Noch Zoequote:Op donderdag 19 juli 2007 14:00 schreef Rewimo het volgende:
Dit is wel een aardig voorbeeld denk ik:
[afbeelding]
Brede kop, brede poten, brede borst. Bij poezen is dat over het algemeen wat smaller. Okee, moet je Foldjes even niet meetellen
Een combinatie van :quote:Op donderdag 19 juli 2007 14:15 schreef Nenootje het volgende:
Hoe weet je dan wanneer het juiste moment is om te castreren?
Maar hij is pas begonnen ermee toen we 2 weken hier woonden. Wij hebben hem van iemand anders overgenomen en tijdens die "verhuizing" was er helemaal niks aan de hand (zijn broertje is daar gebleven).quote:Op donderdag 19 juli 2007 19:12 schreef Lienekien het volgende:
Mijn idee zou zijn dat je kat niet lekker in zijn vel zit. Het poepen is dan stressgedrag. Hij plast kennelijk wel gewoon op de bak, dus hij is niet onzindelijk. Katten kunnen een gevoelige psyche hebben. Sommige reageren bijv. slecht op veranderingen. Dat kan dus jullie verhuizing zijn en dat jullie overdag lang van huis zijn.
En wat doe je eraan? Straffen heeft heel weinig zin. In ieder geval veel aandacht geven als jullie thuis zijn. Misschien vindt hij het ook wel heel fijn om 's nachts bij jullie op de kamer te mogen slapen. Verder zou je kunnen denken aan een feromonenstekker (Feliway): daar voelen katten zich happy bij. Bloesemtherapie is ook een optie.
Ik ga het morgen gelijk proberen! bedankt voor de tip!quote:Op donderdag 19 juli 2007 19:27 schreef Lienekien het volgende:
Ja, dat kun je bij de dierenwinkel kopen.
Het kan nog steeds wel stress zijn hoor, al begon het twee weken na de verhuizing.
Ooh dan zal dat bij Charlie ook nog wel komenquote:Op donderdag 19 juli 2007 11:47 schreef kyraaa het volgende:
[..]
Heej dat deed kyra ook toen ze klein was![]()
Ondertussen allang niet meer![]()
Ze hield er op een dag gewoon vanzelf mee op.
(toevallig precies rond de tijd dat wij, een helm voor haar, bespraken)![]()
Ze viel steeds op haar hoofd en zij![]()
Kon de dierenarts dat niet vertellen dan?quote:Op vrijdag 20 juli 2007 03:27 schreef Slut. het volgende:
we vroegen ons af vanaf wanneer het goed is om deze te laten castreren.
Een ras weten we niet precies, de DA denkt dat ie een Europese Korthaar is.
Morse lijkt precies op onze Teun!quote:
Verita,quote:Op donderdag 19 juli 2007 21:43 schreef verita het volgende:
Ik heb ook een paar vragen.
Wij hebben sinds anderhalf jaar een erg bange ex-asielkat, genaamd Miss Marple. Ze is nu twee jaar, erg schuw, vlucht weg bij bezoek en pas sinds een paar maand wil ze op schoot. Ze is met 6 maand gesteriliseerd in het asiel waarbij bleek dat ze 4 weken drachtig was van 4 kittens. Die zijn dus geaborteerd. Toen wij haar meenamen was ze net 'geholpen'. We weten niets over haar over de periode vóór het asiel. Ze gaat graag naar buiten en is ook graag binnen. Dit is ze:
[afbeelding]
Nu hebben we sinds twee weken gezinsuitbreiding in de vorm van een klein katertje, die we 'Morse' genoemd hebben. Morse is uiteraard erg speels, hij is van de maand mei. Hij is net gechipped en geent, en zodra het mag laten we hem castreren. Hier is de broekeman![]()
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Nu de vragen. Het is oorlog hier. Compleet oorlog. Miss Marple vlucht, Morse zit haar achterna, springt van een afstandje zo bovenop haar en bijt.Hij bijt ons ook, we bestraffen hem door heel hard NEE te roepen, hem weg te zetten en desnoods even af te zonderen.
Water helpt niet. Nu is het zover dat ik moet zorgen dat Miss Marple alleen kan eten door hem bezig te houden, anders laat hij haar niet met rust. Hij springt op haar rug met nagels uit, en bijt in haar nek, of bijt in haar staart. Zij gromt en blaast, slaat ook van zich af maar zonder nagels. Hij kan nu al behoorlijk springen en het duurt niet lang meer voordat hij ook op vensterbank kan springen waar MM nu steeds naar vlucht.
Wat te doen? We hebben plenty speeltjes, krabpalen, en ik zelf houd me minstens een uur per dag bezig met spelen met Morse. Ik beloon hem door lief tegen hem te praten als hij niet bijt en soms blijft hij dan rustig liggen en vind het goed dat hij geaaid wordt. Maar meestal springt hij op en begint weer met bijten en de poes nazitten. Ze rennen nu continue door het huis, en MM kijkt ons aan alsof ze wil zeggen: stelletje![]()
, wat hebben jullie nou in huis gehaald???
We vinden het erg sneu voor haar, temeer omdat ze pas naar een pension was geweest en daar erg veel lol had gehad met andere katten. Dus wij dachten haar een plezier te doen met een kameraadje.
Gaat dit nog lang duren, komt er ooit een verandering? Herkent iemand dit?![]()
Veel mensen doen kittens weg rond een week of 8, maar dat is eigenlijk te vroeg. Bij fokkers blijven de kittens tot zo'n 13 weken oud bij de moeder. Als je ze te vroeg weghaalt (dus voor 13 weken), kunnen ze inderdaad zo'n gedrag vertonen.quote:Op vrijdag 20 juli 2007 07:53 schreef Merel het volgende:
We hebben Teun sinds eind mei, en volgens z'n oude baasje was hij toen 8 weken en kon hij dus met ons mee. Maar we twijfelen inmiddels een beetje aan z'n leeftijd, want hij gedraagt zich nog erg jong. We hebben bijvoorbeeld een schapenvel liggen waarin hij altijd gaat liggen kroelen en op zoek gaat naar een tepel. Hij kan echt een half uur liggen sabbelen aan een bobbeltje in het vel in de hoop dat er melk uit komt.
Vergeten te vragenquote:Op vrijdag 20 juli 2007 07:53 schreef Merel het volgende:
[..]
Kon de dierenarts dat niet vertellen dan?
Tja, het was dat of in een plastic zak met stenen de gracht in leek het wel, ze wilden de kittens echt kwijt, dus ik ben toch blij dat we Teun in huis hebben genomenquote:Op vrijdag 20 juli 2007 12:38 schreef Nenootje het volgende:
Veel mensen doen kittens weg rond een week of 8, maar dat is eigenlijk te vroeg. Bij fokkers blijven de kittens tot zo'n 13 weken oud bij de moeder. Als je ze te vroeg weghaalt (dus voor 13 weken), kunnen ze inderdaad zo'n gedrag vertonen.
Ze zullen het inderdaad zelf moeten uitvechten. Heb ik ook meegemaakt en het duurde een paar weken, maar nu tolereren ze elkaar (kater: kitten - poes: 11 jaar) Ik zou afwachten met ingrijpen. Als er bloed gaat vloeien of één kat nergens meer in huis durft te komen, dan is het een andere zaak natuurlijk. Maar Ms M. lijkt het al door te krijgen.quote:Op vrijdag 20 juli 2007 14:11 schreef verita het volgende:
Iedereen bedankt voor het antwoorden.
Toevallig vanmorgen heeft Miss Marple twee keer hem gebeten, in de poot die hij in haar oog wilde boren. Hij is nu al drie keer afgedropen nadat hij haar aanviel en zij de aanval pareerde.![]()
Ik hoop toch zo dat het nu goed komt. Ze hoeven geen soulmates te worden maar ik hoop wel dat ze elkaar zullen accepteren.We wachten het dan maar af.
