abonnement Unibet Coolblue
pi_52337849


Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 15

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.net/forum
- http://www.forum.europeancavieclub.nl
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.knoevel.net/shop
- http://www.knoevelshampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl

Aankomende evenementen!
- 6 oktober: ECC-show Ridderkerk,
- 3 november 2007: Knoevelfestijn te Stein, Limburg


Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

foto’s uit het vorige deel:

Lieve nieuwe mannekes van Pertoef:



Een snauwende Pipi van zoeperzazke:



Mooie Morgannah van Ries Amaris:





Jip van Twentemeisje



Weer de lieve ventjes van Pertoef:

I had a signature once. It was awful.
pi_52338046
yay, daar gaan we weer!

@ Twentemeisje, ja je kan een beertje omruilen als de koppeling mislukt
pi_52338063
moet het niet foto's met cavia's zijn.
of zijn er van die beesten die zelf fotografie als hobbie hebben
pi_52338234
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 19:18 schreef mrPanerai het volgende:
moet het niet foto's met cavia's zijn.
of zijn er van die beesten die zelf fotografie als hobbie hebben
Jahoor, de mijne hebben allemaal hun eigen digicam, en z ehouden ook hun eigen weblogs bij. Als ik 's avonds alles teruglees kom ik weer een hele hoop genante foto's van mezelf tegen die ze geschoten hebben overdag.



Ergens heb je gelijk, maar het is gewoon een centraal topic over cavia's, waar je terecht kunt met vragen en verhaaltjes, maar ook met foto's... dus geen apart vragentopic en een fototopic.... vandaar
I had a signature once. It was awful.
  maandag 13 augustus 2007 @ 19:26:37 #5
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52338312
in deel 1 van dit topic had ik alleen Asterix
Nu is het Asterix, Stacey, Reggie, Pucca, tante Koe, tante Carla, Nike en Puma

levensgevaarlijk topic, echt
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52338329
het was maar een vraag, ken eigenlijk niks van cavia's. heb er ook niks mee...vind alleen dat ze stinken maar dat heb ik met alle beesten
pi_52338341
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 19:10 schreef zoeperzazke het volgende:
[afbeelding]
Zit die ene nou op de rug bij die andere, of lijkt dat maar zo?
pi_52339179
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 19:27 schreef mrPanerai het volgende:
het was maar een vraag, ken eigenlijk niks van cavia's. heb er ook niks mee...vind alleen dat ze stinken maar dat heb ik met alle beesten
Dan zul je je mening bij moeten draaien; cavia's stinken niet. Ze ruiken, naar zaagsel of hooi of naar shampoo als je ze net gewassen hebt, maar ze stinken niet.
Als je het hok te lang niet verschoont, ja, dan gaat het hok stinken (ammoniaklucht). En als je ze daar te lang in laat zitten, ja, dan gaan ze zelf ook stinken. Maar als je het zo ver laat komen doe je aan dierenmishandeling en daar gaan we in dit topic hopelijk niet vanuit.
Dus: cavia's ruiken, en niet stinken.

xcalibur: volgens mij zit de een inderdaad op de rug van de ander. Tijdens het popcornen ofzo
I had a signature once. It was awful.
pi_52339557
De cavia zelf ruikt niet vind ik, als je m niet genoeg verschoont ga je wel die plaslucht krijgen, maar ja das met alle beesten. Het ene dier ruikt meer dan het andere, bijvoorbeeld fretten en honden ruik je eerder dan katten of konijnen (tenzij de bak ruikt uiteraard, maar ik bedoel dus het beest zelf). Een cavia in een schone bak ruik je niet, vind ik.
pi_52346167






Oppascaafje .
  maandag 13 augustus 2007 @ 23:28:54 #11
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52347049
Wat een eng oog
Of lijkt dat maar zo ?

die laatste is echt gaaf
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52347225
ik denk dat de betreffende cavia staar heeft, blind is of iets anders in die geest. heb akeligere dingen gezien Maar het is iig geen normaal oog.

Wel een leuk beestje!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 00:10:18 #13
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52348164
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 23:02 schreef Mich92 het volgende:
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Oppascaafje .
Leuk Caafje .

Dit mag eigenlijk wel in de krant, mn vriend kon Simply vandaag voor het eerst voeren zonder dat zn handen aangevallen werden.

En Bas weet ook niet wat ie wilt, Ik had Billy gevonden. Dus ik kom trots aanzetten met een lieve kleine Billy als vriendje voor Bassie, ook een satijncaafje.
Voorzichtig voorstellen, ging goed . Maar toen we Billy in de kooi zette greep Bassie m.
Na 2 dagen hebben we Billy maar uit de kooi gehaald het ging echt niet. Bijten tot bloeden aan toe.

Nu leeft Billy met 3 zeugjes bij een vriendin van me.
Misschien dat ik nog een voorzichtige poging ga wagen om Bas en Simp te koppelen. Misschien dat die ouwe knorrepot toch wel inziet dat een vriendje best gezellig is.
pi_52354187
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 23:33 schreef zoeperzazke het volgende:
ik denk dat de betreffende cavia staar heeft, blind is of iets anders in die geest. heb akeligere dingen gezien Maar het is iig geen normaal oog.

Wel een leuk beestje!
Mja hijs blind aan dat ene oogje . Maar hij heeft dr verder geen last van zo te zien .
pi_52354522
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 11:31 schreef Mich92 het volgende:

[..]

Mja hijs blind aan dat ene oogje . Maar hij heeft dr verder geen last van zo te zien .
neehoor, blinde cavia's kunnen meestal prima leven zonder hun zicht. Als ze aan twee ogen blind zijn is het wel handig als je als baasje ervoor zorgt dat hij niet teveel stress ervaart van wisselende woonruimtes; hou alles in de kooi op een vaste plek etc. Dat is voor de blinde cavia het gemakkelijkst en comfortabelst. Een cavia die aan 1 oog blind is heeft hier nog minder moeite mee.
I had a signature once. It was awful.
pi_52355238
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 19:26 schreef Nonneke het volgende:
in deel 1 van dit topic had ik alleen Asterix
Nu is het Asterix, Stacey, Reggie, Pucca, tante Koe, tante Carla, Nike en Puma

levensgevaarlijk topic, echt
Fotooos!! Ik loop een beetje (erg) achter!
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 12:24:50 #17
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_52355622
Kruipt Wuppie hier nog ergens rond eigenlijk

Vorig jaar ooit gevonden in mijn tuin, en toen na een buurtonderzoek (hij was van niemand.. tuuuuurlijk )aan een fokster gegeven waarvan ik de naam vergeten ben???

Weet alleen wel dat ze hem Wuppie genoemd had
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_52355768
ik kan me nog wel herinneren wat je bedoelt geloof ik, maar ik heb werkelijk geen flauw idee waar die heen is.....
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 13:06:47 #19
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52356541
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 12:11 schreef inkie1010 het volgende:

[..]

Fotooos!! Ik loop een beetje (erg) achter!
Ruilen voor wat Obelix en Toby foto's ?!

Nou voor jou een kort overzichtje dan

Hier wonen Asterix, Stacey, Reggie en Pucca



vlnr: Reggie, Stacey, Pucca, Asterix



En bij mn vriendin wonen ook nog 4 caafjes, die volgend jaar als we gaan samen wonen gezellig met de bende van hier een heule grote clan gaan vormen (8 cavia's in 1 hok, maak me gek )


Hun Huisje (stuk kleiner als dat ze bij mij thuis hebben, maar (voorlopig) groot genoeg, aan uitbreiding van het hok wordt gedacht )

Tante Koe

Tante Carla

Nike en Puma

[ Bericht 9% gewijzigd door Nonneke op 14-08-2007 13:50:21 ]
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 13:45:58 #20
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52357458
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 12:24 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Kruipt Wuppie hier nog ergens rond eigenlijk

Vorig jaar ooit gevonden in mijn tuin, en toen na een buurtonderzoek (hij was van niemand.. tuuuuurlijk )aan een fokster gegeven waarvan ik de naam vergeten ben???

Weet alleen wel dat ze hem Wuppie genoemd had
Was Wuppie niet bij ParanoidEv gaan wonen ? staat me vaag iets van bij
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 13:50:07 #21
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_52357563
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 13:45 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Was Wuppie niet bij ParanoidEv gaan wonen ? staat me vaag iets van bij
Volgens mij was dat eerst het plan, maar later iemand anders.. Misschien moet ik maar eens in mijn postgeschiedenis gaan graven..
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_52360820
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 19:17 schreef RiesAmaris het volgende:
yay, daar gaan we weer!

@ Twentemeisje, ja je kan een beertje omruilen als de koppeling mislukt
Thanks for letting me know!

Ben gisteren samen met mijn zusje naar Goofy (knaagdierenasiel te Oldenzaal) geweest. Zuslief gaat een tijdje pleegmoeder spelen voor Jip & Janneke (nog een Jip in de familie dus ). Janneke is nl. zwanger en mijn zusje wil erg graag twee jonge caafjes. Ze gaat ze dus gedurende de rest van de zwangerschap en in elk geval vier weken daarna verzorgen en houdt daarna 2 (als er tenminste minimaal twee babies ten tonele verschijnen) jonkies zelf. Als er dan nog een manneke over is dan ga ik waarschijnlijk proberen deze aan mijn Jip te koppelen. Ik zie trouwens ook wel gebeuren dat Jip en Janneke ook bij mijn zusje blijven wonen, ze raakt er toch wel aan gehecht in deze periode en dan wordt terugbrengen naar het asiel wel heel lastig denk ik!

Mocht dat niet lukken dan kan het zomaar zijn dat ik me nog weer bij jou meld RiesAmaris!
pi_52361061
Besef je wel dat Jip dan gecastreerd moet worden als je hem nog bij Janneke wil houden? en dat als je alles in 1 kooi kwijt wilt (4 caafs), de baby's dan wel 2 zeugjes moeten zijn, en geen beren bij een beer én zeug? en dat de kooi toch wel 140x70 cm moet zijn, of een flat?

Ik weet niet hoe lang het duurt voordat je weet of het doorgaat of niet, maar als Ries Amaris dan al door haar beertjes heen is (alles verkocht), dan kun je waarschijnlijk ook bij mij terecht, want ik verwacht over een maandje ook baby's.
I had a signature once. It was awful.
pi_52361356
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 15:54 schreef zoeperzazke het volgende:
Besef je wel dat Jip dan gecastreerd moet worden als je hem nog bij Janneke wil houden? en dat als je alles in 1 kooi kwijt wilt (4 caafs), de baby's dan wel 2 zeugjes moeten zijn, en geen beren bij een beer én zeug? en dat de kooi toch wel 140x70 cm moet zijn, of een flat?

Ik weet niet hoe lang het duurt voordat je weet of het doorgaat of niet, maar als Ries Amaris dan al door haar beertjes heen is (alles verkocht), dan kun je waarschijnlijk ook bij mij terecht, want ik verwacht over een maandje ook baby's.
Bij Goofy is Jip na binnenkomst onmiddelijk gecastreerd. Dat is dus gelukkig geen probleem meer. Wat de kooisituatie betreft weet ik niet precies hoe ze het in dat geval gaat doen. Of die grote kooi of twee kooien (Jip en Janneke bij elkaar latend). Ik weet ook niet of ze ze uberhaupt gaat houden hoor, maar we lijken nogal op elkaar en ik denk dat ik ze ook niet meer af zou kunnen staan.

Ik heb besloten dat bij mijn Jip een jong mannetje komt als ik hem ga koppelen. Als dat met dit nestje niet gaat lukken of wanneer het gewoon niet klikt tussen Jip en baby X dan zal ik me zeker weer bij jullie melden! Leuk!!

In elk geval onwijs bedankt voor de goede tips!
pi_52380397
Wat een super leuk stel caven Nonneke!!! Wow die Asterix boft maar even met al dat vrouwelijk schoon!!!

Ik zit momenteel druk in verhuizing, maar zal eens kijken of ik de heren op de foto kan zetten!
Ik heb in mijn nieuwe appartement een enorm groot balkon en ze krijgen daar een lekker groot en luxe buitenhok erbij

In elk geval gaat het prima met Obelix en Toby!
  woensdag 15 augustus 2007 @ 12:06:58 #26
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52385277
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 07:48 schreef inkie1010 het volgende:
Wat een super leuk stel caven Nonneke!!! Wow die Asterix boft maar even met al dat vrouwelijk schoon!!!

Ik zit momenteel druk in verhuizing, maar zal eens kijken of ik de heren op de foto kan zetten!
Ik heb in mijn nieuwe appartement een enorm groot balkon en ze krijgen daar een lekker groot en luxe buitenhok erbij

In elk geval gaat het prima met Obelix en Toby!
Leuk !
Oeh dat zullen ze wel fijn vinden een lekker buiten hok erbij de bofferds
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Admin woensdag 15 augustus 2007 @ 15:00:26 #27
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_52390710
is het geen droppie we gaan zaterdag bij hem kijken en waarschijnlijk gewoon lekker meenemen



ow dit was dus knor (sorry danny nu zit je met het cavatopic in je active )
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_52391560
Wat een leukerd Lekker hip kapsel! Maar je gaat 'm hopelijk niet in zn uppie houden he?
I had a signature once. It was awful.
  Admin woensdag 15 augustus 2007 @ 15:59:32 #29
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_52392773
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 15:24 schreef zoeperzazke het volgende:
Wat een leukerd Lekker hip kapsel! Maar je gaat 'm hopelijk niet in zn uppie houden he?
hij is gecastreerd, moet nog heel eventjes alleen blijven (tot begin sept), maar daarna gaat ie lekker de dames uit elkaar houden en vergezellen
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_52393394
Mweheheh. Rod Stewart cavia
  woensdag 15 augustus 2007 @ 16:41:22 #31
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52394359
!!
Wat een cutie !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 15 augustus 2007 @ 17:48:43 #32
165251 Noorseviking
Tergende Viking 2.0
pi_52396353


Dit is Saartje zij is nu ongeveer 11 weken

edit* beetje onduidelijk foto betere kwaliteit foto volgende keer.
pi_52399570
2 weken geleden gingen de dames voor het eerst de tuin in ( Ik heb nog geen ren dus het is even behelpen.).

Erg leuk vonden ze het niet

pi_52413405
Knorretje wat een hippe caaf!!!

Oo Flower, het was vast nog ff wennen voor de caafs buiten maar ik weet zeker dat ze het heerlijk gaan vinden zeker met dat mooie gras!

De eerste keer dat Obelix naar buiten ging snapte hij het gras niet, totdat ie erachter kwam dat het eetbaar en lekker was
  donderdag 16 augustus 2007 @ 12:30:03 #35
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52419195
Zo, heb net weer even wat picjes gemaakt van mijn lieverds Saampjes gezellig op de fatboy! Gelukkig heeft Sjlebby niet zitten plassen, daar heeft ie sinds 2 weken ineens een handje van als hij in de gang loopt. Ben er alleen niet zeker van dat het plas is, het is namelijk heel wit en ziet er een beetje dikkig uit. Iemand die er meer van weet hier??

Hier komen de pics!!





















En een Sjlebby-mondje

To infinity…and beyond!
pi_52429475
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 12:30 schreef ivetje het volgende:
Ben er alleen niet zeker van dat het plas is, het is namelijk heel wit en ziet er een beetje dikkig uit.
uhm.... is het een mannetje?
  donderdag 16 augustus 2007 @ 18:36:17 #37
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52429770
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 18:23 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

uhm.... is het een mannetje?
Ja Ik dacht ook al dat ie was klaargekomen op mijn vloer, maar hij doet het echt elke keer Horny cavia!!
To infinity…and beyond!
pi_52430241
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 07:33 schreef inkie1010 het volgende:
Knorretje wat een hippe caaf!!!

Oo Flower, het was vast nog ff wennen voor de caafs buiten maar ik weet zeker dat ze het heerlijk gaan vinden zeker met dat mooie gras!

De eerste keer dat Obelix naar buiten ging snapte hij het gras niet, totdat ie erachter kwam dat het eetbaar en lekker was
Gegeten hebben ze inmiddels wel al van het gras ja. Ze zijn zoiezo een beetje lui en schuw, maar het gaat steeds beter.
pi_52431297
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 18:36 schreef ivetje het volgende:
Ja Ik dacht ook al dat ie was klaargekomen op mijn vloer, maar hij doet het echt elke keer Horny cavia!!
dan vraag ik me toch af wat jij voor vloer hebt
Maar ik zou het niet weten verder eigenlijk....
  donderdag 16 augustus 2007 @ 19:38:31 #40
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52431430
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 12:30 schreef ivetje het volgende:
Zo, heb net weer even wat picjes gemaakt van mijn lieverds Saampjes gezellig op de fatboy! Gelukkig heeft Sjlebby niet zitten plassen, daar heeft ie sinds 2 weken ineens een handje van als hij in de gang loopt. Ben er alleen niet zeker van dat het plas is, het is namelijk heel wit en ziet er een beetje dikkig uit. Iemand die er meer van weet hier??

Hier komen de pics!!
Wat een heerlijk stelletje!

Hier in huis heb ik een kleine overwinning behaalt. Simply vind het niet meer erg als Bassie tegen hem aan wilt kruipen als ie los loopt
Zou die ouwe knorrepot dan toch gaan inzien dat een vriendje best leuk is?
  donderdag 16 augustus 2007 @ 20:02:56 #41
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52432176
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 19:33 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

dan vraag ik me toch af wat jij voor vloer hebt
Maar ik zou het niet weten verder eigenlijk....
Laminaat in de woonkamer (heeft ie 1 "plasje" gedaan) en in de gang ligt op het moment nix. Gewoon beton met daaraan vastgeplakt wat resten van de onderkant van vloerbedekking. Misschien kietelt het aan z'n ballen

Queen_Minny : Fijn dat ie eindelijk wat bijdraait!! Hopen dat het zo blijft, dan kunnen ze misschien toch nog saampjes in 1 hok
To infinity…and beyond!
  zaterdag 18 augustus 2007 @ 21:34:56 #42
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52486143



Simply vind het toch wel een beetje eng.


Maar saampjes snacken is best gezellig...


Bassie durft niet zo goed naar de lof, maar dat knabbelbroodje smaakt ook prima.

Sinds gisteren zitten ze gezellig samen.
Beetje bekvechten om het voorbakje maar als je even niet kijkt kruipen ze toch tegen elkaar aan.
  zaterdag 18 augustus 2007 @ 22:57:38 #43
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52487973
Fijn dat het klikt Q_M !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52520744
Lisa net geborsteld: (Ze vond het niet zo leuk)



[ Bericht 6% gewijzigd door Flower-Ti-Amo op 22-08-2007 09:08:57 ]
pi_52522171
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 15:00 schreef Danny het volgende:
is het geen droppie we gaan zaterdag bij hem kijken en waarschijnlijk gewoon lekker meenemen

[afbeelding]

ow dit was dus knor (sorry danny nu zit je met het cavatopic in je active )
nou we hebben hem inmiddels Zijn haren stonden zo grappig omhoog vanwege de viezigheid (nu iets minder kuif maar wel een stuk aaibaarder, we hebben hem gekamd (en geknipt waar het echt niet meer ging)) Hij heb helaas nog wel last van schurft, dus zijn achterkantje is wat korsterig en kaal, maar we zien al wel hier en daar plekkies met nieuwe haargroei.

Hij vertoeft op dit moment nog in zijn uppie op de onderste verdieping, maar heb al wel kennis gemaakt met de dames in de ren en heb klanken gehoord tijdens die otmoeting die me tot nu toe wel verzekeren dat ze elkaar mogen. Nog een weekje of twee en we gaan het ook in de flat allemaal bij elkaar doen
pi_52523668
Spannend, echt heel fijn om te horen dat het allemaa goed gaat!! Maar je treft het wel he, met de schurft Nouja, hopelijk geneest alles snel en is het snel vergeten en kun je 100% gaan genieten!
I had a signature once. It was awful.
pi_52528255
quote:
Op maandag 20 augustus 2007 11:40 schreef zoeperzazke het volgende:
Spannend, echt heel fijn om te horen dat het allemaa goed gaat!! Maar je treft het wel he, met de schurft Nouja, hopelijk geneest alles snel en is het snel vergeten en kun je 100% gaan genieten!
ach wie weet hebben wse met de volgende meer geluk we willen nog 2 misschien drie zeugjes toevoegen en dan is deze flat vol. En het is dan wel niet handige in het begin een "schurfterige" cavia, maar ach ze herstellen er wel weer van. zal straks nog even wat foto's plaatsen van het stel
pi_52537285
Blijft altijd moeilijk, dat kiezen
Greep foto's van de afgelopen 2 weken


van mij, van mij... ik zeg je allemaal van mij


Wat nou gewassen worden... dat doe ik zelluf wel




Duo voeren door de jongste..


voor witlof kom ik mijn buis wel uit..


Wederom de jongste druk met de caafs (voor hem durfde ik nog geen caaf te nemen destijds, de oudste kijkt er niet naar om en hij doet echt alles voor ze)


Onze nieuwe bink




ook in bad


heel wat kambeurten verder... (en wat geknip waar het echt niet meer doorkambaar was)


De jongste maakte vanmorgen ontbijt


waar uiteraard flink van gesmikkeld werd


verdieping hoger werd het ontbijt ook goed ontvangen


en zo wonen ze op dit moment.. de dames hebben de bovenste twee verdiepingen, de heer heb het rijk beneden vooralsnog alleen
pi_52539663
Ik weet niet wat ik moet zeggen Knorretje.... Dit is zoooooo lief!! De caafjes, hoe de kinderen ermee bezig zijn, de liefde die eruit spreekt van de kinderen naar de caafs toe... helemaal
I had a signature once. It was awful.
pi_52542556
Oooh knor wat heb jij een caviaparadijsje
pi_52550597
quote:
Op maandag 20 augustus 2007 20:52 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik weet niet wat ik moet zeggen Knorretje.... Dit is zoooooo lief!! De caafjes, hoe de kinderen ermee bezig zijn, de liefde die eruit spreekt van de kinderen naar de caafs toe... helemaal
quote:
Op maandag 20 augustus 2007 22:15 schreef Dipkip het volgende:
Oooh knor wat heb jij een caviaparadijsje
tnx, we doen niet meer dan ons best voor de beestjes, hopelijk waarderen hun het net zo als jullie
pi_52552076
ziet er erg lief uit allemaal, Knorretje
  dinsdag 21 augustus 2007 @ 15:14:31 #53
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_52561172
Leuk Knorretje!
Mijn cavia's zijn na een zomervakantie op de camping, weer terug op hun oude plekje. Ze maken het prima!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_52629982


bij deze een fotootje van Barbabob met Loki op de achtergrond omdat het hier zo stil werd..
pi_52630648
Pfff, dus als we een update willen over Loki en Barbabob, is dé truuc om gewoon een paar dagen ons mond te houden?

Ik ga vaker stil zijn!
I had a signature once. It was awful.
pi_52634092

Jip & Janneke, de 'pleegcavia's' zijn de trotse ouders geworden van maar liefst 5 caviakindjes!

Ze zijn zo'n 2 uur geleden geboren, net toen zuslief en haar man even de deur uit waren. Ik ben uiteraard direct op kraamvisite gegaan! Wat onwijs schattig . Sommigen werden al door moeder tot de orde geroepen omdat ze te ver bij haar weg kropen. Ze ogen allemaal heel levendig, maken schattige piepgeluidjes en moeder blijft ze maar schoonlikken (en heeft zelf ook al even de tijd genomen om wat andijvie te eten). Vader loopt nog wat onwennig rond.

Zoals we het nu kunnen beoordelen zijn het 3 witte/lichte en twee zwart/bonte caviaatjes. Foto's plaats ik morgen, zuslief stuurt ze later door!

Nog belangrijke tips voor de kroost?

Beschuit met muisjes voor iedereen
pi_52634220
Tips? Erop letten dat ze binnen 24 uur echte moedermelk drinken. Die eerste 24 uur echte melk zijn cruciaal. Verder: weeg de baby's elke dag even. De eerste dag mogen ze afvallen, de tweede dag mogen ze gelijk blijven, maar vanaf dag 3 mag er alleen nog meer een gewichtstoename zijn. Een mooi geboortegewicht voor een vijfling ligt tussen de 65/70 en 90/100 gram (per stuk, natuurlijk).Het gewicht zegt in dit stadium bijna alles over de gezondheid van een uk.

Als het nodig is kun je hier foto's plaatsen van de geslachtjes, als je heldere foto's kunt maken, als je hulp nodig hebt met het seksen van de ukjes.

Gefeliciteerd en geniet er lekker van!
I had a signature once. It was awful.
pi_52634404
Thanks zoeperzazke, ik heb het direct even doorgebeld!
pi_52635265
Dilemma! Jip kruipt nu steeds bovenop Janneke terwijl zij op haar kleintjes zit. Dit lijkt me geen goede zaak, zuslief maakt zich zorgen en heeft nu besloten om Jip even apart te zetten. Is dit een wijze beslissing? Ik vind het zo zielig maar bovenop haar gaan liggen terwijl zij de jongen zoogt lijkt me ook geen goed plan... shit...
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 00:14:21 #60
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52637946
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 22:43 schreef twentemeisje het volgende:
Dilemma! Jip kruipt nu steeds bovenop Janneke terwijl zij op haar kleintjes zit. Dit lijkt me geen goede zaak, zuslief maakt zich zorgen en heeft nu besloten om Jip even apart te zetten. Is dit een wijze beslissing? Ik vind het zo zielig maar bovenop haar gaan liggen terwijl zij de jongen zoogt lijkt me ook geen goed plan... shit...
Tenzij ze straks nog een lading baby caafjes wilt is het inderdaad beter om Jip even apart te zetten.
Maar wel leuk dat kleine grut Zijn er al foto's?

Knor, wat een heerlijk huisje hebben jouw caafjes!

Nog even wat foto's van mijn mannen.
Ze zitten nog steeds gezellig saampjes en buiten wat gebekvecht gaat het helemaal goed. Alleen mag je niet zien dat ze tegen elkaar aankruipen, en samen even leuk poseren voor de foto zit er ook niet in.

Bas doet weer zn best om leuke smoeltjes te trekken.

G4ngst4h!


Kan ik dar flitsding ook eten?


Neus!

Simply blijft toch een korrepot.

Klein beetje nieuwsgierig ben ik wel hoor... Alleen mag jij dat lekker niet weten


Beetje slaperig


Nu is het mooi geweest, ik ga maffen!

Mijn mannetjes.
pi_52640621
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 00:14 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Tenzij ze straks nog een lading baby caafjes wilt is het inderdaad beter om Jip even apart te zetten.
Maar wel leuk dat kleine grut Zijn er al foto's?
Foto's zijn gemaakt en plaats ik later vandaag als zuslief ze aan me door heeft gestuurd (de accu van mijn camera was leeg verdorie).

Jip is onlangs gecastreerd dus daarover hoeven we ons gelukkig geen zorgen meer te maken. Hij begon alleen zo'n 2 uur na de geboorte Janneke te 'beklimmen' em bleef dat telkens doen. Leek ons niet echt goed in deze situatie, helemaal niet omdat er 5 babies onder moeder Janneke lagen terwijl ie dat deed. Of zijn wwe gewoon te bezorgd misschien?? Hij staat dus nu even apart. Vandaag nog maar even kijken hoe het gaat als we hem er weer bij in zetten, we willen paps ook niet vervreemden van zijn gezin natuurlijk.

SImply en Bas zijn ook moppies
pi_52640902
Wat is onlangs gecastreerd eigenlijk? Wel 6 weken mag ik hopen he?

Een zeug is vrijwel direct na de bevalling bronstig en kan dus gedekt worden. Een beer die erbij zit reageert daar dus op door haar te willen dekken; dat is heel normaal. Je kunt Jip vandaag of morgen gewoon terugzetten; dan is de bronst over en hebben we dat ook weer gehad.
I had a signature once. It was awful.
pi_52641147
Dat mag ik ook hopen, anders heeft de opvang in mijn ogen wel een forse fout begaan. Jip staat nu even apart, mocht hij inderdaad al 6 weken of langer geleden geholpen ziijn dan zetten we hem vandaag of morgen gewoon weer terug bij de happy family. Zo niet, dan moet ie dus nog even alleen blijven. Wel schandalig dat ze daar niet even op gewezen hebben als het echt zo is dat ie nog maar net gecastreerd is. Dan bestaat nu gewoon de kans dat Janneke alweer een nestje tegemoet kan zien. Dat zou echt te zielig zijn.
pi_52641454
Ik mag hopen dat er gewoon 6 weken tussen gezeten hebben, anders heb je wel een probleem nu. Hou er in ieder geval voor alle zekerheid rekening mee; schrijf de datum van vandaag op. Als ze nagdekt is zou je tegen de tijd dat de baby's bij mama wegmogen weer wat in haar buik kunnen beginnen te voelen.

Overigens is het dekken ook iets wat onvruchtbare beren doen hoor, ze bereiken er alleen niks mee. Als een zeug bronstig is dan hangt er gewoon een specifiek luchtje om haar heen waar beren op reageren, en haar proberen te dekken. Sommige castraten, die zeugen gewend zijn, trekken zich er niks vaan aan en slapen rustig door, maar anderen raken nog wel hitsig en willen dekken. Jip is nog maar kort gecastreerd en nog niet gewend om in een groot zeugengezelschap te leven dus voor hem is iedere bronst weer heel erg spannend, en wil hij er wel bovenop

Een bronst duurt zo'n 24 uur dus als je dat er tussen laat zitten en Jip 6 weken geleden gecastreerd is kun je hem er dus vanavond gerust bij zetten. Als je hem er ook bij laat zitten, moet je wel opletten dat als eventuele beertjes in het nest opgroeien, hij niet lelijk naar z egaat doen. De eerste 2 a 3 weken hoef je je daar niet zo druk om te maken, maar de laatste week wel.
I had a signature once. It was awful.
pi_52642995
Hij blijkt bijna vier weken geleden te zijn geholpen... Absoluut nog niet veilig dus. Ik hoop maar dat het goed is gegaan gisteren en dat ze niet nu alweer in verwachting is! Jip is in elk geval apart gezet.

En dan nu, de eerste foto



Wat zijn ze toch schattig!!! Als het een mannetje is dan wil ik zo graag die meest rechtse
pi_52643267
Wat grappig, wit roodoogjes.

De kans dat een beer na 4 weken nog vruchtbaar is is erg klein (er zijn ook da's die 4 weken als richtlijn geven), maar nog niet uit te sluiten. Je hoeft er du sniet vanuit te gaan dat ze gedekt is, maar je moet er wel rekening mee houden dat het kan. Maar maak je niet teveel zorgen, de kans is dus in principe klein
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 12:14:37 #67
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52646089
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 10:07 schreef twentemeisje het volgende:
Hij blijkt bijna vier weken geleden te zijn geholpen... Absoluut nog niet veilig dus. Ik hoop maar dat het goed is gegaan gisteren en dat ze niet nu alweer in verwachting is! Jip is in elk geval apart gezet.

En dan nu, de eerste foto

[afbeelding]

Wat zijn ze toch schattig!!! Als het een mannetje is dan wil ik zo graag die meest rechtse
!
Die zwarte
Die witte
Die rechter
Mams
Allemaal!

Wat een droppies zeg.
pi_52646175
Ik ga er nu weer naartoe om ze te bewonderen!
pi_52671019
Gisteren de hele meute gewogen en ze wegen allemaal net iets meer dan 70 gram. Helemaal goed dus lijkt me . Ik val in herhaling maar wat is het toch enorm leuk om zulke miniatuurtjes door de kooi te zien huppelen . Moeder Janneke doet het ook helemaal prima! Heb het wel te doen met papa Jip, die staat nu apart van zijn gezinnetje. We houden hem nog een week apart, dan is zowieso de vier weken termijn voor die sterilisatie verlopen. En dan maar hopen dat het een paar uur na de bevalling niet al gelijk raak was...

Meer foto's volgen nog! (we proberen nog foto's van de geslachtjes te nemen als we er met het seksen niet helemaal uitkomen)
pi_52672592
Net na de geboorte!




(tijdens het verschonen van de kooi even in een bakkie)


  zondag 26 augustus 2007 @ 22:02:47 #71
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52710300
Ik wil een hangmatje kopen voor Tinus en Sjlebs, maar kan ze niet vinden bij de dierenwinkel. Nu heb ik hier volgens mij ooit ergens iets gelezen over online bestellen? Iemand enig idee welke site dat is? Thanx
To infinity…and beyond!
  zondag 26 augustus 2007 @ 22:45:04 #72
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52711976
Baby-update

Alle kleintjes maken het uitstekend! Ze zijn helemaal niet afgevallen en al 15-20 gram aangekomen! Ze eten en drinken heel goed, geweldig om te zien hoe ze al aanvallen op een blaadje andijvie . Ze rennen ook al als idioten door de kooi heen en weer, met af en toe een bokkesprongetje er tussendoor. Moeder Janneke doet het ook prima en we knuffelen vader Jip extra veel nu ie van zijn gezinnetje is gescheiden. Wat is dit fantastisch om mee te maken, dat kleine grut is zo vertederend .
pi_52718954
quote:
Op zondag 26 augustus 2007 22:02 schreef ivetje het volgende:
Ik wil een hangmatje kopen voor Tinus en Sjlebs, maar kan ze niet vinden bij de dierenwinkel. Nu heb ik hier volgens mij ooit ergens iets gelezen over online bestellen? Iemand enig idee welke site dat is? Thanx
Geen site, even een mailtje sturen naar jolanda_bravenboer [at] hotmail.com
I had a signature once. It was awful.
pi_52718962
Twentemeisje, fijn dat het allemaal zo goed gaat! Baby's zijn zoooohooohoooo leuk om naar te kijken, je kunt er wel de hele dag bijhangen!
Bij mijn Quartz zijn nu kleine schopjes en bewegingen te voelen in de buik. Dat is zoooo mooi.... Hoe dat zich ontwikkelt... en dan als je je handen om die buik sluit die zachte bewegingen 19 september ongeveer is ze uitgerekend, ik kan haast niet wachten...
I had a signature once. It was awful.
pi_52724669
Misschien gaat het hele proces over een week of 9 alweer van start zoeperzazke . En ik kan er inderdaad ook wel de hele dag naar kijken, zo leuks is het om te zien.

Nog wat fotootjes van de zaterdag:







pi_52728435
Lieieieif! Heb je de geslachten al uitgevogeld?
I had a signature once. It was awful.
pi_52734092
Die drie witte kontjes naast elkaar vind ik zoooo schattig!

Nog niet, wel geprobeerd uiteraard, met plaatjes ernaast van hoe het er uit zou moeten zien . We komen er echter nog niet uit, ze lijken allemaal van hetzelfde geslacht te zijn maar dat lijkt me toch wel erg sterk. Die zwart-bonte moet gewoon een mannetje zijn!

Ik ga nog wel even fotootjes maken en ze hier posten. Misschien kom jij er wel uit.

Slechte kwaliteit, maar toch leuk. Nog geen 48 uur oud maar al lekker aan de andijvie met mams!

[ Bericht 14% gewijzigd door twentemeisje op 27-08-2007 19:36:10 ]
pi_52759162


Gief tomaat!!
pi_52759192
lokilokilokilokilokilokiloki! Gimme ze tomatoez!!!!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 28 augustus 2007 @ 22:11:06 #80
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52765574
quote:
Op maandag 27 augustus 2007 08:23 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Geen site, even een mailtje sturen naar jolanda_bravenboer [at] hotmail.com
ga meteen even mailen Thanx!!
To infinity…and beyond!
  woensdag 29 augustus 2007 @ 01:15:57 #81
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52770127
quote:
Op dinsdag 28 augustus 2007 18:32 schreef Lyssa het volgende:
[afbeelding]

Gief tomaat!!
Ai had fight. U shld see other guy.
Heerlijk die vieze bekkies na het tomaatje eten.
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 11:20:04 #82
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_52835776
Zijn die mandjes, die sommigen hier hebben, oke?
Ik bedoel, wennen cavia's daar wel aan, of alleen die van jullie?
Waar kan je ze kopen?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_52836419
Ik heb mijn mandje van Desiree (Knoevel) gekregen, maar ze zijn gewoon te koop bij de dierenwinkel. Ze zin lekker stevig, ze eten er niet echt van, en makkelijk schoon te wassen. met witte print 7,95, met tijgerprint 9,95 geloof ik.

SNURK!!!

I had a signature once. It was awful.
  maandag 3 september 2007 @ 10:06:16 #84
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52911139
Wij hebben vanmorgen een reisje Zeewolde gemaakt met de kinders
Asterix had opeens wél open wondjes, heel zn rug kaal, en de dames hadden het opeens ook. Dus mochten ze mee naar tante DA.
Bijna 100 euro lichter, en schurft en luis rijker
DA blonde vrouw met krullen dacht dat het goed kon dat de dames het mee hebben genomen uit de opvang, dus ook voor de 4 cavia's van Anka hebben we gelijk Stronghold meegenomen. Straks Carla maar even mailen dat ze beter dr ren even goed checkt.
Maar met 2 weken zou het beter moeten gaan, dus daar hopen we dan maar op

Denk je die cavia verdorie een plezier te doen met 3 vriendinnen, maken ze hem hardstikke ziek Foto's zal ik jullie besparen, want tis niet echt een mooi gezicht
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52911775
Vertel eens medecavialiefhebbers, welke naam zal ik dit moppie geven? Het is een beertje en zijn vriendje (als de koppeling over een week of 3 tenminste goed verloopt) heet Jip...





Ik vind Jip & Joep wel leuk klinken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke combinaties te bedenken .

[ Bericht 2% gewijzigd door twentemeisje op 03-09-2007 10:59:48 ]
pi_52911951
Nonneke, als ze zveel last krijgen heeft Knoevel een aantal fijne producten om het leed te verzachten. tegen de luis werkt de luis-weg shampoo en de dectomax prima, maar schurft moet wel worden behandeld met DA-producten. Wel kun je de huid wat vettig houden met bv de cacaobutter zodat de huid niet zo trekt, wat jeuk veroorzaakt.

Twentemeisje; wat een lieve foto's.... Voor een naam heb ik vene geen inspiratie, ik ben me zelf al suf aan het bedenken aan namen voor mijn hoogzwangere Quartz. Over 2 weekjes heb ik ook baby's
I had a signature once. It was awful.
pi_52912452
Lastig hè leuke namen

Nog een schattige foto van 2 broertjes van Jip. Voor zover we nu kunnen zien bestaat het nestje uit 4 beertjes en 1 zeugje. Blijft lastig dat seksen, maar met een fotovoorbeeld ernaast is het geloof ik gelukt nu .



"Joep" (laten we hem voorlopig maar even zo noemen) is de kleinste van het stel met een gewicht van 100 gram na 10 dagen. Hij eet erg goed, zowel hooi als groenvoer en is erg levendig. We zetten hem regelmatig even apart met moeder Janneke om ongestoord te kunnen drinken en ik heb niet het idee dat hem iets mankeert. Is zo'n laag gewicht aanleiding voor zorgen als het er voor de rest gewoon goed uitziet? Hij groeit ook iedere dag wel iets.
pi_52913328
Zolang hij aankomt en actief en levendig is hoef je je geen zorgen te maken. Dit is gewoon het nadeel van een vijfling; er zit vaak een redelijk verschil tussen de zwaarste en de lichtste. KOmt wel goed
I had a signature once. It was awful.
pi_52955462
"Joep" is nu twee dagen later 120 gram, 10 gram per dag aangekomen. Nog 18 dagen dagen in dit tempo door en meneer zit op de 300 gram 'grens'
pi_52955487
goedzo!
I had a signature once. It was awful.
pi_52975545
Ik maak me zorgen

Onze 'kleine' druktemaker Rita is sinds afgelopen zaterdag niet meer haar lekkere eigenwijze/inhalige zelf. Ik zag zaterdag al dat ze zich steeds verstopte achter het huisje, niets voor haar. 's-Middags merkte ik dat ze haar stukje witlof niet zo snel wegkreeg, ik dacht meteen aan haar tandjes. Voor de rest was ze wel levendig, hing ook in de hekken voor haar witlof, het enige was dat ze het niet zo snel wegkreeg en dat ze af en toe in een hoekje zat (niets voor haar, is altijd haantje de voorste).

Afgelopen maandag gingen we naar de dierenarts maar die zag niets aan haar gebit, ze kneep zowat haar buik fijn maar merkte daaar ook niets aan. We moesten het aankijken.

Omdat er niets verbeterde zijn we gisteren terug gegaan, weer naar het gebit kijken, andere dierenarts erbij gehaald, beestje meegenomen naar een andere kamer. Goed ze komen beiden terug en volgens hun was het zo dat de voortandjes toch iets naar achteren groeiden waardoor haar tongetje te weinig ruimte kreeg bij het kauwen, ze wilden haar graag daar houden om onder narcose haar tandjes bij te slijpen (ze was te wild om het zonder narcose te doen).
Gisteravond haalden wij haar op ze had pijnstilling gehad en volgens de assistente moest ze vandaag gaan eten anders moesten we weer bellen.

Rita is nu helemaal uit haar doen. Eten doet ze vooralsnog niet uit zichzelf. Gisteravond zat ze wat gekke bekken te trekken (logisch). Ze loopt rond, probeert af en toe wat hooi te pakken maar het lijkt wel alsof ze het niet naar binnen krijgt. Vanochtend hebben we haar met een spuitje speciaal vloeibaar voedsel gegeven met wat vitamine C (van de dierenarts) omdat we weten dat de darmen van een cavia niet stil mogen komen te liggen. Ik ben zo bang dat de dierenarts het bij het verkeerde eind heeft maar weet zo zelf ook niet wat er nog verder aan de hand kan zijn. Rita is zo'n speciale druktemaker die je door het hele huis volgt en tegen je aan springt, zo'n hele speciale cavia, het is zo erg om haar nu zo te zien.

Wie weet wat het kan zijn, of ben ik te ongeduldig en moet ik vandaag even afwachten.

Sorry dat ik niet op julllie allerliefste foto's reageer. Ik lees regelmatig maar heb niet altijd tijd om te kijken. Ik was net van plan om te reageren op al die lieve foto's en aanwinsten maar nu komt dit tussendoor.

Een verdrietige Calioppe

Rita zoals het hoort...
IMG]http://i111.photobucket.com/albums/n158/Amparo_01/IMG_0030.jpg[/IMG]
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_52976414
Ik zou toch nog vooe een third opinion gaan. Dit verhaal van de tandjes heb ik nog nooit gehoord.... Het is veel waarschijnlijker dat het de kiezen zijn. En echt, een heel klein stukje kan al genoeg zijn om ernstige problemen te veroorzaken! Ook kan het zijn dat ze een keelontsteking heeft of een abces in die zone.

Aangezien ze nauwelijks zelf nog eet, is het van belang dat ze ieder uur wordt bijgevoerd, zoveel ze lust. Ik neem aan dat je Critical Car ehebt, als je zegt dat er al vitamine C bij zit (Science Selective is het andere dwangvoer zonder vit C). Je kunt er evt ook druivensuiker doorheen mengen voor wat extra energie. Maar ieder uur bijvoeren, ook 's nachts, is het allerbelangrijkste. Ze moet eten, eten, eten.
Ik zou denk ik ook proberen om te kijken hoe ze reageert op pijnstilling. Vraag je da om een flesje Carprofen en begin eens met 0,3 a 0,4 ml tweemaaldaags te geven. Als het keelpijn is, kan ze enorme baat hebben bij Carprofen.

Dat ze onder narcose is geweest voor de tandjes vind ik trouwens absurd, hoe paniekerig een cavia ook is, met een geode assistente kan dat prima zonder. Een verzwakte cavia moet juist zo veel mogelijk onder narcose vandaan worden gehouden omdat dat veel effect heeft op de darmen, die toch al moeite hebben met alles. Er zijn daarom ook DA's die zonder narcose kiesjes bijvijlen met behulp van een speciale klem. Liever tien minuutjes stress dan een zware narcose die de darmen stil legt. Heeft ze wel gasnarcose gehad, of spuit?
I had a signature once. It was awful.
pi_52976719
Zoeperzazke bedankt voor je snelle antwoord. De kiesjes is al naar gekeken maar daar was ook niets aan te zien. Ik zit zelf ook hard aan een second opinion te denken. Als ik alles zo terug kijk heb ik geen goed gevoel bij wat er gebeurd is. Ik heb in het verleden een cavia gehad waarvan de tandjes regelmatig bijgeslepen moesten worden omdat die niet goed op elkaar pasten en zij hoefde nooit onder narcose (was overigens bij dezelfde dierenarts maar toen met een andere arts). Ze heeft overigens een gasnarcose gehad. Ik voel me nu gewoon schuldig, heb zowat het gevoel alsof het nog erger geworden is dan het al was.

Net stond ze overigens weer vooraan toen ik de witlof uitdeelde (ik blij) vervolgens lijkt het wel alsof ze het gewoon niet vast kan pakken met haar bekje. Ze laat het dan vallen en loopt dan zielig weg, grrr, dit is zo frustrerend..
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_52976918
Ja, dat zijn toch typisch symptomen van kiesjes, ook het gekke bekken trekken bij het eten... Het spijt me voor je dierenarts, maar er moet gewoon echt iets aan die dingetjes zitten. En zoals gezegd, soms hoeft het maar een heel klein haakje te zijn, nauwelijks met het blote oog zichtbaar. Het feit dat ze haar witlof wel aanpakt geeft gewoon aan dat er niks mankeert aan de wil om te eten, dus de darmpjes doen het nog.

Voel je niet schuldig, daar heb je niks aan, want jij wil het beste voor je beestje dus dat is niks om je schuldig over te voelen. En gasnarcose is vele malen beter dan spuitnarcose, dus dat is ook positief.

Ik weet niet waar je woont? Misschien kan ik even kijken of ik een goede DA in de buurt weet.... En als de da naar de kiesjes kijkt, zorg da dat hij eerst met een spuitje water de kiesjes schoonmaakt (vaak zit er wat smurrie rondom). Misschien kun je ook vragen of je zelf mag kijken naar de kiesjes, dan weet je het ook.

Heel veel succes en sterkte, mijn duimpjes liggen in de knoop!

Probeer trouwens oo eens brokjes hardvoer te weken in kittenmelk ter afwisseling, als ze dit wegkrijgt. Ook kun je eens wat gras plukken en kijken of ze dit kan eten. In gras zit een stofje dat de kiezen doet slijten, dus dat is ook iets goeds.
I had a signature once. It was awful.
pi_52977315
Ik woon in Den Haag, heb in het verleden inderdaad gezocht naar een dierenarts met net iets meer verstand van cavia's maar die was moeilijk te vinden. Het zou fijn zijn als jij misschien iemand weet.

Alvast bedankt voor je al je hulp en suggesties.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_52977401
Ik heb alvast deze gevonden in zoetermeer, qua afstand nog te doen...

Dierenkliniek De Leijens
A.C.M. van Zetten
K.W. Dronkert
J. van Os
Brechtzijde 5
2725 NR Zoetermeer
tel. 079-3460214 en 079-3312769
Uitsluitend op afspraak
Kliniek open van 08.30-20.00 uur
Altijd spoeddienst; avond/nacht en weekend roulerend met buurtpraktijken

Dierenarts van Zetten is erg goed met cavia's.
Ook werkt er nog een mevrouw die erg goed is met cavia's, maar daar weet ik de naam niet meer van.
Hierboven staan trouwens maar 3 namen van artsen, maar er werken er meer.
I had a signature once. It was awful.
pi_52977576
Dit is het dichtste in de buurt wat ik gevonden heb. Ik ken zo vlug niet zoveel mensen in den haag zelf helaas....
I had a signature once. It was awful.
pi_52977618
Ah, ik kom deze ook nog tegen. http://www.dapypenburg.nl/ Dit is de dierenarts waar www.theicecavies.nl altijd heen gaat.
I had a signature once. It was awful.
pi_52977718
Ok, en last but not least deze nog: http://www.keerhoeve.nl/ De kliniek in Voorschoten, daar komt een vriendin van mij heel regelmatig, die heeft daar al zware ingrepen succesvol laten uitvoeren, zoals een oog verwijderen na een glaucoom. Degene die hier altijd heen gaat: www.caviastaldandelion.nl
I had a signature once. It was awful.
pi_52978442
quote:
Op maandag 3 september 2007 10:06 schreef Nonneke het volgende:
Wij hebben vanmorgen een reisje Zeewolde gemaakt met de kinders
Asterix had opeens wél open wondjes, heel zn rug kaal, en de dames hadden het opeens ook. Dus mochten ze mee naar tante DA.
Bijna 100 euro lichter, en schurft en luis rijker
DA blonde vrouw met krullen dacht dat het goed kon dat de dames het mee hebben genomen uit de opvang, dus ook voor de 4 cavia's van Anka hebben we gelijk Stronghold meegenomen. Straks Carla maar even mailen dat ze beter dr ren even goed checkt.
Maar met 2 weken zou het beter moeten gaan, dus daar hopen we dan maar op

Denk je die cavia verdorie een plezier te doen met 3 vriendinnen, maken ze hem hardstikke ziek Foto's zal ik jullie besparen, want tis niet echt een mooi gezicht
wat zielig
ik vraag me trouwens af of vlooien van de kat op de cavia kunnen overspringen want heb het idee dat mn caafjes zich meer krabben al zijn de katten nu wel vlo vrij.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_52978544
Volgens mij is het in principe wel mogelijk, al hoor je het niet vaak. Als je twijfelt, kun je even bij de da langsgaan....
I had a signature once. It was awful.
pi_52978954
misschien maar doen,ik ben nu niet thuis maar morgen zie ik ze weer en dan kijk ik wel ff hoe het zit.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_52979243
Zoeperzazke, heel erg bedankt voor de adressen, hier heb ik echt wat aan!

Ik laat jullie weten hoe het verder gaat.

Nog even de foto van Rita zoals ik haar het liefst zie, lekker ondernemend onder de bank gekropen maar wel zo dat ze alles in de gaten kan houden


en nog eentje van de kleine inhaligerd, ik hoop dat het gauw beter gaat met deze 'dame'
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_52979327
Het is een heel mooi caafje, echt een superlief snoetje. We horen wel wat je gaat doen met de dierenartsen.. Hier draaien de duimpjes in ieder geval!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 6 september 2007 @ 12:15:46 #105
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52979457
Zo weer even een update vanuit de Ziekeboeg

Het lijkt iets rustiger te worden, ik had gister het idee dat Asterix zn rug er al een stuk rustiger uitzag, en Pucca dr huidje was weer meer rozig dan rood. dus dan kan ik langzaamaan iets gaan smeren tegen de jeuk denk ik zo
Eergister waren ze nog wat huiverig toen ik het deurtje open deed om te voeren, ze wouden wel een beetje fluiten maar zeker niet van harte, ook hadden ze het ruifje rechtop laten staan (mja klinkt dom misschien ) normaal ligt die met 10 minuten om. Gelukkig hadden ze hem gisterochtend omgegooit En toen mn moeder en ik thuis kwamen na het boodschappen (het hok staat zegmaar tegen de schutting aan de straat kant, wij parkeren de auto daar) was het bijna een concert, we konden ze op de hoek nog horen
Ik ga ze zo (als het droog is ) weer een hapje groenten brengen en dan merk ik wel weer hoe ze zich vandaag voelen

Ik wou trouwens citroen geven voor een extra vit C boostje, maar dat hadden ze dus laten liggen Geen citroen meer please Iemand anders een goed idee voor iets met veel Vitamine C ? ja sinaasappel, dat proberen we vanaaf, maar verwacht hetzelfde effect als bij citroen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52979599
paprika en witlof Citroen lusten ze idd niet echt, als ze daar een hap van nemen trekt een cavia écht een zure bek Sinaasappel gaat normaal gesproken beter.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 6 september 2007 @ 12:25:21 #107
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52979684
quote:
Op donderdag 6 september 2007 12:21 schreef zoeperzazke het volgende:
paprika en witlof Citroen lusten ze idd niet echt, als ze daar een hap van nemen trekt een cavia écht een zure bek Sinaasappel gaat normaal gesproken beter.
Paprika en Witlof krijgen ze zowat elke dag al Ja ik neem straks 1 sinaasappel mee uit de winkel, dan hoef ik niet teveel weg te gooien als ze het niet lusten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52979787
fijn dat het beter lijkt te gaan.
ik geef mijn caafjes vitamine c tabletjes die ik zelf ook wel eens neem.
met sinasappel vind zeker Frasa ze erg lekker.
maar ze gaat daarna wel altijd gelijk een hap hooi of wat drinken nemen

hoest eigenlijk me anka der caafjes?
hopelijk hebben zij nergens last van.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 6 september 2007 @ 13:52:03 #109
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52981314
Ik geef ze ook eens in de zoveel tijd een vitamine-c tabletje van roter. Ze zijn er hier gek op

De hangmat wordt inmiddels ook redelijk gebruikt. De eerste keer erin was even eng, Tinus zat helemaal te trillen en wist niet hoe snel hij eruit moest springen Maar ze gaan er nu allebei vanzelf in liggen en vanmorgen bleef Sjlebby zelfs gewoon erin liggen toen ik eten ging geven. Zal binnenkort eens kijken of ik een paar kiekjes kan maken van de mannen in de hangmat!
To infinity…and beyond!
pi_52981590
Calioppe, veel sterkte met Rita! Wat een moppie, ik hoop dat het snel weer beter gaat!

Nonneke, fijn dat het beter gaat met Asterix en Pucca!!

Ik heb nog een vraagje voor de kenners: is het normaal dat babycaafjes (vandaag 2 weken oud) elkaar (ongeacht geslacht) al beginnen te "bestijgen"? Het zal wel geen kwaad kunnen gezien ze nu nog niet vruchtbaar zijn, maar het lijkt me zo vroeg!
pi_52984164
Ja, dat is normaal. Goed in de gaten houden en goed blijven wegen. Als ze erg druk bezig zijn, kun je ze met 3,5e week ook wel weghalen, maar dan moeten ze wel 275 gram wegen. Nu maakt het voor jou niet heel veel uit, maar ik vind wel dat je desondanks caafjes pas met 300 gam moet laten verhuizen en niet minder. Wel eerder bij mama weg, maar dan in een apart hok wachten tot ze zwaar genoeg zijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_52997717
Hoe is het met Rita??
I had a signature once. It was awful.
pi_53013469
Mijn vriend is vandaag met Rita naar de dierenarts van praktijk Ypenburg geweest (nog bedankt voor de tip Zoeperzazke). Deze dierenarts zag niets bijzonders aan de tandjes en kiesjes van Rita, haar verklaring was dat het wel vaker voorkomt dat cavia's na een narcose een paar dagen niet willen eten. Dus... doorgaan met dwangvoederen.

Het lijkt af en toe wel of Rita boos op ons is en daardoor niet wil eten, het is soms best een strijd om het spuitje haar bek in te krijgen maar als het eenmaal gelukt is dan eet ze wel (gelukkig).
Af en toe zien we haar rondscharrelen in het zaagsel rondom de voerbak, ik hoop dan dat ze wat korreltjes naar binnen werkt. Soms zit ze even met haar neus in het hooi te porren en hoop ik dat ze eindelijk eens een strootje naar binnenwerkt. Witlof neemt ze een paar piepkleine hapjes van en laat ze vervolgens liggen... zucht. Het is allemaal nog steeds frustrerend; waarom eet ze nou niet.
We gaan stug door met voeren en hopen dat die kleine dreutel eindelijk eens uit zichzelf begint met eten
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_53013850
Ok, als er zoveel da's niks aan de kiesjes zien, dan moet het bijna wel. Waar ik nu aan zit te denken:

Maak een rontgenfoto. Cavia's die na de (gas)narcose niet willen eten is onzin, zeker met een gasnarcose moeten ze het toch binnen 24 uur uit zichzelf gaan doen. Ik krijg ineens heel nare ideeën (sorry als ik je bangmaak) dat er toch in het spijsverteringsstelsel iets fout zit. Arme Wuppie van Ries Amaris bv had een immense tumor in zijn maag en wilde ook ineens niet echt meer eten. Er zou een ophoping in de maag kunnen zijn gekomen die de boel blokkeert.
Heb je wel de indruk dat er een evenredige hoeveelheid keutels uitkomt, van het voer dat er aan de voorkant ingaat?

Heeft een van de da's naar haar buikje geluisters? Zelf kun je dit ook redelijk doen: leg je oor een seen tijdje op haar buikje. Hoor je heel veel gepruttel, een beetj, of is het ijzig stil? Veel wild geprrrrrrrrrrrrruttel uit de buik kan duiden op veel gasvorming, ijzige stilte op darmen die niet actief zijn (= gevaarlijk).

Verder denk ik nog steeds dat je eens moet proberen om een flesje carprofen te halen om te zien wat een kleine hoeveelheid pijnstilling met haar doet. Dat is de beste manier om erachter te komen of ze door pijn in haar lichaam belemmerd wordt om te eten.

Verder goed blijven doorgaan met dwangvoeren, ook 's nachts, aangezien ze zo weinig eet uit zichzelf heeft ze dit zwaar nodig om in leven te blijven en niet te verzwakken voor een evt operatie of wat er dan ook nog komen gaat.
I had a signature once. It was awful.
pi_53013900
Je zou je verhaal trouwens ook eens kunnen posten op het Knoevelforum, www.knoevel.net/forum , daar kun je misschien nog andere waardevolle tips krijgen, want ik weet het ook niet zeker... als gekke bekken trekken en niet eten, niet de kiesjes zijn... dan ken ik er zo ook niet veel ervaringen mee. Misschien dat er op Knoevel nog iemand iets weet....
I had a signature once. It was awful.
pi_53029418
We hebben nu een klein beetje hoop. We zijn nog steeds bezig met dwangvoederen maar vanochtend dook Rita zelf de voerbak in, joeg zelfs andere caviaatjes weg (ja, ja, dat is typisch Rita). Ze zat echt te zoeken naar korreltjes. Daarna dook ze weer de hooiberg in om strootjes te zoeken. Het is ons nog niet duidelijk of ze dan echt iets naar binnen krijgt en eet of dat ze bijvoorbeeld de korreltjes oppakt maar niet verder naar binnen werkt. Wat ons hoopt geeft is dat ze dus wel trek heeft en pogingen gaat doen, en natuurlijk dat ze haar eigen (terror)karkakter weer meer laat zien. Dwangvoeren doen we nog steeds waarbij we ook merken dat ze trek heeft en ook kauwt, het gaat goed naar binnen.
Over haar buikje: de eerste keer dat ze bij de dierenarts was kneep deze behoorlijk in haar buikje en luisterde ze ook. Hierbij trof ze niets bijzonders aan. Verder ziet ze er erg goed uit, ze valt niet af, de oogjes staan goed, de vacht is goed. Ik durf dus momenteel niet aan enge scenario's te denken. Momenteel heb ik het idee dat het voorzichtig de goede kant uitgaat. Wordt vervolgd...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_53085641
Hoe is het nu met Rita?
Ik volg dit topic nog steeds hoor . Ik blijf cavia's helemaal geweldig vinden. Zodra ik op mezelf woon, neem ik er twee.
Gisteren vertelde een vriend van me dat hij een logeetje had: de cavia van z'n buurmeisje dat op vakantie was. Die vriend van me heeft twee katten en ook al keken die katten niet naar de cavia om, dat beestje vond het maar niks, dus de cavia is twee weken lang amper de kooi uit geweest. Hij heeft hem een paar keer door de gang laten rennen maar dan glipte ie steeds onder de gordijnen. Het is een heel schrikachtig beestje. Maar ik was er gelijk helemaal verliefd op . Helaas paste ie niet in m'n tas.


Z'n nageltjes waren niet te lang, niet zo lang geleden geknipt. Geen rare plekjes op de huid, het was mooi roze, mooi wit haar, mooie heldere oogjes, mooie oortjes, mooi buikje . Heb hem even helemaal bekeken. Niet dat ik er verstand van heb, maar als ie er beroerd uit had gezien had ik hem gewoon ontvoerd. Hij had alleen een beetje een viesbruine plek bij z'n kont, alsof ie diarree had gehad, maar dan een heel klein beetje. Hij had ook geen diarree (hij zat lekker op m'n schoot te kakken), dus wat het was weet ik niet en hij stonk ook niet of zo. Hij rook lekker . Hij had stro in z'n kooi maar kreeg elke dag een pluk hooi, maar hij kreeg geen extra vitamine c en had in de twee weken dat die vriend van hem op hem gepast heeft één stukje appel gehad .
Maar ik heb ruim twee uur die cavia op schoot gehad, een tijdje los laten lopen in de kamer (katten even opgesloten). Hij wiepte alleen nooit volgens die vriend. Hij pruttelde en knorde wel soms, maar soms was het net alsof er wat dwars zat, dan zat ie een beetje te piepen terwijl hij helemaal star voor zich uit zat te staren. En het ene moment zat hij lekker te knorren terwijl ik hem aaide en plots begon hij dan met z'n achterpootje naar m'n hand te krabben en weg te springen en hoog te piepen. Geen idee wat ie had, maar ik ben ook niet zo bekend met al die geluidjes.
Maargoed, dat was Ozzy . Hij had grijze lipjes met een roze stip op de onderlip . En op een geven moment zat hij steeds m'n hand weg te duwen met z'n neus, en ik had geen idee waar hij nou last van had, maar dan moest je hem blijkbaar onder z'n kinnetje aaien .
En op een gegeven moment ging de telefoon, dat beestje schrok zich helemaal wezenloos, schoot m'n nek in, hing in m'n oorbellen en ik heb nu drie mooie krasjes op m'n borst . En toen begon ie aan m'n haar te knagen .
Anyways, CL meets Ozzy, ik vind ze geweldig . Jullie hebben dit waarschijnlijk dagelijks, maar ik moest even kwijt hoe geweldig dat beestje was .
The end.
.
Tap tap tap
pi_53089788
Een zilveragoutibont puufje

Calioppe, hoe is het met Rita?

Vandaag dag 62 in de zwangerschap van Quartz... het begint spannend te worden, had vannacht al gedroomd dat ze bevallen was....
I had a signature once. It was awful.
pi_53096516
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 09:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Vandaag dag 62 in de zwangerschap van Quartz... het begint spannend te worden, had vannacht al gedroomd dat ze bevallen was....
We verwachten natuurlijk wel foto's van de kleintjes, als alles goed gaat

Zucht... Babycaafjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53105729
Krijgen cavia's een wintervacht?
Want mijn ene cavia (een borstelhaar) was pas nogal aan het verharen, en ziet er nu een stuk pluiziger uit dan eerst
pi_53105994
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 21:26 schreef Xcalibur het volgende:
Krijgen cavia's een wintervacht?
Want mijn ene cavia (een borstelhaar) was pas nogal aan het verharen, en ziet er nu een stuk pluiziger uit dan eerst
Geen idee of ze echt een dikke wintervacht krijgen, maar mijn Yanou (ook borstel) ziet er in de winter ook wolliger/ pluiziger uit dan in de zomer.

Ze verharen nu wel erg op dit moment.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 11 september 2007 @ 22:02:58 #122
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53106855
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 21:26 schreef Xcalibur het volgende:
Krijgen cavia's een wintervacht?
Want mijn ene cavia (een borstelhaar) was pas nogal aan het verharen, en ziet er nu een stuk pluiziger uit dan eerst
Het is wel te hopen voor mijn cavia;s dat de vacht iig iets dikker is
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53106956
Cavia's die binnen zitten krijgen niet echt een wintervacht, maar reageren wel op de wisselende luchtvochtigheid en je zult het strakjes ook merken als de verwarming weer aangaat. Maar cavia's verharen in principe altijd. De ene keer meer dan de andere keer, er is niet echt een pijl op te trekken.
I had a signature once. It was awful.
pi_53107577
Ah ok .... het viel me ineens op, vandaar

Nog even wat anders, hij zit de laatste dagen steeds aan z'n kin / keel te likken ofzo, z'n vacht is daar echt best wel nat en ruikt naar speeksel. Ik heb niet de indruk dat hij kwijlt, hoewel hij wel problemen met z'n tandjes heeft.... D'r is verder niks te zien, behalve een natte vacht...

Iemand enig idee wat dit kan zijn, of waarom hij dit doet?
pi_53131926
Hier weer een update over Rita. Afgelopen maandag zijn we toch weer terug gegaan naar de dierenarts omdat ze nog steeds moeite heeft met eten. Gelukkig was de baas van de praktijk aanwezig (oudere dierenarts die ook al anderde caafjes van ons geholpen heeft) en voor het eerst is er een diagnose gesteld. Dit keer werd er een zwelling in haar rechterkaak geconstateerd (was blijkbaar vorige keren niet te voelen). Er is een rontgenfoto gemaakt maar daarop was niet te zien wat de zwelling was, het ging dus niet van het bot uit maar van de zogenaamde weke delen. Hij heeft met een naaldje wat materiaal uit de zwelling opgezogen maar daar kwam alleen bloed uit en geen pus, dus het is geen cyste. Wat het dan wel is: hij weet het niet. Met de apparatuur die hij heeft kan hij het niet verder uitzoeken, als de behandeling die hij ons voorstelt niet helpt moeten we volgens hem naar Utrecht (faculteit diergeneeskunde). We kregen antibiotica en pijnstilling mee. Het was een rare dag want we zouden die dag naar een bed en breakfast afreizen om even 2 daagjes ertussenuit te zijn. Ik heb de bed en breakfast gebeld en uitgelegd dat we een cavia meenamen, was geen probleem. Zodoende hebben we Rita met alle toebehoren meegenomen naar ons (overigens zeer geslaagde) vakantieadresje. Ook daar konden we haar voeren, medicijnen toedienen etc. Vandaag zijn we teruggekomen en wat ons opviel is dat ze heel blij is om weer terug te zijn bij de andere caafjes. Eten gaat nog steeds niet zoals het moet maar ze is wel levendiger dan vorige week, ik hoop dat de antibiotica aanslaat. Zoals met de dierenarts afgesproken bel ik hem morgen terug want hij is ook benieuwd hoe het verder gaat. Ik hoop echt dat de zwelling iets is wat met antibiotica te verhelpen is.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_53139138
Goed dat er eindelijk iets is gevonden, vervelend dat het onduidelijk is wat het precies is die zwelling. Hoop dat ze er snel weer bovenop is!

Ik heb mijn vorige cavia Freekje ook een keer meegenomen op vakantie. Die wilde niet meer eten na een ingreep aan zijn kiezen (onder narcose) en ik moest hem dus zelf voeren. We vertrokken twee dagen later met het hele gezin plus aanhang richting Luxemburg voor een weekje vakantie. Als Freekje niet mee had gekund dan was ik absoluut thuisgebleven. Maar hij kon dus mee en zodoende zag hij ook eens wat van Europa . En ja hoor, we hadden onze intrek in het vakantiehuisje nog niet genomen of meneer at weer gewoon!
pi_53175503
Weer een kleine update. De hokken moesten worden verschoond dus ik heb Quartz er waarschijnlijk een van de laatste keren uitgehaald met haar dikke buik, en gewogen. De teller sloeg maariefst door tot 1470 gram! Wat een buik... Er is dus al 450 gram bijgekomen, zoiets. Niet verkeerd!
Tijdens het verschonen zet ik de caafs meestal op het wikkelplateau, maar ik durfde bij Quartz niet het risico te lopen dat ze er vanaf zou vallen, dus ik heb haar even in een bakje gezet (ja, een oude groentela uit de koelkast). Dus hier nieuwe foto's, plus nog een paar lieve flatfoto's die ik gelijk maar even deel...

DIK!


Wel lief


Foto is erg vaag, maar pfffft, die buik!!


Snuffel over het randje...


En dit wordt dan het hok waarin ze mag gaan bevallen. Ziet er goed uit toch?


Twee lieve drinkfoto's. let ook op de uitpuilende buik rechts!


Aw, er hangt een druppel uit haar bekkie!


Papa Gone ligt te maaaaaaffen.... *snurk*




Heb ik iets van je aan ofzo? (buikje is een klein beetje zichtbaar)


En koe, die aan zijn teen knabbelt, zo'n lieve foto
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 14 september 2007 @ 20:11:26 #128
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53180465
Leuke foto's Zoeper En das toch hastikke goed gevonden van jou, een oude groentela

Wij gaan maandag nog even gezellig een tripje maken naar Zeewolde, gewoon voor de zekerheid. Van de week leek het alsof Pucca ook schimmel had (ik omschreef het aan de DA, roos etc), maar gister zag ze er weer wat netter uit, en zonder roos. Maar toch even just 2 be sure haar ernaar laten kijken.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53180640
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 20:11 schreef Nonneke het volgende:
Wij gaan maandag nog even gezellig een tripje maken naar Zeewolde, gewoon voor de zekerheid.
Als ze d'r zijn, kom je dan baby's kijken?
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 14 september 2007 @ 20:47:41 #130
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53181371
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 20:18 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Als ze d'r zijn, kom je dan baby's kijken?
Als je dat aanduft met de schurft en luis komen we uiteraard graag op kraamvisite even babys loeren We hebben wel om 8:50 al een afspraak, weet je het zeker ?

Ohw en we hebben die afspraak btw dinsdag
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53182049
ghehe, we spreken nog wel even op msn, tis ook afwachten wat quartz gaat doen. Schurft ben ik niet bang voor en luis zit ik toch middenin (ik kan nu even niks behandelen, wil geen risico nemen met de zwangeren), dus dat is geen probleem
I had a signature once. It was awful.
pi_53195185
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 16:43 schreef zoeperzazke het volgende:
En dit wordt dan het hok waarin ze mag gaan bevallen. Ziet er goed uit toch?
[afbeelding]
Lekker de ruimte

Mogen de andere caafs bij de bevalling blijven?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53203437
Jewel en Pipi blijven erbij ja. Jewel is al mama (van Onyx en Loki) en een hele lieve, zorgzame zeug. Pipi is super gehecht aan Jewel, dus die kon ik niet uit elkaar halen. Vandaar dat ik dit trio gevormd heb. Pipi zal de bevalling niet zo boeiend vinden gok ik, en Quartz met rust laten, Jewel zou nog wel eens kunnen gaan helpen.
I had a signature once. It was awful.
pi_53217160
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 20:11 schreef zoeperzazke het volgende:
Jewel zou nog wel eens kunnen gaan helpen.
Wat lief
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53222030
Heeft iemand ervaring met " kiezen slijpen? "

Yanou heeft nu weer problemen met het gebit.

- Ze wil wel eten, maar eet kleine beetjes of helemaal niet
- Zit slecht in haar vacht
- Eet geen vit. C pilletje meer
- Maakt rare kauwbewegingen

Ik moet haar nog even wegen, maar ik ga zowieso gelijk een afspraak maken bij de dierenarts.

(Ben al 3 maal eerder geweest, maar ze wilden er steeds niets aan doen, omdat ze nog goed at en haar ontlastig goed was).

Maar nu begin ik me echt een beetje zorgen te maken.

Overigens las ik dat die zogenaamde " haken " op de kiezen snel weer terug kunnen komen en dat ze dan om de zoveel weken weer onder behandeling moeten.

Zucht...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53223153
Als ze afvalt, dan is de kans groot dat er iets mis is met de kiezen.

In principe kunnen kiezen worden bijgevijld zonder narcose, maar er zijn nog weinig dierenartsen die dit aandurven helaas. Als je het laat doen, kies dan sowieso voor een gasnarcose. Een spuitnarcose is onverstandig bijd eze problemen omdat dat de darmen heeeel erg van slag laat raken en die zijn juist al van slag door de haken op de kiezen.

Of de haken teruggroeien ligt aan de oorzaak van de haken. Als ze een poosje ziek geweest is en daardoor minder heeft gegeten met als gevolg haakjes, dan is het eenmalig. Vaak wordt dit echter veroorzaakt door een verkeerde kaakstand en als het al ver doorgegroeid is, heeft de cavia ook wondjes in het bekje. Door de pijn eten ze na de operatie weer te weinig waardoor de kans dat het snel teruggroeit, ook groter is.
I had a signature once. It was awful.
pi_53244239
Heb morgen een afspraak gemaakt om 8.00uur.

Bij de andere dierenarts was er pas woensdag plaats en ze eet nu echt heel weinig.

Bovendien wilden ze haar een narcose per injectie geven.

Deze dierenarts heeft goede ervaringen met het slijpen van kiezen en bepaald per individu welke narcose gewenst is.

Als de cavia in slechte conditie is, geven ze een roesje.

Maar als de cavia in goed conditie is, geven ze een injectie, omdat ze dan het slijpen extra goed kunnen doen.

Jammer dat je cavia's niet kan verzekeren
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53245355
quote:
Op maandag 17 september 2007 14:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Deze dierenarts heeft goede ervaringen met het slijpen van kiezen en bepaald per individu welke narcose gewenst is.

Als de cavia in slechte conditie is, geven ze een roesje.

Maar als de cavia in goed conditie is, geven ze een injectie, omdat ze dan het slijpen extra goed kunnen doen.
Waar slaat dat op.... Cavia's kunnen altijd perfect verdoofd worden met een gasnarcose. Iwi heeft twee keer een operatie van een uur gehad, waarbij ze helemaal open heeft gelegen, en ze hadden het niet beter kunnen doen met een spuitnarcose (in tegendeel zelfs). Ik zou er gewoon op staan dat de caaf gasnarcose krijgt, waarom zou je je cavia de ellende van spuitnarcose aandoen als gas ook mogelijk is?
I had a signature once. It was awful.
pi_53245799
quote:
Op maandag 17 september 2007 15:35 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Waar slaat dat op.... Cavia's kunnen altijd perfect verdoofd worden met een gasnarcose. Iwi heeft twee keer een operatie van een uur gehad, waarbij ze helemaal open heeft gelegen, en ze hadden het niet beter kunnen doen met een spuitnarcose (in tegendeel zelfs). Ik zou er gewoon op staan dat de caaf gasnarcose krijgt, waarom zou je je cavia de ellende van spuitnarcose aandoen als gas ook mogelijk is?
Ja precies, daarom wilde ik pertinent niet dat er gelijk voor gasnarcose wordt gekozen.

Maar ze gaven wel aan dat gasnarcose lastiger is bij kiezen slijpen, ben je daar bekend mee?

Omdat ze dat via een mondkapje geven.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53245889
daar kan ik me wel iets bij voorstellen, maar het lijkt mij dat daar gewoon een oplossing voor te vinden moet zjn? Ik heb het hier nog niet hoeven doen, maar ik weet wel dat mijn DA het ook gewoon met gasnarcose doet, en de dierenarts van Knoevel doet het zelfs helemaal zonder narcose... en die is toch ook heel heel heel erg goed....
I had a signature once. It was awful.
pi_53246151
quote:
Op maandag 17 september 2007 15:53 schreef zoeperzazke het volgende:
maar ik weet wel dat mijn DA het ook gewoon met gasnarcose doet, en de dierenarts van Knoevel doet het zelfs helemaal zonder narcose... en die is toch ook heel heel heel erg goed....
Dat is zeker in het zuiden van het land ?

Opzich toen Yanou die blaassteen had, hebben ze bij de dierenarts haar ook een roesje gegeven ipv een spuit, dus ik vind ze al wel beter bezig.

Maar ik zit er wel mee dat ik niet echt een goede cavia-dierenarts heb.

In provincie utrecht is alleen de faculteit aan te raden?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53246799
Ik kom net dit tegen op het ecc-forum... misschien wat voor jou?

Hoi Hoi Allemaal,

wij zijn speciaal voor de tanden en kiezen eens doorverwezen naar

Dierenkliniek Oudenoord
Oudenoord 400
3513 EX Utrecht
030-2332320

ze hebben hier ook een tanden en kiezen abonnement
ze doen het ook als het kan zonder narcose !!!!!!!

wij waren heel tevreden
I had a signature once. It was awful.
pi_53247058
Ja, ik hoorde wel goeie verhalen over oudenoord (o.a. op caviaonline)

Even in gedachte houden.

Thx!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53247188
Succes, hopelijk komt het allemaal weer goed
I had a signature once. It was awful.
pi_53249035
quote:
Op maandag 17 september 2007 16:28 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik kom net dit tegen op het ecc-forum... misschien wat voor jou?

Hoi Hoi Allemaal,

wij zijn speciaal voor de tanden en kiezen eens doorverwezen naar

Dierenkliniek Oudenoord
Oudenoord 400
3513 EX Utrecht
030-2332320
Ik heb dan wel geen cavia's, maar ik zit met mijn konijnen bij deze praktijk en ik kan ze van harte aanbevelen.
Ze hebben veel kennis over knaagdieren en konijnen en hebben ons altijd supergoed en kundig geholpen.
  maandag 17 september 2007 @ 19:42:51 #146
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53251671
En Zoeper zijn er al babys om te bewonderen morgen ?

Asterix heeft weer een behaarde rug Zn wondje op zn pootje is bijna weg ook en zn kont is weer netjes geheeld Grote jongen zo snel alweer beter
Alleen Pucca is nog kaal, tis net een rat, ze ziet er niet uit Dus ik vermoed toch dat zij ook nog wat anders onder de leden heeft, maar gelukkig mogen ze morgenochtend weer even naar tante DA
Stom eigenlijk dat Stacey en Reggie er amper last van hebben gehad, wel een beetje slecht in de vacht, maar geen kale plekken of wonden zoals die andere 2. Niet dat ik er niet blij om ben hoor Maar vind het zo vreemd
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53251770
Goed zo, positieve verhalen wil ik horen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53252394
Nee, geen baby's hier, dus sla morgen maar over.... Als ik Quartz zo zie komen ze volgende week pas

Pucca kaal: is het symmetrisch, en begind het op de flanken? Zoja: eierstokcystes of ander hormonaal probleem. Rontgenfoto kan uitsluitsel bieden bij grotere cystes.

Ik weet niet meer of de rest nou gladhaar was of rex/teddy, maar rexen en teddy's schilferen sowieso heel erg, dat is raseigen. De Lavendelshampoo van Knoevel werkt hier goed voor, net als de Aloëcocos.

Veel succes morgen, hopelijk valt het allemaal mee, alleen bij Pucca moet je even goed opletten dus

4ever, ook jij succes morgen, laat je het ons nog weten?
I had a signature once. It was awful.
pi_53252511
quote:
Op maandag 17 september 2007 20:04 schreef zoeperzazke het volgende:
Nee, geen baby's hier, dus sla morgen maar over.... Als ik Quartz zo zie komen ze volgende week pas

4ever, ook jij succes morgen, laat je het ons nog weten?
Thx!, jij ook suc6 met de aanstaande mama
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 17 september 2007 @ 20:18:02 #150
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53252881
quote:
Op maandag 17 september 2007 20:04 schreef zoeperzazke het volgende:
Nee, geen baby's hier, dus sla morgen maar over.... Als ik Quartz zo zie komen ze volgende week pas

Pucca kaal: is het symmetrisch, en begind het op de flanken? Zoja: eierstokcystes of ander hormonaal probleem. Rontgenfoto kan uitsluitsel bieden bij grotere cystes.

Ik weet niet meer of de rest nou gladhaar was of rex/teddy, maar rexen en teddy's schilferen sowieso heel erg, dat is raseigen. De Lavendelshampoo van Knoevel werkt hier goed voor, net als de Aloëcocos.

Veel succes morgen, hopelijk valt het allemaal mee, alleen bij Pucca moet je even goed opletten dus

4ever, ook jij succes morgen, laat je het ons nog weten?
Jammer ! dan wachten we op de foto's

Het is nu zegmaar dr linkerkant die grotendeels kaal is, en een stuk op dr nek/rug (net vanaf iets achter dr oren, en nee het zijn niet die gewone kale plekken die ze daar altijd hebben )
Ik neem aan dat ze zoiets wel ziet of onderzoekt morgen als het geen schimmel is ?
Asterix is rex, de 3 dames gladhaar.
Maar als het niet echt hoeft (dwz doktersrecept) doe ik ze liever nu niet meer in bad met de herfst/winter voor de deur
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 18 september 2007 @ 10:36:42 #151
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53265083
Zo en weer terug
We hadden een andere mevrouw deze keer. Pucca heeft een extra pipetje Stronghold gehad en een spuitje ontworming ofzo zodat het vanaf binnenuit ook werkt. En ze heeft wat haren getrokken en opgestuurd naar Utrecht om schimmel uit te sluiten, dus daar gaan we over 2 weken weer even voor bellen.
En over 2 weken krijgen ze allemaal nog een Pipetje Stronghold
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53265186
Om 8.00 Yanou en Kookai (voor de gezelschap) bij de DA gebracht.

Hij kon zo op het oog niets aan de kiezen zien,maar zou haar een roesje geven om het beter te bekijken en om te zien of er eventueel kaakproblemen zijn.
Een rotte kies was ook nog een optie.

Nu zouden ze bellen wanneer ze klaar waren.

Pff vind het wel lang duren...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53265287
Okey, goed, de DA heeft net gebeld

Ze had aan de rechteronderkant een ruimte zitten tussen de kiezen en dat was ontstoken. Nu was ook 1 van de kiezen te ver doorgegroeid.

Ze mag een week pijnstilling en eventueel dwangvoeding.

Over drie weken willen ze haar weer zien.

Mocht de kies weer doorgegroeien wordt hij weer geslepen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 18 september 2007 @ 10:53:08 #154
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53265465
Nou weet je gelukkig wat het is, en lekker snel ook
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53265726
Ja idd
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53265871
Nou, dat klinkt allemaal redelijk positief, iig allemaal dingen die weer beter kunnen worden

En nu wil ik BABY'S!!!!!! (sorry, ik raak gefrustreerd )
I had a signature once. It was awful.
pi_53273155
babies babies??

Is het nou echt begonnen??
  dinsdag 18 september 2007 @ 20:00:39 #158
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53279490
Gefeliciteerd met je babies Zoeper !
En ook gecondoleerd met de 2 die het niet gehaald hebben

Toch wel vandaag he !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53280972
zoeperzazke: gefeliciteerd met de drie kleintjes (en jammer van de andere twee)

*kom ook nog even trots binnen vallen, ons mannetje durft en wil eindelijk een vitamine pilletje aan nemen de schurft plekjes hebben allemaal eindelijk nieuwe haargroei, de rest van de haren blijven nog wel veel uitvallen, maar volgens mij zijn we op de goede weg. Nu alleen nog de nagels bij de DA doen want daar zie ik geen raad mee, staan helemaal krom en donker en zie totaal niet tot waar ik kan knippen*
pi_53281086
Toen ik rond kwart over 4 naar benedeng in en voor de grap bij Quartz ging kijken, zat ze onder het bruggetje vreemd te doen... jawel, weeën.

En jawel, de bevalling was begonnen. Maar al snel zag ik dat het niet ging zoals het moest gaan en moest ik ingrijpen. De eerste keer voor mij dus best akelig. Toen ik keek hoe het nou zat, bleek uk 1 er uit te zijn, in het vlies, en 2 was op komst. Ik heb het vliesje weggescheurd van 1, maar helaas, er zat geen leven in. Ondanks opwrijfpogingen en mond-op-neus beademing ook niet te krijgen. Geen tijd om verder te denken, Quartz deed ook niks met het tweede jong wat er half uit hing. Snel eruit getrokken, vlies weggehaald. Quartz was in paniek en deed niks, dus ik heb het vlies er afgetrokken en hem een beetje opgewreven. In deze caaf zat goed leven.
Nummer 3 heb ik er ook zelf uit moeten trekken, en het vlies eraf moeten halen. Quartz deed helemaal niks, behalve rond rennen. 3 opgewreven en toch bij quartz gelegd, die inmiddels een hoekje in was gerend en bangig rondkeek. Nummer 4 diende zich een minuut of 10 later aan, gelijk het vlies enkel van het kopje gehaald en bij quartz neus gelegd. Eíndelijk ging ze likken en leek het ok.
Voor de zekerheid even in de buik gevoeld en jawel, er zat heel duidelijk nóg een jong. Shit.... Het duurde een minuut of 20 voor deze eruit kwam, en er zat al geen leven meer in. Heb het nog geprobeerd maar helaas....

Nou, toen dacht ik dus dat ik nog een jong voelde, dus ik begon echt te stressen. de 3 ukken deden het goed, maarja, als er geen weeën meer waren en quartz in ruststand overging.... Vandaar dat we toch maar naar de DA geweest zijn om het te laten checken en voor weeënopwekkers. Direct een rontgenfoto gemaakt en gelukkig was deze schoon: waarschijnlijk een grote moederkoek aangezien voor een baby.

Om een lang verhaal kort te maken: een vijfling (allen peruuf)
Nummer 1, gestikt in het vlies: schitterende zwartbonte zeug, 96 gram, dezelfde tekening als oger.
Nummer 2: evenbeeld van zijn vader, een goudagoutibonte beer, 100 gram.
Nummer 3: zwartbonte zeug, mooi getekend, 99 gram.
Nummer 4: zij blijft zeker! een goudagoutibonte zeug met enkel 2 kopplaten, 99 gram
Nummer 5, overleden in buik: zwartbonte beer, veel zwart, 113 gram!!!

eerst twee linkjes naar de foto van de dode baby's, links nummer 5, rechts nummer 1.

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/qdood01.JPG

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/qdood02.JPG

De solofoto's, sorry voor de slechte belichting, maar ik wilde ze niet nog meer stress aandoen.

Dit is nummer 2, de werkelijk schitterende goudagoutibonte peruuf beer.... Waarom heb ik ookweer geen plek voor een beer???







Nummer 3, de zwartbonte zeug, Echt een plaatje.







En mijn meisje, nummer 4, de goudagoutibonte zeug!





I had a signature once. It was awful.
pi_53286015
wat een dotjes . echt sneu van die twee . maar zorgt quartz nu wel goed voor deze drie?
maar hoe zie je dat ze goudagoutie zijn? ik vind het altijd zo knap dat mensen gelijk die kleuren zien.
ik vind ze echt te schetig voor woorden .
Tap tap tap
pi_53287630
Gefelici!

Nr. 4 is leuk met die kopplaten

Hoe gaat t verder met moeders?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53292435
Alles gaat nu goed met moeder en kinderen. Quartz heeft zich nu op de moederrol gestort en slaapt bij de kinders en laat zich gedwee als speeltoestel misbruiken... Zoals het hoort dus De baby's doen het ook heel goed. Ben erg opgelucht om deze afloop!

En Cherry, je ziet in het echt gelijk dat het goudagouti is, maar de foto's zijn niet zo supergoed dat het er uitspringt. Mijn fout dus
I had a signature once. It was awful.
pi_53292693
Gefeliciteerd met deze prachtige kroost zoeperzazke!!!
pi_53296418
Ze zijn leuk
pi_53297278
Ik heb nieuwe foto's! Ze staan hier. Het verschil tussen goudagoutibont en zwartbont is nu wel duidelijk neem ik aan

http://www.caviastalmila.nl/gallerij/album22

I had a signature once. It was awful.
pi_53297837
nou zie ik het, wat mooi .
Tap tap tap
pi_53319443
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 20 september 2007 @ 09:13:34 #169
105263 Litso
Interlectueel.
pi_53319747
Gefeliciteerd
"Dat is echt ontzettend zielig" ©
pi_53319860
Dank je
I had a signature once. It was awful.
pi_53328688
quote:
Lief !

Kun je al een beetje karaktertjes onderscheiden?

En hoe reageren de andere volwassen caafs op de kleintjes?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53330957
Jewel en Pipi moeten er helaas niet veel van hebben, maar omdat de bevalling ook niet lekker liep en ik er ook bij stond te stressen hebben ze daar ook een klap van meegehad, dus het kan ook mijn schuld zijn. Jewel begon helemaal te flippen en rende in paniek door het hok, die heb ik er even uitgehaald. Nu accepteren ze ze wel, maar ze moeten niet te dicht in de buurt komen. Hopelijk went het wel (meestal wel).

Karaktertjes begint een beetje te komen. Het zwartbonte meisje is de liefste van het stel, echt een dotje. Op schoot het braafst. Heet beertje is best stoer, maar met een gouden hartje, en mijn zeugje is een ondernemend typje.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 21 september 2007 @ 12:33:41 #173
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_53353316
Dilemma: de kinderen van Jip en Janneke beginnen elkaar te irriteren en de hele dag te berijden. Ze zijn gisteren 4 weken oud geworden maar nog geen 300 gram. Is die 300 gram een vereiste ondergrens voor het weghalen van de jongen bij de moeder?
pi_53353366
nee. 4 weken moeten de beertjes absoluut weg, 300 gram of niet. Die mogen dus direct apart, maar ze mogen wel pas verhuizen als ze 300 gram wegen.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 21 september 2007 @ 12:38:41 #175
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_53353436
Misschien een domme vraag zoeperzazke, maar met niet verhuizen bedoel je dus dat ze bij hun moeder in de buurt moeten blijven?

Het meest hilarische is echt dat de kleinste van het stel (mijn soon to be Joep) de hele boel domineert Ik ga mijn Jip laten castreren want met deze hormonentoestand gaat het denk ik nooit goed om ze zo bij elkaar te zetten... Wat raad jij aan?
pi_53353540
Met verhuizen bedoel ik naar hun nieuwe baasje. Om de stress van de reis, een nieuwe omgeving, nieuwe geurtjes, nieuwe ritmes enz aan te kunnen moeten ze wel 300 gram wegen.

Jip laten castreren omdat het een hitsige beer is is geen goed idee. Een castratie verandert niets aan het karakter van een cavia, het enige verschil is dat hij onvruchtbaar wordt. Hij zal nog steeds even hitsig zijn.
Gewoon dadelijk bij elkaar zetten en afwachten. Zorg dat er een stevig knuffeltje ter grootte van een caafje in het hok extra ligt, dat kan hitsige Jip een beetje afleiden.
I had a signature once. It was awful.
pi_53410215
Temptation samen met zijn vader.




Kleine Lucy


Lilly




Temptation


Lilly, Lucy & Temptation


En andersom: Temptation, Lucy & Lilly


De baby's doen het allemaal keurig en zijn ruim over hun geboortegewicht heen. Lucy blijft voorlopig dus hier wonen en ik ga toch kijken of ik Temptation zelf kan gaan showen. Lilly is nog steeds gereserveerd voor Daphne.
Quartz is heel lief voor de baby's; ze is nu echt een moedertje. Ze voedt ze goed en ze liggen veel bij elkaar te slapen, echt heel erg lief.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 23 september 2007 @ 18:09:00 #178
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_53411240
a, hier is het topic

had het al een tijdje niet meer gevolgd

Hier een cavia ie niet meer wil eten, naar de DA geweest (vorige week zondag) , medicijnen voor de maag geregen en dan zou he beter moeten worden (niet dus), Vriendin na het weekend weer terug geweest, en de arts die er toen was snapte het niet en maakte röntgenfoto's, niks op te zien..... Weer andere medicijnen, hielp nog niks. Hij vondt het wel raar dat men niet eerst naar het gebit had gekeken, maar deed hier verder niks mee.

nu is het weer zondag, en nog steeds eet de cavia niet zelf, probeert het wel maar lijkt er las van te hebben...... Morgen maar een afspraak maken om naar het gebit te laten kijken...

Arme vriendin, goed dat ze vakantie heeft, elke paar uur eruit en dwangvoeren.........

Maar het helpt wel, nu poept ze tenminste weer, dat deed ze niet. Tzijn wel kleine keuteltjes, en soms beetje slijmerig maargoed.........
pi_53412906
quote:
Op zondag 23 september 2007 17:20 schreef zoeperzazke het volgende:
Temptation
[afbeelding]
Deze is cool

Mooie foto's trouwens.... hoe doe je dat? Want ik heb alleen maar van die vage / bewogen / slechtbelichte / rode ogen foto's
pi_53413766
quote:
Op zondag 23 september 2007 19:28 schreef Xcalibur het volgende:
Mooie foto's trouwens.... hoe doe je dat? Want ik heb alleen maar van die vage / bewogen / slechtbelichte / rode ogen foto's
Vooral héél veel nabewerken

(en een goede camera doet wonderen)
I had a signature once. It was awful.
pi_53414508
quote:
Op zondag 23 september 2007 18:09 schreef gateway het volgende:
a, hier is het topic

had het al een tijdje niet meer gevolgd

Hier een cavia ie niet meer wil eten, naar de DA geweest (vorige week zondag) , medicijnen voor de maag geregen en dan zou he beter moeten worden (niet dus), Vriendin na het weekend weer terug geweest, en de arts die er toen was snapte het niet en maakte röntgenfoto's, niks op te zien..... Weer andere medicijnen, hielp nog niks. Hij vondt het wel raar dat men niet eerst naar het gebit had gekeken, maar deed hier verder niks mee.

nu is het weer zondag, en nog steeds eet de cavia niet zelf, probeert het wel maar lijkt er las van te hebben...... Morgen maar een afspraak maken om naar het gebit te laten kijken...

Arme vriendin, goed dat ze vakantie heeft, elke paar uur eruit en dwangvoeren.........

Maar het helpt wel, nu poept ze tenminste weer, dat deed ze niet. Tzijn wel kleine keuteltjes, en soms beetje slijmerig maargoed.........
O jee, veel suc6 ermee!

Ik heb op dit moment ook een caaf met eetproblemen (oorzaak: kiezen + ontsteking) dus ik weet wel hoe het voelt als een caaf niet wil eten.

Weet je toevallig wat voor medicijnen hij heeft gekregen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53414548
quote:
Op zondag 23 september 2007 17:20 schreef zoeperzazke het volgende:
Temptation samen met zijn vader.
[afbeelding]

[afbeelding]

Kleine Lucy
[afbeelding]

Lilly
[afbeelding]

[afbeelding]

Temptation
[afbeelding]

Lilly, Lucy & Temptation
[afbeelding]

En andersom: Temptation, Lucy & Lilly
[afbeelding]

De baby's doen het allemaal keurig en zijn ruim over hun geboortegewicht heen. Lucy blijft voorlopig dus hier wonen en ik ga toch kijken of ik Temptation zelf kan gaan showen. Lilly is nog steeds gereserveerd voor Daphne.
Quartz is heel lief voor de baby's; ze is nu echt een moedertje. Ze voedt ze goed en ze liggen veel bij elkaar te slapen, echt heel erg lief.
Leuke foto's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53415012
Dat neusje en die lipjes van Temptation Duo Penotti

Wat een heerlijke caafjes
pi_53440121
Wat maken kleine caafjes toch een lawaai!

http://www.youtube.com/watch?v=zYxCisQ8kRI

Heeft geen toelichting nodig toch? (hooguit dat Gone op het einde van het filmpje terugroept naar zijn kindjes)
I had a signature once. It was awful.
  maandag 24 september 2007 @ 20:25:08 #185
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53441988
de hond schoot onder de tafel vandaan om ze te zoeken Zoeper
(Hijs caviagestoord)
Hij kroop bijna in de boxen Wat een herrie maken die zeg !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53442642
Wat een geluidsvolume hebben die drie

Zeg, wat ik me afvraag, kunnen blaassteentjes ook ontstaan door vitamine C tabletjes?

Want het steentje van Yanou bevatte magnesium en in die pilletjes (Roter) zit ook magnesium.

Dus zou dat misschien met elkaar in verband staan?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53445519
quote:
Op maandag 24 september 2007 20:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Zeg, wat ik me afvraag, kunnen blaassteentjes ook ontstaan door vitamine C tabletjes?

Want het steentje van Yanou bevatte magnesium en in die pilletjes (Roter) zit ook magnesium.
Dat lijkt me heel erg stug. Dierenartsen raden eerder vitamine C aan om de urine te verzuren, dan af. Maar zeker weten doe ik het niet, ik heb die steentjes hier nooit laten onderzoeken, omdat er bij cavia's in principe toch maar 1 soort steen bestaat en je er niet echt een dieet op los kunt laten. Je zou Desiree eens kunnen mailen van Knoevel, maar hou rekening met een vertraagde antwoordtijd ivm haar vakantie.
I had a signature once. It was awful.
pi_53448355
quote:
Op maandag 24 september 2007 22:10 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dat lijkt me heel erg stug. Dierenartsen raden eerder vitamine C aan om de urine te verzuren, dan af. Maar zeker weten doe ik het niet, ik heb die steentjes hier nooit laten onderzoeken, omdat er bij cavia's in principe toch maar 1 soort steen bestaat en je er niet echt een dieet op los kunt laten. Je zou Desiree eens kunnen mailen van Knoevel, maar hou rekening met een vertraagde antwoordtijd ivm haar vakantie.
Ja, precies, dat verhaal heb ik ook gehoord, dat vit. C pilletjes de urine verzuurd.

Ik kon mijn steentje gratis bij hill's laten onderzoeken, maar dat heb ik toen maar niet gedaan, omdat er idd toch niet echt een remedie was.

Ik ga maar eens mailen.

Ik heb zelfs Roter gemaild, maar ik denk niet dat daar iets zinnigs uit komt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53451490
quote:
Op maandag 24 september 2007 23:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik heb zelfs Roter gemaild, maar ik denk niet dat daar iets zinnigs uit komt
verwacht daar maar niet teveel van. Ik heb ze ook eens een brief gestuurd, maar heb er nooit meer wat van gehoord.
I had a signature once. It was awful.
pi_53526343
Mag ik even spammen? Ja? Mooi.

Op www.knoevelshop.nl zijn weer nieuwe tunnels te vekrijgen! Deze slaaptunnels zijn in maart al razend populair gebleken bij de cavia's en waren in no-time uitverkocht. Ze kunnen nu besteld worden om afgehaald te worden op de ECC-SHOW IN RIDDERKERK (6 oktober) of op het KNOEVELFESTIJN IN LIMBURG (3 november).

I had a signature once. It was awful.
  donderdag 27 september 2007 @ 20:41:49 #191
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53526504
Jammer dat ze niet opgestuurd kunnen worden
Had ze er graag allemaal een gegeven voor de winter zo extra
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53526573
Oh wat leuk!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 27 september 2007 @ 21:03:24 #193
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_53527173
quote:
Op zondag 23 september 2007 20:33 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

O jee, veel suc6 ermee!

Ik heb op dit moment ook een caaf met eetproblemen (oorzaak: kiezen + ontsteking) dus ik weet wel hoe het voelt als een caaf niet wil eten.

Weet je toevallig wat voor medicijnen hij heeft gekregen?
geen id wat voor medicijnen....

Intussen is ze al overleden

Maandag naar DA geweest, caaf daar gelaten, probleem met de tandjes en een kapotte mond daardoor (vandaar het niet willen eten)

is ze aan geholpen, na de narcose enzo leek het goed te gaan, maar iets voor 12en die maandag is ze overleden...... Toen had ik opeens een ontroostbare vriendin aan de telefoon.....

[sub] omdat de DA ook vondt dat die rontgenfoto's overbodig waren hebben we die maandag dus niet hoeven te betalen, lees: korting op de narcose etc die maandag..... Dat was dan wel weer netjes[sub]
  donderdag 27 september 2007 @ 21:04:14 #194
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_53527206
quote:
Op donderdag 27 september 2007 20:41 schreef Nonneke het volgende:
Jammer dat ze niet opgestuurd kunnen worden
Had ze er graag allemaal een gegeven voor de winter zo extra
niet iemand die er een paar extra mee kan bestellen en ophalen en dan kan versturen?
pi_53527841
Sorry, aan verzenden beginnen we nu nog niet, aangezien we er zeker van willen zijn dat we op het Knoevelfestijn nog voldoende tunnels willen hebben. Vorige keer gingen ze ook als warme broodjes over de toonbank en het is niet leuk als we er nog maar 3 hebben volgende maand
I had a signature once. It was awful.
pi_53528150
quote:
Op donderdag 27 september 2007 21:03 schreef gateway het volgende:

[..]

geen id wat voor medicijnen....

Intussen is ze al overleden

Maandag naar DA geweest, caaf daar gelaten, probleem met de tandjes en een kapotte mond daardoor (vandaar het niet willen eten)

is ze aan geholpen, na de narcose enzo leek het goed te gaan, maar iets voor 12en die maandag is ze overleden...... Toen had ik opeens een ontroostbare vriendin aan de telefoon.....

[sub] omdat de DA ook vondt dat die rontgenfoto's overbodig waren hebben we die maandag dus niet hoeven te betalen, lees: korting op de narcose etc die maandag..... Dat was dan wel weer netjes[sub]
Nou gecondoleerd.

Jammer dat de behandeling niet meer kon helpen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 27 september 2007 @ 21:33:42 #197
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53528289
quote:
Op donderdag 27 september 2007 21:04 schreef gateway het volgende:

[..]

niet iemand die er een paar extra mee kan bestellen en ophalen en dan kan versturen?
Ik heb geen idee wie er gaat, en of er wel iemand gaat van hier
Anders zou ik dat uiteraard erg opprijs stellen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 27 september 2007 @ 21:38:04 #198
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_53528413
quote:
Op donderdag 27 september 2007 21:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nou gecondoleerd.

Jammer dat de behandeling niet meer kon helpen.
tnx, vindt het ook wel jammer, baal dur van, verder was ze kerngezond.... en dan doordat de DA niet gelijk het goede doet krijg je zoiets... mjah.

Niks meer aan te doen.......
pi_53543018
Hmmm, ik zit weer met een probleempje.

Raad gevraagd!

Yanou had vorig jaar een klein talgbultje (punctie genomen, er kwam enkel talg uit). Er is besloten om niets te doen, ze had er immers geen last van. Nu is de bult gegroeit tot ong. 2 -2,5 cm (maximaal). De plek waar de bult zit is kaal geworden en er zit een korstje op. Yanou heeft hier verder geen last van, maar het ziet er niet gezond uit.

Zal ik het weg laten halen?

Ze is onlangs nog onder narcose geweest en niet heel lang geleden nog een keer (vanwege een blaassteen). Dus ik zit een beetje in een dubio.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53543391
Als ze in goede conditie is, zou ik het doen. Als z enog niet lekker in haar vel zit van de nasleep van de vorige operatie, zou ik het nog niet doen, want talgcystes hebben geen haast. Maar het is wel fijn om hem weg te halen nu ze nog in geode conditie is, want als ze er later écht last van krijgt is ze misschien te oud en daardoor te zwak om een operatie aan te kunnen.
I had a signature once. It was awful.
pi_53553811
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 13:55 schreef zoeperzazke het volgende:
Als ze in goede conditie is, zou ik het doen. Als z enog niet lekker in haar vel zit van de nasleep van de vorige operatie, zou ik het nog niet doen, want talgcystes hebben geen haast. Maar het is wel fijn om hem weg te halen nu ze nog in geode conditie is, want als ze er later écht last van krijgt is ze misschien te oud en daardoor te zwak om een operatie aan te kunnen.
Zo heb je nooit wat met je caaf en zo wordt ie vaste klant bij de DA.

Nou ja, dan moet ik het maar overwegen. Volgende week heb ik een hercontrole i.v.m. die kiezen en het dan maar ter sprake brengen...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53556048
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 20:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Zo heb je nooit wat met je caaf en zo wordt ie vaste klant bij de DA.
Mja, vertel mij wat
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 29 september 2007 @ 18:15:03 #203
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_53572131
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 22:09 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Mja, vertel mij wat
als ze danook nog maar jaren verder leven..... mijn vriendin heeft 2 cavia;s laten opereren en alsnog binnen een paar uur tot max. 2 dagen overlijden ze......
pi_53577022
quote:
Op zaterdag 29 september 2007 18:15 schreef gateway het volgende:

[..]

als ze danook nog maar jaren verder leven..... mijn vriendin heeft 2 cavia;s laten opereren en alsnog binnen een paar uur tot max. 2 dagen overlijden ze......
Dat is echt bitter.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53585475
Update Rita

Afgelopen vrijdag is onze lieve, kleine (figuurlijk dan), zeer speciale cavia Rita bij de dierenarts overleden.

Een aantal weken geleden meldde ik hier in het forum dat Rita opeens niet meer wilde eten. De dierenarts kon niets vinden maar na anderhalve week dwangvoeding en nog een paar bezoekjes aan de dierenarts werd er voor het eerst een zwelling aan de linkerkaak geconstateerd. Er werd wat vocht uit de bult gezogen maar hier kwam alleen maar wat bloed uit, het vocht is zelfs opgestuurd maar er werd behalve bloed geen ander materiaal gevonden, er kon dus ook niet gezegd worden of het iets kwaadaardigs was of niet.

Ondertussen gingen we door met dwangvoeren. Rita haar karaktertje leefde vreemdgenoeg op: ze stond weer in de hekken, deed weer pogingen de andere cavia's te terroriseren, ging weer op de voerbak zitten, alleen het zelf eten lukte niet, na een paar pogingen wat naar binnen te krijgen ging ze weer in een hoekje liggen. En wat minstens zo vervelend was: de bult begon zienderogen te groeien, je zag hem nu echt aan de buitenkant zitten, het leek wel of hij elke dag groter werd.

Afgelopen maandag werd er besloten de bult operatief weg te halen, Rita was nu nog in vrij goede conditie ondanks bijna 4 weken dwangvoer. Woensdag ging Rita onder het mes, 's-avonds konden we haar weer ophalen. Hoewel ik erop voorbereid was schrik je dan toch van wat je aantreft: de linkerkant van haar koppie was kaalgeschoren en er liep een hechting van haar linkermondhoek tot voorbij haar oor. Vanaf toen ging het eten helemaal moeizaam, ze had natuurlijk juist pijn aan haar bekkie. Elke 2 uur probeerden we wat naar binnen te krijgen, warme kruikjes moesten haar temperatuur op peil houden maar we zagen nu echt dat ze het heel moeilijk had en pijn had. Vrijdagochtend gingen we terug naar de dierenarts die haar in de couveuse legde omdat haar temperatuur ondanks alles gezakt was, ze kreeg morfine en ze werd ook daar gedwangvoederd maar Rita kon het niet meer aan en is bij de dierenarts tijdens het voeren overleden....

Rita is nog geen 2 jaar geworden en is amper een jaar bij ons geweest.
We hebben Rita uit de opvang gehaald, ze was daar terechtgekomen omdat haar oorpsronkelijke baasje haar afgestaan had omdat ze zwanger was (?). Ik dacht geregeld: wie doet er nu een Rita weg!!!!
Vanaf dag een heeft madame zich bij ons als een vis in het water gevoeld. Toen ze voor het eerst in de kooi zat liep ze erin rond met een air van: even mijn kooi bekijken (ondertussen hadden de oorspronkelijke bewoners zich achter het huisje verscholen). Toen we haar op de grond in de woonkamer zetten liep ze ons tot onze aangename verassing achterna, je moest altijd goed kijken waar je je voeten neerzette omdat er wel eens een Rita onder kon zitten. Wat ze ook leuk vond was om op je schoot te klimmen terwijl je op de grond zat. Ook zat ze er niet mee om brutaalweg voor je te gaan staan en je rechtstreeks met haar koppie omhoog aan te kijken met een blik van: kom op met dat lekkers.
Nooit meer uitkijken voordat je de deur naar de woonkamer opendoet omdat er wel eens een klein caviaatje vlak achter kan zitten die op je wacht, nooit meer ineens gekletter van DVD's omdat mevrouw ondanks diverse waarschuwingen toch probeert om in de tv-kast te klimmen.

Lieve, lieve Rita, ik zal je zo enorm missen, vrijdagavond liepen de andere cavia's voor het eerst sinds lange tijd weer in de kamer rond. Ik liep vanuit de keuken naar de woonkamer en keek automatisch door het raam om te controleren of er niet een klein caviaatje vlak achter de deur zat, toen realiseerde ik me dat dat niet hoefde want er was er maar een die dat soort dingen deed....

Lieve Rita, wie had gedacht dat zo'n sterk karakter zo kort zou leven, ik zal je nooit vergeten


Nog een link naar een filmpje van de kleine druktemaker
http://nl.youtube.com/watch?v=NT6THwYmyK4
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_53585756
Sterke Calioppe!

Geniet van de mooie herinneringen aan die mooie Rita
  Moderator zondag 30 september 2007 @ 12:27:23 #207
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_53585802
He bah, sterkte Calioppe.

Wat zielig
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  zondag 30 september 2007 @ 12:46:47 #208
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_53586260
Heel veel sterkte Calioppe!

Ik kreeg toen mijn eerste cavia Freekje overleed een kaartje van de dierenartspraktijk met dit lieve gedichtje, nu zet ik 'm hier voor jou neer:

Tuurlijk, de mensen tonen mededogen
Maar...zoveel verdriet om zo'n klein beest?
Geen wonder, jij alleen mist haar het meest
Dat kleine lijf, die lieve ogen...
pi_53586811
Veel plezier op de regenboogbrug mooie Rita

En heel veel sterkte met dit vreselijke verdriet Calioppe....
I had a signature once. It was awful.
pi_53619227
Nou de kwestie talg-bult is van de baan.

Het probleem heeft (hopelijk) zichzelf opgelost.

De talgbult is opengebarsten en leeggelopen, gelukkig was het geen abces.

Nu heeft Yanou een gaatje, maar even uitspoelen met een betadine oplossing.

Hopelijk is het geen terugkerende talgbult.

Ze lijkt overigens geen pijn te hebben, maar toch maar pijnstilling halen, voor de zekerheid?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53620299
Nou, ik zou de pijnstilling Carprofen wel even geven, mede omdat dit ontstekingsremmend is. Verder kun je beter cafzalf halen om het gat mee te spoelen, betadine wordt snel in het bloed opgenomen en is geloof ik niet zo heel goed voor caafjes, daar moet je erg voorzichtig mee zijn.

Goed in de gaten houden, zo'n gaatje mag alleen dichtgroeien als het 100% schoon is, anders ontstaat er alsnog een abces en ben je nog nergens.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 1 oktober 2007 @ 19:14:50 #212
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53624186

Iemand dit wel eens gezien ?


Wonder Pets !

Een cavia, baby eendje en roodwangschildpadjes, redden dieren in nood, en noemen zichzelf de Wonder Pets
Ik zapte er vanmorgen langs (Nickelodeon, en ondanks dat de kinderachtigheid er vanaf druipt, kon ik maar niet wegzappen



Wou het toch even delen met jullie
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53625736
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 19:14 schreef Nonneke het volgende:
[afbeelding]
Iemand dit wel eens gezien ?
[afbeelding]

Wonder Pets !

Een cavia, baby eendje en roodwangschildpadjes, redden dieren in nood, en noemen zichzelf de Wonder Pets
Ik zapte er vanmorgen langs (Nickelodeon, en ondanks dat de kinderachtigheid er vanaf druipt, kon ik maar niet wegzappen

[afbeelding]

Wou het toch even delen met jullie
ROFLOL
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53625774
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 16:26 schreef zoeperzazke het volgende:
Nou, ik zou de pijnstilling Carprofen wel even geven, mede omdat dit ontstekingsremmend is. Verder kun je beter cafzalf halen om het gat mee te spoelen, betadine wordt snel in het bloed opgenomen en is geloof ik niet zo heel goed voor caafjes, daar moet je erg voorzichtig mee zijn.

Goed in de gaten houden, zo'n gaatje mag alleen dichtgroeien als het 100% schoon is, anders ontstaat er alsnog een abces en ben je nog nergens.
Cafzalf (en carprofen) is idd wel een goed idee, gelijk morgen even halen.

(When does the hurting stop)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 1 oktober 2007 @ 22:59:03 #215
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_53630259
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 19:14 schreef Nonneke het volgende:
[afbeelding]
Iemand dit wel eens gezien ?
[afbeelding]

Wonder Pets !

Een cavia, baby eendje en roodwangschildpadjes, redden dieren in nood, en noemen zichzelf de Wonder Pets
Ik zapte er vanmorgen langs (Nickelodeon, en ondanks dat de kinderachtigheid er vanaf druipt, kon ik maar niet wegzappen

[afbeelding]

Wou het toch even delen met jullie
hehehe ja ik heb dat ook al eens gezien, kheb toen ook wel blijven kijken, twas wel grappig!

ik las hier nu net iets van een caviatunnel en heel toevallig heb ik dat nu vandaag ook gekocht!
en 'k moet zeggen dat het wel in de smaak valt bij mijn ventjes..
ze doen er wat mee hoor!









Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_53634019
Peruufjes Wat een heerlijke foto's weer!!! Ze zien er goed uit!
I had a signature once. It was awful.
pi_53634844
Ah, die wonderpets, toch een keer stiekem kijken...
Ik heb al een tijd niet meer op jullie gereageerd dus bij deze nog even Zoeperzazke: gefeliciteerd met de nieuwe aanwinsten, echt schatjes en dat filmpje is echt superlief, vooral ook aan het eind wanneer de vader terugpiept!
Pertoef ik had al eerder gelezen over jouw nieuwe caafjes en de ventjes zien er echt geweldig lief uit!

Verder ben ik gisteravond nog gebeld door de dierenarts. We hadden voor de operatie al besloten de bult van Rita te laten onderzoeken omdat we toch wel nieuwsgierig waren over wat het nou was (de dierenartsen stonden zelf ook voor een raadsel). Het hele verhaal zit natuurlijk vol met technisch geblabla maar het komt erop neer dat de bult vol zat met verschillende abcessen en dat er cellen inzaten die zeer snel deelden, het was helemaal verweven in het spierweefsel (vraag me niet hoe ze dat weten, ik neem toch aan dat er geen spieren verwijderd zijn). Er stond niet duidelijk bij of het nou goed- of kwaadaardig was maar de dierenarts vertelde me dat gezien de zeer sneldelende cellen (verbaasde me niets, je zag op het laatst de bult per dag groter worden) en de verschillende abcessen je toch wel moest denken aan een kwaadaardig proces.
Arme Rita, ze heeft zoveel pech gehad. Als ze nu nog leefde hadden we nu voor de vraag gestaan wat nu te doen. Ik heb absoluut geen spijt gehad van de beslissingen die we genomen hebben en ben ook blij dat we hebben laten onderzoeken wat het nu precies was, iets heel raars in ieder geval gezien het feit dat ze al last kreeg voordat de bult nog maar te voelen was. Het jammere is alleen dat het niet gelopen is zoals we graag gezien hadden en dat ze op het laatst toch nog een lijdensweg gehad heeft.

Voor de rest wil ik niemand bang maken met dit verhaal. Een aantal jaren geleden hebben we een cavia laten opereren die een snelgroeiende bult in haar buikje had. De tijd na de operatie was even tricky omdat ze behoorlijk wat bloed had verloren en daar goed ziek van was maar na veel zorg en aandacht is ze weer helemaal de oude geworden en heeft nog 4 zeer gelukkige jaren gehad (ze was 2 toen ze geopereerd werd en was ruim 6 toen ze aan ouderdom overleed). We hadden dit scenario graag bij Rita gezien maar helaas, de bult van Rita was van een kwaadaardiger soort en zat gewoon op een zeer ongunstige plek.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 11:09:06 #218
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_53636010
Leuk ding Pertoef!! Helaas is mijn hok eigenlijk weer te klein. Heb hetzelfde hok als jij alleen er staat al een blokhut in en er hangt nu een hangmat. Neemt erg veel ruimte in. Heb het ruifje al weggehaald en die bol voor hooi enzo ook. Jammer genoeg kan een grotere kooi hier niet. Vind het wel balen want Sjlebby groeit als kool en wordt echt mega vergeleken met Tinus En hij is pas 5 maanden oud ofzo

Hier weer even wat pics van mijn mannetjes in de kooi en hangmat Sjlebby moet nodig weer gekamt worden, I know. En Tinus z'n neus blijft gewoon vies worden. Maak ik hem schoon, is ie na 3 minuten weer smerig. Geen beginnen aan dus met hem.















Sjleb heeft trouwens de krant onderin het hok gevonden. Is er iets tegen te doen zodat hij niet die hele krant er telkens onderuit rukt? Wordt er echt gek van! Geen krant vind ik trouwens niet handig. Hij neemt toch veel vocht op en ik rol hem bij het verschonen gewoon op en dan kan alles in 1 keer in de vuilniszak.

[ Bericht 10% gewijzigd door ivetje op 02-10-2007 11:15:22 ]
To infinity…and beyond!
pi_53636340
Tsja.... Ik doe ene laag houtkorrels onderop en vind dat voldoende. Je zou evt een stuk zeil (linoleum) onderop kunnen leggen ipv kranten, an kun je het ook oprollen, moet je alleen wel iedere keer het zeil afspoelen....
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 11:31:10 #220
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_53636464
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 11:25 schreef zoeperzazke het volgende:
Tsja.... Ik doe ene laag houtkorrels onderop en vind dat voldoende. Je zou evt een stuk zeil (linoleum) onderop kunnen leggen ipv kranten, an kun je het ook oprollen, moet je alleen wel iedere keer het zeil afspoelen....
Shit, heb net het zeil uit de keuken weggepleurt Dat was natuurlijk ook een idee...vraag me alleen af of ie daar niet aan gaat knabbelen Sjlebby is nogal nieuwsgierig. Hij heeft zojuist ook zijn tandtekening gezet in mijn net geschilderde deur in de gang
To infinity…and beyond!
pi_53636756
Als je het zeil goed op maat knipt met een goede laag zaagsel erover, zal het wel meevallen. Ik heb toen ik 'vroegah' kooien had ook zeil gebruikt en ja, er worden wel eens kleine hapjes uit genomen, maar met papier en karton zijn de beestjes altijd véél fanatieker. Smaakt kennelijk een stuk beter

Je kunt trouwens gewoon een zeil-verkopende winkel binnen lopen en vragen om een stukje restmateriaal, verkleurd materiaal, afgesneden restjes. Bijna alle winkels hebben achter wel iets onverkoopbaars liggen, je hebt niet heel veel nodig natuurlijk, en als het afzichtelijk is maakt het ook niet uit want je ziet het toch niet! Dat kun je vaak zo of gratis of voor een prikkie meenemen.
I had a signature once. It was awful.
pi_53638361
Wij willen binnenkort graag twee caafjes adopteren. We missen het gepiep en gefluit 'sochtends vroeg.
Het liefst halen we er twee uit de opvang, maar welke? Ik woon in Rotterdam en de enige knaagdierenopvang waar ik echt mee bekend ben is die in Den Haag.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_53638527
Zaterdag is er in Ridderkerk een grote show, waar ook te koop caafjes zitten. Misschien is dat een suggestie? www.europeancavieclub.nl voor meer info. Verder weet ik zelf zo niet direct iets in omg rotterdam van een opvang.
I had a signature once. It was awful.
pi_53638788
Aanstaande zaterdag is nog een beetje te vroeg, aangezien mijn vader nog bezig is met de kooi. Maar, bedankt voor de suggestie! En kopen is eigenlijk het laatste wat ik wil...eerst even rondkijken of er caavjes zijn die een huisje nodig hebben.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_53639076
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 11:09 schreef ivetje het volgende:
En Tinus z'n neus blijft gewoon vies worden. Maak ik hem schoon, is ie na 3 minuten weer smerig. Geen beginnen aan dus met hem.
Tja, witte cavia's zijn zo besmettelijk

Ik heb er zelf ook 1, maar dies redelijk schoon op zich zelf.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53639266
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 13:18 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Aanstaande zaterdag is nog een beetje te vroeg, aangezien mijn vader nog bezig is met de kooi. Maar, bedankt voor de suggestie! En kopen is eigenlijk het laatste wat ik wil...eerst even rondkijken of er caavjes zijn die een huisje nodig hebben.
Je kunt even op Marktplaats kijken, daar adverteren ook regelmating opvangen.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 13:41:59 #227
140390 Dangel
Vive la Mort
pi_53639366
Deel 16 al weer

Volgens mij heb ik deel 1 ooit geopend
Dans le foret, si noir que la nuit peut devenir, respirer
~Autumn, 2002
pi_53639426
Dus vertel, hoe is het nu met je caafjes!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 13:56:43 #229
140390 Dangel
Vive la Mort
pi_53639728
Allemaal overleden
Dans le foret, si noir que la nuit peut devenir, respirer
~Autumn, 2002
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 14:45:09 #230
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_53640969
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 13:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Tja, witte cavia's zijn zo besmettelijk

Ik heb er zelf ook 1, maar dies redelijk schoon op zich zelf.
Ja, idd Het is echt een viezerik soms! En hij wordt al wat oud, dus schoonmaken gaat niet zo goed meer. Vooral z'n oogjes is lastig, soms helpt Sjlebby hem met schoonmaken van z'n oogjes Maar hij gedraagt zich nu echt stukken beter dan vroeger met Google. Tinus heeft in Sjlebby echt een maatje gevonden en het gaat heel goed met die 2. Het is dus een stuk rustiger in de kooi en Tinus voelt zich ook beter. Hij is zich heel anders gaan gedragen sinds hij Sjlebby heeft
To infinity…and beyond!
pi_53641757
het is niet voor niets dat je bij bonte of driekleur showcavia's zelden cavia's met een witte kont aantreft
I had a signature once. It was awful.
pi_53642275
Loki is ook zo'n viespeuk! En natuurlijk wit (met rood), maar oh oh oh wat kan die zichzelf smerig maken

Schoon hok = ergens piesen en dan daar lekker in gaan liggen natuurlijk
pi_53643529
Kunnen caafs de hik krijgen?

Trouwens is het normaal dat Kookai omrolt als je haar aait? 4 pootjes in de lucht.
(Je moet even denken aan een paard wat rolt, ziet er precies hetzelfde uit).

Ik krijg een beetje de indruk dat ze geestelijk niet helemaal lekker is.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 19:15:23 #234
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53648040
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 22:59 schreef pertoef het volgende:

[..]

hehehe ja ik heb dat ook al eens gezien, kheb toen ook wel blijven kijken, twas wel grappig!

ik las hier nu net iets van een caviatunnel en heel toevallig heb ik dat nu vandaag ook gekocht!
en 'k moet zeggen dat het wel in de smaak valt bij mijn ventjes..
ze doen er wat mee hoor!

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
Oooh wat leuk ! Felix ziet er echt uit als een kleine schoffie
Kunnen Ikaros en Felix het goed vinden saampjes ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 23:19:50 #235
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_53656437
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 19:15 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Oooh wat leuk ! Felix ziet er echt uit als een kleine schoffie
Kunnen Ikaros en Felix het goed vinden saampjes ?
dat valt wel goed mee..
Ze zitten nog steeds achter elkaar aan 's avonds! maar echt zo vechten tot bloedens toe, hebben ze nooit gedaan...kdenk dat het eerder elkaar plagen is dat ze doen, en dan eens knorren naar elkaar over wie de beste slaapplaats krijgt en zo...
maar felix is nog steeds nen groten bangerik..Ikaros is daar al in verbeterd!

kzie ze zo graag
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  woensdag 3 oktober 2007 @ 16:56:22 #236
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_53671139
Ik heb een vraagje..

Mijn beer is nu iets ouder dan 2 jaar en heeft pas zn vriendje verloren. Nou ging dat een tijdje alleen heel erg goed, was zelfs een beetje vrolijker dan normaal.
Hij heeft een heeeeel groot hok voor zichzelf (een soort flat met een trap), en dat wilde ik zo houden omdat hij al dik genoeg is en beweging nodig heeft.

Nou merk ik dat hij niet meer naar beneden gaat, en als ik hem beneden zet niet meer naar boven wilt. Zn pootjes heb ik nagekeken en lopen doet hij nog prima (als ik hem beneden aan de trap zet gaat hij ook gewoon nog naar boven). Ik denk dus dat omdat hij niemand meer heeft om achterna te zitten, hij lui/verdrietig is geworden.

Nu wilde ik hem misschien laten castreren (om er een vrouwtje bij te zetten), maar ik vroeg me af of dat met een beer van 2 jaar nog kan? Hij is ook best aan de flinke kant (anderhalve kilo). Een jaartje geleden is hij aan een grote keelabces geholpen en dat heeft hij wel goed doorstaan.
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  woensdag 3 oktober 2007 @ 17:02:37 #237
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53671272
Asterix was ook 2 geweest toen we hem lieten helpen
En ook een vrij vorse beer, geloof dat hij tussen de 1600 en 1700 gram zat toen.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 3 oktober 2007 @ 17:22:38 #238
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_53671665
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_53674893
quote:
Op woensdag 3 oktober 2007 16:56 schreef The_Tankgirl het volgende:
Nu wilde ik hem misschien laten castreren (om er een vrouwtje bij te zetten), maar ik vroeg me af of dat met een beer van 2 jaar nog kan? Hij is ook best aan de flinke kant (anderhalve kilo). Een jaartje geleden is hij aan een grote keelabces geholpen en dat heeft hij wel goed doorstaan.
Is geen enkel probleem, pas na een jaar of 4, 5, 6 is het afhankelijk van de conditie iets twijfelachtiger misschien. Een gasnarcose en een goede dierenarts is wel een pré. Zijn zeer toevallig de dames van Prowl niet iets voor je?

1500 gram hoeft overigens niet te zwaar te zijn als de caaf zelf ook in verhouding is
I had a signature once. It was awful.
pi_53675844
yay, ik kan weer inloggen! Had grmbl inlogproblemen...

Hier gaat alles zijn gangetje, de caafjes doen het aardig. Zoë haar baarmeoder/vaginaprobleempje is nog niet over maar goed onder de duim nu, graag houden zo. Blizzy is een beetje snotterig, hiervoor krijgt ze colloidaal zilver en een lekker warm mandje om in te liggen, buiten de grote dosis hooi en kruiden voor de goede weerstand. Frankie heeft weer jeuk gehad aan zijn oortje, ik ben bang dat zijn poliep NU AL weer terugkomt...afwachten en ondertussen maar zalven en zalven en vitamine Liefde blijven geven....
Inmiddels zijn de meeste babycaafjes verkocht, nog een paar zoeken er een nieuw huisje: Joaquinn, Kay en Hannibal zoeken nog en Igor heb ik teruggehad, hij is te dominant voor beertjes, maar wel gek op mensen aandacht.
Ik probeer nu de buitenkant van het caviaschuurtje een leuk persoonlijk herfst tintje te geven, we hebben al sierfruit gehaald en nu is mijn inspiratie op
Ook de nieuwe knoeveltunnels vallen in de smaak hier! Heeeerlijk zacht van binnen, hmmmm!
Timmy is zo goed als showklaar, de komende dagen lekker veel verwennen, kammen en knuffelen, zaterdag gaat hij op keuring. Wikkels heeft ie maar 1 keer gehad, hij sloopt ze eruit, de kleine deugniet, dus dan maar niet, ik heb nu een handdoek in zijn hok en die ververs ik elke dag Hij ziet er goed uit vind ik, ben benieuwd wat de keurmeester gaat vinden, ben zenuwachtig haha!

Zo, ik hoop dat het morgen droog blijft, dan kan ik foto's maken van onze nieuwe huisvesting, de caafjes enzo, dat gaat niet goed als het regent, dan is het zo vies grauw buiten....Ben benieuwd!
pi_53683455
Jeeeeeeeej! *stuiter stuiter*

Voor het slapen gaan komkommer uitgedeeld en naar boven gegaan... heb daar nog even zitten tutten achter de pc en voor ik naar bed ging toch nog even snel bij flo kijken...

En jawel! Rond half 12 op 3 oktober is Flo bevallen van een... *tromgeroffel* vijfling!

De eerste (denk ik) is een dood beertje. Hij is de enige met een opvallende tekening: alleen twee rode kopplaten, verder wit. Hij woog 65 gram, lag al keurig uit het vlies en zijn pootje was aangeknaagd. geen idee wiens fout het was maar dat geeft niet, er zijn er nog 4!

Ik ga zo naar bed en heb niet uitgebreid gekeken, en herhaal het even uit mn hoofd, dus sorry als ik fout zit:

1 beer, showverdeeld, 112 gram
1 zeug, showverdeeld, zonder bles, 105 ? gram
1 beer, diagonale witte streep, 95 gram
1 zeug, lief verdeeld met een wit vlekje op dr kont en een witte oogkant, 71 gram.

Jeeeeej! De fotootjes die ik zo snel gemaakt heb:

Het laatste jong nog in het vlies, ik geloof dat dit de tweede beer is van het rijtje van net.




Showverdeelde beer met een geweldig bekje!


Nu al superlief!


onder mama... let ook even op het witte kopje helemaal links naast de rode kontjes!


en Flo tussen het poetsen door. Ze is echt RANZIG van onder, haha. Haar bakkebaarden zitten ook vol bloed en dr neusje had ook al een vlek. Ik hoop dat ze het vannacht wel even opruimt als ik slaap


Dat was 'm voor zover. Ik weet niet hoe het morgenochtend zal zijn, ik wil nu echt naar bed (over 5,5 uur gaat de wekker), dus ik kom morgen met meer details!
I had a signature once. It was awful.
pi_53685256
pi_53685468
Goeiemorgen! Ik heb heerlijk geslapen Wel véél gedroomd van de baby's (gek he ), maar wel heel gerust. Flo is een moeder in hart en nieren: vanochtend zat ze ook al zo heerlijk over ze te moederen. Toen Paul wilde kijken gin Flo echt over ze zitten met een blik van: "Afblijven! Voorzichtig doen!! Zijn wel mijn kindjes hoor!!!" Lief lief lief.....

FOTO'S!!!!!!!!!

Het eerste beertje. Flinke kanjer en enorm fotogeniek!






Kijk nou naar die pigmentstip op zijn oor! Ik vind hem helemaal super




Dit is de tweede beer.






Dit is het ukje van het stel: het zeugje van 71 gram, een schril contrast, want de anderen zijn ong 30 gram zwaarder. Even opletten dat ze het goed blijft doen. Maar een snoesje is het zeker!






En het tweede zeugje, zonder blesje. Wat een temperament zit er in dit dametje zeg!!! Gister, nog geen kwartier oud, zat ze al heel stoe rin mijn hand te spartelen. Een héél krachtige dame!






Zijn ze niet lief?
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 4 oktober 2007 @ 11:16:25 #244
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_53688296
Wat een schatjes Hihi, vind het toch wel jammer dat ik 2 beertjes heb als ik dit zo zie, maar zou ook niet weten wat ik met 4 kleintjes aan zou moeten
To infinity…and beyond!
pi_53688312
Nog geen groepsportret?
pi_53688406
wat een dotjes .
Volgens mij zeg ik dat bij elk nestje . Mooie kleur hebben ze .
Tap tap tap
pi_53688466
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 11:20 schreef CherryLips het volgende:
wat een dotjes .
Volgens mij zeg ik dat bij elk nestje . Mooie kleur hebben ze .
de beertjes zijn te koop.... Kan best joh.... Dan kom ik ze als Sinterklaas in het land is stiekem 's nachts in je kamer zetten, met een strik eromheen, en dan kun jij 's ochtends heul verbaasd tegen je moeder zeggen: "Kijk eens mam!!! Gekregen van Sinterklaas!!!! Nu kan ik ze toch niet meer wegdoen he....."
I had a signature once. It was awful.
pi_53689577
ze zouden met z'n tweeën misschien nog in m'n schoen passen ook .
Tap tap tap
pi_53690321
Lol
I had a signature once. It was awful.
pi_53691430
Wat een prachtig nestje Zoeperzazke. Ik vind het nog altijd ongelooflijk om te zien hoe compleet die beestjes ter wereld komen en hoe stevig en zelfvezekerd ze al op de pootjes staan een dag later. Prachtig!
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_53691990
Wat kijken ze gelijk al wijs uit hun oogjes, na de geboorte

Het lijkt wel of moeders heeft meegespeeld in een horrorfilm
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 4 oktober 2007 @ 16:37:24 #252
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_53695723
Nou, Sjlebby wassen doe ik nooit meer Wat een puinhoop zeg! Niet dat ie spartelt ofzo, maar z'n haar ziet er niet uit!! Ik had gedacht dat het makkelijker te kammen zou zijn na het wassen, maar ik krijg het gewoon niet uit elkaar. Hij vond het kammen ook niet zo geweldig en föhnen was ie ook niet heel blij mee Nu heb ik hem maar met een beetje nat haar terug gezet in z'n hok, dus ik ben benieuwd hoe hij opgedroogd eruit ziet strax
To infinity…and beyond!
pi_53696335
Ohja, Ivetje: Tessels moet je niet kammen

Tessels (en andere krullers) moet je voorzichtig met je handen uitpluizen, evt een schaar voor grotere klitten. Deze vacht kost nu eenmaal heel erg veel verzorging. Elke dag even goed uitpluizen moet klitten voorkomen.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 4 oktober 2007 @ 17:14:41 #254
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_53696911
Nou, ik kam hem met een speciale borstel en dat gaat eigenlijk wel prima



zo1 heb ik er. Met de zachte kant gaat het nog het best, die andere kant vind ie niet zo fijn Klitten heeft ie eigenlijk niet hoor, maar het ziet er gewoon zo rommelig uit bij em. Maar ik ga wel met mijn handen aan de slag dan. Het moet maar
To infinity…and beyond!
  donderdag 4 oktober 2007 @ 19:36:16 #255
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53700487
Gefeliciteerd Zoeper !

"Zeugje 1" is echt geweldig
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53726141
Morgen is er weer caviashow in Ridderkerk, in het tuincentrum Staelduinse bos. Ik ga erheen met Timmy en ga mensen helpen met vanalles, heb er reuze zin in!
  zondag 7 oktober 2007 @ 10:40:48 #257
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_53758697
Zo, wat een dag gisteren, lekker weertje, leuke show en veel gelachen ondanks de rugklachten. Ik deed gister vrijwilligerswerk voor Knoevel en buiten mijn vriend was ook een goede vriendin van me meegekomen, zij hebben dan ook de meeste foto's gemaakt. Zelf had ik 1 inzender, Timmy van net 3 maandjes oud, en zijn puntjes:

G Type, bouw kan gevulder
ZG Benen
ZG Ogen
Oren F: grote dracht, iets hoog ingeplant
G v zachte haarstructuur
Pony G, lengte kan voller
Goede manen en lichaamsbeharing, kan iets voller in ondersleep.
(ik had een klitje moeten verwijderen, woopsie)
ZG Kleur, kan beter in verdeling
Eindpredikaat een G of 90 punten

en dan nu de foto's:

Aankomst, Timmy uit zijn reiskooi gehaald en even lekker knuffelen














Ahum :|






Joyce, vriendin van me




Promoot Knoevelmutsen, wheheh :lol:










Een prachtig diertje van Jan, was er spontaan verliefd op geworden, wat een snoepie




Deze vond ik zo lief, dat meisje had een jong caafje en het lag zo heerlijk in haar arm te slapen, cute!
  zondag 7 oktober 2007 @ 12:32:02 #258
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_53760505
Die muts is kewl!!
To infinity…and beyond!
pi_53914532
Wat een ontzettend leuke foto's Ries Amaris! Leuk om te zien hoe de cavia's op de foto gaan (en zo netjes naast elkaar blijven zitten met een blik alsof ze ook weten dat ze nu moeten poseren). En dat slapende caafje op de laatste foto is superlief!!!
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_53998738
Super foto's Ries!! Ziet er leuk uit!! Ik vind de drie cremepjes die op de foto gaan echt

Lang geleden dat ik voor het laatst foto's van Obelix en Toby geplaatst heb! Inmiddels ben ik verhuisd en helemaal gesettled in mijn eigen flatje Obelix en Toby zijn ook al helemaal gewend en hebben een mooie villa! Hier een paar foto's van afgelopen weekend!

Bakbeest nr. 1: Toby





Bakbeest nr. 2: Obelix





Lief he
pi_54000105
Wat een beren
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_54000323
Wat een bekkies Leuk om weer eens foto's te zien van ze
pi_54005201
wat een lekkere bekkies zeg
  donderdag 18 oktober 2007 @ 13:17:08 #264
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_54009239
Ok, voor volgende week donderdag een afspraak gemaakt voor Chippy z'n castratie, spannend!
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_54010294
Wel met gasnarcose?
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 18 oktober 2007 @ 14:57:52 #266
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_54011137
Ik zal het navragen, maar hij heeft ook Chippy de vorige keer aan zn keelabces geholpen, en toen was hij diezelfde avond alweer aan het eten!
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_54067353
RUBY is bevallen!!!!!!!!

Ik had het om eerlijk te zijn nog helemaal niet verwacht, maar vanochtend zaten er toch echt 3 kurkdroge caafjes bij Ruby in het hok!!! (en 1 ijskoude).

Ruby is denk ik eind gisteravond, begin deze ochtend bevallen van een vierling, waarvan een dus dood (zat nog in het vlies). En ze zijn zooooooooo schitterend, ik ben in de wolken!!!! Ruby lijkt het goed te doen, het enige dat me opviel is dat ze de moederkoekjes niet heeft opgegeten, dus ik denk dat ik haar voor de zekerheid maar Utero Vetsem geef om de baarmoeder te reinigen. Alles weegt rond de 100 gram.

Laat ik de baby's aan u voorstellen!

Beertje 1, Droste genaamd, een zwartbonte beer, showverdeeld met immense ogen.






Het enige zeugje uit het nestje, goudagoutibont, (is ze niet GEWELDIG, ik pakte haar als eerste op en zei: ooooh, jij MOET een zeug zijn!): Merci!






En tot slot nog een schitterende goudagoutibonte beer, Cote D'or:




I had a signature once. It was awful.
pi_54068676
Die namen, echt briljant . Ze zijn ook net snoepjes, vooral Cote d'Or (is ook gelijk het lekkerste chocolaatje). Heeft ie nou echt een wit streepje tussen z'n oogjes? .
Tap tap tap
pi_54069076
ook hier gefeliciteerd met deze superbeebjes
pi_54069092
Wat een heerlijke beesten die Toby en Obelix Inkie. Lijken me echt lekkere knuffels en Zoeperzazke gefeliciteerd met de nieuwe aanwinsten, ze zien er echt heel lief en mooi uit. Het is de laatste tijd echt een kraamkamer bij jou, is het nu niet dringen geblazen in de caviaflat?
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_54069416
Cherry, Cote D'Or heeft inderdaad een miniwit plukje op zijn koppie. Hij heeft ook een witte toef rond zijnpiepje en zijn onderlip is ook wit! Hij is zoooo mooi... Ik heb nieuwe foto's gemaakt maar mn pc is net gecrasht dus ik kan ze er nog niet opzetten...

Calioppe, het is nu echt volle boel hier ja, maar dat geeft niet want ze zijn nog klein..... En het merendeel is toch al gereserveerd, dat scheelt.
I had a signature once. It was awful.
pi_54070151
Hihi, grappige namen, mooie caafjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_54113880
Zo, weer wat nieuw eplaatjes van de baby's, want het is onvoorstelbaar hoe rap dat groeit!

Clio, het kleinste meisje van Flo. Nog steeds beduidend kleiner dan de rest maar ze groeit prima!









Quattro:







Rosine:







En Altea:





3 baby's: Merci (21 oktober), Rosine (3 oktober) en Lucy (18 september)






Lucy:


Lilly:




En m'n mooie Temptation!


I had a signature once. It was awful.
pi_54114706
*Kwijl...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_54118223
pi_54129319
Kan een cavia in een buitenhok?
pi_54130167
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 10:19 schreef ymme het volgende:
Kan een cavia in een buitenhok?
Ja, mits 's winters ALTIJD voldoende hooi, en de waterflesjes altijd onbevroren blijven (dus iedere dag opnieuw vullen), en het liefst voor iedere cavia een eigen huisje om in weg te kruipen om zo wat warmer te blijven.
I had a signature once. It was awful.
pi_54130797
Dan wil ik ook een cavia
pi_54130945
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 11:30 schreef ymme het volgende:
Dan wil ik ook een twee cavia's
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 24 oktober 2007 @ 12:43:08 #280
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_54132510
Oh zoeperzazke wat zijn het weer scheetjes!!!

Vraagje: ik heb gisteren Jip en kleine Joep voor het eerst op neutraal terrein (lees mijn vloerbedekking ) bij elkaar gezet... Nou het was een hoop gekir en en gefluit en een bijna rituele paringsdans (met name door Jip). Ze beten elkaar niet maar het was wel stressen volgens mij, maar misschien was ik ook wel de enige die er gestresst van raakte . Jip rende rondjes om Joep heen, zat constant met zijn koppie bij het achterwerk van Joep en er werd het een en ander aan lichaamsvloeistof geloost... Ook zette Jip constant zijn hoofd onder het lijf van Joep en duwde hem dan als het ware de lucht in. Ik heb ze na een half uur weer apart in hun eigen kooi gezet.

Misschien een hele domme vraag, maar wanneer weet je of een koppeling succesvol gaat zijn? En hoe kan ik de kennismaking zo succesvol mogelijk laten verlopen? Ik ben zo bang dat ze elkaar pijn gaan doen... Stom hè?

Oh ja, Joep zit momenteel nog bij Takkie, het soon-to-be beertje van mijn zusje, in de kooi. Hij is dus gewend aan het gezelschap van zijn broertje.
pi_54132599
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 11:36 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Hiet zit nooit een beestje alleen

Maar de keus is toch gevallen op een 2de konijntje, omdat gisteren er 1 is overleden
pi_54136311
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 12:43 schreef twentemeisje het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar wanneer weet je of een koppeling succesvol gaat zijn? En hoe kan ik de kennismaking zo succesvol mogelijk laten verlopen? Ik ben zo bang dat ze elkaar pijn gaan doen... Stom hè?
Door ze niet terug uit elkaar te halen. óf koppelen, óf niet koppelen, maar niet een beetje. Het gedrag dat je beschrijft is gewoon dominantiegedrag en de kleine Joep zal nu nog niet tegen Jio opkunnen (als ik nu de juiste caafs voor me heb). Zorg gewoon dat je de koppeling in 1 keer doet, dat ze daarna samen in het hok gaan (waar een lekkere dot vers hooi en een zooi groenvoer ligt) en dat jij er ten minste een uurtje of 2, 3 bij in de buurt bent (bv zit te computeren, zit te lezen of iets anders half-boeiends doet). Als het mis gaat gaan ze klappertanden, tegenover elkaar staan, kopjes omhoog en heel dominante geluiden maken, en blijven ze niet echt zo rond elkaar heen draaien. Leg voor de zekerheid een ovenhandscoen klaar als het lang rumoerig blijft: als ze vechtenn haal ze dan NOOIT met je blote handen uit elkaar, want uit verwarring (de kwade cavia denkt dat jíj aanvalt) zullen ze jou bijten en dan gaat het ook hárd, in zulke situaties kunenn er pezen en grotere aders doorgehapt worden. Je zult niet de eerste zijn die naar de ehbo moet vanwege het uit elkaar halen van boze beren....
Nu is dat een extreem geval, en de kans dat het op een bloedbad uitloopt is met hun leeftijdsverschil niet zo groot, maar tis gewoon om voorbereid te zijn
I had a signature once. It was awful.
pi_54136961
En verwacht ook niet dat het altijd lief blijft Hier is na anderhalf jaar nog steeds wat gerommel soms met mijn twee beren. Klappertanden, beetje uitlokken enzo. Nooit echt gevochten hier (anders hadden ze ook niet meer samen gezeten natuurlijk) Maar bij mij blijft Loki (jongste boevenkop) altijd soms proberen of ie niet Barbabob van zijn troon kan stoten
pi_54137009
Ik heb nog steeds een litteken op m'n vinger van toen ik Flip en Marco uit elkaar moest halen .
Tap tap tap
  woensdag 24 oktober 2007 @ 16:14:16 #285
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_54137116
Bedankt voor jullie tips! Ik ga het zaterdag gewoon voor de volle 100% proberen, dan heb ik ook tijd om ze 1 of 2 dagen goed in de gaten te houden. Vind het erg spannend, hoop natuurlijk dat het gewoon goed gaat en dat ze elkaar snel lief gaan vinden. Als kleine Joep zich in het begin nu gewoon eens een beetje onderdanig gedraagt richting Jip dan komt het vast goed :-).

Is dat zwoele gedrag (kirren, brommen, sproeien en met de kont wiegen) nu een soortement van sexuele opwinding of heeft dat ook te maken met het bepalen van wie de dominatie cavia is?
pi_54137736
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 16:14 schreef twentemeisje het volgende:
Is dat zwoele gedrag (kirren, brommen, sproeien en met de kont wiegen) nu een soortement van sexuele opwinding of heeft dat ook te maken met het bepalen van wie de dominatie cavia is?
Mijn zeugjes vertonen dit gedrag ook naar elkaar toe (gelukkig nu wat minder, maar er zijn tijden geweest dat het continu was) en dat was puur dominantie.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_54138084
Klopt, in dit geval is het gewoon dominantie, dat uiten ze door te prrrrrrrrrrten, te wiebelkonten, kinnetjes omhoog etc. Maar bij twee beren kan het best zijn dat ze zich als ze geil zijn aan de andere beer proberen te vergrijpen, maar dat is bij de ene caaf meer dan bij de ander. Maar bij een kennismaking (die nit tussen beer & zeug is) is dit een uiting van dominantie.
I had a signature once. It was awful.
pi_54147433
Yanou wordt ook regelmatig door Kookai ondergeplast

Yanou is erg hardleers, jammer genoeg.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 25 oktober 2007 @ 16:00:52 #289
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_54161446
zucht, nog een uurtje, en dan mag ik Chippy ophalen.. en dan is hij officieel een ex-beer... en dan nog 4 weken totdat er een vrouwtje bij mag he? of 6?
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_54162109
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 16:00 schreef The_Tankgirl het volgende:
zucht, nog een uurtje, en dan mag ik Chippy ophalen.. en dan is hij officieel een ex-beer... en dan nog 4 weken totdat er een vrouwtje bij mag he? of 6?
voor alle zekerheid 6 aanhouden, dan weet je zeker dat hij niks meer kan.
I had a signature once. It was awful.
pi_54162825
Gisteren wat wilgentakken in het hok gegooit, maar ze vinden het minder lekker dan appeltakken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 25 oktober 2007 @ 17:47:23 #292
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_54163513
Chippy is terug en het gaat goed! hij was al aan het rondhobbelen in het hok bij de dierenarts
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_54165372
fijn voor je
altijd een spannende operatie
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 25 oktober 2007 @ 19:27:18 #294
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_54165898
Ik ga volgende week op kraamvisite bij aaaaaaalle beejbie caafjes van Zoeper
kijken, kijken, niet aankomen, en vooral niks mee naar huis nemen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 26 oktober 2007 @ 09:43:33 #295
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_54176592
Je mag ze toch wel aaien? of mag dat niet van jezelf? De verleiding is ook zooo grooot

Heb dat ook gehad, eerst hadden we 1 cavia, toen 3 (1 cavia voor mij, 2 voor mijn moeder) toen bleek daar 1 cavia van zwanger te zijn, en toen hadden we opeens 6 cavia's
Van 1 naar 6 cavia's binnen 2 weken

We konden geen afstand doen van de kleintjes, daarom moet ik maar nooit cavia's gaan fokken, zit dan binnen een half jaar met een huis vol met cavia's

Nu heb ik nog maar 1 cavia, zucht maar dat gaat over 6 weken veranderen muawahaha
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  vrijdag 26 oktober 2007 @ 09:45:16 #296
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_54176626
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 19:05 schreef Ellatjuh het volgende:
fijn voor je
altijd een spannende operatie
Thanks Je komt toch wel een keertje kijken he als ik een vrouwtje bij Chippy heb gezet
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_54178094
zo, weer eens een update van hier:

Blizzy is overleden
Ze was al vrij oud voor een broodfokkerscaafje, ze ging naar de 5 toe, en wilde niet meer genezen van een verkoudheid, ze rook dus niets meer, at minder, viel af...En we hebben t met allerlei ab's geprobeerd maar het mocht niet meer baten, mijn Blizje is op 21 oktober overleden




Verder alles zijn gangetje, Frankie heeft wel weer last van zijn oortje, dus die zit nu samen met Zoë aan de medicatie.
We hebben besloten dat Igor hier blijft wonen in de woonkamer. Hij is veel te cute voor mensen en vecht andere beren het hok uit en met zijn handicap wil ik m eigenlijk niet meer wegdoen ook Igor woont in de woonkamer, aangezien hij alleen woont en extra aandacht verdient

Igor is het broertje van Ikaros, het peruufbeertje van Pertoef
pi_54180417
Gecondoleerd...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 26 oktober 2007 @ 20:50:52 #299
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_54189328
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 11:06 schreef RiesAmaris het volgende:
zo, weer eens een update van hier:

Blizzy is overleden
Ze was al vrij oud voor een broodfokkerscaafje, ze ging naar de 5 toe, en wilde niet meer genezen van een verkoudheid, ze rook dus niets meer, at minder, viel af...En we hebben t met allerlei ab's geprobeerd maar het mocht niet meer baten, mijn Blizje is op 21 oktober overleden

[ afbeelding ]


Verder alles zijn gangetje, Frankie heeft wel weer last van zijn oortje, dus die zit nu samen met Zoë aan de medicatie.
We hebben besloten dat Igor hier blijft wonen in de woonkamer. Hij is veel te cute voor mensen en vecht andere beren het hok uit en met zijn handicap wil ik m eigenlijk niet meer wegdoen ook Igor woont in de woonkamer, aangezien hij alleen woont en extra aandacht verdient
[ afbeelding ]
Igor is het broertje van Ikaros, het peruufbeertje van Pertoef
toch best een mooie leeftijd voor een caaf, en meer kon je niet voor haar doen

wat voor handicap heeft igor?
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_54190275
Igor kwam terug met een gebroken teentje, dat staat nu scheef terug aangegroeid. Hij heeft er niet erg veel last van maar we zijn er wel voorzichtig mee
pi_54191703
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')