abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69352847
Geen aardbeien. Maar dat klinkt wel erg lekker.

Hoe lang kan ik die eiwitten bewaren in de koeling, zo zonder eierschaal?
  zondag 24 mei 2009 @ 15:59:29 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69353018
quote:
Op zondag 24 mei 2009 15:52 schreef Isegrim het volgende:
Geen aardbeien. Maar dat klinkt wel erg lekker.

Hoe lang kan ik die eiwitten bewaren in de koeling, zo zonder eierschaal?
Niet doen, vers eten of weggooien, 8 eiwitten loont zich niet een diareetje van te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69353397
Dan ben ik bang dat het weggooien wordt. Geen tijd voor merengue en geen tijd om aardbeien te halen...
pi_69353493
Omeletje van maken? Voor morgen bij de lunch..
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_69353684
quote:
Op zondag 24 mei 2009 16:20 schreef LastRequest het volgende:
Omeletje van maken? Voor morgen bij de lunch..
Je bent te laat... Maar ik vind een omelet van alleen eiwit niks aan.
pi_69688085
Beste Piet,

Ik ben onlangs in Londen geweest, en na lang rondneuzen in Fortnum & Mason ( ), een pot Foie Gras en Gelee gekocht... Nu heb ik vaak genoeg Foie Gras gegeten, maar A. nog nooit klaar gemaakt, B. nooit Foie Gras en Gelee gegeten....


Wat zijn volgens jou nou de beste manieren om van deze delicatesse te genieten??
pi_69688932
Foie Gras en Gelee
klinkt als lever op gelei, heel denigerend, denk dus dat je het ongeveer als normaale lever"pastei" moet gebruiken (leek though)
  donderdag 4 juni 2009 @ 08:44:43 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69690782
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 00:37 schreef steve2003 het volgende:
Beste Piet,

Ik ben onlangs in Londen geweest, en na lang rondneuzen in Fortnum & Mason ( ), een pot Foie Gras en Gelee gekocht... Nu heb ik vaak genoeg Foie Gras gegeten, maar A. nog nooit klaar gemaakt, B. nooit Foie Gras en Gelee gegeten....


Wat zijn volgens jou nou de beste manieren om van deze delicatesse te genieten??
Gewoon aan plakken snijden en eten met een goed stuk brood?
Je kan wel een mooi gerecht gaan maken, maar dat moet je ook weer kunnen,.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70217949
Hoi Piet

Ik gebruik veel Amerikaanse receptuur en ze snijden daar hun koeien in andere stukjes dan hier. Kun jij me vertellen wat ik bij de slager het beste kan bestellen als er in een recept naar één van de Amerikaanse koestukjes wordt verwezen?



Ik zou bijvoorbeeld graag eens Texaanse beef brisket maken, maar ik weet niet wat voor stuk vlees ik dan moet nemen.
pi_70218146
Hulde voor deze reeks en voor Piet .

Wat ik me al een tijdje afvraag, ben je kok? Hoe komt het dat je zo veel van eten af weet?
Ik weet het ook niet
pi_70218442
quote:
Op zondag 21 juni 2009 12:53 schreef Isegrim het volgende:
Hoi Piet

Ik gebruik veel Amerikaanse receptuur en ze snijden daar hun koeien in andere stukjes dan hier. Kun jij me vertellen wat ik bij de slager het beste kan bestellen als er in een recept naar één van de Amerikaanse koestukjes wordt verwezen?

[ afbeelding ]

Ik zou bijvoorbeeld graag eens Texaanse beef brisket maken, maar ik weet niet wat voor stuk vlees ik dan moet nemen.
brisket = sukade
And we are vagabonds
We travel without seatbelts on
We live this close to death
pi_70218546
quote:
Op zondag 21 juni 2009 13:10 schreef Insistor het volgende:

[..]

brisket = sukade
Okee, dat vermoedde ik al en dat is ook wat ik zou bestellen, maar ik wist 't niet zeker.

Ze verkopen alleen bijna nergens echte sukadelappen. De C1000 die hier zat had ze altijd, en mooie ook, maar die is vervangen door een AH.
  zondag 21 juni 2009 @ 13:26:24 #213
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_70218856
Een goede slager zal het echt wel hebben, en daar kun je ook nog eens een mooi groot stuk krijgen. Meestal ideaal voor Americaanse Vleesrecepten.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_70218906
Ja, voor brisket moet je inderdaad eigenlijk een enorme homp hebben.
  zondag 21 juni 2009 @ 13:51:20 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70219549
quote:
Op zondag 21 juni 2009 12:53 schreef Isegrim het volgende:
Hoi Piet

Ik gebruik veel Amerikaanse receptuur en ze snijden daar hun koeien in andere stukjes dan hier. Kun jij me vertellen wat ik bij de slager het beste kan bestellen als er in een recept naar één van de Amerikaanse koestukjes wordt verwezen?

[ afbeelding ]

Ik zou bijvoorbeeld graag eens Texaanse beef brisket maken, maar ik weet niet wat voor stuk vlees ik dan moet nemen.
Poeh, dat zou ik na moeten kijken, een brisket is van de borst, dus borstlappen zouden in principe goed zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 juni 2009 @ 13:53:57 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70219641
quote:
Op zondag 21 juni 2009 13:10 schreef Insistor het volgende:

[..]

brisket = sukade
Sucade komt toch voor onder het schoudeblad vandaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 juni 2009 @ 13:55:10 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70219681
quote:
Op zondag 21 juni 2009 13:14 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Okee, dat vermoedde ik al en dat is ook wat ik zou bestellen, maar ik wist 't niet zeker.

Ze verkopen alleen bijna nergens echte sukadelappen. De C1000 die hier zat had ze altijd, en mooie ook, maar die is vervangen door een AH.
C1000 had idd mooi vlees altijd, mooi doorregen, heb daar vaak sucade gekocht die op Japans rundvlees leek zo gemarmerd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70220510
quote:
Op zondag 21 juni 2009 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

C1000 had idd mooi vlees altijd, mooi doorregen, heb daar vaak sucade gekocht die op Japans rundvlees leek zo gemarmerd.
Inderdaad!
  zondag 21 juni 2009 @ 15:21:13 #219
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_70222598
Jumbo heeft ook goed vlees moet ik zeggen, mooi van kleur en lekker mals.
Laat ik het zo zeggen, de gewone biefstukken van de Jumbo zien er beter uit dan de ossehaasjes van de Super de Boer.
En de kip is er ook lekker mals, net zoals bij de C1000 overigens, die van de SdB en de AH zijn taaier.