Mijn kat (nu ruim 2 jaar) doet dat ook, hij is als kitten van 2 weken oud bij de opvang binnen gebracht en heeft het daarvan overgehouden denk ik. Ik vind het eigenlijk wel schattig en hij lijkt er ook geen 'last' van te hebben. Als ik mijn fleece trui aan heb (alleen fleece is goed genoeg voor meneer!) word ik besprongen en begint hij met grote halen te sabbbelen en met zijn pootjes te 'kneden'. Na afloop is mijn trui gewoon kletsnat.quote:Op vrijdag 20 juli 2007 07:53 schreef Merel het volgende:
We hebben Teun sinds eind mei, en volgens z'n oude baasje was hij toen 8 weken en kon hij dus met ons mee. Maar we twijfelen inmiddels een beetje aan z'n leeftijd, want hij gedraagt zich nog erg jong. We hebben bijvoorbeeld een schapenvel liggen waarin hij altijd gaat liggen kroelen en op zoek gaat naar een tepel. Hij kan echt een half uur liggen sabbelen aan een bobbeltje in het vel in de hoop dat er melk uit komt. En hij gaat eigenlijk altijd goed op de bak, maar ongeveer eens in de week doet hij per ongeluk een plasje op een kussentje of een kleedje
. Bestaan hier oplossingen voor anders dan wachten tot ie wat ouder is? Vooral het sabbelen vind ik zo zielig, dat ie echt een moeder zoekt. Ik ben bijna geneigd soms een flesje met melk te geven, maar ben bang dat het sabbelen dan helemaal nooit ophoudt.
joh dat komt allemaal goedquote:Op vrijdag 20 juli 2007 14:11 schreef verita het volgende:
Iedereen bedankt voor het antwoorden.
Toevallig vanmorgen heeft Miss Marple twee keer hem gebeten, in de poot die hij in haar oog wilde boren. Hij is nu al drie keer afgedropen nadat hij haar aanviel en zij de aanval pareerde.![]()
Ik hoop toch zo dat het nu goed komt. Ze hoeven geen soulmates te worden maar ik hoop wel dat ze elkaar zullen accepteren.We wachten het dan maar af.
quote:Op vrijdag 20 juli 2007 15:47 schreef Cat22 het volgende:
Mijn kat (nu ruim 2 jaar) doet dat ook, hij is als kitten van 2 weken oud bij de opvang binnen gebracht en heeft het daarvan overgehouden denk ik. Ik vind het eigenlijk wel schattig en hij lijkt er ook geen 'last' van te hebben. Als ik mijn fleece trui aan heb (alleen fleece is goed genoeg voor meneer!) word ik besprongen en begint hij met grote halen te sabbbelen en met zijn pootjes te 'kneden'. Na afloop is mijn trui gewoon kletsnat.Hij is dan intens gelukkig, spinnen, diepe zucht en dan slaaaaap....
Onze meid doet het ook, kneden en sabbelenquote:Op zaterdag 21 juli 2007 00:09 schreef freecell het volgende:
[..]
Onze poes doet dat niet, ze gaat wel eens vrolijk kneden, vooral midden in de nacht
Sabbelen doet ze dan weer niet.
Doe eens wat vis-olie in het eten.quote:Op zaterdag 21 juli 2007 15:31 schreef Doemskie het volgende:
Verharen is mijn grootste probleem met mijn kat, ik haal er steeds weer plukken uit als ik haar aai, mijn buurvrouw haar katten verharen lang zo erg niet.
Kan dit door de voeding komen, ik geef haar gewoon brokjes bij een diernespeciaalzaak en soms wat natvoer van felix.
Het verharen heeft ze ook altijd geen periodes maar door en door.
Bij mijn beide katten kan ik de chip voelen zitten, maar die van mij zijn van die slanke modellen (oosters korthaar), misschien dat het daar aan ligt.quote:Op zondag 22 juli 2007 21:51 schreef Memento-Mori het volgende:
FF een vraagje voor de kattenhouders, ik had mn katje laten chippen en voelde dat ding continu, tot ik erachter kwam dat dat ding er gewoon niet goed in zat, hij stak er in zn geheel uit. Goed, naar de dierenarts geweest en ze heeft een nieuwe chip gekregen op een iets andere plek ivm het wondje dat ze van die ander had, maaarrr nu voel ik nergens een verdikkinkje of wat dan ook zitten van een chip, hoort dit nu zo of kunnen jullie het toch ook wel een beetje voelen> ben namelijk bang dat dat ding er weer meteen uitgegaan is (aangezien dat bij nr 1 via het zetgaatje erweer uit was gegaan)
Ik kan ze bij allebei niet voelen, bij Zoe is dat niet zo vreemd omdat er nog een halve meter vacht overheen zit, maar bij Noortje ook niet, en die is toch erg lang en dun. Ik zou me er niet te druk over makenquote:Op zondag 22 juli 2007 21:51 schreef Memento-Mori het volgende:
FF een vraagje voor de kattenhouders, ik had mn katje laten chippen en voelde dat ding continu, tot ik erachter kwam dat dat ding er gewoon niet goed in zat, hij stak er in zn geheel uit. Goed, naar de dierenarts geweest en ze heeft een nieuwe chip gekregen op een iets andere plek ivm het wondje dat ze van die ander had, maaarrr nu voel ik nergens een verdikkinkje of wat dan ook zitten van een chip, hoort dit nu zo of kunnen jullie het toch ook wel een beetje voelen> ben namelijk bang dat dat ding er weer meteen uitgegaan is (aangezien dat bij nr 1 via het zetgaatje erweer uit was gegaan)
Liefdesbeetjes, denk ik.quote:Op maandag 23 juli 2007 15:52 schreef Addict89 het volgende:
Ook even een vraag, een van mijn katten heeft de neiging om mij 's ochtends als ik haar aai te bijten. Het is niet doorbijten en het is dus ook niet pijnlijk ofzo. Ook doet ze dit alleen 's ochtends. Is het gewoon een roep om aandacht/kom spelen of..?
Ik zou beginnen met een eigen plekje voor haar maken in je nieuwe huis, met daar de bekende spulletjes en geurtjes. Voer, drinken en kattebak erbij. Misschien in een af te sluiten kamer of zo (verhuizingen gaan gepaard met veel onrust en op en neer geloop en poezebeesten houden daar niet van). Ik hield mijn katten altijd tot op het laatst in mijn oude huis, in een afgesloten kamer met een paar van hun spulletjes en in de laatste run nam ik hen persoonlijk me. Bij voorkeur als mijn verhuisploeg al weg was.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 07:56 schreef staticdata het volgende:
Binnen enkele maanden gaan we verhuizen en uiteraard gaat poeslief mee. IS er nog een goede manier voor dat beestje om haar het snel te laten wennen in het nieuwe huis?
Op verschilende plek dingen leggen die voor haar kenbaar zijn qua geur?
Een kleine schatting:quote:Op dinsdag 24 juli 2007 10:07 schreef werkeend het volgende:
Ik zit er serieus aan te denken om een kat aan te schaffen. Ik woon alleen, in een klein huisje, met een heel klein plaatsje maar wel in een straat met weinig auto's en veel andere katten. Het grootste probleem wat mij tegenhoud op het moment zijn de kosten. Wat kost nou een normale huis-tuin-en-keukenkat in onderhoud? Dat is dus voer + vaste kosten.
Denk aan voer en kattenbakspul: 30-50 euro per maand.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 10:07 schreef werkeend het volgende:
Ik zit er serieus aan te denken om een kat aan te schaffen. Ik woon alleen, in een klein huisje, met een heel klein plaatsje maar wel in een straat met weinig auto's en veel andere katten. Het grootste probleem wat mij tegenhoud op het moment zijn de kosten. Wat kost nou een normale huis-tuin-en-keukenkat in onderhoud? Dat is dus voer + vaste kosten.
Da's wel heel duur. Ik dacht 20 euro, consultkosten even niet meegerekend.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 10:33 schreef mvdejong het volgende:
Chippen is ongeveer EUR 75.
Echt doen !!!
Ik zit me nu af te vragen of mijn bedrag voor beide mormels samen was ....quote:Op dinsdag 24 juli 2007 10:34 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Da's wel heel duur. Ik dacht 20 euro, consultkosten even niet meegerekend.
Even snel gegoogeld: variërend van 27,50 tot 40, excl. consult. Een kat uit het asiel is al gechipt. Een van de duizend redenen om een asielkat te nemen.
Je beseft toch wel dat ook een oudere kat moet wennen aan een nieuw huis en dat je daar zeker in het begin veel tijd mee moet doorbrengen om elkaar te leren kennen? Kat net voor het weekend halen of een paar daagjes vrij nemen is zeker aan te bevelen.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 10:39 schreef werkeend het volgende:
ja ik wou ook voor een asielkat gaan. Geen kitten iig, ik heb geen tijd om 2 weken lang zo'n beestje op te voeden (alhoewel het wel ontzettend cute is)
natuurlijk! maar een paar daagjes vrij nemen is wat anders dan 3 weken thuis moeten blijvenquote:Op dinsdag 24 juli 2007 11:59 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Je beseft toch wel dat ook een oudere kat moet wennen aan een nieuw huis en dat je daar zeker in het begin veel tijd mee moet doorbrengen om elkaar te leren kennen? Kat net voor het weekend halen of een paar daagjes vrij nemen is zeker aan te bevelen.
Ter info: ik heb een week vrij genomen om mijn kitten en oudere kat aan elkaar te laten wennen. Dat was tijd genoeg. En daarna de eerste tijd ook veel 's avonds thuis natuurlijk. Maar da's geen straf.![]()
Goed dat je gaat voor een asielkat trouwens!
voor 1 kat??quote:Op dinsdag 24 juli 2007 10:09 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Een kleine schatting:
Voer + kattengrit: 30-40 euro per maand
Sterilisatie: circa 100 euro
Inentingen / ontwormingen: Eerste jaar rond de 200, daarna ca. 75 per jaar
Aanschaf basis (kattenbak, krabpaal etc): ca. 100 euro
Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met dierenartskosten als het beestje iets mankeert, en dat kan aardig in de papieren lopen.
Is het een soort vliesje wat je ziet?quote:Op dinsdag 24 juli 2007 23:21 schreef Doemskie het volgende:
Ik heb mijn kat vandaag laten steriliseren alleen zit ik nu ergens mee wat ik niet echt kan opvatten als bijverschijnselen.
Har oogje zit de hele tijd dicht, telkens doet ze hem een beetje open als ik in mijn handen klap ofzo maar voor de rest zit die dicht.
Weten jullie of dit een bijverschijnsel kan zijn van de sterilisatie.
quote:Op dinsdag 24 juli 2007 23:21 schreef prupke het volgende:
[..]
voor 1 kat??
Krijgen ze kaviaar bij jullie??
Hier lopen 5 katten/poezen rond.
mijn kosten aan voer : 15 kilo brokken voor +/- 23 euro (en daar doen ze met zijn 5en ruim 2 maanden mee)
kattengrit : 2 zakken van 10 euro per maand. (we hebben 4 kattenbakken)
het ligt er ook aan of je je katten binnen houd ivm vlooien en inentingen.
hier hebben ze allemaal maar 1 inenting gehad en sindsdien niet meer. ze komen dan ook niet buiten en ze zijn kerngezond
ok voor het "helpen"van je beest waren wij 60 euro kwijt voor een kater (maar omdat we ze samen lieten helpen kregen we groepskorting) En voor de dames was het 110 euro iclusief een controle na de sterrilisatie.
Voor kittens hoef je niet 3 weken thuis te zitten hoor. Tenzij je er eentje neemt, maar je kan er sowieso beter twee tegelijk nemen, is gezelliger als je overdag weg bent en makkelijker wennen voor zequote:Op dinsdag 24 juli 2007 16:57 schreef werkeend het volgende:
[..]
natuurlijk! maar een paar daagjes vrij nemen is wat anders dan 3 weken thuis moeten blijvenIk zit nog een beetje te tubben, mischien nog maar een paar maandjes wachten of ik een loonsverhoging krjig
Same herequote:Op woensdag 25 juli 2007 15:34 schreef freecell het volgende:
De katten van een vriendin van mij worden regelmatig gestoken, omdat ze wespen vangen
Ze mieuwen dan 5 minuten, likken en krabben wat en hebben er geen last meer van.
quote:Op woensdag 25 juli 2007 17:52 schreef Bluezz het volgende:
Ik verslik me terplekke in mijn wijntje met openen van dit topic
ah, dank je..quote:
- Asiels hebben ook maar een beperkte hoeveelheid geld, dus de kosten van ontwormen, castreren, enten, enz. moeten ze ergens vandaan halen.quote:Op donderdag 26 juli 2007 12:28 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
Willen ze niet dat die katten uit het asiel gaan ofzo? Wat ik jullie hier zo zie schrijven, zitten ze in Rotterdam flink boven de gemiddelde prijs.
- Dat snap ik maar de kosten van castreren zitten er niet bij in. Plus dat zij altijd met een laag tarief bij een dierenarts terecht kunnen. 75 euro vind ik trouwens alweer wat anders dan 105. Zeker als je hoort dat dat de gemiddelde prijs is.quote:Op donderdag 26 juli 2007 12:35 schreef mvdejong het volgende:
[..]
- Asiels hebben ook maar een beperkte hoeveelheid geld, dus de kosten van ontwormen, castreren, enten, enz. moeten ze ergens vandaan halen.
- Ze hebben bewust een drempel ingebouwd zodat mensen nadenken voordat ze een dier uit een asiel halen. Als het (nagenoeg) niets kost, is het risico groot dat ze wel veel meer dieren kwijtraken, maar dat de helft daarvan op korte termijn (bij het begin van de vakantie) weer wordt gedumpt, al dan niet bij het asiel, onder het motto "na de vakantie halen we wel weer een nieuwe.".
Deze situatie, dat je een kat aanbrengt, en dan zelf toch zou willen houden, is natuurlijk een apart geval.quote:Op donderdag 26 juli 2007 12:42 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
[..]
- Dat snap ik maar de kosten van castreren zitten er niet bij in. Plus dat zij altijd met een laag tarief bij een dierenarts terecht kunnen. 75 euro vind ik trouwens alweer wat anders dan 105. Zeker als je hoort dat dat de gemiddelde prijs is.
- Ook die drempel snap ik, maar het gaat mij erom dat ik die kat eerst twee dagen hier heb gehad, vervolgens voor het baasje het beestje daarheen heb laten gaan met de opmerking erbij dat ik na de twee weken quarantaine de kat in huis wil nemen. Dan kan ik er met mijn pet niet bij dat ik 105 euro moet betalen voor het beestje.
Op zo´n manier zouden mensen een kat die komt aanlopen meteen houden en vevolgens zit het baasje wanhopig thuis omdat de kat niet meer thuis komt.
Dierenarts had ik inderdaad zelf kunnen doen, maar ik had Amivedi gebeld en zij hebben de dierenambulance laten langskomen.quote:Op donderdag 26 juli 2007 12:49 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Deze situatie, dat je een kat aanbrengt, en dan zelf toch zou willen houden, is natuurlijk een apart geval.
Overigens zou je, als je een kat vindt en deze zou willen houden tenzij de eigenaar te vinden is, dit anders op kunnen lossen :
- even naar de dierenarts voor een checkup en laten kijken of het beest een chip heeft (dat is niet bij alle exemplaren te voelen);
- de kat aanmelden bij Amivedi (de grootste registratie van gezochte en gevonden huisdieren).
Nou het is een enorme vrijdoos en als hij eventjes geen aandacht krijgt gaat ie al hysterisch miauwen en we hebben ook nog een poes (zijn zusje, zijn net zo oud) daar is hij wel de baas over...quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:02 schreef Lienekien het volgende:
Ja, ook als een kater is gecastreerd, kan hij nog sproeien. En het klinkt inderdaad ook naar sproeien. Kan hij een reden hebben om zijn territorium te willen markeren?
Lastig, hoor.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:10 schreef wendy4ever het volgende:
[..]
Nou het is een enorme vrijdoos en als hij eventjes geen aandacht krijgt gaat ie al hysterisch miauwen en we hebben ook nog een poes (zijn zusje, zijn net zo oud) daar is hij wel de baas over...
dus ik heb geen idee we zijn in December al verhuist dus dat kan het ook niet zijn lijkt mij?!
Die druppels, om in de nek te doen, zal je kat een hele tijd beschermen tegen vlooien.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:08 schreef JamesBrownie het volgende:
Ik heb ook een vraagje.
Onze katten hebben een tijdje geleden vlooien gehad, nu is dat gelukkig weer over, ik gebruik nu voortaan ook maar preventief frontline (of exil, dat weet ik nog niet)
Maar nu ligt de kat van de buren eigenlijk altijd op de vensterbank en net keek ik naar haar en zag ik gewoon een vlo op haar buik zitten, ze hebben daar ook twee honden, het vel me al op dat ze veel krassen.
Ik vind regelmatig nog 1 vlootje, op de kat, laatst op de stoel.
Maar niet meer dan een, die worden onvruchtbaar als ze het bloed van onze katten drinken, dus dat is handig.
Ik weet alleen niet of ik mijn buren hierop moet aanspreken, het is niet alleen vervelend om steeds weer een vlo te vinden, maar het is voor hun beesten ook niet echt prettig.
Zou ik dat kunnen maken, ze geven iig duur voer enzo, dus ze hebben het geld er wel voor over.
Ja, die druppels werken ook wel.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:13 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Die druppels, om in de nek te doen, zal je kat een hele tijd beschermen tegen vlooien.
Wat niet wilt zeggen dat ze geen vlooien krijgt, maar de vlooien die er wel bij komen maken dan geen schijn van kans.
Beste zou i.d.d. zijn als je buren ook iets deden tegen vlooien, anders blijft je omgeving 'besmet'.
Het is na de castratie soms nog mogelijk voor een kater om te sproeien.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 13:39 schreef wendy4ever het volgende:
Ik heb even een vraagje,
Ik heb een kat Whiskey(zo'n lieve rooie,doet er verder niet toe maar ben trots) en hij is bijna 5 jaar nou is hij al heel jong gecastreerd hij was volgens mij een maand of 6-7, volgens de dierenarts kon het al omdat ie ook zijn lieve kleine zusje elke keer besprong dus het moest ook wel, maar goed het gaat prima verder alleen sinds een tijdje sproeit hij weer tenminste ik heb nooit gezien wat de hoeveelheid is als ze sproeien maar hij laat flink wat (druppels) gaan en het stinkt enorm.. hij doet dat tot nu toe maar op 1 plek en dat is als we achter de computer zitten dan gaat hij over het bureau heen en weer lopen en laat het dan gaan (vorige keer op het toetsenbord,dat wil je niet
)
Nu is mijn vraag: kan dat nadat ie al gecastreerd is? en is het wel sproeien of is het iets anders??
Alvast bedankt!
Je zou het kunnen proberen, wat is het ergste dat kan gebeuren?quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:15 schreef JamesBrownie het volgende:
[..]
Ja, die druppels werken ook wel.
Maar goed, ik weet dus niet of ik t tegen de buren moet zeggen, zouden die zich niet bezwaard voelen?
(we staan niet echt op goede voet met ze)
Dat ligt eraan wat je verstaat onder 'aanspreken'. Je kunt ze erop attent maken dat hun katten vlooien hebben. Maar verder is het natuurlijk hun eigen zaak of en wat ze aan vlooienbestrijding doen.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:08 schreef JamesBrownie het volgende:
[...]
Ik weet alleen niet of ik mijn buren hierop moet aanspreken, het is niet alleen vervelend om steeds weer een vlo te vinden, maar het is voor hun beesten ook niet echt prettig.
Zou ik dat kunnen maken, ze geven iig duur voer enzo, dus ze hebben het geld er wel voor over.
Dat weet ik niet, niks denk ik.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:16 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Je zou het kunnen proberen, wat is het ergste dat kan gebeuren?
En is daar iets tegen te doen??quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:15 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Het is na de castratie soms nog mogelijk voor een kater om te sproeien.
Je kunt niet van ze verwachten dat ze hun katten vlovrij gaan maken omwille van jouw katten. Als je niet op goede voet met ze staat, zou ik mijn mond erover houden.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:15 schreef JamesBrownie het volgende:
[..]
Ja, die druppels werken ook wel.
Maar goed, ik weet dus niet of ik t tegen de buren moet zeggen, zouden die zich niet bezwaard voelen?
(we staan niet echt op goede voet met ze)
Nou ja, het is natuurlijk voor henzelf en hun dieren ook prettiger, en ik weet niet of ze het in de gaten hebben, misschien doen ze er al wat aan, of hebben ze het net ontdekt ofzo...quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:16 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat ligt eraan wat je verstaat onder 'aanspreken'. Je kunt ze erop attent maken dat hun katten vlooien hebben. Maar verder is het natuurlijk hun eigen zaak of en wat ze aan vlooienbestrijding doen.
Dat komt wel een beetje betuttelend over, vind je niet?quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:18 schreef JamesBrownie het volgende:
[..]
Nou ja, het is natuurlijk voor henzelf en hun dieren ook prettiger, en ik weet niet of ze het in de gaten hebben, misschien doen ze er al wat aan, of hebben ze het net ontdekt ofzo...
Ik zat ook niet zozeer aan mijn katten te denken, meer aan hun honden en hun kat,. Vlooien hebben is niet fijn.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:17 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je kunt niet van ze verwachten dat ze hun katten vlovrij gaan maken omwille van jouw katten. Als je niet op goede voet met ze staat, zou ik mijn mond erover houden.
Nogmaals, dat vind ik nogal betuttelend. Ik zou het persoonlijk niet zo op prijs stellen als mijn buurvrouw mij erop zou aanspreken. Ik weet toch zeker zelf wel hoe ik mijn katten goed moet verzorgen.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:19 schreef JamesBrownie het volgende:
[..]
Ik zat ook niet zozeer aan mijn katten te denken, meer aan hun honden en hun kat,. Vlooien hebben is niet fijn.
Mijn katten zijn er zo goed als vanaf, zeker met die druppels.
Nee, ik durf gewoon niets te zeggen voor het geval ze het zelf al weten en er al iets aan aan het doen zijn, dan vind ik het gewoon wat lullig.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat komt wel een beetje betuttelend over, vind je niet?
Ik zou het wel fijn vinden als ze het mij vertelden en ik wist het nog niet.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:21 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nogmaals, dat vind ik nogal betuttelend. Ik zou het persoonlijk niet zo op prijs stellen als mijn buurvrouw mij erop zou aanspreken. Ik weet toch zeker zelf wel hoe ik mijn katten goed moet verzorgen.
Maar dat is precies waarom het betuttelend is. Je mag er toch vanuit gaan dat ze zelf ook merken dat die katten vlooien hebben en je mag er toch vanuit gaan dat ze dan heus wel weten hoe ze dat aan moeten pakken?quote:Op vrijdag 27 juli 2007 14:22 schreef JamesBrownie het volgende:
[..]
Nee, ik durf gewoon niets te zeggen voor het geval ze het zelf al weten en er al iets aan aan het doen zijn, dan vind ik het gewoon wat lullig.
Het is gewoon een plaag hier in de buurt en ik vind eigenlijk dat iedereen er iets aan moet doen, dat kun je betuttelend vinden, ik vind dat niet.
Als er een muizenplaag is, probeer je toch ook om daar vanaf te komen, dan zou ik zeker langsgaan bij de buren als ik dacht dat er bij hen ook zaten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |