abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 27 mei 2007 @ 16:38:10 #101
4593 Marty
Digi-babe
pi_49823227
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:08 schreef Dragoljub het volgende:
Alleen die van Marty is echte cheesecake, de rest is van die troep!
Thanks!
quote:
[afbeelding]
Zo hoort het eruit te zien en niet anders!
Inderdaad!
Forza Juve!
  zondag 27 mei 2007 @ 17:00:27 #102
171241 justmattie
Oke, doei
pi_49824080
die cheesecake van Marty kan ik wel eens maken van de week, heb toch een week vrij
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_49845133
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:36 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...
Ja ach dat ze grappig proberen te zijn maakt mij niet echt uit verder. Hun cheesecake is gewoon
  maandag 28 mei 2007 @ 13:32:16 #104
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49850025
volgende week maar eens heht recept van Marty en van Étoile maken.

En dan het verschil proeven.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 7 juli 2007 @ 20:54:32 #105
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51241254
Ik heb Marty's recept gebruikt voor een chocolade cheesecake heerlijk !!
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 8 juli 2007 @ 13:04:49 #106
4593 Marty
Digi-babe
pi_51257361
Mooi zo!
Ik zal hem binnenkort ook weer eens maken.
Wat heb je toegevoegd en op welk moment in het recept om er een chocolade cheesecake van te maken?
Ja, natuurlijk chocolade, duh! Maar heb je cacao of pure chocolade of iets anders gebruikt?
Forza Juve!
  zondag 8 juli 2007 @ 15:59:17 #107
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51261579
Pure chocolade heb ik laten smelten toen een klein beetje toegevoegd aan het mengsel toen gebakken en toen die klaar was nogmaals chocolade erover heen en even in de koelkast laten afkoelen.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 8 juli 2007 @ 23:37:27 #108
164678 Schnabbeltje
schnabbel, schnabbel
pi_51276004
Zijn er geen winkels waar ze gewoon cheesecakes verkopen, behalve de restaurants?
pi_51283837
quote:
Op zondag 8 juli 2007 23:37 schreef Schnabbeltje het volgende:
Zijn er geen winkels waar ze gewoon cheesecakes verkopen, behalve de restaurants?
Koekela. www.koekela.nl
  maandag 9 juli 2007 @ 11:30:08 #110
4593 Marty
Digi-babe
pi_51285008
quote:
Op zondag 8 juli 2007 15:59 schreef Lief-visje het volgende:
Pure chocolade heb ik laten smelten toen een klein beetje toegevoegd aan het mengsel toen gebakken en toen die klaar was nogmaals chocolade erover heen en even in de koelkast laten afkoelen.
Oeh, lekker!
Zal ik binnenkort ook eens proberen!
Forza Juve!
pi_51285117
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:53 schreef n0a het volgende:

[..]

Koekela. www.koekela.nl
Oeh die hebben een niet verkeerd assortiment...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_51327464
Soort monchou taart is dat he?
Heerlijk, mijjn favoriet, samen met pure chocoladetaart.
Ik maak het altijd zelf, groot succes
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_51338839
Ik las zowaar "cheeseshake". Drinkbare kaas.
pi_51355723
Gatver!
Waar zit jij met je gedachten
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 16 juli 2007 @ 10:35:09 #115
163650 Greys
pi_51514486
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:53 schreef n0a het volgende:

[..]

Koekela. www.koekela.nl
Oh.... my.... God.....

Dat kende ik helemaal niet
A.s. zaterdagochtend sta ik bij Koekela te bestellen, for sure!!!!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_51514523
Ik wil een cheesecake maken, maar dan niet zo'n kwarktaart, maar een reusachtige kaastostitaart. Tips?
  dinsdag 17 juli 2007 @ 09:07:49 #117
10616 werkeend
is een lief konijntje
pi_51548703
quote:
Op maandag 16 juli 2007 10:36 schreef Skic. het volgende:
Ik wil een cheesecake maken, maar dan niet zo'n kwarktaart, maar een reusachtige kaastostitaart. Tips?
stap 1 zou kunnen zijn de rest van het topic te lezen
#things i do to people i love shouldn't be allowed#
  dinsdag 17 juli 2007 @ 09:55:36 #118
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51549607
sinds wanneer zeggen we inene geen "Kwarktaart" meer, maar cheesecake?
pi_51549761
Omdat sommige cheesecake met kaas en geen kwark gemaakt wordt?
pi_51550992
Omdat cheesecake iets anders is dan kwarktaart? Lees anders even een pagina terug.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 11:07:09 #121
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51551430
ben ik het niet mee eens. There's a thin line.. is kwark kaas? is mascarpone kaas? is roomkaas kaas? is creme fraiche kaas? is kefir kaas?

Het is allemaal in zekere mate bedorven melk. Wie bepaalt dan wat welke naam mag hebben en wanneer iets wel of niet "kaas" of "melk" of "kwark" of wat dan ook mag heten..
pi_51552103
http://www.genietenvanvers.nl/zuivel/kaas/kwark.php
quote:
Toch wordt in Nederland kwark niet gerekend tot de kaassoorten. Dat zie je al in de supermarkten waar kwark niet bij de kaas maar bij de zuivelproducten staat. Dat komt omdat in de Nederlandse wetgeving is geregeld, dat onder de naam kaas alleen "bewaarkaas" wordt verstaan.
Dus KWARK: kaas of geen kaas?
Als het maar een naampje is waarom heb je dan problemen met de naam cheesecake?
pi_51564448
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 11:07 schreef Leef het volgende:
ben ik het niet mee eens. There's a thin line.. is kwark kaas? is mascarpone kaas? is roomkaas kaas? is creme fraiche kaas? is kefir kaas?

Het is allemaal in zekere mate bedorven melk. Wie bepaalt dan wat welke naam mag hebben en wanneer iets wel of niet "kaas" of "melk" of "kwark" of wat dan ook mag heten..
Cheesecake is van die GEBAKKEN taart weetjewel
En kwarktaart is met gelatine.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 21:28:43 #124
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51572819
Ik heb vorige week vrijdag nog cheesecake staan maken op mijn verjaardag men vond het erg lekker !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_51592084
Is de Cheesecakje van Marty gedoemd te mislukken met 450 gram Philadelphia ipv 500 gram? Er was namelijk niet meer in de supermarkt, maar wil 'm zo graag uitproberen
Smoke City - Underwater love
pi_51598833
Nestle heeft nu cheesecake ijs en die is ook behoorlijk lekker
  dinsdag 31 juli 2007 @ 15:47:31 #127
4593 Marty
Digi-babe
pi_51991507
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 13:47 schreef HunnY het volgende:
Is de Cheesecakje van Marty gedoemd te mislukken met 450 gram Philadelphia ipv 500 gram? Er was namelijk niet meer in de supermarkt, maar wil 'm zo graag uitproberen
Ik heb een tijdje zonder internet gezeten en lees dit berichtje nu pas.
Is het nog gelukt? Ik denk het wel, toch?
Forza Juve!
  dinsdag 31 juli 2007 @ 18:07:37 #128
140869 lemonlime
Fruitig!!!
pi_51995249
Kwarkkruimeltaart (gebakken)
Kruimeldeeg:
125 gram boter, 250 gram bloem, 150 gram suiker, 1/2 pakje bakpoeder, 1 eidooier, 1 pakje vanille (of een mespunt gemalen vanillestokjes), sap van ½ citroen

Snijd de boter in kleine stukjes, doe deze in een kom en voeg de suiker, bloem met bakpoeder en de vanille aan toe, meng dit met een mixer op stand 1. Voeg de eidooier en de sap van de citroen aan toe en ga door met mixen. De deeg kruimelt vanzelf.

Beleg een bakblik met bakpapier en bestrooi het met ~ 2/3 van de deeg. Zet de blik in de voorverwarmde oven en bak de deeg in 10 - 20 min. goudbruin. Ga in die tijd aan de slag met de kwarkvulling.

Kwarkvulling: 750 gram Buterblomkwark (is 500 gram kwark + 250 ml geklopte slagroom), 3 eidooiers, 3 eiwitten, 200 gram suiker, geraspte schil van 1 citroen

Doe de Buterblomkwark, de eidooiers, de suiker en de geraspte citroen in een kom en klop het met een garde tot een cremige massa. Klop de eiwitten in een aparte kom zo stijf, dat ze niet uit een omgekeerde kom vallen en schep ze vervolgens door het kwarkmengsel.

Haal het bakblik uit de oven, laat het even afkoelen en verdeel de kwarkmassa over de voorgebakken taartdeeg. Strooi vervolgens de resterende kruimeldeeg over de kwarkvulling.

Zet het bakblik weer bij 180 ºC in de oven en laat de taart nog 45 min. bakken tot hij goudbruin is.

NB
- Gebruik een grote springvorm, anders stroomt alles over.
- Laat de taart goed koud worden in de koelkast!!
- kruimeltaart of kwarktaart = kwarkkruimeltaart =
bron
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_52368909
Uit het grote dessertboek dat ik nog in de kast had staan.

Frambozenkwarktaart:

voor 8-10 personen:

250 gr zoete bischuts (ik ga hier bastonges voor gebruiken)
90 gr boter, gesmolten.

Vulling:
2 eetlepels gelatinepoeder
500 grmagere roomkaas, zacht gemaakt
80 ml citroensap
125 gr basterdsuiker
3 dl room, geklopt
250 gr bevroren frambozen
2 el basterd suiker extra.

1. Vet een springvormvan 23 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal debiscuits in een keukenmachine en voeg de boter toe.Schep het mengsel in de springvorm en druk het steving opdebodem en tegen de wand. Zet de taartbedem 20 min. in dekoelkast tot hij steving is.

2.Doe 60 ml waterin een vuurvaste kom. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat het sponzig worden. Breng een grote pan met circa 4 cmwater aan de kook.Haal hem van het vuur, zet de kom gelatine voorizchtingin het water en roer tot het opgelost is. Laat het afkoelen.

3.Klop de slagroom romig met de mixer, voeg het sap en de suiker toe en klop hetglad. Schep degeklote room en de helft van de gelatine er voorizhctig door.

4. pureer de frambozen en extra suiker in een keukenmachine. Haal depuree door een fijne nylonzeef ompitjes te verwijderen. Schepde resterende gelatine door het frambozenmengsel. Schep klodders kwarkmengselin de springvorm en vul de gaten met frambozen. Trek de 2 mengesls met een prikker of de punt van eenmes door elkaar. Zet de taart 4 uur in de koelkast of tot de vulling stijf is.Garneer eventueel met slagroom en frambozen.
pi_52377404
ik heb wel eens gezien dat ze panty's gebruiken als hele fijne zeef....
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_52902572
Weet iemand nou al wat precies het verschil tussen cheesecake en kwarktaart is??
pi_52902690
quote:
Op zondag 2 september 2007 22:09 schreef Stansfield het volgende:
Weet iemand nou al wat precies het verschil tussen cheesecake en kwarktaart is??
volgens mij is er geen verschil...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_52902757
Maar bij sommige recepten moeten ze in de oven en andere moeten weer hard worden in de koelkast. Terwijl willekeurig de naam kwarktaart of cheesecake gebruikt wordt.
  vrijdag 7 september 2007 @ 20:25:44 #134
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53014440
Zondag ga ik weer een cheesecake maken
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_53028429
Ik heb er wel eens kleine stukjes Nogat (dat witte spul) toegevoegd bij het kwark/slagroom, dit een tijdje laten staan en de smaak gaat dan heerlijk in de substantie zitten.. zoooo lekker nogat :p
pi_53060967
quote:
Op vrijdag 7 september 2007 20:25 schreef Lief-visje het volgende:
Zondag ga ik weer een cheesecake maken
en, issie gelukt?
  maandag 10 september 2007 @ 15:36:00 #137
153812 Frautie
Frautilicious
pi_53074530
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken? Gewoon 24 centimeter?
Assumption is the mother of all fuck ups
Everything you do, every single decision you make, either takes you a step closer or a step further away from your goal.
You either grow or you regress; nothing stands still.
  dinsdag 11 september 2007 @ 19:34:54 #138
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53103102
quote:
Op zondag 9 september 2007 22:38 schreef Perruche het volgende:

[..]

en, issie gelukt?
Ja helaas had ik geen fototoestel bij de hand ander had ik er even een foto van gemaakt
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  dinsdag 11 september 2007 @ 19:35:49 #139
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53103126
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:36 schreef Frautie het volgende:
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken? Gewoon 24 centimeter?
ik gebruik meestal 20 of 24 centimeter ligt eraan hoe dik ik hem wil hebben.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  vrijdag 14 september 2007 @ 17:06:19 #140
153812 Frautie
Frautilicious
pi_53176006
Ik heb 'm gemaakt volgens 't recept van Marty en hij's gelukt! Mijn eerste taart die gelukt is!

Heb een stukje geproefd en hij is lekker! Morgen is pas mijn junkdag, maar ik kan niet wachten
Assumption is the mother of all fuck ups
Everything you do, every single decision you make, either takes you a step closer or a step further away from your goal.
You either grow or you regress; nothing stands still.
  vrijdag 14 september 2007 @ 19:49:31 #141
62913 Blik
The one and Only!
pi_53179856
Ik ga hem binnenkort proberen voor mijn verjaardag.

Als ik het recept van Marty aan hou, wanneer zou ik dan eventueel witte chocola toe moeten voegen??
pi_53216011
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 20:23 schreef Stansfield het volgende:
Uit het grote dessertboek dat ik nog in de kast had staan.

Frambozenkwarktaart:

voor 8-10 personen:

250 gr zoete bischuts (ik ga hier bastonges voor gebruiken)
90 gr boter, gesmolten.

Vulling:
2 eetlepels gelatinepoeder
500 grmagere roomkaas, zacht gemaakt
80 ml citroensap
125 gr basterdsuiker
3 dl room, geklopt
250 gr bevroren frambozen
2 el basterd suiker extra.

1. Vet een springvormvan 23 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal debiscuits in een keukenmachine en voeg de boter toe.Schep het mengsel in de springvorm en druk het steving opdebodem en tegen de wand. Zet de taartbedem 20 min. in dekoelkast tot hij steving is.

2.Doe 60 ml waterin een vuurvaste kom. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat het sponzig worden. Breng een grote pan met circa 4 cmwater aan de kook.Haal hem van het vuur, zet de kom gelatine voorizchtingin het water en roer tot het opgelost is. Laat het afkoelen.

3.Klop de slagroom romig met de mixer, voeg het sap en de suiker toe en klop hetglad. Schep degeklote room en de helft van de gelatine er voorizhctig door.

4. pureer de frambozen en extra suiker in een keukenmachine. Haal depuree door een fijne nylonzeef ompitjes te verwijderen. Schepde resterende gelatine door het frambozenmengsel. Schep klodders kwarkmengselin de springvorm en vul de gaten met frambozen. Trek de 2 mengesls met een prikker of de punt van eenmes door elkaar. Zet de taart 4 uur in de koelkast of tot de vulling stijf is.Garneer eventueel met slagroom en frambozen.
Deze staat nu in de koelkast. Zal wel ff een fototje maken.
pi_53251949




Erg goed gelukt. Wat meer gelatine gebruikt dan de vorige keren. Dus het werd wat stijver dan mijn vorige cheesecakes. Ook is deze wat minder zwaar dan mijn oreocheesecake die ik hiervoor gemaakt had.
  maandag 17 september 2007 @ 19:52:34 #144
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53251992
Ziet erg erg goed uit Stansfield !!
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  donderdag 14 februari 2008 @ 18:03:44 #145
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56731612
Zo even een schopje !

Van de week heb ik deze cake gemaakt



zag er precies zo uit als op het plaatje

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 15-02-2008 14:23:58 (plaatje gefixed) ]
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_56732834
Zo die ziet er lekker uit. Maar zeker wel heel machtig??
  donderdag 14 februari 2008 @ 19:37:15 #147
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56733605
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 18:59 schreef Stansfield het volgende:
Zo die ziet er lekker uit. Maar zeker wel heel machtig??
het valt opzich mee het is niet zo machtig dat je na 1 stukje vol zit.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  vrijdag 15 februari 2008 @ 11:40:42 #148
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56745682
ik zie alleen geen plaatje....
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 15 februari 2008 @ 12:28:09 #149
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56746705
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 11:40 schreef Muck het volgende:
ik zie alleen geen plaatje....
vreemd ik wel
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_56749129
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 12:28 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

vreemd ik wel
omdat jij 'm zelf hebt geupload, ik zie ook niks
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')