Helemaal on topic is het niet, maar chambreren is echt flauwekul:quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:01 schreef Genverbrander het volgende:
[..]
Als je iemand goed kent en van tevoren al weet wat ie wil kan ik me voorstellen dat je het klaar zet. Zeker in het geval van wijn, omdat het een voordeel biedt om het te laten chambreren.
quote:Op dinsdag 29 mei 2007 09:40 schreef JanJanJan het volgende:
Ruud een vraagje aan jou?
Wat vind jij van de Puttense moordzaak? Terechte vrijlating of niet, en waarom (niet)?
De vraag is of de weduwe ook zo'n kenner was... volgens mij is het een bekend gegeven om de wijn een tijdje open te zetten om het zo goed op smaak te laten komen doordat de zuurstof zich erin mengt...quote:Op dinsdag 29 mei 2007 22:11 schreef JanJanJan het volgende:
[..]
Helemaal on topic is het niet, maar chambreren is echt flauwekul:
1. Het beetje wijn dat in aanraking komt met de lucht (alleen bovenin de flessenhals, misshien 2 cm2) is niet genoeg om de hele fles beter te maken. Dan zal je moeten decanteren, waardoor er een groter oppervlak met de lucht in aanraking komt.
2. Op kamertemperatuur laten komen is ook eigenlijk niet ideaal. De meeste rode wijnen zijn het lekkerst als ze geserveerd worden op een temperatuur van 18 graden. De term kamertemperatuur in relatie tot wijn stamt nog uit de tijd dat de kamers niet warmer waren dan 18 graden. Tegenwoordig is het bijna overal veel warmer, dus te warm voor de wijn.
Tot hier de wijncursus van JanJanJan..............
En dat vind ik dus ook raar.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 18:04 schreef Mickmek het volgende:
Dat het bloed vier jaar later gevonden is niet raar. De blouse is pas 4 jaar later op DNA gecontroleerd.
quote:Op dinsdag 29 mei 2007 18:40 schreef Genverbrander het volgende:
De klusjesman is alleen nog maar verdacht wegens:Zijn verleden van agressiviteit en alcoholisme; De global-bloedafdruk op de jurk; De fles wijn op tafel; De verklaring over daderkennis van de begrafenisondernemer; Zijn leugenachtige alibi.
En een motief.
En een reconstructie van het ritueel karakter.
Er staan geen filmpjes op mijn site. Hoogstens een link ernaar, maar dat kan ik me in dit geval ook niet herinneren. Misschien in de mediatheek? Maar daar link ik alleen naar, is verder niet van mij.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 19:01 schreef Mickmek het volgende:
Wie zegt nu dat de Global bloedafdruk op die blouse zit? Heb je het testfilmpje van Eikelenboom gezien? Staat op de site van Ruud Harmsen.
Er zijn minstens drie uitspraken van de Hoge Raad geweest, twee keer cassatie en een herzieningsprocedure. Er er loopt er nu weer een.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 20:48 schreef Mickmek het volgende:
Uitspraak Hoge Raad 3.3.
Nou bij mij niet hoor. Getfer. Ik vind 17 eigenlijk al warm genoeg. Lekker een trui aan. Heerlijk.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 22:11 schreef JanJanJan het volgende:
2. Op kamertemperatuur laten komen is ook eigenlijk niet ideaal. De meeste rode wijnen zijn het lekkerst als ze geserveerd worden op een temperatuur van 18 graden. De term kamertemperatuur in relatie tot wijn stamt nog uit de tijd dat de kamers niet warmer waren dan 18 graden. Tegenwoordig is het bijna overal veel warmer, dus te warm voor de wijn.
Dat weet niemand. Voor de rest, probeer googlequote:Op dinsdag 29 mei 2007 23:48 schreef RDam het volgende:
@mickmek,wie is die Siem toch?
MM,quote:Op dinsdag 29 mei 2007 23:48 schreef RDam het volgende:
@mickmek,wie is die Siem toch?
Ruud,quote:
Nee ik niet, maar ik vind het niet heel onwaarschijnlijk hoor. Wellicht stonden de glazen heel dichtbij de salontafel en was het dus niet nodig deze klaar te zetten.quote:Op woensdag 30 mei 2007 12:06 schreef Mickmek het volgende:
Genverbrander,
Ken jij mensen die met geopende flessen wijn zonder glazen erbij, op hun bezoek gaan zitten wachten?
Hopelijk ken ik ze niet.quote:Op woensdag 30 mei 2007 17:30 schreef Genverbrander het volgende:
[..]
Nee ik niet, maar ik vind het niet heel onwaarschijnlijk hoor. Wellicht stonden de glazen heel dichtbij de salontafel en was het dus niet nodig deze klaar te zetten.
Ken jij een moordenaar dan die na een brute moord - met bloed besmeurd - een fles wijn open trekt en op tafel zet in een extreem vergezochte poging om de verdenking niet op hem te laten rusten?
Ruud,quote:Op woensdag 30 mei 2007 08:46 schreef RuudHarmsen het volgende:
[..]
Er staan geen filmpjes op mijn site. Hoogstens een link ernaar, maar dat kan ik me in dit geval ook niet herinneren. Misschien in de mediatheek? Maar daar link ik alleen naar, is verder niet van mij.
Wil je hiermee aantonen dat het een koelbloedige, rustig uitgevoerde moord is geweest?quote:Op woensdag 30 mei 2007 17:57 schreef Mickmek het volgende:
[..]
Hopelijk ken ik ze niet.
Ken jij moordenaars die in emotionele bui 5 messteken keurig recht onder elkaar, allemaal bijna even diep plaatst?
Rdam,quote:Op dinsdag 29 mei 2007 23:48 schreef RDam het volgende:
@mickmek,wie is die Siem toch?
Genverbander,quote:Op donderdag 31 mei 2007 08:41 schreef Genverbrander het volgende:
En stel dat het lukt, kun je dan nog genieten van je vrijheid als je weet dat een onschuldig iemand vast zit? Ik zou dat niet kunnen hoor.
Als je ziet hoeveel toeval er in deze zaak is, dan kunnen die parallelle messteken daar ook onder vallen. Louwes is veroordeeld omdat -volgens de Louwes aanhang- een enorme berg toeval tegen hem wijst. Michael is verdacht omdat een enorme berg toeval tegen hem wijst. Tussen al het 'toeval' zit uiteraard ook hard bewijs. Vandaar dat Louwes ook is veroordeeld. Bij zowel Michael als Louwes blijft echter nog wel een berg toeval staan, dat men nogal moet weg beredeneren.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:33 schreef Mickmek het volgende:
De messteken waren vrijwel parallel aan elkaar gelegen.
...
De messteken kwamen vermoedelijk als laatste. Allemaal horizontale streepjes, in een verticale lijn. Hoe krijgt iemand dat voor elkaar zonder erbij na te denken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |