abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 november 2006 @ 14:06:40 #76
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_43928087
Alles staat lekker te pruttelen nu, wat ruikt het zalig zeg met die wijn en kruiden.
De aardappelen en wortels staan al klaar om er over een klein uurtje bij te doen.

Dat binden met maizena gaat dat dan niet klonteren?

edit: @ curiosity: Tnx

[ Bericht 3% gewijzigd door SeaOfLove op 27-11-2006 15:14:34 ]
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  maandag 27 november 2006 @ 14:49:17 #77
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43929396
quote:
Op maandag 27 november 2006 14:06 schreef SeaOfLove het volgende:
Alles staat lekker te pruttelen nu, wat ruikt het zalig zeg met die wijn en kruiden.
De aardappelen en wortels staan al klaar om er over een klein uurtje bij te doen.

Dat binden met maizena gaat dat dan niet klonteren?
Een beetje vocht uit de pan nemen en dat alvast door elkaar roeren, dan terug in de pan, krijg je geen klonten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_43932099
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje
-1kg runderriblappen
-chorizo (zown hele voor verpakte)
-2 paprika's
-3 uien
-rode peper
-500 gr aardappels (vastkokers)
-spaanse wijn (rood natuurlijk)
-knoflook!!!! (naar smaak)
-laurier, peper, zout, paprika poeder
naar keuze een winterpeen...

uien en vlees in stukken snijden
Uien aanfruiten in de boter, beetje knoflook erbij (teentje of 2-3) Vlees in stukken snijden en erbij doen, rondom aan braden en kruiden naar smaak. als t vlees kleur krijgt rode wijn toevoegen laurierblaadje erbij. als de wijn kookt, vuur laag zodat de kook er net op blijft.

Ondertussen chorizo, paprika, winterpeen snijden, peper snijden, aardappels schillen en kwartjes van maken.

Na 1 uur, alle overige ingredienten toevoegen de aardappels zou je eventueel ook later kunnen toevoegen, ik laat ze graag een uur koken (vandaar de vastkokers).

Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....

Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus....

beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken
suck my asshole taco bender
pi_43932390
Waarom maak ik eigenlijk nooit stoofpotjes?

Dat gaat deze week dus nog gebeuren, tevens een tvp waarvan je denkt: Ze heeft er tenminste nog iets van gemaakt.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 27 november 2006 @ 16:39:44 #80
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_43932574
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:23 schreef Remco_h het volgende:
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje <<<knipperdeknip>>>
Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....

Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus....

beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken
Klinkt erg lekker ook . Die staat voor volgende week op het programma . Het stoofpotje wat nu staat te pruttelen belooft veel goeds. Heb net al stiekum een stukje vlees geproefd, en ookal was het nog niet zacht genoeg, de smaak was iig erg lekker .

Je kan ook mensen uitnodigen voor het eten
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  maandag 27 november 2006 @ 16:50:54 #81
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43932933
Jummie, ik ga binnenkort ook maar 's stoven. Van huis uit heb ik eigenlijk alleen maar hachee meegekregen. Dat vond ik nooit zo heel erg lekker, maar enkele van de bovenstaande gerechten lijken me erg smakelijk!
Ik heb geen stoofpot. Is dat wel noodzakelijk, of kan het in een gewone pan? Ik heb ook een kaasfonduepan (caquelon) , die is ook heel dik, maar heeft geen deksel. Kan ik daar misschien een willekeurig ander pannendeksel op leggen?
pi_43934270
Oeh. Stoofpotjes!
Morgen even naar de slager, runderlapjes kopen. Dan naar de slijter, voor 3 potjes bier (Anderhalf voor de stoof, anderhalf voor mij ) en 'savonds lekker alles klaarmaken.
Nachtje laten staan, hebben we de dag daarop een lekker stoofje!

Heeeel offtopic, maar we zijn sinds gisteren in trots bezit van minstens 5 kilo stoofpeertjes. Daar moet ik ook nodig eens iets van maken.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  maandag 27 november 2006 @ 18:15:40 #83
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_43935409
Het was echt zooooooo lekker, ik had het trouwens zonder champignons gedaan, wel nog een preitje er doorheen.
Er is btw anderhalve fles wijn ingegaan .

Ik heb nog mega-veel over, dus morgen komt BitterMoon een hapje mee-eten en de rest vries ik in, of als het genoeg is voor 2 personen dan breng ik het even naar mijn opa en oma.

@ arithaterhorst: tnxxxxxx

@ aventura: ik heb het vlees in de braadpan aangebraden, toen de lappen eruit gehaald en de uien en knoflook erin, na 2 minuten het vlees er weer bij gedaan, wijn en kruiden erbij en toen tot de conclusie gekomen dat de pan te klein was voor de aardappelen, prei en peen die er een uur later nog bij moesten . Dus het zooitje overgegooid in de mosselpan en het resultaat was dus prima .
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  maandag 27 november 2006 @ 18:55:18 #84
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43936552
Ik heb inmiddels de boodschappen gedaan en morgenochtend zet ik alles op het vuur. Je komt nog eens op een idee hier

SeoOfLove: mosselpan, ook een idee
  maandag 27 november 2006 @ 18:57:25 #85
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43936625
Woei, iedereen aan de stoofpot
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 27 november 2006 @ 19:41:30 #86
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_43938357
quote:
Op maandag 27 november 2006 18:55 schreef Aventura het volgende:
Ik heb inmiddels de boodschappen gedaan en morgenochtend zet ik alles op het vuur. Je komt nog eens op een idee hier

SeoOfLove: mosselpan, ook een idee
Kom je in SEX ook op zoveel ideeën ?
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  maandag 27 november 2006 @ 19:42:16 #87
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43938387
quote:
Op maandag 27 november 2006 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Kom je in SEX ook op zoveel ideeën ?
Je moest 's weten
  maandag 27 november 2006 @ 19:43:18 #88
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_43938438
quote:
Op maandag 27 november 2006 19:42 schreef Aventura het volgende:

[..]

Je moest 's weten
Jij bent snel

Maar oké geen SC...anders krijgen we met de deegroller
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_43940903
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:50 schreef Aventura het volgende:
Jummie, ik ga binnenkort ook maar 's stoven. Van huis uit heb ik eigenlijk alleen maar hachee meegekregen. Dat vond ik nooit zo heel erg lekker, maar enkele van de bovenstaande gerechten lijken me erg smakelijk!
Ik heb geen stoofpot. Is dat wel noodzakelijk, of kan het in een gewone pan? Ik heb ook een kaasfonduepan (caquelon) , die is ook heel dik, maar heeft geen deksel. Kan ik daar misschien een willekeurig ander pannendeksel op leggen?
ik doe t altijd in een grote pan, geen speciale stoofpot oid... werkt net zo goed.....
suck my asshole taco bender
  maandag 27 november 2006 @ 20:55:15 #90
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_43941748
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Mensen, vrienden, onbekenden,

Wat ziet mijn oog??? Geen stoofpottentopic in CUL?! Schande!
Vandaar nu eentje.

Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!
Ik lees erg graag over koken en culinaire zaken, zonder dat ik zelf erg veel klaarmaak in de keuken. Ik wil je echter wel van harte feliciteren met een fenomenaal geschreven intro voor dit topic. Heb het drie keer met een grote glimlach doorgelezen. Kan zo in de culinaire rubriek van de Volkskrant. Of in een column van Martin Bril.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  maandag 27 november 2006 @ 21:02:23 #91
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43942128
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:55 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Ik lees erg graag over koken en culinaire zaken, zonder dat ik zelf erg veel klaarmaak in de keuken. Ik wil je echter wel van harte feliciteren met een fenomenaal geschreven intro voor dit topic. Heb het drie keer met een grote glimlach doorgelezen. Kan zo in de culinaire rubriek van de Volkskrant. Of in een column van Martin Bril.
O dank je wel
Het kwam recht uit mijn hart.

Ik hoop natuurlijk dat je het niet bij lezen houdt, maar je nu ook aan een stoofpot zet!
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 27 november 2006 @ 21:19:47 #92
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_43943052
quote:
Op maandag 27 november 2006 21:02 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik hoop natuurlijk dat je het niet bij lezen houdt, maar je nu ook aan een stoofpot zet!
Het toeval wil dat één van de weinige dingen die ik adequaat kan klaarmaken een Irish Stew is. Toch ook een soort van

Het recept is doodsimpel en afhankelijk van de grootte van je pan. Veel grote brokken lamsvlees, paar grote aardappelen in ruige stukken gesneden, flinke groene kool, knaller van een winterpeen, paar joekels van uien, bouillon. Eerst het vlees zachtjes aanbakken in roomboter, daarna alle andere producten erbij alsmede de bouillon en een uur of vier laten staan. Zout en andere kruiden naar smaak toevoegen, maar ik ben daar altijd zeer bescheiden in.

[ Bericht 1% gewijzigd door Dwersdriever op 27-11-2006 21:46:58 ]
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  maandag 27 november 2006 @ 22:45:48 #93
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_43947465
quote:
Op maandag 27 november 2006 21:19 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Het toeval wil dat één van de weinige dingen die ik adequaat kan klaarmaken een Irish Stew is. Toch ook een soort van

Het recept is doodsimpel en afhankelijk van de grootte van je pan. Veel grote brokken lamsvlees, paar grote aardappelen in ruige stukken gesneden, flinke groene kool, knaller van een winterpeen, paar joekels van uien, bouillon. Eerst het vlees zachtjes aanbakken in roomboter, daarna alle andere producten erbij alsmede de bouillon en een uur of vier laten staan. Zout en andere kruiden naar smaak toevoegen, maar ik ben daar altijd zeer bescheiden in.
Klinkt ook erg lekker, zeker door de manier waarop je het recept plaatst .
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  maandag 27 november 2006 @ 23:18:29 #94
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_43948876
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:45 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Klinkt ook erg lekker, zeker door de manier waarop je het recept plaatst .
Als ik eters krijg, vragen ze altijd of ik dit klaar wil maken. Maar dat kan ook komen door het niveau van mijn andere gerechten natuurlijk.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  maandag 27 november 2006 @ 23:47:09 #95
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_43949885
quote:
Op maandag 27 november 2006 23:18 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Als ik eters krijg, vragen ze altijd of ik dit klaar wil maken. Maar dat kan ook komen door het niveau van mijn andere gerechten natuurlijk.
Nou ik ben benieuwd .. Maar eerst remco's receptje uit proberen.
Die van jou zal wel grote verrassing worden want volgens mij vind ik lamsvlees niet echt lekker
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  dinsdag 28 november 2006 @ 13:15:30 #96
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43958843
Wellicht domme vraag maar...Moet je de laurierblaadjes en kruidnagelen er nadien uitvissen? .
  dinsdag 28 november 2006 @ 13:49:57 #97
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_43959719
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 13:15 schreef Aventura het volgende:
Wellicht domme vraag maar...Moet je de laurierblaadjes en kruidnagelen er nadien uitvissen? .
Ja met de laurierblaadjes gaat dat makkelijk. De kruidnagelen zijn eigenlijk niet meer te traceren, beet er net ook op ééntje, bleggg
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  dinsdag 28 november 2006 @ 13:52:48 #98
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_43959790
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:32 schreef shmoopy het volgende:
Waarom maak ik eigenlijk nooit stoofpotjes?

Dat gaat deze week dus nog gebeuren, tevens een tvp waarvan je denkt: Ze heeft er tenminste nog iets van gemaakt.
!
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  dinsdag 28 november 2006 @ 13:55:00 #99
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43959839
Oke. Er staat inmiddels een grote pan op het vuur. Eerst wat runderstooflappen aangebraden. Die in een pan gemikt met ui, knof, wijn, laurierblaadjes, kaneel, tijm en kruidnagelen. Straks gooi ik er nog peen en champignons bij. Ik ga het eten met aardappelpuree vanavond
pi_43960214
Het is twijfelachtig of ie dr bij hoort maar ik doe t toch (ik eet het vanavond, ben benieuwd):
Rog in zoete tomatensaus.

4tenen knfolook gepeld en fijngehakt
1rode ui fijgehakt
1 tl korianderzaad gestampt
olijfolie
3 blikken a 400g gepelde tomaten, gepureerd
de schil en het sap van 2 citroenen
zeezout en zwarte peper uit de molen
4 rogvleugels van 250g elk
1 handje rozemarijn takjes, de topjes
12 ansjovisfilets
Verwarm ovenop 180C en zoek een braadpan waar de rogvleugels net in passen, naast elkaar. Zet de pan op het vuur, en bak de ui, knoflook en korianderzaad in wat olijfolie op laag vuur tot ze zacht,maar niet bruin zijn. Doe er vervolgens de tomaten, citroenschil en-sap bij. Doe er wat zout en peper bij. Laat de saus tegen de kook aan komen.

Maak intussen met een mesje een sneetje in het platte, middelste stuk van rogvleugel. Prop er een halve ansjovis filet in, en prik het vast met een klein stukje rozemarijn. Doe dit 3x aan beide kanten van elke vleugel. Dompel de vleugels in de tomatensaus en zorg dat de vleugels aan alle kanten bedekt zijn met de saus. Zet de pan in de oven, en laat ongeveer 15minuten stoven. Als het "vlees" van het bot afvalt is het goed. Zet de vleugels dan meteen op tafel.

Dit gerecht kun je serveren met ciabatta, aardappel puree, of polenta, en een groene salade of wat andere groenten. Je kunt de vis ook in vlokken trekken, en door de pasta mengen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')