Mja, ze hebben een AOC, en ik heb ze in de supermarkt in Frankrijk gekocht: het zijn kleine linzen die fijner zijn en minder lang nodig hebben om gaar te worden dan de traditionele bruine linzen, die ik overigens nooit eet. Ze zijn wel populair in de betere restaurants. Ze zijn misschien ook wel in Nederland te krijgen maar ik weet niet waar.quote:Op woensdag 29 november 2006 19:42 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dat klinkt heerlijk
O en wat zijn Le Puy-linzen? Dat klinkt heel exclusief...?
[..]
^quote:Waar zou je dit bij eten?
Ik heb geen idee wat AOC of DOC is. Maar ik ben dol op linzen Gewoon de ordinaire hoor In de Indiase keuken gooien ze ze veel door stoofgerechtjesquote:Op woensdag 29 november 2006 20:01 schreef NoSigar het volgende:
[..]
Mja, ze hebben een AOC, en ik heb ze in de supermarkt in Frankrijk gekocht: het zijn kleine linzen die fijner zijn en minder lang nodig hebben om gaar te worden dan de traditionele bruine linzen, die ik overigens nooit eet. Ze zijn wel populair in de betere restaurants. Ze zijn misschien ook wel in Nederland te krijgen maar ik weet niet waar.
Ik heb euvrigens ook linzen uit Castelluccio in Italie in huis (DOC ), dat zijn vergelijkbare linzen, volgens mij alleen iets lekkerder, maar dat kan inbeelding zijn. Allemaal leuke dingen om mee te nemen op vakanties, en zo ondek je nog eens een peulvrucht.
[..]
^
Mij komt het nogal winters over, dus misschien bij wild of zo, of gewoon bij dingen waar je normaal aardappelpuree bij maakt.
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?quote:Op dinsdag 28 november 2006 14:57 schreef No Nick het volgende:
Vlaams stoofsel met Gildebier
Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
Solo is volgens mij boter. Een merknaam.quote:Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
Ah, dit komt uit de Belgische variant op het Blue Band kookboek?quote:Op woensdag 29 november 2006 20:39 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Solo is volgens mij boter. Een merknaam.
Platgeslagen gemarineerde Walloniertenen, hier nauwelijks verkrijgbaar.quote:Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
Solo is inderdaad net zoiets als onze Cromaquote:Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
ja, wie weetquote:Op woensdag 29 november 2006 20:40 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Ah, dit komt uit de Belgische variant op het Blue Band kookboek?
De lappen aan een stuk stoven, met een vork/vleestang eruit halen en op een bord oid demonteren, dan kun je die grote stukken vet er zo tussenuit snijden.quote:Op woensdag 29 november 2006 20:10 schreef NoSigar het volgende:
Ik maak trouwens graag stoofpotten, maar een ding gaat bijna altijd fout of klopt niet zoals het geadverteerd wordt.
Een paar leuke stukken sucadevlees doorregen met randjes vet worden bij mij altijd lekker gestoofde stukjes sucadevlees met gladde stukjes lillend vet en dus op moeilijk gedoe tijdens het eten aangezien niemand die troep op wil eten .
Ik kan het er voor het opdienen niet vanaf snijden want het is onbegonnen werk om al die verkleurde hete stukken vlees uit de pan te vissen en de zoeken naar de vet stukjes.
Nou hoor ik wel eens dat het vet zou oplossen, nu , mooi niet dus. Wel moet je het eraan laten zitten voor de smaak en de malsheid, dus dat is ook geen optie.
Heeft iemand tips
Is ook weer zo, maar ik schil ze toch liever, eigenwijs ben ik vaker genoemd!quote:Op woensdag 29 november 2006 18:35 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Dat gronderige smaakje om het zomaar te noemen zit er absoluut niet meer aan als het zolang meestooft in de wijn met al die kruiden
Ja zeker, lekker in een stamppotje ook, komt ook wel eens in gevulde maaltijdsoepen bij ons!quote:Op woensdag 29 november 2006 18:40 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Heb je dat wel eens gegeten?
Lekker?
Ik ken knolselderij eigenlijk niet. Een experiment waard dus
Ik had maandag ook sucade-lappen en maar 1 vetje geproefd en gelijk uitgespuugd .quote:Op donderdag 30 november 2006 15:08 schreef kahaarin het volgende:
[..]
De lappen aan een stuk stoven, met een vork/vleestang eruit halen en op een bord oid demonteren, dan kun je die grote stukken vet er zo tussenuit snijden.
Dat klopt, naar mate je het langer laat sudderen smelt er meer vet.quote:Op donderdag 30 november 2006 15:14 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ik had maandag ook sucade-lappen en maar 1 vetje geproefd en gelijk uitgespuugd .
Demonteren op een bord was bij mij geen doen meer aangezien het vlees al helemaal uit elkaar was gevallen. Al met al viel het me erg mee maar 1 vetje, normaal als ik ik sudderlap maak dan heb ik regelmatig vetknobbels ertussen, maar het stoofpotje heeft aanzienlijk langer op het vuur gestaan, wie weet dat er daarom maar 1 vetbobbel in zat maandag.
Wat een stom verhaal om te tikken
Afsudderen, .quote:Op donderdag 30 november 2006 15:22 schreef Duderinnetje het volgende:
Over vetrandjes en -knobbels: Grote stukken in de pan doen en het vetrandje verwijderen vóór het vlees echt uit elkaar valt. Volgens mij heeft zijn werk dan al gedaan. Het laatste afsudderen (nieuw woord ) kan dan zonder knobbels.
Even off-topic: dit net gemaakt, gewoon als aarappelpuree, ook met de aardappels eenmeegekookt, daarna gekookt ei erdoor prakken met stamper, en boter zout peper nootmuskaat erdoor doen. En een rookworst erbij.quote:Op woensdag 29 november 2006 19:39 schreef NoSigar het volgende:
En over knolselderij: ik las ergens een recept om het in blokjes te snijden, gaar te koken, mengen met iets minder kruimige aardappels, een hardgekookt ei, boter en zout en peper.
quote:Op donderdag 30 november 2006 17:07 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Stoofpotje met patat vanavond. (Al is hij een beetje zoetig uitgevallen, want mijn assistent is uitgeschoten met de suiker ) *gaat nu de vetjes eruit peuteren voor moeders*
Mijn digi-cam is helaas overleden . Maar ik kan je wel vertellen dat het er weer ergggg lekker uitziet.quote:Op donderdag 30 november 2006 21:54 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Jongens, méér foto's van jullie brouwsels
Ik maak volgende keer ook een kiek
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |