Vandaag wederom net na dinertijd even een intermezzo, met
Koken met MPGKropslaKropsla is wellicht de bekendste en populairste slasoort in Nederland. Kropsla wordt door kenners en fijnproevers ook wel botersla genoemd. Die naam dankt deze sla aan zijn boterzachte en kruidige smaak. Kropsla bestaat uit een dichte krop van grote, brede bladeren. De sappige groene bladeren omsluiten een zacht hart.
![]()
De kropsla verdwijnt tegenwoordig helaas steeds meer uit de winkels ten gunste van de ijsbergsla die veel beter houdbaar is (zowel in de winkel als in de koelkast), maar de ijsbergsla is wat kool-achtiger.
Vroeger werd de groente voornamelijk gestoofd, nu is ze zowat de basis van elke koude salade.
Het witte melksap dat uit de wortel vloeit bij het doorsnijden is slaapverwekkend, daarom houden we het ook bij de blaadjes.
Deze sla is smakelijk en mals. Kropsla bevat ook veel mineralen en vitaminen en weinig caloriën.
Kropsla bewaar je het beste in de groentenla van de koelkast. Je maakt de sla schoon door voorzichtig de bladeren van de stronk te halen en daarna onder de kraan te wassen. Drogen doe je met de slacentrifuge of door met een theedoek droog te deppen. Laat de bladeren heel of scheur ze in stukjes. Snij de sla beslist niet. Door scheuren blijft uw sla langer mooi en vers.
Bij MPG op het werk werd deze sla een tijdlang verpakt in zakken, echter door de grootte van het blad en het geringe gewicht van de bladeren liet deze sla zich lastig in een zak verpakken, en verstopte de sla vaak de vulpijp van de machine. Inmiddels is deze sla (wellicht tijdelijk) uit het assortiment van MPGs werk verdwenen, maar wie weet komt deze smakelijke slasoort ooit weer terug
Deel 1 staat hier
KSC JUBILEUM topic"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbugHeeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties