Babel voor 18 miljoen naar Liverpool. Torres voor 36 miljoen naar Liverpool. Henry voor 24miljoen naar Barcelona. Nani voor 20 miljoen naar Man Utd. Darren Bent voor 24 miljoen naar Tottenham. Pepe voor 30 miljoen naar Real. Ribery voor 25 miljoen naar Bayern. De geruchten rondom de beste spelers van de wereld zoals Kaka en Ronaldinho liegen er ook niet om. Bedragen minder dan 50 miljoen euro komen er niet in voor.quote:FC Barcelona-voorzitter: 'Real brengt transfermarkt in disbalans'
Datum: 13-jul-2007 08:11
FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta is geschrokken van het transferbedrag dat Real Madrid neertelde voor Porto-verdediger Pepe. Laporta meent dat de opgehoeste 30 miljoen euro de markt in disbalans brengt. "We moeten werken met realistische bedragen. Als we dat niet doen stijgen de prijzen tot recordhoogte. Op deze manier krijg je een inflatie op de transfermarkt. Barcelona heeft 17,5 miljoen euro betaald voor Gabi Milito, dat is een rechtvaardige vergoeding."
Laporta ontkent dat de nieuwelingen Milito, Eric Abidal, Yaya Touré en Thierry Henry paniekaankopen zijn na een teleurstellend seizoen. "Deze spelers hadden we sowieso gekocht - of we nu kampioen waren geworden of niet."(MA)
quote:'Milan bereidt megabod Ronaldinho voor'
Gepubliceerd op 12-07-07 om 11:25 door Erik Janssen
Het Spaanse dagblad AS beweert dat AC Milan bereid is de opstapclausule neer te leggen voor Ronaldinho Gaucho. De Rosseneri maken een bod klaar van maarliefst 125 miljoen euro.
Silvio Berlusconi, president van AC Milan, is van plan druk te zetten op Barcelona met een reeks biedingen. Mochten beide clubs er niet uitkomen wil de Milan-voorzitter nog dieper in de buidel tasten en hem loskopen voor 150 miljoen euro.
De Spaanse krant meldt verder dat de Braziliaan een principeakkoord heeft bereikt met de Italiaanse club. De Barcelona-aanvaller kan rekenen 45 miljoen euro verspreid over vijf jaar op zijn loonstroken vinden. Dit is exclusief premies en merchandising.
In Barcelona zijn ze echter bezig de aanvaller, die niet met Brazilië naar de Copa América is vanwege vermoeidheid, langer aan zich te binden. Momenteel loopt het contract van Ronaldo de Assis medio 2010 af.
quote:Op vrijdag 13 juli 2007 15:00 schreef Keiichi het volgende:
Marktwerking. Klein aanbod, grote vraag![]()
lijkt mij.
Van Pepe lopen er nog 20 rondquote:Op vrijdag 13 juli 2007 15:00 schreef Keiichi het volgende:
Marktwerking. Klein aanbod, grote vraag![]()
lijkt mij.
het gaat er vooral om dat er nu voor middelmatige spelers zoveel betaald wordt.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 15:13 schreef Timmehhh het volgende:
Een paar jaar geleden waren de transferbedragen toch nog een stuk hoger?
Toen Real Ronaldo en Zidanen enzo opkoopte?
Echt absurd...quote:Op vrijdag 13 juli 2007 15:21 schreef keeper het volgende:
Zolang er nog geen 40 miljoen euro wordt betaald voor spelers van het kaliber Marc Overmars valt het nog mee.
En wat dacht je van de spelers die tegenwoordig alleen maar voor het geld kiezen.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 16:06 schreef Solstice het volgende:
Trend, ik denk dat het voorlopig alleen gaat stijgen met al die multimiljardairs die clubs gaan opkopen en die miljardencontracten voor tv-rechten.
Wat hij zegt.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 15:00 schreef Keiichi het volgende:
Marktwerking. Klein aanbod, grote vraag![]()
lijkt mij.
Lees dat stuk van Barça & Real. De pot verwijt de ketel!quote:Op vrijdag 13 juli 2007 15:00 schreef BliksemSchigt het volgende:
[..]
Babel voor 18 miljoen naar Liverpool. Torres voor 36 miljoen naar Liverpool. Henry voor 24miljoen naar Barcelona. Nani voor 20 miljoen naar Man Utd. Darren Bent voor 24 miljoen naar Tottenham. Pepe voor 30 miljoen naar Real. Ribery voor 25 miljoen naar Bayern. De geruchten rondom de beste spelers van de wereld zoals Kaka en Ronaldinho liegen er ook niet om. Bedragen minder dan 50 miljoen euro komen er niet in voor.
Zal deze stijgende lijn in worden gezet? Zolang er clubs zijn met een rijke eigenaar? Is het een tijdelijke trend en zal het over een jaar of 3 weer relatief normaal worden?
Het is natuurlijk te debiel voor woorden hoeveel geld er in om gaat en de waardes staan ook amper meer in verhouding met elkaar. Hetzelfde bedrag voor een topspits als Henry en voor een Bent komt natuurlijk amper overheen.
Hoe ontstaan zulke bedragen? Je kan het amper vraag en aanbod noemen.
Met het verschil dat Barcelona voor 5 spelers 80 miljoen uitgeeft, en er geruchten gaan dat Real dat alleen al voor Kaka uit wil geven.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 18:41 schreef DarkShine het volgende:
[..]
Lees dat stuk van Barça & Real. De pot verwijt de ketel!
Veel geld, al was Thuram toen wel één van de beste rechtsbenige verdedigers in de wereld. Dus uit dat oogpunt was het nog aardig te verklaren.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 16:58 schreef hello_moto1992 het volgende:
Dit lijstje liegt er trouwens ook niet om: http://www.vi.nl/vi/show/id=62802/contentid=49931/sc=ebb005 .Thuram voor 36 miljoen?
Voor Chelsea is dat geen wanbeleid. Die hoeven niet zoals Nederlandse clubs spelers met winst door te verkopen. Het enige doel is zoveel mogelijk kwaliteit binnenhalen, zonder te hoeven kijken naar wat het kost. En dat doen ze toch redelijk goed. Is natuurlijk wel slecht voor andere clubs, die eigenlijk geen kans meer maken zodra Abramovich aanklopt.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 12:27 schreef Devano het volgende:
Alleen Kezman is tot nu toe met winst verkocht sinds de komst van Abramovich. Van al die tientallen aankopen. Over wanbeleid gesproken.
Is ook zeker geen lange termijn visie van ze. Was destijds alleen, zoals Solstice zegt, om zoveel mogelijk kwaliteit in het team te pompen. Maar die trend is ook weer aan het omslaan. Dit jaar 3 free transfers binnengehaald en Malouda voor 20 miljoen, wat een uitstekende prijs voor een speler als hij is.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 13:09 schreef Devano het volgende:
Ik blijf het wanbeleid vinden. Of je nou Chelsea bent of niet.
Dat is natuurlijk wel handig van Chelsea, in plaats van elk jaar weer veel verschillende voetbalstijlen zo snel mogelijk in te passen(wat dus vaak mis gaat). Haal je ze nu wat vroeger op, zodat ze wat kunnen wennen aan het systeem en de speelstijl. D'r staat toch al een kern van erg goede spelers dus zoveel hoef je d'r ook niet meer bij te halen.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 13:39 schreef mcyodogg het volgende:
[..]
Is ook zeker geen lange termijn visie van ze. Was destijds alleen, zoals Solstice zegt, om zoveel mogelijk kwaliteit in het team te pompen. Maar die trend is ook weer aan het omslaan. Dit jaar 3 free transfers binnengehaald en Malouda voor 20 miljoen, wat een uitstekende prijs voor een speler als hij is.
Yup, artikel uit de Volkskrant:quote:Op zaterdag 14 juli 2007 00:16 schreef MaxPower het volgende:
Volgens mij is het niet alleen meer een kwestie van vraag en aanbod. In Engeland heeft men net een sloot extra tv-geld gekregen, plus de trend dat clubs daar door miljardairs worden opgekocht.
Eigenlijk is het dus puur doordat er veel geld ingepompt wordt van bovenaf dat er zoveel geld in omgaat. Maar hoelang zou er nog geld ingepompt kunnen worden? Het is natuurlijk wel een sneeuwbaleffect dat het geld deels doorsluist naar Ajax en dan weer naar kleinere clubs, maar dat zijn maar delen van de grote bedragen.quote:Engelse clubs winkelen er lustig op los
Poul Annema
Een paar dagen nadat Liverpool 36 miljoen euro had vrijgemaakt om Fernando Torres weg te kunnen halen bij Atletico Madrid, legde de Engelse club nog eens 17 miljoen neer om zich voor komend seizoen te versterken met Ryan Babel van Ajax. Uitgewinkeld is Liverpool nog niet, want het staat wel vast dat ook de Israëliër Yossi Benayoun nog van West Ham United overkomt. Kosten: 7,5 miljoen euro.
Tegenover die peperdure aanschaf van nieuwe spelers staat de verkoop van vijf spelers – Bellamy, Cissé, Gonzales, Luis Garcia en Zenden – met een totale waarde van 37 miljoen euro. Er is weer sprake van een ongekende geldexplosie in de Premier League. De Engelse clubs zijn rijker dan ooit en zetten met hun ongeremde zucht naar kwaliteit binnen en buiten de landsgrenzen ook de buitenlandse competities onder grote druk.
Ajax zal zijn nieuw verworven kapitaal herinvesteren, en datzelfde geldt voor alle andere Europese clubs die te maken krijgen met de op drift geraakte Engelse voetbaleconomie. ‘We staan aan de vooravond van een van de zwaarste nationale competities’, zei deze week Alex Ferguson, de manager van kampioen Manchester United, in The Times. ‘Doordat elke club als gevolg van de nieuwe tv-deal van 4 miljard euro alleen al meer dan 50 miljoen euro aan de uitzendrechten ontvangt, is er veel geld in de markt.’
Los van de bonus uit de tv-inkomsten maakt Manchester United sowieso grote winsten met zijn merchandising en andere commerciële activiteiten. De titelhouder permitteerde het zich daardoor de afgelopen weken 75 miljoen euro te steken in de komst van drie aankomende sterren: Hargreaves (Bayern München), Nani (Sporting Lissabon) en Anderson (Porto).
Het staat wel vast dat de Argentijnse spits van West Ham United, Carlos Tevez, zich nog bij dit drietal zal voegen en ook in dienst treedt van Manchester United. ‘Dan hebben we niet alleen een van de beste ploegen van Europa, maar kunnen we ook, in tegenstelling tot vorig jaar toen we onvoldoende rotatiemogelijkheden hadden, op drie fronten strijden’, zegt Ferguson.
Er is sprake van totaal nieuwe verhoudingen in het Europese voetbal door de kokende geldstromen in Engeland. Het degelijke Portsmouth vestigde in januari 2006 een clubrecord met de transfer van Benjani Mwaruwari, voor wie de club 6,6 miljoen euro betaalde. Het was een uitzonderlijke en waarschijnlijk ook niet snel te overtreffen aankoop van de club.
De werkelijkheid is dat manager Harry Redknapp alleen al de afgelopen week drie aankopen deed die, in geld, ver uittorenden boven het niveau van de opzienbarende transfer van vorig jaar. Hij kocht David Nugent voor 9 miljoen euro bij Preston North End, betaalde 10,5 miljoen voor de Nigeriaan John Utaka aan het Franse Rennes en nam voor hetzelfde bedrag de Ghanees Sulley Muntari over van Udinese in Italië.
