quote:
Ja, was prima te doen
![]()
Ga het zeker vaker maken.
Van de lassie site:
1 pak Lassie Couscous Maroc
½ komkommer
zout
3 lente-uitjes
1 groene peper
3 eetlepels pijnboompitten
(versgemalen) peper
300 g rundergehakt
1 eetlepel (olijf)olie
4 eetlepels gemalen kokos
verder: 6 satéprikkers, vergiet en bakkwastje
Bereiding
1. Laat de satéprikkers ca. 5 minuten in water weken. Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Bestrooi de komkommer licht met zout en laat deze in een vergiet uitlekken. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Verwijder het zaad uit de groene peper en snijd deze in kleine stukjes. Hak de pijnboompitten grof.
2. Kneed in een kom de helft van de lente-ui, de groene peper, pijnboompitten, zout en peper door het gehakt. Neem de satéprikkers uit het water. Verdeel het gehaktmengsel in 6 even grote porties en vorm met natte handen om elke satéprikker een 10 cm lange gehaktworst. Bestrijk de gehaktspiesen met een bakkwastje licht met olie. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de gehaktspiesen in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
3. Doe intussen de couscous in een kom. Schenk 500 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen. Roer in een andere kom de uitgelekte blokjes komkommer, overige lente-uitjes en kokos door elkaar.
4. Roer de couscous een keer goed door en schep deze op een schaal. Schep de gehaktspiesen en kokoskomkommer op de couscous.
Variatietip: Vervang het rundergehakt door lamsgehakt.
weet niet of dit hier zo mag, zo niet hoor ik het wel