abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53119397
quote:
Op woensdag 12 september 2007 12:51 schreef jj79 het volgende:
Even een andere vraag. Weet iemand waar je in de buurt van Amsterdam Caffe New York koffie kan kopen?

Ben al langs een aantal winkels geweest, maar geen succes.
Niet in A'dam, maar gewoon online: http://www.dekoffiethuiswinkel.nl/
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_53120435
Café New York Koffie? Je bedoelt de koffie die ze bij Cafe NY in Rotterdam schenken? Mmm... als ik me niet vergis is dat Peeze, maar die hebben geen verkooppunten (meer) in Amsterdam. Je kan wel via hun website bestellen....

Tja, iedereen kijkt met zijn eigen bril naar de wereld he
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_53141786
Ik zat net even te kijken naar de prijzen van gebrand.nl, en hun "espresso duo" kost maar 10 euro per kilo. Hoe moet ik de kwaliteit van deze espresso zien in vergelijking met de kaldi espressopakken van 4,50 voor 250 gram. Voordeel van gebrand.nl is natuurlijk wel dat het extreem vers is, en 10 euro per kilo is natuurlijk een koopje, maar is het wel een beetje te drinken?

Die SO koffies die ze daar ook hebben, lijkt me voorlopig nog een beetje hoog gegrepen, ook die zijn niet duur trouwens!
pi_53142813
Waarom lijken de SO koffies je te hoog gegrepen? Het enige verschil is de smaak, ze zijn niet moeilijker zetten ofzo... Ik ken de espressoblend van gebrand.nl niet maar Ivo is wel echt iemand met passie voor koffie en z'n bedrijf dus ik kan me niet voorstellen dat het slecht spul is. Ik heb zowel m'n brander als al m'n groene bonen daar gekocht tot nu toe en ben altijd erg te spreken over levering en kwaliteit van het product.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53143082
Die blend sturen ze voor zover ik weet ook naar horecaklanten van hun dus het is vast wel goed te drinken. Bovendien samengesteld uit hun eigen SO en ze branden twee keer in de week vers, dus veel verser kan je niet krijgen. Ik zou zeggen ''give it a try''
pi_53143364
Jullie zouden die espresso duo verkiezen boven de standaard kaldi koffie dus?

Ik denk dat ik dan 2 kilo ga bestellen, 1 kilo van die espresso duo en 1 kilo van een niet te dure SO. Iemand een tip om als eerste te proberen? Ik ben niet echt een fan van zurige koffie heb ik al wel gemerkt.

Wat is het verschil tussen unwashed en washed trouwens?
pi_53143802
De enige SO die ik ken waar echt 0% zuur in zit is Monsooned Malabar maar die is meteen wel weer "apart". De indonesische koffies zijn over 't algemeen ook niet zuur maar eerder zoet. Probeer dan 'ns de Sulawesi Kalossi. De cubaanse waar marmhz en ik 't weleens over hebben gehad is ook niet zuur.

Washed betekent dat een boon middels de "natte methode" is verwerkt, unwashed dan natuurlijk middels de droge. Unwashed bonen hebben meestal meer body en leveren meer crema op, maar ik vind ze qua smaak vaak saaier dan de washed (daar heb ik trouwens niet echt een verklaring voor). Verder is unwashed vs washed voor jou pas belangrijk wanneer je gaat branden omdat unwashed bonen veel sneller klaar zijn en daarom meer aandacht vereisen.

EDIT: Ik zou voor de koffie van gebrand.nl gaan. Bijna de helft goedkoper en dagvers! Wat zit er trouwens in de Duo en wat in de Uno? Ben wel benieuwd naar het verschil!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53144698
Whoohooo, net (voor zover mogelijk met AH bonen) de perfecte bak gezet.

Tempsurfing, redistributie, en in precies 25 seconden waren de twee kopjes vol, en lekker, lekker.... je eet je vingers erbij op .

Ik merk trouwens dat mijn Silvia SCHEEF is, dwz het linker kopje is sneller vol dan het rechter. De afgelopen week is dat een stuk erger geworden. Iemand een idee wat ik daaraan kan doen?

Gisteren had ik trouwens ook opeens dat er water (heel licht bruin) uit de piston tussen de twee uitloopgaten liep. Waar zou dat aan kunnen liggen? Niet goed aangedraaid? Scheef? Vandaag had ik weer nergens last van.

Ik heb net Ivo gemaild wat het verschil is tussen de twee. Ik denk dat ik dan gewoon 1 kilo van die Sulawesi en 1 kilo espresso melange haal.
pi_53145137
Haha, dat is iets waar ik vroeger ook last van had, de scheve Silvia Er zijn twee mogelijkheden: Of je apparaat staat niet waterpas of je moet nog wat beter werken aan je distributie.

Dat straaltje heb ik ook weleens gehad, dan heb je of teveel koffie in je piston gedaan of niet genoeg aangedraaid.

Gefeliciteerd met je lekkere espresso's!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53145412
Dat van Duo en Uno heb ik eens gevraagd en wat er precies inzat wilde ze niet vertellen, maar zover ik eruit kon opmaken is uno gewoon een 50/50 blend van twee bonen en duo een blend van 3 soorten, klinkt qua naam niet logisch maar ik dacht dat het zo zat.
Mark wellicht kan je volgende keer ook nog eens wat meer bestellen en je eigen blend mixen. In ieder geval denk ik dat je positief verbaast zal zijn wat verse koffie doet voor je crema en smaaksensatie.
pi_53145716
Check, hij stond scheef. Bij mijn Gaggia MDF kreeg ik ook een plastic base met knockbox, maar mijn silvia past daar net niet lekker in. Nu even wat gefriemeld, en hij staat weer prachtig recht.

Ik wil niet teveel tegelijk bestellen, want ik ben de enige hier in huis die een beetje koffie drinkt, dus met twee kilo doe ik al behoorlijk lang....
pi_53147990
Je kunt pasgebrande bonen ook in de diepvries gooien, dan blijven ze langer goed. Zorg er dan wel voor dat ze helemaal kunnen ontdooien. Echt wel minimaal een dag.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53150080
quote:
Op donderdag 13 september 2007 15:40 schreef W1ZZ het volgende:
Je kunt pasgebrande bonen ook in de diepvries gooien, dan blijven ze langer goed. Zorg er dan wel voor dat ze helemaal kunnen ontdooien. Echt wel minimaal een dag.
Hoe beinvloedt dat de smaak? Ik heb het idee dat dat redelijk funest is.....

Als het werkt is het een geniaal idee, dan bestel je gewoon 10 kilo espresso-melange en ben je voor de rest van het jaar voor een schijntje voorzien van koffie .

en je kan inderdaad eens serieus aan het blenden gaan
pi_53150480
Er zijn voor- en tegenstanders maar dit ARTIKEL is een onderzoek ernaar waarin blinde proeven worden gedaan. De conclusies zijn dat het wel zin heeft!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53164286
Ik heb reactie gekregen over de uno en duo bonen. Uit mailtje van Ivo vdP
quote:
Uno melange bestaat uit Brazilie, Colombia en verschillende Centraal Amerikaanse soorten, Due bestaat uit een Indonesische koffie en een Centraal Amerikaanse koffie.
Naja, ik denk dat ik gewoon 1 kilo uno, 1 kilo duo en 1 kilo sulawesi haal. Hoe zal ik ze laten branden?
pi_53164335
Dat is wel veel koffie meteen! Als ik jou was zou ik ze zeker de eerste keer laten branden zoals Ivo dat het beste acht... Hij is de expert tenslotte
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53164744
Tja die uno-koffie is zo gruwelijk goedkoop, daar wil ik ook wel even wat van proberen. Ik neem aan dat je daar alleen per kilo kan bestellen trouwens?

Ik heb net het artikel over invriezen gelezen, en het lijkt erop dat dit de versheid niet negatief beinvloedt. Goed gedocumenteerd artikel trouwens, goede wetenschappelijke aanpak. Overigens denk ik dat het niet veel uitmaakt of je koffie direct vers invriest, of dat je een dag of 2 wacht. Het lijkt erop dat invriezen toch gewoon het verouderingsproces vertraagt met bijv een factor 10. Een verse boon is dan dus geen 7 dagen, maar 70 dagen houdbaar, een 2 dagen oude dus geen 5 dagen, maar 50 dagen. Ik maakte me een beetje zorgen over de invloed van het INVRIEZEN op de kwaliteit van de boon, maar die is er dus eigenlijk niet. Op zich ook wel logisch, want waarom invriezen zo slecht is voor groenten etc, komt doordat het water dat erin zit gaat bevriezen en dus de interne structuur sloopt, en in gebrande koffie zit geen water.

Ik zou trouwens weleens willen zien hoe groene bonen het doen in de vriezer, ik denk dat vriezen daarvoor funest is (sowieso is het invriezen van groene bonen niet echt nuttig, maar ik vind het gewoon interessant )
pi_53165182
Misschien kun je 'm vragen of je een kilo duo, een half kilo uno en een half kilo kalossi mag?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53165618
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 09:57 schreef W1ZZ het volgende:
Misschien kun je 'm vragen of je een kilo duo, een half kilo uno en een half kilo kalossi mag?
Ja hoor, dat doet ie vast. Ik heb er wel vaker een halfje van dit en een halfje van dat genomen, hoewel dat dan wel ongebrande bonen waren.
Die blend is prima te drinken en voordat ik m'n eigen brandertje had gooide ik ook m'n bonen in de vriezer, weliswaar goed verpakt in plastic zakjes en plastic containers. Erg goed te doen en nauwelijks verlies in kwaliteit.
pi_53171432
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 09:33 schreef Mark_V het volgende:
Ik heb net het artikel over invriezen gelezen, en het lijkt erop dat dit de versheid niet negatief beinvloedt. (...)Op zich ook wel logisch, want waarom invriezen zo slecht is voor groenten etc, komt doordat het water dat erin zit gaat bevriezen en dus de interne structuur sloopt, en in gebrande koffie zit geen water.

Ik zou trouwens weleens willen zien hoe groene bonen het doen in de vriezer, ik denk dat vriezen daarvoor funest is (sowieso is het invriezen van groene bonen niet echt nuttig, maar ik vind het gewoon interessant )
In gebrande koffie van topmerken zit 1 tot 2 % vocht en in de ongebrande koffie, ook weer van de topmerken zit 12% vocht. Ik doe geen uitspraken over de rest van de koffiemarkt

(in de warenwet het warenwetbesluuit koffie en chiorrei (ofzo) staat wel een maximumpercentage voor gebrande koffie, als ik me niet vergis is dat 5%)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_53174952
Doen jullie nog een beetje aan latte art? Bij mij gaat het niet zo goed de laatste tijd.. Blijf een beetje op 't zelfde niveau hangen. Deze was van vanochtend:

"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53181355
Nou mijn pogingen zijn nog lang niet zo goed als de jouwe al zijn. Ik durf er iig nog geen foto van te posten Ik denk dat het een kwestie van veel oefenen blijft.
Volgensmij gebruik jij je Silvia wel echt heel vaak. Gaan de boontjes er niet heel hard door?
pi_53182593
mwoah valt echt wel mee hoor! Ik zet zo'n 3 doubles per dag die ik drink... En dan tussendoor als ik zin heb om art te oefenen maar daar heb ik die tjakbonen van de xenos voor.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53182779
Valt nog wel mee dan inderdaad.
IK zet de machine meestal 1x per dag aan en als ik veel tijd heb 2x. Ik drink dan meestal 4 dubbele ristretto's of 2 ristretto's en 2 cappuccino's. Dan is het wel weer even genoeg anders komt er iets teveel caffeine in het bloed
pi_53183464
Ja ik ben ook niet zo'n held met cafeïne... Anders zou er wel meer doorheen gaan denk ik

Hier nog een paar pogingen van vanavond:


Ik had een tijdje lang moeite met de melk bovenop de crema krijgen... Als 't dan eindelijk bleef liggen was er geen ruimte meer om nog wat te "arten," maar ik heb nu gemerkt dat je dat op kunt lossen door het puntje van de pitcher zo dicht mogelijk bij de melk te brengen. En je melk moet echt maar heel weinig geschuimd zijn voor een rosetta!

Nog iets dat ik me zonet bedacht - waarom niet eerder?? - latte art is vooral een kwestie van spierbeheersing, namelijk rustig en precies kunnen schenken, en van zenuwbeheersing. Beide kun je prima oefenen met water! Dan kun je ook prima 20 keer pouren in een paar minuten, dat lukt niet als je het met echte espresso en melk doet. Not to mention de koffie en melk die je bespaart

[ Bericht 12% gewijzigd door W1ZZ op 14-09-2007 23:12:33 ]
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53201243
Gisteren Kalossi gebrand 's avonds zonder daglicht, dus met een lamp. Echt compleet mislukt. Koffie was zuur, echt smerig. Niet genoeg op de kraks gelet en dan gaat het echt mis.
Jammer maar kan een keer gebeuren
pi_53206480
Hey, wanneer het je gelukt is die Kalossi te branden ( ) dan moet je 'm 'ns 50-50 mengen met de cuba... Dan krijg je een kop waarin je beide smaken hebt maar de kalossi overheerst tijdens het drinken en de nasmaak van de cuba blijft hangen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 16 september 2007 @ 12:34:52 #228
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_53215647
Misschien trap ik een open deur in, maar kijk eens naar http://nl.youtube.com/watch?v=qxw_cGWuRJU
pi_53215752
Goed idee die mix. Ik heb Cuba al wel eens gemixt met Lintong uit Indonesie en dat is ook geen slechte combi. Nog meer goede combi's kunnen maken?
pi_53216415
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 18:36 schreef marmhz het volgende:
Gisteren Kalossi gebrand 's avonds zonder daglicht, dus met een lamp. Echt compleet mislukt. Koffie was zuur, echt smerig. Niet genoeg op de kraks gelet en dan gaat het echt mis.
Jammer maar kan een keer gebeuren
<flauw>
LOL, om het eindpunt te bepalen gebruikt men in een branderij een kleurmeter die 5x nauwkeuriger is dan het menselijk oog, en jij brandt met lamplicht? :p Nou ja, elke dag leert men weer
</flauw>

Weet iemand nog een adres voor echte topkoffie/-espresso in Parijs?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_53221732
Hee tim, wij hebben niet duizenden mensen die elke keer van exact dezelfde koffie moeten kunnen genieten Maar toegegeven, ik wilde ook gisteravond branden en heb maar even tot vanochtend gewacht voor beter licht. Desondanks liet ik de roast veel te ver gaan en is m'n malabar nu mooi egaal glimmend van buiten

Ik heb even op 't coffeegeek forum gekeken naar een toko in Parijs: http://www.coffeegeek.com/forums/worldregional/europe/318976

Zelf dus nooit geprobeerd maar als een geek er tevreden mee is kan 't niet slecht zijn iig!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53223799
Zonde is dat he zo'n glimmende roast. Het grootste nadeel vind ik wel als je die na anderhalf twee dagen openmaakt (de pot of zak waar die inzit) dat is geen koffielucht maar een olielucht, echt smerig. Toch zijn er wel merken die zo branden. Izzo koffie bijvoorbeeld hebben echt van die glimmende bonen, de fabel gaat zelfs dat ze er olijfolie overheen gooien tijdens het koelproces.
pi_53225098
Haha

Een voordeel van zo'n glimmende roast, iig bij deze malabar, is dat er meteen na het afkoelen een zeer drinkbare espresso van gezet kan worden!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 16 september 2007 @ 20:48:28 #234
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_53227728
Espresso
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_53233940
quote:
Op zondag 16 september 2007 16:39 schreef W1ZZ het volgende:
Hee tim, wij hebben niet duizenden mensen die elke keer van exact dezelfde koffie moeten kunnen genieten Maar toegegeven, ik wilde ook gisteravond branden en heb maar even tot vanochtend gewacht voor beter licht. Desondanks liet ik de roast veel te ver gaan en is m'n malabar nu mooi egaal glimmend van buiten

Ik heb even op 't coffeegeek forum gekeken naar een toko in Parijs: http://www.coffeegeek.com/forums/worldregional/europe/318976

Zelf dus nooit geprobeerd maar als een geek er tevreden mee is kan 't niet slecht zijn iig!
Ha, die gaat morgen of overmorgen bezocht worden! Bedankt!

Zelf ook nog http://www.coffeegeek.com/forums/worldregional/europe/251829 gevonden

Is iemand van jullie wel eens bij de Blonde Pater geweest? De barista's daar eindigen standaard hoog bij de kampioenschappen...

[ Bericht 14% gewijzigd door tim2308 op 17-09-2007 01:14:06 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_53238601
Ik heb bij mijn koffiezetacties eigenlijk altijd het probleem dat de laatste slok (dus het eerste zetsel) wat zurig is. Waarschijnlijk is dus de temp aan het begin van den shot te laag (piston moet nog warm worden).

Hoe kan ik dit verbeteren? Want ik doe er echt alles aan om ook dit ding warm te hebben.

Mijn espresso-zetdrill (rancilio Silvia):
1. Zorg voor een warm en schoon apparaat
2. Laat hem doorspoelen totdat lampje aangaat (met piston erop)
3. Vul piston
4. Als het goed is, is het lampje net uit als de piston klaar ende gevuld is
5. Laat doorlopen (zonder piston) totdat er geen stoom meer uitkomt
6. Draai piston erop
7. Maak shot

8. Laatste slok koffie is zuur....

Any1?

Ik ga woensdag denk ik maar eens die koffie bij gebrand.nl bestellen, dan heb ik hem vrijdag en kan ik het weekend aan de slag
  maandag 17 september 2007 @ 11:01:42 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53238899
quote:
Op maandag 17 september 2007 10:49 schreef Mark_V het volgende:
koffie is zuur....

Any1?
Gebruik je Robusta bonen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53239000
quote:
Op maandag 17 september 2007 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik je Robusta bonen?
Gelukkig niet zeg

Het is ook alleen de laatste slok (dus het eerste zetsel), niet de hele bak
pi_53239557
Grappig, bij mij is de laatste slok juist altijd het zoetst. Vraagje, is de laatste slok ook zuurder wanneer je van tevoren geroerd hebt? Indien ja lijkt het me dat de koffie die je gebruikt bij een lagere drinktemperatuur (dus dattie afgekoeld is tegen de tijd dat je bij de laatste slok komt) gewoon die smaak heeft. Je methode van zetten is goed, je zit aan de hogere kant van de temprange dus als er een offsmaak zou zijn zou die eerder bitter moeten zijn dan zuur. Hoe lang laat je je machine opwarmen? Toch wel minimaal een half uur, neem ik aan?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53240213
quote:
Op maandag 17 september 2007 11:27 schreef W1ZZ het volgende:
Grappig, bij mij is de laatste slok juist altijd het zoetst. Vraagje, is de laatste slok ook zuurder wanneer je van tevoren geroerd hebt? Indien ja lijkt het me dat de koffie die je gebruikt bij een lagere drinktemperatuur (dus dattie afgekoeld is tegen de tijd dat je bij de laatste slok komt) gewoon die smaak heeft. Je methode van zetten is goed, je zit aan de hogere kant van de temprange dus als er een offsmaak zou zijn zou die eerder bitter moeten zijn dan zuur. Hoe lang laat je je machine opwarmen? Toch wel minimaal een half uur, neem ik aan?
Ik drink mijn kopje altijd in een paar slokken leeg, dus gewoon erg snel. Ik heb de komende dagen geen beschikking over mijn espresso-apparaat, maar als ik weer thuis ben zal ik er eens in roeren, kijken of het dan overgaat.

Hij staat minimaal een half uur aan ja . Zou het kunnen zijn dat mijn kopjes te koud zijn? Ik verwarm ze altijd met de warme kraan, dan zijn ze gok ik een graad of 50-60. Kan ik ze beter met het appraat zelf verwarmen?

@Wizz, wat is jouw drill voor zetten dan precies? Maw, hoe kan ik de evt te hoge temp tegengaan?
pi_53240499
quote:
Op maandag 17 september 2007 11:56 schreef Mark_V het volgende:

[..]
Ik verwarm ze altijd met de warme kraan, dan zijn ze gok ik een graad of 50-60. Kan ik ze beter met het appraat zelf verwarmen?
Ik heb in dit topic al een paar keer gehoord dat kopjes onder de kraan of in de magnetron worden verwarmd. Dat terwijl je vlak voor het zetten van de koffie een redelijke bak heel heet water weggooit tijdens de cooling flush. Ik gebruik dit water altijd om de kopjes goed warm te krijgen. Het water zit immers tegen het kookpunt aan, dus prima om de kopjes op te warmen. Zo gebruik ik het water tenminste nog nuttig.
pi_53248829
Doe ik ook idd. Wat ik doe is:

1. malen
2. piston vullen, distributie, tampen
3. flushen tot lampje aan. Ik flush overigens niet via de grouphead maar via het stoompijpje
4. surfen (sommige koffies willen iets kouder water dus soms surf ik tot lampje uit, soms surf ik bijvoorbeeld 30secs lang hangt van de koffie af)
5. brouwen
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53271814
Ok, dan zou het ook door de boon kunnen komen.

Anyways, ik heb bij ongebrand.nl drie kilo gebrande bonen besteld.
1 kilo uno melange, 1 kilo duo melange en 1 kilo sulawesi. Heb aan Ivo overgelaten hoe hij het precies brandt.

Ik ga het invriezen in porties van 200 gram, die precies in mijn molen passen. Ik hou jullie op de hoogte!
pi_53319151
En Mark is de koffie binnen?
pi_53320523
quote:
Op donderdag 20 september 2007 08:32 schreef marmhz het volgende:
En Mark is de koffie binnen?
Ik zou het niet weten . Ik ben door de weeks nooit thuis, morgen kijk ik wel even of er een briefje ligt, zodat ik het bij het postkantoor kan ophalen.

Ik hou jullie op de hoogte .

Hij zou ze gisteren branden, dus sowieso komt de bestelling op z'n vroegst vandaag bij mij aan de deur
pi_53321694
Ja? Ik dacht dattie altijd op maandag en donderdag brandde...?

Ik heb gisteren iets gedaan om mijn 'barista skills' verder uit te breiden: ik heb een French Press gekocht Vanochtend voor 't eerst gebruikt en 't geeft een veel betere kop koffie dan een americano uit het espresso-apparaat! Had nog wel m'n koffie te fijn gemalen, vrij veel sediment in m'n kop maar iig erg lekker!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53333424
Toevallig dat was ik ook aan het overwegen. Vooral omdat je altijd mensen hebt die geen espresso willen maar een gewone kop koffie. Ik wil dan eigenlijk geen Senseo aanbieden maar een lekker kopje van mijn eigen bonen, maar een Americano is vaak niet helemaal wat het zijn moet. Bovendien is koffie uit een FP vrij snel klaar.
Heb je een goedkope FP gekocht of zo'n dure van Bodum? Op wat voor stand moet je ongeveer malen in een range van 1 tot 10 waarbij 1 heel fijn is natuurlijk?
pi_53334537
Bodum. Op een schaal van 1 tot 10 kan ik niet zo goed beantwoorden maar 't moet denk ik ongeveer zo fijn als filterkoffie die je uit pakt koopt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_53335099
Ik heb eindelijk mn bottomless portafilter binnen (zonder haribo ). Ik heb een filmpje gemaakt van de eerste test, al is het wel een beetje vaag. Wat vinden jullie er van? Ik ben nog een beginner.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_53339706
quote:
Op donderdag 20 september 2007 10:48 schreef W1ZZ het volgende:
Ja? Ik dacht dattie altijd op maandag en donderdag brandde...?

Ik heb gisteren iets gedaan om mijn 'barista skills' verder uit te breiden: ik heb een French Press gekocht Vanochtend voor 't eerst gebruikt en 't geeft een veel betere kop koffie dan een americano uit het espresso-apparaat! Had nog wel m'n koffie te fijn gemalen, vrij veel sediment in m'n kop maar iig erg lekker!
Vanwege de belabberde koffie op mijn werk heb ik ook sinds een maand of 2 zo'n apparaat. Met een klein beetje oefening komt daar een heel goed bakkie uit. Eigenlijk beter dan uit een gewoon koffiezetapparaat,

Ik maal de bonen met een simpele molen van de blokker en maal erg grof. Het kost wat meer koffie maar je hebt niet zo veel drap onderin het kopje zitten, al is de laatste slok steeds oppassen geblazen. Wel een echte aanrader. Ik heb trouwens een goedkope van de Hema.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')