. Temper het vuur, meng er de mais en de tomaten door en verwarm nog 1-2 min.
Verhit de grill voor op de middelhoge stand. Voeg de peterselie toe aan de geklopte eieren, voeg zout en peper naar smaak toe en schenk over de groenten in de koekenpan. Bak 3-4 min bij laag vuur tot de onderkant van de omelet gestold en lichtbruin is.
Doe de omelet met de rauwe kant boven over in een lage ovenschaal en zet deze 102 min onder de grill om de bovenkant te laten stollen en goudbruin te laten worden. Laat iets afkoelen en snijd in vieren. Serveer met een salade.


Romeinse kebabs (4 stuks)
1 stokbrood
400 gr mozzarella
4 tomaten
75 ml olijfolie
1 eetl. citroensap
1 theel. gedroogde oregano
zout en verse peper, verse basilicum voor garnering
4 houten prikkers

Verwarm de oven voor tot ca 225 gr/C (stand 5-6). Week de houtenprikkers 10 min in water.
Snijd het brood in 16 plakjes van 1 cm en snijd dan de mozzarella in 12 plakjes. Snijd elke tomaat in drieën; de zijkanten worden niet gebruikt.
Meng de olie, citroensap, oregano en zout/peper in een lage schaal. Bestrijk het brood aan beide zijden royaal met de olie en rijg het brood dan afgewisseld met de mozzaralla en de tomaat aan de prikkers: eindig met brood.
Schenk het restant van het oliemengsel erover.
Leg de kebabs op een bakplaat en bak 608 min, waarbij ze halverwege de baktijd gedraaid moeten worden. Het brood moet knapperig zijn en de kaas net beginnen te smelten. Bestooi voor het serveren met verse basilicum.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 28 januari 2008 @ 11:48:54 #179
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56358810
ah kijk, daar ben ik blij mee, want we hebben nog niet zoveel vegetarische recepten
ik zet ze er vandaag in, thanks!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 28 januari 2008 @ 12:12:52 #180
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56359290
ze staan erbij
Ik heb wel "102 min onder de grill" en "bak 608 min" veranderd naar 1 à 2 minuten en 6 à 8 minuten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 28 januari 2008 @ 15:00:02 #181
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56362803
quote:
Op maandag 28 januari 2008 12:12 schreef Muck het volgende:
ze staan erbij
Ik heb wel "102 min onder de grill" en "bak 608 min" veranderd naar 1 à 2 minuten en 6 à 8 minuten
Dank je wel haha dat had ik nog niet eens gezien. Ik heb nog meer vega recepten moet ze alleen even op zoeken.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 28 januari 2008 @ 15:29:27 #182
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56363330
quote:
Op maandag 28 januari 2008 15:00 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Dank je wel haha dat had ik nog niet eens gezien.
ik moest er wel om lachen moet ik zeggen
quote:
Ik heb nog meer vega recepten moet ze alleen even op zoeken.
ze zijn altijd welkom
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56386434
Muck, heb net dit topic en het kookboek bekeken. Grote klasse, ziet er fantastisch uit!

Mijn bijdrage is een heerlijke, eenvoudige curry, waarin alle smaken goed tot hun recht komen. Binnen 20 tot 30 minuten gemaakt! Is voor 2 personen. Voor de liefhebbbers: is ook heerlijk met lamsvlees.

Curry van rund, kikkererwten en kokosmelk

Ingrediënten
300 gram runderlapjes (of biefstuk)
2 eetlepels Indiase milde currypaste (Patak)
1 blik kikkererwten 400 gram, uitgelekt
2 dl kokosmelk
1 flinke bos koriander
zou, peper

Bereiding
Snij het vlees in blokjes van 2 cm en schep er de currypasta door. Wok of koekenpan verhitten (geen olie of boter) en vlees 1 minuut op middelhoog vuur bakken. Kikkererwten erbij en kokosmelk erdoor. Snij de koriander fijn en roer de helft ervan door de curry. Laat de curry op matig vuur 20-25 minuten gaarstoven. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de curry met de rest van de koriander. Heerlijk met naan en/of rijst en tafelzuur.
  dinsdag 29 januari 2008 @ 15:00:20 #184
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56386686
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 14:50 schreef Sudderpot het volgende:
Muck, heb net dit topic en het kookboek bekeken. Grote klasse, ziet er fantastisch uit!

Mijn bijdrage is een heerlijke, eenvoudige curry, waarin alle smaken goed tot hun recht komen. Binnen 20 tot 30 minuten gemaakt! Is voor 2 personen. Voor de liefhebbbers: is ook heerlijk met lamsvlees.

Curry van rund, kikkererwten en kokosmelk

Ingrediënten
300 gram runderlapjes (of biefstuk)
2 eetlepels Indiase milde currypaste (Patak)
1 blik kikkererwten 400 gram, uitgelekt
2 dl kokosmelk
1 flinke bos koriander
zou, peper

Bereiding
Snij het vlees in blokjes van 2 cm en schep er de currypasta door. Wok of koekenpan verhitten (geen olie of boter) en vlees 1 minuut op middelhoog vuur bakken. Kikkererwten erbij en kokosmelk erdoor. Snij de koriander fijn en roer de helft ervan door de curry. Laat de curry op matig vuur 20-25 minuten gaarstoven. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de curry met de rest van de koriander. Heerlijk met naan en/of rijst en tafelzuur.
dank je wel! dat vind ik echt heel erg leuk om te horen!

ik zal je recept er gelijk bij zetten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56386800
En nog eentje! Hoofdgerecht voor 2 personen.

Lauwwarme salade met kidneybonen.

Ingrediënten
1 duobakje magere spekreepjes (250 gr)
1 ui
2 tomaten
2 blikjes kidneybonen (400 gr, bonduelle)
3 zoetzure augurken
wat blokjes belegen kaas
1 zak gemengde sla (100 gr)
100 ml balsamicodressing
1 bruin (bologna) stokbrood

Bereiding
In droge koekenpan spekjes krokant uitbakken. Ui pellen en snipperen. Tomaten in stukjes snijden. Spek uit pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. Ui en tomaat in achtergebleven spekvet bakken. Bonen afgieten, afspoelen en 3 minuten meewarmen. Augurken in plakjes snijden. Sla in 2 kommen doen, bonenmengsel erop scheppen. Spekjes, augurk, kaasblokjes en dressing erdoor scheppen. Lekker met het stokbrood.
pi_56387046
Heb de smaak te pakken, geloof ik. Geen slank, maar wel zalig gerecht voor 2 personen.

Varkensfilet met gorgonzola.

Ingrediënten
2 varkensfiletlapjes van 125-150 gram
200 gram sjalotjes in vieren
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 dl droge witte wijn
1,5 dl slagroom
100 gr gorgonzola

Bereiding
Zet de oven op 180 graden. Vlees bestrooien met zout en peper. In beetje olie het vlees 3 tot 4 minuten goudbruin bakken. Uit de pan halen en in een ovenvaste schaal doen. In achtergebleven olie sjalotjes en knoflook bakken. Wijn erbij, aan de kook brengen en tot de helft in laten koken. 75 gr gorgonzola door de suas roeren. Saus over het vlees schenken, rest van de kaas erover. In het midden van de oven 10 minuten bakken (niet langer, dan droogt het vlees uit).

Lekker erbij: haricot verts en een pasta of lekker italiaans brood.
pi_56387112
spruitjesstamppot met geitenkaas
quote:
Ingrediënten

* 2 zakken spruitjes (a 450 g)
* 1 grote ui
* 3 teentjes knoflook
* 3 eetlepels olijfolie
* 150 g geitenkaas (Bettine Blanc 58+)
* 1 zakje notenmelange, gezouten (150 g)
* 1 pak aardappelpuree stevig (2 x 62 g)
* 1/2 theelepel nootmuskaat
* 1/2 theelepel kaneel

Bereiden

Spruitjes schoonmaken en in 8-10 min.
in ruim kokend met zout naar smaak gaarkoken. Afgieten.
Ui en knoflook ondertussen pellen en snipperen.
Olijfolie in koekenpan verhitten. Hierin ui 3 min. bakken.
Knoflook toevoegen en nog 1 min. bakken. Geitenkaas in stukjes snijden.
Noten grof hakken. Puree (beide zakjes) bereiden volgens aanwijzingen op
de verpakking. Spruitjes en uimengsel aan puree toevoegen en grof stampen.
Geitenkaas, noten, nootmuskaat, kaneel en peper en zout naar ssmaak toevoegen.
Nog even doorwarmen. Stamppot over 4 borden verdelen
is voor 4 personen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56387371
Nog eentje dan. Een römertopfgerecht voor 2 personen.

Vlaamse stoofkarbonaadjes.

Ingrediënten
2 dikke schouderkarbonaadjes
50 gr spekjes
1 rode ui in ringen
1 teentje knoflook, gesneden
1 el appelstroop
beetje bloem, ongeveer een eetlepel
1 el rode wijnazijn
1 flesje Trappist dubbel
peterselie, gesneden
2 preien
scheutje witte wijnazijn

Bereiding
Zet de römertop ondergedompeld in koud water. In een beetje boter de karbonades 15 min. aanbakken. Spekjes, ui en knoflook erbij en bakken. Roer de stroop erdoor. Doe alles in de römertopf. Bestrooi met de bloem en even omscheppen. Doe de rode wijnazijn en het bier erbij. Zet de pot in een koude oven, zet deze op 160 graden en laat een uur staan.
Snij de prei in in stukken, bak deze in een beetje boter. Giet er een klein scheutje witte wijnazijn erbij, wat zout en laat dit 15 minuten smoren.
Haal de römertopf uit de oven, leg het vlees op borden en verdeel de prei over de karbonaadjes. Strooi
de peterselie erover.
Lekker met gekookte of gepofte aardappels.
pi_56400827
ik heb net even in de brood en banket afdeling zitten bladeren, en ik wil even klagen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56400835
allemaal veel te lekkere recepten
halp
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 31 januari 2008 @ 10:16:50 #191
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56427906

gek mens

maar ik wil ze ook maken
allemaal


enne, ik ga vandaag alle nieuwe receptjes erbij zetten jongens, bedankt
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 31 januari 2008 @ 11:59:45 #192
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56429986
zoooo, alle receptjes staan erin
als ik me vanmiddag een beetje goed voel, dan ga ik weer verder met de moeilijkheidsgraadkokkies
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56537742
Mijn eigen recept, gisteren geexperimenteerd met bladerdeeg met een verrassend lekker resultaat!

Kokoshapjes
voor 4 personen

- 10 vellen bladerdeeg
- 1 ei
- 1 zakje gemalen kokos
- ½ kopje bruine basterdsuiker


De oven voorverwarmen op 200 graden.
De vellen laten ontdooien en die verticaal door het midden snijden. Iedere reep in het midden vullen met een theelepel basterdsuiker en een eetlepel kokos. Daarna dubbelvouwen en dichtdrukken met een vorkje zodat het vierkantje pakketjes worden. Insmeren met losgeklopt ei en tenslotte nog wat bruine basterdsuiker over de bovenkant heen. Deze ongeveer 15 á 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Back in business.
  donderdag 7 februari 2008 @ 20:43:49 #194
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56589905
klinkt lekker!
ik zet hem er strakkies even bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 7 februari 2008 @ 23:13:18 #195
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56593227
hij staat er al bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56753924
Ik keek net even tussen de sauzen, en ik mis eigenlijk de cocktailsaus, bijvoorbeeld lekker als voorgerecht met garnaaltjes
inkopen:
-yoghurt
-echte mayonaise(zelf neem ik het liefst calve met eieren mayo)
-ketchup
-worchestersaus (bv bij AH)

hoe te maken:
voor 2 tot 4 man als voorgerecht:
-1 eetlepel(el) mayo
-1 el ketchup
-2el yoghurt
-2 theelepels of meer worchester(hangt van je smaak af)
goed roeren en klaar

bij een voorafje.
benodigdheden:
krop sla
holllandse garnalen
cocktailglas
pak een mooi cocktailglas, of een bakje ofzo,
was wat sla, doe een blad per glas op de bodem en een stukje tegen de wand op.
neem 50 tot 100 gram hollandse garnalen, doe die erop
en net voor het opdienen doe je daarop een lepel saus gegarnituurd met wat(verse) dille

bereidingstijd 5 minuten
lekker en makkelijk
Liefde en infectie
  zaterdag 16 februari 2008 @ 14:59:30 #197
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56770965
ik heb allebei de receptjes in het kookboek gezet
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 23 februari 2008 @ 13:52:29 #198
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_56924756
Plakjes Teriyaki varkenshaas
Aantal personen: 4
Keuken: Japans
Soort gerecht: Hoofdgerecht

Ingredienten: 400 gr Varkenshaas, 1 dl ketjap manis, 5 el bruine basterdsuiker, 1 el gemberwortel (verse, geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 el sesamolie, 1 el peterselie (verse, fijngehakt), snufje peper (versgemalen), 75 gr boter

Voorbereiding: Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade. Snij de Varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep het vlees door de marinade. Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast. Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
Bereidingswijze: Verwarm een koekenpan. Verhit wat boter in de pan en bak hierin de plakjes varkenshaas in circa 2 a 3 minuten per kant goudbruin.

De varkenshaas wordt door het marineren superzacht en is erg lekker te met oosterse roerbak en rijst.
  zaterdag 23 februari 2008 @ 15:34:14 #199
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56926436
hij staat erbij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 23 februari 2008 @ 18:25:00 #200
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56929704
Vandaag de bolognese saus gemaakt die door Delicieux is geplaatst ! in 1 woord HEERLIJK !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')