En Portsmouth staat niet alleen in dit prijzenfestival. West Ham United, door de IJslandse zakenman Eggert Magnusson gefinancierd, heeft deze zomer al 60 miljoen euro in nieuwe aankopen gestopt en de Thaise zakenman Thaksin Shinawatra heeft na zijn ‘overval’ op Manchester City – hij nam de club voor 125 miljoen euro over – de net aangestelde ex-bondscoach Sven-Göran Eriksson de vrije hand gegeven op de spelersmarkt.
Het geld rolt als nooit tevoren op de spelersmarkt van de Premier League. Clubs hebben inmiddels het vermogen om bijna al hun spelers miljonair te maken, salarissen tussen de 50- en 100 duizend euro per week zijn meer regel dan uitzondering geworden in dit voetbalparadijs.
Jeroen Oerlemans, directeur van Sport1, en zijn NOS-collega Jan de Jong zeiden vorige week bij een door het Sponsorhuis in Eindhoven georganiseerd debat over sportrechten dat de prijzen voor het eredivisievoetbal steeds lager zullen uitvallen. In Engeland lijkt de populariteit van voetbal bij tv, commercie en publiek onbegrensd.
Liverpool investeerde vorige zomer voor 28 miljoen euro in nieuwe spelers, verdiende alleen al dankzij zijn finaleplaats in de Champions League 49 miljoen en hield vanwege de derde plaats in de Premier League, 42 miljoen over aan extra tv-inkomsten.
De nieuwe tv-deal verzekert Liverpool komend seizoen van 60 procent meer omzet. En mocht lukken wat manager Rafael Benitez zijn bazen heeft voorgehouden – dat de komst van Torres, Babel en Benayon grote kansen op de titel biedt (!) – dan komt daar nog eens 75 miljoen extra bij. Bovendien zal Liverpool zich ook weer verdringen voor de lucratieve Champions League. Investeren op de spelersmarkt is rekenen, hopen en weten dat elke tegenstander met dezelfde ambitie heel gemakkelijk plannen kan doorkruisen.
Dan heb je het wel over guldens ipv euro's he.quote:Op zondag 15 juli 2007 11:30 schreef vingerplant het volgende:
TS heeft er weinig kaas van gegeten, in de jaren na het Bosman-arrest lagen de bedragen een stuk hoger dan nu. Denilson voor 100 miljoen naar Betis, Salas voor 80 miljoen naar Lazio... Die club deed trouwens de meeste idiote transfers en heeft daar ook een prijs voor moeten betalen.
Het lijkt een trend om jonge talentvolle spelers voor dat soort bedragen te halen inderdaad.quote:Op zondag 15 juli 2007 11:43 schreef Solstice het volgende:
maar nu heb je veel meer transfers met bedragen van 20/30 miljoen euro.
Klopt ook niet.quote:Op zondag 15 juli 2007 11:30 schreef vingerplant het volgende:
TS heeft er weinig kaas van gegeten, in de jaren na het Bosman-arrest lagen de bedragen een stuk hoger dan nu. Denilson voor 100 miljoen naar Betis, Salas voor 80 miljoen naar Lazio... Die club deed trouwens de meeste idiote transfers en heeft daar ook een prijs voor moeten betalen.
Denilson was 35 miljoen inderdaad, dus 75 miljoen gulden ipv de 100 die ik noemde. Salas heb je ook gelijk in, welke spelers haalde Lazio dan wel voor die megabedragen? Vieri? Stankovic? Veron? Weet wel dat ze in 1 zomer toen 300 miljoen gulden uitgaven aan transfers.quote:Op zondag 15 juli 2007 12:20 schreef zjroentje het volgende:
[..]
Klopt ook niet.
Denilson vertrok voor 31.5 miljoen naar Betis, maar had een afkoopsom van 100 miljoen in z'n contract. Salas vertrok voor 17.5 miljoen naar Lazio ....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |