Tnx voor de volledigheidquote:Op woensdag 20 juni 2007 18:54 schreef _Henry_ het volgende:
[..]
Het is een plaatje van Koen Hoefgeest
Zou wat zijn hèquote:Op woensdag 20 juni 2007 21:54 schreef SnuggLe het volgende:
Dus..nu op korte termijn terug naar de 532...en dan helemaal naar beneden?
Sentiment in amerika slaat nu net om.
Wat ik me nu afvraag, komen zulke plaatjes wel eens uit? Ik bedoel, een aap belegt het beste..quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Volatilityquote:Op donderdag 21 juni 2007 15:52 schreef arexes het volgende:
Heeft iemand of kan iemand mij uitleggen hoe ik de voyability kan uitrekenen? Zijn daar speciale programma's voor?
Ik weet niet waar je deze wijsheid vandaan haalt. Kijk maar eens op www.morningstar.nl Je moet een portefeuille indelen met een goede spreiding over alle regio's. Er zijn genoeg fondsen die het op lange termijn erg goed doen. Ondanks slechte beurstijden. Het is nogal een verschil of je belegd voor 1 jaar of voor 20 jaar.quote:Op maandag 18 juni 2007 21:03 schreef floris_ het volgende:
Fondsen die 30% rendement scoren zitten meestal (lees altijd) in een bepaald segment van de markt of in een bepaalde regio. De afgelopen tijd haalden de fondsen die uitsluitend in Zuid-Amerika en China belegde enorme rendementen (30%+). Nu die geweldige tijd daar achter de rug lijkt te zijn zullen die enorme rendementen van die fondsen ook niet meer terugkomen. Daarom moet je ook altijd zelf onderzoek doen in wat voor soort markt en/of regio jij wilt beleggen. Vervolgens zoek je een fonds wat aansluit bij jouw wensen. In ieder geval nooit naar het rendement van het afgelopen jaar kijken, want dat blijkt meestal een slechte graadmeter te zijn.
Als je maar vaak genoeg roept dat de AEX onderuit gaat heb je vanzelf een keer gelijk.quote:Op donderdag 21 juni 2007 16:15 schreef moz het volgende:
[..]
Wat ik me nu afvraag, komen zulke plaatjes wel eens uit? Ik bedoel, een aap belegt het beste..
Je bedoelt volatility?quote:Op donderdag 21 juni 2007 15:52 schreef arexes het volgende:
Heeft iemand of kan iemand mij uitleggen hoe ik de voyability kan uitrekenen? Zijn daar speciale programma's voor?
Nee ik bedoelde de volatility van de AEX en eigenlijk ook van de Dow en de Nikkei.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 16:58 schreef _Henry_ het volgende:
[..]
Je bedoelt volatility?
En dan is de volgende vraag: de volatility van wat?
De beweeglijkheid van een aandeel? Bereken dan de standaarddeviatie over een lange periode.
De implied volatility van een optieserie? Vul dan alle bekende variabelen in in de formule van Black&Scholes (zie wikipedia) en los de vergelijking op voor de vola.
Dit lijkt me op korte termijn niet mogelijk, met name door het haperen van RDS en ING (samen weging van 30%) is de AEX achtergebleven op andere indices, terwijl de potentie bij die aandelen er zeker wel is (koers-winst verhouding < 10). Ook bij andere zwaargewichten AEGON, Philips en Unilever lijken nog veel opwaarts potentieel te zijn. De klappen van 1%-2% die de DAX en Dow Jones op dit moment te verwerken krijgen worden in Amsterdam nu al grotendeels opgevangen door de koersuitbraak van RDS. Wel is een terugval tot 480-520 te verwachten door het recente hoogtepunt en de onzekerheid over hoe het verder moet. Daarna kan het op zich gewoon weer omhoog, de economie draait goed en er is nog lang geen sprake van overwaardering zoals in '99/'00 het geval was.quote:Op woensdag 20 juni 2007 16:52 schreef Kwarkie het volgende:
Dit, reeds eerder geposte, plaatje wordt, na het afketsen op 555 vandaag, misschien wel relevant.
[afbeelding]
Hmm... waarvoor wil je dit weten eigenlijk? Bedoel het kost nogal wat werk om dit uit te rekenen. Het is niet een kwestie van 1 formule invullen. Het zijn meerdere formules en bewerkingen aan je data trouwens. Heb je de datareeks van de AEX en Dow en de Nikkei al?quote:Op vrijdag 22 juni 2007 17:49 schreef arexes het volgende:
[..]
Nee ik bedoelde de volatility van de AEX en eigenlijk ook van de Dow en de Nikkei.
Ze zeggen wel eens dat volatility aangeeft hoe het sentiment in een markt is, een hoge volatility zou een crash kunnen voorspellen. Het lijkt mijzelf wel interresant om uit te rekenen hoe de volatility was in de tijd dat er grote neerwaartse beweginingen waren in de beurs. Deze zou ik dan willen doortrekken tot vandaag om te zien of er overeenkomsten zijn met die neerwaartse bewegingen van toen. Ook het verschil in volalitity tussen de verschillende hoofdkoersen (nikkei, dow en aex voor nederland) lijkt mij wel interressant om te weten. Echter ben ik niet van plan om hier echt veel tijd aan te besteden en daardoor vroeg ik mij af hoe het te berekenen was en of er ook websites zijn die die volatility kunnen berekenen.quote:Op zondag 24 juni 2007 00:36 schreef Snorbeest het volgende:
[..]
Hmm... waarvoor wil je dit weten eigenlijk? Bedoel het kost nogal wat werk om dit uit te rekenen. Het is niet een kwestie van 1 formule invullen. Het zijn meerdere formules en bewerkingen aan je data trouwens. Heb je de datareeks van de AEX en Dow en de Nikkei al?
OK, wat jij wil weten is niet de volatility maar de implied volatility die in optiepremies verwerkt zit. Hoe hoger de implied volatility, hoe meer men bereid is te betalen voor een optie, dus hoe meer beweeglijkheid men verwacht.quote:Op zondag 24 juni 2007 11:41 schreef arexes het volgende:
[..]
Ze zeggen wel eens dat volatility aangeeft hoe het sentiment in een markt is, een hoge volatility zou een crash kunnen voorspellen. Het lijkt mijzelf wel interresant om uit te rekenen hoe de volatility was in de tijd dat er grote neerwaartse beweginingen waren in de beurs. Deze zou ik dan willen doortrekken tot vandaag om te zien of er overeenkomsten zijn met die neerwaartse bewegingen van toen. Ook het verschil in volalitity tussen de verschillende hoofdkoersen (nikkei, dow en aex voor nederland) lijkt mij wel interressant om te weten. Echter ben ik niet van plan om hier echt veel tijd aan te besteden en daardoor vroeg ik mij af hoe het te berekenen was en of er ook websites zijn die die volatility kunnen berekenen.
Hangt een beetje van je broker af maar in principe word er 'gesettled' in 3 dagenquote:Op dinsdag 26 juni 2007 10:53 schreef ASSpirine het volgende:
Mijn eerste echte verkoop van aandelen is gebeurd. Ik had corporate expres een paar dagen geleden op een limiet van 11 euro geplaatst om te verkopen. Op één bepaalde dag zat die er dicht bij, en vlak voordat ik naar school vertrok heb ik ff de order vastgelegd. Vandaag deed Corporate expres het blijkbaar goed genoeg, ging tot 11,15 deze ochtend.
Maar nu even mijn vraagje, hoe lang duurt het daadwerkelijk voordat het geld is overgeschreven op mijn rekening?
Zou direct moeten gebeuren. Anders is het ook wel erg onhandig voor traders die kopen en op dezelfde dag willen verkopen en dan een halve week op hun geld zouden moeten wachten.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 10:53 schreef ASSpirine het volgende:
Maar nu even mijn vraagje, hoe lang duurt het daadwerkelijk voordat het geld is overgeschreven op mijn rekening?
Het duurt 3 dagen voordat het geld op je rekening staat, je kan echter wel meteen andere aankopen doen met dat geld. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Clearingquote:Op dinsdag 26 juni 2007 15:58 schreef _Henry_ het volgende:
[..]
Zou direct moeten gebeuren. Anders is het ook wel erg onhandig voor traders die kopen en op dezelfde dag willen verkopen en dan een halve week op hun geld zouden moeten wachten.
Wat is het verschil tussen geld dat op je rekening staat en geld dat je kan gebruiken? Dat is er niet.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 16:49 schreef scrumple het volgende:
[..]
Het duurt 3 dagen voordat het geld op je rekening staat, je kan echter wel meteen andere aankopen doen met dat geld. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Clearing
De meeste brokers brengen rente inrekening als je geld van een effecten transactie binnen 3 dagen van je rekening haalt ipv te gebruiken voor een andere transactie omdat zij dat geld pas na 3 dagen van de clearing organisatie ontvangen.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 17:42 schreef _Henry_ het volgende:
[..]
Wat is het verschil tussen geld dat op je rekening staat en geld dat je kan gebruiken? Dat is er niet.
Bij welke brokers is dit dan bijvoorbeeld? Volgens mij heb ik dit nog nooit meegemaakt.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 17:50 schreef scrumple het volgende:
[..]
De meeste brokers brengen rente inrekening als je geld van een effecten transactie binnen 3 dagen van je rekening haalt ipv te gebruiken voor een andere transactie omdat zij dat geld pas na 3 dagen van de clearing organisatie ontvangen.
Verhip, je hebt gelijk: de valutadatum is gelijk aan de transactiedatum + 3 dagen.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 18:57 schreef scrumple het volgende:
ik weet zeker dat dit bij binck en van der moolen zo is.
Zelfde geld voor ABN-Amro en ik neem aan ook bij de rest van de beleggingsbanken.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 20:15 schreef _Henry_ het volgende:
[..]
Verhip, je hebt gelijk: de valutadatum is gelijk aan de transactiedatum + 3 dagen.
De boekdatum is echter gelijk aan de transactiedatum, vandaar dat ik eerst niet helemaal begreep wat je bedoelde.
Ja dat is het waterfonds, management fee is 1%, is dat veel?quote:Op woensdag 4 juli 2007 23:30 schreef _Henry_ het volgende:
Tis dat waterfonds zeker? Da's nou echt iets waarbij je kunt zeggen: rendementen uit het verleden enz enz. Het is namelijk een themafonds dat inspeelt op een huidige hype, net zoals je acht jaar geleden al die ict- of internetfondsen had.
Zoals wel vaker gezegd hier: de kosten van het fonds bepalen op lange termijn voor een groot deel de rendementen. Wat is de management fee? Hoeveel transacties voeren ze zelf uit? Bijkomende kosten?
En de risicometer zegt voor alle aandelenfondsen dat het risico "zeer groot" is, dus dit zegt niet specifiek over dit aandelenbeleggingsfonds, behalve dat er (denk ik) geen obligaties of andere "veilige" dingen in zitten..
Waar kan ik dat vinden? Ben zelf ook klant van de ABNquote:Op donderdag 5 juli 2007 17:41 schreef Lassekjus het volgende:
Henry, Een waterfonds is nou niet echt een hype hoor.
Dit zal in de toekomst waarschijnlijk echt wel blijven groeien aangezien er steeds minder schoon water aanwezig is op deze planeet en er toch meer water verbruikt word.
Ik ga zelf ook het water certificaat van ABN AMRO aanschaffen.
Zoals je weet moet de beurswaarde van een bedrijf gelijk zijn aan de contante waarde van alle toekomstige kasstromen. Dat idee van stijgende waterprijzen is waarschijnlijk wel juist, maar dit zit al in de koersen van aandelen verwerkt. De waardering van wateraandelen is zeer pittig.quote:Op donderdag 5 juli 2007 17:41 schreef Lassekjus het volgende:
Henry, Een waterfonds is nou niet echt een hype hoor.
Dit zal in de toekomst waarschijnlijk echt wel blijven groeien aangezien er steeds minder schoon water aanwezig is op deze planeet en er toch meer water verbruikt word.
Ik ga zelf ook het water certificaat van ABN AMRO aanschaffen.
De fundamentele markt voor water is inderdaad niet slecht maar de fondsen worden naar mijn inziens wel gehyped. Hiermee zijn ze in mijn ogen riskant geworden.quote:Op donderdag 5 juli 2007 17:41 schreef Lassekjus het volgende:
Henry, Een waterfonds is nou niet echt een hype hoor.
Dit zal in de toekomst waarschijnlijk echt wel blijven groeien aangezien er steeds minder schoon water aanwezig is op deze planeet en er toch meer water verbruikt word.
Ik ga zelf ook het water certificaat van ABN AMRO aanschaffen.
Verschillende aandelen, momenteel o.a. Qiao Xing, Victoria Resources, RDS, ING en corporate express. Ik heb aandelen maar soms alleen een callspread of naakte call.quote:Op vrijdag 6 juli 2007 13:54 schreef Lassekjus het volgende:
Waar zit je zelf in Henry?
leer 2 dingen van mequote:Op donderdag 5 juli 2007 17:41 schreef Lassekjus het volgende:
Henry, Een waterfonds is nou niet echt een hype hoor.
Dit zal in de toekomst waarschijnlijk echt wel blijven groeien aangezien er steeds minder schoon water aanwezig is op deze planeet en er toch meer water verbruikt word.
Ik ga zelf ook het water certificaat van ABN AMRO aanschaffen.
het is anders wel de manier waarop s'werelds rijkste belegger rijk is gewordenquote:Op zaterdag 7 juli 2007 20:40 schreef Lassekjus het volgende:
1. Als je een fonds koopt in water dan hoeven de bedrijven zich niet te onderscheiden hoor.
Als de een wat harder groeit dan de ander dan maakt dat niet uit. Daarom is het een fonds.
2. Dat is grote onzin, alles op een paard zetten is ook nog nooit verstandig geweest.
In principe heb je gelijk. Dit is inderdaad wat ook Warren Buffett doet.quote:Op zaterdag 7 juli 2007 22:17 schreef dop het volgende:
[..]
het is anders wel de manier waarop s'werelds rijkste belegger rijk is geworden
(buffett)
banken vertellen je graag het tegenovergestelde maar geloof me je kunt beter beleggen in 1 bedrijf wat je snapt als in 100 waar je niets van weet via een fonds waar je ook al niets van weet
Wall street the only place in te world where people come with rolls royce to get advise from poeple who go there everyday with the subway
beleggen is niet doen wat een ander je verteld, maar is iets doen met de kennis die je zelf hebt en, of kunt vergaren.
het is een fijt dat sprijden van je beleggingen alleen maar kan leid tot het verlagen van je rendement
ga niet op zoek naar sprijding maar steek je energie in het zoeken naar goede beleggingen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |