FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat vind je lekker op je pannenkoek?
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 21:58
Ik houd van verschillende dingen, maar pannenkoeken met spinazie vind ik toch wel het allerlekkerst!

Wat doen jullie graag op je pannenkoek(of in het beslag)?
#ANONIEMzondag 27 mei 2007 @ 22:00
Hoi JackieBrowny

-Spek
-Stroop
-Poedersuiker

verder heb ik nooit iets anders geprobeerd, spinazie kende ik nog niet. Wel van turkse broodjes dat op pannekoek lijkt, die waren best lekker.
geppiezondag 27 mei 2007 @ 22:03
Appel, poedersuiker en Nutella
R-Monzondag 27 mei 2007 @ 22:04
Spek & ui & champignons.
XcUZ_Mezondag 27 mei 2007 @ 22:06
Melk!

Vroeger sloot ik de pannenkoekmaaltijd af met een pannenkoek in een diep bord en flink melk eroverheen.

Nu lust ik geen melk meer en houd ik 't bij 't standaardbeleg en soms vers fruit .
Lucillezondag 27 mei 2007 @ 22:07
stroop
spek
ham en kaas
appelmoes met bruine suiker
Lucillezondag 27 mei 2007 @ 22:07
chocoladesaus
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 22:08
Ik houd niet zo van zoete pannenkoeken, maar mijn vriend dan weer wel.
Nutella nooit geprbeerd, denk dat hij (en de kindjes) dat ook wel lekker vindt.
Met spek, ui en champignons is ook lekker idd!

(ja, JackieBrowny, hihi)
TNAzondag 27 mei 2007 @ 22:15
quote:
Op zondag 27 mei 2007 21:58 schreef JamesBrowny het volgende:
Ik houd van verschillende dingen, maar pannenkoeken met spinazie vind ik toch wel het allerlekkerst!

Wat doen jullie graag op je pannenkoek(of in het beslag)?
Pannenkoeken met spinazie! Was jij niet diegene die ik eerst een compliment maakt omdat 'ie zo'n lekkere avatar van een brownie had? En diezelfde persoon heeft zo'n smaak? Mén!
Tismzondag 27 mei 2007 @ 22:16
Kersen, stroop, poedersuiker!

-Edit-

+ slagroom.



[ Bericht 41% gewijzigd door Tism op 28-05-2007 22:37:33 ]
Triangeljostizondag 27 mei 2007 @ 22:16
Ragout...
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 22:20
quote:
Op zondag 27 mei 2007 22:15 schreef TNA het volgende:

[..]

Pannenkoeken met spinazie! Was jij niet diegene die ik eerst een compliment maakt omdat 'ie zo'n lekkere avatar van een brownie had? En diezelfde persoon heeft zo'n smaak? Mén!
Heb je het ooit gehad? Bijna iedereen zegt in eerste instantie dat het zo smerig is, maar als ze het proeven, vinden ze het wel lekker! Zelfs mijn kinderen en die houden niet eens van spinazie!
Gewoon een keertje proeven, beetje extra zout erop, echt heel lekker hoor!

En ik had idd een lekkere avater, ik zit er nog over te denken om hem weer opnieuw neer te zetten, past beter bij mijn nick.
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 22:21
quote:
Op zondag 27 mei 2007 22:16 schreef Triangeljosti het volgende:
Ragout...
Wat voor ragout?, daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen..
justmattiezondag 27 mei 2007 @ 22:32
in het beslag : appels, banaan, kaas, champignon en ui.

er op (bij een gewone kale pannenkoek ) stroop, jam, bruine bastersuiker of poedersuiker
juon_jacket1zondag 27 mei 2007 @ 22:42
Nutella met banaan....
Weird-zondag 27 mei 2007 @ 22:45
voor bij het beslag: kaas, spek, ham of brie
voor op een kale pannenkoek: stroop, jam of pindakaas

Nu heb ik zin in pannenkoeken :<
juon_jacket1zondag 27 mei 2007 @ 22:47
quote:
Op zondag 27 mei 2007 22:45 schreef Weird- het volgende:
voor bij het beslag: kaas, spek, ham of brie
voor op een kale pannenkoek: stroop, jam of pindakaas

Nu heb ik zin in pannenkoeken :<
ik heb net rijstepap gegeten....
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 22:48
quote:
Op zondag 27 mei 2007 22:47 schreef juon_jacket1 het volgende:

[..]

ik heb net rijstepap gegeten....
Ik yoghurt met honing en nootjes.
MissHobjezondag 27 mei 2007 @ 22:48
oe oe oe ik vind vanalles wel lekker eigenlijk erop
Oa: suiker met kaneel gemengd.
Stroop
Jam
Kersen prutje
Appelstroop
Tuttie fruttie
Kaas erop ook mjam en dan stroop..

en al die meegebakken zooi zoals, fruitsoorten en hartige zaken reken ik niet mee die zitten erin/door en er niet op
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 22:50
Ja, daarom vroeg ik ook erin of erop..
Bijna iedereen houdt wel van zoete pannenkoeken valt me op!
juon_jacket1zondag 27 mei 2007 @ 22:55
quote:
Op zondag 27 mei 2007 22:50 schreef JamesBrowny het volgende:
Ja, daarom vroeg ik ook erin of erop..
Bijna iedereen houdt wel van zoete pannenkoeken valt me op!
nou ja, een lekkere pannenkoek met spek/kaas en een ei erboven op gaat er vaak ook wel in hoor...
Olezondag 27 mei 2007 @ 23:19
met spinazie en kaas vind ik ook lekker!
verder
stroop, kaas, spek, chocopasta, appel, banaan...
#ANONIEMzondag 27 mei 2007 @ 23:22
Stroop ende banaan. Of warme appel.
Tezzzondag 27 mei 2007 @ 23:31
Het allerlekkerste vind ik mijn eigen pannekoek-stroganoff:

Eerst in een aparte pan reepjes katespek bakken met ui, paprika, champignons en courgette. Daar een blikje tomatenpurree bij en mee bakken totdat het ontzuurd is. Dan een flinke scheut ketjap en ketchup erbij.

Pannekoekenbeslag in de pan (dun laagje), paar lepels stroganoff erover en weer afsluiten met nog een dun laagje stroganoff. Keren, afbakken en opeten!
Martijn_77zondag 27 mei 2007 @ 23:35
Spek en stroop als ik ze zelf maak of een Kuikse Bluf (Zoet zuur vlees etc) als ik hem in het pannenkoekenrestaurant eet
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 23:39
quote:
Op zondag 27 mei 2007 23:31 schreef Tezz het volgende:
Het allerlekkerste vind ik mijn eigen pannekoek-stroganoff:

Eerst in een aparte pan reepjes katespek bakken met ui, paprika, champignons en courgette. Daar een blikje tomatenpurree bij en mee bakken totdat het ontzuurd is. Dan een flinke scheut ketjap en ketchup erbij.

Pannekoekenbeslag in de pan (dun laagje), paar lepels stroganoff erover en weer afsluiten met nog een dun laagje stroganoff. Keren, afbakken en opeten!
Lijkt me ook wel de moeite waard om eens te proberen!
TNAzondag 27 mei 2007 @ 23:40
quote:
Op zondag 27 mei 2007 22:20 schreef JamesBrowny het volgende:

[..]

Heb je het ooit gehad? Bijna iedereen zegt in eerste instantie dat het zo smerig is, maar als ze het proeven, vinden ze het wel lekker! Zelfs mijn kinderen en die houden niet eens van spinazie!
Gewoon een keertje proeven, beetje extra zout erop, echt heel lekker hoor!

En ik had idd een lekkere avater, ik zit er nog over te denken om hem weer opnieuw neer te zetten, past beter bij mijn nick.
Nee, ik heb het nooit gehad. Maar ik hou absoluut niet van spinazie. Echt niet, zeg maar Anyway, als ik ooit eens in de gelegenheid kom het te proeven zal ik het doen en je PM'en
Knoekiezondag 27 mei 2007 @ 23:40
quote:
Op zondag 27 mei 2007 23:31 schreef Tezz het volgende:
Het allerlekkerste vind ik mijn eigen pannekoek-stroganoff:

Eerst in een aparte pan reepjes katespek bakken met ui, paprika, champignons en courgette. Daar een blikje tomatenpurree bij en mee bakken totdat het ontzuurd is. Dan een flinke scheut ketjap en ketchup erbij.

Pannekoekenbeslag in de pan (dun laagje), paar lepels stroganoff erover en weer afsluiten met nog een dun laagje stroganoff. Keren, afbakken en opeten!
Curiosityzondag 27 mei 2007 @ 23:43
Roomboter en suiker
Kaas
TNAzondag 27 mei 2007 @ 23:44
Oh, en ontopic: stroop. Gewoon stroop ja. Ouderwetse oud-Hollandse stroop. Reepjes katenspek, stroganoff, spinazie, wtf. Stroop dus.
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 23:45
quote:
Op zondag 27 mei 2007 23:40 schreef TNA het volgende:

[..]

Nee, ik heb het nooit gehad. Maar ik hou absoluut niet van spinazie. Echt niet, zeg maar Anyway, als ik ooit eens in de gelegenheid kom het te proeven zal ik het doen en je PM'en
Nee dat kan, ik houd niet van asperges, een pannenkoek met asperges zou ik nooit eten denk ik...

Maar als je het ooit eet, zie ik uit naar je PM!
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 23:46
quote:
Op zondag 27 mei 2007 23:44 schreef TNA het volgende:
Oh, en ontopic: stroop. Gewoon stroop ja. Ouderwetse oud-Hollandse stroop. Reepjes katenspek, stroganoff, spinazie, wtf. Stroop dus.
En poedersuiker?
TNAzondag 27 mei 2007 @ 23:50
quote:
Op zondag 27 mei 2007 23:46 schreef JamesBrowny het volgende:

[..]

En poedersuiker?
Ook ja
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 23:51
wel een beetje saai he?
TNAzondag 27 mei 2007 @ 23:52
quote:
Op zondag 27 mei 2007 23:51 schreef JamesBrowny het volgende:
wel een beetje saai he?
Ik wilde gewoon even een vurig pleidooi voor stroop houden, that's all
JamesBrownyzondag 27 mei 2007 @ 23:56
quote:
Op zondag 27 mei 2007 23:52 schreef TNA het volgende:

[..]

Ik wilde gewoon even een vurig pleidooi voor stroop houden, that's all
Okee, dan is het goed
Captain_Chaoszondag 27 mei 2007 @ 23:58
Vanilleijs met slagroom en kaneel.

Óf...

Vanilleijs met een warm sinaasappelsausje.

Óf...

Wildragout !
Ilskemaandag 28 mei 2007 @ 00:00
al eerder genoemd maar errug lekker: stroop, gewone suiker, appel, spek, ananas

Nog niet genoemd geloof ik maar mjammie: vanillevla!

Nee hoor, ben helemaal geen zoetekauw

edit 2 : vanilleijs en chocoladesaus natuurlijk niet te vergeten
_Arual_maandag 28 mei 2007 @ 00:10


Van de week heb ik de butterscotchvariant op. Oeh, zo lekker!
zquingmaandag 28 mei 2007 @ 00:12
meestal eet ik ze met niets, maar met spek vind ik ze ook lekker. Spinazie klinkt eigenlijk ook best wel goed
ma_jojomaandag 28 mei 2007 @ 00:14
Mag alleen maar stroop op mijn pannenkoek! . Verder NIKS .
nummer_zoveelmaandag 28 mei 2007 @ 00:17
Spek, stroop en poedersuiker.
Tezzmaandag 28 mei 2007 @ 00:18
Of spek, gebakken uien en stroop !!!! (omg ik krijg honger)
zquingmaandag 28 mei 2007 @ 00:19
dat snap ik dan weer niet, waarom spek en stroop, is dat niet een beetje te veel van 't goede?
Mikkiemaandag 28 mei 2007 @ 00:47
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 83% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 17:40:36 ]
Sessymaandag 28 mei 2007 @ 00:58
Honing, jam, chocoladepasta, roomboter, creme fraiche, appelmoes
Longmenmaandag 28 mei 2007 @ 01:00
PIndakaas is idd erg lekker op een pannenkoek!
Arizonamaandag 28 mei 2007 @ 08:58
Door het beslag doe ik soms appel en spek. Lekker, die combinatie van zoet en zout.
Op de pannenkoek: stroop (en dan bij voorkeur lichte stroop, Lyles golden syrup).

En zoals mijn opa en oma het altijd maakten: pannenkoek met daarop biefstuk, een beetje jus, stroop en suiker. De lekkerste pannenkoeken die ik ooit gegeten heb .
Reza-imprezamaandag 28 mei 2007 @ 09:00
stroop
Pearl22maandag 28 mei 2007 @ 09:17
Kaas of worst.
Nikskemaandag 28 mei 2007 @ 09:21
kaas en chilisaus
asperges met dragonsaus (zure room, suiker, citroensap en dragon)
rinse appelstroop
appel met suiker en flink wat kaneel
Reza-imprezamaandag 28 mei 2007 @ 09:23
quote:
Op maandag 28 mei 2007 09:21 schreef Nikske het volgende:
kaas en chilisaus
asperges met dragonsaus (zure room, suiker, citroensap en dragon)
Mijn maag , wat doe je!
emil23maandag 28 mei 2007 @ 09:28
Een stapeltje van een stuk of 4 dunne pannekoekjes met veel spek en ui. En dan een lekkere spiegelei er boven op.

Ik weet al wat ik ga eten vandaag.
Nikskemaandag 28 mei 2007 @ 09:35
quote:
Op maandag 28 mei 2007 09:23 schreef Reza-impreza het volgende:

[..]

Mijn maag , wat doe je!
die met dragonsaus zijn lekker en niet zwaar op de maag, hoor... Ok, kaas met chilisaus wel, maarja, 't is wel lekker!
Pearl22maandag 28 mei 2007 @ 09:40
Chilisaus: idd erg lekker!
Fawnmaandag 28 mei 2007 @ 10:59
quote:
Op zondag 27 mei 2007 21:58 schreef JamesBrowny het volgende:
Ik houd van verschillende dingen, maar pannenkoeken met spinazie vind ik toch wel het allerlekkerst!

Wat doen jullie graag op je pannenkoek(of in het beslag)?
Alleen spinazie??
Fawnmaandag 28 mei 2007 @ 11:03
Door beslag appel, ham, rozijnen, kaas, ananas mengen en dan bakken.
draculettetjemaandag 28 mei 2007 @ 11:16
gewoon om niet een hele stapel pannekoeken te bakken de pannekoek gebruiken als een soort van tortilla en dan vullen met een mengsel van gehakt en groente....

anders lust ik van alles spek en ui (en dan suiker erop)
of stroop met poedersuiker
of rozijntjes door het beslag

maar ik zag hier ook wel aardig wat lekkere dingen voorbij komen! jammie
thedude0maandag 28 mei 2007 @ 11:19
Ik gooi er altijd kaas op.
moi_sofiemaandag 28 mei 2007 @ 12:53
ham en kaas

gistere nog gegete
lemonlimemaandag 28 mei 2007 @ 13:02
Appelschijfjes bakken in boter, suiker er bij en een beetje karamelliseren, dan het beslag er op, bakken, voorzichtig omdraaien, nog even bakken en... voila!
Een pannenkoek met gekaramelliseerde appel

(wel zorgen dat de suiker niet verbrand, anders is ie niet te eten)
Jolvgmaandag 28 mei 2007 @ 14:30
Poedersuiker, basterdsuiker of gewoon spek of stroop kan ook nog wel
spanishgirlmaandag 28 mei 2007 @ 15:44
Banaan met stroop
charonmaandag 28 mei 2007 @ 15:54
Ik lust alleen pannekoeken.

Maar dan met spek én stroop.
milagromaandag 28 mei 2007 @ 16:03
appelpannekoek met poedersuiker en boter

wie bakt er een paar voor me
paaskannekoekjemaandag 28 mei 2007 @ 16:06
paas
TNAmaandag 28 mei 2007 @ 16:08
quote:
Op maandag 28 mei 2007 16:06 schreef paaskannekoekje het volgende:
paas
Ik dacht echt dat je je username speciaal voor dit topic had aangemaakt
renamaandag 28 mei 2007 @ 16:55
Aardbeien, slagroom, poedersuiker en ijs

Of gewoon simpel poedersuiker
LordLynxmaandag 28 mei 2007 @ 19:31
Kersen, slagroom en poedersuiker
Aarbeien, slagroon en poedersuiker

Eventueel met een beetje likeur erover
Angelesmaandag 28 mei 2007 @ 20:53
Rozijnen door het beslag en jam, suiker of stroop op de pannenkoek. Zou er best wel weer eens zin in hebben...
PeRimaandag 28 mei 2007 @ 20:54
Naturel met poedersuiker. Eventueel afgewisseld met aardbeien- of frambozenjam.
BarraCupraCudamaandag 28 mei 2007 @ 20:56
shoarma
Coolfoolmaandag 28 mei 2007 @ 21:37
Met poedersuiker, of met ijs, vruchten en chocoladesaus.
Tezzmaandag 28 mei 2007 @ 22:35
quote:
Op maandag 28 mei 2007 00:19 schreef zquing het volgende:
dat snap ik dan weer niet, waarom spek en stroop, is dat niet een beetje te veel van 't goede?
Is dat zo'n rare combi dan?? Ach, wacht, het is zeker weer iets typisch Brabants of zo. Ik vind het in ieder geval heerlijk! Ben er zowat groot mee geworden: spekpannekoeken met stroop!!
Frautiemaandag 28 mei 2007 @ 22:58
pindakaas, nutella, spek en kaas, stroop en honing

Pannekoeken mjammie
Lestatmaandag 28 mei 2007 @ 23:08
Ahornsiroop !
vatsdinsdag 29 mei 2007 @ 06:29
spek + stroop + appel
Zij-en-Hijdinsdag 29 mei 2007 @ 07:46
Door t beslag:
* (rijpe) bananen óf
* custard óf
* rozijnen

Als 'beleg':
* suiker (en niks anders!!!)
Kuukskedinsdag 29 mei 2007 @ 10:50
Stroop en poedersuiker .
STINGdinsdag 29 mei 2007 @ 10:51
appel + banaan + suiker + kaneel *slurp*
Sessydinsdag 29 mei 2007 @ 11:13
huttenkase is lekker op de koude pannekoek
tonksdinsdag 29 mei 2007 @ 11:14
appelstroop met spek
boem-dikkiedinsdag 29 mei 2007 @ 11:14
Stroop

Spek of appel tijdens het bakken

Pannekoek met ijs en kersen
uniekhoorndinsdag 29 mei 2007 @ 11:15
Gehakt rullen, blik spercieboontjes erdoor en een flinke ui. Heerlik voor op de pannekoek.
Mirjamdinsdag 29 mei 2007 @ 11:17
ms. butterworth stroop
Rewimodinsdag 29 mei 2007 @ 11:21
Spek en stroop

Of spek en stroop en kaas
Steve-Odinsdag 29 mei 2007 @ 12:20
Hartig .
#ANONIEMdinsdag 29 mei 2007 @ 13:23
spek en kaas

als toetje: aardbeien met slagroom en een bolletje ijs

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 29-05-2007 13:23:45 ]
JamesBrownydinsdag 29 mei 2007 @ 13:39
quote:
Op maandag 28 mei 2007 10:59 schreef Fawn het volgende:

[..]

Alleen spinazie??
en een beetje extra zout, ik vind sowieso de smaak van verse spinazie errug lekker!
BreakSpeardinsdag 29 mei 2007 @ 15:55
Spek en kaas.
ColdFeetdinsdag 29 mei 2007 @ 16:13
Spek en stroop. Ik heb heel wat verschillende varianten geprobeerd, enorm culinair verantwoorde projecten gebouwd, maar dit blijft echt het lekkerst.

De knapperige, zoute plakjes spek en de kleverige, zoete stroop De combinatie is zo verschrikkelijk verrukkelijk dat je me ervoor kunt wakkermaken
lieneliendinsdag 29 mei 2007 @ 16:47
ontbijtspek, kaas, poedersuiker en stroop
vroutjedinsdag 29 mei 2007 @ 16:50
quote:
Op zondag 27 mei 2007 21:58 schreef JamesBrowny het volgende:
Ik houd van verschillende dingen, maar pannenkoeken met spinazie vind ik toch wel het allerlekkerst!

Wat doen jullie graag op je pannenkoek(of in het beslag)?
Met spinazie? Klinkt lekker!
Snel es proberen.
Doe je het door het beslag?
Xithdinsdag 29 mei 2007 @ 19:00
Ragout
kaas
nutella
stroop
suiker
Qweadinsdag 29 mei 2007 @ 19:21
spek en aardbeien
JamesBrownydinsdag 29 mei 2007 @ 19:53
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 16:50 schreef vroutje het volgende:

[..]

Met spinazie? Klinkt lekker!
Snel es proberen.
Doe je het door het beslag?
Ik laat het slinken in de pan(heel hoog vuur) en gooi er dan het beslag overheen.
Pikkebaasdinsdag 29 mei 2007 @ 19:57
Maple-Syrup !

Of Ahornsiroop zoals het hier heet !
Tha_Erikdinsdag 29 mei 2007 @ 19:57
Met spek en kaas bakken .

Of met appel en kaneel, en dan suiker er overheen.

Of gewoon een kale pannenkoek, en daar dan warme kersen(saus) en slagroom overheen.

De mogelijkheden zijn eindeloos !
JamesBrownydinsdag 29 mei 2007 @ 20:01
Hoi!

Ze zijn ook wel gewoon lekker! Altijd eigenlijk...
juon_jacket1dinsdag 29 mei 2007 @ 20:10
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 20:01 schreef JamesBrowny het volgende:
Hoi!

Ze zijn ook wel gewoon lekker! Altijd eigenlijk...
ik eet ze ook zo "puur natuur" op...
DAMHdinsdag 29 mei 2007 @ 20:34
Vallen die dunne crepes ook onder pannenkoeken?? zoja met heelveel Choco en een beetje slagroom zonee, die normale dikke,, met kaas en ham vinik alijd wel te doen
beunksterdinsdag 29 mei 2007 @ 22:39
Met spek, met honing, met champignons (al dan niet met spek er bij) en wat ook erg lekker is, is met wildragout.
sugarJaydinsdag 29 mei 2007 @ 23:06
stroop erop. oprollen. poedersuiker erover. .

en niets anders. .
SpotlessMind00donderdag 31 mei 2007 @ 15:34
Spek, kaas en stroop en dan zo'n lekkere dikke pannenkoek
Lienzzdonderdag 31 mei 2007 @ 15:37
pannenkoek met spek en kaas
_Hestia_donderdag 31 mei 2007 @ 16:30
Als ik gewoon thuis pannenkoeken eet gewoon stroop of poedersuiker

In een pannenkoekenrestaurant meestal banaan, appel, ananas en kaas ofzo
TLCdonderdag 31 mei 2007 @ 18:19
Chocolade of appel, met een flinke buslading poedersuiker
SpotlessMind00zaterdag 2 juni 2007 @ 19:18
Bij Oegstgeest zit een pannenkoekenrestaurant en daar hebben ze pannenkoek met sate op de kaart staan. Lust ik allebei graag maar de combinatie?
milagrozaterdag 2 juni 2007 @ 20:25
de lekkerste pannekoeken, nu ja het waren crêpes heb ik gegeten in Brugge .
ik weet niet meer hoeveel ik er op had toen, maar iig veel, en mijn gezelschap was verbaasd over wat ik allemaal weg kon stouwen
en zoveel keus, ja hoor eens, dan kun je niet kiezen, dus dan maar "allemaal".
maar ze waren natuurlijk lichter/kleiner dan een hollandse pannekoek.

van zo'n wagenwielformaat appelpannekoek kan ik er denk ik 2 op, en dan ben ik (vol?/schijten?/erklaarmee?)
#ANONIEMzaterdag 2 juni 2007 @ 21:02
wat ik ook heel lekker zou vinden is milagro op mijn pannekoek..

Nou ja, laat de pannekoek maar zitten

Karinazaterdag 2 juni 2007 @ 21:05
Met spek is wel erg lekker, al een tijdje niet gegeten, wordt weer tijd, zo'n hele grote bij een pannenkoekenhuis.
Geslotenzaterdag 2 juni 2007 @ 21:06
Kaas, spek, ham ,stroop, esdoornsiroop
Binksterzaterdag 2 juni 2007 @ 21:41
Boter->Bruine basterdsuiker->Grand Marnier (in die volgorde)

vla
ijs (eventueel met Stroh 85 en een vlammetje)
kaas
butterscottch stroop
Serindezaterdag 2 juni 2007 @ 22:20
Roomboter, suiker en citroensap
Jurkzondag 3 juni 2007 @ 00:59
Eigenlijk lust ik helemaal geen pannekoeken, maar mijn man gooit altijd een zakje vanillesuiker door het beslag, en dat ruikt zo lekker dat ik me altijd laat verleiden tot een pannekoekje. En dan wel met hopjesstroop.
milagrozondag 3 juni 2007 @ 01:45
quote:
Op zaterdag 2 juni 2007 21:02 schreef SolidasRock het volgende:
wat ik ook heel lekker zou vinden is milagro op mijn pannekoek..

Nou ja, laat de pannekoek maar zitten

daReaperzondag 3 juni 2007 @ 02:02
In rusland Bliny (pannekoeken dus) met rode kaviaar (oftewel zalmeitjes) gegeten, sindsdien verliefd daarop
Lienzzzondag 3 juni 2007 @ 12:49
quote:
Op zondag 3 juni 2007 00:59 schreef Jurk het volgende:
Eigenlijk lust ik helemaal geen pannekoeken, maar mijn man gooit altijd een zakje vanillesuiker door het beslag, en dat ruikt zo lekker dat ik me altijd laat verleiden tot een pannekoekje. En dan wel met hopjesstroop.
dus je lust ze eigenlijk wel, want je laat je verleiden om een pannenkoekje te eten...
Dus je vind het wel lekker smaken anders eet je het niet..

Snap t niet helemaal
#ANONIEMzondag 3 juni 2007 @ 13:13
quote:
Op zondag 3 juni 2007 12:49 schreef Lienzz het volgende:

[..]

dus je lust ze eigenlijk wel, want je laat je verleiden om een pannenkoekje te eten...
Dus je vind het wel lekker smaken anders eet je het niet..

Snap t niet helemaal
jurk is een vrouw, case closed
miranniezondag 3 juni 2007 @ 16:30
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 11:14 schreef boem-dikkie het volgende:

Pannekoek met ijs en kersen
(wel warme kersen dan)

En anders pannekoek met ijs en ananas.

(ijs moet overigens wel gewoon vanille ijs zijn)
Jurkzondag 3 juni 2007 @ 16:45
quote:
Op zondag 3 juni 2007 12:49 schreef Lienzz het volgende:

[..]

dus je lust ze eigenlijk wel, want je laat je verleiden om een pannenkoekje te eten...
Dus je vind het wel lekker smaken anders eet je het niet..

Snap t niet helemaal
Nee, ik vind het zo lekker ruiken dat ik altijd denk dat het ook lekker smaakt. Maar dat valt altijd tegen. Wat ik wel lekker vind is de hopjes-stroop. Het liefst zou ik de pannekoek aflikken en in de vuilnisbak gooien, maar ik denk dat ik dan hard op mijn man's culinaire zieltje trap. Het topic heet " Wat vind je lekker OP je pannekoek?" Hopjes-stroop dus.
Grrrrrrrrzondag 3 juni 2007 @ 16:47
quote:
Op zondag 27 mei 2007 21:58 schreef JamesBrowny het volgende:
Ik houd van verschillende dingen, maar pannenkoeken met spinazie vind ik toch wel het allerlekkerst!

Wat doen jullie graag op je pannenkoek(of in het beslag)?
Aardbeien!

Verder het gebruikelijke: poedersuiker, stroop...

Spek meebakken is ook nooit verkeerd.
Dr_Croutonzondag 3 juni 2007 @ 16:48
Spek, appel, stroop.

Iemand had ooit met oude kaas geëxperimenteerd, gekker hoeft het van mij niet te worden.
quote:
Op maandag 28 mei 2007 00:10 schreef _Arual_ het volgende:
[afbeelding]

Van de week heb ik de butterscotchvariant op. Oeh, zo lekker!
Ja, de butterscotch variant is echt lekker!
Fastmattizondag 3 juni 2007 @ 16:51
Stroop, poedersuiker, jam en ijs. Als het maar zoet is, dat hoort gewoon bij pannenkoeken.

Vooral koude pannenkoeken zijn erg lekker
Fastmattizondag 3 juni 2007 @ 16:52
Dit topic brengt me trouwens op goede ideeën. Zit er over te twijfelen om nog even naar de winkel te lopen om pannenkoekspul te halen.
Trustenzondag 3 juni 2007 @ 16:56
pannekoek met butterscotch stroop
PdeHoogzondag 3 juni 2007 @ 17:09
Er was ooit eens appelkaneelstroop op de markt Twee keer gehad en nu kan ik het niet meer vinden
UncleFunkzondag 3 juni 2007 @ 17:51
Kaas & spek, appel-rozijnen en ook boerenjongens is lekker!
-Mellow-zondag 3 juni 2007 @ 20:31
kaas met stroop
Lienzzzondag 3 juni 2007 @ 21:40
quote:
Op zondag 3 juni 2007 16:45 schreef Jurk het volgende:

[..]

Nee, ik vind het zo lekker ruiken dat ik altijd denk dat het ook lekker smaakt. Maar dat valt altijd tegen. Wat ik wel lekker vind is de hopjes-stroop. Het liefst zou ik de pannekoek aflikken en in de vuilnisbak gooien, maar ik denk dat ik dan hard op mijn man's culinaire zieltje trap. Het topic heet " Wat vind je lekker OP je pannekoek?" Hopjes-stroop dus.
duidelijk
Morwenmaandag 4 juni 2007 @ 03:48
Kaas en dan meegebakken, dus je gooit het meel in de pan, wacht even tot het gestolt is, gooit de kaas erop en draait de pannekoek. Zodra de kaas gesmolten en gebakken is is de pannekoek klaar (even optillen met de spatel, als de kaas niet meer plakt is ie klaar )
Cyanwoensdag 6 juni 2007 @ 21:29
Pannekoek met salade (opgerolt als een wrap)
Bernard0swoensdag 6 juni 2007 @ 21:30
Stroop en basterdsuiker.
super-muffindonderdag 7 juni 2007 @ 13:17
poedersuiker en kaneel
Cicidonderdag 7 juni 2007 @ 13:49
Zoet.
Dus of appelmoes, suiker of jam
Mastertjedonderdag 7 juni 2007 @ 15:16
HOU OPPPP stom topic het is kwart over 3 en ik zie de pannekoeken vliegen.

O, stroop trouwens, of (poeder)suiker, of spek, of geraspte kaas (niet plakken bah)

Trouwens zijn die pakken waar je alleen water bij moet gooien niet te eten, doe mij de vertrouwde melk met eieren maar
Reza-imprezadonderdag 7 juni 2007 @ 15:19
kaas / katenspek mmmm
muissiemaandag 11 juni 2007 @ 10:43
Ik heb in een restaurant wel es een pannekoek met plakjes banaan en wat pisang ambon erover heen gegeten . Dat was ook lekker .
hestriamaandag 11 juni 2007 @ 11:03
mmm, een pannekoek met spek, met appel ook erg lekker.
Verder als beleg er op: poedersuiker, appelmoes, suikerstroop, en dan vaak als toetje, pannenkoek met warme kersen, vanille ijs en slagroom!

spinacie vind ik ook erg lekker, mischien toch maar eens proberen?
Mikanidinsdag 12 juni 2007 @ 19:49
Meestal eet ik mijn pannenkoek met appel/rozijnen/kaneel(en eventueel stroop!) of met bananen en suiker . Liever suiker dan poedersuiker, dat vind ik niet zo lekker.
sieskedonderdag 14 juni 2007 @ 17:46
quote:
Op zondag 3 juni 2007 17:09 schreef PdeHoog het volgende:
Er was ooit eens appelkaneelstroop op de markt Twee keer gehad en nu kan ik het niet meer vinden
jaaaaah, die was lekker!! Jammer dat ze die nu niet meer hebben. Misschien hebben ze hem nog wel ergens, maar ben ik er gewoon nog niet tegenaan gelopen.
Innocencedonderdag 14 juni 2007 @ 18:21
Belgische suiker noemen we het hier, aangezien familie van over de grens het altijd meeneemt:



Is het enige wat erop gaat. Op een spekpannekoek zelfs helemaal niets.
DarkElfdonderdag 14 juni 2007 @ 18:58
lang geleden pannenkoeken

lekker erop:

meegebakken rozijnen: niets of een heel klein beetje poedersuiker
meegebakken kaas en spek: stroop

en bij de vuursche boer in Lage Vuursche hebben ze een hele lekkere met een soort van appelmoes en rozijnen wat je er achteraf opdoet ..
minilotjezaterdag 16 juni 2007 @ 11:27
Zachte, verse geitenkaas of roomkaas met knoflook en kruiden, en dan een paar drupjes honing of stroop erbovenop..
Mmm. Tijd voor een pannenkoekontbijt!
minilotjezaterdag 16 juni 2007 @ 11:31
quote:
Op maandag 4 juni 2007 03:48 schreef Morwen het volgende:
Kaas en dan meegebakken, dus je gooit het meel in de pan, wacht even tot het gestolt is, gooit de kaas erop en draait de pannekoek. Zodra de kaas gesmolten en gebakken is is de pannekoek klaar (even optillen met de spatel, als de kaas niet meer plakt is ie klaar )
Dan heb je dus wel een plak kaas die aan één kant gebakken is? Vind ik zelf niet zo lekker.
Ik schaaf voor kaaspannenkoeken zelf altijd van tevoren een hele stapel flinterdunne plakjes kaas. Dan doe ik een héél dun laagje beslag in de pan, beleg ik dat met kaas, en schenk ik er een héél dun ander laagje beslag overheen, zodat de kaas volledig omhuld is door pannenkoek. Het is een beetje een gefrutsel, maar zo krijg je uiteindelijk wél pannenkoekjes met zachte, gesmolten kaas erín, in plaats van een pannenkoek waar aan één kant een harde, gebakken plak tegenaan zit.
sannizaterdag 16 juni 2007 @ 21:27
İk vind gewoon suiker het lekkerst. Simpel en makkelijk. Oh ja..en de lekkerste pannekoeken eet je nog altijd in de VS.
Typmutszaterdag 16 juni 2007 @ 21:34
SHOARMA!

of spek met een beetje stroop...
Little_Angelzaterdag 16 juni 2007 @ 21:46
Stroop, jam, poedersuiker en gevuld met fetakaas vind ik heeeerlijk
Fastmattizondag 17 juni 2007 @ 11:48
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 21:27 schreef sanni het volgende:
İk vind gewoon suiker het lekkerst. Simpel en makkelijk. Oh ja..en de lekkerste pannekoeken eet je nog altijd in de VS.
Die zoete troep
Mastertjezondag 17 juni 2007 @ 11:56
haha ik ga dankzij dit topic nu weer pannekoeken maken
Martijn_77zondag 17 juni 2007 @ 12:08
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 21:27 schreef sanni het volgende:
İk vind gewoon suiker het lekkerst. Simpel en makkelijk. Oh ja..en de lekkerste pannekoeken eet je nog altijd in de VS.
Veel te zoet. Ga eens in Nieuwkuijk bij de Berenpot eten en laat je verrassen door echt lekkere pannenkoeken
hummusdinsdag 21 augustus 2007 @ 17:35
Dan ga ik voor pannekoek geitenkaas&honing.
En dan door het beslag wat zout/peper en verse peterselie scheppen.. hmm.
Sharkdoggiedinsdag 21 augustus 2007 @ 18:06
Shoarma.
4EverBlackEyeddinsdag 21 augustus 2007 @ 18:54
quote:
Op dinsdag 21 augustus 2007 18:06 schreef Sharkdoggie het volgende:
Shoarma.
Dat lijkt me nou niets.

Een pizza met shoarma daar integen.

Wat ik er meestal op doe:

- stroop

- ui, spek en kaas

- suiker met kaneel

Overigens maak ik van die dikke pannekoekjes, die zijn erg lekker.
justmattiedinsdag 21 augustus 2007 @ 19:13
gewoon suiker, met daarover heen kaneel gestrooid
Longmenwoensdag 22 augustus 2007 @ 22:28
Wat een afschuwelijke pannenkoek combi op Lowlands: kaas en spek en dan suiker erover
lieneliendonderdag 23 augustus 2007 @ 03:21
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 22:28 schreef Longmen het volgende:
Wat een afschuwelijke pannenkoek combi op Lowlands: kaas en spek en dan suiker erover
een lowlands pannekoek met kaas en spek en stroop en suiker is geweldig
Captain_Chaosdonderdag 23 augustus 2007 @ 03:38
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 03:21 schreef lienelien het volgende:

[..]

een lowlands pannekoek met kaas en spek en stroop en suiker is geweldig
Ehm....

Ik vind 'm eigenlijk ook een beetje raar.

Captain_Chaosdonderdag 23 augustus 2007 @ 03:43
't Is overigens pannekoek.
Zonder die vervloekte N die de groene-boekjes-maffia er aan toegevoegd heeft.
Het ding komt toch zeker uit één pan !
Ik vind dat iedereen die panneNkoek wil schrijven moet worden verplicht minimaal twee pannen te bezigen voor het bakken van één koek. Mét dwangsom graag.

Jezis zeg !
femmeChantaldonderdag 23 augustus 2007 @ 04:17
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 11:31 schreef minilotje het volgende:
Dan heb je dus wel een plak kaas die aan één kant gebakken is? Vind ik zelf niet zo lekker.
Ik schaaf voor kaaspannenkoeken zelf altijd van tevoren een hele stapel flinterdunne plakjes kaas. Dan doe ik een héél dun laagje beslag in de pan, beleg ik dat met kaas, en schenk ik er een héél dun ander laagje beslag overheen, zodat de kaas volledig omhuld is door pannenkoek. Het is een beetje een gefrutsel, maar zo krijg je uiteindelijk wél pannenkoekjes met zachte, gesmolten kaas erín, in plaats van een pannenkoek waar aan één kant een harde, gebakken plak tegenaan zit.
Je kunt ook de pannenkoek (ja ik vind die extra n ook raar) afbakken en dan aan het eind kaas erover strooien en zachtjes laten smelten zonder de pannekoek te keren. Maar jouw manier ga ik ook een keer proberen, lijkt me erg lekker.

Ontopic: kaas dus. En ook stroop, bruine basterd, appel met kaneel (en soms slagroom) en ijs met vruchtjes of chocoladesaus.
Bolkesteijndonderdag 23 augustus 2007 @ 04:45
Kaas met spek en ham vind ik altijd wel lekker. Maar gewoon stroop of suiker is natuurlijk ook lekker, mits het panne(n)koeken met witte rozijnen zijn.
Leefdonderdag 23 augustus 2007 @ 04:48
filet americain met slagroom.
Longmendonderdag 23 augustus 2007 @ 11:24
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 03:21 schreef lienelien het volgende:

[..]

een lowlands pannekoek met kaas en spek en stroop en suiker is geweldig
Andere LL pannenkoeken wel, maar deze
milagrodonderdag 23 augustus 2007 @ 11:30
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 03:43 schreef Captain_Chaos het volgende:
't Is overigens pannekoek.
Zonder die vervloekte N die de groene-boekjes-maffia er aan toegevoegd heeft.
Het ding komt toch zeker uit één pan !
Ik vind dat iedereen die panneNkoek wil schrijven moet worden verplicht minimaal twee pannen te bezigen voor het bakken van één koek. Mét dwangsom graag.

Jezis zeg !


wie gaat er een pannekoek voor me bakken
een dunne met appel ipv een half gare pizzabodem met appel zoals ik dat doe
Captain_Chaosdonderdag 23 augustus 2007 @ 11:49
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 11:30 schreef milagro het volgende:

[..]



wie gaat er een pannekoek voor me bakken
een dunne met appel ipv een half gare pizzabodem met appel zoals ik dat doe
Langzamer (minder heet) bakken dan wordt-ie van binnen ook mooi gaar en verbrandt-ie van buiten niet.
Ik maak ze met dunne plakjes appel en en kaneel.
Vanille-ijs erop.
Nét een gebakje !

W1ZZdonderdag 23 augustus 2007 @ 13:01
boter, spek en stroop. liefst tegelijkertijd
Moragh_DaughterofSunedonderdag 23 augustus 2007 @ 13:18
Hmm pannenkoeken! Die heb ik al te lang niet gegeten..

Liefst heb ik ze met appel en stroop of met aardbeien en vanilleijs
Hmm krijg er nu alweer trek in
kriorovrijdag 24 augustus 2007 @ 05:55
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 03:43 schreef Captain_Chaos het volgende:
[betoog over spelling waar ik het volledig mee eens ben]
Jezis zeg !
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 23:06 schreef ik met mijn oude username het volgende:
stroop erop. oprollen. poedersuiker erover. .

en niets anders. .
TherAngelinavrijdag 24 augustus 2007 @ 06:03
Jam, pindakaas, stroop...

Maar ik eet niet zo vaak pannenkoeken want ik word er altijd verschrikkelijk misselijk van . Ik vind ze wel lekker, maar je wordt er zó vol van.
mAst3rb33rvrijdag 24 augustus 2007 @ 09:57
Spek, boerenjongens en stroop
W1ZZvrijdag 24 augustus 2007 @ 10:38
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 03:43 schreef Captain_Chaos het volgende:
Jezis zeg !


Overigens heeft het feit dat de koek in maar één pan gebakken wordt er niets mee te maken. De reden dat het ding van oudsher pannekoek heet is omdat panne de inmiddels uit de Nederlandse taal verdwenen genitivusvorm is van pan. Er staat dus 'koek van de pan'. Zoals bijvoorbeeld ook huizes in 'de heer des huizes,' dat niets anders betekent dan de heer van het huis, de genitivusvorm is van huis.
kikoooooomaandag 27 augustus 2007 @ 00:50
Kaas
Vandaag...maandag 27 augustus 2007 @ 02:25
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 04:48 schreef Leef het volgende:
filet americain met slagroom.
of doperwtjes en yoghurt
Leefmaandag 27 augustus 2007 @ 07:58
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 10:38 schreef W1ZZ het volgende:
Overigens heeft het feit dat de koek in maar één pan gebakken wordt er niets mee te maken. De reden dat het ding van oudsher pannekoek heet is omdat panne de inmiddels uit de Nederlandse taal verdwenen genitivusvorm is van pan. Er staat dus 'koek van de pan'. Zoals bijvoorbeeld ook huizes in 'de heer des huizes,' dat niets anders betekent dan de heer van het huis, de genitivusvorm is van huis.
hehe
ik krijg de slappe lach zo op de vroege ochtend, zoveel quasi taalkundige volkomen onzin lezend
Tunnelguppiemaandag 27 augustus 2007 @ 12:39
Pannenkoek met banaan (meegebakken) en dulce de leche (is een dikke caramelsaus die je maakt door een blik gecondenseerde melk drie uur in een pannetje kokend water te zetten)
Harmen1984maandag 27 augustus 2007 @ 12:43
- Ham & Kaas
- Stroop
- Suiker
- Appel
- Bosbessenjam
Meneer_de_Hondmaandag 27 augustus 2007 @ 12:44
Spek met aarbeienjam
ihugstermaandag 27 augustus 2007 @ 13:01
Het lekkerste op een echte verse dikke pannekoek is gewoonweg suiker! Zalig!
Ewelinadinsdag 28 augustus 2007 @ 14:00
Aardbeien met slagroom, of appel en kaneel
kahaarindinsdag 28 augustus 2007 @ 14:04
quote:
Op zondag 27 mei 2007 22:16 schreef Tism het volgende:
Kersen, stroop, poedersuiker!

-Edit-

+ slagroom.

, precies!