Goudgeel!quote:Op donderdag 26 april 2007 21:01 schreef Ilsjuhh het volgende:
eerst je pan laten voor verwarmen
en je patat dr in totdat ze boven drijven en lekker bruin zijn....
ja goudgeel, dat bedoel ikquote:Op donderdag 26 april 2007 21:03 schreef Aufruhr het volgende:
[..]
Goudgeel!![]()
Je kan ze best eerst een keer in je friteuse doen om ze te laten voorbakken om ze knapperig te krijgen.
En ossewit gebruikenquote:Op donderdag 26 april 2007 22:17 schreef Étoile het volgende:
Als je het echt zelf wilt doen:
- Bloemige aardappels schillen en friet snijden
- voorbakken in de friteuse (in olie of vet) op 140-150° gedurende 4-8 minuten afhankelijk van de hoeveelheid en ras aardappels (regelmatig mandje schudden)
- voorgebakken frieten tenminste 60 minuten laten afkoelen en uitlekken op keukenpapier
- vet opwarmen tot 180° en de voorgebakken friet nu goudbruin bakken
![]()
Ik heb eens broodjes ontdooit in de magentron, 800W 10 minuten. Nieuwe magnetron is veul beterquote:Op donderdag 26 april 2007 20:55 schreef DaBuzzzzz het volgende:
anderhalf uur op 220 graden.....
In Belgie bakken ze vaak op 170 graden en wat langer door.quote:Op donderdag 26 april 2007 22:49 schreef Freeflyer het volgende:
mag je mij trouwens ook de eerste snackbar aanwijzen waar de temperatuur van het frituurvet lager dan 190 graden is op het moment dat de frieten erin gegooid worden. en dan zijn dat ook nog frieten die al ontdooit zijn...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |