abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_41628490
Yes! Deel II

Met Goede Koffie!


Kees van der Westen's!


Art!


Geurige Verse bonen!


Geilige Koffiestromen!


owja:



links!
Espressoporn: http://www.flickr.com/photos/tonx/sets/665876/
Coffeegeek http://www.coffeegeek.com/
Milk Frothing Guide: http://www.coffeegeek.com/guides/frothingguide
Dutch Barista Championships http://www.dutchbaristachampionship.nl/


ENJOY!
" there is nothing to not be amazed at "
pi_41628763
eindelijk weet ik wat baristatopic is, maar ik blijf toch voor STARBUCKS en nespresso.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_41629063
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 20:58 schreef sieske het volgende:
eigenlijk lust ik buitenshuis alleen kinderkoffie met teveel melk, en frambozen of vanille-smaak. Zelf ben ik te lui/te weinig smaakbewust om meer van koffie te maken dan een voorverpakt plastic cupje.
Wat doe je dan in dit topic?
" there is nothing to not be amazed at "
pi_41634175
Ik ben in het bezit van een mazzer mini en een rancilio silvia. Mooie apparaten!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 9 september 2006 @ 00:17:58 #5
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_41635523
Die van der Westens, die hebben ze toch ook bij Coffee Company?
  zaterdag 9 september 2006 @ 11:18:49 #6
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41643084
Zeer leuk topic om te volgen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_41643447
Linkje naar deel 1 trouwens:
Het Grote Barista topic

Voor meer koffiegeleuter op de milimeter [14.gif]

[ Bericht 1% gewijzigd door corc op 09-09-2006 16:04:16 ]
" there is nothing to not be amazed at "
  zaterdag 9 september 2006 @ 11:49:15 #8
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_41643650
Dank voor de OP, ik had geen zin om hem te maken

ik heb laatst trouwens een shot in the dark gebrouwen, van coffeegeek. Je zet gewone koffie, en daar giet je dan een dubbele espresso bij. Beetje veel caffeine, dat wel, ik begon helemaal te zweten Voor de rest best wel lekker, het is gewone koffie met een vleugje espresso aroma dat proef je wel.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  zaterdag 9 september 2006 @ 11:51:14 #9
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_41643699
Oja ik was in engeland bij de starbucks, cappuccino besteld. Ik was er niet kapot van, het was namelijk een latte en niet lekker.

Vanaf nu: Starbucks: alleen warme chocolademelk.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  dinsdag 12 september 2006 @ 15:21:54 #10
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_41737513
lees graag weer verde mee...
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_41958822
Deze week heb ik een Rancilio Audrey en een Rancilio Rocky molen tweedehands gekocht. Iemand tips in verband met onderhoud en eventueel waar ik onderdelen kan vinden in België/Nederland? Ook een gebruiksaanwijzing zou fijn zijn
pi_41961407
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 11:49 schreef faberic het volgende:
Dank voor de OP, ik had geen zin om hem te maken

ik heb laatst trouwens een shot in the dark gebrouwen, van coffeegeek. Je zet gewone koffie, en daar giet je dan een dubbele espresso bij. Beetje veel caffeine, dat wel, ik begon helemaal te zweten Voor de rest best wel lekker, het is gewone koffie met een vleugje espresso aroma dat proef je wel.
Hoe past het dan nog in het kopje

Maar ik snap het dus niet he.
Wat is barista nou? Betrefd het de daad van het spelen met je eten(=koffie) en figuurtjes maken, zoals moeders in de goeie ouwe tijd verboodt?
Of is het slechts het pochen met je onuitputbare kennis en ervaring op het gebied van.. 'koffie' ..


* synthesix een lekker kopje goedkope nescafé aanmaak espresso halen gaat... hmm

  dinsdag 19 september 2006 @ 20:50:37 #13
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_41962360
quote:
Op dinsdag 19 september 2006 20:22 schreef synthesix het volgende:

[..]

Hoe past het dan nog in het kopje

Maar ik snap het dus niet he.
Wat is barista nou? Betrefd het de daad van het spelen met je eten(=koffie) en figuurtjes maken, zoals moeders in de goeie ouwe tijd verboodt?
Of is het slechts het pochen met je onuitputbare kennis en ervaring op het gebied van.. 'koffie' ..


* synthesix een lekker kopje goedkope nescafé aanmaak espresso halen gaat... hmm

Een barista is een koffiekunstenaar, je zou het de sommelier van de koffie kunnen noemen. Deze persoon werkt bij de betere koffiecafé's en is in staat met een stoomkraantje melk perfect op te schuimen en die zo in de espresso te gieten dat het een wit figuurtje achterlaat tussen het crema (in een cappuccino/latte). Dit vereist veel oefening en ervaring.

De beste man is ook in staat de perfecte espresso te bereiden door de maling af te stemmen op de espressomachine met een kwaliteitsmaler.

Zoek anders eens met video.google.com of youtube op latte-art en klik er 1 aan. Dan zie je wat ze precies voor vormen maken en hoe ze dat doen.

In de meeste nederlandse café's is de cappuccino van matige kwaliteit tot zwaar beroerde kwaliteit. Voor de espresso geldt dit ook, hoewel je met übermachines ook zonder enige techniek en vaardigheid vaak een lekker sappie perst.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_41963012
Maar het is dus eigenlijk behoorlijk zinloos? Het is meer een uiterlijk iets ofzo?
Ben je trouwens wel eens bij die nieuwe koffiezaak geweest in de oranjerie btw? Zo ja, is het daar wel 'goed'?

Ik heb ook nooit echt het nut van cappuccino bij dat soort zaken en automaten gesnapt, aangezien alles na 3 seconden in elkaar oplost, en toch altijd maar weer dezelfde lichtbruine, egale massa over blijft...
pi_41970667
Dat latte-art is iets van de laatste jaren. De exacte omschrijving v.e. barista zul je vast via google of op wikipedia kunnen vinden. Volgens mij komt het erop neer dat het iemand is die zeer bedreven is in het maken van verschillende soorten koffie zoals espresso en cappuccino. Daar komt veel bij kijken: kennis van de machines, kennis van de verschillende bonensoorten (waar de bonen vandaan komen, smaak- en aroma eigenschappen, kennis van melanges en het samenstellen), de techniek en het inzicht om het beste te halen uit bepaalde apparaten en bonen etc. etc. Voor echt goede kwaliteit espresso luistert alles erg nauw en de barista heeft de kennis en techniek om met de beschikbare middelen en ingredienten constant de best mogelijke koffie te produceren.
Vergelijk het met een goede kok: die is in staat ingredienten op kwaliteit te beoordelen en te selecteren, is creatief, heeft een enorme schat aan kennis van smaakcombinaties en bereidingswijzes en heeft de techniek om die perfect uit te voeren onder (tijds)druk. Hetzelfde geldt voor de barista, maar dan voor koffie dus.
Kijk anders 's op een blogs van een paar barista's, zodat je een indruk kan krijgen:
http://dutchbarista.blogspot.com
http://www.jimseven.com
pi_42225108
Het valt me op dat ze in Frankrijk de piston niet nadrukken zoals het eigenlijk hoort... Of ligt dat aan mij?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 29 september 2006 @ 16:15:29 #17
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_42235149
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 09:32 schreef tim2308 het volgende:
Het valt me op dat ze in Frankrijk de piston niet nadrukken zoals het eigenlijk hoort... Of ligt dat aan mij?
valt mij ook op ja. En het valt ook op dat ze het in Nederland ook niet doen. EN het valt op dat mijn vader noch mijn moeder het doet.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_42242052
nadrukken? Bedoel je extra stevig in de grouphead rammen of gewoon de koffie aanstampen? Tsja, als je een E61 groep hebt en verse koffie dan kun je ermee wegkomen... Ergens wel begrijpelijk als je bedenkt dat iedereen anders tampt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_42250267
De koffie aanstampen met een kracht van 25 kg. Oftewel men neemt een stamper, een weegschaal en drukt net zolang tot de naald bij 25 kg is...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_42254097
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 01:43 schreef tim2308 het volgende:
De koffie aanstampen met een kracht van 25 kg. Oftewel men neemt een stamper, een weegschaal en drukt net zolang tot de naald bij 25 kg is...
De 30lbs die overal op 't net staat is eerder iets van 14kg he
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_42256417
Oeps, foutje. Het idee is duidelijk iig
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 30 september 2006 @ 14:31:48 #22
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_42257841
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 20:55 schreef W1ZZ het volgende:
nadrukken? Bedoel je extra stevig in de grouphead rammen of gewoon de koffie aanstampen? Tsja, als je een E61 groep hebt en verse koffie dan kun je ermee wegkomen... Ergens wel begrijpelijk als je bedenkt dat iedereen anders tampt.
Ik begrijp niet waarom men die E61 groep steeds heilig verklaard. Die van mij kan echt nog veel beter hoor. De stroming is bijv. niet altijd hetzelfde, of iig soms "ineens" heel langzaam. Dat is prut
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_42264233
Voornamelijk omdat zo'n beetje iedereen met een E61-groep een degelijke bak kan zetten omdat de groep heel vergevend is jegens fouten van de barista...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  maandag 2 oktober 2006 @ 12:11:20 #24
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_42307290
Ik weet niet of het al gepost is, maar ik kwam een persbericht tegen en ik moest even aan dit topic denken. Hier vind je een Barista videoworkshop van Jeroen Veldkamp.
pi_42314376
Leuke basiscursus, dankjewel
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 19:06:07 #26
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_42339112
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 20:01 schreef W1ZZ het volgende:
Voornamelijk omdat zo'n beetje iedereen met een E61-groep een degelijke bak kan zetten omdat de groep heel vergevend is jegens fouten van de barista...
da's waar dat klopt wel. Zo'n Kees van der westen pompt ook een dikke crema in 5sec. op je slechtgemalen 10 dagen oude onaangetampte prutkoffie.

Maar als je het wel goed doet, dan is de koffie verschrikkelijk lekker.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_43493155
Even dit oude topic nieuw leven in blazen:

Heeft iemand enig idee of/waar ik een triple basket kan krijgen? Ik kan 'm wel uit de VS bestellen maar ik betaal liever geen vermogen aan verzendkosten

Thx
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_43508714
triple basket bij:
http://www.pasmarose.de (zoeken naar sieb)
verzendkosten zien er redelijk uit (4,50 euro onder de 500g ), heb zelf nog geen ervaringen met het bedrijf, ga zelf ook maar even een gummi blindzeef bestellen)

veel duitse espresso info op :
http://www.kaffee-netz.de/board/
(ook deze bovenstaande info op dit forum gevonden)

[ Bericht 3% gewijzigd door rooienar op 13-11-2006 15:18:12 ]
  maandag 13 november 2006 @ 16:59:08 #29
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_43512526
Op die site staat een apparaat voor 0,00 euro. Is dat net zo'n fout als bij Otto? Ik wil hem wel bestellen en doorverkopen
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_43513740
koop ik hem van je

pasmarose schijnt wel aardig winkeltje te zijn, (nee ik heb geen aandelen)
http://www.kaffee-netz.de/board/viewtopic.php?t=11528
pi_43519012
Bedankt voor de tip! Helaas kun je niet met creditcard betalen (als m'n duits goed genoeg is tenminste) ...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_43519965
internationale overboeking met internetbankieren binnen de EU is tegenwoordig gratis (werkt met IBAN en Bic codes) , verder zie ik het paypal logo op de site staan (je kunt via je paypal met je creditcard betalen)
pi_44851922
*kick*

Heb inmiddels die triple basket bij Pasmarose besteld, 2,50 verzendkosten (omdat het in een envelop paste dus hoefde niet als pakketje verzonden te worden). Was in totaal een tientje kwijt. De verkoper is een hele prettige kerel en ik had m'n mandje binnen 3 dagen binnen. Uiteindelijk idd via PayPal met CC betaald.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_44852475
quote:
Op zaterdag 30 december 2006 11:48 schreef W1ZZ het volgende:
*kick*

Heb inmiddels die triple basket bij Pasmarose besteld, 2,50 verzendkosten (omdat het in een envelop paste dus hoefde niet als pakketje verzonden te worden). Was in totaal een tientje kwijt. De verkoper is een hele prettige kerel en ik had m'n mandje binnen 3 dagen binnen. Uiteindelijk idd via PayPal met CC betaald.
En? Bevalt ie? Waarom heb je eigenlijk een triple basket besteld? Ben je van plan je ingewanden te asfalteren met espressootjes?
pi_44852901
Ik ben gewoon benieuwd, ook benieuwd of ik er een beetje mooie espressoporn mee kan maken

Hoe 'ie bevalt? Zou het je niet kunnen zeggen, moest m'n Silvia wegbrengen ter reparatie en die is nog niet terug dus heb nog niet kunnen testen
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_45065022
Ik wil een tvp'tje plaatsen, maar eigenlijk moet ik bekennen dat ik gisteren pas Miss Silvia naar de reparateur gebracht heb vanwege het probleem dat de porta-filter losschiet (zie deel een). En ondanks de sympathieke tips loste het allemaal niets op en heb ik gewoon een tijd filterkoffe gedronken: je went eraan en dan vind je het lekker (een bepaald groen zakje van AH geloof ik ).
Het zij zo. Maar het is geen EXpresso: want ook al spreek je het zo fout uit, het drukt wel meer het verlangen uit, het verlangen naar levende doorleefde echte espresso met een echte crema-laag.
Ex Ex Ex, geef geef geef! En laat me weer bij Levelt langs gaan, de enige goede verkoper in de buurt en laat me de hele buurt weer wakker maken met die klote koffiemolen. We missen het .

Is die Seaco waarbij je bij DE ¤100 korting krijgt trouwens iets? Lijkt me een mooi automatisch apparaat.
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 6 januari 2007 @ 16:52:28 #37
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_45078123
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 02:31 schreef NoSigar het volgende:
Ik wil een tvp'tje plaatsen, maar eigenlijk moet ik bekennen dat ik gisteren pas Miss Silvia naar de reparateur gebracht heb vanwege het probleem dat de porta-filter losschiet (zie deel een). En ondanks de sympathieke tips loste het allemaal niets op en heb ik gewoon een tijd filterkoffe gedronken: je went eraan en dan vind je het lekker (een bepaald groen zakje van AH geloof ik ).
Het zij zo. Maar het is geen EXpresso: want ook al spreek je het zo fout uit, het drukt wel meer het verlangen uit, het verlangen naar levende doorleefde echte espresso met een echte crema-laag.
Ex Ex Ex, geef geef geef! En laat me weer bij Levelt langs gaan, de enige goede verkoper in de buurt en laat me de hele buurt weer wakker maken met die klote koffiemolen. We missen het .

Is die Seaco waarbij je bij DE ¤100 korting krijgt trouwens iets? Lijkt me een mooi automatisch apparaat.
Dat wennen is heel herkenbaar, ik heb een tijd op vakantie bijv. amper koffie gedronken, en eenmaal thuis duurde het 3 weken voordat ik weer op mijn normale niveau zat .

Die Saeco's lijken mij ook wel mooie dingen, sowieso als automaten het goed doen heb je iig lekkere koffie. Maar het zelf maken vind ik toch wel het leukste.

Ik zette net nog ff een dubbele espresso, ik had een week geleden de maling veranderd (iets grover voor meer koffie => meer smaak) en 21 seconden malen geeft het beste resultaat. Dus ik dat net doen, en na 10 sec. ofzo begon dat apparaat een hele dikke straal crema heel hard te spuiten en het kopje was ruim voor tijd vol. Was heel bitter en niet lekker ... Vaag is dat.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_45090350
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 16:52 schreef faberic het volgende:
21 seconden malen
Mijn molen maalt in zo'n 5 seconden voor een double...

Wat die Saeco dingen betreft, kan me niet voorstellen dat je daar net zo'n resultaat uit kunt krijgen als uit je Silvia.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 6 januari 2007 @ 22:00:11 #39
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_45090528
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 21:56 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Mijn molen maalt in zo'n 5 seconden voor een double...

Wat die Saeco dingen betreft, kan me niet voorstellen dat je daar net zo'n resultaat uit kunt krijgen als uit je Silvia.
Snel is idd anders . Ik kan echter wel nauwkeuriger de hoeveelheid elke keer gelijk nemen (er hangt een doser aan, dus ik moet het wel met tijd toen, wil ik elke keer vers malen)
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_45091923
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 22:00 schreef faberic het volgende:

[..]

Snel is idd anders . Ik kan echter wel nauwkeuriger de hoeveelheid elke keer gelijk nemen (er hangt een doser aan, dus ik moet het wel met tijd toen, wil ik elke keer vers malen)
Heb je een blade grinder dan? Want anders is je molen op een gegeven moment toch gewoon klaar? Of heb je een hele hopper vol met bonen en weet je dat er na 21 secs malen precies genoeg is voor een double?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 6 januari 2007 @ 22:52:11 #41
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_45092402
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 22:38 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Heb je een blade grinder dan? Want anders is je molen op een gegeven moment toch gewoon klaar? Of heb je een hele hopper vol met bonen en weet je dat er na 21 secs malen precies genoeg is voor een double?
Dat laatste, ik heb me er niet in verdiept, ik weet niet hoe het anders moet om eerlijk te zijn. Als ik iets mis moet je het zeggen.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_45094366
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 22:52 schreef faberic het volgende:

[..]

Dat laatste, ik heb me er niet in verdiept, ik weet niet hoe het anders moet om eerlijk te zijn. Als ik iets mis moet je het zeggen.
Hoe ik 't doe iig is zo: ik weet hoeveel bonen ik in de hals van m'n maler moet gooien om genoeg te malen voor een double. Dus ik haal genoeg bonen elke keer uit een lucht- en lichtdichte bus en doe die rechtstreeks in de hals (de hopper gebruik ik dus niet). Dit omdat lucht en licht niet goed zijn voor je bonen, worden ze sneller oud van...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 7 januari 2007 @ 00:11:13 #43
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_45095022
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 23:51 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Hoe ik 't doe iig is zo: ik weet hoeveel bonen ik in de hals van m'n maler moet gooien om genoeg te malen voor een double. Dus ik haal genoeg bonen elke keer uit een lucht- en lichtdichte bus en doe die rechtstreeks in de hals (de hopper gebruik ik dus niet). Dit omdat lucht en licht niet goed zijn voor je bonen, worden ze sneller oud van...
Dat zit er bij mij aan vast. Die hopper heeft wel wat filters voor licht denk ik, is wat donker.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  zondag 7 januari 2007 @ 00:16:44 #44
120482 mirugai
very fishy
pi_45095232
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 16:52 schreef faberic het volgende:
Ik zette net nog ff een dubbele espresso, ik had een week geleden de maling veranderd (iets grover voor meer koffie => meer smaak) en 21 seconden malen geeft het beste resultaat. Dus ik dat net doen, en na 10 sec. ofzo begon dat apparaat een hele dikke straal crema heel hard te spuiten en het kopje was ruim voor tijd vol. Was heel bitter en niet lekker ... Vaag is dat.
Klinkt als een onregelmatige maling of niet goed aangedrukt.
pi_45096419
tvp

Dit topic doet me overigens hier aan denken:
ervaren ierse bartenders maken een shamrock (klaverblad, symbool van Ierland) op je Guiness aan het eind van het tappen.
http://kengo.preston-net.com/archives/frigo_shamrock.jpg
  zondag 7 januari 2007 @ 11:46:11 #46
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_45103333
Vanochtend heb ik weer eens cappuccino gemaakt, ik heb er normaal weinig tijd voor. Ik kreeg er een latte-art blaadje op, niet echt een mooie rosetta ofzo maar de espresso was perfect gelukt (dan ruikt hij zo lekker), en het melkschuim ook. Dit was één van de lekkerste cappuccino's die ik gemaakt had, blij dus.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  zondag 7 januari 2007 @ 11:56:35 #47
120482 mirugai
very fishy
pi_45103562
quote:
Op zondag 7 januari 2007 11:46 schreef faberic het volgende:
Vanochtend heb ik weer eens cappuccino gemaakt, ik heb er normaal weinig tijd voor. Ik kreeg er een latte-art blaadje op, niet echt een mooie rosetta ofzo maar de espresso was perfect gelukt (dan ruikt hij zo lekker), en het melkschuim ook. Dit was één van de lekkerste cappuccino's die ik gemaakt had, blij dus.
Een mooi begin van de dag dus! Gefeliciteerd
Ik ga er nu ook eentje zetten!
pi_45119427
Ik ben aan het sparen voor een volautomaat. Keuze is voorlopig gevallen op de Saeco Incanto Sirius.
Vraag me alleen af of dit een nieuw/huidige lijn model is of niet?

Heb hier namelijk een Saeco boekje waar ie niet in staat.
pi_45121170
quote:
Op zondag 7 januari 2007 20:03 schreef TazDevl het volgende:
Ik ben aan het sparen voor een volautomaat. Keuze is voorlopig gevallen op de Saeco Incanto Sirius.
Vraag me alleen af of dit een nieuw/huidige lijn model is of niet?

Heb hier namelijk een Saeco boekje waar ie niet in staat.
Ik wil je niet per sé op andere gedachten brengen maar wat is de reden dat je voor een volautomaat kiest?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_45122236
Voor mij het 1e apparaat. Leek me op dit moment de handigste keuze?

Wensen zijn:

Zelf bonen malen(d), melk opstoom device, water reservour en warme kopjes plaat.

Zou inderdaad ook los kunnen

[ Bericht 54% gewijzigd door TazDevl op 07-01-2007 21:14:36 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')