abonnement Unibet Coolblue
pi_39936876
@ kahaarin: Stukken beter.
Al blijf ik het een lastig recept vinden voor een beginner. Je moet er Toch wel wat vaardigheden voor beheersen. Maar er zijn vast mensen in dirt topic die er nu prima mee uit de voeten kunnen.

@ Nosh: Moeten we het recept nog aanpassen, of red je je zo?
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:10:59 #103
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39937234
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 12:59 schreef piepster het volgende:
@ kahaarin: Stukken beter.
Al blijf ik het een lastig recept vinden voor een beginner. Je moet er Toch wel wat vaardigheden voor beheersen. Maar er zijn vast mensen in dirt topic die er nu prima mee uit de voeten kunnen.
Misschien als ze alle andere dingen hebben geprobeerd?
Moet dan toch wel iets van kook-begrip inzitten, toch?
be nice or go away
pi_39937304
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 10:22 schreef Alfisti het volgende:

[..]

* Alfisti meldt en leeft nog

wel een beetja laat, ik weet het

De koude pasta salade is prima gelukt
geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem
Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekker
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_39937605
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
pi_39937802
Waarom zou dat slecht zijn, SuperBosch?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39937935
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:22 schreef SuperBosch het volgende:
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
Het ligt er aan wat je wilt, braden in een pan op het vuur is nu eenmaal anders dan braden in een braadslee of ovenschaal.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:38:28 #108
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39938173
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:22 schreef SuperBosch het volgende:
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
Ligt eraan, heb je het over een ovenschotel of over stukken vlees?

Lekker:
Kipfilet met kipkruiden insmeren en op een beboterde bakplaat een half uurtje op 200 graden bakken (In voorverwarmde oven, dwz 10 minuten op hoogste stand aanzetten, na 10 minuten op 200 graden zetten en bakplaat met vlees er in doen.), halverwege de tijd omdraaien.


Schouderkarbonaadjes insmeren met mosterd, zout en peper, op een beboterde bakplaat leggen en 40 min op 200 graden bakken, (vlees met botjes moet iets langer). Ook hier geld: halverwege de tijd draaien. (edit)

Een oven schotel: Bak 250 gram gehakt rul in een koekpan, doe er een gesnipperd uitje, zout, peper, kerry, paprikapoeder en een scheut ketjap door, wat paprika in stukjes gesneden, courgette in plakjes, ook kort meebakken.
Haal de pan van het vuur, doe de inhoud van de pan in een beboterde ovenschaal, maak aardappelpuree, staat op het pakje hoe, schep die over de inhoud van de ovenschaal en strooi geraspte kaas over de puree heen, doe dit alles in een voorverwarmde oven, op 180 graden 35/40 minuten bakken, de kaas moet gesmolten zijn.
Zet de schotel niet te dicht bij de bovenkant van de oven, dan verbrandt hij eerder.

[ Bericht 1% gewijzigd door kahaarin op 18-07-2006 13:39:55 (wel draaien!) ]
be nice or go away
pi_39938495
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:27 schreef Isabeau het volgende:
Waarom zou dat slecht zijn, SuperBosch?
Ik kan me voorstellen dat er een verschil is tussen de temperatuur van het fornuis en die van een een oven. Ik weet niet waarom het fout zou moeten zijn, maar het is gewoon 'anders' , waardoor ik er een beetje huiverig voor ben.

Het enige nadeel van de oven is dat bijvoorbeeld dunne varkensfiletlapjes heel goed gaar zijn (bijna zwart) . Terwijl de varkenshaasspiezen (:9 ) precies goed zijn.
Nouja, dat was dus gister het geval.
Ook is de kleur van het eten vaak wat anders, maar dat kan ook komen doordat er geen boter gebruikt wordt.
pi_39938573
Volgens mij wordt het ook niet gedraaid. Maar is dat überhaubt nodig als alles in de oven dezelfde temperatuur heeft?
pi_39938743
Ik heb net twee bakken AH Maaltijdsalade gehaald Griekse salade!
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:57:10 #112
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39938825
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:48 schreef SuperBosch het volgende:
Volgens mij wordt het ook niet gedraaid. Maar is dat überhaubt nodig als alles in de oven dezelfde temperatuur heeft?
Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken.
be nice or go away
pi_39939014
tvp
Deze zomer wordt u aangeboden door ... God - Visje (het christelijke zusje van Loesje )
pi_39939068
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:02 schreef Ludger het volgende:
tvp
Weest welkom. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39939335
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:57 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken.
Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar.
Volgens mij is het ook een redelijk geavanceerde heteluchtoven.
pi_39939339
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:04 schreef MUUS het volgende:

[..]

Weest welkom. .
Dank

Hmz, vraagje.. wij eten geen varkensvlees, hoe krijg je alleen een fokking runderlap gaar in de bakpan zonder dat de helft te hard is om te eten ?
Deze zomer wordt u aangeboden door ... God - Visje (het christelijke zusje van Loesje )
pi_39939443
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:11 schreef Ludger het volgende:

[..]

Dank

Hmz, vraagje.. wij eten geen varkensvlees, hoe krijg je alleen een fokking runderlap gaar in de bakpan zonder dat de helft te hard is om te eten ?
Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien.

En op tijd uit de pan halen natuurlijk .
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39939494
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:14 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien.

En op tijd uit de pan halen natuurlijk .
Okeej, eigelijk is't zo eenvoudig
Deze zomer wordt u aangeboden door ... God - Visje (het christelijke zusje van Loesje )
pi_39939667
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:15 schreef Ludger het volgende:

[..]

Okeej, eigelijk is't zo eenvoudig
Inderdaad . Overigens een kleine toevoeging: Begin met beide kanten van je runderlap kort dicht te schroeien. Zo blijft het vocht in het vlees.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39939675
Bedoel je dat 'ie te knapperig wordt? Ik denk dat je hem het beste even an beide kanten aan kan braden op hoog vuur, in genoeg bakboter. Daarna deksel op de pan, en laten sudderen op een laag vuur tot ' ie klaar is. Eventueel in een kledder rode wijn oid.

Er zit qua rund nogal een verschil in baktijden. Een biefstukje is in 5 minuten klaar. Een braadstuk moet 90 tot 120 minuten in de pan. Kijk dus even op de verpakking wat het precies is, en of er een bereidingstijd bij vermeld staat.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:23:29 #121
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39939732
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 12:59 schreef piepster het volgende:
@ Nosh: Moeten we het recept nog aanpassen, of red je je zo?
Ik red me hier wel mee.

Net rijstbuiltjes gekocht, 2 stukjes kipfilet (ongeveer 280 gram), en een pot Chicken tonight Kerrie.
Jeuh!
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:24:36 #122
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39939781
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:11 schreef SuperBosch het volgende:

[..]

Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar.
Volgens mij is het ook een redelijk geavanceerde heteluchtoven.
Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat?
be nice or go away
pi_39939892
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:23 schreef Nosh het volgende:

[..]

Ik red me hier wel mee.

Net rijstbuiltjes gekocht, 2 stukjes kipfilet (ongeveer 280 gram), en een pot Chicken tonight Kerrie.
Jeuh!
Dan heb je iig ook genoeg vlees om er morgen van te ontbijten!-) 150 gram is zat voor 1 persoon.
Succes straks!
pi_39939910
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:38 schreef kahaarin het volgende:


Lekker:
Kipfilet met kipkruiden insmeren en op een beboterde bakplaat een half uurtje op 200 graden bakken (In voorverwarmde oven, dwz 10 minuten op hoogste stand aanzetten, na 10 minuten op 200 graden zetten en bakplaat met vlees er in doen.), halverwege de tijd omdraaien.
Dit is idd erg lekker, en makkelijk

Wat ook lekker is, en makkelijk is vlees voor 2 dagen maken, de 1e dag meteen opeten en de 2e dag in de oven verwarmen
pi_39939928
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:28 schreef piepster het volgende:
150 gram is zat voor 1 persoon.
Als ik daarna nog naar de snackbar wil wel ja .
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39940080
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:12 schreef Richardfun het volgende:

[..]

Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekker
Heerlijk simpel en lekker
pi_39940116
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 12:24 schreef MUUS het volgende:

[..]

Weet je wat je ook kan doen als je spaghetti kookt? Om te testen of het gaar is, pak je een sliert uit de pan en die gooi je tegen de tegeltjes in je keuken aan.
Blijft 'ie plakken?
Dan is het klaar.
Leuk hè? .

[/sub]

Handige tip maar het geeft alleen zo'n zooitje in je keuken

[quote]

Maahaar goed van jou. . Wat ga je vanavond eten?
Ouderwets bij mijn moeder, moet daar in de burt zijn vanavond
pi_39940259
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:24 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat?
Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:50:21 #129
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39940530
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:41 schreef SuperBosch het volgende:

[..]

Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien.
Dan heb je wel vlees nodig dat van zichzelf een beetje vet bevat, kipfilet wordt dan gauw een beetje droog, bakpapier kun je trouwens ook gewoon invetten.
be nice or go away
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:51:28 #130
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39940567
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 14:29 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dit is idd erg lekker, en makkelijk

Wat ook lekker is, en makkelijk is vlees voor 2 dagen maken, de 1e dag meteen opeten en de 2e dag in de oven verwarmen
Met een salade erbij en wat snelkookrijst heb je een heel lekker maaltje!
be nice or go away
  dinsdag 18 juli 2006 @ 16:29:42 #131
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39943564
Even een heel lullig vraagje tussendoor: wat voor pan is handig voor die rijstbuiltjes? Erg groot zijn ze niet, dus is gewoon een klein formaat kookpan goed genoeg?
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39943583
Bij twijfel de grootste pan. Staat er iets op de verpakking over de hoeveelheid water?
pi_39943839
Een te grote pan kan geen kwaad voor het koken van rijst.
Maar overdrijven hoeft natuurlijk ook niet
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 16:39:19 #134
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39943898
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'

Overigens zegt het pak ook dat het niet kán mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39943927
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 16:39 schreef Nosh het volgende:
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'

Overigens zegt het pak ook dat het niet kán mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
Nou niet gaan proberen om het tegendeel te bewijzen.
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
pi_39944306
Doe maar een hele grote pan en heel veel water. Rijst zuigt nog best veel op.

Als het niet mislukt krijg je van mij een sticker.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 16:53:31 #137
85962 ioko
I Appear Missing
pi_39944462
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 16:39 schreef Nosh het volgende:
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'

Overigens zegt het pak ook dat het niet kán mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
Rijstbuiltjes zijn idd erg fijn, na het koken even laten uitlekken (aan de kraan hangen of in een vergiet leggen) en dan heb je perfecte rijst. Rijst gaat bij mij ook regelmatig fout, vooral als ik veel andere dingen aan het doen ben.
Coincidence
Makes sense
Only with you
  dinsdag 18 juli 2006 @ 18:07:41 #138
82136 Xennia
gekroond
pi_39946574
En? Lukt het Nosh?
  dinsdag 18 juli 2006 @ 18:19:17 #139
26341 Mariposa
Telt af...
pi_39946863
Waarschijnlijk is Nosh, nu heerlijk aan het genieten van zijn zelf-gemaakte Chicken Tonight, met extra vlees

En nu maar hopen dat hier boven geen wanhoopspost staat over zwarte Chicken Tonight saus
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  dinsdag 18 juli 2006 @ 18:32:18 #140
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39947162
Laptop staat nu in de keuken. Ik gelóóf dat de rijst aan het koken is, en de chicken tonight pruttelt gezellig, dus alles gaat goed.

Denk ik.

Hoop ik.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 19:24:36 #141
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39948244
En hoe heeft het gesmaakt Nosh?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39948768
Even een tip tussendoor voor rijst koken: Kook de rijst ietsje korter dan op het pak staat, giet deze vervolgens zo af dat er nog een klein beetje kokend water onderin bljift zitten. Doe vervolgens het deksel weer op de pan en zet hem onder je dekbed (Zorg dat de pan niet te heet is, anders heb je een mooi zwart rondje op je matras ) Perfecte rijst gegarandeerd!
  dinsdag 18 juli 2006 @ 19:59:13 #143
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39948883
Het was erg, erg lekker. Al boert die kerrie je wel als een malle op, maar toch.


Alles netjes neergezet, enzo.


Laptop, om af en toe heen en weer te rennen, om te kijken wat ik ook alweer moest doen nadat ik de olie erin had gedaan, wat voor pan in nodig had, en eventueel live verslag te doen.
Ik heb écht teveel tijd.


Kip, gesneden met het tofste mes uit het messenblok.


Professionele kip-roer actie. Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.


De kip wordt begraven onder de Chicken tonight saus. Verhoudingen? Welke verhoudingen? Ik vond kerrie lekker, dus dan doe je er flink wat van in. Ja toch.


En de volgende keer gaat er écht minder olie in, want het gasstel heeft een ontiegelijke hekel nu aan me

En het resultaat:

Sorry dat ik mijn eten niet normaal kan fotograferen, zonder het te laten lijken alsof het net nog comfortabel in iemands maag zat.
Het smaakte iig erg goed, en was nog behoorlijk makkelijk te maken ook.
Bedankt voor de tip!
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:02:39 #144
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_39948979
leuk man!
wat je kan doen is minder olie, of minder hard zetten vaak gaat het daar ook door spatten. of dat je het gewoon te hard in de pan hebt gegooid
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_39949067
Go Nosh Go

Goed gedaan man.

En ach dat gasstel overleefd het ook wel.
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:15:37 #146
26341 Mariposa
Telt af...
pi_39949358
De rijst ziet er ook erg mooi uit.

Ff. een Vraagje de kip heb je wel goed doorgebakken he, het ziet er een beetje licht uit op foto 5, maar dat kan ook door de foto komen.

Ow ja nog een tip, voor vet op je fornuis. "HG Vet weg"® oid gebruiken. Misschien hebben jullie dat al? Heel simpel even het fornuis inspuiten, paar minuutjes laten trekken, warm vaatdoekje erover, beetje poetsen en klaar is Clara.
Geen en ik herhaal geen CiF/Jif of andere krasmiddelen, dan krijg je namelijk krassen op het mooie RVS

[ Bericht 0% gewijzigd door Mariposa op 18-07-2006 20:19:00 (typefoutje) ]
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_39949434
Precies, gewoon net zoveel erin kwakken als jij lekker vindt. .

En dat gasstel wordt bij iedereen vies, da's normaal. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39949442
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 19:59 schreef Nosh het volgende:
Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.
Sterker nog, je bent een held! Echt hartstikke goed dat je zelf aan het koken bent geslagen! Volgende keer nog even je placemat andersom neerleggen en dan komt het helemaal goed!
quote:
gesneden met het tofste mes uit het messenblok.



Wat een leuk en lief topic is dit, zeg!
Eeuwig vijfentwintig
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:19:12 #149
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39949473
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 20:15 schreef Mariposa het volgende:
Ow ja nog een tip, voor vet op je fornuis. "HG Vet weg"® oid gebruiken. Misschien hebben jullie dat al? Heel simpel even het fornuis onspuiten, paar minuutjes laten trekken, warm vaatdoekje erover, beetje poetsen en klaar is Clara.
Geen en ik herhaal geen CiF/Jif of andere krasmiddelen, dan krijg je namelijk krassen op het mooie RVS
Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje .
Daarna met een vaatdoek afspoelen, en meestal ziet het er best schoon uit.

En bedankt
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39949551
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 20:19 schreef Nosh het volgende:
Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje .
Da's prima, afwasmiddel ontvet goed
Eeuwig vijfentwintig
pi_39949560
Nosh, dit is gewoon goed! En het smaakte ook nog eens lekker

Je bent goed bezig man! Komt er nog een feestmaal als je ouders thuits komen, of durf je dat nog niet aan?
pi_39949650
WAUW!!!!!

Ik ben zo trots op je!!!

*Traantje wegpinkt.
pi_39949707
Wat een geweldig topic! Ik lees al vanaf begin mee en wil nu toch even zeggen dat je het super doet Nosh!
En tof al die mensen die tips geven enz.

*Vote voor topic van de maand!*
If gymnastics were easy, it would be called football!
pi_39949808
Ik ga zo ff laten zien hoe je in 30 sec. een milkshake maakt
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:31:22 #155
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39949845
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 20:30 schreef Conflict het volgende:
Ik ga zo ff laten zien hoe je in 30 sec. een milkshake maakt
Ja! We hebben een blender, dus leef je uit!
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39949869
WOEHAAA!

En komt er dan eindelijk een "Conflicts kookfilmpjes topic" ?
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:39:31 #157
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_39950107
Nu druk, TVP voor morgen
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:42:43 #158
26341 Mariposa
Telt af...
pi_39950247
Nosh, zoals al gezegd; Afwasmiddel en een de zachte kant van het sponsje gaan ook goed hoor! Misschien liep ik iets teveel op de feiten vooruit. Ik maak namelijk nooit dagelijks het fornuis schoon Ik moet nog afkicken van het studentenleven Maar dan werkt dit spul erg goed.
En natuurlijk omdat ik tig aandelen van HG in mijn bezit heb
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  dinsdag 18 juli 2006 @ 20:43:13 #159
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_39950263
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 18 juli 2006 @ 20:46:22 #160
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_39950368
Dit gaan we eventjes meepikken want k moet ook een maand koken
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_39950380
quote:


pi_39950621
pi_39950644
Goed gedaan jongen
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 18 juli 2006 @ 20:58:11 #164
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_39950794
Waarom heb ik dit niet eerder opgemerkt! Erg tof
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_39950830
quote:
. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39950859
quote:
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
pi_39951084
Milkshakefilmpje is aan het uploaden
pi_39952009
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 21:06 schreef Conflict het volgende:
Milkshakefilmpje is aan het uploaden
Als het geen bananenshake is weet ik daar nog wel een lekker receptje voor (Eventueel met allokohol maar dat terzijde )
pi_39952114
Oeh, oeh, oeh, is banaan in filodeeg met ijs een leuk toetje voor de Grande Finale, Nosh? Simpel en lekker. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  dinsdag 18 juli 2006 @ 21:33:17 #170
70844 Marietje_34
neuronennetwerkster
pi_39952216
wat een geweldig topic

Ik lees aandachtig mee, ben ook niet zo geweldig op kookgebied.
Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niets zeker weet...denk ik.
pi_39952263
De milkshakefilm laat nog ff op zich wachten
  dinsdag 18 juli 2006 @ 21:35:48 #172
127981 Misstique
11-07-2014
pi_39952340
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 21:34 schreef Conflict het volgende:
De milkshakefilm laat nog ff op zich wachten
Je houdt het wel spannend.
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 21:36:40 #173
70844 Marietje_34
neuronennetwerkster
pi_39952370
edit-oeps
Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niets zeker weet...denk ik.
pi_39952537
wanneer kunnen we bij je komen eten nosh?
suck my asshole taco bender
  dinsdag 18 juli 2006 @ 21:41:06 #175
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39952570
quote:

Echt tof dit!
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 21:30 schreef MUUS het volgende:
Oeh, oeh, oeh, is banaan in filodeeg met ijs een leuk toetje voor de Grande Finale, Nosh? Simpel en lekker. .
Goed idee!
Even regelen alleen dat ze niks eten tot een uur of 7, wanneer ik thuis ben, en klaar ben met koken. Of desnoods maak ik gewoon die toetjes, als verrassing
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39952655
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 21:41 schreef Nosh het volgende:

[..]


Echt tof dit!
[..]

Goed idee!
Even regelen alleen dat ze niks eten tot een uur of 7, wanneer ik thuis ben, en klaar ben met koken. Of desnoods maak ik gewoon die toetjes, als verrassing
gewoon tegen ze zeggen dat jij t eten verzorgt, ze zullen trots op je zijn

heb je ook een beetje lol in koken??
suck my asshole taco bender
  dinsdag 18 juli 2006 @ 21:44:24 #177
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39952718
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 21:42 schreef Remco_h het volgende:

[..]

gewoon tegen ze zeggen dat jij t eten verzorgt, ze zullen trots op je zijn

heb je ook een beetje lol in koken??
Jup!. Zoveel lol zelfs, dat de buren net (serieus) kwamen klagen, omdat ik de stereo nogal had opengegooid, en je 4 huizen verder nog woord voor woord mee kon blehren.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39952876
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 21:44 schreef Nosh het volgende:

[..]

Jup!. Zoveel lol zelfs, dat de buren net (serieus) kwamen klagen, omdat ik de stereo nogal had opengegooid, en je 4 huizen verder nog woord voor woord mee kon blehren.
hehehehe

toen mijn ouders vroeger eens met vakantie waren kwam de politie aan de deur...
of ik t feestje wilde stopzetten omdat ze anders de boel in beslag zouden nemen.

je buren moeten niet klagen t is niet eens 3 uur snachts
suck my asshole taco bender
  dinsdag 18 juli 2006 @ 22:08:22 #179
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_39953742
omg tvp totally n00b cook meldt zich!
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_39954836
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
pi_39954838
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 21:41 schreef Nosh het volgende:

[..]


Echt tof dit!
[..]

Goed idee!
Even regelen alleen dat ze niks eten tot een uur of 7, wanneer ik thuis ben, en klaar ben met koken. Of desnoods maak ik gewoon die toetjes, als verrassing
. Ik zal je in ieder geval even de beschrijving geven.

Je gaat naar de supermarkt en koopt:

  • Een pak filodeeg (Dit ligt in het vriesvak, bij het bladerdeeg. Filodeeg is dunner dan bladerdeeg. Niet alle supermarkten hebben het altijd, maar Konmar en Albert Heijn hebben het meestal wel.)
  • Een banaan of 2/3
  • IJs! . Ik had laatst iets van kaneel/appelijs en dat was erg lekker erbij!
  • Potje honing (misschien al in huis)
  • Zonnebloemolie (Maar dat staat vast al ergens in de keuken.)
  • Kaneel (kijk even of mams dit niet al ergens heeft liggen!)
  • Poedersuiker (zie boven)
  • (eventueel chocolade saus uit zo'n flesje om over het ijs te doen en een beetje creabea lijntje te trekken over de bananen en het bord. Staat heel profi. .)
  • Bakpapier (Ligt bij de aluminiumfolie en de vuilniszakken enzo)

    Dan snel naar huis, want het ijs en het filodeeg moeten in de vriezer!
    Ga zitten, neem wat te drinken, rust uit en klaag even hardop over hoe warm het wel niet is. Zo van : "Koelere, wat is het wèrreeeeeem! ."

    Dan gaat u aan de slag. Pak een bakplaat uit de oven en leg er een stuk bakpapier op. Bakplaat op het aanrecht laten staan.
    Zet de oven aan op 200 graden, veeg dan het zweet van je voorhoofd.
    Haal dan iets van vier vellen filodeeg uit het pak en laat ze op een bord ontdooien. Dit gaat heel snel. De rest van het pak goed afsluiten en terug de vriezer in.

    Als de vellen ontdooid zijn neem je twee vellen en die bestrijk je met olie. De andere twee vellen leg je op die andere twee vellen en die bestrijk je met honing. Je hebt nu dus twee pakketjes van elk twee vellen deeg.

    Snij nu allemaal vierkanten van dat deeg en snij de banaan in stukjes. (Uiteraard moet je de banaan zo snijden dat het in een vierkant stuk deeg past. Niet te kleine vierkantjes deeg maken dus en niet te grote hompen banaan. Maar da ken jij wel!)

    Leg de stukjes banaan nu elk op een vierkantje filodeeg en bestrooi ze met een klein beetje kaneel.

    Veeg het zweet van je voorhoofd en neem een slokje drinken.
    Zet ook meteen de muziek wat zachter, want dadelijk komen de buren weer klagen.

    Nu vouw je de stukjes filodeeg om de stukjes banaan. Uiteinden dichtdrukken, dichtvouwen of als een soort toffee dichtdraaien. Wat jij wil, het is jouw feestje
    Alle stukjes op de bakplaat leggen die naast je staat en daarna alles nog even bestrijken met een klein beetje olie.
    Timer aanzetten op zo'n 12-15 minuten. Gewoon even kijken wanneer ze knapperig en goudbruin zijn.
    Knapperig en goudbruin isse goed.
    Zwart isse niet goed.

    Weer zweet afvegen, even met paps en mams praten over de vakantie en weer even wat drinken.

    Pieppieppiep? Da's de timer!
    Oven uitzetten, ovenhandschoentje aan, bakplaat uit de oven en voorzichtig neerzetten.

    Bordjes op het aanrecht zetten, stukjes banaan op het bord leggen en poedersuiker erover. Bolletjes ijs ernaast (met een lepel die je onder de hete kraan hebt gehouden uit de bak scheppen of de bak iets eerder uit de vriezer halen), chocoladesaus er creabea overheen kwakken. Klaar! .

    [ Bericht 1% gewijzigd door MUUS op 19-07-2006 19:43:57 ]
  • Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_39954943
    Potver, wat ga je snel, Conflict! .

    Dat snelle snijden is wel een beetje voor gevorderden. .
    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
      dinsdag 18 juli 2006 @ 22:40:00 #183
    127981 Misstique
    11-07-2014
    pi_39954969
    quote:
    Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
    Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
    Wat hak je die banaan snel in mootjes! .
    I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
    pi_39954997
    quote:
    Op dinsdag 18 juli 2006 22:40 schreef Misstique het volgende:

    [..]

    Wat hak je die banaan snel in mootjes! .
    pi_39955552
    Geweldig filmpje Conflict! Dat snijden idd..
    If gymnastics were easy, it would be called football!
    pi_39955972
    hehehe...bananen milkshake roeleert!
    suck my asshole taco bender
      dinsdag 18 juli 2006 @ 23:10:59 #187
    135281 Brahimov
    They misunderestimated me
    pi_39956150
    Way to go, Nosh!
    "Whenever I feel blue, I start breathing again"
      dinsdag 18 juli 2006 @ 23:26:11 #188
    82136 Xennia
    gekroond
    pi_39956794
    Oh Nosh, je begint je al een held te voelen en je hebt er plezier in! Wat zullen je ouders trots zijn!
      dinsdag 18 juli 2006 @ 23:54:05 #189
    109236 Moragh_DaughterofSune
    Are you Shpongled?
    pi_39957903
    quote:
    Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
    Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
    Hulde! Leuk filmpje
    There is nothing left to prove
    No use deny this simple truth
    Can’t find the reason to keep holding on
    Now that the love is gone
    pi_39965117
    Vandaag spaghetti?
      woensdag 19 juli 2006 @ 09:12:04 #191
    84244 Scorpie
    Abject en infaam!
    pi_39965156
    Conflict cool filmpje man Die banaan kan ook aardbei worden natuurlijk
    Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
    Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
    Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
    Klopt. Ik ben een racist.
      woensdag 19 juli 2006 @ 09:19:54 #192
    135281 Brahimov
    They misunderestimated me
    pi_39965333
    quote:
    Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
    Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)

    * blender kopen gaat
    "Whenever I feel blue, I start breathing again"
      woensdag 19 juli 2006 @ 09:59:10 #193
    35189 Troel
    scherp en bot
    pi_39966251
    Jeetje Confilct, hoelang heb je geoefend voor je zo snel kon hakken?

    Maar het is super! Om deze topics zou je bijna willen dat je niet kan koken
    troel (de ~ (v.), ~en)
    1 [inf.] vrouw of meisje
    2 trut
    pi_39966628
    Dat hakken heb ik geleerd omdat ik een tijdje in een restaurant gewerkt heb. Het leukste is om met een heel scherp mes een komkommer in duizend schijfjes te hakken op zo'n manier dat de komkommer gewoon blijft liggen, dat kan ik ook wel, alleen heb ik geen goed mes hier.

    Ik zal daar ook weleens een filmpje van maken
      woensdag 19 juli 2006 @ 10:17:19 #195
    70844 Marietje_34
    neuronennetwerkster
    pi_39966661
    quote:
    Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
    Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
    * marietje is gepast onder de indruk*

    Ik wil ook een blender nou
    Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niets zeker weet...denk ik.
    pi_39966664
    Die milkshake was keilekker.
    Ja, die met de ballen in de bek.
    pi_39966701
    @Marietje_34: Als je een staafmixer hebt, kan het daar ook mee hoor.
      woensdag 19 juli 2006 @ 10:19:09 #198
    35189 Troel
    scherp en bot
    pi_39966703
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 10:16 schreef Conflict het volgende:
    Dat hakken heb ik geleerd omdat ik een tijdje in een restaurant gewerkt heb. Het leukste is om met een heel scherp mes een mkomkommer in duizend schijfjes te hakken op zo'n manier dat de komkommer gewoon blijft liggen, dat kan ik ook wel, alleen heb ik geen goed mes hier.

    Ik zal daar ook weleens een filmpje van maken
    Maar je was echt aan het hakken
    Ik heb in die goede oude tijd nog geleerd om de punt van het mes op het snijblad te houden, dat schijnt sneller te kunnen (ik kan het dus ook alleen maar hakkend, maar het maakt zo'n rotlawaai)
    troel (de ~ (v.), ~en)
    1 [inf.] vrouw of meisje
    2 trut
    pi_39966814
    De punt op de plank doe je alleen als je bijvoorbeeld kuiden gaat hakken

    Maar dit is zo'n goedkoop ikea mes, ik zou echt heel graag zo'n mooi sabatier mes willen hebben.

    Of eigenlijk wil ik zo'n mes:



    Daarmee heb ik het geleerd.
      woensdag 19 juli 2006 @ 10:28:00 #200
    70844 Marietje_34
    neuronennetwerkster
    pi_39966958
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 10:19 schreef piepster het volgende:
    @Marietje_34: Als je een staafmixer hebt, kan het daar ook mee hoor.
    heb ik ook niet
    Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niets zeker weet...denk ik.
    pi_39967187
    Een banaan kan je prakken met een vork. Dan kan je alles bij elkaar doen en ff kloppen met een klopper.

    En je kan het ook gewoon in iets doen wat je af kan sluiten en dan heel goed schudden (vandaar de naam milkshake)
    pi_39967201
    quote:
    Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
    Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
    wat gaat die banaan er snel aan

    doe je goed
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')