En Briskets zijn inderdaad borstlappen..http://en.wikipedia.org/wiki/Brisket
pi_70223021
Het vlees van Super de Boer is een verschrikking. Sowieso, van dat bleke rundvlees.
  zondag 21 juni 2009 @ 15:59:50 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70223783
Mensen willen om de een of andere reden dat bleke limousin vlees, ik vind het niet echt smaakvol. Rundvlees dat donkerder is heeft veel meer smaak, maar vermoed dat dit ook de reden is, het heeft smaak, dat willen mensen niet. Of zou het zijn omdat het hip en trendy is?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70223825
Ik vind het er alleen al niet uitzien. Het ziet er ongezond en onsmakelijk uit. Alsof het betreffende beest zware bloedarmoede had ofzo.
pi_70223974
quote:
Op zondag 21 juni 2009 16:01 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind het er alleen al niet uitzien. Het ziet er ongezond en onsmakelijk uit. Alsof het betreffende beest zware bloedarmoede had ofzo.
Dat zal ook wel, net als bijna al het kalfsvlees.
pi_70224235
Nog even een vraagje, Piet. Ik heb een stuk lamsbout van 850 gram en dat ga ik vanavond vullen en in de oven klaarmaken. Hoe lang moet 'ie in de oven en op welke temperatuur om 'm mooi rosé te krijgen? En ja, ik moet een vleesthermometer kopen, maar die heb ik nog niet. Het recept gaat uit van een veel zwaarder stuk vlees...
  zondag 21 juni 2009 @ 16:19:28 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70224298
quote:
Op zondag 21 juni 2009 16:16 schreef Isegrim het volgende:
Nog even een vraagje, Piet. Ik heb een stuk lamsbout van 850 gram en dat ga ik vanavond vullen en in de oven klaarmaken. Hoe lang moet 'ie in de oven en op welke temperatuur om 'm mooi rosé te krijgen? En ja, ik moet een vleesthermometer kopen, maar die heb ik nog niet. Het recept gaat uit van een veel zwaarder stuk vlees...
Dat kan ik je zo niet vertellen, dat ligt erg aan je oven.
Ik schat een 3 kwartier op 175 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70224314
quote:
Op zondag 21 juni 2009 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ik je zo niet vertellen, dat ligt erg aan je oven.
Ik schat een 3 kwartier op 175 graden.
Ik heb een standaard elektrische oven, geen hetelucht.
  zondag 21 juni 2009 @ 16:28:49 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70224514
quote:
Op zondag 21 juni 2009 16:20 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb een standaard elektrische oven, geen hetelucht.
Daar kan ik niet zoveel mee, ik heb geen tabellen voor ovens, ik kan een oven beoordelen als ik er een paar keer mee gewerkt heb.
Ik weet immers niet hoe goed de temperatuur aangave klopt, hoe de caloretische waarde is, etc etc, en als ik dat wel had, heb ik er nog geen rekentabellen voor ofzo. Ook weet ik niet hoe je vlees er uit ziet, is het bolvormig of meer plat?
Zoals gezegt, een drie kwartier, 175 graden, als je het safe wilt spelen 10 minuten langer.
Lamsvlees kan best wat gaarder zijn, itt tot bv varkensvlees, dat wordt dan zo droog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70224560
Het is ook flink vet, dus zal niet zo gauw droog worden. Het is overigens dit recept: http://mikes-table.themul(...)d-leg-of-lamb-roast/
pi_70230114
quote:
Op zondag 21 juni 2009 12:53 schreef Isegrim het volgende:
Hoi Piet

Ik gebruik veel Amerikaanse receptuur en ze snijden daar hun koeien in andere stukjes dan hier.
Ah, nooit geweten, dat verklaart een heleboel. Zat laatst verlekkerd naar een New York strip te kijken @ wikipedia, maar kon niet echt herleiden naar een stuk vlees die hier te vinden is (dichtst wat er in de buurt komt is entrecote, maar die zien er altijd anders uit hier)



  zondag 21 juni 2009 @ 20:11:40 #230
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_70230530
Volgend weekend als mijn fles knoflooksaus leeg is wil ik hem vullen met zelfgemaakte knoflooksaus, maar hoe kun je dat wat langer houdbaar maken? Ik doe ongeveer 2 maanden met een fles...
  zondag 21 juni 2009 @ 20:33:15 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70231379
quote:
Op zondag 21 juni 2009 20:11 schreef Erasmo het volgende:
Volgend weekend als mijn fles knoflooksaus leeg is wil ik hem vullen met zelfgemaakte knoflooksaus, maar hoe kun je dat wat langer houdbaar maken? Ik doe ongeveer 2 maanden met een fles...
Niet doen, zelfgemaakt vers eten, industrie gebruikt conserveermiddelen en dat lukt je zelf niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70240285
Pietverdriet, ik heb geen vraag hoe je iets maakt maar waar ik iets kan kopen.

Ik ben al een tijdje op zoek naar een rasp met 6 kanten.

Ik heb een keer op tv een rasp gezien met 6 kanten. Maar die kan ik nu nergens vinden.

Dus zoiets:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/66916200

Maar dan niet met 4 kanten, maar met 6.
  maandag 22 juni 2009 @ 00:20:12 #233
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_70240553
quote:
Op zondag 21 juni 2009 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet doen, zelfgemaakt vers eten, industrie gebruikt conserveermiddelen en dat lukt je zelf niet.
Bummer, want ik heb geen zin om voor één toefje telkens opnieuw knloflooksaus te maken.
pi_70240605
quote:
Op maandag 22 juni 2009 00:20 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Bummer, want ik heb geen zin om voor één toefje telkens opnieuw knloflooksaus te maken.
Enkele dagen is het best nog wel houdbaar in de koelkast.
  maandag 22 juni 2009 @ 01:22:11 #235
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_70241685
quote:
Op zondag 21 juni 2009 20:11 schreef Erasmo het volgende:
Volgend weekend als mijn fles knoflooksaus leeg is wil ik hem vullen met zelfgemaakte knoflooksaus, maar hoe kun je dat wat langer houdbaar maken? Ik doe ongeveer 2 maanden met een fles...
Wat ik altijd lekker vind is om een bekertje creme fraîche met mayo te mengen en daar dan 2 teentjes knoflook en wat (verse) peterselie doorheen te mengen, beetje (vers gemalen) peper erbij.. heerlijk fris knoflooksausje..
Overigens geen 2 maanden te bewaren (een week denk ik, in de mayo en creme fraîche zitten ook conserveermiddelen) maar wel erg simpel en het langste doe je nog over het snijden van de knoflook en peterselie..
Beetje Tzaziki erdoor is ook altijd wel lekker.
Hoe maak jij jouw saus?
pi_70241809
quote:
Op zondag 21 juni 2009 20:11 schreef Erasmo het volgende:
Volgend weekend als mijn fles knoflooksaus leeg is wil ik hem vullen met zelfgemaakte knoflooksaus, maar hoe kun je dat wat langer houdbaar maken? Ik doe ongeveer 2 maanden met een fles...
Knoflooksaus is toch in 5 minuten gemaakt? Waarom zou je dat voor twee maanden vooruit willen maken? Je kunt het naar mijn ervaring max. drie a vier dagen bewaren (mits gekoeld).
Ik weet het ook niet
pi_70241864
quote:
Op maandag 22 juni 2009 01:22 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat ik altijd lekker vind is om een bekertje creme fraîche met mayo te mengen en daar dan 2 teentjes knoflook en wat (verse) peterselie doorheen te mengen, beetje (vers gemalen) peper erbij.. heerlijk fris knoflooksausje..
Overigens geen 2 maanden te bewaren (een week denk ik, in de mayo en creme fraîche zitten ook conserveermiddelen) maar wel erg simpel en het langste doe je nog over het snijden van de knoflook en peterselie..
Beetje Tzaziki erdoor is ook altijd wel lekker.
Hoe maak jij jouw saus?
Doe je geen kervel erdoor?
Ik weet het ook niet
  maandag 22 juni 2009 @ 02:05:46 #238
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_70242163
nee, maar is inderdaad wel een goede tip..
Ik doe er wel soms bieslook in en ik heb er weleens gesneden muntblaadjes in gedaan, is ook erg lekker.
pi_70242207
Munt vind ik ook wel lekker, bieslook in de knoflooksaus niet zo.
Ik weet het ook niet
pi_70242854
quote:
Op maandag 22 juni 2009 01:22 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat ik altijd lekker vind is om een bekertje creme fraîche met mayo te mengen en daar dan 2 teentjes knoflook en wat (verse) peterselie doorheen te mengen, beetje (vers gemalen) peper erbij.. heerlijk fris knoflooksausje..
Overigens geen 2 maanden te bewaren (een week denk ik, in de mayo en creme fraîche zitten ook conserveermiddelen) maar wel erg simpel en het langste doe je nog over het snijden van de knoflook en peterselie..
Beetje Tzaziki erdoor is ook altijd wel lekker.
Hoe maak jij jouw saus?
Twee teentjes? Twee bollen zou ik erdoor gooien.
  maandag 22 juni 2009 @ 09:33:54 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70244179
quote:
Op maandag 22 juni 2009 00:09 schreef Stansfield het volgende:
Pietverdriet, ik heb geen vraag hoe je iets maakt maar waar ik iets kan kopen.

Ik ben al een tijdje op zoek naar een rasp met 6 kanten.

Ik heb een keer op tv een rasp gezien met 6 kanten. Maar die kan ik nu nergens vinden.

Dus zoiets:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/66916200

Maar dan niet met 4 kanten, maar met 6.
Ik heb ze jaren geleden ook wel eens zeskantig gezien, maar zou niet meer weten waar

Wel op Internet te koop
http://www.zentralverkauf(...)8-10-1005112800.html
http://www.worldofpromarkt.de/index.php?page=product&info=41056&PartnerID=NETSLAVE&ProgramID=7
wordt ook wel genoemd op sites
http://ministerieetenendr(...)voor_de_avondma.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70245988
en zijn dat een beetje goede raspen, of halen die het niet bij microplane?
  maandag 22 juni 2009 @ 10:58:09 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70246081
quote:
Op maandag 22 juni 2009 10:54 schreef Stansfield het volgende:
en zijn dat een beetje goede raspen, of halen die het niet bij microplane?
Geen idee, ik werk er niet mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70246131
Waar werk jij dan wel mee?
  maandag 22 juni 2009 @ 11:02:00 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70246186
quote:
Op maandag 22 juni 2009 10:59 schreef Stansfield het volgende:
Waar werk jij dan wel mee?
Met een oeroude rasp die nog van mijn moeder is geweest, een Gero, zat bij haar bestekcassette toen ze trouwde. Erfstukje.
Ik rasp niet zoveel verder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 17:15:37 #246
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_70427955
Ik heb laatst heerlijke verse knoflook gekocht, maar zijn de schillen om de teentjes eigenlijk bruikbaar?
  zaterdag 27 juni 2009 @ 17:18:03 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70428036
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 17:15 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb laatst heerlijke verse knoflook gekocht, maar zijn de schillen om de teentjes eigenlijk bruikbaar?
Wat bedoel je met verse knoflook, een bol tenen?
Ik heb nog nooit een recept of huismiddel gezien waar knoflook schilletjes gebruikt werden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 17:20:15 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70428101
quote:
Op maandag 22 juni 2009 10:54 schreef Stansfield het volgende:
en zijn dat een beetje goede raspen, of halen die het niet bij microplane?
Zag vanmiddag bij K&K (een supermarkt keten in Duitsland, beetje oubollig) een goedkope 6kant rasp voor 6 euro nogwat.
http://www.turnierstall-klaas.de/kukgesch.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 17:25:21 #249
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_70428278
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat bedoel je met verse knoflook, een bol tenen?
Ik heb nog nooit een recept of huismiddel gezien waar knoflook schilletjes gebruikt werden.
Een bol tenen ja, de bol in kwestie:



Ik zat er zelf aan te denken om het mee te laten koken in een thee-ei, of zou het er gewoon doorheen kunnen?
  zaterdag 27 juni 2009 @ 17:27:12 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70428320
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 17:25 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Een bol tenen ja, de bol in kwestie:

[ afbeelding ]

Ik zat er zelf aan te denken om het mee te laten koken in een thee-ei, of zou het er gewoon doorheen kunnen?
Als je ze in een thee-ei doet kan je ze er in ieder geval weer uit halen.
Die natte knoflook koop ik trouwens nooit, vind de smaak niets beter, en de tenen zijn alleen maar lastig te schillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')