Ik heb een standaard elektrische oven, geen hetelucht.quote:Op zondag 21 juni 2009 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan ik je zo niet vertellen, dat ligt erg aan je oven.
Ik schat een 3 kwartier op 175 graden.
Daar kan ik niet zoveel mee, ik heb geen tabellen voor ovens, ik kan een oven beoordelen als ik er een paar keer mee gewerkt heb.quote:Op zondag 21 juni 2009 16:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik heb een standaard elektrische oven, geen hetelucht.
Ah, nooit geweten, dat verklaart een heleboel. Zat laatst verlekkerd naar een New York strip te kijken @ wikipedia, maar kon niet echt herleiden naar een stuk vlees die hier te vinden is (dichtst wat er in de buurt komt is entrecote, maar die zien er altijd anders uit hier)quote:Op zondag 21 juni 2009 12:53 schreef Isegrim het volgende:
Hoi Piet
Ik gebruik veel Amerikaanse receptuur en ze snijden daar hun koeien in andere stukjes dan hier.
Niet doen, zelfgemaakt vers eten, industrie gebruikt conserveermiddelen en dat lukt je zelf niet.quote:Op zondag 21 juni 2009 20:11 schreef Erasmo het volgende:
Volgend weekend als mijn fles knoflooksaus leeg is wil ik hem vullen met zelfgemaakte knoflooksaus, maar hoe kun je dat wat langer houdbaar maken? Ik doe ongeveer 2 maanden met een fles...
Bummer, want ik heb geen zin om voor één toefje telkens opnieuw knloflooksaus te maken.quote:Op zondag 21 juni 2009 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet doen, zelfgemaakt vers eten, industrie gebruikt conserveermiddelen en dat lukt je zelf niet.
Enkele dagen is het best nog wel houdbaar in de koelkast.quote:Op maandag 22 juni 2009 00:20 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Bummer, want ik heb geen zin om voor één toefje telkens opnieuw knloflooksaus te maken.
Wat ik altijd lekker vind is om een bekertje creme fraîche met mayo te mengen en daar dan 2 teentjes knoflook en wat (verse) peterselie doorheen te mengen, beetje (vers gemalen) peper erbij.. heerlijk fris knoflooksausje..quote:Op zondag 21 juni 2009 20:11 schreef Erasmo het volgende:
Volgend weekend als mijn fles knoflooksaus leeg is wil ik hem vullen met zelfgemaakte knoflooksaus, maar hoe kun je dat wat langer houdbaar maken? Ik doe ongeveer 2 maanden met een fles...
Knoflooksaus is toch in 5 minuten gemaakt? Waarom zou je dat voor twee maanden vooruit willen maken? Je kunt het naar mijn ervaring max. drie a vier dagen bewaren (mits gekoeld).quote:Op zondag 21 juni 2009 20:11 schreef Erasmo het volgende:
Volgend weekend als mijn fles knoflooksaus leeg is wil ik hem vullen met zelfgemaakte knoflooksaus, maar hoe kun je dat wat langer houdbaar maken? Ik doe ongeveer 2 maanden met een fles...
Doe je geen kervel erdoor?quote:Op maandag 22 juni 2009 01:22 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wat ik altijd lekker vind is om een bekertje creme fraîche met mayo te mengen en daar dan 2 teentjes knoflook en wat (verse) peterselie doorheen te mengen, beetje (vers gemalen) peper erbij.. heerlijk fris knoflooksausje..
Overigens geen 2 maanden te bewaren (een week denk ik, in de mayo en creme fraîche zitten ook conserveermiddelen) maar wel erg simpel en het langste doe je nog over het snijden van de knoflook en peterselie..
Beetje Tzaziki erdoor is ook altijd wel lekker.
Hoe maak jij jouw saus?
Twee teentjes? Twee bollen zou ik erdoor gooien.quote:Op maandag 22 juni 2009 01:22 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wat ik altijd lekker vind is om een bekertje creme fraîche met mayo te mengen en daar dan 2 teentjes knoflook en wat (verse) peterselie doorheen te mengen, beetje (vers gemalen) peper erbij.. heerlijk fris knoflooksausje..
Overigens geen 2 maanden te bewaren (een week denk ik, in de mayo en creme fraîche zitten ook conserveermiddelen) maar wel erg simpel en het langste doe je nog over het snijden van de knoflook en peterselie..
Beetje Tzaziki erdoor is ook altijd wel lekker.
Hoe maak jij jouw saus?
Ik heb ze jaren geleden ook wel eens zeskantig gezien, maar zou niet meer weten waarquote:Op maandag 22 juni 2009 00:09 schreef Stansfield het volgende:
Pietverdriet, ik heb geen vraag hoe je iets maakt maar waar ik iets kan kopen.
Ik ben al een tijdje op zoek naar een rasp met 6 kanten.
Ik heb een keer op tv een rasp gezien met 6 kanten. Maar die kan ik nu nergens vinden.
Dus zoiets:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/66916200
Maar dan niet met 4 kanten, maar met 6.
Geen idee, ik werk er niet mee.quote:Op maandag 22 juni 2009 10:54 schreef Stansfield het volgende:
en zijn dat een beetje goede raspen, of halen die het niet bij microplane?
Met een oeroude rasp die nog van mijn moeder is geweest, een Gero, zat bij haar bestekcassette toen ze trouwde. Erfstukje.quote:
Wat bedoel je met verse knoflook, een bol tenen?quote:Op zaterdag 27 juni 2009 17:15 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb laatst heerlijke verse knoflook gekocht, maar zijn de schillen om de teentjes eigenlijk bruikbaar?
Zag vanmiddag bij K&K (een supermarkt keten in Duitsland, beetje oubollig) een goedkope 6kant rasp voor 6 euro nogwat.quote:Op maandag 22 juni 2009 10:54 schreef Stansfield het volgende:
en zijn dat een beetje goede raspen, of halen die het niet bij microplane?
Een bol tenen ja, de bol in kwestie:quote:Op zaterdag 27 juni 2009 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat bedoel je met verse knoflook, een bol tenen?
Ik heb nog nooit een recept of huismiddel gezien waar knoflook schilletjes gebruikt werden.
Als je ze in een thee-ei doet kan je ze er in ieder geval weer uit halen.quote:Op zaterdag 27 juni 2009 17:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Een bol tenen ja, de bol in kwestie:
[ afbeelding ]
Ik zat er zelf aan te denken om het mee te laten koken in een thee-ei, of zou het er gewoon doorheen kunnen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |