da's waar dat klopt wel. Zo'n Kees van der westen pompt ook een dikke crema in 5sec. op je slechtgemalen 10 dagen oude onaangetampte prutkoffie.quote:Op zaterdag 30 september 2006 20:01 schreef W1ZZ het volgende:
Voornamelijk omdat zo'n beetje iedereen met een E61-groep een degelijke bak kan zetten omdat de groep heel vergevend is jegens fouten van de barista...
En? Bevalt ie? Waarom heb je eigenlijk een triple basket besteld? Ben je van plan je ingewanden te asfalteren met espressootjes?quote:Op zaterdag 30 december 2006 11:48 schreef W1ZZ het volgende:
*kick*
Heb inmiddels die triple basket bij Pasmarose besteld, 2,50 verzendkosten (omdat het in een envelop paste dus hoefde niet als pakketje verzonden te worden). Was in totaal een tientje kwijt. De verkoper is een hele prettige kerel en ik had m'n mandje binnen 3 dagen binnen. Uiteindelijk idd via PayPal met CC betaald.
Dat wennen is heel herkenbaar, ik heb een tijd op vakantie bijv. amper koffie gedronken, en eenmaal thuis duurde het 3 weken voordat ik weer op mijn normale niveau zat .quote:Op zaterdag 6 januari 2007 02:31 schreef NoSigar het volgende:
Ik wil een tvp'tje plaatsen, maar eigenlijk moet ik bekennen dat ik gisteren pas Miss Silvia naar de reparateur gebracht heb vanwege het probleem dat de porta-filter losschiet (zie deel een). En ondanks de sympathieke tips loste het allemaal niets op en heb ik gewoon een tijd filterkoffe gedronken: je went eraan en dan vind je het lekker (een bepaald groen zakje van AH geloof ik ).
Het zij zo. Maar het is geen EXpresso: want ook al spreek je het zo fout uit, het drukt wel meer het verlangen uit, het verlangen naar levende doorleefde echte espresso met een echte crema-laag.
Ex Ex Ex, geef geef geef! En laat me weer bij Levelt langs gaan, de enige goede verkoper in de buurt en laat me de hele buurt weer wakker maken met die klote koffiemolen. We missen het .
Is die Seaco waarbij je bij DE ¤100 korting krijgt trouwens iets? Lijkt me een mooi automatisch apparaat.
Mijn molen maalt in zo'n 5 seconden voor een double...quote:Op zaterdag 6 januari 2007 16:52 schreef faberic het volgende:
21 seconden malen
Snel is idd anders . Ik kan echter wel nauwkeuriger de hoeveelheid elke keer gelijk nemen (er hangt een doser aan, dus ik moet het wel met tijd toen, wil ik elke keer vers malen)quote:Op zaterdag 6 januari 2007 21:56 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Mijn molen maalt in zo'n 5 seconden voor een double...
Wat die Saeco dingen betreft, kan me niet voorstellen dat je daar net zo'n resultaat uit kunt krijgen als uit je Silvia.
Heb je een blade grinder dan? Want anders is je molen op een gegeven moment toch gewoon klaar? Of heb je een hele hopper vol met bonen en weet je dat er na 21 secs malen precies genoeg is voor een double?quote:Op zaterdag 6 januari 2007 22:00 schreef faberic het volgende:
[..]
Snel is idd anders . Ik kan echter wel nauwkeuriger de hoeveelheid elke keer gelijk nemen (er hangt een doser aan, dus ik moet het wel met tijd toen, wil ik elke keer vers malen)
Dat laatste, ik heb me er niet in verdiept, ik weet niet hoe het anders moet om eerlijk te zijn. Als ik iets mis moet je het zeggen.quote:Op zaterdag 6 januari 2007 22:38 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Heb je een blade grinder dan? Want anders is je molen op een gegeven moment toch gewoon klaar? Of heb je een hele hopper vol met bonen en weet je dat er na 21 secs malen precies genoeg is voor een double?
Hoe ik 't doe iig is zo: ik weet hoeveel bonen ik in de hals van m'n maler moet gooien om genoeg te malen voor een double. Dus ik haal genoeg bonen elke keer uit een lucht- en lichtdichte bus en doe die rechtstreeks in de hals (de hopper gebruik ik dus niet). Dit omdat lucht en licht niet goed zijn voor je bonen, worden ze sneller oud van...quote:Op zaterdag 6 januari 2007 22:52 schreef faberic het volgende:
[..]
Dat laatste, ik heb me er niet in verdiept, ik weet niet hoe het anders moet om eerlijk te zijn. Als ik iets mis moet je het zeggen.
Dat zit er bij mij aan vast. Die hopper heeft wel wat filters voor licht denk ik, is wat donker.quote:Op zaterdag 6 januari 2007 23:51 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Hoe ik 't doe iig is zo: ik weet hoeveel bonen ik in de hals van m'n maler moet gooien om genoeg te malen voor een double. Dus ik haal genoeg bonen elke keer uit een lucht- en lichtdichte bus en doe die rechtstreeks in de hals (de hopper gebruik ik dus niet). Dit omdat lucht en licht niet goed zijn voor je bonen, worden ze sneller oud van...
Klinkt als een onregelmatige maling of niet goed aangedrukt.quote:Op zaterdag 6 januari 2007 16:52 schreef faberic het volgende:
Ik zette net nog ff een dubbele espresso, ik had een week geleden de maling veranderd (iets grover voor meer koffie => meer smaak) en 21 seconden malen geeft het beste resultaat. Dus ik dat net doen, en na 10 sec. ofzo begon dat apparaat een hele dikke straal crema heel hard te spuiten en het kopje was ruim voor tijd vol. Was heel bitter en niet lekker ... Vaag is dat.
Een mooi begin van de dag dus! Gefeliciteerdquote:Op zondag 7 januari 2007 11:46 schreef faberic het volgende:
Vanochtend heb ik weer eens cappuccino gemaakt, ik heb er normaal weinig tijd voor. Ik kreeg er een latte-art blaadje op, niet echt een mooie rosetta ofzo maar de espresso was perfect gelukt (dan ruikt hij zo lekker), en het melkschuim ook. Dit was één van de lekkerste cappuccino's die ik gemaakt had, blij dus.
Ik wil je niet per sé op andere gedachten brengen maar wat is de reden dat je voor een volautomaat kiest?quote:Op zondag 7 januari 2007 20:03 schreef TazDevl het volgende:
Ik ben aan het sparen voor een volautomaat. Keuze is voorlopig gevallen op de Saeco Incanto Sirius.
Vraag me alleen af of dit een nieuw/huidige lijn model is of niet?
Heb hier namelijk een Saeco boekje waar ie niet in staat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |