Maar is het dan nog wel consistent?quote:Op zaterdag 31 maart 2007 13:53 schreef thabit het volgende:
Dit lijkt me een beetje een vreemd stelsel. Als je phi_1=phi_2=0 stelt, houd de 2 laatste vergelijkingen over, die zijn dan lineair in A_1 en A_2. Dat kun je dan zo oplossen.
Ja, de pH-waarde wil niets anders zeggen dan de negatieve logaritme van de H3O+-concentratie. Met de pOH geeft je dus de concentratie OH- aan.quote:Op zaterdag 31 maart 2007 14:30 schreef MeScott het volgende:
Scheikundevraag van mijn kant:
De pH van CH3COOH is 4,4. Nu heb ik geleerd dat als je 10-pH doet, dat je dan de concentratie berekent. Maar nu kwam ik een opgave tegen, en toen leek het er op dat op die manier de concentratie H3O+ berekent en dus niet de concentratie CH3COOH. Klopt dit ?
En datzelfde geldt dus voor de pOH, als je 10-pOH doet, dan krijg je de concentratie OH- in een oplossing ?
Danku(Y)quote:Op zaterdag 31 maart 2007 17:31 schreef Credence het volgende:
( 1* 0.7 * 1.4 * 1.7) ^(1/4)
(1,00*0,70*1,40*1,70)^(1/4)quote:Op zaterdag 31 maart 2007 17:35 schreef yup het volgende:
[..]
Danku(Y)
Hoe doe je het met een Ti83 Plus dan ? (= grafisch rekenmachine)
Topic gemerged.quote:Op zaterdag 31 maart 2007 17:30 schreef yup het volgende:
Ok alle slimme fokkers, hier een zeer moeilijke () vraag voor jullie :-)
Hoe bereken je dit?
V4 (worteteken met 4 erop) 1,00 x 0,70 x 1,40 x 1,70 = 1,1361057
Ik kan maar niet aan die uitkomst komen :/
Bedankt! Ik vergeet altijd een tvp in het bèta huiswerk topic te zetten. Vind 't best leuk om soms te antwoordenquote:
Ah ok, dus de berekeningen met de negatieve logaritmes hebben alleen zin als de beginstof (zuur danwel base) zwak is (maar niet zo zwak dat hij helemaal niet oplost) ?quote:Op zaterdag 31 maart 2007 14:52 schreef freiss het volgende:
[..]
Ja, de pH-waarde wil niets anders zeggen dan de negatieve logaritme van de H3O+-concentratie. Met de pOH geeft je dus de concentratie OH- aan.
Nu maakt het voor een sterk zuur als HCl niets uit, omdat een sterk zuur geheel oplost in water. Als je echter een zwak zuur als CH3COOH oplost in water, krijg je een evenwichtsreactie en dus is de H3O+-concentratie niet gelijk aan de CH3COOH-concentratie.
Voor jou juist als het zuur of de base sterk is. Maar in het algemeen hebben de berekeningen altijd zin. Bij een zwak zuur/base heb je de concentratie H3O+, waarna je via de evenwichtsreactie de concentratie van de beginstof uit kunt rekenen. Dat laatste moet je misschien nog leren, maar dan weet je nu alvast dat berekenen van de concentratie H3O+ nooit kwaad kan.quote:Op zaterdag 31 maart 2007 20:34 schreef MeScott het volgende:
[..]
Ah ok, dus de berekeningen met de negatieve logaritmes hebben alleen zin als de beginstof (zuur danwel base) zwak is (maar niet zo zwak dat hij helemaal niet oplost) ?
Als het fysisch gezien niet kan, dan zit er denk ik een fout in je stelsel.quote:Op zaterdag 31 maart 2007 14:11 schreef Schuifpui het volgende:
Ik vraag me af of het physisch gezien wel kan, dat die phi's 0 zijn. Het is vibratie opdracht van een two-degrees-of-freedom system, met een begin snelheid van een massa. En volgens mij als er een beginsnelheid is, heb je altijd een phaseshift en dus een phi.
Dat laatste heb ik wel geleerd (als ik je goed begrijp), maar bij een sterk zuur is er geen evenwichtsreactie (beginstof lost dan volledig op in water)... Dus als je daarvan de pH weet, is de concentratie heel makkelijk te berekenen (10-pH), terwijl als de beginstof zwak is, moet eerst de concentratie van de beginstof nog worden berekend. Dus heeft de echte berekening inderdaad altijd wel zin, maar ik bedoelde meer dat de berekening langer wordt omdat je eerst de concentratie H3O+ uit moet rekenen en dan dmv verhoudingen uit moet gaan zoeken wat de concentratie van de beginstof was.quote:Op zaterdag 31 maart 2007 21:39 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Voor jou juist als het zuur of de base sterk is. Maar in het algemeen hebben de berekeningen altijd zin. Bij een zwak zuur/base heb je de concentratie H3O+, waarna je via de evenwichtsreactie de concentratie van de beginstof uit kunt rekenen. Dat laatste moet je misschien nog leren, maar dan weet je nu alvast dat berekenen van de concentratie H3O+ nooit kwaad kan.
Mooi, bevestiging van dat ik het goed begrijpquote:
Meestal gaat het om vragen van vwo-niveau of over vrij eenvoudige wiskunde. Vwo heb ik zelf gedaan, dus dat is niet zo'n probleem. Momenteel doe ik econometrie (en een juridische studie), dus eenvoudige wiskundige vragen zijn ook wel te beantwoorden. Vwo-kennis zakt vrij snel weg wanneer je er niet mee bezig bent, en dat is voor mij ook wel belangrijk om hier zo nu en dan wat te antwoorden.quote:Op zaterdag 31 maart 2007 22:36 schreef MeScott het volgende:
[..]
Mooi, bevestiging van dat ik het goed begrijpBedankt voor de hulp wederom
Btw Glowmouse, ik zie dat je veel vragen beantwoordt hier. Wat voor opleiding/studie doe je of heb je gedaan, waardoor je vrijwel alles weet wat hier gevraagd wordt ?
Ik bedoelde dat die phi's niet 0 zouden moeten zijn, want in dat geval zit er wat fout. De formules komen direct uit het boek (Engineering Vibration) en zouden volgens mij moeten kloppen. De termen aan de linkerkant stellen de initial conditions van het two-degrees-of-freedom system. Dus twee massa aan elkaar verbonden dmv veren (althans, zo is dat gemodelleerd). Een van de massa's krijgt een impuls, de X3/M term, de rest van de initial conditions is nul, dus geen initiele verplaatsing van beide massa's en alleen massa 2 krijgt een snelheid. De oplossing van dit stelsel heb ik nodig om een plot van de functie van de plaats tegen de tijd te plotten voor beide massa's.quote:Op zaterdag 31 maart 2007 21:47 schreef thabit het volgende:
[..]
Als het fysisch gezien niet kan, dan zit er denk ik een fout in je stelsel.
Een kenmerk van een kansdichtheidsfunctie is dat de integraal van - oneindig tot oneindig gelijk moet zijn aan 1, dus in dit geval moet de integraal van 1 tot 9 van p/x2 gelijk zijn aan 1.quote:Op zondag 1 april 2007 20:02 schreef MaxC het volgende:
Een continue stochast X heeft de volgende kansdichtheidsfuncties
f(x) = p/x^2 als 1<(met = eronder) x <(met =) 9
f(x) = 0 elder
a)Bereken p
b) benader in 4 decimale de verwachting van deze stochast
Ik heb geeeen idee![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |