Thanks!quote:Op zondag 27 mei 2007 16:08 schreef Dragoljub het volgende:
Alleen die van Marty is echte cheesecake, de rest is van die troep!
Inderdaad!quote:[afbeelding]
Zo hoort het eruit te zien en niet anders!
Ja ach dat ze grappig proberen te zijn maakt mij niet echt uit verder. Hun cheesecake is gewoonquote:Op zondag 27 mei 2007 16:36 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...
Koekela. www.koekela.nlquote:Op zondag 8 juli 2007 23:37 schreef Schnabbeltje het volgende:
Zijn er geen winkels waar ze gewoon cheesecakes verkopen, behalve de restaurants?
Oeh, lekker!quote:Op zondag 8 juli 2007 15:59 schreef Lief-visje het volgende:
Pure chocolade heb ik laten smelten toen een klein beetje toegevoegd aan het mengsel toen gebakken en toen die klaar was nogmaals chocolade erover heen en even in de koelkast laten afkoelen.![]()
![]()
Oeh die hebben een niet verkeerd assortiment...quote:
Oh.... my.... God.....quote:
stap 1 zou kunnen zijn de rest van het topic te lezenquote:Op maandag 16 juli 2007 10:36 schreef Skic. het volgende:
Ik wil een cheesecake maken, maar dan niet zo'n kwarktaart, maar een reusachtige kaastostitaart. Tips?
Als het maar een naampje is waarom heb je dan problemen met de naam cheesecake?quote:Toch wordt in Nederland kwark niet gerekend tot de kaassoorten. Dat zie je al in de supermarkten waar kwark niet bij de kaas maar bij de zuivelproducten staat. Dat komt omdat in de Nederlandse wetgeving is geregeld, dat onder de naam kaas alleen "bewaarkaas" wordt verstaan.
Dus KWARK: kaas of geen kaas?
Cheesecake is van die GEBAKKEN taart weetjewelquote:Op dinsdag 17 juli 2007 11:07 schreef Leef het volgende:
ben ik het niet mee eens. There's a thin line.. is kwark kaas? is mascarpone kaas? is roomkaas kaas? is creme fraiche kaas? is kefir kaas?
Het is allemaal in zekere mate bedorven melk. Wie bepaalt dan wat welke naam mag hebben en wanneer iets wel of niet "kaas" of "melk" of "kwark" of wat dan ook mag heten..
Ik heb een tijdje zonder internet gezeten en lees dit berichtje nu pas.quote:Op woensdag 18 juli 2007 13:47 schreef HunnY het volgende:
Is de Cheesecakje van Marty gedoemd te mislukken met 450 gram Philadelphia ipv 500 gram? Er was namelijk niet meer in de supermarkt, maar wil 'm zo graag uitproberen![]()
volgens mij is er geen verschil...quote:Op zondag 2 september 2007 22:09 schreef Stansfield het volgende:
Weet iemand nou al wat precies het verschil tussen cheesecake en kwarktaart is??
en, issie gelukt?quote:Op vrijdag 7 september 2007 20:25 schreef Lief-visje het volgende:
Zondag ga ik weer een cheesecake maken![]()
![]()
Ja helaas had ik geen fototoestel bij de hand ander had ik er even een foto van gemaaktquote:
ik gebruik meestal 20 of 24 centimeter ligt eraan hoe dik ik hem wil hebben.quote:Op maandag 10 september 2007 15:36 schreef Frautie het volgende:
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken? Gewoon 24 centimeter?
Deze staat nu in de koelkast. Zal wel ff een fototje maken.quote:Op dinsdag 14 augustus 2007 20:23 schreef Stansfield het volgende:
Uit het grote dessertboek dat ik nog in de kast had staan.
Frambozenkwarktaart:
voor 8-10 personen:
250 gr zoete bischuts (ik ga hier bastonges voor gebruiken)
90 gr boter, gesmolten.
Vulling:
2 eetlepels gelatinepoeder
500 grmagere roomkaas, zacht gemaakt
80 ml citroensap
125 gr basterdsuiker
3 dl room, geklopt
250 gr bevroren frambozen
2 el basterd suiker extra.
1. Vet een springvormvan 23 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal debiscuits in een keukenmachine en voeg de boter toe.Schep het mengsel in de springvorm en druk het steving opdebodem en tegen de wand. Zet de taartbedem 20 min. in dekoelkast tot hij steving is.
2.Doe 60 ml waterin een vuurvaste kom. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat het sponzig worden. Breng een grote pan met circa 4 cmwater aan de kook.Haal hem van het vuur, zet de kom gelatine voorizchtingin het water en roer tot het opgelost is. Laat het afkoelen.
3.Klop de slagroom romig met de mixer, voeg het sap en de suiker toe en klop hetglad. Schep degeklote room en de helft van de gelatine er voorizhctig door.
4. pureer de frambozen en extra suiker in een keukenmachine. Haal depuree door een fijne nylonzeef ompitjes te verwijderen. Schepde resterende gelatine door het frambozenmengsel. Schep klodders kwarkmengselin de springvorm en vul de gaten met frambozen. Trek de 2 mengesls met een prikker of de punt van eenmes door elkaar. Zet de taart 4 uur in de koelkast of tot de vulling stijf is.Garneer eventueel met slagroom en frambozen.
het valt opzich mee het is niet zo machtig dat je na 1 stukje vol zit.quote:Op donderdag 14 februari 2008 18:59 schreef Stansfield het volgende:
Zo die ziet er lekker uit. Maar zeker wel heel machtig??
vreemd ik welquote:Op vrijdag 15 februari 2008 11:40 schreef Muck het volgende:
ik zie alleen geen plaatje....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |