abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 28 juli 2009 @ 18:00:24 #276
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_71402633
n.a.v. van dit topic: Meringues maken

piet, hoe maak ik schuimpjes? die zo lekker stevig zijn als die van sinterklaas
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 28 juli 2009 @ 18:11:37 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_71402890
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 18:00 schreef Erosjuhhh het volgende:
n.a.v. van dit topic: Meringues maken

piet, hoe maak ik schuimpjes? die zo lekker stevig zijn als die van sinterklaas
Goeie vraag, maar het antwoord moet ik even schuldig blijven, snoep maken is een vak apart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_71403349
quote:
Op zaterdag 18 juli 2009 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom smaken sauzen bij jou altijd zo goed,
Die rodewijnsaus is geprint en ben je ook zo goed in spaghettisaus?
Maak hem regelmatig zelf maar mis toch net even wat..
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 28 juli 2009 @ 18:38:10 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_71403540
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 18:30 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Die rodewijnsaus is geprint en ben je ook zo goed in spaghettisaus?
Maak hem regelmatig zelf maar mis toch net even wat..
Bak spek uit tot knapperig
Zet apart
Neem verse spinazie en kook deze gaar, in een vergiet doen en uitpersen tot meeste vocht er uit
Doe room in een pan en kook in, smelt er een flink stuk gorgonzola in.
Doe de spinazie erbij, afsmaken met zout en peper
Saus over de spagetti, spekkies er over, lekker wat plakken parmazaan er over.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_71403733
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bak spek uit tot knapperig
Zet apart
Neem verse spinazie en kook deze gaar, in een vergiet doen en uitpersen tot meeste vocht er uit
Doe room in een pan en kook in, smelt er een flink stuk gorgonzola in.
Doe de spinazie erbij, afsmaken met zout en peper
Saus over de spagetti, spekkies er over, lekker wat plakken parmazaan er over.
Klinkt goed! kende deze al maar zonder de gorgonzola..eens proberen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 28 juli 2009 @ 18:54:49 #281
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_71404011
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 18:30 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Die rodewijnsaus is geprint en ben je ook zo goed in spaghettisaus?
Maak hem regelmatig zelf maar mis toch net even wat..
Bij spaghettisaus kan je ook in bet begin een ansjovisfiletje rullen voor je het gehakt in de pan doet.
En een beetje suiker bij een tomatensaus zorgt ervoor dat de smaak van de tomaat versterkt wordt en het zurige eraf gaat..
Maakt net het verschil tussen een lekkere saus en een minder lekkere saus vind ik.

Ik maak 'm in principe altijd zo (al wil ik soms de ansjovis weglaten en ik vergeet de suiker soms)
Klein beetje croma in de pan (niet teveel, van het gehakt komt genoeg vet af)
ansjovisje rullen..
uitje fruiten
2 gesneden tenen knoflook erbij
500 gram (mager) rundergehakt rullen
blik hele tomaten op sap erbij (de onrijpe delen van de tomaten snij ik er altijd af)
klein blikje tomatenpuree (zo'n rood blikje, soms doe ik er ook een blikje tomatenpuree van Delmonte (groen blikje) bij, die is wat dikker, maakt de saus ook dikker)
Beetje suiker erbij (eetlepeltje ofzo)
Oregano en basilicum erbij en verder laten pruttelen.
Opzich kan je de spaghetti nu koken, saus is in principe klaar.
5 minuten voor de spaghetti klaar is doe je er wat vers gesneden peterselie in.

De saus kan je ook veel langer laten pruttelen zodat ie indikt, af en toe wat water erbij en weer laten pruttelen.
Qua merk spaghetti neem ik altijd DeCecco, die smaakt echt véél beter dan Grand italia of huismerken..
En serveren met een blok verse parmazaan en een goede rasp natuurlijk

[ Bericht 20% gewijzigd door SiGNe op 28-07-2009 19:05:28 ]
  dinsdag 28 juli 2009 @ 18:56:49 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_71404086
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 18:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Bij spaghettisaus kan je ook in bet begin een ansjovisfiletje rullen voor je het gehakt in de pan doet.
En een beejte suiker bij een tomatensaus zorgt ervoor dat de smaak van de tomaat versterkt wordt en het zurige eraf gaat..
Maakt net het verschil tussen een lekkere saus en een minder lekkere saus vind ik.
tomaten lang laten pruttelen maakt ze ook minder zuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_71404213
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

tomaten lang laten pruttelen maakt ze ook minder zuur
doe ik inderdaad of even in de oven en dan pas tot saus verwerken.
Pesto met parmezaanse kaas en pijnboompitten blijft ook een favo hier.
Overigens had ik de gorgonzale vervangen door knoflook.
Wat ik ook eens gemaakt heb is pastasaus met balsamico..maar dat was iets té balsamico
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  woensdag 30 september 2009 @ 19:15:47 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73251865
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 18:00 schreef Erosjuhhh het volgende:
n.a.v. van dit topic: Meringues maken

piet, hoe maak ik schuimpjes? die zo lekker stevig zijn als die van sinterklaas
Ik ga denk ik van het weekend even experimenteren met eischuim en veel hete suikersiroop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73258202
Oeh, maak je foto's?
  woensdag 30 september 2009 @ 22:13:14 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73258428
quote:
Op woensdag 30 september 2009 22:05 schreef Isegrim het volgende:
Oeh, maak je foto's?
Kan ik doen, maar plaats die niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73258463
  woensdag 30 september 2009 @ 22:22:12 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73258772
quote:
Op woensdag 30 september 2009 22:14 schreef Isegrim het volgende:

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73264672
Piet als saus-o-holic advies gevraagd. Heb je wat suggesties voor niet al te vette sauzen voor bij een stukje vlees (kip , vakenshaas , schnitzel) ?
Heb al een paar sausjes op yoghurtbasis maar zou graag wat alternatieven horen. De sauzen die ik tegenkom zijn vaak op basis van mayonaise of er moet veel boter door.
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  donderdag 1 oktober 2009 @ 08:31:49 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73264979
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 07:53 schreef Winner_Taco het volgende:
Piet als saus-o-holic advies gevraagd. Heb je wat suggesties voor niet al te vette sauzen voor bij een stukje vlees (kip , vakenshaas , schnitzel) ?
Heb al een paar sausjes op yoghurtbasis maar zou graag wat alternatieven horen. De sauzen die ik tegenkom zijn vaak op basis van mayonaise of er moet veel boter door.
En wat is daar mis mee?

Saus met minder? Kook wat wijn in met fond als basis, voeg de smaken toe die je wilt toevoegen (bv Ajvar voor een paprikasaus, of gesmoorde sjalotjes en spekjes, of gebakken paddestoelen maar gebruik dan sherry ipv wijn) en bind met een sausbindmiddel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73267528
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bak spek uit tot knapperig
Zet apart
Neem verse spinazie en kook deze gaar, in een vergiet doen en uitpersen tot meeste vocht er uit
Doe room in een pan en kook in, smelt er een flink stuk gorgonzola in.
Doe de spinazie erbij, afsmaken met zout en peper
Saus over de spagetti, spekkies er over, lekker wat plakken parmazaan er over.
Deze saus zou ik graag vanavond maken, maar ik maak weinig suazen ... ik vroeg me dus een aantal dingen af: welke soort room (kookroom of van die houdbare room?) ik moet gebruiken, is de spek gewoon van die spekreepjes en is 300 gram versie spinazie te veel / te weinig voor dit recept voor 2 personen?

Ik ga zo nog even naar de winkel dus kan mooi de rest halen

Alvast bedankt!
  donderdag 1 oktober 2009 @ 18:14:13 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73281106
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 10:35 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Deze saus zou ik graag vanavond maken, maar ik maak weinig suazen ... ik vroeg me dus een aantal dingen af: welke soort room (kookroom of van die houdbare room?) ik moet gebruiken, is de spek gewoon van die spekreepjes en is 300 gram versie spinazie te veel / te weinig voor dit recept voor 2 personen?

Ik ga zo nog even naar de winkel dus kan mooi de rest halen

Alvast bedankt!
Spek is gerookt droog ontbijtspek
room is slagroom, houdbaar is prima, daar je het toch kookt
300 gram spinazie is wat weinig voor 2 personen, eerder dat per persoon. Ik vind spinazie lekker, dus neem altijd veel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73286180
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 08:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat is daar mis mee?

Saus met minder? Kook wat wijn in met fond als basis, voeg de smaken toe die je wilt toevoegen (bv Ajvar voor een paprikasaus, of gesmoorde sjalotjes en spekjes, of gebakken paddestoelen maar gebruik dan sherry ipv wijn) en bind met een sausbindmiddel?
Ayvar Goddelijk
Ik weet het ook niet
pi_73567403
Piet, wegens ernstig bonenoverschot en een volle diepvries heb ik laatst gebroken sperziebonen ingemaakt op de wijze van zuurkool. Milchsaure Bohnen dus.
Nu zouden ze eetbaar moeten zijn, maar eh.. wat kan je er eigenlijk mee?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 11 oktober 2009 @ 10:30:26 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73568195
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 08:09 schreef sigme het volgende:
Piet, wegens ernstig bonenoverschot en een volle diepvries heb ik laatst gebroken sperziebonen ingemaakt op de wijze van zuurkool. Milchsaure Bohnen dus.
Nu zouden ze eetbaar moeten zijn, maar eh.. wat kan je er eigenlijk mee?
Koken als warme groenten, in de soep, etc?
Ik ken het zelf alleen van snijbonen, niet als spercibonen. Lijkt me best lekker eigenlijk, hoe heb je ze gemaakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73568460
Ik ben het stencil met m'n recept eventje een beetje kwijt, was een Duits recept van de maken van mijn zuurkoolpot. Het zal wel grotendeels gelijk zijn aan deze:
quote:
Rezept - Saure Bohnen
Wichtig und notwendig: *Steintopf* Die Bohnen putzen, abfaedeln und schnippeln. Wasser mit etwas Salz zum Kochen bringen, die Bohnen ca. 3 Minuten darin blanchieren, abseihen und erkalten lassen. Nun die erkalteten Bohnen abwechselnd mit dem Salz in einen Steintopf schichten und feststampfen, bis Fluessigkeit darueber steht. Ein sauberes Leinentuch darauf legen und mit einem Brettchen und Stein beschweren. Tuch oefters auswaschen und Brett und Stein reinigen. Anmerkung : Analog zur Herstellung von Sauerkraut
Ik gebruik alleen geen doek meer als ik goeie stenen heb voor de pot. Toevallig heb ik voor de zure bonen de grootste pot gekozen, en daarbij heb ik geen passende stenen. Dus dan toch maar met lap. Tweemaal verschoond in de afgelopen zes weken.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_73568510
Ik heb trouwens ook bonen gesnipperd (als snijbonen dus) en die in zout ingelegd.
Heb je daar suggesties voor? De enige bereiding die ik ken is de pekel uittrekken door het minstens 8 uur in schoon water te leggen, daarna koken met aardappels (en zonder zout) en er stampot van maken.

Ik denk dat er ook wolfschotel van gemaakt moet kunnen worden, maar dat heb ik nooit gedaan.
Is wolfschotel eigenlijk hetzelfde als "billetjes in het gras"?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 11 oktober 2009 @ 11:16:09 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73568760
Leuke dingen om te maken.
Dat snijbonen spoelen idd, en dan kan je er eigenlijk van alles mee, koken als warme groente, of roerbakken met soyasaus, of met oestersaus en vissaus, maar dan moet je ze goed ontzilt hebben anders is het echt te zout. In de groentesoep vind ik het nog het lekkerst.
Kijk verder eens in de hoek van de klassieke joodse keuken, daar wordt ook veel gepekeld.
googelen op pickled runner beans
http://www.deliaonline.co(...)ed-runner-beans.html
Jummie lijkt me
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73853098
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 10:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koken als warme groenten, in de soep, etc?
Ik ken het zelf alleen van snijbonen, niet als spercibonen. Lijkt me best lekker eigenlijk, hoe heb je ze gemaakt?
Ik heb ze nu klaargemaakt. In de soep lijkt me bij nader inzien niks, zure soep doet bij mij allerlei alarmbellen afgaan.

Wat ik heb gedaan:
  • Gespoeld.
  • Gekookt (ongeveer 10 minuten)
  • Af laten koelen
  • In kleine stukjes gesneden
  • Door ongeveer een pond gekookte zure bonen een theelepel Franse mosterdmayo geroerd.


    Was lekker .
  • ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_73853177
    Nieuwe vraag.

    Aardperen. Ik heb een paar ons kleine aardpeertjes opgegraven. Vorige week heb ik dezelfde soort bij schoonmoederlief gegeten, in een ovenschotel met spekjes en room. Was zálig.
    Maar heb je tips voor een andere bereiding?
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')