Dat laatste klopt dan niet helemaal. Bij verschillende infecties nemen ze liever het zekere voor het onzekere en amputeren waarnodig dan.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 18:12 schreef XcUZ_Me het volgende:
Ik geloof er niks van
Zo snel gaat dat écht niet. Voordat ze iets amputeren moeten alle andere opties zijn doorlopen.
Ja, en als ik dit stuk lees, komt gangreen (het zwart worden) pas na 4 of 5 dagen voor en niet binnen 24 uurquote:Op vrijdag 22 juni 2007 18:22 schreef timp0e het volgende:
Het bestaat echt!
Zoek maar op google op Streptokok A
Edit:
http://sweetlove.be/br_strepto.htm
Bij een "necrotiserende fasciitis" wordt spier-, vet- en huidweefsel aangetast. Twintig procent van deze patiënten overlijdt. Deze vorm wordt in de media de "vleesetende bacterie" genoemd.
24 uur kan best http://en.wikipedia.org/wiki/Necrotizing_fasciitisquote:Op vrijdag 22 juni 2007 18:34 schreef timp0e het volgende:
Kijk, dat klopt inderdaad ook niet dat het binnen 24 uur al kanAlthans, nooit meegemaakt
Maar geloof me, ook vanuit mijn opleiding verpleegkunde heb ik er ervaring mee. In de ergste gevallen is amputatie echt niet onvermijdelijk, het mag immers niet in de rest van het lichaam komen en alleen zo kan het gestopt worden.
quote:David Walton, a leading economist in the UK and a member of the Bank of England’s Monetary Policy Committee which is responsible for setting interest rates, died of the disease within 24 hours of diagnosis on June 21, 2006
Er staat daar 24 uur na de diagnose, niet nadat hij het kreeg. Misschien liep ie al een week lang met een zwarte poot rond.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 18:52 schreef Ex-Lekkerlander het volgende:
[..]
24 uur kan best http://en.wikipedia.org/wiki/Necrotizing_fasciitis
[..]
En met welke reden?quote:Op vrijdag 22 juni 2007 23:54 schreef EricT het volgende:
als er een wondje was geweest, had ik het gegooid op streptococcus type A. Maar slechts een verstuiking.....
Hmm. Klinkt meer als acute negroïdis, als je het mij vraagt.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 18:07 schreef Tinuzzz_Talpa het volgende:
Een nichtje van mijn ma heeft waarschijnlijk een vleesetende bacterie, gistermorgen werd had ze haar enkel verstuikt en daarna werd het helemaal zwart. Ze is toen gelijk naar de dokter gegaan die haar doorverwees naar het ziekenhuis. Haar been is er toen helemaal af gehaald, vanmiddag werden ook andere delen van haar lichaam helemaal zwart.
Zijn dit symptomen voor een vleesetende bacterie?
Die woont daar op de huid met zijn andere matties.quote:Op zaterdag 23 juni 2007 00:03 schreef Mrs.Solis het volgende:
Hoe is die bacterie daar gekomen dan?
quote:Op zaterdag 23 juni 2007 00:05 schreef DDM het volgende:
[..]
Die woont daar op de huid in je lichaam met zijn andere matties.
Met zijn matties de vegetarische bacterie en de Sonja-Bakker-bacteriequote:Op zaterdag 23 juni 2007 00:05 schreef DDM het volgende:
[..]
Die woont daar op de huid met zijn andere matties.
Ja oké, maar ik lees nergens iets over een wond of iets dergelijks..quote:Op zaterdag 23 juni 2007 00:05 schreef DDM het volgende:
[..]
Die woont daar op de huid met zijn andere matties.
Omdat een verstuiking een bullshit aandoening isquote:
Zeg dat wel.quote:Op zaterdag 23 juni 2007 00:09 schreef DDM het volgende:
[..]
Een bacterie in je lichaamMoet niet gekker worden.
Daar moest ik ook gelijk aan denkenquote:Op vrijdag 22 juni 2007 19:05 schreef DDM het volgende:
Ik geloof dit dus echt niet he. Je moet niet zoveel naar Scrubs kijken.
Nee dat niet eens. Als je drager bent dan kan je de pech hebben dat je dat oploopt. Daarnaast is het niet echt een veel voorkomende aandoening. Je hebt een grotere kans dat je besmet raakt met een stafylococ danwel andere streptococ.quote:Op zaterdag 23 juni 2007 00:09 schreef EricT het volgende:
[..]
Omdat een verstuiking een bullshit aandoening is. Bij ernstig trauma worden dit soort bacterien actief volgens mij, doordat je immuunsysteem dan al op volle toeren werkt. Dus als die nicht van je oma van je moeder van de tante van je broer (ofzo) een open botbreuk had met etterende wondranden... dan was het logischer geweest om een vleesetende bacterie de schuld te geven. (Of wondkoorts/gangreen dus)
Word cellulitis tegenwoordig ook al veroorzaakt door een bacterie?quote:Op zaterdag 23 juni 2007 00:13 schreef DDM het volgende:
[..]
Nee dat niet eens. Als je drager bent dan kan je de pech hebben dat je dat oploopt. Daarnaast is het niet echt een veel voorkomende aandoening. Je hebt een grotere kans dat je besmet raakt met een stafylococ danwel andere streptococ.
En een wat mildere infectie oploopt. In dit geval dus een erysipelas of cellulitis.
quote:Op zaterdag 23 juni 2007 00:09 schreef DDM het volgende:
[..]
Een bacterie in je lichaamMoet niet gekker worden.
Oke keel is niet echt intern, maar dat bedoel ik er wel mee. Volgens mij quotte iemand anders dit hierboven ook alquote:Een streptokok bacterie van groep A is een bacterie die vaak voorkomt in de keel en op de huid. Je kan er drager van zijn zonder symptomen te hebben. De meeste infecties met deze bacterie veroorzaken milde symptomen, zoals keelpijn of "wondroos", een wondinfectie. Uitzonderlijk kan deze bacterie ernstige en zelfs levensbedreigende ziekten veroorzaken.
Inderdaad. Keel hoort bij het milieu exterieur. Net zoals de longen en het spijsverteringskanaal. In theorie horen zelfs de tubuli in de nieren tot het mileu exterieur. Daarnaast is het zo dat het in dit verband sowieso onlogisch is dat een keelstreptococ een ontsteking veroorzaakt. Een streptococ die op de huid zit is in dit verhaal een stuk aannemelijker.quote:Op zaterdag 23 juni 2007 11:52 schreef EricT het volgende:
[..]
[..]
Oke keel is niet echt intern, maar dat bedoel ik er wel mee. Volgens mij quotte iemand anders dit hierboven ook al![]()
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cellulitis_(medisch)quote:Op zaterdag 23 juni 2007 08:49 schreef kucuk het volgende:
[..]
Word cellulitis tegenwoordig ook al veroorzaakt door een bacterie?![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |