IJkingsrapport opvragen is ook wel een idee jaquote:Op woensdag 11 juli 2007 12:45 schreef Chandler het volgende:
Bewaar maken is altijd mogelijk, ze moeten volgens mij zelfs het eikings rapprt van de 'scanner' hebben oid... succes iig
Volgens mij is de max daar maar 100?quote:Op woensdag 11 juli 2007 12:57 schreef eNaSnI het volgende:
(5 km te hard lijkt me niet zoooo spannend)
Ah, ze moeten dus een eikings rapport hebben, naast het eikelrapport wat ze net hadden opgesteld over TS.quote:Op woensdag 11 juli 2007 12:45 schreef Chandler het volgende:
Bewaar maken is altijd mogelijk, ze moeten volgens mij zelfs het eikings rapprt van de 'scanner' hebben oid... succes iig
Alle bewijzen overleggen van je overtredingquote:Op woensdag 11 juli 2007 13:03 schreef AlphaOmega het volgende:
[..]
Ah, ze moeten dus een eikings rapport hebben, naast het eikelrapport wat ze net hadden opgesteld over TS.
Goede zaak, die aantekening. Bumperkleven is een domme overtreding die ze veel zwaarder zouden moeten bestraffen dan ze nu doen.
Ik zou bezwaar aantekenen. Als het goed is, kunnen ze alle bewijzen overleggen van je overtreding, zo niet, dan kan het zijn dat je voor alle overtredingen, genoteerd bij de aanhouding, wegkomt. En dat zou natuurlijk zonde zijn, maar wie weet.
Dat strafpunt krijg je al voor het bumperkleven, dus bezwaar maken tegen die snelheidsmeting heeft wat betreft die strafpunt op je puntenrijbewijs geen enkele zin.quote:Op woensdag 11 juli 2007 12:43 schreef Harmen1984 het volgende:
- Boete voor bumperkleven
Het verschil tussen "mijn" snelheid en "hun" snelheid is in dit geval het verschil tussen wel of geen aantekening op mijn puntenrijbewijs. In een andere situatie had het me weinig tot niets uitgemaakt, maar dit is gewoon kut.![]()
Bron: http://rijbewijs.cbr.nl/index.asp?pageid=109quote:De nieuwe weggebruikers krijgen een strafpunt als zij worden aangehouden vanwege bumperkleven, een snelheidsoverschrijding van meer dan dertig kilometer per uur en het veroorzaken van ongevallen waarbij doden of gewonden vallen.
Wat hij hierboven typt. 14.gifquote:Op woensdag 11 juli 2007 13:28 schreef Vhiper het volgende:
Dat strafpunt krijg je al voor het bumperkleven, dus bezwaar maken tegen die snelheidsmeting heeft wat betreft die strafpunt op je puntenrijbewijs geen enkele zin.
Dat wist ik nietquote:Op woensdag 11 juli 2007 13:28 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Dat strafpunt krijg je al voor het bumperkleven, dus bezwaar maken tegen die snelheidsmeting heeft wat betreft die strafpunt op je puntenrijbewijs geen enkele zin.
[..]
Bron: http://rijbewijs.cbr.nl/index.asp?pageid=109
3 puntenquote:Op woensdag 11 juli 2007 15:17 schreef hiolpi het volgende:
was "hun" snelheid gemeten vanaf hun kilometerteller, of vanaf een lasar/radar/ander geijkt apparaat?
wanneer er gelezen is vanaf hun kilometerteller is er volgens mij een andere correctietabel (dit weet ik niet zeker)
Krijg je nu geen 2 punten? bumperkleven + meer dan 30 te hard?
ik heb nog een oud rijbewijs, vanaf hoeveel punten ben je hem eigenlijk kwijt?
Klopt! In dat geval ligt in de auto een briefje met daarop de correcties.quote:Op woensdag 11 juli 2007 15:17 schreef hiolpi het volgende:
wanneer er gelezen is vanaf hun kilometerteller is er volgens mij een andere correctietabel (dit weet ik niet zeker)
'Afwijkingen andersom' zoals je dit noemt zouden niet mogen bestaan, want dit is een wettelijk vastgelegd item voor de RDW. Een snelheidsmeter mag tussen de 0 en 10% teveel aangeven, maar nooit minder dan de werkelijk gereden snelheid.quote:Op woensdag 11 juli 2007 21:06 schreef k_man het volgende:
Zelfs twee ambtenaren waarschijnlijk.
Overigens is het meestal wel zo dat je snelheidsmeter meer aangeeft dan je daadwerkelijk rijdt, maar niet altijd. Er zijn enkele merken waar de afwijking andersom is. De mate van afwijking verschilt ook sterk. Mercedes is bijv behoorlijk nauwkeurig, Volvo veel minder.
Vanaf de passagiersstoel kun je nooit de snelheidsmeter nauwkeurig aflezen.quote:Op woensdag 11 juli 2007 21:06 schreef k_man het volgende:
Zelfs twee ambtenaren waarschijnlijk.
Toch komt het voor hoor. De ANWB heeft daar - weliswaar al járen geleden - onderzoek naar gedaan. De meeste merken hadden een afwijking van 5 à 10% te veel, maar een enkele keer kwam te weinig ook voor.quote:Op donderdag 12 juli 2007 18:01 schreef eNaSnI het volgende:
[..]
'Afwijkingen andersom' zoals je dit noemt zouden niet mogen bestaan, want dit is een wettelijk vastgelegd item voor de RDW. Een snelheidsmeter mag tussen de 0 en 10% teveel aangeven, maar nooit minder dan de werkelijk gereden snelheid.![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |