abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 december 2008 @ 00:02:39 #251
3869 David
Drum the drums
pi_64267658
blauwschimmelkaas is heel hartig van smaak (heel sterk ook). Dat past idd niet zo bij zoete nagerechten lijkt mij.
  Vis een optie? dinsdag 23 december 2008 @ 00:10:39 #252
70532 loveli
N
pi_64268021
quote:
Op maandag 22 december 2008 13:47 schreef loveli het volgende:
Kan een cheesecake ingevroren worden? Of wordt 'ie dan zompig?
Als iemand dit nog kan beantwoorden, graag. In een opwelling heb ik grote hoeveelheden grondstofen ingeslagen, dus twee stuks bakken en eentje invriezen zou mij het beste uitkomen.
crap in = crap out
pi_64268183
Ik denk dat je beter de grondstoffen kunt invriezen dan de taart zelf
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_64276801
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 09:02 schreef ColdFeet het volgende:
Check de cheesecake
Bodem van McVities met een piepklein snufje kaneel, dan een laag cream cheese met vanillemerg, een dunne sour cream topping, en on top gezeefde frambozenpuree.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zo lekker op mn werk opeten!
heb je het recept CF? Ziet er erg lekker uit
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_64289840
oooooooooeeee, wat een ontzettende impulsen om nu ook aan de slag te gaan! Heb alles in huis om de recepten van Marty te combineren met de sour cream & frambozenpuree-topping.

Alleen, voor deze leken-bakker , 3 vraagjes:

1. het "buisje" vanille-aroma: hoeveel theelepels is dit ongeveer (ik heb nl zo'n flesje van dr Oetker)?
2. het afkoelen, zet je de oven uit en laat je de taart erin staan (of gaart hij dan te veel door?) of haal je de taart eruit en bij kamertemperatuur afkoelen?
3. de frambozenpuree: gewoon frambozen tot puree maken, zeven ivm de pitjes, maar moet er dan nog iets doorheen (vanillesuiker oid?) of gewoon puur erop?

Kan echt niet wachten!!!
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_64300487
Haai,
Ik ben net de cheesecake uit de Allerhande gaan bakken, maar ik vond de mix wel erg dun!
Ik heb hem alsnog maar in de oven gegooid, wordt dit nog dikker?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64303025
Hangt er vanaf, hoe dik was die? Bleef er wat hangen aan de spatel?
pi_64303288
Er bleef wel ietsje hangen, maar het was een soort dikke melk, room achtig..
Ik zal eens even gaan checken hoe het nu is.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64303494
Nou het is redelijk stevig geworden, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik iets fout heb gedaan.
Graag hoor ik van degene die hem ook hebben gemaakt of hij dun was voor hij de oven in ging
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64319580
Gisteren een oreo cheesecake gemaakt (ander recept dan in dit topic). Hij zal vanavond worden aangesneden dus ben heel benieuwd .
Life is too short not to have fun
pi_64319654
quote:
Op dinsdag 23 december 2008 00:10 schreef loveli het volgende:

[..]

Als iemand dit nog kan beantwoorden, graag. In een opwelling heb ik grote hoeveelheden grondstofen ingeslagen, dus twee stuks bakken en eentje invriezen zou mij het beste uitkomen.
Ik zou het niet weten. Kan je anders eerst een klein stukje invriezen (helft van je grondstoffen gebruiken) en dan kijken of het wat is?
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_64320013
ik kon de mijne gewoon in de springvorm gieten, pluisignijntje.
het was niet waterdun, maar ook niet héél dik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64320014
Even pimpen met de mijne:



Hij is echt verrukkelijk !

[ Bericht 38% gewijzigd door shiNinG_staR op 24-12-2008 19:32:22 ]
  donderdag 25 december 2008 @ 22:33:20 #264
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_64362694

en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker

[ Bericht 5% gewijzigd door Vandaag... op 26-12-2008 00:11:08 ]
  vrijdag 26 december 2008 @ 00:04:46 #265
93643 DumDaDum
We Have Unfinished Business
pi_64365488
Ik dacht bij cheesecake altijd Net zoiets als carrotcake

Het heeft lang super geduurd voordat ik het verband legde met mon-chou taart, wat mijn moeder vaak maakt. En waar ik gek op ben... beetje jammer

Maar als ik nu ergens cheesecake zie
Tvp
“I'm not touched but I'm aching to be”
— Heather Nova
| myHiFi | myMusic | Chuck Norris
pi_64365723
quote:
Op woensdag 24 december 2008 12:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik kon de mijne gewoon in de springvorm gieten, pluisignijntje.
het was niet waterdun, maar ook niet héél dik
Nou, uiteindelijk is hij gewoon gelukt
Gelukkig maar, we vonden de cranberries helemaal niet zo zuur.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64370501
quote:
Op donderdag 25 december 2008 22:33 schreef Vandaag... het volgende:
[ afbeelding ]
en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker
O, ik had ook absoluut de blauwe kaas weggelaten
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64377433
@ pluizig nijntje

Ik heb ook de cranberry-cheesecake uit de allerhande gemaakt, bij mij was hij na 50 minuten goed. Ik weet niet wat je onder dun verstaan hebt (voor je 'm de oven in deed), maar bij mij had 'ie een soort kwarksubstantie. Was 'ie uiteindelijk wel lekker? Ik was van die van mij niet heel erg kapot, de kersen op gelei deden het 'm (ik had geen zin in het cranberry gedoe). Ik vond 'm wat te droog aan de randen. Familie vond het nagerecht gelukkig zalig! Of zeiden dat om mij blij te houden en te voorkomen dat ze de taart op hun hoofd kregen....
pi_64403919
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
pi_64410662
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 17:03 schreef Stansfield het volgende:
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
Ik gebruik meestal philadelphia
pi_64410825
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 20:43 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik gebruik meestal philadelphia
Ik had voor de kerstdagen ook de cheesecake met cranberries uit de Allerhande gemaakt, lekker joh! Ik had er roomkaas van de markt voor gebruikt, die scheppen ze gewoon per hoeveelheid die je nodig hebt in een plastic bak. Ook roomboter van de markt, uit 't vat was echt heerlijk geworden!
  zondag 28 december 2008 @ 00:19:04 #272
139770 Miasan
Roemer has it
pi_64417350
Ik heb een aantal dagen terug ook de Cheesecake met cranberries gemaakt uit de AllerHande. Als kaas heb ik Mon Chou gebruikt. Toen ik klaar was met het cranberry/port prutje en het proefde was het enorm zuur, omg! Dus ik heb er naar smaak suiker, vanillesuiker en kaneel in gestopt. Twee dagen later was het kerstdiner daar en hebben we hem kunnen proeven.. hij is lekker vol en nat (maar niet zompig) en gewoon heerlijk! En de cranberries waren nog een klein beetje zuur, precies goed!

Ik vond het deeg ook wat te vloeibaar trouwens, waardoor het door de springvorm lekte (was al niet helemaal lek-proof) en de keuken blauw stond. Ik heb hem denk ik 65 minuten in de oven gehad uiteindelijk. Maar gelukkig mocht het resultaat er dus zijn. 't Was overigens de eerste cheesecake die ik ooit maakte, dus ben erg tevreden.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
pi_64422909
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 17:03 schreef Stansfield het volgende:
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
\mijn AH is nogal klein, dus klein assortiment, ik had mon chou gebruikt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64422960
Ik heb 2de kerst dag voor 't eerst een cheesecake gemaakt met verse aardbeiensaus .
Hij was vrij groot er ging 900 gram mon chou in en omg wat was die lekker.
ijs_beer fan!
pi_64481911
Hmmm moet dit weer eens zelf gaan maken, maar dan wel pas eind januari, als deze "vreet"periode achter de rug is.

Een goeie zelfgemaakte cheesecake is onverslaanbaar
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')