SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En om dan maar zelf het spits af te bijten :
verleden jaar :
Habanero
Bolivian rainbow, Jalapeno en spaanse
Dit jaar :
op dit moment heb ik staan:
2 Ammarillo (nog geen vrucht,update later)
6 penis pepper
8 orange cayaenne (thai)
2 yellow cayenne (update volgt)
4 madamme jeanette (2 rood 2 geel)
(binnenkort)
1 varengata
1 Ajoema chocolate
(binnenkort)
1 pequin
overzicht tuin :
en ook heb ik dit jaar voor het eerst iets nieuws voor NA de peper.(vond dit bij vreeken.nl) :
KOMKOMMER OERAUGURKJE 'West India(n) Burr Gherkin', 25 zaden
'Concombre des Antilles' Een heerlijke (en gezonde!) snack tussendoor. Afkomstig uit Afrika, komt dit vruchtje in de 17e eeuw naar Jamaica en van daaruit vindt het zijn weg over Noord en Zuid Amerika. De jonge vruchtjes zijn heerlijk fris snoepgoed en wordt al eeuwenlang gebruikt als 'blusmiddel' na een hapje peper. De planten geven een enorme oogst. Rijpe vruchtjes zijn 5 cm, rond tot ovaal, vol zachte stekels. In dit stadium bijzonder sierlijk, in Brazilië zijn rijpe vruchtjes een onderdeel van de maxixada-soep.
en zo zien ze eruit :![]()
[ Bericht 0% gewijzigd door senesta op 26-09-2007 21:10:23 ]If you can't fix it, fuck it
Ja de meeste wel , maar de Pequin en de tepin heb ik nu voor het 2de jaar staan. Ze hebben de overwintering overleeft, en zijn daarom veel eerder gaan bloeien.quote:Op dinsdag 14 augustus 2007 23:05 schreef senesta het volgende:
Wat leuk!
Zijn het allemaal éénjarige planten?
NEE ze hebben een constante temp nodig van rond de 15 a 20 graden.quote:Op dinsdag 14 augustus 2007 23:11 schreef senesta het volgende:
Het was ook een hele zachte winter natuurlijk, overleven ze strengere vorst ook?
Ik gebruik wel erg veel peper ja, er zijn ook zoveel dingen mee te doen : eten kruiden, sauzen, sambal en op zuur zetten. Kortom ik bespaar mezelf zo behoorlijk wat geld uit (supermarkt-prijzen zijn belachelijk) en zo kom je ook makkelijk aan soorten die je dus nergens kunt krijgen. (hier zijn over het algemeen alleen maar de spaanse te krijgen)quote:Op dinsdag 14 augustus 2007 23:12 schreef Serendips het volgende:
Mooie planten, maar gebruik je zoveel peper in de keuken of is het gewoon voor de leuk?
ziet er netjes uit hoor, maar ik zou (als ik jou was), de pepers wat grotere potten geven, kan je er gelijk wat tomatenmest bij doen voor een betere productie.(en evt bloedmeel ivm met stikstof tekort).quote:Op woensdag 15 augustus 2007 00:01 schreef Nembrionic het volgende:
Jalapenos en habaneros.
Dit is enkele maanden geleden.
[afbeelding]
[afbeelding]
Status een week geleden:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
De Habaneros zijn nog erg klein maar krijgen wel al een berg bloemetjes.
Al mijn jalapenos hebben hebben ondertussen bloemetjes en/of pepertjes in de groei.
Voor de habaneros is het gewoon niet warm genoeg geweest.
Ze staan reeds in grote pottenquote:Op woensdag 15 augustus 2007 14:01 schreef THCees het volgende:
[..]
ziet er netjes uit hoor, maar ik zou (als ik jou was), de pepers wat grotere potten geven, kan je er gelijk wat tomatenmest bij doen voor een betere productie.(en evt bloedmeel ivm met stikstof tekort).
Als strax je jalapeno's gaan afrijpen, kijk dan niet raar op van de "droogscheuren" in de pepers, er komen dan allemaal bruine aders over te lopen, dit is (kwam ik later achter) echter heel normaal voor deze soort.
voor strax alvast .... EET SMAKELIJK
er is altijd de mogelijkheid om ze binnen te laten groeien, mits er gebruik wordt gemaakt van een TL, om de lichturen te vergroten.quote:Op woensdag 15 augustus 2007 09:12 schreef NT-T.BartMan het volgende:
tvp. Nu is het te laat, maar volgend jaar wil ik ook een poging doen!
hehe pepers als kattevoerquote:Op woensdag 15 augustus 2007 09:35 schreef Lotjeb het volgende:
Wat leuk! Ik was ook bezig maar een van mijn katten heeft alle plantjes opgegeten![]()
Volgend jaar een nieuwe poging
Laten we nou eens net doen of mijn vingers nét groen genoeg zijn om een zaadje in de grond te stoppen...quote:Op woensdag 15 augustus 2007 14:05 schreef THCees het volgende:
[..]
er is altijd de mogelijkheid om ze binnen te laten groeien, mits er gebruik wordt gemaakt van een TL, om de lichturen te vergroten.
Als je dus nu nog wilt zaaien kan dat wel maar dan zal ze op de vensterbank moeten laten afbloeien.
Met als gevolg dat je ze heel vroeg weer buiten kan zetten het volgende jaar, en dus zo weer een grotere peper productie krijgt.![]()
haha nou dan ben je inderdaad niet echt de aangewezen persoon om daarmee te gaan expirimenteren.quote:Op woensdag 15 augustus 2007 15:09 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Laten we nou eens net doen of mijn vingers nét groen genoeg zijn om een zaadje in de grond te stoppen...
Afbloeien?? Wasda?
Ik zou overigens een potje op mijn kantoor kunnen zetten, daar brandt 12 uur per dag een TL. Het is er door de airco alleen niet zo heel warm. Zou dat gaan werken?
Wat bedoel je met "bloemen verliezen"?quote:Op woensdag 15 augustus 2007 20:51 schreef Thorical het volgende:
Pas sinds een week of 2 heb ik piepkleine pepertjes aan mijn jalopena planten zitten.
Ik verlies heel veel bloemetjes.
Wat die ik fout?
Wat veel vragen.quote:Op woensdag 15 augustus 2007 21:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wat bedoel je met "bloemen verliezen"?
Dat ze eraf vallen? Of dat er geen pepertjes aankomen?
Staan ze binnen? Staan ze buiten?
Als de bloemetje gewoon geen pepers geven moet je er af en toe even zachtjes tegenaan tikken of met een fijn penseel heel lichtjes de binnenkant beroeren. Het kan zijn dat het stuifmeel niet op de stempel komt.
Als je er tegenaan tikt en je zit een beetje poeder vallen dan moet het wel gelukt zijn
-edit- waar heb je het zaad vandaan? Echt een zakje zaad gekocht of zaadjes uit een pepertje?
dat de bloemetjes afvallen is op zich goed (hierna zal de peper zich gaan ontwikkelen), alleen als het bloemtje met een stukje steel eraan afvalt of geel wordt is het waarschijnlijk niet bevrucht en valt ze af.quote:Op donderdag 16 augustus 2007 12:55 schreef Thorical het volgende:
[..]
Wat veel vragen.
De zaadjes zijn gekocht bij de intratuin. (met kiem garantie, weleenswaar een jaar geleden maar ook ditjaar zijn alle zaadjes opgekomen)
De plantjes staan in 24cm potten op mijn balconnetje.
En de bloemmetjes vallen er spontaan af. Veel vaker dan vorig jaar.
Het bestuiven met een penseeltje heb ik wel eens gedaan maar nu moeten de beestjes het maar eens doen.
Tomatenmest is gewoon te koop bij elk tuincentrum (anders rozenmest) ook bloedmeel maar deze moet je in het begin van de kweek door je aarde mengen (komt langzamer op gang).quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 20:55 schreef Thorical het volgende:
Kees, het brand op m'n ogen zo mooi zijn je pepers.
Maar wat is dat nou tomatenmest, voor een betere productie.(en evt bloedmeel ivm met stikstof tekort).
Tomatenmest waar koop je het, hoe verzinnen ze het? En bloedmeel doet me denken aan het kweken van groeneplantjes die in rook opgaan.
Ik denk het wel (paprika en pepers zijn immers bijna hetzelfde) en ik laat de meeste pepers gewoon op de vensterbank door gaan met "produceren". Let op ! ook in de vensterbank kan het erg koud worden maar vooral uitkijken met de warme lucht van de verwarming, als er teveel warme lucht langs je plant stroomt gaat deze ook dood (spreek uit ervaring), met andere woorden je vensterbank moet breder zijn dan je plant, zoniet droogt ie uit en sterft.quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 12:56 schreef reclamedoos het volgende:
Ik heb twee planten waar rode puntpaprika's aan moeten komen. De vruchten zijn nu nog zeer klein, en er komen nu ook nog nieuwe bloemen aan. Kunnen die planten in een later stadium verder hun vruchten laten rijpen in de vensterbank? En zo ja, wat is een goed moment om ze naar binnen te halen?
Mocht je nou weer problemen krijgen met ongedierte als luis en spint (krijg je sneller binnen) zou ik je adviseren om spruzit te gebruiken voor de bestrijding, het is goed spul en nog biologisch afbreekbaar ook.quote:Op zondag 19 augustus 2007 02:19 schreef Herodus het volgende:
Vier plantjes op de vensterbank hier. Had in het begin wel veel last van bladluis.
Het zijn vrij tere plantjes en ik durf ze dan ook niet buiten te zetten met al die regen.
[afbeelding]
Das een heel goeie vraag !!quote:Op vrijdag 31 augustus 2007 00:04 schreef Herodus het volgende:
Bedankt voor de tips overigens nog.
En hoewel ik weet dat je veel met pepers kunt doen gebruik ik ze niet zoveel , dus is de huidige oogst eigenlijk wel voldoende voor me.
Ik was wel even vergeten hoe dat ook weer dat met die bloemetjes en bijtjes-had er gewoon niet bij stilgestaan dat dat iets te maken had met de peperproductie.
Maar sinds dit topic ben ik mijn bloemetjes gaan bekloppen en betikken en ben ze gaan bepotelen met mijn vingers en allerhande andere voorwerpen (eetstokjes), en met succes: de oogst is zeker verdubbeld. Dus ruim voldoende voor hier.
En ze zijn nog steeds erg decoratief en levensvreugdeverhogend: elke keer ik die pepertjes zie groeien en bloeien wordt ik er toch wel weer een beetje blij van.
Tot hoe lang zouden de planten binnen goed blijven?
[/quote]quote:quote]Op vrijdag 31 augustus 2007 00:48 schreef Nembrionic het volgende:
Mijn eerste peper is geoogst van de week. Aan diezelfde plant zitten al meerdere pepers(Jalapeno) en een stuk of 25-30 bloemetjes(zoals het hoort). Aan de rest van de planten ook bloemen zat.
Er zijn ook een aantal bloemetjes van mij habanero uitgekomen maar ik vrees met grote vrezen dat ik die straks naar binnen moet gaan halen met die rotweer
Ik doelde ook op de temperatuur en niet de vochtigheidquote:Op vrijdag 31 augustus 2007 20:23 schreef THCees het volgende:
Nee met het weer zit het niet echt mee dit jaatmaar je planten kunnen best wat vocht hebben hoor, maar tis wel oppassen, wat me grotere zorgen maakt is ontzettende lage nacht temp van de laatste dagen, 4 a 5 graden is echt te koud voor deze tijd vant jaar.
Ook toevallig nog bijzondere zaden in het pand ?quote:Op zaterdag 1 september 2007 01:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik doelde ook op de temperatuur en niet de vochtigheid
Uitgebreide kennis aanwezig in dit pand
Slecht Jalapeno en Habaneroquote:Op zaterdag 1 september 2007 14:38 schreef THCees het volgende:
[..]
Ook toevallig nog bijzondere zaden in het pand ?![]()
om eventueel te ruilen ?![]()
ja inderdaad groene kan je ook eten (zijn ze wel minder heetquote:Op zondag 2 september 2007 22:05 schreef Escaflowne het volgende:
Wat een leuk en origineel topic!![]()
Wij hebben deze zomer voor het eerst 2 soorten pepers in de tuin staan (namen zou ik op moeten zoeken). Ik vind het prachtige planten om te zien en ben vol verwondering over 'kracht' die ze uitstralen en de mooie grote 'vruchten' die eraan hangen.
Helaas zijn ze mogelijk wel wat te laat gezaaid en met het al snel weer verdwijnen van de zon ben ik bang dat ze niet op tijd af zullen rijpen (alhoewel ze groen volgens mij ook wel te eten zijn?). Het zou wel mooi zijn als we ze tenminste kunnen laten overwinteren door ze in huis te nemen en anders zaaien we volgend jaar wel weer nieuwe. Ik zal dit topic in ieder geval ook wat vaker inkijken om meer info op te doen.
tjek hier maar ff : http://www.chillisgalore.co.uk/index.htmlquote:Op woensdag 5 september 2007 22:53 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Ik heb Jalapenjo's en zou ze graag in willen maken voor eventuele mexicaanse dishes later dit jaar.Heeft iemand hier ervaring mee?
Het is wat offtopic (hoewel?), maar te mooi om niet te delen. Van de genoemde site afgehaald:quote:Op woensdag 5 september 2007 23:16 schreef THCees het volgende:
[..]
tjek hier maar ff : http://www.chillisgalore.co.uk/index.html
quote:This amusing tale appeared in the Irish post January 2001........is it true?
Notes from an inexperienced chilli taster named Frank, who was visiting Texas from the East Coast:
Recently I was honoured to be selected as a judge at a chilli cook-off. The original person called in sick at the last moment, and I happened to be standing there at the judges' table asking directions to the beer wagon when the call came. I was assured by the other two judges and (Native Texans) that the chilli wouldn't be all that spicy, besides, they told me I could have free beer during the tasting, so I accepted. Here are the scorecards from the event:
Chilli 1: Mike's Maniac Mobster Monster Chilli
Judge one: A little too heavy on tomato. Amusing kick.
Judge two: Nice, smooth tomato flavour. Very Mild
Frank: Holy shit, what the hell is this stuff? You could remove dried paint from your driveway. Took me two beers to put the flames out. I hope that's the worst one. These Texans are crazy.
Chilli 2: Arthur's Afterburner chilli
Judge one: Smoky, with a hint of pork. Slight jalapeño tang.
Judge two: Exciting BBQ flavour, needs more peppers to be taken seriously.
Frank: Keep this out of reach of children! I'm not sure what I am supposed to taste besides pain. I had to wave off two people who wanted to give me the Heimlich manoeuvre. They had to rush in more beer when they saw the look on my face.
Chilli 3: Fred's Famous Burn Down the Barn Chilli
Judge one: Excellent firehouse chilli! Great kick. Needs more beans.
Judge two: A beanless chilli, a bit salty, good use of red peppers.
Frank: Call the EPA, I've located a uranium spill. My nose feels like I have been snorting Drano. Everyone knows the drill by now, get me more beer before I ignite. Barmaid pounded me on the back, now my backbone is in the front part of my chest. I'm getting drunk from all the beer.
Chilli 4: Bubba's Black Magic
Judge one: Black bean chilli with almost no spice. Disappointing
Judge two: Hint of lime in the black beans. Good side dish for fish or other mild foods, not much of a chilli
Frank: I felt something scraping across my tongue, but it was unable to taste it, is it possible to burn out taste buds? Sally, the barmaid, was standing behind me with fresh refills; that ugly bitch is starting to look HOT, just like the nuclear waste I'm eating. Is chilli an aphrodisiac?
Chilli 5: Linda's Legal Lip Remover
Judge one: Meaty strong chilli. Cayenne peppers freshly ground, adding considerable kick. Very impressive.
Judge two: Chilli using shredded beef; could use more tomato. Must admit the cayenne peppers make a strong statement.
Frank: My ears are ringing, sweat is pouring off my forehead and I can no longer focus my eyes. I farted and four people behind me needed paramedics. The contestant seemed offended when I told her that her chilli had given me brain damage, Sally saved my tongue from bleeding by pouring beer directly on it from a pitcher. I wonder if I'm burning my lips off. It really pisses me off that the other judges asked me to stop screaming. Screw those rednecks!
Chilli 6: Vera's Very Vegetarian Variety
Judge one: Thin yet bold vegetarian chilli. Good balance of spice and peppers.
Judge two: The best yet. Aggressive use of peppers, onions and garlic. Superb
Frank: My intestines are now a straight pipe filled with gaseous sulphuric fumes. I shit myself when I farted and I'm worried it will eat through the chair. No one seems to be inclined to stand behind me except Sally, she must be kinkier than I thought. Can't help feel my lips anymore. I need to wipe my arse with a snow cone!
Chilli 7: Susan's Screaming Sensation Chilli
Judge one: A mediocre chilli with too much reliance on tinned canned peppers.
Judge two: Ho Hum, tastes as if the chef literally threw in a can of chilli peppers at the last moment. I should note that I am worried about judge number 3. He appears to be in a bit of distress as he is cursing uncontrollably.
Frank: You could put a grenade in my mouth, pull the pin, and I wouldn't feel a damn thing. I've lost the sight in one eye, and the world sounds like it is made of rushing water. My shirt is covered with chilli which slid unnoticed out of my mouth. At least during the autopsy they'll know what killed me. I've decided to stop breathing it's too painful. I'm not getting any oxygen anyway. If I need air, I'll just suck it in though the four inch hole in my stomach.
Chilli 8: Helen's Mount Saint Chilli
Judge one: A perfect ending, this is a nice blend of chilli, safe for all, not too bold but spicy enough to declare its existence.
Judge two: This final entry is a good, balanced chilli, neither mild nor hot. Sorry to see that most of it was lost when judge number 3 passed out, fell over and pulled the chilli pot down on top of himself. Not sure if he's going to make it. Poor yank, wonder how he'd have reacted to a really hot chilli?
Frank: ----------Judge 3 unable to report.
Ik heb de mijne in een grote speciekuip van 45 liter staan.quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 16:24 schreef THCees het volgende:
[..]
Mocht je nou weer problemen krijgen met ongedierte als luis en spint (krijg je sneller binnen) zou ik je adviseren om spruzit te gebruiken voor de bestrijding, het is goed spul en nog biologisch afbreekbaar ook.
[afbeelding]
en ook jou zou ik willen adviseren om je planten wat grotere potten te geven, want ze zijn wel erg mooi maar ze dragen erg weinig vruchten (zover ik kan zien) dus aan de slag overpotten die handel![]()
Is dat zo?quote:Op woensdag 5 september 2007 20:03 schreef THCees het volgende:
[..]
ja inderdaad groene kan je ook eten (zijn ze wel minder heet) .
Tip: je pepers zijn rijp als ze gaan glimmen, zijn ze groen en nog dof , zou ik ze nog ff laten hangen..
Anders moet je even opzoeken welke pepers je precies hebt.quote:Op vrijdag 7 september 2007 01:11 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Is dat zo?
Ik heb een aantal grote pepers hangen die nog groen zijn maar wel mooi glimmen.
De vraag: Groen of rood? is mij nog niet duidelijk beantwoord.
Op internet heb ik de soort opgezocht en vond alleen plaatjes met groene pepers.
Maar op de verpaking staat een foto van rode pepers.
Ik heb wel al een onrijpe groene gegeten, proefde eerst plantenbiter daarna de typische peper smaak.
Eigenlijk ben ik terug houdend wat betreft het eten van een capsicum... waarom?
Omdat ook de capsicum (peper famlie) lid is van de solanacea familie.
Daartoe behoren ook de datura, nachtschade en brugmansia... allen zwaar giftig.
Maar ook de aardappel, de tomaat en de aubergine o.a. (naast nog veel andere planten die je kan eten).
Ook deze planten kunnen giftig zijn.
Aardappelen bevatten blauwzuur (wat de nazis gebruikten om de joden te vergassen onder de naam: 'Cyklon B')... maar gelukkig in onschadelijke hoeveelheden.
Een onrijpe tomaat daarintegen kan dodelijk zijn.
Eet een paar groene tomaten en je wordt ziek... eet een hele zooi en je gaat de pijp uit.
Vanwege die reden wil ik wel graag rijpe vruchten eten.
".quote:En nu maar hopen op een beetje zonnig en warm najaar
Capsicum Lombardo en Capsicum Toreador.quote:Op vrijdag 7 september 2007 11:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Anders moet je even opzoeken welke pepers je precies hebt.
De gehele capsicum familie (waaronder ook de paprikas vallen) behoren tot de genus solanacea.quote:En dat over onrijpe vruchten: pepers zijn over het algemeen nog het nauwst verwant met een paprika (of andersom eigenlijk). Er gebeurt dus helemaal niet zoveel als je een "onrijp" pepertje eet. Het smaakt alleen niet lekker. Dus daar zou ik me niet al te druk over maken.
En een onrijpe tomaat is groen. Die kun je gemakkelijk eruit vissen
Dit lijkt meer over peca-noten te gaan dan chillies.quote:Op maandag 10 september 2007 22:43 schreef NagChampi het volgende:
Wat een supertopic! En wat een mooie foto's! Je zorgt zeker goed voor je plantjes, THCees?
Waarschijnlijk geheel overbodig, hier onder de peperkenners, maar misschien vinden jullie dit wel een aardige site. Nog gedeeltelijk under construction, maar...je kan je er voor $35 per jaar abonneren op een tijdschrift over pepers. Een must voor de échte liefhebber?
http://www.chilepepper.com
Dit zeggen ze zelf:quote:Op maandag 10 september 2007 23:22 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Dit lijkt meer over peca-noten te gaan dan chillies.
dit lijkt meer op spam. ik hoef geen zaadjes van Dewie en zijn vriend, de gewone FOK peperzaadjes zijn er genoeg aanwezig om te ruilen.quote:Op woensdag 12 september 2007 17:51 schreef THCees het volgende:
ik heb ook nog wel wat leuke hoor.![]()
http://www.ringoffire.net/default.jsp
http://www.chilliworld.com/FactFile/Scoville_Scale.asp
http://www.thechileman.org/index.php
http://www.southdevonchillifarm.co.uk/index.html
http://www.chillifarm.com/
http://www.chilechick.nl/index.htm
groeitips:
http://www.ecoseeds.com/Pepper.growing.tips.html
en als bonus nog een hele vette :
http://www.hotsauceblog.com/
oh ja moet je dit zien.....![]()
[afbeelding]
The world's hottest hot sauce - The Source Hot Sauce - All things good or bad are driven by energy! Rated at 7.1 Million Scoville Units. The Legend of The Source: Ancient cultures, from the Egyptians, to the Mayans and the Aztecs, were bound by a common belief...that all things good or bad are driven by energy. It is the force behind the rising sun and the shining of a nighttime star; it's responsible for precision and passion. Legend has it that the god of love held the Source of all energy. He was trusted with this responsibility by the other gods because his heart was filled with good. For millenniums he used the energy to fill the world with love.
But, a time came when the other gods quarreled amongst themselves. One after another they would come to the god of love demanding that he use the energy to serve their own selfish desires. At first he would yield to their demands, then he saw the outcome. The world was no longer filled with love...bad was beginning to prevail. He knew he had to protect the Source and not let bad grow stronger than it already had. He plotted, and deep within a long neglected pyramid he hid the Source. When the other gods came to him and demanded energy to achieve their evil deeds he told them of his defiant act. He steadfastly refused to reveal where the Source was hidden and the other gods banished him from his throne, leaving him to wander and die a mortal's death with his secret in his heart. With the Source hidden away good and bad held equal measure. After thousands upon thousands of years the Source became nothing more than a legend. Until now. In your hand is the Source. Now you have the responsibility to use the Source....Are you strong enough to face the challenge? This sauce comes with a disclaimer written on the box. Bron:
maarrrrr ut kan nog gekker....![]()
[afbeelding]
Blair's 16 Million Reserve
World's Hottest Chilli Powder
**Pure Capsaicin**
Never before offered - This Blair's collector's reserve bottle contains 16 million Scoville Units of Pure Capsicum. The tiny 1ml vial inside contains pure capsicum crystals, hottest chili powder known to man. Nothing in the world could get hotter then this 16 Million Reserve. Be among the few to get one of these limited edition bottles. No more the 999 of Blair's 16 Million Reserve will be produced. Still don't think it's hot? Check out the 16 Million Reserve product review on HotSauceBlog.com.
Heat Scale: 10+++
Scoville Units: 16 Million
Size: 1 oz.
Ingredients: Pure Capsicum (World's Hottest Chili Powder) Bron:
hehe ....tjek de prijs :
Blair's 16 Million Reserve
BLAIR IS FEATURED IN THE 2007 Guinness Book of world Records !!!!!! .....16 million Pure Capsaicin...The King Of all Spice!!!!- Find out why Blair's has received WORLDWIDE media attention.
We have only a couple of these available so first come first served. You will need to e-mail a waiver for insurance purposes as THIS IS NOT A FOOD PRODUCT!
Price: £299.00 Bron:
is dat nou nodig ????quote:Op donderdag 13 september 2007 01:25 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
dit lijkt meer op spam. ik hoef geen zaadjes van Dewie en zijn vriend, de gewone FOK peperzaadjes zijn er genoeg aanwezig om te ruilen.![]()
Helaas heb jij wat ik al heb en ik kom niet om het zaad van beide, maar......quote:Op donderdag 13 september 2007 18:22 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Ik zoek wat zaadjes van de Madame Jeanette en de Jalapeno! Voordat ik Vreekens zaden ga overvallen, ben ik benieuwd of iemand hier wil ruilen.
In ruil voor Madame Jeanette en/of Jalapeno heb ik:
Zaadjes van de Toscaanse Peper/pepperoncini. (Een mild pepertje.)
Zaadjes van de Spaanse Rode Peper.
Verder nog zaadjes van de Vleestomaat en Milanese Raapjes.
sorry , was niet de bedoeling. edit knopje is wel handigquote:Op donderdag 13 september 2007 10:54 schreef THCees het volgende:
[..]
is dat nou nodig ????
de volledige post quoten, terwijl het maar om 1 link gaat.
maar goed hij is weg-ge-edit.
quote:Op vrijdag 14 september 2007 02:45 schreef 2 keerKiller_Mom het volgende:
[..]
sorry , dit was niet de bedoeling. { edit knopje is wel handig }werkt t ook, ik zie de hele post staan?
Als eerste denk ik dat het licht inderdaad je probleem is.quote:Op zaterdag 15 september 2007 20:47 schreef MissMSX het volgende:
Ik heb vorig weekend een aantal kleine peperplantjes gekocht. Ik heb ze dezelfde dag nog verpot: gezellig met z'n drieen in een potje met gewone potgrond. Na een week zien ze er echter niet zo florisant meer uit: de pepertjes beginnen te rimpelen en de blaadjes laten los
Ik heb ze gister van de eettafel verplaats naar de vensterbank in de hoop dat wat meer licht ze goed zal doen, maar ik vraag me af of dat zin heeft of dat ik beter (nog) iets anders kan doen om ze redden.
Hoe zorg ik dat mijn peperplantjes het naar hun zin gaan hebben en ik nog lang van ze kan genieten?
Stress zou inderdaad wel kunnen ja. Ik heb ze natuurlijk ook nog eens verpot.quote:Op zaterdag 15 september 2007 21:01 schreef THCees het volgende:
[..]
Als eerste denk ik dat het licht inderdaad je probleem is.
Geef je planten een plek met zoveel mogelijk licht,zonodig bij-lichten. (+/- 14-18 uur) (1 a 2 TL van 15 W is voldoende)
verder kan je plant last hebben van stress..... waarschijnlijk komen jou pepers uit een kas (constante temp) en nu merkt de plant voor het eerst wisselende temperaturen , dat zorgt voor stress.
Geef het plantje dus wat tijd.
Verder zorg ervoor dat je niet te nat houdt, en zorg voor voldoende licht.
Misschien is het wat om de plant een beetje bij te mesten (koe- of kippenmest).
Ik hoop dat je nog van een gezonde plant met veel pepertjes kan gaan genieten,
suck6
Hoeveel van die shizzle moet je dan in je chille con carne stoppen?quote:Op woensdag 12 september 2007 17:51 schreef THCees het volgende:
afbeelding
Blair's 16 Million Reserve
World's Hottest Chilli Powder
**Pure Capsaicin**
Never before offered - This Blair's collector's reserve bottle contains 16 million Scoville Units of Pure Capsicum. The tiny 1ml vial inside contains pure capsicum crystals, hottest chili powder known to man. Nothing in the world could get hotter then this 16 Million Reserve. Be among the few to get one of these limited edition bottles. No more the 999 of Blair's 16 Million Reserve will be produced. Still don't think it's hot? Check out the 16 Million Reserve product review on HotSauceBlog.com.
Heat Scale: 10+++
Scoville Units: 16 Million
Size: 1 oz.
Ingredients: Pure Capsicum (World's Hottest Chili Powder) Bron:
hehe ....tjek de prijs :
Blair's 16 Million Reserve
BLAIR IS FEATURED IN THE 2007 Guinness Book of world Records !!!!!! .....16 million Pure Capsaicin...The King Of all Spice!!!!- Find out why Blair's has received WORLDWIDE media attention.
We have only a couple of these available so first come first served. You will need to e-mail a waiver for insurance purposes as THIS IS NOT A FOOD PRODUCT!
Price: £299.00 Bron:
Gewooon 1 potje in je chilli con carne ...........quote:Op zaterdag 15 september 2007 22:32 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Hoeveel van die shizzle moet je dan in je chille con carne stoppen?
Een 1/16 mespuntje ofzo? (in een pan met een inhoud van 5 liter chille con carne)
Onmeetbare kleine hoeveelheden i.i.g.
Als ik zie dat tabasco op minder dan 5000 scovile units wordt gewardeerd en dit @ 16 MILJOEN!!!
Dan heb ik zoiets van:"OMG!, holy mary mother of god!!"
Dit valt onder biological, chemical and nucliar warfare!
De UN moet ingrijpen, Noord-Korea is een peuterspeelzaal vergeleken met diit!!!
Als ik iemand een loer wil draaien, iemand die ik echt flink terug wil pakken, iemand die ik echt haat met al mijn ziel... iemand zoals Adolf Hitler en Jozef Stalin... die zouden dit toegedient kunnen krijgen.
Otherwise... lijkt me dit onmenselijk.
Maar zou het toch eens willen proberen
Ik heb die chocolata staanquote:Op zaterdag 15 september 2007 22:38 schreef Mind_Fuck het volgende:
Het is trouwens een chille saus waar capsicum extract aan toegevoegd is geworden.
Het is een capsicum chocolata soort met daarbij pure capsicum christallen.
Het staat dan ook niet voor niets in het guinessbook of records.
Op de tweede plaats staat een suas die maar liefst 7,XX miljoen scovile units scoort.
Da's meer dan de helft minder
Bewaar de zaadjes.....volgend jaar potenquote:Op maandag 17 september 2007 16:17 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Ik heb vandaag maar Madame Jeanettes bij de toko gehaald en daar mijn eigen sambal van gemaakt. En omg.Ik heb zo'n medelijden met mijn broertje, die in tegenstelling tot mij (en ik nam een mespuntje en ik lijd al pijn) een flinke theelepel at.
Maargoed, het smaakt deelish.Lekker voor bij de roti, woensdag!
Duh, helemaal vergeten.quote:Op maandag 17 september 2007 16:51 schreef THCees het volgende:
[..]
Bewaar de zaadjes.....volgend jaar poten![]()
Zet de kuip op een zonnige plek neer en geef water naar behoefte.quote:Op zondag 30 september 2007 20:58 schreef Thorical het volgende:
Ik wil een plant proberen over te houden door hem op zolder met een raam op het zuiden neer te zetten.
Hoevaak moet ik die watergeven? En waar moet ik nog meer op letten bij het overhouden van een peperplant.
Alle tips zijn welkom.
Ja dat gaat snel in 1 keer, eerst beetje kleur en dan "overnight" veel meer gekleurden.quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 19:03 schreef Mind_Fuck het volgende:
Vandaag mijn eerste rijpe peper gegeten van de Lombardo variant.
Sinds de kuip in de woonkamer staat komen er nu dagelijks rode pepers aan, het afrijpen gaat nu echt rap.
De smaak was niet pittig, Lombardo is dan ook een van de minst pittige varianten en komen eerder in de buurt van de punt-paprika... maar dan net ietsie pittiger en veel voller van smaak.
Volgend jaar ga ik eens echt van die pittige shit kweken waar de je vlam van uit de kont schiet.
Wat is er zo moeilijk aan dan?quote:Op donderdag 4 oktober 2007 21:16 schreef Thorical het volgende:
Ik vond het maar moeizaam dit jaar. Veel meer ingelezen en nog een mindere oogst dan vorig jaar.
Het volgend jaar dan maar afwachen en hopen dat ik m'n jalopeno over houd.
Wat tomatenmest erbij en ik moet toch een eind komen?
Totaal geen last gehad van afvallende bladeren of knopjes.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 19:28 schreef THCees het volgende:
[..]
Ja dat gaat snel in 1 keer, eerst beetje kleur en dan "overnight" veel meer gekleurden.
Heb jij ook last van afvallende bladeren, en knopjes ???
Ze beginnen nu weer wat bij te trekken maar mijn god wat een drama de eerste weken....dacht dat ik kale bomen zou overhouden....maar niets is minder waar.
Aan welke soorten zit je te denken?...die voor vlammen moet gaan zorgen bedoel ik..?
Ik heb inmiddels mijn zaden collectie uitgebreid naar 30 stuks :![]()
[...]
En met een beetje geluk nog 15 soorten erbij in de aankomende weken.![]()
Jaaaa...ik begin het verzamelen van zaden ook wel leuk te vinden![]()
![]()
En nou maar hopen op een tropische zomer volgend jaar.....kannie wachten
Ziet er erg mooi uit manquote:Op vrijdag 12 oktober 2007 20:27 schreef Thorical het volgende:
Dit [ afbeelding ] zijn mijn pepers een week geleden.
Deze plant gaat dus naar zolder. Maar moet ik buiten het vochtighouden hem ook nog mest geven?
Ik ben benieuwd of het gaat lukken.quote:Op donderdag 1 november 2007 18:42 schreef Thorical het volgende:
Ik heb een zak terracottem gekocht. Mijn zolder peper gaat dus in aarde met terra cottum zodat ik maar eens in de week water hoef te geven. Want ik wil toch wel eens weten of ik een peper over kan houden en volgend jaar al met 1 grote peper kan beginnen.
Ik dus ook maar ik hoor veschillende dingen. En wie niet waagd die niet wint.quote:Op zaterdag 3 november 2007 12:25 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of het gaat lukken.
Zelf denk ik dat pepers jaarlingen zijn.
Het zijn sowieso kruidachtige planten, niet houtachtig.
Kruidachtigen gaan, over het algemeen, maar een jaartje mee.
Even in de catalogus van vreken zoeken:quote:Op zaterdag 2 februari 2008 19:30 schreef reclamedoos het volgende:
Iemand enig idee waar ik zaad kan kopen van peppadew pepers/paprika's? Of een vergelijkbare soort uiteraard.
Sommige pepers zijn groot, de anderen weer klein... maar dat wil niks zeggen over de pittigheid.quote:Op zaterdag 30 augustus 2008 23:48 schreef ASSpirine het volgende:
veel pepers hier, mijn ouders hadden een plantje gekocht en er zijn heel veel pepers gegroeid. Alleen zijn ze allemaal heel klein, en niet zo groot zoals op de foto...
Kheb de zaadjes eruit gehaald en drooggedept na het spoelen en ga ze bewaren voor volgend jaar. Probeer dan van het begin plantjes te kweken. Hopelijk lukt het
quote:
Een warme plek, in de zon en vochtig houden werkt bij mij. Ik houd er zolang mogelijk plasticfolie over. Als ze grote worden plant ik er een paar over in hele grote potten en die zet ik in de tuin. Een paar ander zet ik in potten van 20 cm ongeveer voor het keukenraam in de zon en bevrucht ik zelf ( met een kwastje in - of stokje voorzichtig tegen- de bloemetjes tikken zodat er pepers uitkomen.)quote:Op donderdag 11 februari 2010 00:19 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
![]()
ik heb afgelopen herfst pepertjes van mijn zus gekregen, en laten drogen. vers waren ze rood, 3 cm, en erg scherp. ze groeide bij haar in een grote pot in een vervallen kas, dus iets beschermd,
nu helemaal uitgedroogd met veel zaadjes wil ik ze planten,
ik heb geen kas of zo, gewoon zaadjes in potgrond planten en afwachten? eerst binnen en erna buiten uitplanten, dacht ik. goed idee of hoe moet ik het aanpakken.......
Jaja, in een pot die inmiddels gebarsten is door de vorst. Naast de Rozemarijn en Laurier die gelukkig nog leven.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 00:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Aha, dan stop ik de zaden die ik nog heb ook dit jaar gewoon in de grond. Ze zien er nog redelijk uit dus ik ben benieuwd.
Staan je pepers nog steeds in de tuin? Wat zullen die arme stakkers het koud hebben.Het is een tropisch plantje hoor.
Het zouden eenjarig planten moeten zijn. Capsicum annuum is de naam voor een eenjarig (annuum dus) peper planten. De meest kruidachtige (dat wil zeggen dat ze geen hout vormen zoals struiken dat wel doen) peper planten zijn eenjarig, maar als je ze goed verzorgd in de winter, en op een lichte, koele plek neer zet, dan komen de meesten de winter prima door (toch laat ik ze lang niet allemaal overwinteren, sommige zijn na het seizoen lelijk uitgegroeide takkenbossen geworden, die laat ik gewoon buiten staan tot ze sterven). Ik heb een Cayennepeper plant die inmiddels aan zijn derde seizoen gaat beginnen (ik heb hem (?) zelfs een naam gegevenquote:Op vrijdag 12 februari 2010 00:32 schreef NoCigar het volgende:
Het is volgens mij ook maar een eenjarige plant, of dat maak ik ervan, dat kan ook.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |