wel eerst ff het schilletje eraf halen he!quote:Op maandag 17 juli 2006 15:15 schreef Conflict het volgende:
Die knoflook moet ook in de knoflookpers trouwens. Of heel erg fijn snijden.
Knoflookpers:
[afbeelding]
Als je nou eerst eens lezen en daarna gaat postenquote:Op maandag 17 juli 2006 15:31 schreef Euc- het volgende:
[..]
wel eerst ff het schilletje eraf halen he!
Probeer je te helpen, is het weer niet goed. Flikker ook maar op met je kuttopic.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:32 schreef Conflict het volgende:
[..]
Als je nou eerst eens lezen en daarna gaat posten
zo is het helemaal goed opgelostquote:Op maandag 17 juli 2006 15:33 schreef Euc- het volgende:
[..]
Probeer je te helpen, is het weer niet goed. Flikker ook maar op met je kuttopic.
Als je het zonder schil doet, dan kun je de prut die in je pers achterblijft ook gewoon gebruiken. Met schil zit die schil daar tussen, en da's niet echt smakelijk.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:23 schreef Conflict het volgende:
[..]
Dat doe ik nooit, flikker 'm met schil en al in de pers. Misschien gaat dat alleen bij die ikea dingen.
Ik probeer met een normale reactie te helpen, is het weer niet goed omdat meneer kontenkusser/hielenlikker het zijn hele leven al fout doet, en mijn manier dus automatisch niet goed is. Stik er dan maar in.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:38 schreef MissyMirjaM het volgende:
euc, er is al eerder gevraagd of je je iets rustiger wilde opstellen..?
kunnen we niet gewoon TS helpen zonder dat gedoe?
heerlijk ja!quote:Op maandag 17 juli 2006 15:55 schreef Remco_h het volgende:
ik snij mijn knoflook altijd, vind t wel lekker af en toe een stukje knoflook tegen te komen
.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:25 schreef MUUS het volgende:
DAN GA JE DAT GEWOON LEKKER ZELF ERIN STOPPEN! POEP AAN DAT RECEPT! YOU THA MAN!
Ja dat klopt ook wel, maar dat vind ik besparingen die handig zijn voor in de oorlogquote:Op maandag 17 juli 2006 15:49 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Als je het zonder schil doet, dan kun je de prut die in je pers achterblijft ook gewoon gebruiken. Met schil zit die schil daar tussen, en da's niet echt smakelijk.
Doe eens rustig.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:57 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ik probeer met een normale reactie te helpen, is het weer niet goed omdat meneer kontenkusser/hielenlikker het zijn hele leven al fout doet, en mijn manier dus automatisch niet goed is. Stik er dan maar in.
knoflook (zag laatst iets op tv over een knoflook restaurant waar een van de voorgerechten een bol knoflook is..... iets teveel van t goede )quote:Op maandag 17 juli 2006 15:57 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
heerlijk ja!
maarja ben dan ook een echte knoflookjunk
lekker manquote:Op maandag 17 juli 2006 16:09 schreef Remco_h het volgende:
[..]
knoflook (zag laatst iets op tv over een knoflook restaurant waar een van de voorgerechten een bol knoflook is..... iets teveel van t goede )
Die zit in Rotterdam op de nieuwe binnenweg geloof ik, je ruikt het goed als je daar langs loopt.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:09 schreef Remco_h het volgende:
[..]
knoflook (zag laatst iets op tv over een knoflook restaurant waar een van de voorgerechten een bol knoflook is..... iets teveel van t goede )
Dat is misschien een goede vervanger voor de gemarineerde kip, eigenlijk! Al wil ik natuurlijk niet de hele kip braden, want dan kun je de helft weer gezellig aan de buurtkatten geven, en dat is ook weer zoiets.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:12 schreef Puckzzz het volgende:
Euhmm...ik heb een recept Knoflook kip (TS ff opletten is nl. heel makkelijk want ik ben ook een ramp in de keuken)
men neme 1 hele kip, maakt wat kerfjes in de huid, stop daar een heel gepeld teentje onder de huid. Ik doe altijd een stuk of 10 / 12 en gooi er ook nog los een paar naar binnen
In de oven lekker braden
ow nog ff een tip voor Nosh:
als je die kip gaat klaarmaken, kijk even of er binnenin niet een zakje inzit met de organen en het nekje
ik ben nogsteeds op zoek naar t (exacte) gerecept van een soepje wat ik in de perigord heb gegeten...quote:
Ik vind kippenkut staren toch iets voor gevorderden.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:12 schreef Puckzzz het volgende:
ow nog ff een tip voor Nosh:
als je die kip gaat klaarmaken, kijk even of er binnenin niet een zakje inzit met de organen en het nekje
wat je overhebt kan je gewoon bewaren!quote:Op maandag 17 juli 2006 16:18 schreef Nosh het volgende:
[..]
Dat is misschien een goede vervanger voor de gemarineerde kip, eigenlijk! Al wil ik natuurlijk niet de hele kip braden, want dan kun je de helft weer gezellig aan de buurtkatten geven, en dat is ook weer zoiets.
Ach, kan je tenminste een keer hele hand erin steken zonder gezeik.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:18 schreef MUUS het volgende:
[..]
Ik vind kippenkut staren toch iets voor gevorderden.
Knoflookrestaurant 'Look' zit op de 's Gravendijkwal.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:16 schreef Conflict het volgende:
[..]
Die zit in Rotterdam op de nieuwe binnenweg geloof ik, je ruikt het goed als je daar langs loopt.
quote:Op maandag 17 juli 2006 16:25 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ach, kan je tenminste een keer hele hand erin steken zonder gezeik.
En Nosh zo de volgende dag tegen zijn vrienden: "Gisteren een goede dag, man! Ik heb zelf gekookt én een chick gefist. ."quote:Op maandag 17 juli 2006 16:25 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ach, kan je tenminste een keer hele hand erin steken zonder gezeik.
o, da's heel dichtbij toch?quote:Op maandag 17 juli 2006 16:27 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Knoflookrestaurant 'Look' zit op de 's Gravendijkwal.
De 's-Gravendijkwal kruist de Nieuwe Binnenweg. Als je vanaf het centrum komt ga je op die kruising (daar waar vroeger Tampopo zat) linksaf. Houd de linkerkant van de 's-Gravendijkwal aan, en dan zit-ie volgens mij nog voor de eerstvolgende zijstraat.quote:
Tegenover die koffieshop daar, op de hoekquote:Op maandag 17 juli 2006 16:43 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
De 's-Gravendijkwal kruist de Nieuwe Binnenweg. Als je vanaf het centrum komt ga je op die kruising (daar waar vroeger Tampopo zat) linksaf. Houd de linkerkant van de 's-Gravendijkwal aan, en dan zit-ie volgens mij nog voor de eerstvolgende zijstraat.
quote:Op maandag 17 juli 2006 16:46 schreef Bruce117 het volgende:
Nog geen berichten van ontplofde keukens.
Het gaat helemaal goed komen met TS.
bronquote:Zware ontploffing in Amersfoort
AMERSFOORT- Omstreeks vier uur in de namiddag werd een woonwijk in Amersfoort opgeschrikt door een zware ontploffing in een rijhuis. Politie en brandweer zijn ter plaatse. Over de oorzaak is nog niets bekend, maar gedacht wordt aan een gaslek. In een straal van 100 meter sneuvelden er ruiten door de druk en door rondvliegende projectielen. "Ik stond rustig in mijn tuin te werken. Opeens hoor ik een luide knal in het huis hierachter, en vloog er een hardgekookt ei door mijn ruit!", verklaarde een geschrokken buurtbewoner. Anderen spraken over vliegende spatels en vorken. Er zijn voorlopig geen meldingen van slachtoffers.
* Alfisti is bezigquote:Op maandag 17 juli 2006 15:18 schreef MUUS het volgende:
Alfisti gaat ook meteen beginnen! .
. Go Nosh. .
. It's your birthday. .
. Go Alfisti. .
. It's your birthday. .
't is gewoon de harde waarheid.quote:
Oei oei oei, ik ben al weg. Ik zal eens een recept met humor als ingrediënt proberen op te scharrelen.quote:
Ik was het alweer vergeten.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:26 schreef Conflict het volgende:
Biancavia en ik hadden he idee om ons deze week ook aan dit menu te gaan houden
quote:Op maandag 17 juli 2006 17:30 schreef Clourhide het volgende:
[..]
Oei oei oei, ik ben al weg. Ik zal eens een recept met humor als ingrediënt proberen op te scharrelen.
Drie dagen achter elkaar lasagna. Nostalgisch dit topic.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:57 schreef Richardfun het volgende:
Enige 'probleem' met de wereldgerechten is dat Nosh dan dus gezelschap moet vinden om mee te eten, aangezien het een beetje veel is voor 1 persoon. De burrito's zijn echt fantastisch van die wereldgerehten.
Als je even investeert in een koelkast kun je 6 dagen afwisselen tussen de pan macaroni en de schaal lasagna .quote:Op maandag 17 juli 2006 17:48 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Drie dagen achter elkaar lasagna. Nostalgisch dit topic.
Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:12 schreef Conflict het volgende:
En de broodjes moeten inderdaad iets langer in de oven, tot ze een beetje bruin zijn
Maakt niet zo uit hoor, olie of boter, dat maakt het niet makkelijker ofzo.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:16 schreef Nosh het volgende:
[..]
Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen.
En volgende keer is zonnebloemolie oid misschien een betere optie. Dit verdeeld nogal lastig. Maar toch
Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:19 schreef Conflict het volgende:
braadboter kan makkelijk trouwens
Welnee, ik gebruik altijd zulke boter, eitje heeft iets te lang in de pan gelegen. Sommige mensen vinden die randjes trouwens lekkerquote:Op maandag 17 juli 2006 18:20 schreef Dementor het volgende:
[..]
Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen.
Goede vraag!quote:Op maandag 17 juli 2006 18:53 schreef Bruce117 het volgende:
Het is gelukt.
Resultaat had natuurlijk beter kunnen zijn, maar het is zeker eetbaar.
Ben al benieuwd naar de kip van morgen.
Ligt de kip op dit moment in de koelkast of de vriezer ?
Dit gaat namelijk morgen wel een verschil uitmaken in de voorbereiding!
Ja en als die gasten komen dan kunnen ze natuurlijk een beetje helpenquote:Op maandag 17 juli 2006 19:27 schreef piepster het volgende:
Dat denk ik ook. Een kip in de oven klaarmaken is nog een beste klus. Chicken tonight moet te doen zijn, na het ei-succes.
Rijstbuiltjes nemenquote:Op maandag 17 juli 2006 19:24 schreef Conflict het volgende:
Misschien is het beter om die kip een paar dagen vooruit te zetten en iets makkelijkers te doen morgen. Bijvoorbeeld de chicken tonight naar morgen te verplaatsen en dan die kip met je vrienden opeten
Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaatquote:Op maandag 17 juli 2006 20:34 schreef Nosh het volgende:
Chicken tonight wordt het dan. Kan ik die kip dan invriezen?
En de kans op gasten is vrij klein, eigenlijk. Meesten zijn nu op vakantie, en de rest van mijn vrienden wonen op een goede 2 uur reizen.
Hey, er is niets mis met mijn Lasagna .quote:Op maandag 17 juli 2006 18:03 schreef Isabeau het volgende:
Getver, JMG
Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken)quote:Op maandag 17 juli 2006 20:54 schreef Conflict het volgende:
[..]
Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaat
Oh ja, rijst koken. Nou vertelde een Indische gast mij laatst een manier om dit zo simpel voor elkaar te krijgen dat ik hem vol ongeloof heb staan aanstaren. Zo simpel kon het toch niet zijn?quote:Op maandag 17 juli 2006 19:24 schreef Conflict het volgende:
Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
Als je vergeten bent om iets uit de vriezer te halen, en de kip (of het stuk vlees, daar werkt het ook voor) in een waterdichte verpakking zit gesealed kun je ook de wasbak van je aanrecht vol zetten met heet water (niet kokend, maar gewoon het hete water uit de kraan) en hem daar in leggen. Binnen 10-15 minuten is het dan vaak volledig ontdooid, en een stuk sneller en gelijkmatiger dan de ontdooistand van de magnetron. En je hebt niet het risico dat bepaalde delen al gaar zijn gekookt en andere nog bevroren zijn.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:12 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken)
Nee, dat was het niet .quote:Op maandag 17 juli 2006 22:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
1 vingerkootje water in de pan bij de rijst, beetje zout, en droog laten koken
Ja, sorry .quote:Op maandag 17 juli 2006 22:18 schreef Conflict het volgende:
Kerel!
Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:34 schreef Remco_h het volgende:
qua rijst koken...
ik doe altijd veel te veel water in de pan, gewoon die 8 minuten koken, daarna afgieten en ff 15 minuten laten staan...daarna ff de vork door de rijst om deze los te krijgen
altijd goed....
waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1)quote:Op maandag 17 juli 2006 22:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit.
Daarom klonkt die manier van die Indische gast zo goed, je hoefde eigenlijk niet eens op de tijd te letten volgens mij. Maar ja... Ik kan het me dus g&$^%(& niet meer herinneren .
Nee. Wel ongeveer dat principe, maar dan met een gewone pan op een fornuis. Het ging vnl om de juiste verhouding van water en rijst, en het moment waarop je het gas uitdraait, de deksel op de pan doet en het zaakje gewoon laat staan.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:50 schreef Remco_h het volgende:
[..]
waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1)
ook erg handig, afgemeten water en rijst erin, stekker erin en w8en... altijd perfecte rijst!
maak jij deel twee?quote:Op maandag 17 juli 2006 22:40 schreef MUUS het volgende:
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten!
Sure, ik ga wel even knutselen.quote:
"koken voor dummies'?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |