Of vanquote:Op maandag 24 september 2007 11:31 schreef Reya het volgende:
[..]
De meeste shoarma in Nederland is ironisch genoeg van varkensvlees; terwijl dat oorspronkelijk nooit het geval is geweest (varkensvlees is tenslotte haram). Shoarma van lams- of klafsvlees is over het algemeen ook van een stuk betere kwaliteit, mits je het op een beetje fatsoenlijke plek koopt.
Dat beest is niet in 1 beweging bewusteloos, nouja, uiteindelijk wel, maar dat is niet iets wat direct gebeurt. De methodes die zelfs in de bioindustrie gebruikt worden zijn vriendelijker voor de beesten omdat ze direct dood zijn ipv. bloedgutsend en longen inlopend langzaam afsterven en buiten bewustzijn raken en even later dood gaan.quote:Op maandag 24 september 2007 11:29 schreef Mutant01 het volgende:
Dat beest merkt er niets van hoor. Dood gaat het toch, of het nu een elektrische pin door het hoofd krijgt of gewoon in 1 beweging met de mes bewusteloos is. Het doodbloeden zelf merkt dat beest al niet meer hoor.
Ja, maar dat was niet de optie. Het ging om de vergelijking halal-vlees tegenover bio-industrie, en dat is gewoon de manier waarop ze halal slachten, helaas.quote:Op maandag 24 september 2007 11:29 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Je kan toch ook een leven lang niet lijden en dan ook de laatste 10 seconden niet lijden?![]()
Ik kan me werkelijk niet voorstellen hoe iemand dat lekker kan vinden.quote:Op maandag 24 september 2007 11:35 schreef du_ke het volgende:
[..]
Of vanbedorven Duits vlees dat via Belgie en Duitsland weer bij NL shoarma zaken terecht komt
![]()
Behalve bij Biologisch kalfsvlees aangezien (bijna) alle kalveren in NL halal geslacht worden. Iedereen eet dan ook kaas gemaakt met stremsel uit halal geslachte kalvermaagjes.quote:Op maandag 24 september 2007 11:35 schreef Elseetje het volgende:
[..]
Ja, maar dat was niet de optie. Het ging om de vergelijking halal-vlees tegenover bio-industrie, en dat is gewoon de manier waarop ze halal slachten, helaas.
Bij biologisch vlees heb je daar weer geen last van...
Ik moet nog een half uur wachten op mijn broodjes gezond.quote:Op maandag 24 september 2007 11:37 schreef Reya het volgende:
Ik ga denk ik maar eens een broodje brie eten.
Nee, want er is ook kaas zonder stremsel.quote:Op maandag 24 september 2007 11:38 schreef du_ke het volgende:
[..]
Behalve bij Biologisch kalfsvlees aangezien (bijna) alle kalveren in NL halal geslacht worden. Iedereen eet dan ook kaas gemaakt met stremsel uit halal geslachte kalvermaagjes.
Als je het goed kruidt en doorbakt proef je er niets van volgens mij.quote:Op maandag 24 september 2007 11:38 schreef Reya het volgende:
[..]
Ik kan me werkelijk niet voorstellen hoe iemand dat lekker kan vinden.
Helemaal zonder? dan gaat het kaasmaken toch niet?quote:Op maandag 24 september 2007 11:38 schreef Elseetje het volgende:
[..]
Nee, want er is ook kaas zonder stremsel.
Overigens is er wel een keurmerk voor halal voedsel, maar je kan mensen natuurlijk niet dwingen alleen gekeurd voedsel te verkopen of eten.quote:Op maandag 24 september 2007 11:31 schreef du_ke het volgende:
[..]
volgens mij mag iedereen al z'n producten en diensten Halal noemen. Vaste keurmerken of controles zijn er niet.
Geen dierlijk stremsel, iig.quote:Op maandag 24 september 2007 11:39 schreef du_ke het volgende:
[..]
Helemaal zonder? dan gaat het kaasmaken toch niet?
Vegetarische kaasquote:Op maandag 24 september 2007 11:39 schreef du_ke het volgende:
[..]
Helemaal zonder? dan gaat het kaasmaken toch niet?
Ik verwonder me altijd over de broodjes gezond waar wel doodleuk een dikke plak achterham opzit.quote:Op maandag 24 september 2007 11:38 schreef Elseetje het volgende:
[..]
Ik moet nog een half uur wachten op mijn broodjes gezond.
Dat zijn geen broodjes gezond.quote:Op maandag 24 september 2007 11:42 schreef Reya het volgende:
[..]
Ik verwonder me altijd over de broodjes gezond waar wel doodleuk een dikke plak achterham opzit.
Ze zijn al bewusteloos voordat dat gebeurd. De bloeddruk valt namelijk ineens weg.quote:Op maandag 24 september 2007 11:35 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Dat beest is niet in 1 beweging bewusteloos, nouja, uiteindelijk wel, maar dat is niet iets wat direct gebeurt. De methodes die zelfs in de bioindustrie gebruikt worden zijn vriendelijker voor de beesten omdat ze direct dood zijn ipv. bloedgutsend en longen inlopend langzaam afsterven en buiten bewustzijn raken en even later dood gaan.
Het is gewoon geen diervriendelijke of pijnloze manier van een beest afmaken. Hartstikke prima als je honger hebt, in de bergen woont en dat schaapje samen met je mes kan zorgen dat je zelf overleefd, maar in een enigsinds beschaafd land waar er voldoende methodes zijn om dat beest niet te laten lijden is het een onzinnige primitieve manier. Welkom in de moderne wereld waar het verdoofd kan zodat Allah's schepsels niet hoeven te lijden.
Gelukkig ben ik geen Vegaquote:Op maandag 24 september 2007 11:42 schreef Elseetje het volgende:
[..]
Vegetarische kaas
Je hebt ook kaas zonder stremsel, dat is verse (zachte) kaas.
Ja maar zou JohnDope zeggen: Dan mag de Arbeider geen stukje vlees meer eten van de PolitiekCorrecteBlankeElite.quote:Op maandag 24 september 2007 11:45 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Nergens voor nodig om die dieren nog eens extra te laten lijden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |