Niet in A'dam, maar gewoon online: http://www.dekoffiethuiswinkel.nl/quote:Op woensdag 12 september 2007 12:51 schreef jj79 het volgende:
Even een andere vraag. Weet iemand waar je in de buurt van Amsterdam Caffe New York koffie kan kopen?
Ben al langs een aantal winkels geweest, maar geen succes.
Hoe beinvloedt dat de smaak? Ik heb het idee dat dat redelijk funest is.....quote:Op donderdag 13 september 2007 15:40 schreef W1ZZ het volgende:
Je kunt pasgebrande bonen ook in de diepvries gooien, dan blijven ze langer goed. Zorg er dan wel voor dat ze helemaal kunnen ontdooien. Echt wel minimaal een dag.
Naja, ik denk dat ik gewoon 1 kilo uno, 1 kilo duo en 1 kilo sulawesi haal. Hoe zal ik ze laten branden?quote:Uno melange bestaat uit Brazilie, Colombia en verschillende Centraal Amerikaanse soorten, Due bestaat uit een Indonesische koffie en een Centraal Amerikaanse koffie.
Ja hoor, dat doet ie vast. Ik heb er wel vaker een halfje van dit en een halfje van dat genomen, hoewel dat dan wel ongebrande bonen waren.quote:Op vrijdag 14 september 2007 09:57 schreef W1ZZ het volgende:
Misschien kun je 'm vragen of je een kilo duo, een half kilo uno en een half kilo kalossi mag?
In gebrande koffie van topmerken zit 1 tot 2 % vocht en in de ongebrande koffie, ook weer van de topmerken zit 12% vocht. Ik doe geen uitspraken over de rest van de koffiemarktquote:Op vrijdag 14 september 2007 09:33 schreef Mark_V het volgende:
Ik heb net het artikel over invriezen gelezen, en het lijkt erop dat dit de versheid niet negatief beinvloedt. (...)Op zich ook wel logisch, want waarom invriezen zo slecht is voor groenten etc, komt doordat het water dat erin zit gaat bevriezen en dus de interne structuur sloopt, en in gebrande koffie zit geen water.
Ik zou trouwens weleens willen zien hoe groene bonen het doen in de vriezer, ik denk dat vriezen daarvoor funest is (sowieso is het invriezen van groene bonen niet echt nuttig, maar ik vind het gewoon interessant)
<flauw>quote:Op zaterdag 15 september 2007 18:36 schreef marmhz het volgende:
Gisteren Kalossi gebrand 's avonds zonder daglicht, dus met een lamp. Echt compleet mislukt. Koffie was zuur, echt smerig. Niet genoeg op de kraks gelet en dan gaat het echt mis.
Jammer maar kan een keer gebeuren
Ha, die gaat morgen of overmorgen bezocht worden! Bedankt!quote:Op zondag 16 september 2007 16:39 schreef W1ZZ het volgende:
Hee tim, wij hebben niet duizenden mensen die elke keer van exact dezelfde koffie moeten kunnen genietenMaar toegegeven, ik wilde ook gisteravond branden en heb maar even tot vanochtend gewacht voor beter licht. Desondanks liet ik de roast veel te ver gaan en is m'n malabar nu mooi egaal glimmend van buiten
Ik heb even op 't coffeegeek forum gekeken naar een toko in Parijs: http://www.coffeegeek.com/forums/worldregional/europe/318976
Zelf dus nooit geprobeerd maar als een geek er tevreden mee is kan 't niet slecht zijn iig!
Gelukkig niet zegquote:
Ik drink mijn kopje altijd in een paar slokken leeg, dus gewoon erg snel. Ik heb de komende dagen geen beschikking over mijn espresso-apparaat, maar als ik weer thuis ben zal ik er eens in roeren, kijken of het dan overgaat.quote:Op maandag 17 september 2007 11:27 schreef W1ZZ het volgende:
Grappig, bij mij is de laatste slok juist altijd het zoetst. Vraagje, is de laatste slok ook zuurder wanneer je van tevoren geroerd hebt? Indien ja lijkt het me dat de koffie die je gebruikt bij een lagere drinktemperatuur (dus dattie afgekoeld is tegen de tijd dat je bij de laatste slok komt) gewoon die smaak heeft. Je methode van zetten is goed, je zit aan de hogere kant van de temprange dus als er een offsmaak zou zijn zou die eerder bitter moeten zijn dan zuur. Hoe lang laat je je machine opwarmen? Toch wel minimaal een half uur, neem ik aan?
Ik heb in dit topic al een paar keer gehoord dat kopjes onder de kraan of in de magnetron worden verwarmd. Dat terwijl je vlak voor het zetten van de koffie een redelijke bak heel heet water weggooit tijdens de cooling flush. Ik gebruik dit water altijd om de kopjes goed warm te krijgen. Het water zit immers tegen het kookpunt aan, dus prima om de kopjes op te warmen. Zo gebruik ik het water tenminste nog nuttig.quote:Op maandag 17 september 2007 11:56 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Ik verwarm ze altijd met de warme kraan, dan zijn ze gok ik een graad of 50-60. Kan ik ze beter met het appraat zelf verwarmen?
Ik zou het niet wetenquote:Op donderdag 20 september 2007 08:32 schreef marmhz het volgende:
En Mark is de koffie binnen?
Vanwege de belabberde koffie op mijn werk heb ik ook sinds een maand of 2 zo'n apparaat. Met een klein beetje oefening komt daar een heel goed bakkie uit. Eigenlijk beter dan uit een gewoon koffiezetapparaat,quote:Op donderdag 20 september 2007 10:48 schreef W1ZZ het volgende:
Ja? Ik dacht dattie altijd op maandag en donderdag brandde...?
Ik heb gisteren iets gedaan om mijn 'barista skills' verder uit te breiden: ik heb een French Press gekochtVanochtend voor 't eerst gebruikt en 't geeft een veel betere kop koffie dan een americano uit het espresso-apparaat! Had nog wel m'n koffie te fijn gemalen, vrij veel sediment in m'n kop maar iig erg lekker!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |