FOK!forum / Klaagbaak / "...er zitten toch geen olijven op he? getver!"
punchdrunkdinsdag 10 juli 2007 @ 16:22
tief toch op zeg, volwassen mensen die vanalles niet lusten!

je ziet het al van ver aankomen; zit je in een restaurant, is er altijd wel zo'n lamlul bij die gestresst naar de kaart zit te piekeren, de ober uit te horen over alle gebruikte ingredienten, want oh god, er zou eens iets op zijn bord liggen dat meneer niet kent...

kijk, dat iemand niet van een specifiek ingredient houd; alla. kan gebeuren. Maar dat panische afbakenen van je culinaire gewoonten pissed mij echt onzettend off.

nog erger is het wanneer zo'n voedselkundige kneus te kennen geeft dat "dit of dat echt smerig is". flikker toch op, loser! het gaat hier wel over gerechten, met mooie ingredienten klaargemaakt door vaklui. dat jij alleen maar de slappe aardappels van je moeder eet wil niet zeggen dat de rest van de wereld niet kan genieten van andersoortige gerechten!

ik weet niet wat het is, maar dit is echt mijn grootste turn-off bij mensen. het is voor mij het toonbeeld van conservatisme, broekepoeperij, en totaal gebrek aan joie de vivre en enige vorm van schwung.


klacht: lui die vanalles niet lusten. dat gij moge stikken in uw boterham met pindakaas!
star_gazerdinsdag 10 juli 2007 @ 16:24
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef punchdrunk het volgende:
klacht: lui die vanalles niet lusten. dat gij moge stikken in uw boterham met pindakaas!
Doodsverwensing
Malle_beerdinsdag 10 juli 2007 @ 16:25
Olijven zijn kankersmerig, chef.
Puckzzzdinsdag 10 juli 2007 @ 16:25


ik houd ook niet van olijven...hoe ik dit weet? door ze geprobeerd te hebben, en de smaak was niet naar mijn smaak...

is dat beter?
Stupidedinsdag 10 juli 2007 @ 16:25
TS heeft gelijk.
maartenducrotdinsdag 10 juli 2007 @ 16:26
Olijven zijn net als bier, je moet het leren waarderen.
tomtttdinsdag 10 juli 2007 @ 16:27
Olijven
Mythikdinsdag 10 juli 2007 @ 16:27
Sommige mensen krijgen gewoon meer door hun strot dan anderen. Er zijn zat dingen die ik echt niet weggewerkt krijg.
Harajuku.dinsdag 10 juli 2007 @ 16:28
Ik lust ook niet veel, maar probeer het wel. Wtf, kan ik toch niets aan doen. .
JimmieTheSaintdinsdag 10 juli 2007 @ 16:28
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef punchdrunk het volgende:
en totaal gebrek aan joie de vivre en enige vorm van schwung.
En toen was je 98,54% van de Fok! doelgroep kwijt. .
#ANONIEMdinsdag 10 juli 2007 @ 16:29
Nog erger:
'Lust ik niet'
'Weleens geprobeerd dan?'
'Nee'
Pietverdrietdinsdag 10 juli 2007 @ 16:29
Volwassen zijn en niets lusten, schop onder je reet moest je krijgen.
Ik ban dat soort mensen prompt van mijn gastenlijst.
Dat soort mensen die zitten te smullen van het eten, en dan vragen wat het voor een vlees is, lamsvlees, oh, maar dat vind ik niet lekker.
Schijtgeitdinsdag 10 juli 2007 @ 16:29
Olijven zijn ook vies. Maakt niet uit wie ze klaarmaakt, al was het de paus
Jim.Beamdinsdag 10 juli 2007 @ 16:29
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef punchdrunk het volgende:
tief toch op zeg, volwassen mensen die vanalles niet lusten!

je ziet het al van ver aankomen; zit je in een restaurant, is er altijd wel zo'n lamlul bij die gestresst naar de kaart zit te piekeren, de ober uit te horen over alle gebruikte ingredienten, want oh god, er zou eens iets op zijn bord liggen dat meneer niet kent...

kijk, dat iemand niet van een specifiek ingredient houd; alla. kan gebeuren. Maar dat panische afbakenen van je culinaire gewoonten pissed mij echt onzettend off.

nog erger is het wanneer zo'n voedselkundige kneus te kennen geeft dat "dit of dat echt smerig is". flikker toch op, loser! het gaat hier wel over gerechten, met mooie ingredienten klaargemaakt door vaklui. dat jij alleen maar de slappe aardappels van je moeder eet wil niet zeggen dat de rest van de wereld niet kan genieten van andersoortige gerechten!

ik weet niet wat het is, maar dit is echt mijn grootste turn-off bij mensen. het is voor mij het toonbeeld van conservatisme, broekepoeperij, en totaal gebrek aan joie de vivre en enige vorm van schwung.


klacht: lui die vanalles niet lusten. dat gij moge stikken in uw boterham met pindakaas!
Bron?
Devlinsectdinsdag 10 juli 2007 @ 16:31
Helemaal mee eens. Ik ken ze, die gasten die je omschrijft. Jammer genoeg.
punchdrunkdinsdag 10 juli 2007 @ 16:31
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:25 schreef Puckzzz het volgende:


ik houd ook niet van olijven...hoe ik dit weet? door ze geprobeerd te hebben, en de smaak was niet naar mijn smaak...

is dat beter?
mijn zegen heb je. je zult mij niet horen zeggen dat mensen alles moeten lusten, maar er is een verschil in houding:

"ik lust in principe alles, en als ik iets tegenkom dat ik minder vind, dan bestel ik dat niet meer"

of

"ik lust alleen wat ik ken en wat mijn moeder maakt, en de rest is smerig."

jij klinkt als categorie 1. dat hebben we wellicht allemaal ergens mee.
spanishgirldinsdag 10 juli 2007 @ 16:33
Olijven zijn heerlijk en Ts heeft helemaal gelijk!!
jack4yadinsdag 10 juli 2007 @ 16:35
Ik heb 2 keer in een restaurant iets afgeslagen...
1x een gerecht met eend gerookt in thee...
(dat dus smaakte naar een asbak, sorry als ik nu een culinair barbaar ben)
1x een gerecht met rabarberpuree, rabarberijs en nog iets met rabarbar...
(ik lust heel veel, maar rabarber hoort daar niet bij)

Moet ik het dan maar opeten omdat JIJ het anders "vervelend" vindt?

Dacht van niet.
Puckzzzdinsdag 10 juli 2007 @ 16:37
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:31 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

mijn zegen heb je. je zult mij niet horen zeggen dat mensen alles moeten lusten, maar er is een verschil in houding:

"ik lust in principe alles, en als ik iets tegenkom dat ik minder vind, dan bestel ik dat niet meer"

of

"ik lust alleen wat ik ken en wat mijn moeder maakt, en de rest is smerig."

jij klinkt als categorie 1. dat hebben we wellicht allemaal ergens mee.
ik behoor ook in cat.1 ik eet zelfs dingen die ik persoonlijk minder vind maar bij het gerecht horen. zoals bijvoorbeeld rijst...niet mijn favoriet, maar ik maak het wel klaar omdat mijn vriend van nasi houdt. nou dan eet ik toch gewoon lekker mee? komt bij mij wel een extra scheutje ketjap overheen, dat dan weer wel
TheJanitordinsdag 10 juli 2007 @ 16:37
Goed topic, TS heeft gelijk.

Wat is dat? Dat lust ik niet hoor.

Hoe weet je dat je het niet lust als je het niet eens kent!
jack4yadinsdag 10 juli 2007 @ 16:39
Zo ben ik trouwens ooit een kaart tegen gekomen waarin in iedere laatste gang drank verwerkt zat (okay maar 4 keuzes maar toch...)
Op zich geen probleem, maar wat als je écht geen drank wilt nuttigen die avond?
Devlinsectdinsdag 10 juli 2007 @ 16:40
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:35 schreef jack4ya het volgende:
Ik heb 2 keer in een restaurant iets afgeslagen...
1x een gerecht met eend gerookt in thee...
(dat dus smaakte naar een asbak, sorry als ik nu een culinair barbaar ben)
1x een gerecht met rabarberpuree, rabarberijs en nog iets met rabarbar...
(ik lust heel veel, maar rabarber hoort daar niet bij)

Moet ik het dan maar opeten omdat JIJ het anders "vervelend" vindt?

Dacht van niet.
Lees de OP ff gasterd. Je kent de uitdrukking: wat de boer niet kent, vreet hij niet? Als dat niet op jou van toepassing is, dan heb ik verder niets gezegd.
punchdrunkdinsdag 10 juli 2007 @ 16:41
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:35 schreef jack4ya het volgende:
Ik heb 2 keer in een restaurant iets afgeslagen...
1x een gerecht met eend gerookt in thee...
(dat dus smaakte naar een asbak, sorry als ik nu een culinair barbaar ben)
1x een gerecht met rabarberpuree, rabarberijs en nog iets met rabarbar...
(ik lust heel veel, maar rabarber hoort daar niet bij)

Moet ik het dan maar opeten omdat JIJ het anders "vervelend" vindt?

Dacht van niet.
niemand moet iets van mij.

ik heb ook wel eens iets teruggestuurd in een restaurant. wat een kok maakt is niet per definitie goed hoor.

het gaat mij meer om mensen die uit angst of principe zo'n beetje 3 kwart van de menukaart niet lusten. dat getuigt gewoon van een bepaalde instelling of karakter waar ik niet veel mee kan.

niemand hoeft zich te conformeren aan wat ik vind verder. ik behoud mij echter wel het recht voor om mensen pietluttige broekepoepers te vinden.
jack4yadinsdag 10 juli 2007 @ 16:41
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:37 schreef TheJanitor het volgende:
Goed topic, TS heeft gelijk.

Wat is dat? Dat lust ik niet hoor.

Hoe weet je dat je het niet lust als je het niet eens kent!
Dat is zo'n retorische vraag... maar dan onbedoeld denk ik.
Puckzzzdinsdag 10 juli 2007 @ 16:41
kent iemand dat programma wat op Discovery Travel&Living komt? Die gast die overal de meest bizarre lokale gerechten eet? Daar lopen toch af en toe de rillingen wel van over mijn rug hoor
Sok41dinsdag 10 juli 2007 @ 16:42
Rot op met die grafzooi !

Wat ik niet ken vreet ik niet, alu !
Keltiedinsdag 10 juli 2007 @ 16:44
Misschien zijn die mensen wel allergisch

TS is kok wiens culinaire hoogstandjes niet gewaardeerd werden?
Pietverdrietdinsdag 10 juli 2007 @ 16:46
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:44 schreef Keltie het volgende:
Misschien zijn die mensen wel allergisch

TS is kok wiens culinaire hoogstandjes niet gewaardeerd werden?
Dat is de nieuwste trend, ieder verwend nest dat alleen meer kip, patat en appelmoes lust, is tegenwoordig "allergies" voor alles en nog wat.
jack4yadinsdag 10 juli 2007 @ 16:47
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:41 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

niemand moet iets van mij.

ik heb ook wel eens iets teruggestuurd in een restaurant. wat een kok maakt is niet per definitie goed hoor.
En toch lijkt het soms wel heiligschennis om iets terug te sturen als het niet goed is. Soms kan ik het echt niet, soms lukt het me net wel, en dan heb je van dat totaal onverschillige persoon, waardoor je je alsnog rot voelt.
quote:
het gaat mij meer om mensen die uit angst of principe zo'n beetje 3 kwart van de menukaart niet lusten. dat getuigt gewoon van een bepaalde instelling of karakter waar ik niet veel mee kan.
Dat getuigt zelfs van iets anders. Als men weet van jezelf dat je weinig van een kaart lust, waarom gaat men dan in vredesnaam uiteten? Om aan een plaatje te voldoen ofzo?
quote:
niemand hoeft zich te conformeren aan wat ik vind verder. ik behoud mij echter wel het recht voor om mensen pietluttige broekepoepers te vinden.
Daar is geen speld tussen te krijgen

Dus eigenlijk geef ik je nu gelijk
Sok41dinsdag 10 juli 2007 @ 16:47
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is de nieuwste trend, ieder verwend nest dat alleen meer kip, patat en appelmoes lust, is tegenwoordig "allergies" voor alles en nog wat.
Moet de gij maar eens kijken in Amerika...
punchdrunkdinsdag 10 juli 2007 @ 16:48
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:44 schreef Keltie het volgende:
Misschien zijn die mensen wel allergisch

TS is kok wiens culinaire hoogstandjes niet gewaardeerd werden?
nee hoor, hoewel kok we best een leuk beroep lijkt.

en natuurlijk, er zijn allerlei uitzonderingen te bedenken, maar de klacht gaat nu juist over mensen die niet allergisch zijn, het niet geprobeerd hebben maar gewoon uit principe niets lusten.

bleegh. tuig dat het is!
Keltiedinsdag 10 juli 2007 @ 16:48
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is de nieuwste trend, ieder verwend nest dat alleen meer kip, patat en appelmoes lust, is tegenwoordig "allergies" voor alles en nog wat.
Een allergie is bij mij nog altijd dat je een opgezwollen nek (oid) krijgt omdat je iets hebt gegeten.
Hoe de hedendaagse, overbezorgde (tiener-)moeder daar over denkt zal mij m'n reet roesten.
Dalamardinsdag 10 juli 2007 @ 16:48
TS heeft gelijk dat het bijzonder droef is dat sommige mensen gewoon te bang zijn eens iets te eten wat ze niet kennen.

Ik kots bijna letterlijk van asperges (helaas). Een paar weken geleden hebben we een kookavond gehad met de collega's. Hoofdgerecht was iets met asperges. Beetje apart klaargemaakt, dus toch geprobeerd, da's toch niet zo moeilijk? Nee ik vond het niet lekker, maar proberen kan geen kwaad.

Zielige hillbillies die te bang zijn iets nieuws te proberen met eten
Keltiedinsdag 10 juli 2007 @ 16:49
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:48 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

nee hoor, hoewel kok we best een leuk beroep lijkt.

en natuurlijk, er zijn allerlei uitzonderingen te bedenken, maar de klacht gaat nu juist over mensen die niet allergisch zijn, het niet geprobeerd hebben maar gewoon uit principe niets lusten.

bleegh. tuig dat het is!
Mjah, in het gevalletje olijven ben ik het met die mensen eens.
Olijven
Voor de rest vreet ik zo'n beetje alles wel
Sok41dinsdag 10 juli 2007 @ 16:50
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:47 schreef jack4ya het volgende:

Dat getuigt zelfs van iets anders. Als men weet van jezelf dat je weinig van een kaart lust, waarom gaat men dan in vredesnaam uiteten? Om aan een plaatje te voldoen ofzo?
Mensen gaan meestal uiteten met een festieve reden. Ze gaan niet bepaald met het idee het huis uit "Hmz lekker naar de Griek vanavond voor wat patat"
Pietverdrietdinsdag 10 juli 2007 @ 16:50
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:47 schreef Sok41 het volgende:

[..]

Moet de gij maar eens kijken in Amerika...
Daar waar je moeite moet doen een behoorlijke hap te krijgen, nog meer als in NL.
punchdrunkdinsdag 10 juli 2007 @ 16:50
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:44 schreef Keltie het volgende:
TS is kok wiens culinaire hoogstandjes niet gewaardeerd werden?
Keltie is tiepje waarnaar in OP verwezen word?
Pietverdrietdinsdag 10 juli 2007 @ 16:51
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:50 schreef Sok41 het volgende:

[..]

Mensen gaan meestal uiteten met een festieve reden.
En dat is nu juist het gene wat zo triest is, het gaat niet om het eten, maar om de entertainment.
Doodmetaaldinsdag 10 juli 2007 @ 16:51
ik heb ook een hekel aan dat gespuis, fuckin bord voor hun kop, bekrompen kutzieltjes.
Sok41dinsdag 10 juli 2007 @ 16:52
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dat is nu juist het gene wat zo triest is, het gaat niet om het eten, maar om de entertainment.
Eh dat is niet triest, ik denk eerder dat je bedoelt dat het jammer is dat er weinig mensen gaan zonder reden.

//Edit: Ik bedoel, met reden om eens lekker te gaan eten.
Keltiedinsdag 10 juli 2007 @ 16:54
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:48 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

nee hoor, hoewel kok we best een leuk beroep lijkt.

en natuurlijk, er zijn allerlei uitzonderingen te bedenken, maar de klacht gaat nu juist over mensen die niet allergisch zijn, het niet geprobeerd hebben maar gewoon uit principe niets lusten.

bleegh. tuig dat het is!
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:49 schreef Keltie het volgende:

[..]

Mjah, in het gevalletje olijven ben ik het met die mensen eens.
Olijven
Voor de rest vreet ik zo'n beetje alles wel
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:50 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

Keltie is tiepje waarnaar in OP verwezen word?
1) MBT olijven wel, die vreet ik niet (evenals Asperges ).
2) Zulke opmerkingen zijn alleen 'leuk'/ counterend als je ze gelijk maakt en niet een post later.
3) Voordat je deze opmerking maakte had ik al een opmerking over mijn "eetgedrag" gemaakt
Pietverdrietdinsdag 10 juli 2007 @ 16:55
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:52 schreef Sok41 het volgende:

[..]

Eh dat is niet triest, ik denk eerder dat je bedoelt dat het jammer is dat er weinig mensen gaan zonder reden.

//Edit: Ik bedoel, met reden om eens lekker te gaan eten.
Nee het is triest dan eisen stellen aan goed eten, en goed eten niet tot het Nederlandse kultuurgoed hoort.
Puckzzzdinsdag 10 juli 2007 @ 16:56
ik heb wel een hekel aan mensen die iets niet lekker vinden wat ik nou juist heerlijk vind. en dan van die opmerkingen daarover gaan maken:
"Dat je dat wegkrijgt!!! gatverdamme zeg, ziet er toch smerig uit...nee die zooi hoef ik niet hoor"

ja verdomme, IK vind het wel lekker dus hou je kop en laat me lekker genieten ofzo!

en aan mensen in de tegenovergestelde vorm heb ik ook een hekel....die je kostte wat kost proberen te overtuigen dat het echt zalig is. NIET mijn smaak, ik heb het al es geprobeerd, nou optieften
Sok41dinsdag 10 juli 2007 @ 16:57
Ehm, het behoort (bijna) tot elke cultuur alleen de nieuwe generatie(s) verwerpen het.

Maar goed, 5 uur. M'n werkdag zit erop
Keltiedinsdag 10 juli 2007 @ 16:58
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dat is nu juist het gene wat zo triest is, het gaat niet om het eten, maar om de entertainment.
Wat ik 'triest' vind is hoe sommige restaurants het op je bord leggen.
Als ik tomatensoep bestel, hoef ik daar geen 4 oversized grassprieten doorheen. Dan wil ik een bord tomatensoep met een lepel enz enz.. Al die opsmuk ...
Pietverdrietdinsdag 10 juli 2007 @ 16:58
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:56 schreef Puckzzz het volgende:

"Dat je dat wegkrijgt!!! gatverdamme zeg, ziet er toch smerig uit...nee die zooi hoef ik niet hoor"
Dat zijn het soort mensen wier neus ik met voorliefde wil breken.
Puckzzzdinsdag 10 juli 2007 @ 16:58
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:52 schreef Sok41 het volgende:

[..]

Eh dat is niet triest, ik denk eerder dat je bedoelt dat het jammer is dat er weinig mensen gaan zonder reden.

//Edit: Ik bedoel, met reden om eens lekker te gaan eten.
dat is de enige reden waarom wij regelmatig uit eten gaan. Nieuwe Griek? Oh leuk! eens kijken of het daar lekker en gezellig is
Sok41dinsdag 10 juli 2007 @ 16:58
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:58 schreef Keltie het volgende:

[..]

Wat ik 'triest' vind is hoe sommige restaurants het op je bord leggen.
Als ik tomatensoep bestel, hoef ik daar geen 4 oversized grassprieten doorheen. Dan wil ik een bord tomatensoep met een lepel enz enz.. Al die opsmuk ...
Volledig mee eens.
rivaldinsdag 10 juli 2007 @ 17:01
ja zeggen ook dat ik lastig ben omdat ik me zinger burger en me twister zonder sla en tomaat neem bij de kentucky!

welke mongool bedenkt er nou dat er sla op fastfood moet. en tomaat!

ik ben geen fucking konijn of 1 of ander vegetarisch beest! ik moet vet vreten als ik naar de fastfood ga!


en welke idioot gaat er wat voor eten dan ook verneuken met olijven!

ik vind olijven smerig! als jij ze lekker vind moet je zelf weten.

echter als ik een lekker menu zie maar met olijven, dan vind ik die nog lekkerder zonder olijven!

WTF is dan het probleem om hem voor mij zonder olijven te maken? moet ik maar olijven eten omdat jij of een of andere COCK dat bedacht heeft?

ik betaal jou, dus jij bediend mij!
rivaldinsdag 10 juli 2007 @ 17:02
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:56 schreef Puckzzz het volgende:
ik heb wel een hekel aan mensen die iets niet lekker vinden wat ik nou juist heerlijk vind. en dan van die opmerkingen daarover gaan maken:
"Dat je dat wegkrijgt!!! gatverdamme zeg, ziet er toch smerig uit...nee die zooi hoef ik niet hoor"
dat zal je mij nooit horen zeggen! iedereen heeft een andere smaak! gelukkig wel.

eet wat je lekker vind en laat een ander dat ook lekker doen
Sok41dinsdag 10 juli 2007 @ 17:02
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:01 schreef rival het volgende:
ja zeggen ook dat ik lastig ben omdat ik me zinger burger en me twister zonder sla en tomaat neem bij de kentucky!

welke mongool bedenkt er nou dat er sla op fastfood moet. en tomaat!

ik ben geen fucking konijn of 1 of ander vegetarisch beest! ik moet vet vreten als ik naar de fastfood ga!


en welke idioot gaat er wat voor eten dan ook verneuken met olijven!

ik vind olijven smerig! als jij ze lekker vind moet je zelf weten.

echter als ik een lekker menu zie maar met olijven, dan vind ik die nog lekkerder zonder olijven!

WTF is dan het probleem om hem voor mij zonder olijven te maken? moet ik maar olijven eten omdat jij of een of andere COCK dat bedacht heeft?

ik betaal jou, dus jij bediend mij!
sorry
rivaldinsdag 10 juli 2007 @ 17:03
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:02 schreef Sok41 het volgende:

[..]

sorry
thnx dat had ik even nodig

nee maareuhmm, ik las zoveel haat in de OP ik denk mijn post moet dat minstens evenaren
Harajuku.dinsdag 10 juli 2007 @ 17:14
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:03 schreef rival het volgende:

[..]

thnx dat had ik even nodig

nee maareuhmm, ik las zoveel haat in de OP ik denk mijn post moet dat minstens evenaren
Ben het wel met je post eens. .
4EverBlackEyeddinsdag 10 juli 2007 @ 17:19
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:26 schreef maartenducrot het volgende:
Olijven zijn net als bier, je moet het leren waarderen.
Ik waardeer beiden niet.
Harajuku.dinsdag 10 juli 2007 @ 17:24
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik waardeer beiden niet.
Ik vind het zo achterlijk dat je het moet leren eten of drinken. Het is lekker of dat is het niet, ga niet net zolang dooreten tot het wél lekker wordt. .
Double-Helixdinsdag 10 juli 2007 @ 17:25
Eens met TS
DaBuzzzzzdinsdag 10 juli 2007 @ 17:28
Eens met TS, Evolutionaire dwalingen zijn het die types...lopen ook over straat zonder maar één notie van hun directe omgeving...kijken waarschijnlijk ook naar SBS en lezen "ditjes en datjes" van de Dirk op de hoek. Kopen kleurloze kleding bij de C&A en hebben het politiek besef van een aardworm....en een grote bek!??!!!....Preventief ruimen die handel, zal mamma aarde ook goed doen!

Maisnondinsdag 10 juli 2007 @ 17:30
Ik ben net als een haai die bloed ruikt: Stop ergens een gedroogde tomaat in en ik merk het meteen op, dat is het enige wat ik écht ranzig vind.

Olijven zijn niet echt geweldig ofzo.
repeetdinsdag 10 juli 2007 @ 17:31
Ik kreeg eens een vegetarische pizza waar een heel blik mais op zat. Verschrikkelijk !
SuperRogierdinsdag 10 juli 2007 @ 17:37
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:31 schreef repeet het volgende:
Ik kreeg eens een vegetarische pizza waar een heel blik mais op zat. Verschrikkelijk !
Inderdaad die dingen at je gewoon maar overmatig maisgebruik is grafsmerig

Overtollig salamigebruik daarintegen Mensen die geen salami lusten, die zouden ze moeten doodvermoorden.
LSSdinsdag 10 juli 2007 @ 17:41
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:01 schreef rival het volgende:
ik betaal jou, dus jij bediend mij!
Maak nooit ruzie met de mensen die jouw eten bereiden, dat is namelijk niet slim...
Little_Meaniedinsdag 10 juli 2007 @ 17:41
Nederlanders en culinair gaat zowiezo niet samen
rivaldinsdag 10 juli 2007 @ 17:48
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:41 schreef LSS het volgende:

[..]

Maak nooit ruzie met de mensen die jouw eten bereiden, dat is namelijk niet slim...
nee ik maak nooit ruzie! en ik voel me zelfs niet prettig als ik om een verandering vraag (je leest hier al hoe erg sommige dat vinden, wie weet wat ze me vrete aandoen daardoor)

kan ik er wat aan doen als de biefstuk van het menu met champignonsaus komt, ja anderen die het wel waarderen genieten er maar lekker van. zal mij een worst zijn.

maar dat ik dan vraag of hij misschien met pepersaus kan (je maakt die shit toch vers voor me, en dan een sausje erbij die je sowieso wel vaker moet hebben op een avond) en ik ben meteen de boosdoener!
Geerddinsdag 10 juli 2007 @ 17:50
Meld:@
rivaldinsdag 10 juli 2007 @ 17:50
ik bestel soms gewoon iets terwijl ik iets anders liever heb maar dan niet op de "normale" manier van het restaurant (iedereen verzint ook nog eens zelf hoe het "hoort" en dat moet dan maar zo)

niet dat ik dan iets ga bestellen wat ik liever niet heb, dat sowieso niet. maar dat ik gewoon voor de 2e keuze ga daardoor.
Serendipsdinsdag 10 juli 2007 @ 18:01
Olijven zijn heerlijk, maar veel mensen lusten ze niet.
Dat is te accepteren op voorwaarde dat ze ze meer dan eens geproefd hebben...

Opgelost. Slotje.
4EverBlackEyeddinsdag 10 juli 2007 @ 18:27
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:24 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik vind het zo achterlijk dat je het moet leren eten of drinken. Het is lekker of dat is het niet, ga niet net zolang dooreten tot het wél lekker wordt. .
That reminds me:

een dochter van een vriendin van mijn moeder at een keer een heel bakje olijven op met het gezicht alsof ze citroenen zat te eten...

Niemand dwong haar ofzo
pleeborsteldinsdag 10 juli 2007 @ 18:46
Wat de boer niet kent vreet ie niet

Vreselijk idd, dat appelmoesvolk

Eens met TS
Etceteradinsdag 10 juli 2007 @ 18:51
oh daar kan ik ook niet zo goed over ik probeer altijd alles te proeven en als ik iets niet lust dan heb ik het toch geprobeerd
hugecoolldinsdag 10 juli 2007 @ 19:06
Mwah op een pizza zijn olijven nog wel te doen, maar verder vind ik het ook niet echt lekker
massydinsdag 10 juli 2007 @ 19:11
* meldt

Dit schreef een vriendin ooit over mij:
quote:
Massy

Massy. Het is een leuke meid hoor. Ze is gezellig, flexibel, altijd in voor wat leuks, makkelijk in de omgang, lief, vooral errug grappig en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar heeft u wel eens met haar in een horecaomgeving gezeten???? Niet doen! Afrader! Vermijd het!
Het begint al als ze wat wil drinken. Je kunt niet zomaar even een colaatje bestellen. Want dat moet wel volgens een bepaald script. Is het coca cola? Zo nee, ga naar vraag 3. Zo ja: graag dan een longdrinkglas, zonder ijs, met citroen én stamper, maar die moet wel groen zijn. En oh ja: en de citroen wel zonder pitjes natuurlijk he? En dan heeft ze alleen nog maar drinken besteld.
Het wordt nog erger als er ook gegeten moet worden. Allereerst doet ze er ongeveer anderhalf uur over om een gerecht uit te kiezen van de menukaart, waarvan ze vermoedt dat dat het makkelijkst is te manipuleren tot een voor haar aanvaardbaar diner. Allervriendelijkst kijkt ze de serveerster aan. "Mag ik van u de Apolloschotel? Maar kunt u dat dan in plaats van met rundvlees van kip maken? En mag ik dan in plaats van rijst patatjes. Met mayonaise. Nou, tenminste, als het halfvolle mayonaise is. Anders heb ik liever ketchup. Van Heinz he, uiteraard. En dan de groente, die vind ik eigenlijk niet zo lekker. Kunt u niet gewoon wat sla doen? Maar zonder uitjes. En zeker geen champignons, want die lust ik écht niet he".
Zo gaat ze nog wel een tijdje door. Als de oververmoeide serveerster dan uiteindelijk het bord voor haar neus zet, zucht ze: "Ik heb eigenlijk niet zo'n honger". Ze neemt 4 happen, speelt nog wat met haar eten, kijkt een paar keer naar buiten en duwt dan resoluut haar bord weg. Als je dan vraagt waarom ze niet eet, krijg je waarschijnlijk het antwoord dat ze het verkeerde merk zout hebben gebruikt ofzo.
Het is werkelijk schandalig. Wat is dat voor een verwend stuk vreten? Ongelooflijk gewoon. Er zijn geen woorden voor. Ik ga niet meer met haar uit eten hoor. Ik kook zelf wel voor haar. Lasagne. Kale Lasagne. Want ze lust eigenlijk alleen de lasagnebladen en het gehakt. Dus dat maak ik voor haar. Terwijl ze er naast staat en commentaar geeft. 't Is a shame. A bloody shame. Maar zonder groente dan he :-).
http://www.ruthdevries.nl/
GlazenKaakdinsdag 10 juli 2007 @ 19:17
Ik ben superkieskeurig qua eten
Als de textuur/geur/vorm/kleur me niet bevalt eet ik het echt niet. Maar ik moet toegeven dat het de laatste tijd wel wat beter ga, ik vind komkommer en sla op een broodje niet eens meer raar aanvoelen en eigenlijk best wel lekker

Ben m'n hele leven al een lastige eter, en als we naar een restaurant gaan kies ik 9 van de 10 keer hetzelfde. Maar opzich sta ik wel open voor nieuwe ervaringen, ik heb tot een paar weken geleden al 12 jaar geen boter gegeten op brood, maar kruidenboter + stokbrood is best lekker

Maar TS, ik snap je klacht zeker, ik vind dat soort whiners ook irritant. Mensne moeten open staan voor nieuwe dingen u_u zo heb ik vorige week iets gegeten wat op schimmel leek.
DutchErroristdinsdag 10 juli 2007 @ 19:29
olijven zijn um zu
Hagelkaasdinsdag 10 juli 2007 @ 19:32
Soms vraag ik wel vriendelijk of ze de kaas uit een salade oid weg willen halen, franse kazen ga ik echt van over mijn nek. Maar ik ga niet uitgebreid lopen vertellen hoe ranzig ik die salade mét kaas zou vinden..
Serendipsdinsdag 10 juli 2007 @ 20:59
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 19:29 schreef DutchErrorist het volgende:
olijven zijn um zu
zum dan toch
Etceteradinsdag 10 juli 2007 @ 21:02
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 19:11 schreef massy het volgende:
* meldt

Dit schreef een vriendin ooit over mij:
[..]

http://www.ruthdevries.nl/
Oh my fucking god. Dit is toch lichtelijk overdreven hoop ik
Falcon4everdinsdag 10 juli 2007 @ 21:04
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:25 schreef Malle_beer het volgende:
Olijven zijn kankersmerig, chef.
dat dus
werkeenddinsdag 10 juli 2007 @ 21:43
mensen die olijven, kaas, vlees en rabarber niet lusten moeten gewoon dood vermoord worden. Hou het op een verbetering van de genepool
Fleischmeisterdinsdag 10 juli 2007 @ 22:15
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 21:43 schreef werkeend het volgende:
mensen die olijven, kaas, vlees en rabarber niet lusten moeten gewoon dood vermoord worden. Hou het op een verbetering van de genepool
Ik lust alleen olijven niet van dat rijtje, zit er misschien gratie in voor mij?
Queen_Minnydinsdag 10 juli 2007 @ 22:50
Ik lust geen olijven, kaviaar, tomaat en spruiten. Paprika vind ik heerlijk maar ben er zwaar allergisch voor

Dat zijn de enige dingen die ik absoluut niet wegkrijg. Allemaal verschillende keren geprobeerd maar het blijft smerig. Dat een ander het wel lekker vind... prima.
Andere dingen vind ik ook niet bijster lekker maar die eet ik wel (zij het met een extra klodder mosterd of mayo)
Mensen die lopen te jengelen dat ze iets niet lusten zonder dat ze het ooit gegeten hebben moeten ze voor straf alles voeren wat ze maar niet lekker vinden. Als je bij voorbaat alles al niet lekker vind moet je niet uit eten gaan.

Al kunnen ze in sommige restaurants wel erg moeilijk doen als je vraagt 1 dingetje weg te laten van het gerecht . Het is toch niet zo een ramp als je ergens een pizza besteld en vraagt of ze de paprika eraf willen laten?
BroodjePindakaasdinsdag 10 juli 2007 @ 23:09
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef punchdrunk het volgende:
klacht: lui die vanalles niet lusten. dat gij moge stikken in uw boterham met pindakaas!
Jumboohwoensdag 11 juli 2007 @ 02:18
Yeah! Ben het helemaal eens met ts! Wat een afknapper zeg, ik lust trouwens al jaren geen mosselen. Was uit eten van de week en bij de paella zaten mosselen. Ik heb ze gegeten en het was zelfs best lekker!
Ik begrijp best dat er dingen zijn die je niet lust maar sommige mensen idd...
Puckzzzwoensdag 11 juli 2007 @ 09:29
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 21:02 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Oh my fucking god. Dit is toch lichtelijk overdreven hoop ik
die vraag zou ik ook graag beantwoord hebben. Ik ben serveerster geweest in een leuk restaurantje, en natuurlijk is er wel eens een klant die liever geen champignons bij zijn eten wil, of pepersaus i.p.v. champignonsaus...helemaal geen probleem. Maar als ik dat stukje lees dan is madam gewoon een compleet gerecht aan het verbouwen. komop zeg, als het met rundvlees is bereid en dat wil je niet kies je maar een gerecht uit wat met kip bereid is

of je neemt gewoon meteen het recept mee en geeft dat aan de kok
rivalwoensdag 11 juli 2007 @ 09:55
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 09:29 schreef Puckzzz het volgende:

en natuurlijk is er wel eens een klant die liever geen champignons bij zijn eten wil, of pepersaus i.p.v. champignonsaus...helemaal geen probleem.
thank god!!!!!

ik was al bang dat iedereen in de horeca zo aso was als TS en sommige andere posters hier!
punchdrunkwoensdag 11 juli 2007 @ 09:55
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:54 schreef Keltie het volgende:

[..]


[..]


[..]

1) MBT olijven wel, die vreet ik niet (evenals Asperges ).
2) Zulke opmerkingen zijn alleen 'leuk'/ counterend als je ze gelijk maakt en niet een post later.
3) Voordat je deze opmerking maakte had ik al een opmerking over mijn "eetgedrag" gemaakt
3) point taken, my bad
rivalwoensdag 11 juli 2007 @ 09:58
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 18:46 schreef pleeborstel het volgende:
Wat de boer niet kent vreet ie niet

Vreselijk idd, dat appelmoesvolk

Eens met TS
en wat als de boer het al (meer dan ééns) heeft geprobeerd en het gewoon echt absoluut niet lekker vind...


dan moet hij het maar eten omdat jij zegt dat het wel te eten is?

mongolen leven er hier hoor
punchdrunkwoensdag 11 juli 2007 @ 10:01
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:01 schreef rival het volgende:
ja zeggen ook dat ik lastig ben omdat ik me zinger burger en me twister zonder sla en tomaat neem bij de kentucky!

welke mongool bedenkt er nou dat er sla op fastfood moet. en tomaat!

ik ben geen fucking konijn of 1 of ander vegetarisch beest! ik moet vet vreten als ik naar de fastfood ga!


en welke idioot gaat er wat voor eten dan ook verneuken met olijven!

ik vind olijven smerig! als jij ze lekker vind moet je zelf weten.

echter als ik een lekker menu zie maar met olijven, dan vind ik die nog lekkerder zonder olijven!

WTF is dan het probleem om hem voor mij zonder olijven te maken? moet ik maar olijven eten omdat jij of een of andere COCK dat bedacht heeft?

ik betaal jou, dus jij bediend mij!
had dat laatste nu maar eens tegen je leraar nederlands gezegd...
maokwoensdag 11 juli 2007 @ 10:06
Ik luste eerst geen olijven en kreeg toen de tip van iemand dat je dan 9 olijven achter elkaar moet opeten. (hoe vies het ook is) Daarna lust je het. Het werkte dus echt en ik vind ze nu heerlijk.
rivalwoensdag 11 juli 2007 @ 10:06
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 10:01 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

had dat laatste nu maar eens tegen je leraar nederlands gezegd...
en toch beschik ik over een diploma! nergens anders dan op dit forum hoef ik tekst te typen oid.

en in mijn spraak hoor je geen d's en t's!

nerd!
rivalwoensdag 11 juli 2007 @ 10:06
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 10:06 schreef maok het volgende:
Ik luste eerst geen olijven en kreeg toen de tip van iemand dat je dan 9 olijven achter elkaar moet opeten. (hoe vies het ook is) Daarna lust je het. Het werkte dus echt en ik vind ze nu heerlijk.
zo is dat ook met blowen, ga je nu blowen?
Lipswoensdag 11 juli 2007 @ 10:16
Dat iemand iets niet lust; niet zo erg. Maar waar ik wel zo agressief van word is
"IEH BAH, dat is smerig man! GETVER dat eet je toch niet, nee dat is echt heel vies Dat ze dat verkopen joh!!!"

Dit is het punt waarop ik iemand ga verzuipen in een wc pot! Dat je het niet lust, prima! Dat je zo'n mietje bent dat je 't ook niet wilt proberen, ook al prima. Maar omdat jij zo'n zeikerd bent gaan beweren dat het vies is, daar heb ik toch wel moeite mee.....
Tis niet vies, jou smaak is gewoon verpest door al het waardeloze eten dat je al jaren naar binnen stouwt!!!
Lipswoensdag 11 juli 2007 @ 10:18
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 10:06 schreef maok het volgende:
Ik luste eerst geen olijven en kreeg toen de tip van iemand dat je dan 9 olijven achter elkaar moet opeten. (hoe vies het ook is) Daarna lust je het. Het werkte dus echt en ik vind ze nu heerlijk.
Ehm, 7 was ook genoeg! En het is niet zo dat je het daarna lust, daarna weet je of je het ooit zal gaan lusten of niet. Als je het na 7 stuks nog niet lust dan mag je het opgeven!
Barbaafwoensdag 11 juli 2007 @ 10:21
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 19:11 schreef massy het volgende:
* meldt

Dit schreef een vriendin ooit over mij:
[..]

http://www.ruthdevries.nl/
OMG notitie maakt nooit Massy mee uit eten te nemen
Vorige week voor het eerst oesters gegeten . Enige waar ik echt bij weg blijf zijn mosselen, vroeger at ik ze met smaak maar sinds ik ooit echt goed ziek ben geworden ervan kan ik niet eens meer tegen de geur
maokwoensdag 11 juli 2007 @ 10:21
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 10:06 schreef rival het volgende:

[..]

zo is dat ook met blowen, ga je nu blowen?
Nee
Puckzzzwoensdag 11 juli 2007 @ 10:27
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 10:21 schreef Barbaaf het volgende:

[..]

OMG notitie maakt nooit Massy mee uit eten te nemen
Vorige week voor het eerst oesters gegeten . Enige waar ik echt bij weg blijf zijn mosselen, vroeger at ik ze met smaak maar sinds ik ooit echt goed ziek ben geworden ervan kan ik niet eens meer tegen de geur
ja mosselen zijn soms link, je moet ze gewoon supergoed controleren of ze nog wel leven. ik vind ze echt zó heerlijk, oesters ook

en toch heb ik het beide al veel te lang niet gegeten of zelf klaargemaakt....stom eigenlijk
Pietverdrietwoensdag 11 juli 2007 @ 10:30
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 10:21 schreef Barbaaf het volgende:

[..]

OMG notitie maakt nooit Massy mee uit eten te nemen
Vorige week voor het eerst oesters gegeten . Enige waar ik echt bij weg blijf zijn mosselen, vroeger at ik ze met smaak maar sinds ik ooit echt goed ziek ben geworden ervan kan ik niet eens meer tegen de geur
Leuk toch te zien dat Pavlov nog steeds werkt. Ik heb dat met Kruidnagel
Mariz0rwoensdag 11 juli 2007 @ 10:43
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:33 schreef spanishgirl het volgende:
Olijven zijn heerlijk en Ts heeft helemaal gelijk!!
Helemaal mee eens
Metalfreakwoensdag 11 juli 2007 @ 11:16
Ik ben dus zo'n lastige eter. Ik hou dan ook absoluut niet van uiteten gaan en vermijd dat dus ook zoveel mogelijk... Met uitzondering van vakantie, maar dan kijk ik van tevoren wat ze hebben voordat ik er naar binnen ga. Ik zou het wel willen om af en toe eens wat nieuws te proberen, maar bij sommige ingrediënten ga ik gewoon al over m'n nek als ik ze ruik. Krijg het dan gewoon niet door de nek... En nee, da's helemaal niet prettig. Maar zoals ik al zei: om die reden ga ik dus ook bijna nooit uiteten, dus ik val jullie er niet mee lastig
Syrenawoensdag 11 juli 2007 @ 11:34
Herkenning. Mijn lief kan er wat van. Vis bestellen en dan panisch zijn omdat de kop er nog aan zit. Of dat er graatjes inzitten. En toch stug elke keer vis bestellen. Want hij is stoer, hij lust vis en gaat dan uit zijn pan zodra er iets anders op zijn bord ligt dan een visstick.

En dan durft schoonpaps aan mij te vragen of mijn ouders me niet hebben opgevoed om vreemde dingen te proberen, omdat ik zei dat ik Indonesisch niet zo lekker vind (ik eet het wel hoor, maar als ik mag kiezen dan liever iets anders).

Oja, en dan zit je met schoonpaps in een Mexicaans restaurant, zit ie zelf met argusogen de kaart te bestuderen om tenslotte maar "pannenkoeken" te bestellen (tortilla's). Zijn vrouw vraagt hoe het smaakt, wat zegt ie? "Naar pannenkoek".

Ik eet dus mooi nooit meer Indonesisch om maar niet uit de toon te vallen
sungaMsunitraMwoensdag 11 juli 2007 @ 11:59
Olijven

Mensen die niks lusten
massywoensdag 11 juli 2007 @ 12:38
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 21:02 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Oh my fucking god. Dit is toch lichtelijk overdreven hoop ik
Ja natuurlijk is dit overdreven, ik hoef niet per se een groene stampert, ik hou nieteens van groen

Maar ik vraag wel altijd of ze coca cola hebben of pepsi, aangezien ik pepsi niet lekker vind. En ja qua eten vraag ik weleens of ze wat weg willen laten ja. Maar niet zoals in dit stuk dat er ineens een heel ander gerecht voor mn neus staat.
EricTwoensdag 11 juli 2007 @ 13:11
Olijven
tralalalawoensdag 11 juli 2007 @ 14:04
Ik lust alles, behalve Olijven 1 keer geprobeerd, je loopt gelijk de hele dag met die misselijke smaak in je mond.
Als ik er aan denk al
Op pizza valt het wel mee, omdat de smaak er dan toch al af is
NT-T.BartManwoensdag 11 juli 2007 @ 14:33
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:25 schreef Puckzzz het volgende:


ik houd ook niet van olijven...hoe ik dit weet? door ze geprobeerd te hebben, en de smaak was niet naar mijn smaak...

is dat beter?
Olijven is nou net een van de dingen die je niet na één keer proeven moet afzweren. Gewoon een keer of vier-vijf eentje in je mond steken en óf je bent er ineens aan verslaafd, óf je weet dat je ze écht niet lekker vindt.

Maar dus niet na één keer proeven.
rivalwoensdag 11 juli 2007 @ 14:37
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 14:33 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Olijven is nou net een van de dingen die je niet na één keer proeven moet afzweren. Gewoon een keer of vier-vijf eentje in je mond steken en óf je bent er ineens aan verslaafd, óf je weet dat je ze écht niet lekker vindt.

Maar dus niet na één keer proeven.


wie verzint die onzin?
Puckzzzwoensdag 11 juli 2007 @ 14:43
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 14:33 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Olijven is nou net een van de dingen die je niet na één keer proeven moet afzweren. Gewoon een keer of vier-vijf eentje in je mond steken en óf je bent er ineens aan verslaafd, óf je weet dat je ze écht niet lekker vindt.

Maar dus niet na één keer proeven.
ik ben het type dat iets niet lekker kan vinden maar een paar jaar later ineens wel. klinkt gek misschien maar dit had ik bijv. ook met asperges. ik stop dus regelmatig een olijf in mijn mond, maar kan er nog steeds niet van juichen
motorbloempjewoensdag 11 juli 2007 @ 14:44
Mag ik een pizza Funghi zonder champignons alsjeblieft?
motorbloempjewoensdag 11 juli 2007 @ 14:44
oh ja, olijven zijn goor
DeX090woensdag 11 juli 2007 @ 14:45
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 10:06 schreef maok het volgende:
Ik luste eerst geen olijven en kreeg toen de tip van iemand dat je dan 9 olijven achter elkaar moet opeten. (hoe vies het ook is) Daarna lust je het. Het werkte dus echt en ik vind ze nu heerlijk.
Eet negen olijven achter elkaar zodra je deze mail leest!!! Als je dit niet doet zul je NOOIT olijven lusten!!! Stuur deze mail door naar 15 andere mensen anders komen er 's nachts potten olijven die je in je slaap zullen overmeesteren en verkrachten!!!

Ik lust vrij weinig (vis vind ik echt te goor voor woorden, bloemkool en broccoli lust ik ook niet, hetzelfde geldt eigenlijk voor vrij veel groenten) maar als iemand het maakt zal ik het wel op eten. Het enige wat ik echt weiger te eten is vis. Ik heb het vaak geprobeerd maar ik ga zowat over m'n nek elke keer. Als ik in een restaurant zit kijk ik of de ingredienten die in een gerecht zitten me bevallen. Ik ga geen artisjok-harten of vis zitten vreten alleen omdat ik niet goed opgelet heb. Ik ben best bereid nieuwe dingen te proberen, zolang er maar geen vis in zit.
Lipswoensdag 11 juli 2007 @ 15:02
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 14:44 schreef motorbloempje het volgende:
oh ja, olijven zijn goor
En jij bent kortzichtig!!!

Olijven zijn niet goor, jij vindt ze niet lekker!
NT-T.BartManwoensdag 11 juli 2007 @ 15:07
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 15:02 schreef Lips het volgende:

[..]

En jij bent kortzichtig!!!

Olijven zijn niet goor, jij vindt ze niet lekker!
Geloof me, er zíjn gore olijven. Ik heb ze wel eens gegeten.
Maar over het algemeen:
we hebben een O, we hebben een LIJ, we hebben een VEN. O LIJ VEN
motorbloempjewoensdag 11 juli 2007 @ 15:17
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 15:02 schreef Lips het volgende:

[..]

En jij bent kortzichtig!!!

Olijven zijn niet goor, jij vindt ze niet lekker!
sorry mevrouw

ik VIND ze goor

zo goed?
Lipswoensdag 11 juli 2007 @ 15:18
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 15:17 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

sorry mevrouw

ik VIND ze goor

zo goed?
Perfect! Valt niks van te zeggen
Bass-Misswoensdag 11 juli 2007 @ 15:19
Olijven!
motorbloempjewoensdag 11 juli 2007 @ 15:21
nee Bass-Miss, dan zeg je:

ik VIND olijven

appelsjapwoensdag 11 juli 2007 @ 15:33
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef punchdrunk het volgende:
tief toch op zeg, volwassen mensen die vanalles niet lusten!

je ziet het al van ver aankomen; zit je in een restaurant, is er altijd wel zo'n lamlul bij die gestresst naar de kaart zit te piekeren, de ober uit te horen over alle gebruikte ingredienten, want oh god, er zou eens iets op zijn bord liggen dat meneer niet kent...

kijk, dat iemand niet van een specifiek ingredient houd; alla. kan gebeuren. Maar dat panische afbakenen van je culinaire gewoonten pissed mij echt onzettend off.

nog erger is het wanneer zo'n voedselkundige kneus te kennen geeft dat "dit of dat echt smerig is". flikker toch op, loser! het gaat hier wel over gerechten, met mooie ingredienten klaargemaakt door vaklui. dat jij alleen maar de slappe aardappels van je moeder eet wil niet zeggen dat de rest van de wereld niet kan genieten van andersoortige gerechten!

ik weet niet wat het is, maar dit is echt mijn grootste turn-off bij mensen. het is voor mij het toonbeeld van conservatisme, broekepoeperij, en totaal gebrek aan joie de vivre en enige vorm van schwung.


klacht: lui die vanalles niet lusten. dat gij moge stikken in uw boterham met pindakaas!
mee eens.. heb er ookgenoeg van
maar TS ben je kok? werk je in een restaurant?
appelsjapwoensdag 11 juli 2007 @ 15:35
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 14:04 schreef tralalala het volgende:
Ik lust alles, behalve Olijven 1 keer geprobeerd, je loopt gelijk de hele dag met die misselijke smaak in je mond.
Als ik er aan denk al
Op pizza valt het wel mee, omdat de smaak er dan toch al af is
jaa me 2:P en champiogns lust ik ook niet maar dat is alles..
Maikuuulwoensdag 11 juli 2007 @ 15:36
Mensen die alles vies vinden terwijl ze het nog nooit geproefd hebben.

De opmerking: ik lust geen vis.....

Waarom niet ?

Omdat het stinkt

Zo gaar he gek

Owja en olijven vind ik ook niet lekker om gewoon zo te eten.
Maar wanneer ze kleingesneden zijn en bijv in een gerecht verwerkt zijn zijn ze best te eten

[ Bericht 32% gewijzigd door Maikuuul op 11-07-2007 15:41:39 ]
appelsjapwoensdag 11 juli 2007 @ 16:01
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:01 schreef rival het volgende:
ja zeggen ook dat ik lastig ben omdat ik me zinger burger en me twister zonder sla en tomaat neem bij de kentucky!

welke mongool bedenkt er nou dat er sla op fastfood moet. en tomaat!

ik ben geen fucking konijn of 1 of ander vegetarisch beest! ik moet vet vreten als ik naar de fastfood ga!


en welke idioot gaat er wat voor eten dan ook verneuken met olijven!

ik vind olijven smerig! als jij ze lekker vind moet je zelf weten.

echter als ik een lekker menu zie maar met olijven, dan vind ik die nog lekkerder zonder olijven!

WTF is dan het probleem om hem voor mij zonder olijven te maken? moet ik maar olijven eten omdat jij of een of andere COCK dat bedacht heeft?

ik betaal jou, dus jij bediendt mij!
TheJanitorwoensdag 11 juli 2007 @ 16:03
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 15:36 schreef Maikuuul het volgende:
Mensen die alles vies vinden terwijl ze het nog nooit geproefd hebben.

De opmerking: ik lust geen vis.....

Waarom niet ?

Omdat het stinkt

Zo gaar he gek

Owja en olijven vind ik ook niet lekker om gewoon zo te eten.
Maar wanneer ze kleingesneden zijn en bijv in een gerecht verwerkt zijn zijn ze best te eten
Goed gesproken.
123hopsaflopswoensdag 11 juli 2007 @ 16:05
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef punchdrunk het volgende:
tief toch op zeg, volwassen mensen die vanalles niet lusten!

je ziet het al van ver aankomen; zit je in een restaurant, is er altijd wel zo'n lamlul bij die gestresst naar de kaart zit te piekeren, de ober uit te horen over alle gebruikte ingredienten, want oh god, er zou eens iets op zijn bord liggen dat meneer niet kent...

kijk, dat iemand niet van een specifiek ingredient houd; alla. kan gebeuren. Maar dat panische afbakenen van je culinaire gewoonten pissed mij echt onzettend off.

nog erger is het wanneer zo'n voedselkundige kneus te kennen geeft dat "dit of dat echt smerig is". flikker toch op, loser! het gaat hier wel over gerechten, met mooie ingredienten klaargemaakt door vaklui. dat jij alleen maar de slappe aardappels van je moeder eet wil niet zeggen dat de rest van de wereld niet kan genieten van andersoortige gerechten!

ik weet niet wat het is, maar dit is echt mijn grootste turn-off bij mensen. het is voor mij het toonbeeld van conservatisme, broekepoeperij, en totaal gebrek aan joie de vivre en enige vorm van schwung.


klacht: lui die vanalles niet lusten. dat gij moge stikken in uw boterham met pindakaas!
dankje dankje

ik dacht gister nog dat ik de enige was die een normale opvoeding heeft gehad

iemand die roept 'gadverdamme' als je een bepaald gerecht of ingredient noemt, is ook in mijn ogen direct afgeschreven
Maikuuulwoensdag 11 juli 2007 @ 16:17
Volwassenen die bijna niets eten

Childish
star_gazerwoensdag 11 juli 2007 @ 16:30
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:26 schreef maartenducrot het volgende:
Olijven zijn net als bier, je moet het leren waarderen.
jij vergelijkt olijven met bier
Magereheinuswoensdag 11 juli 2007 @ 16:39
olijven zijn vies. Ik ga niet iets veroordelen zonder het eerst te eten, maar olijven zijn echt niet lekker. Mensen die bij voorbaad al beginnen te jammeren zijn inderdaad wel vrij tot zeer storend!
icecreamfarmer_NLwoensdag 11 juli 2007 @ 16:40
Ik ben vrij moeilijk maar probeer dingen wel al zijn er een paar dingen die ik echt niet binnen krijg zonder over mijn nek te gaan.
de eerste is vis
de 2de veel warme gerechten die koud gegeten worden
3 zult
Maikuuulwoensdag 11 juli 2007 @ 16:58
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Ik ben vrij moeilijk maar probeer dingen wel al zijn er een paar dingen die ik echt niet binnen krijg zonder over mijn nek te gaan.
de eerste is vis
de 2de veel warme gerechten die koud gegeten worden
3 zult
Hebje alle vis soorten wel eens geproefd dan ?
icecreamfarmer_NLwoensdag 11 juli 2007 @ 16:59
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:58 schreef Maikuuul het volgende:

[..]

Hebje alle vis soorten wel eens geproefd dan ?
een paar van zalm haring en dergelijke de veel voorkomende maar ik kan de stank ook niet echt hebben
Etceterawoensdag 11 juli 2007 @ 17:48
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 12:38 schreef massy het volgende:

[..]

Ja natuurlijk is dit overdreven, ik hoef niet per se een groene stampert, ik hou nieteens van groen

Maar ik vraag wel altijd of ze coca cola hebben of pepsi, aangezien ik pepsi niet lekker vind. En ja qua eten vraag ik weleens of ze wat weg willen laten ja. Maar niet zoals in dit stuk dat er ineens een heel ander gerecht voor mn neus staat.
oh gelukkig en ik vind coca cola ook lekkerder dan pepsi
DeX090woensdag 11 juli 2007 @ 19:16
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:58 schreef Maikuuul het volgende:

[..]

Hebje alle vis soorten wel eens geproefd dan ?
Na praktisch alle gangbare vissoorten geprobeerd te hebben (zalm, paling, makreel, haring, dat soort ongein) heb ik m'n conclusies getrokken. Als er vissen bij zijn die naar appelsap smaken mag je het melden.
Barbaafwoensdag 11 juli 2007 @ 20:10
Als je de kans hebt gebakken of gegrilde zwaardvis te proeven kan ik je aanraden dat te doen, 't ruikt nauwelijks en de smaak lijkt (volgens mij) een beetje op varkenshaas, ik vond het erg lekker. Aan de andere kant ben ik best wel een viseter
PeZuwoensdag 11 juli 2007 @ 20:32
zo, weer zo'n tering malloot die denkt te kunnen dat het niet mogelijk si dat volwassen mensen iets niet lusten

get a life, ik zeg het je

waar maak je je ten eerste druk om?

en waarom zou het niet kunnen?

echt weer zo'n trieste kortzichtige grotbewoner _!
kyraaawoensdag 11 juli 2007 @ 21:06
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef punchdrunk het volgende:
tief toch op zeg, volwassen mensen die vanalles niet lusten!
je ziet het al van ver aankomen; zit je in een restaurant, is er altijd wel zo'n lamlul bij die gestresst naar de kaart zit te piekeren, de ober uit te horen over alle gebruikte ingredienten, want oh god, er zou eens iets op zijn bord liggen dat meneer niet kent...
kijk, dat iemand niet van een specifiek ingredient houd; alla. kan gebeuren. Maar dat panische afbakenen van je culinaire gewoonten pissed mij echt onzettend off.
nog erger is het wanneer zo'n voedselkundige kneus te kennen geeft dat "dit of dat echt smerig is". flikker toch op, loser! het gaat hier wel over gerechten, met mooie ingredienten klaargemaakt door vaklui. dat jij alleen maar de slappe aardappels van je moeder eet wil niet zeggen dat de rest van de wereld niet kan genieten van andersoortige gerechten!
ik weet niet wat het is, maar dit is echt mijn grootste turn-off bij mensen. het is voor mij het toonbeeld van conservatisme, broekepoeperij, en totaal gebrek aan joie de vivre en enige vorm van schwung.
klacht: lui die vanalles niet lusten. dat gij moge stikken in uw boterham met pindakaas!
En hier ben ik het nou helemaal mee eens!!!!
Ik heb een vriend die zich gedraagt als een kleuter van 3 als hij eens iets anders moet eten dan zijn moeder ooit voor hem heeft klaargemaakt. " Lust ik nieieieiieie..." OMFG
En weer de helft in de prullenbak!
Plastic_Powerwoensdag 11 juli 2007 @ 21:37
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef punchdrunk het volgende:
kijk, dat iemand niet van een specifiek ingredient houd; alla. kan gebeuren. Maar dat panische afbakenen van je culinaire gewoonten pissed mij echt onzettend off.

ik weet niet wat het is, maar dit is echt mijn grootste turn-off bij mensen.
Puckzzzdonderdag 12 juli 2007 @ 09:33
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 21:37 schreef Plastic_Power het volgende:

[..]

tot zover jouw nuttige en enorm gewaardeerde bijdrage aan dit topic?

OT ik ben opgegroeid met vis, kom tenslotte uit een schippersfamilie bepaalde vissoorten kan ik echt enorm van smullen. paling, schol, zalm, tong

maar het gros van de witvissoorten als koolvis, kabeljauw, zonnevis e.d. kweenie...heb het verschillende malen geprobeerd in een restaurant maar ik vind de vis an sich veelal dezelfde smaak hebben en wordt alleen maar speciaal door de toevoeging van de sausjes en kaasjes.

[ Bericht 35% gewijzigd door Puckzzz op 12-07-2007 09:41:56 ]
123hopsaflopsdonderdag 12 juli 2007 @ 12:00
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

een paar van zalm haring en dergelijke de veel voorkomende maar ik kan de stank ook niet echt hebben
goede vis ruikt niet
Rickocumdonderdag 12 juli 2007 @ 12:21
Ik betaal je godverdomme om mijn eten klaar te maken! Geef mij een nieuwe portie kaviaar, vlegel!
Skazminkodonderdag 12 juli 2007 @ 12:28
Ik eet alles.

De eerste die vraagt of ik poep eet is een triangeljosti[
sungaMsunitraMdonderdag 12 juli 2007 @ 12:51
SPOILER
Oké, geen poep, maar kots eet je dus wel?
Skazminkodonderdag 12 juli 2007 @ 12:54
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 12:51 schreef sungaMsunitraM het volgende:
SPOILER
Oké, geen poep, maar kots eet je dus wel?
Hihi, mallerd.
DarkElfdonderdag 12 juli 2007 @ 13:00
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

een paar van zalm haring en dergelijke de veel voorkomende maar ik kan de stank ook niet echt hebben
goeie en dus verse vis ruik je niet
123hopsaflopsdonderdag 12 juli 2007 @ 13:03
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 13:00 schreef DarkElf het volgende:

[..]

goeie en dus verse vis ruik je niet
dat zei ik ja
DarkElfdonderdag 12 juli 2007 @ 13:13
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 13:03 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

dat zei ik ja
ah nou dan is het dubbel zo duidelijk
NT-T.BartMandonderdag 12 juli 2007 @ 13:58
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 12:51 schreef sungaMsunitraM het volgende:
SPOILER
Oké, geen poep, maar kots eet je dus wel?
Wat dacht je van bijen-kots?
SPOILER
a.k.a. 'honing'
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 12:08
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 13:00 schreef DarkElf het volgende:

[..]

goeie en dus verse vis ruik je niet
nouja, niet...


verse vis is stevig, glanst mooi, heeft heldere ogen en ruikt naar de zee

foute vis is dof, slap, heeft troebele ogen en ruikt naar... tja, naar vis.
Mirjammaandag 16 juli 2007 @ 12:09
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 14:37 schreef rival het volgende:

[..]



wie verzint die onzin?
hij heeft gelijk, ik heb ze altijd uitgekotst, maar eet ze sinds krap een jaar volop
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 12:14
ach, als het nu nog enige basis had verder, alla.

maar wat ik het meest verbazende vind is dat mensen gaan huilen als iemand ze een mooi stuk verse vis, heerlijke lamskroon van een biologische boer of prachtige gecarameliseerde worteltjes en witlof vers uit de tuin voorzet, terwijl ze zonder enig probleem 3 ons gemalen kraakbeen en een klodder bruine smaakstof in de vorm van een frikandel speciaal naar binnen frommelen..

off topic: dit weekend nog heerlijke scampi gegeten: lekker gebakken in verse knoflook, een chilipepertje en afgeblust met limoensap. beetje peterselie erover en wat stokbrood erbij, en klaar.
Tuvai.netmaandag 16 juli 2007 @ 12:17
Olijven zijn ranzig. Period. En als ik lekker ga uit eten wil ik ook dat ik een heerlijke maaltijd krijg. Niet dat ik een of andere lekkere spareribschotel of schnitzelschotel met champignons bestel, en er vervolgens allerlei rare garnituur, salades en/of dressing bij krijg die ik niet besteld heb en niet lust.
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 12:21
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 20:32 schreef PeZu het volgende:
zo, weer zo'n tering malloot die denkt te kunnen dat het niet mogelijk si dat volwassen mensen iets niet lusten
het is zeker mogelijk dat volwassen mensen van alles niet lusten. die noem ik dan ook conservatieve bangerikken met een mama-complexje.
quote:
get a life, ik zeg het je
consider it taken.
quote:
waar maak je je ten eerste druk om?
zie OP. zo'n moeilijke zinnen zijn het niet hoor..
quote:
en waarom zou het niet kunnen?
kan best. mama-kindjes genoeg op de wereld.
quote:
echt weer zo'n trieste kortzichtige grotbewoner _!
kortzichtig? en dat van iemand die begint te janken als hem een gerecht van na 1935 wordt geserveerd.
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 12:24
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:17 schreef Tuvai.net het volgende:
Olijven zijn ranzig. Period. En als ik lekker ga uit eten wil ik ook dat ik een heerlijke maaltijd krijg. Niet dat ik een of andere lekkere spareribschotel of schnitzelschotel met champignons bestel, en er vervolgens allerlei rare garnituur, salades en/of dressing bij krijg die ik niet besteld heb en niet lust.
mensen die een schitzelschotel bestellen in een restaurant zijn bij deze geexcuseerd van bovenstaande klacht. die zijn al te ver heen om nog hoop op redding te hebben.

rust zacht, lieve smaakpapillen.
rivalmaandag 16 juli 2007 @ 12:28
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 20:10 schreef Barbaaf het volgende:
Als je de kans hebt gebakken of gegrilde zwaardvis te proeven kan ik je aanraden dat te doen, 't ruikt nauwelijks en de smaak lijkt (volgens mij) een beetje op varkenshaas, ik vond het erg lekker. Aan de andere kant ben ik best wel een viseter
hoe durf je een varkenshaasje zo te beledigen!
Tuvai.netmaandag 16 juli 2007 @ 12:30
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:24 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

mensen die een schitzelschotel bestellen in een restaurant zijn bij deze geexcuseerd van bovenstaande klacht. die zijn al te ver heen om nog hoop op redding te hebben.

rust zacht, lieve smaakpapillen.
Dat jij zo'n kereltje bent die wijn bij z'n ontbijt drinkt en de meest extravagante dingen vreet moet jij weten. Ik ben zelf iemand die alles proeft en ook vrij veel eet. Heb zelf al jarenlang een Indonesische schoonfamilie, ben al meer dan vaak uitgenodigt bij etentjes door buitenlandse mensen (van Marokkanen tot Somaliërs) en ik heb zelfs al vrij 'extreme' dingen naar binnen gewerkt puur voor te proberen, zoals Sprinkhanen en slakken (escargot).

Ik heb nu eenmaal liever een lekker 'simpel' schnitzeltje of een goed bereidde kalkoen dan die aparte rotzooi met véél te veel van het goede. Paar maanden geleden hadden de opa en oma van m'n vriendin hun gouden bruiloft gevierd, en toen kwamen een oom en tante met het idee om ergens in een véél te chique restaurant te gaan eten.

Wat kregen we zoal voorgeschoteld? Kwarteleieren met jam, eendenborst in honingsaus, zeeduivel in zeewiersaus, een visschotel met 20 verschillende soorten vis van vissen waar ik nog nooit van gehoord had, enzovoorts. Resultaat: 80 euro per persoon kwijt en niemand heeft er van genoten.

Nee, dan doe mij maar lekker een 'simpele' spareribschotel met wat frietjes en simpele salade. Dat is niet alleen te vreten, maar dat is ook betaalbaar.
rivalmaandag 16 juli 2007 @ 12:31
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:08 schreef punchdrunk het volgende:

verse vis is stevig, glanst mooi, heeft heldere ogen en ruikt naar de zee
en geloof mij, er zijn mensen die die geur NIET waarderen!

toch heb ik een hoop vissen geprobeerd, ik vind het niet lekker!
haring of tonijn of zalm ofzo... vind ik niet lekker!

wel ga ik deze vakantie een zwaardvis eten want ik lees net dat ik de smaak van een verkanshaas kan verwachten! (al verwacht ik hier over 4 weken neer te zetten dat een zwaardvis ook niet lekker is. maar eerst proberen natuurlijk)
Pracissormaandag 16 juli 2007 @ 12:34
Met alle respect voor vrouwen, maar het lijkt er toch vaak op dat vrouwen meestal de wat 'moeilijkere' eters zijn. Of ze zijn vegetarisch, maar hebben zich amper verdiept in alternatieve gerechten, dus wanneer je vraagt wat je voor ze moet koken/wat ze lekker vinden, kan er alleen maar iets zeer inspiratieloos/eenvoudigs naar voren komen.

En dan maak je dus hele, uitgebreide, grote vegetarische salade maaltijden klaar, lusten ze de helft van de ingredieenten niet...
Tuvai.netmaandag 16 juli 2007 @ 12:35
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:34 schreef Pracissor het volgende:
Met alle respect voor vrouwen, maar het lijkt er toch vaak op dat vrouwen meestal de wat 'moeilijkere' eters zijn. Of ze zijn vegetarisch, maar hebben zich amper verdiept in alternatieve gerechten, dus wanneer je vraagt wat je voor ze moet koken/wat ze lekker vinden, kan er alleen maar iets zeer inspiratieloos/eenvoudigs naar voren komen.

En dan maak je dus hele, uitgebreide, grote vegetarische salade maaltijden klaar, lusten ze de helft van de ingredieenten niet...
Voor vegetariërs kook ik sowieso al niet, puur principieel. Gewoon, omdat ik vegetariërs ongelooflijke hypocriete zeikerds vind en absoluut nooit meer met eentje wil gaan uit eten. Jewaids.
gerron23maandag 16 juli 2007 @ 12:36
Op zich vond ik de OP wel ok, totdat ik 'mooie ingrediënten' las...
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 13:01
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:31 schreef rival het volgende:

[..]

en geloof mij, er zijn mensen die die geur NIET waarderen!

toch heb ik een hoop vissen geprobeerd, ik vind het niet lekker!
haring of tonijn of zalm ofzo... vind ik niet lekker!

wel ga ik deze vakantie een zwaardvis eten want ik lees net dat ik de smaak van een verkanshaas kan verwachten! (al verwacht ik hier over 4 weken neer te zetten dat een zwaardvis ook niet lekker is. maar eerst proberen natuurlijk)
probeer anders ook eens rauwe tonijn!

i shit you not, dat heeft nauwelijks met vis te maken.

gewoon klaarmaken als carpaccio (dun snijden, olijfolie, peper, zout, beetje citroensap)

super. smelt op de tong, net biefstuk.
Pracissormaandag 16 juli 2007 @ 13:04
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:01 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

probeer anders ook eens rauwe tonijn!

i shit you not, dat heeft nauwelijks met vis te maken.

gewoon klaarmaken als carpaccio (dun snijden, olijfolie, peper, zout, beetje citroensap)

super. smelt op de tong, net biefstuk.
Met soja en wasabi.
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 13:04
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:36 schreef gerron23 het volgende:
Op zich vond ik de OP wel ok, totdat ik 'mooie ingrediënten' las...
...want?

je kookt zelf liever met goedkope, gevriesdroogde, uitgeperste en opgepompte lidl-troep?

gerron23maandag 16 juli 2007 @ 13:06
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:04 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

...want?
omdat het gebruik van woorden als 'mooi' en 'eerlijk' voor eten een belachelijke trend is.
Tuvai.netmaandag 16 juli 2007 @ 13:09
Carpaccio en kaviaar. Gatverdamme, ook zo'n rotzooi die vaak in elitaire kringen geserveerd word. Ik krijg vaak het idee dat zulk soort mensen die walgelijke rotzooi alleen maar eten voor hun status, en niet omdat ze het echt lekker vinden.
rivalmaandag 16 juli 2007 @ 13:11
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:01 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

probeer anders ook eens rauwe tonijn!

i shit you not, dat heeft nauwelijks met vis te maken.
ik ga er vanuit dat de tonijn in een tonijn salade rauw is? (zo ja, dan heb ik dat geprobeerd. toegegeven, het is lang niet zo smerig als dat ik dacht. maar vond het niet lekker)
Mirjammaandag 16 juli 2007 @ 13:12
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:09 schreef Tuvai.net het volgende:
Carpaccio en kaviaar. Gatverdamme, ook zo'n rotzooi die vaak in elitaire kringen geserveerd word. Ik krijg vaak het idee dat zulk soort mensen die walgelijke rotzooi alleen maar eten voor hun status, en niet omdat ze het echt lekker vinden.
stel je niet aan.
en carpaccio is
HaverMoutKoekjemaandag 16 juli 2007 @ 13:13
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:11 schreef rival het volgende:

[..]

ik ga er vanuit dat de tonijn in een tonijn salade rauw is?
Meestal niet.
rivalmaandag 16 juli 2007 @ 13:14
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:13 schreef computergirl het volgende:

[..]

Meestal niet.
dan kan ik over rauwe tonijn nog niks zeggen!
Byte_Memaandag 16 juli 2007 @ 13:34
het zijn altijd van die mensen die vroeger van hun ouders nooit hun bord leeg hoefden te eten. ik ben blij dat mijn ouders wat dat betreft niet flauw waren en ik gewoon alles moest eten. daardoor lust ik nu echt bijna alles en wat ik niet lekker vind, kan ik toch wel eten, al zal ik het zelf niet klaar maken.

mijn buurjongen mocht altijd overal appelmoes bij eten, en dat doet ie nu dus nog steeds, terwijl hij de 40 al is gepasseerd zit je in een restaurant, vraagt ie om een schaaltje appelmoes erbij. vraag dan gelijk om het kindermenu
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 13:38
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:09 schreef Tuvai.net het volgende:
Carpaccio en kaviaar. Gatverdamme, ook zo'n rotzooi die vaak in elitaire kringen geserveerd word. Ik krijg vaak het idee dat zulk soort mensen die walgelijke rotzooi alleen maar eten voor hun status, en niet omdat ze het echt lekker vinden.
pfff.. ga nog even en het gaat over "die hoge heren in den haag..."


zeik jij maar lekker door over "elitaire kringen" waar "walgelijke rotzooi" gegeten wordt. sloeber.
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 13:40
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:11 schreef rival het volgende:

[..]

ik ga er vanuit dat de tonijn in een tonijn salade rauw is? (zo ja, dan heb ik dat geprobeerd. toegegeven, het is lang niet zo smerig als dat ik dacht. maar vond het niet lekker)
nee, die is niet rauw, die is gekookt/gestoomt. rauwe tonijn ziet er zo uit:



smaakt ook weer heel anders.
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 13:42
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:06 schreef gerron23 het volgende:

[..]

omdat het gebruik van woorden als 'mooi' en 'eerlijk' voor eten een belachelijke trend is.
prima, goeie ingredienten dan.

hier, heb je nog een komma. wel veilig doen he? : ,
Tuvai.netmaandag 16 juli 2007 @ 13:58
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:38 schreef punchdrunk het volgende:
zeik jij maar lekker door over "elitaire kringen" waar "walgelijke rotzooi" gegeten wordt. sloeber.
Dus omdat ik wel zelfrespect heb en geen rotzooi naar binnen werk puur om geen 'slechte indruk' af te geven, ben ik een sloeber?

Je bent een triest geval, TS. Ik hoop dat je voorlopig nog veel bekakte feestjes te verduren krijgt waar je allerlei rotzooi MOET eten (voor je status, je weet) waar je van moet kokhalzen.
rivalmaandag 16 juli 2007 @ 14:01
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:40 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

nee, die is niet rauw, die is gekookt/gestoomt. rauwe tonijn ziet er zo uit:

[afbeelding]

smaakt ook weer heel anders.
als ik dat deze vakantie tegen kom dan weet je over 4 weken wat ik er van vind
Abbadonmaandag 16 juli 2007 @ 14:02
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:11 schreef rival het volgende:

[..]

ik ga er vanuit dat de tonijn in een tonijn salade rauw is? (zo ja, dan heb ik dat geprobeerd. toegegeven, het is lang niet zo smerig als dat ik dacht. maar vond het niet lekker)
belangrijkste is dat je het in ieder geval nog probeert...da's al heel wat...

overigens vond ik olijven vroeger smerig, en tegenwoordig erg goed te eten...smaak verandert
Byte_Memaandag 16 juli 2007 @ 14:18
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:58 schreef Tuvai.net het volgende:

[..]

Dus omdat ik wel zelfrespect heb en geen rotzooi naar binnen werk puur om geen 'slechte indruk' af te geven, ben ik een sloeber?
nee, omdat je er vanuit gaat dat niemand carpaccio of kaviaar lekker vindt, en dat men het enkel eet om geen "slechte indruk" af te geven. carpaccio is bijvoorbeeld heerlijk en niet eens elitair. in een gemiddeld restaurant best te krijgen als voorgerecht, voor een euro of 10. maar goed, als je nooit verder dan de FEBO komt...

Verder is kaviaar best te eten, alleen vind ik de smaak niet opwegen tegen de prijs, dus zal ik het niet kopen.
rivalmaandag 16 juli 2007 @ 14:21
quote:
Op maandag 16 juli 2007 14:02 schreef Abbadon het volgende:

[..]

belangrijkste is dat je het in ieder geval nog probeert...da's al heel wat...
ALLES probeer ik! anders zal je mij nooit horen zeggen ieeeewwwlll dat is vies...

ik vind gewoon een hoop niet lekker!

maarja, macaroni vind ik ook best goor.. maar als ik bij iemand eet en er staat toevallig macaroni op tafel dan eet ik gewoon mee.... alleen zal ik NOOIT macaroni zelf maken of bestellen ofzo
Cageonmaandag 16 juli 2007 @ 14:26
gadver, pindakaas op brood
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 14:28
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:58 schreef Tuvai.net het volgende:

[..]

Dus omdat ik wel zelfrespect heb en geen rotzooi naar binnen werk puur om geen 'slechte indruk' af te geven, ben ik een sloeber?

Je bent een triest geval, TS. Ik hoop dat je voorlopig nog veel bekakte feestjes te verduren krijgt waar je allerlei rotzooi MOET eten (voor je status, je weet) waar je van moet kokhalzen.
wat heb je toch met "status" en "slechte indruk" ? je blijft er maar over doormekkeren.

Ik eet dingen omdat ik ze lekker vind, en ik ga ervanuit dat alles lekker is tot het tegendeel bewezen is. als jij persee bepaalde gerechten of ingredienten wilt uitsluiten omdat je denkt dat mensen dat alleen eten vanwege status of omdat ze bekakt willen doen, moet je dat lekker zelf weten.

of bepaalde ingredienten of gerechten sjieker zijn dan andere zal me roesten. ik zou trouwens eens met iemand praten over je haat voor mensen uit andere "sociale klassen". als andere mensen op feestjes willen rondlopen en de hele avond champagne en oesters willen hijsen, dan heb jij daar toch geen last van?
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 14:34
quote:
Op maandag 16 juli 2007 14:21 schreef rival het volgende:

[..]

ALLES probeer ik! anders zal je mij nooit horen zeggen ieeeewwwlll dat is vies...

ik vind gewoon een hoop niet lekker!

maarja, macaroni vind ik ook best goor.. maar als ik bij iemand eet en er staat toevallig macaroni op tafel dan eet ik gewoon mee.... alleen zal ik NOOIT macaroni zelf maken of bestellen ofzo
zolang je maar blijft proberen, zul je vanzelf zien dat er een moment komt waarop je veel meer lekker gaat vinden.

niet dat dat van mij persee moet, maar het is voor jezelf veel makkelijker, en lekkerder!

en ps: rauwe tonijn: zeker proberen, alleen zou ik dat thuis doen. op toeristische stekjes weet je nooit welke kwaliteit je krijgt en rauwe vis die "om" is:

daarnaast is goeie tonijnsteak (als je het rauw eet moet je de beste kwaliteit hebben) schofterig duur (35 euro p/kilo?). leuk om een keer sushi of carpaccio mee te maken, maar in restaurants vaak erg prijzig.
123hopsaflopsmaandag 16 juli 2007 @ 14:38
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:14 schreef punchdrunk het volgende:
ach, als het nu nog enige basis had verder, alla.

maar wat ik het meest verbazende vind is dat mensen gaan huilen als iemand ze een mooi stuk verse vis, heerlijke lamskroon van een biologische boer of prachtige gecarameliseerde worteltjes en witlof vers uit de tuin voorzet, terwijl ze zonder enig probleem 3 ons gemalen kraakbeen en een klodder bruine smaakstof in de vorm van een frikandel speciaal naar binnen frommelen..

off topic: dit weekend nog heerlijke scampi gegeten: lekker gebakken in verse knoflook, een chilipepertje en afgeblust met limoensap. beetje peterselie erover en wat stokbrood erbij, en klaar.
zullen we een keertje afspreken?
vbmotmaandag 16 juli 2007 @ 14:49
Olijven Weet iemand trouwens waar je verse olijven kunt krijgen? Ik heb ze in Argentinië weleens gegeten en ze zijn nog een stuk lekkerder dan uit een potje.

Waar ik me trouwens aan erger zijn mensen die alles te scherp/heet/pittig vinden. Kleinzielig gedoe met een idioot lage pijngrens
DarkElfmaandag 16 juli 2007 @ 14:52
quote:
Op maandag 16 juli 2007 13:01 schreef punchdrunk het volgende:

[..]

probeer anders ook eens rauwe tonijn!

i shit you not, dat heeft nauwelijks met vis te maken.

gewoon klaarmaken als carpaccio (dun snijden, olijfolie, peper, zout, beetje citroensap)

super. smelt op de tong, net biefstuk.
dat is zoooo lekker
Mr.Noodlemaandag 16 juli 2007 @ 14:55
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:41 schreef Puckzzz het volgende:
kent iemand dat programma wat op Discovery Travel&Living komt? Die gast die overal de meest bizarre lokale gerechten eet? Daar lopen toch af en toe de rillingen wel van over mijn rug hoor
Maar dan leer je tenminste wel andere dingen te waarderen.. niet meer dat geneuzel dat je vis niet lust oid. Wat een stelletje verwaande snobs, die niks lusten..
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 15:07
quote:
Op maandag 16 juli 2007 14:49 schreef vbmot het volgende:
Olijven Weet iemand trouwens waar je verse olijven kunt krijgen? Ik heb ze in Argentinië weleens gegeten en ze zijn nog een stuk lekkerder dan uit een potje.
[quote]

wat dacht je van de markt? elke turkse winkel in nederland? delicatesse zaak? albert heijn? super? c1000?

waar krijg je tegenwoordig eigenlijk GEEN verse olijven?

Waar ik me trouwens aan erger zijn mensen die alles te scherp/heet/pittig vinden. Kleinzielig gedoe met een idioot lage pijngrens
tja, hoewel ik me daarbij nog iets kan voorstellen. er zijn nu eenmaal mensen die daar slecht tegen kunnen.

ik mag zelf graag ook een flink pepertje verorberen.
Rickocummaandag 16 juli 2007 @ 15:09
Njaaa ik lust écht geen olijven, maar ik probeer toch echt wel alles, behalve inktvis, en al helemaal geen inktvis met van die levende tentakels
tonjamaandag 16 juli 2007 @ 15:46
Ik heb een kennis die lust alleen maar patat geloof ik. Ik weiger voor haar te koken, ik stuur haar naar de snackbar waar ze haar favoriete 'Joppie saus' hebben. En dan eten de rest van de gasten en ik gewoon lekker.
DAMHmaandag 16 juli 2007 @ 17:31
Waar ik me vooral aan erger, zijn de mensen die dan zonder iets ooit te hebben geprobeerd al Getver, of smerig roepen,, en dat er dan een andere kneus naast zit die mee doet,, dat ze dan allemaal gniffelen en lachen over hoe smerig het allemaal wel niet is,, en dat ze haast jou voor lul willen zetten omdat je dingen wel lust..... terwijl ze zich eigenlijk diep zouden moeten schamen voor het feit dat ze de smaakpappilen van een paard hebben..
charonmaandag 16 juli 2007 @ 18:03
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 17:48 schreef rival het volgende:

[..]

nee ik maak nooit ruzie! en ik voel me zelfs niet prettig als ik om een verandering vraag (je leest hier al hoe erg sommige dat vinden, wie weet wat ze me vrete aandoen daardoor)

kan ik er wat aan doen als de biefstuk van het menu met champignonsaus komt, ja anderen die het wel waarderen genieten er maar lekker van. zal mij een worst zijn.

maar dat ik dan vraag of hij misschien met pepersaus kan (je maakt die shit toch vers voor me, en dan een sausje erbij die je sowieso wel vaker moet hebben op een avond) en ik ben meteen de boosdoener!
Dan zit je inderdaad in het verkeerde restaurant, dat lijkt me een kleine moeite.
Pietverdrietmaandag 16 juli 2007 @ 18:05
quote:
Op maandag 16 juli 2007 15:09 schreef RickoKun het volgende:
Njaaa ik lust écht geen olijven, maar ik probeer toch echt wel alles, behalve inktvis, en al helemaal geen inktvis met van die levende tentakels
Die avatar is wel toepasselijk