abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_39936815
registreer om deze reclame te verbergen
Oh ja, de tomatenroom is k heel erg lekker
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39936876
@ kahaarin: Stukken beter.
Al blijf ik het een lastig recept vinden voor een beginner. Je moet er Toch wel wat vaardigheden voor beheersen. Maar er zijn vast mensen in dirt topic die er nu prima mee uit de voeten kunnen.

@ Nosh: Moeten we het recept nog aanpassen, of red je je zo?
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:10:59 #103
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39937234
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 12:59 schreef piepster het volgende:
@ kahaarin: Stukken beter.
Al blijf ik het een lastig recept vinden voor een beginner. Je moet er Toch wel wat vaardigheden voor beheersen. Maar er zijn vast mensen in dirt topic die er nu prima mee uit de voeten kunnen.
Misschien als ze alle andere dingen hebben geprobeerd?
Moet dan toch wel iets van kook-begrip inzitten, toch?
be nice or go away
pi_39937304
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 10:22 schreef Alfisti het volgende:

[..]

* Alfisti meldt en leeft nog

wel een beetja laat, ik weet het

De koude pasta salade is prima gelukt
geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem
Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekker
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_39937605
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
pi_39937802
Waarom zou dat slecht zijn, SuperBosch?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39937935
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:22 schreef SuperBosch het volgende:
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
Het ligt er aan wat je wilt, braden in een pan op het vuur is nu eenmaal anders dan braden in een braadslee of ovenschaal.
Why women still aren't funny.
Van minister Rouvoet mag u ongechecked de kanker krijgen.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:38:28 #108
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39938173
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:22 schreef SuperBosch het volgende:
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
Ligt eraan, heb je het over een ovenschotel of over stukken vlees?

Lekker:
Kipfilet met kipkruiden insmeren en op een beboterde bakplaat een half uurtje op 200 graden bakken (In voorverwarmde oven, dwz 10 minuten op hoogste stand aanzetten, na 10 minuten op 200 graden zetten en bakplaat met vlees er in doen.), halverwege de tijd omdraaien.


Schouderkarbonaadjes insmeren met mosterd, zout en peper, op een beboterde bakplaat leggen en 40 min op 200 graden bakken, (vlees met botjes moet iets langer). Ook hier geld: halverwege de tijd draaien. (edit)

Een oven schotel: Bak 250 gram gehakt rul in een koekpan, doe er een gesnipperd uitje, zout, peper, kerry, paprikapoeder en een scheut ketjap door, wat paprika in stukjes gesneden, courgette in plakjes, ook kort meebakken.
Haal de pan van het vuur, doe de inhoud van de pan in een beboterde ovenschaal, maak aardappelpuree, staat op het pakje hoe, schep die over de inhoud van de ovenschaal en strooi geraspte kaas over de puree heen, doe dit alles in een voorverwarmde oven, op 180 graden 35/40 minuten bakken, de kaas moet gesmolten zijn.
Zet de schotel niet te dicht bij de bovenkant van de oven, dan verbrandt hij eerder.

[ Bericht 1% gewijzigd door kahaarin op 18-07-2006 13:39:55 (wel draaien!) ]
be nice or go away
pi_39938495
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:27 schreef Isabeau het volgende:
Waarom zou dat slecht zijn, SuperBosch?
Ik kan me voorstellen dat er een verschil is tussen de temperatuur van het fornuis en die van een een oven. Ik weet niet waarom het fout zou moeten zijn, maar het is gewoon 'anders' , waardoor ik er een beetje huiverig voor ben.

Het enige nadeel van de oven is dat bijvoorbeeld dunne varkensfiletlapjes heel goed gaar zijn (bijna zwart) . Terwijl de varkenshaasspiezen (:9 ) precies goed zijn.
Nouja, dat was dus gister het geval.
Ook is de kleur van het eten vaak wat anders, maar dat kan ook komen doordat er geen boter gebruikt wordt.
pi_39938573
Volgens mij wordt het ook niet gedraaid. Maar is dat berhaubt nodig als alles in de oven dezelfde temperatuur heeft?
pi_39938743
Ik heb net twee bakken AH Maaltijdsalade gehaald Griekse salade!
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:57:10 #112
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39938825
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:48 schreef SuperBosch het volgende:
Volgens mij wordt het ook niet gedraaid. Maar is dat berhaubt nodig als alles in de oven dezelfde temperatuur heeft?
Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken.
be nice or go away
pi_39939014
tvp
Deze zomer wordt u aangeboden door ... God - Visje (het christelijke zusje van Loesje )
pi_39939068
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:02 schreef Ludger het volgende:
tvp
Weest welkom. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39939335
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:57 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken.
Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar.
Volgens mij is het ook een redelijk geavanceerde heteluchtoven.
pi_39939339
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:04 schreef MUUS het volgende:

[..]

Weest welkom. .
Dank

Hmz, vraagje.. wij eten geen varkensvlees, hoe krijg je alleen een fokking runderlap gaar in de bakpan zonder dat de helft te hard is om te eten ?
Deze zomer wordt u aangeboden door ... God - Visje (het christelijke zusje van Loesje )
pi_39939443
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:11 schreef Ludger het volgende:

[..]

Dank

Hmz, vraagje.. wij eten geen varkensvlees, hoe krijg je alleen een fokking runderlap gaar in de bakpan zonder dat de helft te hard is om te eten ?
Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien.

En op tijd uit de pan halen natuurlijk .
Why women still aren't funny.
Van minister Rouvoet mag u ongechecked de kanker krijgen.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39939494
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:14 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien.

En op tijd uit de pan halen natuurlijk .
Okeej, eigelijk is't zo eenvoudig
Deze zomer wordt u aangeboden door ... God - Visje (het christelijke zusje van Loesje )
pi_39939667
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:15 schreef Ludger het volgende:

[..]

Okeej, eigelijk is't zo eenvoudig
Inderdaad . Overigens een kleine toevoeging: Begin met beide kanten van je runderlap kort dicht te schroeien. Zo blijft het vocht in het vlees.
Why women still aren't funny.
Van minister Rouvoet mag u ongechecked de kanker krijgen.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39939675
Bedoel je dat 'ie te knapperig wordt? Ik denk dat je hem het beste even an beide kanten aan kan braden op hoog vuur, in genoeg bakboter. Daarna deksel op de pan, en laten sudderen op een laag vuur tot ' ie klaar is. Eventueel in een kledder rode wijn oid.

Er zit qua rund nogal een verschil in baktijden. Een biefstukje is in 5 minuten klaar. Een braadstuk moet 90 tot 120 minuten in de pan. Kijk dus even op de verpakking wat het precies is, en of er een bereidingstijd bij vermeld staat.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:23:29 #121
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39939732
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 12:59 schreef piepster het volgende:
@ Nosh: Moeten we het recept nog aanpassen, of red je je zo?
Ik red me hier wel mee.

Net rijstbuiltjes gekocht, 2 stukjes kipfilet (ongeveer 280 gram), en een pot Chicken tonight Kerrie.
Jeuh!
¤„¸Hardcore ¸„¤
„¤¨UNITED!!``¤
from albania.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:24:36 #122
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39939781
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:11 schreef SuperBosch het volgende:

[..]

Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar.
Volgens mij is het ook een redelijk geavanceerde heteluchtoven.
Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat?
be nice or go away
pi_39939892
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:23 schreef Nosh het volgende:

[..]

Ik red me hier wel mee.

Net rijstbuiltjes gekocht, 2 stukjes kipfilet (ongeveer 280 gram), en een pot Chicken tonight Kerrie.
Jeuh!
Dan heb je iig ook genoeg vlees om er morgen van te ontbijten!-) 150 gram is zat voor 1 persoon.
Succes straks!
pi_39939910
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:38 schreef kahaarin het volgende:


Lekker:
Kipfilet met kipkruiden insmeren en op een beboterde bakplaat een half uurtje op 200 graden bakken (In voorverwarmde oven, dwz 10 minuten op hoogste stand aanzetten, na 10 minuten op 200 graden zetten en bakplaat met vlees er in doen.), halverwege de tijd omdraaien.
Dit is idd erg lekker, en makkelijk

Wat ook lekker is, en makkelijk is vlees voor 2 dagen maken, de 1e dag meteen opeten en de 2e dag in de oven verwarmen
pi_39939928
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:28 schreef piepster het volgende:
150 gram is zat voor 1 persoon.
Als ik daarna nog naar de snackbar wil wel ja .
Why women still aren't funny.
Van minister Rouvoet mag u ongechecked de kanker krijgen.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:35:29 #126
22596 Alfisti
Test the Best
pi_39940080
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:12 schreef Richardfun het volgende:

[..]

Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekker
Heerlijk simpel en lekker
So macht reisen spa.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:36:40 #127
22596 Alfisti
Test the Best
pi_39940116
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 12:24 schreef MUUS het volgende:

[..]

Weet je wat je ook kan doen als je spaghetti kookt? Om te testen of het gaar is, pak je een sliert uit de pan en die gooi je tegen de tegeltjes in je keuken aan.
Blijft 'ie plakken?
Dan is het klaar.
Leuk h? .

[/sub]

Handige tip maar het geeft alleen zo'n zooitje in je keuken

[quote]

Maahaar goed van jou. . Wat ga je vanavond eten?
Ouderwets bij mijn moeder, moet daar in de burt zijn vanavond
So macht reisen spa.
pi_39940259
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:24 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat?
Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:50:21 #129
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39940530
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:41 schreef SuperBosch het volgende:

[..]

Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien.
Dan heb je wel vlees nodig dat van zichzelf een beetje vet bevat, kipfilet wordt dan gauw een beetje droog, bakpapier kun je trouwens ook gewoon invetten.
be nice or go away
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:51:28 #130
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39940567
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:29 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dit is idd erg lekker, en makkelijk

Wat ook lekker is, en makkelijk is vlees voor 2 dagen maken, de 1e dag meteen opeten en de 2e dag in de oven verwarmen
Met een salade erbij en wat snelkookrijst heb je een heel lekker maaltje!
be nice or go away
  dinsdag 18 juli 2006 @ 16:29:42 #131
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39943564
Even een heel lullig vraagje tussendoor: wat voor pan is handig voor die rijstbuiltjes? Erg groot zijn ze niet, dus is gewoon een klein formaat kookpan goed genoeg?
¤„¸Hardcore ¸„¤
„¤¨UNITED!!``¤
from albania.
pi_39943583
Bij twijfel de grootste pan. Staat er iets op de verpakking over de hoeveelheid water?
pi_39943839
Een te grote pan kan geen kwaad voor het koken van rijst.
Maar overdrijven hoeft natuurlijk ook niet
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 16:39:19 #134
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39943898
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'

Overigens zegt het pak ook dat het niet kn mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
¤„¸Hardcore ¸„¤
„¤¨UNITED!!``¤
from albania.
pi_39943927
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 16:39 schreef Nosh het volgende:
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'

Overigens zegt het pak ook dat het niet kn mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
Nou niet gaan proberen om het tegendeel te bewijzen.
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
pi_39944306
Doe maar een hele grote pan en heel veel water. Rijst zuigt nog best veel op.

Als het niet mislukt krijg je van mij een sticker.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 16:53:31 #137
85962 ioko
I Appear Missing
pi_39944462
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 16:39 schreef Nosh het volgende:
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'

Overigens zegt het pak ook dat het niet kn mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
Rijstbuiltjes zijn idd erg fijn, na het koken even laten uitlekken (aan de kraan hangen of in een vergiet leggen) en dan heb je perfecte rijst. Rijst gaat bij mij ook regelmatig fout, vooral als ik veel andere dingen aan het doen ben.
Coincidence
Makes sense
Only with you
  dinsdag 18 juli 2006 @ 18:07:41 #138
82136 Xennia
gekroond
pi_39946574
En? Lukt het Nosh?
  dinsdag 18 juli 2006 @ 18:19:17 #139
26341 Mariposa
Telt af...
pi_39946863
Waarschijnlijk is Nosh, nu heerlijk aan het genieten van zijn zelf-gemaakte Chicken Tonight, met extra vlees

En nu maar hopen dat hier boven geen wanhoopspost staat over zwarte Chicken Tonight saus
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  dinsdag 18 juli 2006 @ 18:32:18 #140
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39947162
Laptop staat nu in de keuken. Ik gelf dat de rijst aan het koken is, en de chicken tonight pruttelt gezellig, dus alles gaat goed.

Denk ik.

Hoop ik.
¤„¸Hardcore ¸„¤
„¤¨UNITED!!``¤
from albania.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 19:24:36 #141
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39948244
En hoe heeft het gesmaakt Nosh?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39948768
Even een tip tussendoor voor rijst koken: Kook de rijst ietsje korter dan op het pak staat, giet deze vervolgens zo af dat er nog een klein beetje kokend water onderin bljift zitten. Doe vervolgens het deksel weer op de pan en zet hem onder je dekbed (Zorg dat de pan niet te heet is, anders heb je een mooi zwart rondje op je matras ) Perfecte rijst gegarandeerd!
  dinsdag 18 juli 2006 @ 19:59:13 #143
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39948883
Het was erg, erg lekker. Al boert die kerrie je wel als een malle op, maar toch.


Alles netjes neergezet, enzo.


Laptop, om af en toe heen en weer te rennen, om te kijken wat ik ook alweer moest doen nadat ik de olie erin had gedaan, wat voor pan in nodig had, en eventueel live verslag te doen.
Ik heb cht teveel tijd.


Kip, gesneden met het tofste mes uit het messenblok.


Professionele kip-roer actie. Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.


De kip wordt begraven onder de Chicken tonight saus. Verhoudingen? Welke verhoudingen? Ik vond kerrie lekker, dus dan doe je er flink wat van in. Ja toch.


En de volgende keer gaat er cht minder olie in, want het gasstel heeft een ontiegelijke hekel nu aan me

En het resultaat:

Sorry dat ik mijn eten niet normaal kan fotograferen, zonder het te laten lijken alsof het net nog comfortabel in iemands maag zat.
Het smaakte iig erg goed, en was nog behoorlijk makkelijk te maken ook.
Bedankt voor de tip!
¤„¸Hardcore ¸„¤
„¤¨UNITED!!``¤
from albania.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:02:39 #144
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_39948979
leuk man!
wat je kan doen is minder olie, of minder hard zetten vaak gaat het daar ook door spatten. of dat je het gewoon te hard in de pan hebt gegooid
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_39949067
Go Nosh Go

Goed gedaan man.

En ach dat gasstel overleefd het ook wel.
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:15:37 #146
26341 Mariposa
Telt af...
pi_39949358
De rijst ziet er ook erg mooi uit.

Ff. een Vraagje de kip heb je wel goed doorgebakken he, het ziet er een beetje licht uit op foto 5, maar dat kan ook door de foto komen.

Ow ja nog een tip, voor vet op je fornuis. "HG Vet weg" oid gebruiken. Misschien hebben jullie dat al? Heel simpel even het fornuis inspuiten, paar minuutjes laten trekken, warm vaatdoekje erover, beetje poetsen en klaar is Clara.
Geen en ik herhaal geen CiF/Jif of andere krasmiddelen, dan krijg je namelijk krassen op het mooie RVS

[ Bericht 0% gewijzigd door Mariposa op 18-07-2006 20:19:00 (typefoutje) ]
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_39949434
Precies, gewoon net zoveel erin kwakken als jij lekker vindt. .

En dat gasstel wordt bij iedereen vies, da's normaal. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39949442
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 19:59 schreef Nosh het volgende:
Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.
Sterker nog, je bent een held! Echt hartstikke goed dat je zelf aan het koken bent geslagen! Volgende keer nog even je placemat andersom neerleggen en dan komt het helemaal goed!
quote:
gesneden met het tofste mes uit het messenblok.



Wat een leuk en lief topic is dit, zeg!
Eeuwig vijfentwintig
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:19:12 #149
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39949473
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 20:15 schreef Mariposa het volgende:
Ow ja nog een tip, voor vet op je fornuis. "HG Vet weg" oid gebruiken. Misschien hebben jullie dat al? Heel simpel even het fornuis onspuiten, paar minuutjes laten trekken, warm vaatdoekje erover, beetje poetsen en klaar is Clara.
Geen en ik herhaal geen CiF/Jif of andere krasmiddelen, dan krijg je namelijk krassen op het mooie RVS
Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje .
Daarna met een vaatdoek afspoelen, en meestal ziet het er best schoon uit.

En bedankt
¤„¸Hardcore ¸„¤
„¤¨UNITED!!``¤
from albania.
pi_39949551
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 20:19 schreef Nosh het volgende:
Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje .
Da's prima, afwasmiddel ontvet goed
Eeuwig vijfentwintig
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')