abonnement Unibet Coolblue
pi_59047007
Geen idee, binnen enkele jaren, er zitten eindelijk wat Arabieren met een sloot geld die het wel even gaan fixen.
pi_59047017
quote:
Op zondag 1 juni 2008 13:27 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

BInnenkort op het nieuwste vliegveld van Indonesie landen
waar op denpasar??
pi_59047044
quote:
Op zondag 1 juni 200813:33 schreef henkway het volgende:

[..]

waar op denpasar??
daar past geen nieuw vliegveld, dan moeten ze eerst Kuta e.d. van de kaart vegen, Lombok krijgt een nieuw vliegveld.
  dinsdag 3 juni 2008 @ 14:57:16 #54
67231 Clouseau
L'Inspecteur...
pi_59090792
Ik ga in september 6 maanden door ZO Azië trekken, en ik ga beginnen met Indonesië! Ik ben van plan om een maand of 2 voor Indonesië uit te trekken. Ik ga dit topic en de vorige delen maar eens goed doornemen voor tips e.d. maar ik heb al wel een vraagje op dit moment:

Wat is de goedkoopste manier om naar Indonesië te vliegen vanaf Nederland (of evt. Dusseldorf, Brussel, etc)?
My darling, I'm so sorry!
pi_59092320
Het goedkoopste is om niet vanuit Nederland te vertrekken. Dusseldorf en Brussel komen veel goedkoper uit.
Zelfs Dus-Ams, Ams-Jak is met KLM 200 euro goedkoper dan dat je Ams-Jak boekt met KLM
pi_59093341
Voor diegenen die interesse hebben in Indonesie:

Radicaal Islamitische FPI heeft het moeilijk in Indonesie

Geen gevaar voor toeristen, dit is een conflict tussen radicale en gematigde moslims dat zich vooral nog afspeelt op Java.
pi_59216283
Indonesië is inderdaad een mooi land, maar kijk ook naar de slechte kant van het land(de overheid en de radicale moslimbevolking).
quote:
Religieuze rellen teisteren Indonesië Uitgegeven: 8 juni 2008 08:16

JAKARTA - Indonesië wordt opnieuw geteisterd door religieuze rellen die leiden tot verdeeldheid en onrust onder de bevolking. De strijd speelt zich af tussen verschillende stromingen binnen de islam.

Vorige week zondag werd een mars van AKKBB, de beweging voor vrijheid van godsdienst, hard uiteengeslagen door activisten van de militante islamitische organisatie FPI. Aan de manifestatie deden ook vrouwen en kinderen mee.

De mars was nog niet begonnen of de FPI hakte met wapens van bamboe op de deelnemers in. Daardoor viel een aantal gewonden. Volgens de FPI betuigden de betogers van de AKKBB met de mars hun steun aan de voor de FPI onacceptabele stroming Islamitische Ahmadiya.

Onislamitisch

Deze islamitische groepering wordt door orthodoxe Indonesiërs gezien als onislamitisch. Het optreden van de FPI leidde direct tot felle reacties van politici en de bevolking.

De FPI liet eind jaren negentig voor het eerst van zich horen door restaurants en clubs aan te vallen. Daarbij werden klanten belaagd en flessen alcohol kapot geslagen of meegenomen. Ook nam de FPI het recht in eigen hand bij het streven een eind te maken aan de verschijning van de Indonesische versie van Playboy.

Steun

Het gerucht gaat dat de FPI binnen de kringen van politie en leger op steun kan rekenen. Indonesië kent een lange traditie van burgermilities die proberen religie te gebruiken om het land te destabiliseren.

Onlangs lukte het de FPI nog met succes de nieuwe islamitische groepering Al Quiyada te verbieden. De leider van Al Quiyada verdween zelfs in de gevangenis. Een verbod op Ahmadiya bleef echter uit, tot ergernis van vele radicale islamitische groeperingen. Aanhangers van Ahmadiya en de moskeeën van deze stroming zijn al lange tijd doelwit van geweld.

Daders

De regering van president Susilo Bambang Yudhoyono stuurde na de mars van vorige week 1500 politieagenten naar het hoofdkantoor van de FPI in Jakarta om de daders van het geweld op te pakken. Verschillende prominente politici, zoals de voormalige president Wahid en de ex-voorzitter van de Indonesische eerste kamer Amien Rais, willen dat de FPI zo snel mogelijk wordt verboden.

De hoogste moslimraad in Indonesië MUI echter steunt een verbod op Islamitische Ahmadiya omdat die beweging gelooft dat er na de profeet Mohammed nog een andere profeet is geweest.

De religieuze rellen lijken voorlopig nog niet voorbij. Islamitische groeperingen van uiteenlopende aard zijn zich overal in Indonesië aan het voorbereiden om zich te mengen in het conflict.

(c) ANP
quote:
Christenen op Zuid-Molukken aangevallen
04-06-2008 09:09 | Kerkredactie
JAKARTA - In Indonesië hebben islamitische extremisten vorige maand gewelddadige aanvallen op christenen uitgevoerd. Daarbij vielen vier doden en 56 gewonden.

Dat meldde de christelijke nieuwsdienst Compass Direct dinsdag op basis van berichten van de hulporganisatie Barnabas Fund.

In het overwegend door christenen bewoonde dorp Horale op het Zuid-Molukse eiland Ceram zijn op 2 mei vier christenen gemarteld en gedood. Volgens de berichten werd bij drie van de vier christenen de keel doorgesneden. Er vielen 56 gewonden.

In het nabijgelegen Saleman staken moslimextremisten 120 huizen, 3 kerken en de dorpsschool in brand.

Volgens Patrick Sookhdeo, directeur van Barnabas Fund, zijn dergelijke bloedige aanslagen in de afgelopen vijf maanden ook in andere gebieden gepleegd.

Tussen 1999 en 2001 was de regio ook al toneel van ernstig geweld tegen christenen. Gevreesd wordt dat de onlusten opnieuw oplaaien.

Van ongeveer de 220 miljoen inwoners van Indonesië is 80 procent moslim en 16 procent christen.

Bron:T.Wattimena
Lawa mena hau lala!
pi_59216422
quote:
Levenslang voor dans met RMS vlag
Door HILDE JANSSEN
AMBON - Een Molukse RMS aanhanger is donderdag in Ambon veroordeeld tot levenslang wegens samenzwering tegen de staat omdat hij met de RMS vlag zwaaide.
afbeelding vergroten De vlag van de Republiek van de Zuid-Molukken.
Het vonnis is zwaarder dan de eis van de openbare aanklager van 15 jaar cel.

Johanis Teterisa kreeg de extreem zware straf opgelegd door de rechters omdat hij het brein is achter de ‘separatistische actie’.

Door de verboden Molukse vierkleur te voorschijn te halen voor de ogen van de Indonesische president zette hij niet alleen het staatshoofd te kijk, maar de hele republiek, aldus de rechters.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 29 juni in het stadion van Ambon wist Teterisa samen met 27 vrienden als traditionele dansgroep toegang te krijgen tot het zwaar bewaakte stadion. De vlag van de Republiek van de Zuid-Molukken verstopten zij in een trom. Verbouwereerde veiligheidsagenten zetten de achtervolging in toen de dansers zwaaiend met de vlag door het stadion renden.

In totaal werden 38 personen gearresteerd. De meesten zijn inmiddels aangeklaagd wegens het ondermijnen van de eenheidsstaat. De eersten zijn in maart tot 17 en 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Tegen anderen is tien tot 15 jaar cel geeist. In Indonesië is het hijsen van de vlag van de separatistische RMS beweging een zwaar vergrijp, ook al heeft de RMS weinig aanhang in de Molukken.

[url=http://www.ad.nl/buitenland/2194460/Levenslang_voor_dans_met_RMS_vlag.html
]http://www.ad.nl/buitenland/2194460/Levenslang_voor_dans_met_RMS_vlag.html[/quote][/url]

Ter vergelijking: Abu Bakar Bashir, leider van Jemayah Islamiyah en mastermind van de "Bali Bombings" waarbij in totaal 222 mensen zijn omgekomen en 129 gewond zijn geraakt heeft 2 jaar in de gevangenis gezeten en is alweer op vrije voeten.
Lawa mena hau lala!
pi_59785863
TVP
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
pi_59798406
Voor 2009 hebben mijn vriendin en ik het plan om naar de eilanden Java en Bali te gaan. Zou een reis van 3 weken moeten worden door de 2 eilanden. De bedoeling is om aan te komen in Yogjakarta en vandaar uit het eiland verkennen richting Bali om de overstap op de ferry te maken. Ik heb gelezen dat er nogal een mooie treinreis door Java gaat? De laatste helft van de reis willen we dus gaan doorbrengen op het eiland Bali. Waar we precies allemaal heen zullen gaan op beide eilanden weten we nog niet, weet ook niet wat ik op deze route allemaal kan verwachten. Het is me alleen wel opgevallen dat de vliegprijzen nogal hoger liggen als je terug naar NL wilt vliegen vanuit een andere locatie dan waar je bent afgezet toen je vanuit NL kwam. Is er niet een manier om vanuit Bali weer snel terug te komen in Yogjakarta? Misschien daar dan een laatste overnachting alvorens terug te vliegen naar NL. Ik persoonlijk zou t liefst terugvliegen vanuit Denpasar op het eiland Bali natuurlijk om niet de reis terug naar Yogjakarta nog een keer te hoeven ondergaan maar om de een of andere reden is dat vele malen duurder om te vliegen op zo'n manier.
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
pi_59799045
Vanuit Bali kan je met Lion Air/Wings voor niet al teveel naar Yogjakarta vliegen.
Misschien is het ook handig om via Bangkok te vliegen, naar Bangkok zijn de prijzen een stuk lager en vanuit Bangkok kan je met Air Asia heen naar Yokjakarta en terug vanaf DenPasar.
pi_59799678
Wat zijn nou de echte must-sees op beide eilanden? En is dit een beetje te verpakken in 3 weken tijd, vooral Java is nogal een groot eiland.
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
  dinsdag 1 juli 2008 @ 00:28:15 #63
166212 UrAnus
FlipperdeFlip
pi_59809301
as vrijdag voor 4 weken naar Manado
This ain't Chingy nigga, this is Chino
This flow right herr' be wetter than Finding Nemo
  dinsdag 1 juli 2008 @ 22:44:55 #64
69655 mordradead
Wat is een leesje?
pi_59829702
Je kunt ook terug vliegen met Garuda... met die andere heb ik niet gevlogen en het eten bij Garuda was (voor vliegtuigeten) echt lekker
Ik heb vorig jaar op Java de route... Jakarta/Bandung/Pangandaran/Yogja gedaan.... je moet even kijken welke dingen je sowieso wilt gaan zien en kijken waar ze liggen en dan een route uitstippelen
Bernie en ik zijn tof.
pi_59833410
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 22:44 schreef mordradead het volgende:
je moet even kijken welke dingen je sowieso wilt gaan zien en kijken waar ze liggen en dan een route uitstippelen
Denk dat we beginnen in Yogjakarta en de drukte van Jakarta zelf overslaan.
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
pi_59835643
quote:
Op maandag 30 juni 2008 18:41 schreef mrcool het volgende:
Wat zijn nou de echte must-sees op beide eilanden? En is dit een beetje te verpakken in 3 weken tijd, vooral Java is nogal een groot eiland.
Must-sees zijn de Borobudur en Bromo. Voor de rest is Ubud op Bali ook wel leuk en natuurlijk Kuta beach
Dit is in 3 weken denk wel te doen.
pi_59845799
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 10:13 schreef OctaviaNus het volgende:

[..]

Must-sees zijn de Borobudur en Bromo. Voor de rest is Ubud op Bali ook wel leuk en natuurlijk Kuta beach
Dit is in 3 weken denk wel te doen.
Zat zelf zo ongeveer hieraan te denken.

Java:
-Bromo
-Borobudur
-Prambanan
-Baluran National Park

Bali:
-Bali Barat National Park
-Batur
-Besakih
-Gunung Kawi
-Pura Pulaki

Moet nog uit zien te vogelen hoe overal te komen enzo, heb al wel een Lonely Planet gekocht en daar staat verdomd nuttige informatie in. Op Java kunnen we veel doen vanuit Yogjakarta zelf. Borobudur en Prambanan is er niet zo heel ver vandaan. Hierna is de bedoeling om wsl met de trein vanuit Yogjakarta het Oosten op te gaan richting het Baluran National Park. Van hieruit iets terug t binnenland in voor de Bromo-vulkaan. Vanuit hier weer terug richting Surabaya voor de ferry naar Denpasar. Eenmaal op Bali is alles wat eenvoudiger te bezoeken lijkt mij aangezien het een veel kleiner eiland dan Java is, we moeten er alleen nog uit zien te komen waar we verblijven op Bali. We zulllen er sowieso gaan rondtrekken alleen moeten we nog bekijken vanuit waar we de meeste dingen kunnen bekijken. En een Kuta Beach lijkt me opzich wel leuk voor een aantal dagen, om t even gezien te hebben zal ik maar zeggen. Deze vakantie is iig niet bedoeld om alleen maar onderuit gezakt op een strandstoel te gaan liggen, als we dat willen gaan we wel naar Spanje of Turkije ofzo!

[ Bericht 22% gewijzigd door mrcool op 02-07-2008 19:27:42 ]
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
pi_59858871
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 17:10 schreef mrcool het volgende:

[..]

Zat zelf zo ongeveer hieraan te denken.

Java:
-Bromo
-Borobudur
-Prambanan
-Baluran National Park

Bali:
-Bali Barat National Park
-Batur
-Besakih
-Gunung Kawi
-Pura Pulaki

Moet nog uit zien te vogelen hoe overal te komen enzo, heb al wel een Lonely Planet gekocht en daar staat verdomd nuttige informatie in. Op Java kunnen we veel doen vanuit Yogjakarta zelf. Borobudur en Prambanan is er niet zo heel ver vandaan. Hierna is de bedoeling om wsl met de trein vanuit Yogjakarta het Oosten op te gaan richting het Baluran National Park. Van hieruit iets terug t binnenland in voor de Bromo-vulkaan. Vanuit hier weer terug richting Surabaya voor de ferry naar Denpasar. Eenmaal op Bali is alles wat eenvoudiger te bezoeken lijkt mij aangezien het een veel kleiner eiland dan Java is, we moeten er alleen nog uit zien te komen waar we verblijven op Bali. We zulllen er sowieso gaan rondtrekken alleen moeten we nog bekijken vanuit waar we de meeste dingen kunnen bekijken. En een Kuta Beach lijkt me opzich wel leuk voor een aantal dagen, om t even gezien te hebben zal ik maar zeggen. Deze vakantie is iig niet bedoeld om alleen maar onderuit gezakt op een strandstoel te gaan liggen, als we dat willen gaan we wel naar Spanje of Turkije ofzo!
Lonely Planet
Kuta is voor een paar dagen idd leuk...en dan vooral voor het surfen eigenlijk
Vanuit Surabaya met de ferry naar denpasar? Ik wist niet dat dat ook kon.
pi_59871311
Volgens Lonely Planet vaart Pelni van Surabaya naar Denpasar.

Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
pi_59878933
quote:
Op donderdag 3 juli 2008 18:16 schreef mrcool het volgende:
Volgens Lonely Planet vaart Pelni van Surabaya naar Denpasar.

[ afbeelding ]
wow thankx hier heb ik wat aan. Jeeeh
Wii: 2627 - 7428 - 7812 - 5841
Dagboek van een wereldreishttp://wreiziger.blogspot.com/
Foto's: http://www.oypo.nl/jessica-de-heij
pi_59904587
Net terug van 3 weken Indonesie!!

4 dgn in Kuala Lumpur geweest,vervolgens met AirAsia naar Yogyakarta gevlogen.Ontzettend leuk daar:Borobudur bezocht(tip:hotel Manohara staat op het terrein en je kan er dus onbeperkt heen + om 5hr s'ochtends met een klein groepje voordat alle grote tours komen) en Prambanan.Paleis etc verder beetje rond gelopen.

Met een 3 daagse tour langs Bromo en Plateau Ijen.Ferry naar Bali--->Ubud geweest en paar dagen Legian Beach.
Toen naar Gili Islands,ontzettend mooi daar!
Terug naar Bali en nogmaals 2 dgn Kuala Lumpur.

Had graag gewild dat ik nog langer had.Wil graag ook Sulawesi en Sumatra bezoeken,of boottrip richting Komodo.
Volgende keer weer
Travel 2014: Jan: Florida. Mei: Antwerpen en Trier
Juli: Rome + Athene en eilanden Greece Okt: Peru!
pi_59949124
Sulawesi lijkt me ook wel wat, mijn oma is daar geboren. Is alleen wel een stukje van Java en Bali verwijderd.
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
pi_59949138
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 00:09 schreef theemuts1982 het volgende:

[..]

wow thankx hier heb ik wat aan. Jeeeh
Is wel 2 jaar oud he die map? Houd hier rekening mee, niet alle verbindingen hoeven nog zo te zijn natuurlijk.
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
pi_60838640
quote:
Op zondag 8 juni 2008 13:35 schreef Rubstah het volgende:

[..]

Ter vergelijking: Abu Bakar Bashir, leider van Jemayah Islamiyah en mastermind van de "Bali Bombings" waarbij in totaal 222 mensen zijn omgekomen en 129 gewond zijn geraakt heeft 2 jaar in de gevangenis gezeten en is alweer op vrije voeten.
bedankt, dit om een evenwichtiger beeld van Indonesie te krijgen


*bekijkt profiel.. lacht *
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_60838874
Volgend jaar oktober staat Indonesie op de planning!
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')