Damn - lijkt me briljant. Altijd al een Leopard tank willen hebben. Hoef ik het gezeik van de buren tenminste ook niet meer te pikken.quote:Op maandag 8 oktober 2007 00:30 schreef Zyggie het volgende:
Ik pleit voor een soort socialistische tussenvorm, waarin de Libertarische Partij als enige partij garant staat voor de ontbinding van de staat. Deze zullen, natuurlijk geheel objectief, naar opbod de verschillende segmenten verkopen. De vraag blijft of men de verkopen marktconform doet, of men de markt zo probeert in te richten dat de libertarische concurrentiestrijd lekker snel van start kan gaan.
Ja want dit bleek in de socialistische heilstaten ook enorm goed te werken. Uiteindelijk zou de overheid zichzelf opheffen omdat alles van het volk was en iedereen alles zou willen delenquote:Op maandag 8 oktober 2007 00:30 schreef Zyggie het volgende:
Ik pleit voor een soort socialistische tussenvorm, waarin de Libertarische Partij als enige partij garant staat voor de ontbinding van de staat.
In een minarchistische samenleving zal er nog een overheid bestaan die zaken als justitie en defensie voor zijn rekening neemt. Zeker in het begin zal dit het meest waarschijnlijke scenario zijn aangezien mensen zich bij privatisering van de zaken die je in je eerste alinea noemt nog wel iets kunnen voorstellen maar dat voorstellingsvermogen op het gebied van rechtspraak vaak tekort schiet.quote:Op maandag 8 oktober 2007 09:24 schreef Iblis het volgende:
Bepaalde zaken, zoals pensioenen, uitkeringen, energie, openbaar vervoer, zelfs wegen, zie ik nog wel gecommercialiseerd worden.
Maar, hoe gaan we om met zaken als rechtspraak? Stel, ik heb ruzie met iemand, en vindt dat zij mij onrecht aandoet. Ik vraag vervolgens een offerte aan bij de verschillende rechtbanken wat een uitspraak van hen kost, en of het bedrag ook inhoudt dat zij toezien op naleving en uitvoering van de uitspraak. Na een tijdje heb ik een rechtbank gevonden die me wel zint, namelijk eentje die zich op de sharia baseert. In dit geval komt me dat erg goed, uit, want ik ben een man, en mijn tegenstander een vrouw. Mijn getuigenis is dezen zal zwaarder tellen, dus het is kat in het bakkie.
M'n tegenstandster echter is er niet zo'n fan van, en wil niet naar die rechtbank. Maar ja, ik betaal, dus ik bepaal, of wat?
Diegene heeft hoogstwaarschijnlijk een contract met een politiebedrijf of DRO (dispute resolving organisation) die hem beschermt en waarin al is vastgelegd naar welke rechtbank wordt toegestapt als er een conflict ontstaat met iemand van hetzelfde of een andere DRO.quote:Op maandag 8 oktober 2007 09:44 schreef Iblis het volgende:
Idealiter zou ik toch, denk ik, een soort universalering van het recht zien. Niet een fragmentatie. Een fragmentatie die er nu op staat-niveau bestaat, maar die dan op bedrijsniveau terugkomt.
Maar, zoals het nu is overleggen de landen wie wie berecht, okay. Dus als ik iemand voor het gerecht daag, heeft diegene dan het recht om zelf een rechtbank uit te zoeken, die dan samen in overleg treden wie de uiteindelijke zaak afhandelt? En zo ja, waar komt dat recht vandaan?
Juistquote:Op maandag 8 oktober 2007 00:55 schreef Evil_Jur het volgende:
Liever niet, een waarlijk libertarisch systeem zie ik als even onrealistisch en gevaarlijk als een waarlijk socialistisch systeem.
Er is echter niets mis met het indammen van overheidsbemoeienis en het stimuleren van individuele vrijheid en verantwoordelijkheid.
Denk het ook we gaan waarschijnlijk wel naar een kleinere overheid dan nu maar hij zal blijven bestaan.quote:Op maandag 8 oktober 2007 11:02 schreef Ryan3 het volgende:
Na de de nucleaire winter komt de libertarische revolutie, anders kan ik het niet in passen meer.
Ook dan krijg je nieuwe krijgsheren die gewoon de rol van overheid overnemen. tot die tijd blijft het libertarisme beperkt tot zeer kleine autarkische gemeenschappen diep in de jungle (lees kluizenaars die zich nergens wat van aantrekken).quote:Op maandag 8 oktober 2007 11:02 schreef Ryan3 het volgende:
Na de de nucleaire winter komt de libertarische revolutie, anders kan ik het niet in passen meer.
Vertel, hoe en wanneer? En waar baseer je die mening op? Ik zie de overheid alleen maar uitdijen en mensen er steeds meer van verlangen.quote:Op maandag 8 oktober 2007 12:30 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Denk het ook we gaan waarschijnlijk wel naar een kleinere overheid dan nu
In de volgende fase zullen er weer warlords komen idd, maar heel even zal de libertarische revolutie zegevieren, denk ik. Toch zeker wel paar maanden. Daarna worden de groepen te groot, gaan er zich leiders ontpoppen met volgelingen, wordt men zich acuut bewust van andere groepen mensen die concurrentie vormen mbt de weinige middelen van bestaan die zijn overgebleven en... het verhaaltje loopt van voren af aan.quote:Op maandag 8 oktober 2007 12:32 schreef du_ke het volgende:
[..]
Ook dan krijg je nieuwe krijgsheren die gewoon de rol van overheid overnemen. tot die tijd blijft het libertarisme beperkt tot zeer kleine autarkische gemeenschappen diep in de jungle (lees kluizenaars die zich nergens wat van aantrekken).
Ik geef het, een beetje afhanelijk van de locatie en bevolkingsdichtheid, 3 maanden max.quote:Op maandag 8 oktober 2007 12:36 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
In de volgende fase zullen er weer warlords komen idd, maar heel even zal de libertarische revolutie zegevieren, denk ik. Toch zeker wel paar maanden. Daarna worden de groepen te groot, gaan er zich leiders ontpoppen met volgelingen, wordt men zich acuut bewust van andere groepen mensen die concurrentie vormen mbt de weinige middelen van bestaan die zijn overgebleven en... het verhaaltje loopt van voren af aan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |