bronquote:HUIZEN - Lidl verkoopt de beste kwaliteit rundergehakt van Nederland. In de Gehakttest van het Algemeen Dagblad verslaat de prijsvechter alle supermarkten en slagerijen. De kwaliteit van het gehakt in de supermarkt scoort beter dan het gehakt van de slagers.
Het rundergehakt van Lidl scoort een 9,9 als eindcijfer. De score is opvallend, omdat de discounter pas sinds november 2004 is gestart met de verkoop van vers vlees. Over de smaak oordeelt het AD: 'Grof gedraaid gehakt. Goede, volle vleesgeur en dito smaak. Kortom, een topproduct.' Als eindoordeel meldt de krant: 'Alles klopt en daarmee is Lidl de verrassende winnaar van de test. Het bewijs dat goed niet duur hoeft te zijn.'
Kwaliteit Lidl
Lidl is uiteraard zeer blij met de uitslag van de test. 'Onze filosofie is het leveren van de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. in zowel food als non-food. De uitverkiezing tot beste van Nederland in het rundergehakt bevestigt de hoge kwaliteitsstandaard welke Lidl van al haar producten verlangt', zegt directeur Inkoop M. Koster van Lidl Nederland in het AD. Lidl hangt in al haar filialen plafondhangers op met het resultaat van de test en kondigt aan haar klanten mee te laten profiteren van deze uitverkiezing.
Super verslaat slager
Opvallend is dat de supermarkten veel beter scoren dan de slagerijen in de test. In de top tien van de 65 bezochte verkooppunten staan zes supermarkten. Na Lidl volgt Poiesz (eindcijfer 9,7) met een tweede plaats, Hoogvliet (eindcijfer 8,9) met een vierde plaats, Dekamarkt (eindcijfer 8,5) als zesde, Nettomarkt (eindcijfer 8,0) als negende en Boni (eindcijfer 7,8) als tiende. C1000, traditioneel gezien sterk in vlees, scoort een 22ste plaats (eindcijfer 6,9) en Albert Heijn eindigt met een 34ste plek (eindcijfer 5,4) in de middenmoot.
Achterhoedegevecht
Dirk van den Broek, Meermarkt en Plus komen slecht uit de test. Het Rundergehakt van Plus (eindcijfer 0) krijgt als oordeel: Afwijkende rubberachtige geur. Smaakt naar autoband. Of is het toch oude stopverf.' Als eindoordeel krijgt het Plus-gehakt: 'Plus overtreedt wettelijke norm vetpercentage. Ook onhygiënisch, veel darmbacteriën. Dus geen plus, maar dikke min.'
die van de albert heijn, daar verkopen ze twee soorten en een is ook echt om te kotsenquote:Op maandag 16 april 2007 14:48 schreef Rewimo het volgende:
Prima gehakt inderdaad, niks mis mee.
Ook met de bapao-broodjes (Kassa!) kwamen de Aldi en de Lidl als beste uit de test.
quote:Op maandag 16 april 2007 14:50 schreef Roi het volgende:
Ja ik hoorde het ook! Toch wel gek, als je een duur stukje bij de slager of de AH koopt denk je toch gelijk dat het beter is!
bronquote:De Keuringsdienst van Waren heeft een onderzoek gedaan naar de herkomst van het gehakt van AH. Een van het meest verkochte soorten vlees!
De Keuringsdienst van Waren vraagt zich af wat gehakt precies is en belandt pardoes in Botswana en in een vrieshuis in Londen waar de diepgevroren Afrikaanse koeien maximaal 2 jaar worden bewaard voor Albert Heijn. AH maakt er ook filet Americain van.
Het gehakt en de filet Americain komt dan in de schappen bij AH onder de noemer vers!
Vers betekent dus gewoon niet bevroren voor AH, maar kan best 2 jaar oud zijn!!
Dit is nogal misleidend om twee redenen:quote:Op maandag 16 april 2007 14:55 schreef schatje het volgende:
[..]
[..]
bron
Ze mengen hier in Nederland vet toe omdat het vlees te mager is.
Dit is niet juist! Het onderzoek is gedaan door het TV-programma Keuringsdienst van Waarde, níet door de Voedsel en Waren Autoriteit!quote:De Keuringsdienst van Waren heeft een onderzoek gedaan naar de herkomst van het gehakt van AH. Een van het meest verkochte soorten vlees!
Omdat ze dan ook kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Heeft niet veel te maken welke nu eigenlijk lekkerder is.quote:Op maandag 16 april 2007 14:48 schreef Rewimo het volgende:
Prima gehakt inderdaad, niks mis mee.
Ook met de bapao-broodjes (Kassa!) kwamen de Aldi en de Lidl als beste uit de test.
Nu is er aan bapao weinig te verkloten..die vulling is net als bij de frikandel bij voorbaat al vrij dubieusquote:Op maandag 16 april 2007 16:40 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Omdat ze dan ook kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Heeft niet veel te maken welke nu eigenlijk lekkerder is.
Blijft nog steeds staan dat de informatie outdated en het artikel feitelijk onjuist is.quote:Op maandag 16 april 2007 16:37 schreef schatje het volgende:
Ja hallo? Zegt een woordvoerster van AH. Ik hecht daar niet zoveel waarde aan omdat die verre van objectief is en eigenbelang van het bedrijf nastreeft. Volgens mij werd de bewering van 'vers gehakt uit Afrika' in de uitzending gestaafd door uitlatingen van leveranciers en medewerkers van AH.
Dat is al een jaren zo, en niet alleen in NLquote:Op maandag 16 april 2007 17:13 schreef golfer het volgende:
Opvallend hoe vaak de LIDL (en de Aldi) tegenwoordig als beste uit allerlei tests komt.
Ook vaak het geval bij de tests van het programma Kassa.
Vind het alleen kut dat de Aldi NL het meeste vlees in de diepvries al gemarineerd heeft.quote:Op maandag 16 april 2007 17:21 schreef beunkster het volgende:
Dat valt idd wel regelmatig op ja. Ik haal bij de Aldi ook bijvoorbeeld eendenborst en ook wel ossenhaas uit de diepvries en dat is, met inachtneming van het feit dat het uit de diepvries komt en dus nooit zo lekker is als wanneer het echt vers is, echt bijzonder goed.
Als het écht iets bijzonders moet zijn en het ook echt geld mag kosten ga ik het liefst gewoon naar een kleine, goede, plaatselijke slager of poelier. En voor lam gewoon naar de islamitische slager, dat is ideaal.
Dat is gelukkig met de ossehaas, de hertebiefstuk en de eend niet het geval. Met het lamsvlees helaas welquote:Op maandag 16 april 2007 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind het alleen kut dat de Aldi NL het meeste vlees in de diepvries al gemarineerd heeft.
Is al langer zo. Ik herinner me nog een champagnetest met champagnekenners waarbij de goedkoopste fles van de Aldi als winnaar uit de bus kwam.quote:Op maandag 16 april 2007 17:13 schreef golfer het volgende:
Opvallend hoe vaak de LIDL (en de Aldi) tegenwoordig als beste uit allerlei tests komt.
Ook vaak het geval bij de tests van het programma Kassa.
de panda pindakaas van de aldi is ook de lekkerstequote:Op maandag 16 april 2007 17:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is al langer zo. Ik herinner me nog een champagnetest met champagnekenners waarbij de goedkoopste fles van de Aldi als winnaar uit de bus kwam.
dat heb ik inderdaad ook, ik haal er altijd tassen vol, maar moet dan toch nog even naar een grotere winkel voor wat extra dingenquote:Op maandag 16 april 2007 17:55 schreef LENUS het volgende:
Aldi en Lidl prima winkels en ik kom er al jaren. Het probleem is dat ze 90% van alle spullen hebben. Je mist altijd die 10% die een AH wel heeft.
En de toetjes banaan en vanille met een apart bakje spikkels. Daarnaast is ook de Golden ShowerPower, Tiramisu, groeten & fruit zeer puikquote:Op maandag 16 april 2007 17:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
de panda pindakaas van de aldi is ook de lekkerste
Zo, fijne vent!quote:Op maandag 16 april 2007 19:10 schreef Oksel het volgende:
-knip-
Ik begreep uit de uitzending dat die van de Aldi alom het lekkerst werd gevonden.quote:Op maandag 16 april 2007 16:40 schreef Zwansen het volgende:
Omdat ze dan ook kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Heeft niet veel te maken welke nu eigenlijk lekkerder is.
He, ga je lekker, viezerik. Dat hoef ik hier niet te horen, ben je nou helemaal gek geworden!quote:Op maandag 16 april 2007 19:10 schreef Oksel het volgende:
Overigens is het bullshit dat alles lekker is van de Lidl. Brood is ranzig. De wijnen, tja.. allemaal zo makkelijk dat iedereen ze lust. Ze smaken allemaal nogal chemisch. De Ice T is echt te ranzig voor woorden. Groente is okay, maar fruit is vaak smaakloos (mandarijntjes). Spareribs zijn ook érg vies trouwens. Tomaten zijn ook zo smaakloos als de pest.
Topproducten: blauw/rood schimmelkaas. Afbakciabatta's. Sommige vleeswaren. Chunky's (aardappelpartjes) zijn okay. Die bevroren kippen zijn ook best te doen. Kip zowiezo wel daar.
Conclusie; veel goede producten, helemaal voor de prijs. Sommige dingen zijn echt te goedkoop, en zo smaken ze ook.
-knip-
Sinds de uitzending van de 'Keuringdienst van Waren' koop ik geen vlees meer bij AH. Dat het zo slecht scoort verbaast mij ook niet.quote:Op maandag 16 april 2007 21:52 schreef VeX- het volgende:
Ik heb het niet zo op Lidl en ik ben onaangenaam verrast over de dingen die ik over AH lees. We hadden van de week 2 bakken gehakt bij AH gehaald, maar nu blijkt dat ook weer ondermaats te zijn.
Ik absoluut niet. Dan ben je geen goede slager namelijk. Want álle producten zijn van belang, niet alleen de betere producten. Zeker bij de hardlopers als gehakt is de kwaliteit juist wél van belang dus dan zou het dom zijn als een slager daar minder aandacht aan besteed.quote:Op maandag 16 april 2007 23:04 schreef rashudo het volgende:
Ik kan me op zich ook wel voorstellen dat een slager zich niet zo concentreert op de kwaliteit van z'n gehakt als op andere producten.
Dat is allemaal leuk en aardig maar dat is wel verouderde informatie.quote:Op maandag 16 april 2007 23:23 schreef schatje het volgende:
[..]
Sinds de uitzending van de 'Keuringdienst van Waren' koop ik geen vlees meer bij AH. Dat het zo slecht scoort verbaast mij ook niet.
Euh, Golfer, ik dacht dat jij nog niet dood over het hek wou hangen bij een aldi?quote:Op maandag 16 april 2007 23:57 schreef golfer het volgende:
Het is dat we er geen 1 in de buurt hebben (Bloemendaal valt blijkbaar niet in hun doelgroep..) maar sommige producten zijn dus echt goed.
Lidl is kennelijk wèl van Bloemendaalse klassequote:Op dinsdag 17 april 2007 08:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Euh, Golfer, ik dacht dat jij nog niet dood over het hek wou hangen bij een aldi?
Vergeet de keurslager plastic tas voor het vlees niet.quote:Op dinsdag 17 april 2007 09:04 schreef Klonk het volgende:
En met een paar tassen van AH is de schande voor de buurt ook een stuk minder
Ja, daar heb je gelijk inquote:Op maandag 16 april 2007 23:41 schreef beunkster het volgende:
[..]
Bovendien heet het programma Keuringsdienst van Waarde en door de naam 'Keuringsdienst van Waren' te gebruiken zet je mensen op het verkeerde been.
Dat verhaal van die woordvoerster is een verhaal van 4 mei 2006 waarin werd toegegeven dat ze wel dat vlees gebruikt hebben maar er dus mee gestopt zijn. De uitzending was in 2004 en het door jou gequote bericht was (als ik het goed onthouden heb) uit 2005quote:Op dinsdag 17 april 2007 11:08 schreef schatje het volgende:
En wat betreft veroudere informatie. Waarom zou ik een woordvoerster van AH geloven als leveranciers van het vlees wat anders zeggen? Recentelijk ook nog het Halal vlees dat volgens een persverklaring van AH wel verdoofd wordt geslacht terwijl een leverancier tegenover een medewerker van Radar zei dat het niet het geval was.
Maar die AH hamburgers zijn wel heel erg lekkerquote:Op dinsdag 17 april 2007 11:15 schreef cinnamongirl het volgende:
Zo bevatten de tartaartjes en de hamburgers maar 92% rundvlees. De rest is dus dextrose, kruiden en andere meuk.
Als er één winkel is die standaard allerlei vleessappen, open verpakkingen en verrot vlees in de vitrines heeft liggen dan is het de C1000 wel.. yuckquote:C1000, traditioneel gezien sterk in vlees, scoort een 22ste plaats (eindcijfer 6,9)
Denk dat dit per C1000 dan nogal verschilt want bij de C 1000 waar ik nog wel eens kwam hadden prachtig vlees, vooral de vette runderlappen.quote:Op dinsdag 17 april 2007 17:10 schreef jellyrose het volgende:
Als er één winkel is die standaard allerlei vleessappen, open verpakkingen en verrot vlees in de vitrines heeft liggen dan is het de C1000 wel.. yuck![]()
Goh, ik ben juist een paar weken geleden gestopt met het eten van gehakt van de c1000, omdat er zo'n vieze zurige lucht vanaf komt als je het bakt...quote:Op dinsdag 17 april 2007 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk dat dit per C1000 dan nogal verschilt want bij de C 1000 waar ik nog wel eens kwam hadden prachtig vlees, vooral de vette runderlappen.
quote:Op maandag 16 april 2007 16:08 schreef beunkster het volgende:
Zie ook dit artikel: http://www.meatandmeal.nl(...)es-uit-botswana.html
Yeah rightquote:Dit vanwege een schaarste aan vlees in het Afrikaanse land. 'Het vlees gaat nu naar de lokale bevolking', aldus Mes.
Neequote:Op maandag 16 april 2007 14:55 schreef schatje het volgende:
[..]
[..]
bron
Ze mengen hier in Nederland vet toe omdat het vlees te mager is.
Die in Groningen een mager 6 je http://www.ad.nl/gehakttest/?plaatsnaam=Groningen. Je kan hier http://www.ad.nl/gehakttest/ de resultaten bekijken.quote:Op maandag 16 april 2007 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Groene Weg eco slagers niet getest? Die waren een paar jaar geleden nog verschrikkelijk laag geeindigt omdat er paardenvlees in het rundergehakt zat..
Ik heb ook nog maar 1x gehakt bij de Aldi gehaald en dat was niet voor herhaling vatbaar.quote:Op vrijdag 20 april 2007 18:55 schreef du_ke het volgende:
De aldi kwam overigens vrij slecht uit de test een 4.4
C1000 winkels hebben meestal een eigen winkelslager in dienst en die bepaald waar hij vlees inkoopt en waar hij het verwerkt. het is dus per winkel verschillend hoe de kwaliteit is. je kan echte ouderwetse vaklui treffen maar ook slagers die alles kant en klaar inkomen en gewoon alles alleen maar op schaaltjes leggen.quote:Op dinsdag 17 april 2007 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk dat dit per C1000 dan nogal verschilt want bij de C 1000 waar ik nog wel eens kwam hadden prachtig vlees, vooral de vette runderlappen.
dit topic gaat over de lidlquote:Op vrijdag 27 april 2007 14:13 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Ik ga graag naar de Aldi voor vele boodschappen, het is inderdaad jammer dat ze niet alles hebben. Sommige dingen hebben zij ook weer minder dan de gewone supermarkt. Maar dat is bij iedereen zo. Het vlees kun je zoals gezegd in de diepvries kopen (gemarineerd) maar ze hebben ook veel vers vlees in de koeling, en dat is ook goed te doen.
Golden ShowerPower ,tsjaquote:Op maandag 16 april 2007 18:00 schreef LENUS het volgende:
[..]
En de toetjes banaan en vanille met een apart bakje spikkels. Daarnaast is ook de Golden ShowerPower, Tiramisu, groeten & fruit zeer puik![]()
De Keuringsdienst van Waarde klaagde dan ook niet over de kwaliteit van het vlees, maar wel dat a) het als vers werd aangeprezen terwijl het dus al maanden in de diepvries kan hebben gelegen, b) niet op het etiket stond waar het vandaan kwam en de AH dat ook niet wilde doen met een of ander lulsmoesje dat dat zogenaamd niet mogelijk zou zijn.quote:Op vrijdag 27 april 2007 00:33 schreef LadyLovelyLocks het volgende:
Dat eeuwige verhaal over de Ah en het vlees uit Botswana... wie zegt er dat het slecht vlees is puur en alleen omdat het uit Afrika komt en omdat het ingevroren geweest is ? Niets mis met goed ingevroren waar wat mij betreft. En wie zegt er dat andere supermarkten/slagers al hun vlees uit Nederland halen ?
Ik heb het ook helemaal niet over de keuringsdienst van Waarde, ik vond die aflevering prachtig. Ik heb het over de mensen die maar eeuwig dit verhaal als een oude ingevroren koe uit Botswana uit de sloot halen en dan doen alsof de kwaliteit zowat levensbedriegend slecht is ofzo.quote:Op maandag 30 april 2007 22:09 schreef Zelva het volgende:
[..]
De Keuringsdienst van Waarde klaagde dan ook niet over de kwaliteit van het vlees, maar wel dat a) het als vers werd aangeprezen terwijl het dus al maanden in de diepvries kan hebben gelegen, b) niet op het etiket stond waar het vandaan kwam en de AH dat ook niet wilde doen met een of ander lulsmoesje dat dat zogenaamd niet mogelijk zou zijn.
Ik ken alleen het tijgerbrood van de Lidl, maar daar is helemaal niks mis mee. Altijd vers en smaakvol en blijft dat ook erg lang. Prima brood, helemáál vergeleken met wat je in andere supermarkten voor dezelfde prijs krijgt (79 cent). De ijsthee vind ik ook prima te drinken, maar daarbij heb ik niet echt referentiemateriaalquote:Op maandag 16 april 2007 19:10 schreef Oksel het volgende:
Overigens is het bullshit dat alles lekker is van de Lidl. Brood is ranzig. De wijnen, tja.. allemaal zo makkelijk dat iedereen ze lust. Ze smaken allemaal nogal chemisch. De Ice T is echt te ranzig voor woorden. Groente is okay, maar fruit is vaak smaakloos (mandarijntjes). Spareribs zijn ook érg vies trouwens. Tomaten zijn ook zo smaakloos als de pest.
5 euro per kilo maar????quote:Op dinsdag 17 april 2007 11:12 schreef cinnamongirl het volgende:
De Lidl verse varkenshaas is ook super, en kost maar 5 euro per kilo.
Slager kost het dubbele en andere supermarkten zitten ertussenin qua prijs.
per halve kilo, bij de aldi ook voor die prijs een halve kilo. zo goedkoop kun je het nie krijgen hoor voor 5 euro per kilo.quote:
dacht al vond ut ook wel erg goedkoopquote:Op maandag 7 mei 2007 18:13 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
per halve kilo, bij de aldi ook voor die prijs een halve kilo. zo goedkoop kun je het nie krijgen hoor voor 5 euro per kilo.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |