Ik zou er gelijk patent op aanvragen als ik jou was.quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:10 schreef veldmuis het volgende:
Boh, dan moet je aan die auto een dynamo hangen en dan daar een compressor aan, boh, gratis rijden!
Nou helemaal gratis zal het nooit worden, omdat het zelf geen netto positieve energie kan opwekken.quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:10 schreef veldmuis het volgende:
Boh, dan moet je aan die auto een dynamo hangen en dan daar een compressor aan, boh, gratis rijden!
Kernenergie - Kernfusie.quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:14 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Waterstof, electrisch of lucht. Er blijft 1 fundamenteel probleem bestaan: Hoe gaan we in de toekomst electriciteit maken zonder fossiele brandstoffen.
Nucleaire energie. Maar voor het maken van nucleaire centrales hebben we wel olie nodig. Dit wordt ook wel het olieplatform genoemd.quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:14 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Waterstof, electrisch of lucht. Er blijft 1 fundamenteel probleem bestaan: Hoe gaan we in de toekomst electriciteit maken zonder fossiele brandstoffen.
Grappig, oud nieuws in een nieuw jasje. Niet helemaal waar dus, het laat zien dat ze het prototype stadium als concept al voorbij zijn.quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:20 schreef Pony-Lover het volgende:
Wat is de Pers een kutkrant![]()
![]()
het is namelijk een bericht van 5 jaar geleden!!!![]()
ik denk dus niet dat die auto er nog gaat komen.![]()
http://www.envirodesk.be/site/news.asp?module=NEWS&level=DETAILS&newsId=4358
![]()
quote:Onderwerp : CityCat: wagen op geperste lucht zonder vervuiling
Bron : envirodesk.be
Datum : 05/11/2002
Het Franse bedrijf MDI (Motor Development International) heeft onlangs de CityCat gelanceerd, de eerste wagen op geperste lucht. CAT staat namelijk voor Compressed Air Technology®. Het is geperste lucht die als energiebron gebruikt wordt, en verder zijn er geen andere brandstof of batterijen noodzakelijk om de motor te doen draaien. Volgens een studie van de Financial Times Automotive Analyst blijkt dat de CityCat een efficiëntie heeft die 40 % hoger ligt dan andere technologieën.
De wagen zou 120 mijlen of 10 uur moeten kunnen rijden in stadsomgeving. Dat is dan ook zeer duidelijk het doel: een stadswagen die de vervuiling in de steden en directe omgeving moet doen dalen. De uitvinding komt van de Fransman Guy Nègre, een voormalige F1-engineer, die reeds eerder actief was op het gebied van milieuvriendelijke wagens met zijn elektrische wagens voor mindervaliden.
Nègre werkt reeds 8 jaar aan het prototype van de stadswagen op geperste lucht, een onderzoeksproces dat hem reeds 15 miljoen dollar kostte. Een luchtcompressor vervangt de batterijen, andere kenmerken zijn het licht gewicht en de compactheid van de wagen. De technologie is niet helemaal nieuw, de fomule 1 motor gebruikt immers een injectie van geperste lucht als energieversterker.
Grootste nadeel momenteel is het tanken dat 4 uur duurt, maar de Fransman hoopt het vervoermiddel in de toekomst zodanig te verbeteren dat het vullen sneller gaat en dat ook tankstations samengeperste lucht aanbieden.
MDI ziet de Amerikaanse markt als sleutel tot zijn succes, en zal dan ook daar de CityCat eerst introduceren. Eind dit jaar, begin volgend jaar zouden de eerste CityCats verkoopklaar moeten zijn. Zij plannen het eerste jaar een productie van 2000 tot 5000 voertuigen.
Volgens mij kan je in principe alles maken. Je hebt alleen electriciteit nodig. Met electriciteit maak je bv waterstof waar je de Bulldozers op kan laten rijden die de kerncentrale bouwen. Olie producten kan je ook synthetisch maken. Het is misschien iets simpeler om het uit olie te distilleren maar je hebt olie niet persé nodig om alles te laten draaien. Alleen electriciteit.quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:21 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Nucleaire energie. Maar voor het maken van nucleaire centrales hebben we wel olie nodig. Dit wordt ook wel het olieplatform genoemd.
Kun je alle olie producten synthetisch maken? En hoe gaat dat in zn werk. Ik weet eigenlijk geen eens wat dat betekentquote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:34 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Volgens mij kan je in principe alles maken. Je hebt alleen electriciteit nodig. Met electriciteit maak je bv waterstof waar je de Bulldozers op kan laten rijden die de kerncentrale bouwen. Olie producten kan je ook synthetisch maken. Het is misschien iets simpeler om het uit olie te distilleren maar je hebt olie niet persé nodig om alles te laten draaien. Alleen electriciteit.
Je hebt gelijk, ze lijken idd al wel wat verder te zijn.quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:34 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Grappig, oud nieuws in een nieuw jasje. Niet helemaal waar dus, het laat zien dat ze het prototype stadium als concept al voorbij zijn.
ff deze bron erbij zetten.
[..]
voorbeeld?quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:55 schreef RemcoDelft het volgende:
In Zuid Afrika hebben ze dit al jaren...
Aardolie en aardolie producten bestaan uit koolwaterstof verbindingen. De makkelijkste manier om te synthetiseren is uit methaan. Dat is een andere fossiele brandstof (aardgas), maar methaan komt ook uit rottende planten (moerasgas of methaan uit koeiestront).quote:Op zaterdag 2 juni 2007 10:46 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Kun je alle olie producten synthetisch maken? En hoe gaat dat in zn werk. Ik weet eigenlijk geen eens wat dat betekent![]()
http://nl.wikipedia.org/wiki/Synthetische_oliequote:Op zaterdag 2 juni 2007 11:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Aardolie en aardolie producten bestaan uit koolwaterstof verbindingen. De makkelijkste manier om te synthetiseren is uit methaan. Dat is een andere fossiele brandstof (aardgas), maar methaan komt ook uit rottende planten (moerasgas of methaan uit koeiestront).
In theorie zou je bomen in een fabriek kunnen omzetten in vloeibare of gasvormige brandstoffen die dezelfde functie kunnen vervullen als de huidige aardolieproducten.
Of je pakt Koolzaadolie, noemt het PPO en bouwt er vrachtwagens mee om:quote:Op zaterdag 2 juni 2007 11:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Aardolie en aardolie producten bestaan uit koolwaterstof verbindingen. De makkelijkste manier om te synthetiseren is uit methaan. Dat is een andere fossiele brandstof (aardgas), maar methaan komt ook uit rottende planten (moerasgas of methaan uit koeiestront).
In theorie zou je bomen in een fabriek kunnen omzetten in vloeibare of gasvormige brandstoffen die dezelfde functie kunnen vervullen als de huidige aardolieproducten.
Er zitten milieu-technische haken en ogen aan bio-brandstoffen. Ik had laatst een docu gezien over suikerriet plantages in Brazilië. Als het milieu verneukt word voor een paar liter ethanol schiet je niet veel op.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 18:57 schreef alien8ed het volgende:
[..]
Of je pakt Koolzaadolie, noemt het PPO en bouwt er vrachtwagens mee om:
Is dus al in gebruik:
http://www.elsbett.com/nl/over-ons/inleiding.html
http://www.allers.nl/dutch/news/l1-allers.wmv
Alleen loopt Nederland nog altijd achter qua accijns
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |