Het is een sausje, smaakt zeker.quote:Op woensdag 13 juni 2007 11:54 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
Het zal best goed smaken, maar het ziet er niet uit...![]()
Succes!quote:Op woensdag 13 juni 2007 12:13 schreef pussydeluxe het volgende:
Thanks. Ik ga het vandaag meteen maken.
want?quote:Op woensdag 13 juni 2007 12:17 schreef MouseOver het volgende:
Ik vind kikkererwten op zich wel lekker, maar dit staat me toch wat tegen.
Ik weet het niet, altijd al gehad. Misschien heeft het iets te maken met hoe het uitziet icm het nederlandse woord humus.quote:
Geen dank.quote:Op woensdag 13 juni 2007 15:30 schreef sieske het volgende:
bedankt voor het redept. Dat broodje ziet er lekker uit, kan ik wel eens maken van het weekend. Heb al alles in huis daarvoor (behalve sla)
Mja, wat het uitzien betreft moet je gewoon creatief zijn en het heeft niets van NLse humus qua smaakquote:Op woensdag 13 juni 2007 12:51 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Ik weet het niet, altijd al gehad. Misschien heeft het iets te maken met hoe het uitziet icm het nederlandse woord humus.
Die van AH is erg lekker vind ik! Hoewel ik het lekkerder gegeten hebquote:Op donderdag 14 juni 2007 00:01 schreef Leef het volgende:
En chumus (overigens geimporteerd uit Israel) ligt tegenwoordig zelfs bij de AH.. geen slechte kwaliteit trouwens, lekker veel knof. Maar wel zulke kleine bakjes![]()
Ik ga morgen even met bonen proberen, lang niet meer gegeten, overigens geloof ik dat je er meer van geniet als je het zelf maakt.quote:Op zondag 17 juni 2007 11:00 schreef Public_NME het volgende:
Toen ik nog in Engeland woonde kocht ik dit echt vaak. Daar is het nl. gewoon kant en klaar in de super te verkrijgen, echt lekker! (en in vele smaken)
Absoluut, daarom ben ik heel blij met je recept en ga ik binnenkort zelf aan de slag.quote:Op zondag 17 juni 2007 11:07 schreef Triggershot het volgende:
[..]
Ik ga morgen even met bonen proberen, lang niet meer gegeten, overigens geloof ik dat je er meer van geniet als je het zelf maakt.
Geloof ik ook wel, maar ik kocht het vaak als broodbeleg voor tijdens de lunch. Lievelings was Red Pepper (rode paprika dus).quote:Op zondag 17 juni 2007 11:07 schreef Triggershot het volgende:
[..]
overigens geloof ik dat je er meer van geniet als je het zelf maakt.
Je merkt/proeft inderdaad heel erg het verschilquote:Op zondag 17 juni 2007 16:40 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Absoluut, daarom ben ik heel blij met je recept en ga ik binnenkort zelf aan de slag.
En voor de mensen die de humus van AH lekker vinden: ga naar de Turk of de Marrokaan, haal daar een bak en proef het verschil.
Humus is té lekker.![]()
Dit is leuk: Eieren bakken in de ovenquote:Op zondag 17 juni 2007 00:36 schreef Maisnon het volgende:
Ik wil leuke dingen gaan koken, die niet al te moeilijk zijn, omdat ik nou eenmaal nog 0 verstand er van heb, en dit ziet er wel gaaf uit en het lijkt niet zo heel moeilijk te maken te zijn. Ik laat wel weten hoe hip het wordt
Met rode peperquote:Op zondag 17 juni 2007 17:08 schreef Public_NME het volgende:
[..]
Geloof ik ook wel, maar ik kocht het vaak als broodbeleg voor tijdens de lunch. Lievelings was Red Pepper (rode paprika dus).
quote:Op zondag 17 juni 2007 23:28 schreef MUUS het volgende:
Nou vooruit Trigger, dat akkefietje van net zal ik voor deze keer door de vingers zien.
Mka, ik eet het altijd in combinatie met brood, rest moet je gewoon eigenlijk als accesoires zien en zo kan het ook bijvoorbeeld met aardappelen of falafel etc.quote:Is hummus nou ook leuk zonder brood? Groenten, vlees, olijven... en hummus?
Volgende x couscous, goed?quote:Op maandag 18 juni 2007 04:08 schreef Double-Helix het volgende:
Eet gewoon a7er7ur man,neppe eten uit het midden-oosten
Als ik in een echte stad ben doe ik dat ook wel eensquote:Op zondag 17 juni 2007 16:40 schreef shmoopy het volgende:
En voor de mensen die de humus van AH lekker vinden: ga naar de Turk of de Marrokaan, haal daar een bak en proef het verschil.
Je ging het mij nog lerenquote:Op vrijdag 25 september 2009 12:05 schreef Triggershot het volgende:
*Gaat vanavond weer eens Humus maken
Dan blijf ik me behelpen met bakjes mazaquote:Op vrijdag 25 september 2009 12:39 schreef Triggershot het volgende:
[..]
Ik zet vanavond enkel mijn fornuis aan.
Ok, je had gelijk. Ik heb het een paar maanden na dit topic eens bij een vriend gehad. Was kant en klaar, maar ik moet zeggen dat het erg goed smaakte. Ik heb er sindsdien niet meer echt aan gedacht, maar door je kick viel het weer op. Ik ga duik morgen weer eens de keuken inquote:Op woensdag 13 juni 2007 18:39 schreef Triggershot het volgende:
[..]
Mja, wat het uitzien betreft moet je gewoon creatief zijn en het heeft niets van NLse humus qua smaak
natuurlijk, kom maar opquote:Op vrijdag 25 september 2009 17:12 schreef Triggershot het volgende:
Als er interesse voor is kan ik ook een Syrisch recept plaatsen.
Tevens ook een 'bestseller' in Istanbul.
Doe jij dat dan na het weken of na het koken?quote:Op zaterdag 26 september 2009 14:28 schreef minilot het volgende:
Tip: ontdoe de kikkererwten van hun buitenste schilletje. Het is even een rotwerkje, maar de structuur van je hummus wordt er zoveel fijner van!
Staafmixer deed het inderdaad prima!quote:Op zaterdag 26 september 2009 19:55 schreef mascara-klodder het volgende:
Je kan prima de staafmixer gebruiken
Ik denk het wel; kikkererwten bevatten vrij veel zetmeel en ik denk dat het anders wel wat plakkerig/droog wordt.quote:Op woensdag 17 februari 2010 14:21 schreef heaven7 het volgende:
Is dat Tahin perse nodig? Op dat spul na heb ik namelijk alles al in huis om het te maken
Geroosterde knoflook, hmm, dat is een goed ideequote:Op woensdag 24 februari 2010 09:08 schreef minilot het volgende:
Nou, mijn zelfgemaakte hummus smaakt naar allesbehalve karton, met vers citroensap, geroosterde knoflook, chilipeperpuree en forse scheppen komijn en kukurma.![]()
Die uit de supermarkt vind ik overigens écht niet te vreten.
Avocado erdoor? Hoe smaakt dat? Nog nooit gehoord/geproefdquote:Op woensdag 24 februari 2010 16:49 schreef emss het volgende:
hmmm, yummie hummus... Ik maak het meestal gewoon lekker snel met kikkererwten uit blik, tahin, en wat avocado erdoor.
Oh dat klinkt als een goed idee, dat ga ik ook eens doenquote:Op donderdag 4 maart 2010 12:29 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb afgelopen weekend 3 liter hummus gemaakt. Serieusmet geroosterde knoflook (geinspireerd door minilot
), en verschillende smaakjes: tomaat-koriander, ras-el-hannout, kurkuma, en 'gewone' met komijn. Nu lekker 6 bakjes in de diepvries
Het was toch zeikweerquote:Op donderdag 4 maart 2010 13:03 schreef Windigo het volgende:
[..]
Oh dat klinkt als een goed idee, dat ga ik ook eens doen
Heb mijn moeder's hummus ook wel eens uit de vriezer gehad, smaakte nog steeds prima hoorquote:Op donderdag 4 maart 2010 13:21 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Het was toch zeikweerLekker op de bank die velletjes eraf pulken.
Ik vind de smaak na invriezen echt prima, en de structuur blijft ook gewoon lekker
Ik heb het van de week een keer met blikerwten gemaakt en met droge erwten. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar die met de droge erwten was echt niet lekker: droog, korrelig en muffig van smaak. Ik heb de erwten een dag en een nacht laten weken en ruim 1,5 uur gekookt. Daarna gepureerd met olijfolie, citroensap, knoflook, tahin, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper.quote:Op vrijdag 25 september 2009 17:00 schreef -Mellow- het volgende:
Met droge, verse kikkererwten is humus zooooo veel lekkerder. En het kost nauwelijk extra moeiete. Je moet t alleen wel een dag van te voren weten omdat de erwetn een nachtje in koud water moeten staan. Maar ik vind t echt een wereld van verschil.
Verder is het mooie van humus natuurlijk dat je zo eindeloos kunt combineren. Koriander, komijn, gerookte paprikapoeder, balsamico....Bijna alles kan je er wel in gooien
Wat ik altijd doe is een deel van het kookvocht van de erwten bewaren en daarvan een scheutje bij de puree doen voor wat meer smeuïgheid. Er zit veel smaak aan het kookvocht.quote:Op maandag 8 maart 2010 20:46 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
Ik heb het van de week een keer met blikerwten gemaakt en met droge erwten. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar die met de droge erwten was echt niet lekker: droog, korrelig en muffig van smaak. Ik heb de erwten een dag en een nacht laten weken en ruim 1,5 uur gekookt. Daarna gepureerd met olijfolie, citroensap, knoflook, tahin, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper.
Die met de blikerwten daarentegen was heerlijk!
Oké, bedankt voor de tip; ik heb ze idd buiten de koelkast geweekt, een nacht en een hele dag. Misschien zijn ze net over het randje gegaan, de smaak was niet bedorven ofzo, maar wel heel muffig. Het rook ook niet lekker toen ze aan het koken waren.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 10:24 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Wat ik altijd doe is een deel van het kookvocht van de erwten bewaren en daarvan een scheutje bij de puree doen voor wat meer smeuïgheid. Er zit veel smaak aan het kookvocht.
Oh en heb je ze buiten de koelkast geweekt? Een nacht is namelijk voldoende. Ik ben zelf een keer een bakje wekende erwten een dag vergeten. Toen zaten ze tegen bederving aan en roken ze ook muf. Als je ze langer laat staan kan je ze beter koel zetten.
ik heb geen keukenmachine. en ook geen vijzel. is er nog een andere manier?quote:Op woensdag 13 juni 2007 11:52 schreef Triggershot het volgende:
Receptnaam: Humus
Herkomst:Midden Oosten
Basis: Anders
Gang: Voorgerecht
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Wat?
Is een saus uit het Midden-Oosten op basis van kikkererwten, waar vrijwel altijd ook de sesamzaadsaus tahini doorheen zit. Vaak wordt het in pitabrood gegeten of van een bord, waarbij het authentiek met pitabroden wordt opgelepeld. Over een bord hummus wordt meestal wat olijfolie gegoten. Zo\'n bord wordt bovendien vaak versierd met wat peterselie, groenten en/of (saus van) scherpe peper.
Ingrediënten:
400 gram kikkererwten
2 teen knoflook
3 eetlepel tahin (sesampasta)
4 eetlepel citroensap
1 snufje cayennepeper
1 snufje paprikapoeder
1 snufje gemalen komijn
1 snufje zout
2 eetlepel fijngehakte peterselie
Voorbereiding:
- Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 3 a 4 eetlepels van het vocht uit het blik.
- De gepelde teentjes knoflook en de tahin (indien niet te krijgen neem dan ongeroosterd sesamzaad) tot een smeuig mengsel.
- Roer er naar smaak de citroensap, cayennepeper, paprikapoeder, gemalen komijn en het zout door.
- Schep de humus in een schaaltje en garneer met wat paprikapoeder en de fijngehakte peterselie.
- Laat de smaken enige tijd intrekken.
Serveren met (pita)brood, olijven en andere hapjes.
Resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eet smakelijk!
ook al niet. vijzel moek nog eens kopen. electrische rommel hou ik het liefst beperkt ook vanwege ruimtegebrek.quote:Op zondag 21 maart 2010 13:53 schreef gifkwal het volgende:
Heb je een (staaf)mixer? Anders zou ik het ook niet zo goed weten. Zelf maak ik het altijd in de blender.
Wellicht werkt het om het in een plastic zak of iets te doen en met iets van een deegroller eroverheen te gaan. Ik heb dit echter nooit geprobeerd en het lijkt me veel werk eer het een keer de juiste textuur heeft.quote:Op zondag 21 maart 2010 13:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ook al niet. vijzel moek nog eens kopen. electrische rommel hou ik het liefst beperkt ook vanwege ruimtegebrek.
mja denk dat het de vijzel gaat worden.quote:Op zondag 21 maart 2010 13:58 schreef ehqo. het volgende:
[..]
Wellicht werkt het om het in een plastic zak of iets te doen en met iets van een deegroller eroverheen te gaan. Ik heb dit echter nooit geprobeerd en het lijkt me veel werk eer het een keer de juiste textuur heeft.
quote:Op zondag 21 maart 2010 13:58 schreef ehqo. het volgende:
[..]
Wellicht werkt het om het in een plastic zak of iets te doen en met iets van een deegroller eroverheen te gaan. Ik heb dit echter nooit geprobeerd en het lijkt me veel werk eer het een keer de juiste textuur heeft.
zo!quote:Op woensdag 4 november 2009 00:19 schreef ColdFeet het volgende:
Het is idd vrij vet, maar gezonde vetten zijn goed jeweets
Invriezen gaat prima. Ik vind het trouwens ook erg lekker om een grote salade te maken met allerlei geroosterde groente (denk paprika, ui, aubergine etc) en het dan met wat sla en een flinke klodder hummus te eten
het vocht van de kikkererwten is zoetquote:Op dinsdag 6 september 2011 14:00 schreef heaven7 het volgende:
Ja ik heb idd al minder tahin gebruikt nu, 3 theelepels op 1 heel blik erwten..
Water zorgt toch niet voor een wrange smaak?
quote:Op dinsdag 6 september 2011 19:31 schreef Triggershot het volgende:
TS is geniaal, goed recept.. dankje TS
Vroeger kookte ik nog Midden Oosters man.
Nu Fred Kroket, Piet Friet en Doner Omer
Maar dan wel zonder blik hequote:Op woensdag 7 september 2011 00:20 schreef GimmeGore het volgende:
Nu ik dit topic weer zie krijg ik al meteen weer zin om hummus te maken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |