abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_48751947
Ik ben nu even serieus. Ik heb dan wel zo'n naam, maar ik weet totaal niet hoe ik friet moet bakken

Ik weet dat je die pan aan moet zetten enzo, maar wanneer zijn die krengen klaar dan
Ik heet geen Henk.
pi_48751965
Minuut of vijf als het lampje uit is, zie ook de verpakking.
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  donderdag 26 april 2007 @ 20:55:39 #3
10275 DaBuzzzzz
Mooie woonspulletjes
pi_48751986
anderhalf uur op 220 graden.....
ww.ghalia.nl De mooiste Oosterse lampen
pi_48752049
wat voor frieten wil je bakken? Zelf gesneden uit aardappels of van die voorgesneden uit een pak?
pi_48752188
eerst je pan laten voor verwarmen
en je patat dr in totdat ze boven drijven en lekker bruin zijn....
pi_48752248
quote:
Op donderdag 26 april 2007 21:01 schreef Ilsjuhh het volgende:
eerst je pan laten voor verwarmen
en je patat dr in totdat ze boven drijven en lekker bruin zijn....
Goudgeel!

Je kan ze best eerst een keer in je friteuse doen om ze te laten voorbakken om ze knapperig te krijgen.
pi_48752307
quote:
Op donderdag 26 april 2007 21:03 schreef Aufruhr het volgende:

[..]

Goudgeel!

Je kan ze best eerst een keer in je friteuse doen om ze te laten voorbakken om ze knapperig te krijgen.
ja goudgeel, dat bedoel ik

ot: als ze zwart zijn, heb je ze er te lang in laten zitten
pi_48752358
Gekke meid
pi_48752381
Inderdaad pan voorverwarmen op 180 graden, dan patat erin. Ligt een beetje aan de staat van de patat en het soort patat, maar meestal na zo'n 4-5 minuten zijn ze wel klaar. Check gewoon de kleur, goudgeel is goed

@Christiaan: Wanneer het lampje uit is? Nee man
  donderdag 26 april 2007 @ 21:09:16 #10
152953 Sanderrrr
De r bleef hangen
pi_48752495
check of er vet in zit
stekker van de pan in het stop contact
wachten tot het lampje uit is
friet erin gooien
na een paar minuten kijken of ze een goede kleur hebben
eten!

zo ongeveer denk ik.
pi_48752546
en als het nou echt niet lukt, ga dan maar gewoon naar de frietzaak....
  donderdag 26 april 2007 @ 21:19:31 #12
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_48752862
uur of 2 op 280 graden
Huilen dan.
pi_48755265
Als je het echt zelf wilt doen:

- Bloemige aardappels schillen en friet snijden
- voorbakken in de friteuse (in olie of vet) op 140-150° gedurende 4-8 minuten afhankelijk van de hoeveelheid en ras aardappels (regelmatig mandje schudden)
- voorgebakken frieten tenminste 60 minuten laten afkoelen en uitlekken op keukenpapier
- vet opwarmen tot 180° en de voorgebakken friet nu goudbruin bakken

One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  Donald Duck held donderdag 26 april 2007 @ 22:18:11 #14
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_48755318
In 2 keer doen ja. Dan smaakt het een stuk beter.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_48756058
Voorbakken op 150 graden (Celcius) tot het moment, dat ze gaan drijven.

Dan uit laten lekken in een vergiet, al of niet met keukenpapier eronder, dan een uurtje later op 180 graden (celcius) goudgeel bakken.

De beste aardappelen om te gebruiken zijn binten.

Let er wel op, dat de olie al op de juiste temperatuur is, alvorens de frieten erin te doen.
En ze mogen ook niet nat van het water zijn, omdat anders de vlammen om je oren slaan.

Eet smakelijk.
  donderdag 26 april 2007 @ 22:35:57 #16
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_48756149
ik zou de temperatuur van de pan wat heter zetten dan die 180 graden.

de temperatuur zakt nogal op het moment dat je de frietjes rechtstreeks vanuit de vriezer in de pan gooit. als de temperatuur teveel zakt schroeit de buitenkant niet gelijk dicht en krijg je vette frieten.
Neerkomen wel!
pi_48756288
Nope, als de je temperatuur hoger zet, dat schroeit de buitenkant helemaal dicht en zal de binnenkant niet lekker van smaak zijn.

Maar TS heeft niet speciaal vermeld dat het om diepvries frieten gaat, die trouwens in het niet vallen, bij zelf gemaakte friet.
  donderdag 26 april 2007 @ 22:49:59 #18
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_48756739
zelf gemaakte frieten smaken beter.
ts weet niet eens wanneer frieten klaar zijn, hou er maar rekening mee dat het hier om diepvries gaat.

mag je mij trouwens ook de eerste snackbar aanwijzen waar de temperatuur van het frituurvet lager dan 190 graden is op het moment dat de frieten erin gegooid worden. en dan zijn dat ook nog frieten die al ontdooit zijn...

op het moment dat ze vers uit de vriezer komen dan kan de temperatuur van je huis, tuin en keuken frituur wel 25 tot 30 graden dalen met als gevolg vette frieten.
Neerkomen wel!
pi_48757008
Eigenlijk zijn er best veel patatzaken die het op deze manier doen.
Die staan dan ook goed genoteerd op de "patatschaal".


En daar waar je diepvries patat krijg, moet je niet eens iets halen, want dan zijn ze niet in staat om het op d ejuiste manier klaar te maken.

Maar een goede patatboer is bv Bram Ladage.
  donderdag 26 april 2007 @ 23:03:16 #20
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_48757354
de meeste tenten werken met voorgebakken frieten die uit de koeling gehaald worden.
voordat ze in de koeling terechtkomen staan ze in de vriezer... oftewel sprake van diepvries frieten.

waar kan ik de "patatschaal" vinden?
Neerkomen wel!
pi_48757441
In 2 keer doen, lekker knapperig en in het begin gewoon op 190 zetten, schroeien ze mooi snel dicht .
Secrets never die. Only people.
pi_48757487
De "patatschaal" stond vroeger als patat top 100 of zo op het internet.

Maar zoals ik al zei, als ze niet zelf de aardappelen schillen en door de stamper heen rossen, moet je er niet eens iets halen.

Bram Ladage heeft nooit ingevroren patat.
Daarom zijn ze ook de meest verkopende patatboer in de regio Rotterdam.
pi_48766298
Voor de TS en andere thuisbakkers: vooral niet de deksel erop tijdens het frituren. Dat schijnt iets te zijn dat de nederlandseche huischvrouw graag doet. Als ze dan bij mij in de winkel staan te kijken naar de friteuses en het hen opvalt dat de deksel er niet eens op kán tijdens het frituren. Kijken ze je heel verontwaardigd aan als je vertelt dat zoiets slecht is. Meestal krijg ik dan een "jamaar mijn princess/philips/delonghi kan dat wel." naar me toe.
  vrijdag 27 april 2007 @ 09:48:13 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_48767597
quote:
Op donderdag 26 april 2007 22:17 schreef Étoile het volgende:
Als je het echt zelf wilt doen:

- Bloemige aardappels schillen en friet snijden
- voorbakken in de friteuse (in olie of vet) op 140-150° gedurende 4-8 minuten afhankelijk van de hoeveelheid en ras aardappels (regelmatig mandje schudden)
- voorgebakken frieten tenminste 60 minuten laten afkoelen en uitlekken op keukenpapier
- vet opwarmen tot 180° en de voorgebakken friet nu goudbruin bakken

En ossewit gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 april 2007 @ 15:54:20 #25
177870 HenkFrietTent
Met pinda saus?
pi_48781166
Ik kreeg net een reactie mijn mijn "Henk zijn gratis friet" topic, met de vraag of het gelukt is. Jep het is gelukt. lekkere Appie Heijn friet. Met wat Herbamare zout (wel gezond doen he!) en een sate kroketje, dankje voor de hulp
Ik heet geen Henk.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')