Bedankt voor je antwoordquote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:46 schreef Behh het volgende:
In de meeste kazen vind je dierlijk stremsel. De biologische kazen van de AH zijn microbieel gestremd, net als de euroshopper brie van de AH.
Bij sommige kaasboeren vind je klaver kaas dit is ook microbieel gestremd.
Op vegatopia.com vind je een hele lijst met kazen die microbieel gestremd zijn.
Ontvangen. Jullie ook al?quote:Op vrijdag 8 december 2006 15:56 schreef Patsy_Stone het volgende:
Het kookboek van de onvolprezen website Vegatopia is eindelijk te bestellen! Zie http://www.vegatopia.com/kookboek/
uh.. kip is vlees he... vis eigenlijk ook..quote:Op maandag 8 januari 2007 09:07 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik ben geen vegetarier. Maar ik vind wel dat 7 keer per week vlees eten te veel is.
Ik probeer 2 keer vlees, twee keer kip, 1 keer vis en twee keer vegetarisch (of zonder vlees) te koken.
het vegi eten is in nederland gewoon ranzig vaak. in landen als india - waar veel mensen vegi zijn - is het eten gewoon lekker en mis je het vlees echt niet. maar hier... smerige sojatroep en weet ik al wat voor zaken die gewoon niet het eetplezier verhogen.quote:Op zondag 21 januari 2007 09:49 schreef bloempjuh het volgende:
Ik ben niet 'tegen' restproducten. Ik eet geen vlees, omdat ik geen dood dier wil eten. Maar als er schoenen worden gemaakt van de koe die door mijn vriendje wordt opgegeten, wil ik ze best dragen.
Ik ben niet zo principieel, ik ben een ego-tariėr Alleen vegetarisch eten voor jezelf.
Ik vind het anders wel te eten hier hoor. Nou kan ik het alleen niet vergelijken met andere landen.quote:Op zondag 21 januari 2007 09:58 schreef rainbow2007 het volgende:
[..]
het vegi eten is in nederland gewoon ranzig vaak. in landen als india - waar veel mensen vegi zijn - is het eten gewoon lekker en mis je het vlees echt niet. maar hier... smerige sojatroep en weet ik al wat voor zaken die gewoon niet het eetplezier verhogen.
Waarom praten over restvlees? Alles bij elkaar maakt het het alleen efficient. Leer is bv. een goed product naast het vlees met een 10 a 20% van de winst.quote:Op zondag 21 januari 2007 02:44 schreef OFfSprngr het volgende:
Wat vinden jullie eigenlijk van restvlees, het gene waar een dier niet direct voor is geslacht en dan wel ook eigenlijk nog een variant in noodzakelijkheid van het slachten; bv het stremsel wat gebruikt wordt voor kaas.
Persoonlijk vind ik het natuurlijk wel zielig dat een beest dood moet voor mn eten, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je het zo efficiėnt gebruikt het is zonde om 2 beesten te slachten voor benodigdheden wat je uit 1 dier kunt halen.
quote:Op woensdag 31 januari 2007 00:44 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Gewapend met vega kookboeken en goede moed ga ik vanaf nu vegetarisch.
Wish me luck. (En dan bedoel ik vooral succes met het koken.)
Geeft nietsquote:Trouwens, Tech. Ik zie nu pas dat je nog een PM van me krijgt met wat voorbeelden uit mijn portfolio. Sorry hoor, totaal over het hoofd gezien.
Dus door dat jij dat allemaal niet gebruikt verbeter je de wereld?quote:Op zondag 21 januari 2007 12:42 schreef TechXP het volgende:
[..]
Waarom praten over restvlees? Alles bij elkaar maakt het het alleen efficient. Leer is bv. een goed product naast het vlees met een 10 a 20% van de winst.
Als al die andere delen niet wegkonden geraken, dan waren er kosten geweest om het weg te werken en dan was vlees duurder geweest. Maar zolang men leer gebruikt, gelatine, e.d. zal vlees goedkoop blijven en daarmee blijft het veel gegeten worden.
Daarnaast worden sommige koeien meer om het leer gehouden dan voor vlees. Apart.. maar leer komt ook veel uit India... iemand de beelden van Peta daar al eens van gezien?
De impact van mij op deze wereld is daardoor wel een heeeel stuk kleiner.quote:Op woensdag 31 januari 2007 10:06 schreef vats het volgende:
Dus door dat jij dat allemaal niet gebruikt verbeter je de wereld?
Mag hoor!quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:33 schreef OFfSprngr het volgende:
Succes, ow en je zeehondje is ondersteboven, zal ik 'm ff goed knuffelen?
Je kan het gewoon snijden en erin doen. Mijn moeder maakt dit ook wel eens voor me en het blijft gewoon goed. Smaakt bovendien heel erg goed!!quote:Op vrijdag 2 maart 2007 20:16 schreef piepster het volgende:
*schop!
Ik ben vegetarische erwtensoep aan het maken, omdat er een vega op visite komt, en ik heb vegetarische rookworst gekocht bij de C1000. Kan ik die gewoon in schijfjes snijden en in de soep doen? Of brokkelt hij dan kapot?
Bij de C1000 kreeg ik het briljante advies om dat toch maar gewoon Unox te gebruiken.
"Ja, ik neem niet voor niks de vegetarische worst".
"Oh, maar dan kan je toch wel gewoon Unox gebruiken?"
"Ik ga koken voor iemand die geen vlees eet."
"Oh, dat weet ik allemaal niet."
" "
Deze quiche vind ik zelf erg lekker (terwijl ik niet eens van champignonnen hou):quote:Op vrijdag 2 maart 2007 21:43 schreef piepster het volgende:
Nog iemand goede recepten voor lekkere vegetarische quiche? (eieren en melkprducten zijn geen probleem.)
Ik ben zelf geen vegetarier,quote:Op zondag 4 maart 2007 00:04 schreef TechXP het volgende:
Daar zou je dan over moeten navragen.
In de trent van zolang de industrie een half rund in kokend water stopt dan heb ik er geen probleem mee, maar als ik het zelf aan moet snijden...quote:Op zondag 4 maart 2007 05:45 schreef OFfSprngr het volgende:
Ik zou er als ik zelf vega was weinig moeite mee hebben, denk ik, het ligt gewoon aan hoe ver je wilt gaan.
Denk het wel. Maar soms kan je niet anders dan soms uitgaan van wat een kok zegt of wat een bedrijf zegt over hun product.quote:Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik ben zelf geen vegetarier,
Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Ik vergeet 't nooit om te benadrukken dat ik ook geen vis/vleesbouillon etc wil in een restaurant.quote:Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Ik ben zelf geen vegetarier,
Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Het is ook bijna niet mogelijk om 100% vegetarisch te zijn, niet omdat men niet wil, maar omdat dierlijke producten je echt opgedrongen worden. In veel producten zitten gelatine van varkensharen en botten en stremsel wat uit de lebmaag van een kalf komt, wordt in kaas verwerkt, Zo gaar is datquote:Op zondag 4 maart 2007 10:00 schreef TechXP het volgende:
[..]
Denk het wel. Maar soms kan je niet anders dan soms uitgaan van wat een kok zegt of wat een bedrijf zegt over hun product.
Maar als de mogelijkheid er is om dat na te vrage, dan vooral doen. En uitdrukkelijk aangeven wat wel en niet.
Verder is het idd ook persoonlijk hoe ver je gaat. Veel vegetariers eten en drinken sowieso nog dingen die niet-vegetarisch zijn.
Dus geen franse kaas en weet ik veel wat allemaal, zo gaar dat ze dat ook niet gewoon normaal kunnen makenquote:Op zondag 4 maart 2007 10:47 schreef NanKing het volgende:
Vega kaas of smeerkaas
Ik informeer altijd naar de ingeredienten van de sauzen en de soepen. In bepaalde restaurants waar ik vaak kom, zoals de Olijventuin (mediterraans) en Popocatepetl (mexicaans) zijn de soepen bijvoorbeeld altijd bereid met een groentebouillon. Maar die restaurants hebben allebei ook veel keuze voor vegetariers.quote:Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Ik ben zelf geen vegetarier,
Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Erwtensoepquote:Op zaterdag 3 maart 2007 09:28 schreef kruimel_20 het volgende:
piepster, heb je het recept voor de erwtensoep?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |