abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage vrijdag 28 september 2007 @ 12:22:40 #126
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_53540896
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 01:18 schreef mindgames het volgende:

[..]

Ik heb wat flarden van hoogtepunten in een mp3 gegooid. Let niet op de crappy kwaliteit. Zondag of maandag meer, en dan hopelijk wél in goede kwaliteit. Nieuwsgierig geworden ?

Luister en huiver hierrr.
Je kunt ook gewoon zeggen wat het is. De attitude " kijk eens wat ik heb en ik vertel niet wat het is" is dodelijk.
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  Redactie Frontpage vrijdag 28 september 2007 @ 12:24:59 #127
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_53540951
quote:
Op donderdag 27 september 2007 23:58 schreef mindgames het volgende:

[..]

Daar kom ik echt op terug...

Eerst even een uitgebreide McCartney-update :

'Memory Almost Full' wordt dus opnieuw uitgebracht met extra live-DVD. Helaas staan er maar 5 nummers op de DVD! En het is ook niet het optreden in LA, maar het aanstaande optreden in Londen. No fucking way dat ik de CD voor de 3de keer ga kopen. Voor 5 nummertjes... 'Only Mama Knows' komt op single uit. Promo's zijn verstuurd, met een radio edit als exclusieve B-kant . Vreemd is dat op 19 oktober 'Ever Present Past' op single uitkomt in Nederland. Hoe dat in elkaar zit weten we vast en zeker binnenkort...

Liverpool is in 2008 de Europese culturele hoofdstad. Ringo treed op in Liverpool op 12 januari. 1 juni treed McCartney op, op een groots evenement in Liverpool. Maar eerst de optredens in oktober dit jaar. Zoals bekend treed hij 25 oktober op in Londen. Nieuw is dat hij op 22 oktober in Parijs optreed in L’Olympia, onder andere bekend van de wekenlange Beatles-optredens! Kaarten zijn te koop op de dag zelf bij het theater. Het lijkt er dus op dat hij een soort mini-tournee door Europa doet. McCartney-gitarist Brian Ray zegt het volgende op zijn MySpace: "[...] I will be in the UK [and another secret spot] in Oct, playing with Paul McCartney, [...]" Nog meer optredens dus!?

Ik wil geen valse hoop wekken, maar bekijk deze website van een of ander louche ticketbureau eens... Paul McCartney Concert Tickets, tba: London, Manchester, Dublin, Paris en....Amsterdam. Het is te mooi om waar te zijn en zal dus vast ook niet waar zijn .
Bedenk dat zo'n zelfde ticketbureau begin dit jaar een aantal data in London en Manchester als 'tba' had staan voor deze zomer. En daar bleek (vanzelfsprekend) ook niets van te kloppen. Al hebben ze Londen, Parijs en de andere 'UK secret spot' al goed gegokt...

Maar goed, ach ja....er is in ieder geval goed nieuws voor de bootleg-liefhebbers, maar daar post ik pas over als ik het materiaal in handen heb. Het heeft iets te maken met Sgt. Pepper...
Goeie god...Amsterdam?! Dat kan maar 1 ding betekenen Laten we het niet hopen...
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_53541217
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 12:24 schreef TheGrandWazoo het volgende:

[..]

Goeie god...Amsterdam?! Dat kan maar 1 ding betekenen Laten we het niet hopen...
Ik hoop op de Paradiso

Nee serieus, Paul, blijf in godsnaam uit de buurt van die vieze kut-arena.
Ik wil best die veel-te-dure concertkaartjes betalen, maar ga dan op z'n minst in een CONCERTZAAL optreden en niet op een voetbalveld.
  Redactie Frontpage vrijdag 28 september 2007 @ 12:36:59 #129
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_53541242
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 12:36 schreef webfreak het volgende:

[..]

Ik hoop op de Paradiso
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_53543575
Scorsese maakt film over George Harrison
Uitgegeven: 27 september 2007 10:59
Laatst gewijzigd: 27 september 2007 11:29

AMSTERDAM - Filmmaker Martin Scorsese gaat een documentaire maken over George Harrison, de gitarist van de Beatles die in 2001 overleed aan longkanker. Dat meldt het filmvakblad Daily Variety.

ANP
George Harrison

Het project zal enkele jaren in beslag nemen. De eerste interviews met mensen die Harrison gekend hebben, worden nog dit jaar afgenomen.

Volgens de weduwe van Harrison, Olivia, had de muzikant het geweldig gevonden als hij geweten had dat Scorsese een film over hem zou maken. Olivia is aangetrokken als producente en heeft toegezegd belangrijk archiefmateriaal ter beschikking te stellen.

Ook de leden van de Beatles die nog in leven zijn, Paul McCartney en Ringo Starr, hebben hun medewerking toegezegd.

Bob Dylan

Scorsese maakte al eerder films over grootheden uit de muziekwereld. In 2005 kwam het veelgeprezen 'No direction home' uit, over Bob Dylan. In april volgend jaar verschijnt 'Shine a light', een concertdocumentaire over de Rolling Stones.

Fab Four

De documentaire over Harrison gaat over zijn tijd met de Fab Four, toen hij onvergetelijke nummers componeerde als 'Something' en 'Here comes the sun'.

Ook zijn solocarrière, zijn uitstapje naar de filmwereld en het enthousiasme waarmee hij de oosterse mystiek omarmde, komen aan bod.


http://www.nu.nl/news/125(...)George_Harrison.html
Beste lied OOIT met het woord "mieren" er in-->
http://www.youtube.com/watch?v=Drh7bVvQXjQ
pi_53544252
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 12:22 schreef TheGrandWazoo het volgende:

[..]

Je kunt ook gewoon zeggen wat het is. De attitude " kijk eens wat ik heb en ik vertel niet wat het is" is dodelijk.

Gozer, ik wéét nog niet waar het vandaan komt en of het wel 'echt' is. Ik wilde het alleen even delen. Als ik had verkondigd dat de multi-tracks van Sgt. Pepper op straat liggen, dan moet ik dat later misschien weer gaan rectificeren. Het is nog een vaag verhaal, en meer weet ik er niet van. Ik zal de volgende keer minder enthousiast zijn als er eens wat nieuws te melden is.
pi_53547915
Ik kan me sterk vergissen, maar volgens mij zijn dat gewoon 5.1-rips van Yellow Submarine. Ik heb ergens een bootleg "5.1 Degrees of Seperation" met allemaal van dat soort dingen. Heb ook ergens een 3CD set met allemaal van dat soort geisoleerde kanalen van Sgt Pepper. Creatief met audioprogramma's dus, niks mastertapes.
Bleuh.
pi_53548617
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 16:49 schreef PimD het volgende:
Ik kan me sterk vergissen, maar volgens mij zijn dat gewoon 5.1-rips van Yellow Submarine. Ik heb ergens een bootleg "5.1 Degrees of Seperation" met allemaal van dat soort dingen. Heb ook ergens een 3CD set met allemaal van dat soort geisoleerde kanalen van Sgt Pepper. Creatief met audioprogramma's dus, niks mastertapes.
Ja, dat dacht ik in eerste instantie dus ook. Gewoon out-of-phase ofzo. Ware het niet dat 'She's Leaving Home' nergens op 5.1 is uitgebracht en we hier de strijkers zónder edits kunnen horen. Ook is de harmonie van Paul te horen, die later gemuted is. Ander voorbeeld is het uitro op de titeltrack en de 'yeah' van Paul na 'Little Help'. Ondertussen weet ik zo'n beetje waar het vandaan komt. Ik zal het zonder enig enthousiasme of goedbedoelde geheimzinnigheid proberen te brengen.

Kopieën van de multi-tracks van 'Sgt. Pepper', 'With A Little Help', 'She’s Leaving Home' en 'A Day In The Life' zijn opgedoken. 1 op 1 kopieën. Geen edits, geen fade out, alle sporen los. De kwaliteit zou 'redelijk' zijn. De bron van de opnames stond ergens beschreven, maar is snel ge-edit... In ieder geval heeft diegene de tapes aan radio-DJ's in Amerika gegeven. Aanstaande zondag zullen 3 radio-stations elk verschillende losse sporen uitzenden. Alleen basgitaar en drums van 'A Day In The Life', 'She's Leaving Home' a capella, enzovoort.

Gisteren mailde een user van een ander forum mij wat losse flarden van die opnames, en ik wist niet hoe hij daar aan kwam! Ik dacht gelijk aan outfakes van, zoals PimD zegt, de Anthology DVD of de Yellow Submarine-DVD. Maar dat kon dus niet, omdat er dingen te horen zijn die nog nooit te horen waren geweest... Toen heb ik het maar gelijk hier gepost. Blijken 'gewoon' wat DJ's gisteren alvast wat van hun 'eigen gemaakte' mixen uit te hebben gezonden. Iemand heeft de webstream opgenomen en de fragmenten de wereld ingeholpen. Hopelijk worden de uitzendingen van zondag in volle kwaliteit opgenomen, lullen de DJ's er niet doorheen en laten ze alle sporen stuk voor stuk horen. En anders duiken de opnames vast wel een andere keer op.

Beschrijving van alle sporen van alle tracks, gekopieërd van het Doug Sulpy-forum:
quote:
Track 1:
Pepper. Applause track. Lots of it. Lots of edits.

WALHFMF – Surprising, no applause (the Hollywood Bowl screaming overdub is not here, but that's on Secret Songs in Pepperland anyway!), but a nice iso of Ringo’s snare and tympani, followed by the bass guitar / tambourine / guitar track.

She’s Leaving Home – String track. A few extra notes here and there along the timeline (across all four tracks) where edits were later made to remove an unwanted bit of Leander's score.

A Day In The Life – Piano intro. John’s lead vocal. Count-in (with reverb). Paul’s vocal (complete with count-in, which I’ve never noticed before). John’s reverberated vocal, with lots of other wailing from Paul and George which I’ve never heard before, or which has always been buried in the mix of the released record. Punch in back to the isolated lead vocal. No final chord, on this or any of the other three tracks.

Track 2:
Pepper. Bass note. Engineer: “nine” … Paul’s count-in! This is the backing track, similar to the bootlegged acetate, but even longer at the end, as it goes into a bit of reverb.

WALHFMF – Backing track. Interesting to hear without the “Billy Shears!” backing vocals, or Ringo’s lead. At the very end you can hear George Martin say: “stay there” for some reason.

She’s Leaving Home – String backing track #2.

A Day In The Life – Guitar backing, with tambourine.

Track 3:
Pepper. Engineer says: “running.” Isolated lead vocals.

WALHFMF – Isolated “Billy Shears” (well, with organ accompaniment, really). Isolated lead vocal from Ringo (with backing vocals, except on the final note).

She’s Leaving Home – Isolated lead vocal, including John’s backing vocal.

A Day In The Life – Woah! Studio 2's 'jangle piano' playing on the intro?! This would seem to be the inexplicable March 1, 1967 overdub session Lewisohn describes; conducted after the mono and stereo masters had been prepared. The remainder of the track contains the strings.

Track 4:
Pepper. Guitar. Horns (including a bunch of bum notes at the end which we’ve never heard).

WALHFMF – Harmonies for “Billy Shears.” Backing vocals, and guitar. At the end Paul says: "Yeah? Really didn't do it..."

She’s Leaving Home – Harmony vocal from Paul on last line of 1st verse, John and Paul’s backing vocals isolated.

A Day In The Life – Bass guitar and drums only!
pi_53548797
Wauw, da's goeie poelie!
Ik geil nogal op productie, dus lijkt me erg leuk om sommige sporen 'los' te horen.
pi_53549667
Inderdaad, erg gaaf
Bleuh.
  Redactie Frontpage vrijdag 28 september 2007 @ 19:36:09 #136
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_53551911
Kijk, nu weten we tenminste wat het is Azing. Very nice indeed.
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_53552058
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 19:36 schreef TheGrandWazoo het volgende:
Kijk, nu weten we tenminste wat het is Azing. Very nice indeed.
Maak ik zo veel spelfouten?
  Redactie Frontpage vrijdag 28 september 2007 @ 19:47:18 #138
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_53552217
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 19:41 schreef mindgames het volgende:

[..]

Maak ik zo veel spelfouten?
Zijn die boeken van hem eigenlijk wel ge-edit? In zijn tijdschriften was het af en toe wel treurig...
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_53552281
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 19:47 schreef TheGrandWazoo het volgende:

[..]

Zijn die boeken van hem eigenlijk wel ge-edit? In zijn tijdschriften was het af en toe wel treurig...
Ik heb op een platenbeurs wel eens door zijn boeken heen gebladerd, en het viel mij op dat hij géén corrector had . Een van zijn nieuwste boeken was wél gecorrigeerd, maar daar kon ik weinig van merken...
  vrijdag 28 september 2007 @ 19:50:04 #140
139330 TNA
For the stars that shine
pi_53552316
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 19:48 schreef mindgames het volgende:

[..]

Een van zijn nieuwste boeken was wél gecorrigeerd
Door zijn vrouw?
pi_53552486
Zo. Drop ook weer even langs. Zie dat het alweer twee jaar geleden is dat het laatste Beatles-toernooi plaatsvond. Heb er weer zin an.

Wie heeft er zin om een dergelijk toernooi met mij te organiseren? Even kort discussiëren over de opzet (vorige keer was op zich al heel aardig met poultjes enzo) en dan vlammen!

In principe kan ik het ook in mijn eentje doen, maar het zou fijn zijn als iemand me helpt met tellen. Wellicht laurenzo85? Of een van de vaste bezoekers hier: mindgames, hello_goodbye, webfreak... laat je horen
pi_53552601
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 19:55 schreef Olmo het volgende:
Zo. Drop ook weer even langs. Zie dat het alweer twee jaar geleden is dat het laatste Beatles-toernooi plaatsvond. Heb er weer zin an.

Wie heeft er zin om een dergelijk toernooi met mij te organiseren? Even kort discussiëren over de opzet (vorige keer was op zich al heel aardig met poultjes enzo) en dan vlammen!

In principe kan ik het ook in mijn eentje doen, maar het zou fijn zijn als iemand me helpt met tellen. Wellicht laurenzo85? Of een van de vaste bezoekers hier: mindgames, hello_goodbye, webfreak... laat je horen
Ja, lijkt me tof! Een hele tijd geleden hebben we met z'n allen al wat ideetjes geopperd over een soort nieuwe opzet. Misschien kunnen we de draad daar weer oppakken. Meehelpen tellen is geen probleem.
  vrijdag 28 september 2007 @ 20:05:22 #143
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_53552754
yo! weet iemand wat de nummers op de LPhoes van ´the white album` precies inhoud? ik heb nu een exemplaar met een nummer in de 200.000, maar ik weet ook dat er veel meer exemplaren zijn zónder nummer... en er was ook iemand die op ebay nummer 0000008 verkocht voor een paar duizend...

deskundige in de zaal ?
:')
pi_53552802
leuk, een toernooi

al vind ik een Lennon of McCartney toernooi oid niks, maar dat is omdat ik weinig soloplaten ken
pi_53552833
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 20:05 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
yo! weet iemand wat de nummers op de LPhoes van ´the white album` precies inhoud? ik heb nu een exemplaar met een nummer in de 200.000, maar ik weet ook dat er veel meer exemplaren zijn zónder nummer... en er was ook iemand die op ebay nummer 0000008 verkocht voor een paar duizend...

deskundige in de zaal ?
Heel simpel : de eerste paar miljoen exemplaren waren genummerd. De gene die het eerste uit de pers kwam rollen, kreeg nummer 0000001, die daarna nummer 0000002, enzovoorts. De eerste paar exemplaren gingen natuurlijk naar The Beatles zelf, de familie van The Beatles, George Martin, de vrienden, de kennissen... Dat nummer 8 te koop was, is heel bijzonder.
pi_53553419
Ik heb nummer 0000001, maar goed, dat terzijde
pi_53553956
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 20:30 schreef Olmo het volgende:
Ik heb nummer 0000001, maar goed, dat terzijde
Mijn god... Dat kan maar één ding betekenen!!

John, is that you?
  vrijdag 28 september 2007 @ 21:54:49 #148
53290 laurenzo85
Surfing on the waves of sound
pi_53555669
Noem me zoals je me wilt noemen.
pi_53555701
Uhm, nou ja.

Noem mij zoals je me wilt noemen
pi_53555743
Het lijkt mij wel aardig om de opzet van 2005 te volgen qua poultjes. En dan de finale uit 2004 erbij pakken: stemmen op een bepaald aantal nummers. Met dit keer de toevoeging dat je drie nummer extra punten kan geven of iets dergelijks. Lijkt me wel wat en verhoogt de spanning ook wat. Misschien dat er dan ineens iets anders uitkomt dan SFF of ADITL.

Laat maar even weten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')