Onzin. Je hebt misschien 20/30 top-universiteiten (op 300 miljoen inwoners + vele mensen uit Azie die daar studeren), deze zijn veelal privaat en/of je moet er 30.000 per jaar voor lappen. De public universities zijn duidelijk onder het Nederlandse gemiddelde niveau.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 14:14 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Mwa, maar daar heb je ook andere universiteiten (heten colleges dacht ik) die minder aangeschreven staan maar wel betaalbaar zijn.
Er wordt altijd zo'n karikatuur van dat rassen- en standenonderwijs daar gemaakt maar als je goed kijkt zie je dat er niet zo heel veel verschil is tussen de situatie in Europa en Amerika. Alleen heb je in de VS veel meer topuniversiteiten...
De scheiding tussen het niveau van duur privaat onderwijs en 'goedkoop' (jaja, dat verschilt nogal) publiek onderwijs wordt ook in Nederland steeds groter. Er is duidelijk een trend waarnembaar, de private scholen groeien in Nederland als kool en de politiek vindt het allemaal prima (de PvdA hoor je er ook niet over, sterker nog: sommige PvdA'ers geven zelfs les op die private kakscholen).quote:Op dinsdag 26 juni 2007 14:27 schreef Fides het volgende:
[..]
Onzin. Je hebt misschien 20/30 top-universiteiten (op 300 miljoen inwoners + vele mensen uit Azie die daar studeren), deze zijn veelal privaat en/of je moet er 30.000 per jaar voor lappen. De public universities zijn duidelijk onder het Nederlandse gemiddelde niveau.
Dat is toch een normale en in dit geval zelfs zeer gezonde ontwikkeling als je bekijkt hoe de overheid het onderwijs heeft lopen verneuken de afgelopen 30 jaar?quote:Op dinsdag 26 juni 2007 14:56 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
De scheiding tussen het niveau van duur privaat onderwijs en 'goedkoop' (jaja, dat verschilt nogal) publiek onderwijs wordt ook in Nederland steeds groter. Er is duidelijk een trend waarnembaar, de private scholen groeien in Nederland als kool en de politiek vindt het allemaal prima (de PvdA hoor je er ook niet over, sterker nog: sommige PvdA'ers geven zelfs les op die private kakscholen).
Je hebt 18 jaar de tijd om daarvoor te sparen. Vergeet ook niet dat je ouders dan ook veel minder belasting hoeven te betalen. Dus er blijft, als het goed isquote:Op dinsdag 26 juni 2007 14:05 schreef Fides het volgende:
[..]
Die 30.000 is wel een verkeerd plan. Mijn ouders, die samen 3x modaal (dat was ong. 30.000 per jaar toch?) verdienen zouden het nooit kunnen betalen om 3 kinderen naar de universiteit te sturen.
Dat zou ze 3 (kinderen) x 30.000 (kosten pp pj) x 4 (jaar) = 360.000 dollar kosten....
Dat kan misschien 2 ŕ 3 procent van Nederland betalen.
De TU Delft werd vroeger in een adem genoemd met MIT. Nu staan ze ergens op plaats 200quote:Op dinsdag 26 juni 2007 13:43 schreef axis303 het volgende:
Nederland is altijd al middelmaat geweest qua opleidingen.
Dat is de tragiek ja, dat onze salon-socialistische vrinden medeverantwoordelijk zijn voor de Amerikanisering (om er even een woord aan te geven) van het onderwijs.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:01 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat is toch een normale en in dit geval zelfs zeer gezonde ontwikkeling als je bekijkt hoe de overheid het onderwijs heeft lopen verneuken de afgelopen 30 jaar?
Had het maar volledig veramerikaniseerd geweest. Nederland kiest altijd voor die halve oplossingen. Zodat je in dit gevallen beide nadelen hebt. Nu is het middelmatig onderwijs voor een hoge prijs (via de belastingen dan).quote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:06 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Dat is de tragiek ja, dat onze salon-socialistische vrinden medeverantwoordelijk zijn voor de Amerikanisering (om er even een woord aan te geven) van het onderwijs.
Daarom is de American Dream vaak ook niet meer dan een droom, besef dat goed.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:08 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Had het maar volledig veramerikaniseerd geweest. Nederland kiest altijd voor die halve oplossingen. Zodat je in dit gevallen beide nadelen hebt. Nu is het middelmatig onderwijs voor een hoge prijs (via de belastingen dan).
Ach, hier kom je met hard werken nergens. In welke klasse je ook zit.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:10 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Daarom is de American Dream vaak ook niet meer dan een droom, besef dat goed.
Nee, de overheid is juist verantwoordelijk voor het omgekeerde, nationalisering, centralisering en marginalisering van het onderwijs. Dan is het logisch dat de maatschappij op zoek gaat naar particulier alternatief, dit zie je ook in de gezondheidszorg en ordehandhaving.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:06 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Dat is de tragiek ja, dat onze salon-socialistische vrinden medeverantwoordelijk zijn voor de Amerikanisering (om er even een woord aan te geven) van het onderwijs.
De vrijwillige ouderbijdrage is voor de school niet voor het onderwijs.quote:Maar vergis je niet, ook het publieke onderwijs is niet zo toegankelijk en eerlijk (meer?) als men vaak denkt, er bestaat verschil. Zo is er het fenomeen de 'vrijwillige ouderbijdrage' die van school tot school verschilt. Ik denk dat je zelf wel weet -of kunt verzinnen- hoe de praktijk van de theorie verschilt en welke conseqeunties dat met zich meebrengt
Onder Tu/equote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:03 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
De TU Delft werd vroeger in een adem genoemd met MIT. Nu staan ze ergens op plaats 200![]()
Hallo, het gaat om opleidingsniveau. Wat heeft de "top" van het bedrijfsleven te maken met de "top" van het onderwijs, behalve dan dat het beiden de "top" is?quote:Op dinsdag 26 juni 2007 12:09 schreef Elfletterig het volgende:
Het is leuk hoe Elsevier dan alles weer op de PvdA probeert af te wentelen, vanwege vermeend gelijkheidsdenken. Je *zou* ook kunnen zeggen dat de 'top' in Nederland zich jarenlang exorbitant heeft kunnen verrijken, zonder daarvoor echt iets te hoeven doen.
ach daar is de Tu Eindhoven voor in de plaats gekomenquote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:03 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
De TU Delft werd vroeger in een adem genoemd met MIT. Nu staan ze ergens op plaats 200![]()
Het is allebei Topquote:Op dinsdag 26 juni 2007 18:19 schreef DS4 het volgende:
[..]
Hallo, het gaat om opleidingsniveau. Wat heeft de "top" van het bedrijfsleven te maken met de "top" van het onderwijs, behalve dan dat het beiden de "top" is?
Dat wordt overal ook wel beweert maar onderzoeken laten juist zien dat dat niet zo is (en dan niet NL onderzoekenquote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:08 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Had het maar volledig veramerikaniseerd geweest. Nederland kiest altijd voor die halve oplossingen. Zodat je in dit gevallen beide nadelen hebt. Nu is het middelmatig onderwijs voor een hoge prijs (via de belastingen dan).
Door al die berichten achter elkaar begin ik langzamerhand te begrijpen waarom tegenwoordig alle Nederlandse bedrijven in buitenlandse handen verkeren...quote:Nederlandse studenten studeren relatief weinig
(Novum) - Nederlandse universitaire studenten besteden relatief weinig tijd aan hun studie in vergelijking met hun Europese medestudenten. Dat staat in de WO-monitor 2004-2005, een tweejaarlijkse monitor van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU).
De duizend ondervraagde afgestudeerden zeggen gemiddeld 33 uur per week gestudeerd te hebben. Alleen Britse studenten zitten minder in de boeken, gemiddeld 32 uur per week. Het Europese gemiddelde ligt op 39 uur per week.
Van de Nederlandse academici zegt 34 procent zo hoog mogelijke cijfers te willen halen; de rest is al tevreden met een 'zesje'. Dat is het laagste percentage van de tien landen die deelnamen aan het Europese onderzoek. In de andere landen gaf gemiddeld 59 procent aan hoge cijfers te willen halen. De grootste strebers bevinden zich in Spanje, daar wil 71 procent zo hoog mogelijke cijfers. Volgens de onderzoekers heeft het hoge werkloosheidscijfer in het land hiermee te maken. Dat geldt ook voor Frankrijk.
De werkloosheid onder academici is in de onderzochte jaren gedaald. In 2005 had 4,6 procent na vijf jaar geen baan; in 2001 was dit nog 5,1 procent. De zoekduur naar een baan is in Nederland relatief kort. Twaalf procent had na drie maanden nog geen baan. Ook allochtone studenten zijn in 2005 minder vaak werkloos. Wel waren ze in 2004 en 2005 twee keer zo vaak werkloos als hun autochtone medestudenten.
Het aantal niet-westerse allochtonen op de universiteit staat volgens de monitor niet in verhouding tot hun aandeel in de bevolking. Het aantal allochtonen steeg tussen 2002 en 2005 van vier naar zes procent.
Nederlandse afgestudeerden verdienen in hun eerste baan gemiddeld 1750 euro per maand. Hun studiegenoten uit Noorwegen zijn de absolute koploper met een gemiddeld maandloon van 4434 euro. Het Europese gemiddelde is ongeveer tweeduizend euro.
Nederlandse studenten hebben wel de meeste buitenlandervaring van allemaal. Uit de WO-monitor blijkt dat 45 procent ervaring heeft opgedaan in het buitenland. Italianen gaan het minst vaak studeren buiten de eigen landsgrenzen, het gemiddelde ligt op 32 procent. Bij het zoeken van een baan blijkt de buitenlandervaring echter geen verschil te maken.
Uit maandag verschenen onderzoek van het Centraal Planbureau bleek dat de beste Nederlandse studenten minder goed presteren dan hun buitenlandse tegenhangers. De zwakkeren daarentegen doen het internationaal vergeleken goed. Naarmate het vaardigheidsniveau van scholieren en studenten hoger is, daalt Nederland op de internationale ranglijst.
Wat een onzin. Niet iedereen is zo'n egoist als jij. Het is bepaald slim om zo veel mogelijk mensen een goede intellectuele basis te geven in plaats van te proberen om zoveel mogelijk van de toppers te maken. Iedereen behoort immers gelijke kansen te krijgen.quote:Op donderdag 28 juni 2007 01:14 schreef StefanP het volgende:
Het bestraffen van de slimmen door het verkwisten van tijd en geld in een poging de prestaties van de dommen te verbeteren, kan enkel voortkomen uit het brein van iemand die duidelijk tot de laatste groep behoort.
Dysgenetica is een feit. Over 100 jaar zijn we terug in de middeleeuwen.
Haal alles wat verwijst naar de PvdA er uit en je hebt een aardig stukje.quote:Op donderdag 28 juni 2007 13:15 schreef DrWolffenstein het volgende:
Het gelijkheidsdenken is inderdaad een ziekte die zich in de hoofden van de onderwijzers manifesteert. Talent moet ruim baan krijgen. Juist door het gelijkheidsdenken krijgen waardeloze figuren diploma's die ze niet verdienen. Uiteraard zijn er ook financiële invloeden die destructief zijn voor het onderwijs.
Neem nu bijvoorbeeld het PGO. In dit onderwijs hebben we groepsgenoot Y in projectgroep Z. Groepsgenoot Y is een waardeloze student. Hij doet niets, hij levert zijn spullen niet op en hij komt altijd te laat. De andere groepsleden willen groepsgenoot Y uit de groep zetten, omdat de anderen werken en hij niets doet, maar toch de studiepunten die voor het project staan ontvangt.
Docent X is eindverantwoordelijk voor het project. Docent X heeft van het management te horen gekregen dat als er zoveel mogelijk studenten afstuderen school W veel geld extra krijgt, dit heeft de PvdA nu eenmaal besloten. Docent X stemt op de PvdA en wil zijn partij en het management van school W natuurlijk niet afvallen. Docent X weigert groepsgenoot Y uit projectgroep Z te plaatsen. Als reden wordt opgegeven dat iedereen een gelijke kans moet krijgen zijn talenten te ontwikkelen. Dit heeft een demotiverende werking op projectgroep Z. Immers, inactiviteit en het nalaten van leveren van kwaliteit leid niet tot een sanctie.
Projectgroep Z zit tot het einde aan groepsgenoot Y vast. De resultaten worden geleidelijk minder en ook de andere individuele groepsleden gaan naast het project minder presteren. Waarom zouden ze goed presteren als slechte prestaties niet tot sancties leiden? Aan het einde krijgen alle studenten van projectgroep Z een diploma, school W krijgt extra geld en docent X stemt tevreden op de PvdA. Op de aantekening na dat het behaalde diploma van de studenten niets voorstelt: eind goed, al goed.
Bullshit. Als dat al zo zou zijn (wat het natuurlijk niet is, aangezien je gewoon een slappe pvda-bash wilde maken, verstopt in een lang verhaal) is bijvoorbeeld het CDA wat je zo te zien aanhangt net zo schuldig doordat ze geen poot uitstaken het te voorkomen.quote:Op donderdag 28 juni 2007 13:28 schreef DrWolffenstein het volgende:
Nee, het is juist de PvdA die dit heeft veroorzaakt.
Tof naai de technische opleidingen nog maar een keerquote:Op donderdag 28 juni 2007 13:13 schreef pmb_rug het volgende:
Simpele oplossing: collegegeld na 4 jaar op de werkelijke waarde stellen, kijk dan maar hoe hard ze gaan werken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |