Ja klopt, vergeten. Die bron haalde ik al eerder aan.quote:Op maandag 16 juli 2007 16:18 schreef Monidique het volgende:
Overigens, van: http://uk.arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0707/0707.1161v1.pdf
quote:The authors express their hope that in the schools around the world the fundamentals of physics will be taught correctly and not by using award-winning Al Gore" movies shocking every straight physicist by confusing absorption/emission with re ection, by confusing the tropopause with the ionosphere, and by confusing microwaves with shortwaves.
Dus het wordt helemaal niet warmer?quote:Op woensdag 18 juli 2007 14:05 schreef JohnDope het volgende:
Global warming is de grootste Liberale leugen van de 21ste eeuw.
Nou, dan kan het onmogelijk warmer geworden zijn idd!quote:Er valt nu zelfs voor het eerst in 100 jaar sneeuw in Zuid Amerika, er zijn zelfs al 3 doden door de kou gevallen in Chilli en in Argentinie.
Als zon de afgelopen eeuw hetzelfde gedaan heeft als wat we de afgelopen decenia hebben kunnen meten, meer straling uitstoten, dan hebben we hier de meest eenvoudige oorzaak voor klimaatsverandering op aarde.quote:
Sun's Output Increasing in Possible Trend Fueling Global Warming
In what could be the simplest explanation for one component of global warming, a new study shows the Sun's radiation has increased by .05 percent per decade since the late 1970s.
The increase would only be significant to Earth's climate if it has been going on for a century or more, said study leader Richard Willson, a Columbia University researcher also affiliated with NASA's Goddard Institute for Space Studies.
The Sun's increasing output has only been monitored with precision since satellite technology allowed necessary observations. Willson is not sure if the trend extends further back in time, but other studies suggest it does.
"This trend is important because, if sustained over many decades, it could cause significant climate change," Willson said.
A. kijk eens naar de conclusie. "De zon zou best verantwoordelijk kunnen zijn voor klimaatsverandering in het verleden, maar niet die van nu." Zo lust ik er nog wel een paar.quote:Op maandag 16 juli 2007 11:44 schreef ethiraseth het volgende:
Nieuw onderzoek: Zon is niet de oorzaak van opwarming van de aarde
http://arstechnica.com/jo(...)wn-temps-up#Comments
http://www.pubs.royalsoc.(...)s_a/rspa20071880.pdf
[..]
Het wordt misschien wel warmer, alleen is de mens daar niet de oorzaak van.quote:Op donderdag 19 juli 2007 17:51 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Dus het wordt helemaal niet warmer?![]()
[..]
Nou, dan kan het onmogelijk warmer geworden zijn idd!![]()
Ja maar, in POL werd mij altijd verteld dat het de communisten en socialisten waren...quote:Op dinsdag 24 juli 2007 13:59 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Het wordt misschien wel warmer, alleen is de mens daar niet de oorzaak van.
Zo gaat het met de aarde. De aarde warmt op..... koelt af..... warmt op..... koelt af.....
En de kapitalisten hebben daar een mooi GlobalWarming-verhaal om heen bedacht.
het is door de liberalen in Amerika bedacht. Die zijn anti-commie en kapitalist.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 14:01 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Ja maar, in POL werd mij altijd verteld dat het de communisten en socialisten waren...![]()
Wie moet ik nu geloven?![]()
A: Wat is daar fout aan? Het feit dat situatie X zorgt voor uitkomst Y in het verleden hoeft niet te betekenen dat het nu ook zo is. Economische crisissen kunnen tot oorlog leiden, niet elke economische crisis leidt tot oorlog. Volgens jouw redenering is er dus geen economische crisis als er geen oorlog van komt. Beetje simpel gedacht eh?quote:Op dinsdag 24 juli 2007 06:16 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
A. kijk eens naar de conclusie. "De zon zou best verantwoordelijk kunnen zijn voor klimaatsverandering in het verleden, maar niet die van nu." Zo lust ik er nog wel een paar.
B. ze hebben met "klimaat modellen" gewerkt, daar kun je imo alles mee aantonen (wat je maar wilt)
C. de toename van zonneactiviteit blijft onbetwist.
Die Gerlich ging hoogstwaarschijnlijk ook nogal bevooroordeeld zo'n onderzoek in. Aangezien hij al zeker 10 jaar bij het kmap "der sceptici" hoort.quote:Op maandag 16 juli 2007 16:33 schreef Quarks het volgende:
[..]
Ja klopt, vergeten. Die bron haalde ik al eerder aan.
Een van de auteurs is Gerhard Gerlich.
Sowieso gaat niemand onbevooroordeeld een onderzoek in, het is gewoon een slap argument om over en weer met modder te gooien.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 14:29 schreef du_ke het volgende:
[..]
Die Gerlich ging hoogstwaarschijnlijk ook nogal bevooroordeeld zo'n onderzoek in. Aangezien hij al zeker 10 jaar bij het kmap "der sceptici" hoort.
maar goed dit is vooral een tvp.
.quote:Ja, ja, zware regenval is onze eigen schuld
Elk weersverschijnsel is de afgelopen jaren wel aan het versterkte broeikaseffect toegeschreven. Maar over de cruciale vraag 'is de mens dan wel de natuur de schuld' valt weinig met zekerheid te zeggen
De natte zomer wordt veroorzaakt door het broeikaseffect, zo schrijven onderzoekers deze week in het Britse wetenschapsblad Nature.
Klimatologen uit verschillende landen hebben de neerslagpatronen uit verschillende jaren vergeleken en zien in de afgelopen decennia de vingerafdruk van de mens: het via het verstoken van fossiele brandstoffen versterkte broeikaseffect.
Tja.
Flutzomer
Kanttekening 1: Mensen hebben een bewonderenswaardig vermogen om overal patronen in te zien: een konijntje in een wolk, een gezicht op de maan, de vingerafdruk van de mens in een flutzomer. Soms klopt het, soms niet.
Kanttekening 2: Er wordt tegenwoordig veel geld aan klimaatonderzoek uitgegeven. Het merendeel daarvan gaat naar de gevolgen van het klimaatonderzoek en buitengewoon weinig naar de oorzaken. Dus juist over de cruciale vraag 'is de mens dan wel de natuur de schuld' valt weinig met zekerheid te zeggen.
Leuke theorie
Kanttekening 3: Goh, wat toevallig, dat het Britse Nature net met deze studie komt nu heel Engeland natte voeten heeft. Zouden wetenschapsbladen misschien soms ook een politieke agenda hebben?
Kanttekening 4: De kracht van een wetenschappelijke theorie ligt in de nauwkeurigheid van de voorspellingen. Welnu, het broeikaseffect, zo hebben we de afgelopen jaren kunnen lezen, ligt ten grondslag aan zowel droogte als overvloedige regenval, aan zowel kou (een kwispelende Golfstroom) als hitte, aan orkanen, enzovoorts. Elk weersverschijnsel is de afgelopen jaren wel aan het versterkte broeikaseffect toe geschreven.
Dat is nog eens een leuke theorie. Kop of munt? Als het kop is dan win ik, als het munt is, dan verliest u
Helaas maar de publicatie in nature was toch allang voor de regenval in voorbereiding het is alleen mischien nu wat sneller uitgebracht. Die regenval bevestigd alleen maar nog meer de modellen.quote:Leuke theorie
Kanttekening 3: Goh, wat toevallig, dat het Britse Nature net met deze studie komt nu heel Engeland natte voeten heeft. Zouden wetenschapsbladen misschien soms ook een politieke agenda hebben?
quote:Nature advance online publication 23 July 2007 | doi:10.1038/nature06025; Received 21 February 2007; Accepted 14 June 2007; Published online 23 July 2007
http://www.nature.com/nat(...)abs/nature06025.html
Meneer Gerlich gooit niet met modder, hij gooit met natuurkunde, formules en andere wetenschap.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 18:27 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Sowieso gaat niemand onbevooroordeeld een onderzoek in, het is gewoon een slap argument om over en weer met modder te gooien.
die modellen... je kan er alle kanten mee op daarom zijn het modellen.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 19:06 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Helaas maar de publicatie in nature was toch allang voor de regenval in voorbereiding het is alleen mischien nu wat sneller uitgebracht. Die regenval bevestigd alleen maar nog meer de modellen.
[..]
En daarin is hij net zoals anderen niet onbevooroordeeld in, dat snap je hoop ik toch wel?quote:Op dinsdag 24 juli 2007 19:07 schreef Quarks het volgende:
[..]
Meneer Gerlich gooit niet met modder, hij gooit met natuurkunde, formules en andere wetenschap.
Brrrrr eng.![]()
Met verwijzingen naar anonieme internetpostings, Wikipedia en een belachelijk onderzoek met als conclusie dat er geen gemiddelde temperatuur bestaat, heeft het weinig te maken met natuurkunde, hoewel hij ermee gooit, ja, maar meer met sociologie, zou ik zeggen.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 19:07 schreef Quarks het volgende:
[..]
Meneer Gerlich gooit niet met modder, hij gooit met natuurkunde, formules en andere wetenschap.
Brrrrr eng.![]()
Wat is daar mis mee?quote:Op dinsdag 24 juli 2007 20:50 schreef kawotski het volgende:
die modellen... je kan er alle kanten mee op daarom zijn het modellen.
1. Het wordt droger, ja dat laten de modellen zien.
2. Het wordt natter, ja dat laten de modellen zien.
Klopt, daar heb je modellen van het weer voor.quote:Ga zo maar door. Uiteindelijk zitten we hier maar mooi met dit koude weer, dat voorspelde geen enkel model hooguit gezond verstand van hoe klimaat werkt.
Nouja, het meeste zijn verwijzingen naar de rapporten waar hij tegenin gaat en probeert aan te tonen dat er grove fouten gemaakt worden.quote:Op donderdag 26 juli 2007 15:09 schreef Monidique het volgende:
[..]
Met verwijzingen naar anonieme internetpostings, Wikipedia en een belachelijk onderzoek met als conclusie dat er geen gemiddelde temperatuur bestaat, heeft het weinig te maken met natuurkunde, hoewel hij ermee gooit, ja, maar meer met sociologie, zou ik zeggen.
Een vloeistof dynamica vergelijking gebruiken voor een klimaat model (wat voornamelijk gassen zijn) te ontkrachten.quote:Op donderdag 26 juli 2007 15:28 schreef Quarks het volgende:
Dit wordt onderbouwd met Navier-Stokes vergelijkingen en zo.
Jaquote:Op donderdag 26 juli 2007 15:35 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Een vloeistof dynamica vergelijking gebruiken voor een klimaat model (wat voornamelijk gassen zijn) te ontkrachten.
http://web.archive.org/we(...)icles/world/20/2/3/1quote:At the heart of climate models and weather forecasts lie the Navier-Stokes equations, a set of differential equations that allows us to model the dynamics of the atmosphere as a continuous, compressible fluid. By transforming the equations into a rotating frame of reference in spherical coordinates (the Earth), we arrive at the basic equations of motion for a "parcel" of air in each of the east-west, north-south and vertical directions. Additional equations describe the thermodynamic properties of the atmosphere.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |