abonnement Unibet Coolblue
pi_46310234
Ja, klopt Five, maar ik wilde dat laatste iets verduidelijken eigenlijk. Ik weet niet hoe dat hier is bij de Montessorischool maar volgens de site (weblog) hebben er pas een paar kinderen halverwege het jaar een echte bouwsprong gemaakt dus ze lijken daar wel voor open te staan.

Verder zul je waarschijnlijk scholen tegen komen die een protocol voor omgaan met snellere leerlingen hebben. Een school hier heeft bijv de mogelijkheid dat die kinderen in groep 7/8 een of twee dagen per week lessen mogen volgen in het voortgezet onderwijs. Vond ik wel positief klinken, maar een bekende die zelf directeur VO is zag dat vooral als een makkelijke oplossing voor de basisschool. En kwam met de opmerking dat een schoolgids leuk is maar niet veel zegt: die draai je in een middagje in elkaar. Hoe het in de praktijk loopt is een 2e. Bovendien zijn er ook scholen die de praktijk heel goed geregeld hebben maar minder goed zijn in het schrijven van een schoolgids.
pi_46310488
Daar hebben wij dan weer niet op gelet. Dat is inderdaad iets dat uit de praktijk moet blijken, uiteindelijk.
(al is het in ons geval wel actueel; het kijken hoe men daar mee omgaat op dit moment)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_46313894
Nog een handige site, oa met een lijst met vragen die je als ouders kunt stellen, is www.50tien.nl
De lijst die ik bedoel staat hier.
pi_46314043
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 21:25 schreef dutchie het volgende:
Nog even over Openbaar of 'Religieus' onderwijs: Ik ben zelf niet katholiek en ben wel naar een katholieke school gegaan. Mijn ouders vonden het wel belangrijk dat ik daar iets van mee kreeg. Ik heb ook alles gewoon meegemaakt, communie, vormsel, heb zelfs nog in het koor gezeten. Prachtig man dat zingen in de kerk, die echo!
Dat was eigenlijk nog erg progressief in die tijd, ik was de enige van mijn klas. Maar ik heb me nooit buitengesloten gevoeld.
Ik heb dus ook nu gekozen voor een katholieke school. Deze school is hier heel vrij in, er zitten zelfs moslim-kinderen op. (dan vraag je je wel af tot in hoeverre dit thuis actief gebezigd wordt)
Ik vind het toch wel belangrijk dat ze hier wat van weten. De school vertelt over de religie en wij vertellen wel over de evolutie. (kind helemaal in de war straks) Een open blik op de wereld zeg maar.
Heb je ook communie en vormsel gedaan?
Muslims are the only people who make a lesbian feminist look moderate.
pi_46314280
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 17:20 schreef reese.com het volgende:

[..]

Maar laat je dan weer niet verleiden tot het kiezen van een school door die wachtlijst.
Mensen denken dat een wachtlijst ook aangeeft dat zo'n school goed is want iedereen wil zijn kind daarop hebben.
Een openbare school mag geen kinderen weigeren en mag dus niet eens zeggen dat ze een wachtlijst hebben.
Dan krijg je zo'n lekker allegaartje, met van die fijne PABO leraren.....
Nope speciaal/bijzonder onderwijs zal mijn keuze woren.
En ja een wachtlijst geeft aan dat er iets bijzonders aan de hand is waardoor veel mensen kiezen daar hun kind naar school te sturen, zeker als er een openbare school in de buurt zit.

1) Het onderwijs
2) Religieuze overtuiging
Muslims are the only people who make a lesbian feminist look moderate.
  Licht Ontvlambaar woensdag 14 februari 2007 @ 22:47:56 #56
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46314877
Ik had Isa graag naar Openbaar onderwijs laten gaan, omdat ik daar zelf goede ervaringen mee heb gehad. Maar de Openbare school hier in de wijk staat dermate slecht aangeschreven, dat we dat plan hebben laten varen. Verder is er een katholieke school in de buurt en wat bijzonder onderwijs betreft... dat zit allemaal relatief ver weg. We zouden dus altijd met de auto naar de binnenstad moeten om haar naar school te brengen. Dat vind ik persoonlijk niet opwegen tegen de voordelen die bijzonder onderwijs eventueel zou bieden. Er is een Vrije School in de buurt, maar daar begin ik echt niet aan... De kinderen van mijn baas gaan daar naar school. Ik heb geen zin om 3% van mijn jaarinkomen aan een school te geven, al helemaal niet als ik de verhalen hoor...

Dus... wij hebben een afspraak gemaakt bij de Katholieke school in de wijk. Zijn daar geweest, hebben een rondleiding gehad en een gesprek en het klikte... Het voelde echt goed, Isa wilde niet meer weg. Voor mij duidelijk dat ik op dit moment een goede keuze heb gemaakt... En verder zien we over 1,5 jaar wel weer...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46315037
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 21:26 schreef poemojn het volgende:
En kwam met de opmerking dat een schoolgids leuk is maar niet veel zegt: die draai je in een middagje in elkaar. Hoe het in de praktijk loopt is een 2e. Bovendien zijn er ook scholen die de praktijk heel goed geregeld hebben maar minder goed zijn in het schrijven van een schoolgids.
Dat dus.
Vrijwel alles wat er in dit topic genoemd wordt gebeurt op heel veel scholen. Of men streeft er iig naar. In woorden en plannen is het allemaal prachtig en doen scholen weinig voor elkaar onder, maar toch zijn er goede en minder goede scholen...
Hoe eea in praktijk plaatsvindt staat of valt imo met de persoon die voor de klas staat.
Echt, als ik zie hoe sommigen bij ons op school lesgeven cq. met kinderen omgaan... maar ze voldoen wél aan de criteria die we met elkaar hebben gesteld hoor...
Waar ik tzt op ga letten is de sfeer. Hoe vóelt een school. Wat voor mensen staan er voor de klassen. Lijken de kinderen het er naar hun zin te hebben. En iemand schreef "Hebben de leerkrachten een open houding?". Dát lijkt me heel belangrijk, want dan kun je dus veel bespreken.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_46315074
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:36 schreef desiredbard het volgende:

[..]

Dan krijg je zo'n lekker allegaartje, met van die fijne PABO leraren.....
Nope speciaal/bijzonder onderwijs zal mijn keuze woren.
Die leerkrachten hebben ook PABO gedaan hoor.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_46315431
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:51 schreef Moonah het volgende:

[..]

Die leerkrachten hebben ook PABO gedaan hoor.
Net zoals zowel VMBO als VWO leerlingen allemaal basisonderwijs gedaan hebben....
Muslims are the only people who make a lesbian feminist look moderate.
pi_46315818
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:59 schreef desiredbard het volgende:

[..]

Net zoals zowel VMBO als VWO leerlingen allemaal basisonderwijs gedaan hebben....
Kromme vergelijking.
Het gros van de basisschoolleerkrachten heeft 'slechts' (en ja, ik vind het slechts) PABO gedaan. Soort school maakt daarin geen verschil. Het is de persoon an sich, levensvisie, mentaliteit die het verschil maakt.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_46321163
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:50 schreef Moonah het volgende:

[..]

Wat voor mensen staan er voor de klassen. Lijken de kinderen het er naar hun zin te hebben. En iemand schreef "Hebben de leerkrachten een open houding?". Dát lijkt me heel belangrijk, want dan kun je dus veel bespreken.
En toch kan dat lastig zijn. Hier schrijf je je kind in met 2 jaar en als het 4 is kan alles wel weer heel anders zijn. Nieuwe directeur, nieuwe leraren....
Pffff, ik vind het erg lastig allemaal.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_46323187
Ik las ergens "doe eens montessori", hahaha. Grappig.

Ja, Snoopy dat is ook weer zoiets. Niet alleen binnen 2 jaar kan er binnen de formatie veel veranderen, dat is per jaar al zo. Maar een goede sollicitatiecie hebt, een duidelijke visie etc, dan behoud je de kwaliteit van je school. Echt, ik heb veel mensen zien komen en gaan de afgelopen jaren en "mijn" school staat als een huis. Onderwijsinhoudelijk staan alle neuzen dezelfde kant op.
Daar moet je, als team, hard aan werken.

Keuze basisschool heeft in 1e instantie, in een aantal gevallen jammer genoeg, toch te maken met sfeer etc. Jammer genoeg, omdat tijdens de "schoolcarriere" blijkt dat opvoeding thuis en school zo anders kunnen zijn. En dat is voor het kind erg lastig. Maar goed, door gesprekken aan te gaan met de ouders kom je daar ook wel weer uit. Meestal zijn dit soort gesprekken erg verhelderend en positief, trouwens.

En het niveau van de PABO vind ik ook dramatisch.
pi_46324024
Vraagje voor de kenners:
heeft er iemand ervaring met circuitonderwijs?
Er zit hier in de buurt een school die dit hanteert, en ik lees er ook allemaal goede verhalen over, maar heb er nog niet echt mijn vinger op kunnen leggen qua methode.

Verder hebben wij hier op loopafstand nogal een ruime keuze. We wonen op de grens van 2 wijken, en beide beschikken over een openbare, katholieke en christelijke school, en daarnaast is er ook nog een Montessori school (die ene waar Five zo lyrisch over is ) op loopafstand. De christelijke vallen beiden af, te beperkend qua geloof. Of Montessori voor Tobias de juiste keuze is betwijfel ik (gewoon een gevoel). De openbare spreken me ook iets minder aan, zodat we bij de 2 katholieke zijn uitgekomen. En 1 daarvan hanteert dus dat circuitonderwijs, en begint het jaar dat Tobias naar school gaat in een heel nieuw pand. Die heeft vooralsnog stiekum mijn voorkeur, maar ik wil er nog wel wat meer over weten en eens gaan kijken.

Lastig
pi_46326042
Vriend en ik hebben afgesproken ons goed te gaan orienteren de komende tijd en desnoods alvast gaan inschrijven..... Bedankt voor de vele reacties en hoop op meer ervarings verhalen Valt me op dat de montessori verhalen erg enthousiast zijn... Dus daar gaan we ook zeker kijken. Helaas zouden we dan naar Delft moeten en hier in de wijk zijn er 3 scholen, RK, protestants en Openbaar. Daar gaan we uiteraard ook kijken en heeft dat toch de voorkeur vanwege het spelen met andere kindjes uit de wijk en kan ze op den duur zelf daar naar toe lopen....
pi_46328117
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 23:06 schreef Moonah het volgende:

[..]

Kromme vergelijking.
Het gros van de basisschoolleerkrachten heeft 'slechts' (en ja, ik vind het slechts) PABO gedaan. Soort school maakt daarin geen verschil. Het is de persoon an sich, levensvisie, mentaliteit die het verschil maakt.
IDD slechts PABO gedaan....
Maar afgezien van onderwijs kunnen genieten is het ook wat je kiest van je opleiding mee te nemen.
speciaal/bijzonder onderwijs leerkrachten lijken met een andere houding hun PABO doorlopen te hebben en er meer van meegenomen te hebben. (maar ook hier zit de klad erin ...daar niet van)
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:50 schreef Moonah het volgende:

[..]

Waar ik tzt op ga letten is de sfeer. Hoe vóelt een school. Wat voor mensen staan er voor de klassen. Lijken de kinderen het er naar hun zin te hebben. En iemand schreef "Hebben de leerkrachten een open houding?". Dát lijkt me heel belangrijk, want dan kun je dus veel bespreken.
Idd wat staat er voor de klas, geven de leerkrachten handjes op ouderavonden etc.
Ik weet niet wat jij onder open houding verstaat, maar 12x12=144, Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en Bonifatius werd in 754 door de Friezen bij Dokkum vermoord. Daar hoeft geen pedagogisch discussieuurtje voor ingericht te worden. Kinderen horen het redelijk naar hun zin te hebben maar er dient wel orde endisciplibe te zijn, het is school geen dagje efteling.

[ Bericht 7% gewijzigd door desiredbard op 15-02-2007 12:58:44 ]
Muslims are the only people who make a lesbian feminist look moderate.
pi_46328379
Pluis wat is circuitonderwijs? Klinkt iig spannend en heel jongensachtig
Het is niet jouw taak mij aardig te vinden, dat is mijn taak.
Hyves!
pi_46328411
niet aan die hippiescholen beginnen en gewoon op een normale school zetten.
pi_46328419
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 12:51 schreef desiredbard het volgende:

[..]

IDD slechts PABO gedaan....
Maar afgezien van onderwijs kunnen genieten is het ook wat je kiest van je opleiding mee te nemen.
speciaal/bijzonder onderwijs leerkrachten lijken met een andere houding hun PABO doorlopen te hebben en er meer van meegenomen te hebben. (maar ook hier zit de klad erin ...daar niet van)
Maar wat zie jij dan als speciaal/bijzonder onderwijs?

Een school met gelovige inslag is geen speciaal/bijzonder onderwijs. Speciaal onderwijs is een mlk school e.d. en ja die hebben ook wel wat anders gedaan dan alleen de Pabo.

Op de 'gelovige' pabo's zitten ook ongelovige types die de kinderen het gebed laten doen omdat ze zelf niet religieus zijn maar die pabo was om de hoek.
Elke pabo student openbaar of gelovig wil een zo goed mogelijke leerkracht worden hoor. Dat de pabo's zelf te wensen overlaten kan de student niks aan doen en dat is niet beperkt tot alleen de openbare hoor.
Ik vind het zo makkelijk om altijd maar af te geven op openbaar. Ik heb stage gelopen op ook christelijke en katholieke scholen en die mensen zijn echt niet beter dan een leerkracht op een openbare school en vaak hebben mensen ook op beiden varianten gewerkt.
Syllables govern the world
pi_46329160
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 13:01 schreef reese.com het volgende:

[..]

Maar wat zie jij dan als speciaal/bijzonder onderwijs?

Een school met gelovige inslag is geen speciaal/bijzonder onderwijs. Speciaal onderwijs is een mlk school e.d. en ja die hebben ook wel wat anders gedaan dan alleen de Pabo.
My fault...wat is de correcte term ook alweer voor katholiek, protestants, hervormd onderwijs. Want dat bedoel ik inderdaad
quote:
Op de 'gelovige' pabo's zitten ook ongelovige types die de kinderen het gebed laten doen omdat ze zelf niet religieus zijn maar die pabo was om de hoek.
Pabo hoeft wat mij betreft niet gelovig te zijn..... Maar de leerkracht op de lagere school wel....
Hert leek er in mijn tijd op dat leerkrachten op een geloofsgeorienteerde lagere school meer meegenomen hadden van hun PABO dan op eeen openbare. Die verschillken waren in het VO te bemerken (uitzonderingen op die regel daargelaten)
quote:
Elke pabo student openbaar of gelovig wil een zo goed mogelijke leerkracht worden hoor. Dat de pabo's zelf te wensen overlaten kan de student niks aan doen en dat is niet beperkt tot alleen de openbare hoor.
Komop als je "studeert" moet je een hoop zelf doen ...je hoeft toch niet meer als de kindertjes die je na afronding van je "opleiding" hoopt te gaan lesgeven alles in hapklare brokken voorgeschoteld te krijgen.
Je hebt nu eenmaal mensen die altijd met de haklken over de sloot komen.

Het modern ouderschap is te ver doorgeslagen in deze lieden:
Schrappen alle orde tucht die ze vroeger zelf gehad hebben en waarmee ze het niet eens waren, zonder te beseffen dat juist die dingen ze instaat gebracht heeft te komen waar ze nu zijn.
quote:
Ik vind het zo makkelijk om altijd maar af te geven op openbaar. Ik heb stage gelopen op ook christelijke en katholieke scholen en die mensen zijn echt niet beter dan een leerkracht op een openbare school en vaak hebben mensen ook op beiden varianten gewerkt.
Ik heb op beide scholen lesgehad... Katholiek, openbaar en Christelijk die laatste twee waren middelbaar.
En het verschil tussen scholieren was duidelijk merkbaar.
Muslims are the only people who make a lesbian feminist look moderate.
pi_46330320
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 13:00 schreef Loena-tik- het volgende:
Pluis wat is circuitonderwijs? Klinkt iig spannend en heel jongensachtig
Hier vond ik nog de meeste uitleg:
http://www.circuitscholen.nl/

Zo te zien hoeft hij zijn raceauto dus niet mee te nemen om eens even flink mee te scheuren

Het komt op mij iig heel positief over, veel aandacht voor verschillende tempo's enzo en de mogelijkheid om dingen op verschillende manieren te leren.
(en dat die school nog het dichtste bij ligt van allemaal is natuurlijk ook best fijn )
  donderdag 15 februari 2007 @ 15:27:27 #71
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_46333189
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:31 schreef desiredbard het volgende:

[..]

Heb je ook communie en vormsel gedaan?
Nee, maar wel het hele proces mee gelopen. En er ook bijgeweest toen mijn klasgenoten het 'ondergingen'.
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_46338563
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 12:51 schreef desiredbard het volgende:

[..]

IDD slechts PABO gedaan....
Maar afgezien van onderwijs kunnen genieten is het ook wat je kiest van je opleiding mee te nemen.
speciaal/bijzonder onderwijs leerkrachten lijken met een andere houding hun PABO doorlopen te hebben en er meer van meegenomen te hebben. (maar ook hier zit de klad erin ...daar niet van)
Jij hebt een beeld van speciaal/bijzonder onderwijs dat niet klopt.
Speciaal onderwijs is er voor kinderen die op een reguliere (al dan niet bijzondere) school niet meekomen. Bv voor (zeer)moeilijk lerende kinderen (ZMLK), zeer moeilijk opvoedbare kinderen (ZMOK)etc. Daarvoor heb je als leerkracht een aanvullende opleiding nodig.
Bijzonder onderwijs (dus katholiek, protestant, nuts etc) is niet meer dan alles dat niet openbaar is.
Daar heb je geen extra opleiding voor nodig.
Dan heb je nog bepaalde onderwijsvormen gestoeld op een specifieke visie, die openbaar dan wel bijzonder kunnen zijn. Sommige vormen zijn al genoemd: Montessori, Dalton, Jenaplan, Vrije school, Iederwijs. Zij vragen naast de reguliere lerarenopleiding vaak een aanvullende cursus/opleiding.
Maar tegenwoordig hebben ook doodnormale scholen al veel elementen van deze andere soorten onderwijs overgenomen. Groepswerk, projectwerk, meer eigen verantwoordelijkheid voor de kinderen, weektaken, ervaringsgericht onderwijs, allemaal zaken die uit die specifieke vormen voortkomen, maar op bijna elke school gemeengoed zijn geworden.
Onderwijs ís niet meer zoals 'vroeger' toen jij op school zat. Nergens meer.
quote:
Idd wat staat er voor de klas, geven de leerkrachten handjes op ouderavonden etc.
Ik weet niet wat jij onder open houding verstaat, maar 12x12=144, Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en Bonifatius werd in 754 door de Friezen bij Dokkum vermoord. Daar hoeft geen pedagogisch discussieuurtje voor ingericht te worden. Kinderen horen het redelijk naar hun zin te hebben maar er dient wel orde endisciplibe te zijn, het is school geen dagje efteling.
Ik zal je eens wat vertellen waar je bek van zal open vallen!
Bij mij in de groep staat veiligheid, vertrouwen en sfeer bovenaan het prioriteitenlijstje. En lezen, schrijven en rekenen komt pas daarna. Want, als een kind zich niet prettig voelt op school kun je stampenstampenstampen wat je wil, het zal veel minder oppikken dan wanneer het zich wél veilig en vertrouwd weet. Een goed pedagogisch klimaat ( wat niet hetzelfde is als een dagje Efteling ) is dus een vereiste om tot goede leerprestaties te kunnen komen.
En met een open houding bedoel ik dat je als leerkracht openstaat voor problemen die ouders ervaren.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_46338931
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 17:53 schreef Moonah het volgende:

[..]

Jij hebt een beeld van speciaal/bijzonder onderwijs dat niet klopt.
Speciaal onderwijs is er voor kinderen die op een reguliere (al dan niet bijzondere) school niet meekomen. Bv voor (zeer)moeilijk lerende kinderen (ZMLK), zeer moeilijk opvoedbare kinderen (ZMOK)etc. Daarvoor heb je als leerkracht een aanvullende opleiding nodig.
Bijzonder onderwijs (dus katholiek, protestant, nuts etc) is niet meer dan alles dat niet openbaar is.
Daar heb je geen extra opleiding voor nodig.
Ik zei al eerder ik haal de termijn bijzonder en speciaal door de war.
Ik heb nergens gesteld dat je extra papieren nodig hevt voor bijzonder onderwijs..... Ik heb gesteld dat pabostudenten die in het bijzonder onderwijs willen werken een andere werk/studie houding hebben.
quote:
Dan heb je nog bepaalde onderwijsvormen gestoeld op een specifieke visie, die openbaar dan wel bijzonder kunnen zijn. Sommige vormen zijn al genoemd: Montessori, Dalton, Jenaplan, Vrije school, Iederwijs. Zij vragen naast de reguliere lerarenopleiding vaak een aanvullende cursus/opleiding.
Maar tegenwoordig hebben ook doodnormale scholen al veel elementen van deze andere soorten onderwijs overgenomen. Groepswerk, projectwerk, meer eigen verantwoordelijkheid voor de kinderen, weektaken, ervaringsgericht onderwijs, allemaal zaken die uit die specifieke vormen voortkomen, maar op bijna elke school gemeengoed zijn geworden.
Onderwijs ís niet meer zoals 'vroeger' toen jij op school zat. Nergens meer.
Niet in Nederland nee, hier daarentegen heeft het nog trekjes die "opa" meegemaakt heeft.
Onderbewuste achterliggende gedachten geweest bij mijn emigratie realiseerde ik me dan ook.
quote:
Ik zal je eens wat vertellen waar je bek van zal open vallen!
Bij mij in de groep staat veiligheid, vertrouwen en sfeer bovenaan het prioriteitenlijstje. En lezen, schrijven en rekenen komt pas daarna. Want, als een kind zich niet prettig voelt op school kun je stampenstampenstampen wat je wil, het zal veel minder oppikken dan wanneer het zich wél veilig en vertrouwd weet.
Misschien voor jou...niet voor mij.
Veiligheid is een .... gecheckte leerkrachten... maar rekenen lezen schrijven en aardrijkskunde komen toch voor de meester tutoieren, kleuren plakken knippen kleien en drie uur durende sprookjes aaangaande gramatikale regels. Derde persoon enkelvoud in tegenwoordige tijd is stam+t geen gezeur waarom, zo is het en niet anders
quote:
Een goed pedagogisch klimaat ( wat niet hetzelfde is als een dagje Efteling ) is dus een vereiste om tot goede leerprestaties te kunnen komen.
Er zijn studie s die daar al op terugkomen...althans op de definitie van goed pedagogisch klimaat
quote:
En met een open houding bedoel ik dat je als leerkracht openstaat voor problemen die ouders ervaren.
Een leraar is er om les te geven en om de ouders te voorzien van de vooruitgang van hun kind op school.
Zo'n pabo muts of eikel die volgens de recentelijke berichtgeving niet eens fastoenlijk de tafel van 7 kan opzeggen wil nu ook voor socio/peda/psycholoog gaan spelem?
Muslims are the only people who make a lesbian feminist look moderate.
pi_46340138
Gaat dit nou om de verschillende soorten onderwijs of de kwaliteit van de Pabo?
Met alle respect hoor, maar deze discussie vind ik nou niet echt in dit topic passen.
pi_46341363
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 18:07 schreef desiredbard het volgende:
Een leraar is er om les te geven en om de ouders te voorzien van de vooruitgang van hun kind op school.
Zo'n pabo muts of eikel die volgens de recentelijke berichtgeving niet eens fastoenlijk de tafel van 7 kan opzeggen wil nu ook voor socio/peda/psycholoog gaan spelem?
Nou, dan wens ik je veel succes als jouw kind gepest wordt op school, of wanneer je een vraag hebt aan de leerkracht. Ik wil jou nog wel eens horen als hij of zij níet openstaat voor jouw mening! Leerkracht zijn is niet alleen maar lesgeven, gelukkig niet zelfs, hoewel het natuurlijk wel de hoofdtaak moet zijn. Maar dat betekent niet dat daarmee al het andere dan lesgeven uitgesloten moet worden!

Overigens ben ik het met je eens over het taalniveau van veel mensen die van de Pabo af komen (lang niet alle hoor, no offence...), maar als jij op zo'n geweldige school hebt gezeten waar je zo geweldig de taalregels hebt geleerd, dan heb je daar denk ik niet veel van opgestoken aan jouw stukjes te zien...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')