Ik HEB nu een kantoorbaantje.... maar zou trouwens ook niet meer terug willen naar Nederland.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 03:30 schreef breaky het volgende:
Denk trouwens niet dat ik ooit naar Nederland terug zou willen keren. Ik zou mijn god niet weten wat ik daar zou moeten doen. Weer een kantoorbaantje?![]()
Leuke woordspelingquote:Op vrijdag 6 februari 2009 22:04 schreef maartena het volgende:
[..]
In veel gevallen kan het ook een stage zijn die je tijdens of vlak na de studie doet, om de studie af te ronden, die vlak daar na doorloopt in een echte baan. Het ligt er ook een beetje aan wat voor studie je doet. Mijn zusje studeerde tropisch landgebruik (nu heet dat anders geloof ik) aan de universiteit van Wageningen, en heeft tijdens haar studie al lange tijd doorgebracht in Argentinie, Tunesie, Spanje, en andere plaatsen, en heeft NA haar studie eerst een baan gekregen in Jordanie, en vervolgens na een jaartje of twee in Nederland kon ze voor drie jaar naar Oost Timor.
Ik denk dat als je het echt wil, en je begint vroeg met het leggen van zaden, dan ontkiemt er vanzelf wat op een gegeven moment.... En zeker als de universiteit waar je je opleiding volgt de mogelijkheden heeft om stages te organiseren in het buitenland, dan kan daar heel gemakkelijk NA je studie een baan uit rollen.
Tevens ligt het er aan wat je studeert.... een studie in economie is niet echt een carriere pad voor het buitenland, een studie in toerisme is natuurlijk bij uitstek geschikt. Een studie in de IT betekende 10 jaar geleden nog heel wat, nu moet je toch echt een specialisatie hebben, en eigenlijk is werkervaring nog belangrijker, dus daar kom je meestal niet in de vroege 20 mee aan de bak in het buitenland.
En er zijn natuurlijk ook wat jongere mensen die vanwege hun ouders bijv. twee staatsburgerschappen hebben of middels een ander familielid makkelijker aan de bak komen.
Wellicht kunnen de mensen onder de 25 ook eens toelichting geven waarom ze zo jong naar het buitenland konden? Even "met ouders mee" buiten beschouwing latend, alleen hen die het "op eigen houtje" hebben gedaan.
Volgens mij kan je in het ergste geval altijd alsnog je Nederlandse nationaliteit opnieuw aanvragen, en die krijg je dan ook zonder al te veel moeite terug als je Nederlands geboren bent. Zoiets meen ik me te herinneren.quote:Op donderdag 5 februari 2009 22:45 schreef maartena het volgende:
[..]
Ik beschouw mezelf ook als geëmigreerd. Maar toch hou ik altijd de optie open om weer terug te kunnen naar Nederland. Met andere woorden, ik hou mijn Nederlandse nationaliteit aan, zodat ik nooit problemen heb met een eventuele terugkeer.
Mischien is een kantoorbaantje in USA toch anders dan in Nederland? Ik herinner me nog goed de film "Officespace"quote:Op vrijdag 6 februari 2009 22:05 schreef maartena het volgende:
[..]
Ik HEB nu een kantoorbaantje.... maar zou trouwens ook niet meer terug willen naar Nederland.
Ja, maar jij kreeg meteen gratis en voor niets een kamer bij je pa, die toch al in Amerika woonde. Voor hen met twee ouders in Nederland is dat toch een ander verhaal.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 17:04 schreef compier het volgende:
ouders, zelf klein beetje, maar het valt op zich wel mee qua kosten voor de visa alleen.
't Maakt me weinig uit, ik zou zo weer terug kunnen. Zou ik wel graag een vrijstaand huis met wat ruimte willen hebben. Als dat eenmaal een gewenning is dan wil je niet snel anders.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 22:05 schreef maartena het volgende:
[..]
Ik HEB nu een kantoorbaantje.... maar zou trouwens ook niet meer terug willen naar Nederland.
Er is een verschil tussen "kunnen" en "willen"quote:Op zaterdag 7 maart 2009 01:24 schreef popolon het volgende:
't Maakt me weinig uit, ik zou zo weer terug kunnen. Zou ik wel graag een vrijstaand huis met wat ruimte willen hebben. Als dat eenmaal een gewenning is dan wil je niet snel anders.
Mompel,mompel....my red stapler, mompel.quote:Op zaterdag 7 februari 2009 10:26 schreef breaky het volgende:
Mischien is een kantoorbaantje in USA toch anders dan in Nederland? Ik herinner me nog goed de film "Officespace"
Ja, dat was natuurlijk wel héél laat!quote:Op woensdag 3 maart 2010 12:31 schreef Individual het volgende:
Sommige mensen willen vanaf kinds af aan al op avontuur en zo snel als die 18 gepasseerd is, is het rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.![]()
Ik was een beetje langzaam. Net na m'n 19e verjaardag vertrokken.
Op avontuur gaan en emigreren kunnen ook 2 verschillende dingen betekenen. Ik heb op jongere leeftijd ook veel gereisd, veel in mijn eentje ook. 3 Maanden naar Amerika om te werken... Maar emigreren is weer een andere stap.quote:Op woensdag 3 maart 2010 12:31 schreef Individual het volgende:
Sommige mensen willen vanaf kinds af aan al op avontuur en zo snel als die 18 gepasseerd is, is het rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.![]()
Ik was een beetje langzaam. Net na m'n 19e verjaardag vertrokken.
Het avontuur van emigreren had ik het over.quote:Op donderdag 4 maart 2010 09:46 schreef OMGitsNoelle het volgende:
[..]
Op avontuur gaan en emigreren kunnen ook 2 verschillende dingen betekenen. Ik heb op jongere leeftijd ook veel gereisd, veel in mijn eentje ook. 3 Maanden naar Amerika om te werken... Maar emigreren is weer een andere stap.
Ah ok, nja ik ken niemand die op zo een jonge leeftijd is geëmigreerd. De jongste die ik ken is een meisje die op haar 20e naar België is gegaan... Das zelfs nog makkelijker dan Duitsland (waar ik heenga).quote:Op donderdag 4 maart 2010 10:29 schreef Individual het volgende:
[..]
Het avontuur van emigreren had ik het over.
En nu ben je 26?quote:Op vrijdag 19 maart 2010 16:17 schreef SebasConthego het volgende:
Ik was 22 toen ik Emigreerde naar Amerika en zit er nu nog steeds, was een overhaaste beslissing maar uiteindelijk is alles goed terecht gekomen.
Enorm goed, stukken beter dan verwacht en ik blijf voorlopig dus ook, het is echt bizar snel gegaan allemaal.quote:Op zondag 21 maart 2010 00:31 schreef Individual het volgende:
Gefeliciteerd Niek. Hoe is het 1e jaar bevallen?
Gaat hard he? Het kan zo'n stroomversnelling zijn!quote:Op zondag 21 maart 2010 00:54 schreef Niek. het volgende:
[..]
Enorm goed, stukken beter dan verwacht en ik blijf voorlopig dus ook, het is echt bizar snel gegaan allemaal.
Ik deze zomer ook alweer, gaat snel!quote:Op maandag 22 maart 2010 13:06 schreef Individual het volgende:
[..]
Gaat hard he? Het kan zo'n stroomversnelling zijn!
Ik vier bijna mijn 10-jarig bestaan hier.
Dat snap ik in jouw geval goed, die 10km ofzo richting het oosten hebben niet echt impact op je "Nederlandse leven" (qua familie en dergelijk). Maar toch ben je een emigrant en nu moet je je aan de Duitse wetten houdenquote:Op maandag 22 maart 2010 13:11 schreef Anne het volgende:
Ik was/ben 22. En ik ben richting Duitsland vertrokken.
Al krijg ik het woord emigratie niet uit mijn mond.
Aan de ene kant is het voorbij gevlogen, aan de andere kant voelt het alsof ik in een vorig leven ben verhuist.quote:
Leeftijd emigratiequote:Op maandag 22 maart 2010 13:36 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Wanneer ben je geemigreerd?
Bedoelde meer wat is de definitie van een emigratie?quote:
Dat je bent uitgeschreven bij de Nederlandse gemeente waar je woont en in een ander land woont.quote:Op maandag 22 maart 2010 13:41 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Bedoelde meer wat is de definitie van een emigratie?
Hoe lang heb je er nu doorgebracht intussen?quote:Op maandag 22 maart 2010 19:57 schreef RabbitHeart het volgende:
18, naar Engeland voor mijn studie. Het idee was om niet meer naar Nederland terug te keren, maar daar twijfel ik nu erg aan. Ik mis Nederland toch wel erg...
Klinkt heel bekend, toen ik nog in Nederland woonde, zat er 250 kilometer tussen mij en mijn moeder en spraken of zagen elkaar elke paar weken. Nu ik meer dan 10.000 kilometer verder woon, spreken we elkaar elke week meer dan een uur, plus de tijden dat we elkaar echt zien (in Singapore of in Nederland) zijn een stuk intensiever.quote:Op vrijdag 9 april 2010 15:33 schreef Kontiki het volgende:
Ik was 26 toen ik naar Belfast verhuisde. Dit jaar gaan we naar Australie en ben dan 27.
Mijn ouders zijn blij voor ons. Ze zijn vaak langs geweest in Belfast en ook Australie vinden ze een topland. Ik denk stiekem dat mijn vader nog wel eens een traantje wegpinkt.
Maar naar mijn idee is de band met mijn ouders beter geworden sinds ik in het buitenland woon. Ik spreek ze vaker dan toen ik nog in NL woonde.
Je nationaliteit behouden wil niks zeggen over de "echtheid" van emigreren... Tijdelijk in een ander land wonen om te gaan studeren, dat is geen emigreren natuurlijk (maar als je nu al van plan bent om na de studie daar permanent te gaan wonen is de situatie anders).quote:Op donderdag 30 december 2010 11:50 schreef sjoebalka het volgende:
Het plan is op mn 19e. Naar Duitsland om te studeren.
Niet écht emigreren want ik hou het paspoort met die twee mooie leeuwen die ene schildje vasthouden....
Als je wilt emigreren buiten europa heb je een vaste baan nodig.quote:Op dinsdag 28 december 2010 06:10 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Wat ik dus niet snap is hoe je als 18 jarige zonder veel toekomstperspectieven emigreerd.
Ik ben nu ook 18 en momenteel bezig met mijn MBO maar wil het liefst z.s.m. NL verlaten omdat ik op avontuur wil.
Het mooiste lijkt me om naar de US te gaan ondanks dat het daar ook een maatschappij is waar het meeste om geld draait.
Daarbij lijkt Australië me ook wel wat. En als laatste een land zoals Thailand of iets in die richting, dit allemaal in de buurt van de zee.
Ik wil geen 9 tot 5 baantje zoals dit in NL is. Ik wil op avontuur en genieten van elke seconde.
Soms denk ik wel om gewoon me spullen te pakken en te gaan met alleen een rugzak en kijken wat er van terecht komt.
Dat dus.quote:Op donderdag 30 december 2010 11:59 schreef Fogel het volgende:
[..]
Je nationaliteit behouden wil niks zeggen over de "echtheid" van emigreren... Tijdelijk in een ander land wonen om te gaan studeren, dat is geen emigreren natuurlijk (maar als je nu al van plan bent om na de studie daar permanent te gaan wonen is de situatie anders).
Om toekomstperspectieven te verbeteren. In NL had ik met m'n opleiding (MAVO) niet zoveel kansen gekregen.quote:Op dinsdag 28 december 2010 06:10 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Wat ik dus niet snap is hoe je als 18 jarige zonder veel toekomstperspectieven emigreerd.
idem, heb MBO maar heb door emigtratie meer bereikt dan wat gekund zou hebben in NLquote:Op vrijdag 31 december 2010 20:03 schreef Individual het volgende:
[..]
Om toekomstperspectieven te verbeteren. In NL had ik met m'n opleiding (MAVO) niet zoveel kansen gekregen.
Het grappige is dat ik nu wel een post graduate heb doordat een vorig bedrijf dat wilde, maar dat voor mijn opvolgende banen geen verschil heeft gemaakt.quote:Op vrijdag 31 december 2010 20:08 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
idem, heb MBO maar heb door emigtratie meer bereikt dan wat gekund zou hebben in NL
op een gegeven moment is het natuurlijk ook een stukje: its not what you know but who you knowquote:Op vrijdag 31 december 2010 20:31 schreef Individual het volgende:
[..]
Het grappige is dat ik nu wel een post graduate heb doordat een vorig bedrijf dat wilde, maar dat voor mijn opvolgende banen geen verschil heeft gemaakt.
wat dat betreft was ik dan helemaal een slak, ik pas op mijn 27ste maar daarvoor ook nooit behoefte gehad om te gaan.quote:Op woensdag 3 maart 2010 12:31 schreef Individual het volgende:
Sommige mensen willen vanaf kinds af aan al op avontuur en zo snel als die 18 gepasseerd is, is het rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.![]()
Ik was een beetje langzaam. Net na m'n 19e verjaardag vertrokken.
Dat klopt zeker. Veel van m'n baantjes hebben met andere baantjes te maken.quote:Op vrijdag 31 december 2010 20:40 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
op een gegeven moment is het natuurlijk ook een stukje: its not what you know but who you know
Wat is je thuis nu? Oostenrijk?quote:Op dinsdag 4 januari 2011 12:11 schreef Sparcolicious het volgende:
Als kind al een half jaar in Oostenrijk gezeten en dan weer een half jaar terug in NL voor 4 jaar...
Echt uit definitief uit NL vertrokken op mijn 20ste. Tot nu toe niet meer weggewild.. nou ja, een half jaar in Marokko gezeten maar dat was vopor een half jaar... blij dat ik weer thuis ben..
Lees het topic maar even door.quote:Op maandag 24 januari 2011 17:40 schreef Yaros het volgende:
Wat doen jullie allemaal op zo'n jonge leeftijd in het buitenland?
Done. Laat maar weten als je echt emigreert.quote:Op maandag 24 januari 2011 17:43 schreef Igen het volgende:
In mijn geval voor studie, al was de kans best reëel dat ik ook daarna was gebleven. Door omstandigheden ben ik echter nu weer terug in NL, dus misschien kan ik dan toch maar beter uit het lijstje geschrapt.
Wat vonden je ouders ervan op zo'n jonge leeftijd?quote:Op dinsdag 17 juli 2007 00:24 schreef Bora-Bora het volgende:
Ik ben op m'n 18e, direct na m'n eindexamen, naar het buitenland vertrokken. Hoewel dat dus nog geen emigratie was, ben ik niet echt meer teruggekomen...
ben bang dat je hier geen antwoord op krijg, Bora-Bora is al een hele tijd niet fok gewesst volgens mijquote:Op vrijdag 22 juli 2011 19:27 schreef ElleboogVanMij het volgende:
[..]
Wat vonden je ouders ervan op zo'n jonge leeftijd?
Ze is vermoord!quote:Op vrijdag 22 juli 2011 21:52 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
ben bang dat je hier geen antwoord op krijg, Bora-Bora is al een hele tijd niet fok gewesst volgens mij
serie-emigrantquote:Op donderdag 12 januari 2012 00:01 schreef superheist het volgende:
Ook maar even updaten, Sinds vorig jaar ook echt ge-emigreerd, naar DE, uitgeschreven etc.
superheist Ouders: US: 6, NL: 7, AUS: 9, NL: 14, Zelf: CAN: 20 BE: 21, RUS: 22, KOR: 23, FIN: 23, DE: 24, ZWE: 24
quote:Op woensdag 18 juli 2007 11:58 schreef Skeffie het volgende:
Ik ging op mijn 18e naar de VS, toen weer terug naar NL, op mijn 21e weer naar de de VS voor ruim een jaar, en eigenlijk toen bij terugkomst in NL gelijk door gegegaan naar China, waar ik nu alweer 3 jaar woon...
Al met al 5 jaar in het buitenland en ik ben nu 25 jaar oud. Ik vind alleen niet dat ik echt "geemigreerd" ben, aangezien ik nog niet weet wanneer ik weer terug ga naar NL/ergens anders naar toe ga.
Mag ik weten in welke stad jullie wonen?quote:Op woensdag 18 juli 2007 16:14 schreef Libris het volgende:
Ik ging op mijn 18e naar Maastricht, 19e naar Belgie en op mijn 24e naar Singapore
Maastricht was nog de grootste stap, Belgie was een beetje noodzaak (werd door vriendin uit huis getrapt en moest snel wat hebben). Singapore was en is een leuk avontuur.
Welke stad in Singapore?quote:Op donderdag 12 januari 2012 16:51 schreef slacKard.x het volgende:
[..]
[..]
Mag ik weten in welke stad jullie wonen?
Singapore is een stadstaat, oftewel een staat die bestaan uit slechts een stad: Singapore...quote:
Yeps, behoorlijk hard, maar ik woon in het Noorden van Singapore (het eiland/land/stad is zo'n 40 kilometer van Oost naar West en 25 kilometer van Noord naar Zuid.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |