Goed idee. Beter dan het topic te vervuilen met tvp's.quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:00 schreef beestjuh het volgende:
Ik ga deze even bookmarken. .
Inderdaad zeg. Al die terugvindposten, daar word je toch niet goed van?quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:02 schreef Frollo het volgende:
[..]
Goed idee. Beter dan het topic te vervuilen met tvp's.
Ik denk dat het met die rel wel mee zal vallen, want vrijwel elke vegetariėr weet dit. Toch handig dat je het nog even samengevat hebt.quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...
Ik weet hier wel van. Let ook altijd op of kaas met stremsel is bereid, biologische kaas is altijd vegetarisch.quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...
Veel kazen worden met stremsel gemaakt, alle nederlandse kazen met stremsel uit lammeren (uit de leb-maag), van de buitenlandse kazen wordt ongeveer 35% vegetarisch gemaakt, met microbieel stremsel. (stremsel gemaakt door microben)..
gewone kaas is niet vegetarisch, het kalf moet er voor dood.
Er zijn overigens genoeg vegetarische kazen, alleen weet de kaasboer zelf vaak niet eens welke dat zijn je zult het dus zelf goed moeten weten.
(eet zelf veel Doolin, een kaas uit ierland, vegetarisch)
Ben vast spuit 11, maar na de discussie over broodbeleg in deel 3 wilde ik dit toch nog even melden
Ja, je hebt gelijk. Allemaal. Nou, doei verder hč!quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef maertz het volgende:
stelling: vegatariėrs zijn hypocriete aandachtstrekkers :-)
Wat is een vegatariėr?quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef maertz het volgende:
stelling: vegatariėrs zijn hypocriete aandachtstrekkers :-)
Ik denk dat je voor vele weinig nieuws verteld, maar het is in elk geval orgineler dan een tvpquote:Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...
Kneusquote:Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Wil sowieso de mogelijkheden van een mailbomb uitzoeken, om bijv. Johma, Klene, Red Band etc ervan te overtuigen hun produkten vegetarisch te maken. Het is zo onnozel om gelatine of stremsel of kippenvet of geplette luizen te gebruiken in produkten die verder geheel vegetarisch zijn!
Wat een geluk dat hij dat mag van jou, jeetjequote:Op woensdag 15 maart 2006 18:35 schreef bloempjuh het volgende:
Over vegetarisch etende partners: Mijn vriendje eet vlees en dat zal ik er nooit uit krijgen denk ik, dus als we samen eten mag hij best (in een eigen pan) een hamburger bakken ofzo. Maar het moet dus wel een aparte vleespan zijn.
En over die kaas.. Vegetarische kaas is abnormaal duur. Kun je (in Tilburg of Den Bosch) goedkopere biokaas krijgen dan die van de AH?
Lief van mij toch?quote:Op woensdag 15 maart 2006 18:53 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Wat een geluk dat hij dat mag van jou, jeetje
Waarom?quote:Op woensdag 15 maart 2006 18:23 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Kneus
Valt m enog mee dat je niet in Nijmegen of Wageningen woont
Tsja, zal een mailbom helpen? Je kunt het proberen... Een standaard mail maken met in elke versie een andere vraag. Ofzo.quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Ik weet hier wel van. Let ook altijd op of kaas met stremsel is bereid, biologische kaas is altijd vegetarisch.
Wil sowieso de mogelijkheden van een mailbomb uitzoeken, om bijv. Johma, Klene, Red Band etc ervan te overtuigen hun produkten vegetarisch te maken. Het is zo onnozel om gelatine of stremsel of kippenvet of geplette luizen te gebruiken in produkten die verder geheel vegetarisch zijn!
Je bent idd een kneus, je bent het met me eensquote:Op donderdag 16 maart 2006 12:03 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Tsja, zal een mailbom helpen? Je kunt het proberen... Een standaard mail maken met in elke versie een andere vraag. Ofzo.
Met protestacties is niks mis, mits je maar een duidelijk doel stelt. En duidelijker kan dit niet. Rest nog de vraag of het helpt, en niet juist het tegenover gestelde bereikt. Het laatste is niet het geval, bedrijven weten ook wel van het groter groeiend deel vega's. Of het werkt betwijfel ik...
Ben ik nu ook een kneus?
quote:Op donderdag 16 maart 2006 15:37 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Je bent idd een kneus, je bent het met me eens
Vraag is dus of er over geklaagd is. Ik neem aan van wel. Het kost vaak veel moeite om een product te veranderen. Vooral van een groot en bekend product. Dan is de belangrijste vraag: blijft de smaak gelijk. En is dat het geval bij gelatine eruit halen? En smaken scharrel en legei-eiwit misschien toch iets anders?quote:Ik denk dat het veelal onwetendheid is. Bij bijvoorbeeld Johma zullen (vermoed ik) niet veel vegetariers werken dus zal het wellicht niet snel in ze opkomen scharrelei-eiwit voor al hun produkten te gebruiken. Klene zal de gelatine die al jaren gebruikt wordt in winegums, er ook niet uit laten als er niet over wordt geklaagd.
Naja, het moet denk ik wel wat meer moeite kosten. Die bedrijven zien ook wel dat formulier, en hoe makkelijk het is. Enkel een voorbeeldbrief op internet die ze zelf maar gaan mailen en beetje wijzigen zul je volgens mij meer mee bereiken.quote:Ik denk dat ik ze eerst een vraagmail stuur, en niet meteen een eisend bericht. Even vragen waarom er tot op heden nooit is gekozen voor zoveel mogelijk vegetarische ingrediėnten... Er is idd een steeds groter aantal vegetariėrs en het is voor een bedrijf onzin om groeiende markten te negeren.
Wellicht kan ik zelfs contact opnemen met websites voor vega's, of die niet een mailformulier op willen stellen met deze vragen, zodat bezoekers alleen nog hun naam en emailadres hoeven in te vullen en het te versturen. z.
Iets met mail-bom enzoquote:
Je hebt natuurlijk mailbommen en mailbommen.quote:Op donderdag 16 maart 2006 20:42 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Iets met mail-bom enzo
Net zoiets kansloos als die scriptkiddies met hacken enzo.
Systeem vernielen doe je maar bij jezelf
Ik ben nog geen vega kaas tegen gekomen die ik lekker vond. Het smaakt zo ehh rubberachtig ofzo vind ik.quote:Op donderdag 16 maart 2006 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
Gewoon een mail versturen dus
Ok, ontopic dan maar weer.
Zit er nu wezenlijk smaak verschil in de kaas gemaakt van echt stremsel en die gemaakt met surrogaat spul?
Ok, geen optie dusquote:Op donderdag 16 maart 2006 21:04 schreef NanKing het volgende:
[..]
Ik ben nog geen vega kaas tegen gekomen die ik lekker vond. Het smaakt zo ehh rubberachtig ofzo vind ik.
Smaak is erg persoonlijk dus proef het een keertje zelf zou ik zeggen .quote:
Nah, ik et zelf heel weinig kaas.quote:Op donderdag 16 maart 2006 21:22 schreef NanKing het volgende:
[..]
Smaak is erg persoonlijk dus proef het een keertje zelf zou ik zeggen .
ik heb meer het idee dat het gewoon aan de aanbod ligt.quote:Op donderdag 16 maart 2006 21:04 schreef NanKing het volgende:
[..]
Ik ben nog geen vega kaas tegen gekomen die ik lekker vond. Het smaakt zo ehh rubberachtig ofzo vind ik.
Zegt de vleeseter. Enig idee wat je daarmee kapot maakt? Dan valt een mailbom wel mee hoor.quote:Op donderdag 16 maart 2006 20:42 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Iets met mail-bom enzo
Net zoiets kansloos als die scriptkiddies met hacken enzo.
Systeem vernielen doe je maar bij jezelf
Daar zit volgens mij ook stremsel in. De enige 'gewone' kaas waar geen stremsel in zit is, smeerkaas.quote:Op donderdag 16 maart 2006 23:12 schreef Shivo het volgende:
[..]
Zegt de vleeseter. Enig idee wat je daarmee kapot maakt? Dan valt een mailbom wel mee hoor.
OT vega kaas is zo smaakloos, ik ben weer terug gegaan naar gewone kaas. Hoe zit het eigenlijk met buitenlandse kazen als feta en mozarella?
quote:Op donderdag 16 maart 2006 23:12 schreef Shivo het volgende:
[..]
Zegt de vleeseter. Enig idee wat je daarmee kapot maakt? Dan valt een mailbom wel mee hoor.
Stoerquote:Op donderdag 16 maart 2006 23:36 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
If it has four legs and is not a chair, has wings and is not an aeroplane, or swims and is not a submarine I will eat it
Doe ik ook niet, zo'n mailbom (de mailbom waar ik dacht het om te gaan) is gewoon kansloos. Dat associeer ik eerder met seksueel gefrustreerden en Volkert typesquote:Op vrijdag 17 maart 2006 00:09 schreef Shivo het volgende:
[..]
Stoer
Even goed, ieder zijn ding, maar ga dan niet politiek correct lopen janken over een mailbom.
Mijn laatste reactie hierover, want het is een topic voor vega's, en geen vega-discussie.quote:Op vrijdag 17 maart 2006 00:26 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
En iemand die mij aanvalt om het vlees eten kan ene reactie terug verwachten.
Tofu is best lekker. Gewoon met niks natuurlijk niet, maar met kruiden enzo is het lekker!quote:Dat tofu, ik heb wel eens zo'n vleesvervangend product daarvan gehad. Maar zijn er serieus mensen die dat lekker vinden ?
Ik heb laatst btw mozzarella burgertjes gemaakt (recept op een ander forum gevonden), vond ik wel erg geslaagd
Mja, dan wordt het dus echt een bindmiddel eigenlijkquote:Op vrijdag 17 maart 2006 00:37 schreef the_disheaver het volgende:
Tofu is best lekker. Gewoon met niks natuurlijk niet, maar met kruiden enzo is het lekker!
Heb je dat recept nog? Al hou ik nou niet echt heel erg van mozzarella.
Wat is er slecht voor je gezondheid aan vlees?quote:Op vrijdag 17 maart 2006 17:43 schreef beestjuh het volgende:
Ik vind ook dat iedereen moet eten wat ie wil eten, maar ik vind het wel raar dat mensen zo graag vlees willen eten.... Als je kijkt hoe slecht het is, voor je gezondheid
Aangezien er zoveel ziektes zijn onder de dieren, hormonen ingespoten worden etc. Weet je niet zo goed meer wat je eet qua vlees.quote:Op vrijdag 17 maart 2006 22:24 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Wat is er slecht voor je gezondheid aan vlees?
Gewoon bij 2 of 3 keer in de week vlees dan?
Ik haal het bij een biologisch boertjequote:Op vrijdag 17 maart 2006 22:30 schreef NanKing het volgende:
[..]
Aangezien er zoveel ziektes zijn onder de dieren, hormonen ingespoten worden etc. Weet je niet zo goed meer wat je eet qua vlees.
Denk dat beestjuh dat bedoelde?
jong. Die was lekker.quote:Op dinsdag 21 maart 2006 19:13 schreef Behh het volgende:
Welke had je belegen of jong belegen ? Ik neem alleen de belegen is de enige die ik lekker vind !
Hey bedankt voor de tip! Die ga ik zeker uit proberen.quote:Op donderdag 23 maart 2006 18:17 schreef NanKing het volgende:
Op het moment eet ik mijn eerst broodje bapao ooit .
Deze week in de bonus bij de AH vega bapoa broodjes voor 59 ct stuk.
Is er iemand die ergens 20+ of 30+ vega-kaas gevonden heeft? (Ik vermoed nog meer ranzigheid dan bij de 48+ kaas, maar ik moet op de vetkwabben letten. )quote:Op dinsdag 21 maart 2006 18:16 schreef the_disheaver het volgende:
bah, is de biologische kaas van de AH veranderd? Hij smaakt echt nergens meer naar
Heb je geen soort van natuurwinkel in de stad?quote:Op woensdag 5 april 2006 18:55 schreef Behh het volgende:
Nou wat een domper ben hier even in het winkelcentrum geweest om te kijken of ze vega kaas hadden maar niet dus he !! Helemaal niets, had ik niet verwacht van een kaaswinkel.
Goh jammer zeg. In Utrecht zijn wel een aantal natuurwinkels met vegakaas, ook wel geiten- en fetakaas enzo. Maar altijd volvet.quote:Op woensdag 5 april 2006 18:55 schreef Behh het volgende:
Nou wat een domper ben hier even in het winkelcentrum geweest om te kijken of ze vega kaas hadden maar niet dus he !! Helemaal niets, had ik niet verwacht van een kaaswinkel.
probeer het eens bij een kaasstand op de markt. Of bij de biowinkel, daar hebben ze het zeker! Ook veggie brie en dergelijke kaasjes.quote:Op woensdag 5 april 2006 18:55 schreef Behh het volgende:
Nou wat een domper ben hier even in het winkelcentrum geweest om te kijken of ze vega kaas hadden maar niet dus he !! Helemaal niets, had ik niet verwacht van een kaaswinkel.
Ik zou echt laaiend worden en haar verbaal met de grond gelijk maken. Dat kan je toch niet maken.quote:Op donderdag 6 april 2006 20:01 schreef m021 het volgende:
Merken jullie wel eens dat niet-vegetariėrs vaak uit automatisme vlees ergens doorheen gooien, zonder eigenlijk te beseffen dat het vlees is?
Zo vroeg gister een huisgenote of ik samen met haar wilde eten. Ze wist dat ik vegetariėr was, er zat dan ook geen vlees in haar gerecht (dat zei ze niet expliciet, maar bij de ingrediėnten die ze opnoemde zat geen vlees). Dus wij eten, merk ik dat er spek in zit. Glad vergeten dat ze dat er ook nog doorheen had gegooid, ze had er niet bij stilgestaan dat dat ook vlees is.
Eigenlijk net zoals Viking84 die in het vorige deel opmerkte "goh, boterhamworst, dat is eigenlijk ook vlees".
Ja, en dan niet willen geloven dat vegetariers geen vis eten maar dat degene die wel vis eten zich voor het gemak maar wel vegaterier noemen....quote:Op vrijdag 7 april 2006 00:06 schreef Danilo87 het volgende:
Nog een vegetariėr hier.
Maar ik eet wel gewoon kaas hoor, ja er zit stremsel in vaak, maar goed, mijn criterium keurt kaas gewoon goed. Had niet gedacht dat vegetariėrs zich zo druk maakten over kazen.
Gelatine probeer ik wel zo veel mogelijk te vermeiden, ik ga bijvoorbeeld geen pudding bestelling aangezien ik weet dat er toch wel gelatine in zit.. maar als ik in een zakje dropjes graai van iemand ga ik niet eerst de ingrediėnten lezen.. maargoed.. ik vind het overigens raar dat (vooral vlees-eters) een onderscheid maken tussen vis en vlees. Het zijn toch beide dieren, wat een onzin.
Eieren -> dat is 100% juist, vegetariėrs eten gewoon eieren. Het zijn veganisten die dat niet doen.quote:Op vrijdag 7 april 2006 10:08 schreef Pilootje het volgende:
Ja daar wil ik graag jullie mening over weten. In de keuken krijgen wij vaak vegatarische wensen binnen. Natuurlijk wordt er bij ons dan ook echt vegatarisch gekookt. Dus ook geen gelatine, kaas etc... Maar steeds vaker kijg ik te horen dat ze wel gewoon kaas, gelatine, eieren mogen. Sterker nog regelmatig willen ze gewoon vis. Is dit normaal onder vegatariers, of is dit normaal als je uit eten gaat ? Sommige stappen wel heel gemakkelijk van hun principes af.
Niet helemaal. Honing is ook een dierlijk product, maar dat kan wel.quote:Op vrijdag 7 april 2006 14:49 schreef the_disheaver het volgende:
Maar de definitie van vegetarier is toch dat ze geen dierlijke producten eten?
De meest gehoorde definitie van vegetariėr is dat ze geen producten gebruiken waarvoor een dier gedood moest worden. Voor melk, eieren, honing e.d. worden de dieren niet gedood, dus kan een vegetariėr ze gewoon eten.quote:Op vrijdag 7 april 2006 14:49 schreef the_disheaver het volgende:
Maar de definitie van vegetarier is toch dat ze geen dierlijke producten eten?
Die grens is een stuk lager. Hoe laag: geen idee.quote:Op vrijdag 7 april 2006 14:55 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Niet helemaal. Honing is ook een dierlijk product, maar dat kan wel.
[quote]Honing is niet direct afkomstig van dieren (bijproduct, dieren hoeven er niet voor dood)[quote]
Ik probeer ook geen gelatine ofzo te eten, maar ik ga niet iedere lijst met ingrediėnten na op zoek naar dat soort zaken. Het kan er immers nog steeds in zitten al staat het er niet op. Het hoeft er pas op te staan als er een bepaald gehalte (bijvoorbeeld 1%) van een ingrediėnt in het product zit.
Als je de grens bij het totaal niet gebruiken van dierlijke producten legt, wordt je een veganist genoemd.quote:Op vrijdag 7 april 2006 15:02 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Die grens is een stuk lager. Hoe laag: geen idee.
Maar verder doe ik hetzelfde als jij.
Ik vind de zomer tof. Stuk beter dan die winterse maaltijdenquote:Op vrijdag 21 april 2006 18:46 schreef thabit het volgende:
Wat zal ik eens eten vanavond, mensen?
Ik ken mensen die in een slagerij hebben gewerkt en veganist zijn geworden. Die nu werkt bij een bekende organisatie En ook iemand die uit een slagersfamilie komt die nu vegetarier is.quote:Op donderdag 8 juni 2006 21:40 schreef Isegrim het volgende:
Dat is natuurlijk een clichébeeld van de dierenrechtenactivist. Verwend stadskind. Eerlijk gezegd ken ik ook weinig boerenzonen die vegetariėr of dierenrechtenactivist zijn.
Ik denk dat je het verkeerd leest. Ik liet alleen maar zien dat wij steeds meer vlees zijn gaan eten en meer eten dan 'deskundigen' (wat bij voedingscentrum wel te betwijfelen is.. want die zijn zeer sterk gebonden met de industrie.. ) aanbevelen. Het is niet verantwoord, maar zou wel stukken beter zijn als men gemiddeld 30kg vlees eet. Dat betekent al 3 keer zo minder impact op mens, dier en natuur. Zou m.i. een zeer goede ontwikkeling zijn.quote:Op donderdag 8 juni 2006 21:51 schreef ChrisJX het volgende:
Dus... als we 30 kg gaan eten is het wel verantwoord? Je spreekt jezelf tegen. Je zegt aan de ene kant dat je principieel tegen het eten van vlees bent, maar laat aan de andere kant ruimte om die principes te laten varen als de eetstijl of de levensstijl van dieren aangepast wordt. Maar toch ook weer niet, want je bent principeel tegen het eten van vlees.
Dat mensen omnivoren zijn. Ja, maar dat betekent niet perse dat vlees 'moet' zoals men altijd aangeeft. De keuze om vlees te eten ligt altijd bij diegene die dat beslist.quote:Mensen zijn omnivoren. Dus vlees hoort erbij.
Nobele gedachten. Maar waarom gebruiken de meeste vegetariėrs dan wel produkten waarvoor een dier gedood is, zoals leren schoenen of tassen?quote:Op vrijdag 7 april 2006 15:02 schreef m021 het volgende:
De meest gehoorde definitie van vegetariėr is dat ze geen producten gebruiken waarvoor een dier gedood moest worden. Voor melk, eieren, honing e.d. worden de dieren niet gedood, dus kan een vegetariėr ze gewoon eten.
Het gaat vaak in de definitie om de spijzen, dus wat men eet. Maar als je het terugvoert is een vegetarier iemand die ook geen ei e.d. eet. Maar doordat er versplintering is, is de definitie van 'vegetarier' in de maatschappij dezelfde als een lacto-ovo-vegetarier.quote:Op vrijdag 9 juni 2006 22:23 schreef ChrisJX het volgende:
Nobele gedachten. Maar waarom gebruiken de meeste vegetariėrs dan wel produkten waarvoor een dier gedood is, zoals leren schoenen of tassen?
Het kan absoluut wel. Vooral groente dingen is fijn, zie ook de site van vegatopiaquote:Op dinsdag 4 juli 2006 18:43 schreef Isabeau het volgende:
Tijdje terug gingen we met een groep naar een BBQ-restaurant met 1 vegetariėr. Maar er was van alles voor hem klaargezet, allerlei groenteburgers, speciaal gemaakte spiesjes, Valess etc etc. Dus het kan wel.
Tja, dat heb je met een afwijkend eetpatroon.quote:Op dinsdag 4 juli 2006 09:58 schreef Lollifant het volgende:
Ik vind dat altijd wel vervelend, met feestjes enzo, dat je het altijd door moet geven en dan maar afwachten of er wat normaals voor je bij zit.
Ja, daar ben ik het dus niet mee eens he. Als ik ergens ga eten, geef ik altijd vantevoren aan dat ik vegetarier ben. Ik zeg er dan meteen bij dat ik graag zelf iets mee wil nemen/wil koken en dat zij niet extra moeite hoeven doen voor mij. Maar ik ga niet mijn mond houden over het feit dat ik vegetarier ben, omdat ik toevallig 'afwijkend' eet en mijn gastheer of gastvrouw zou weinig mogelijk overlast wil bezorgen. Tot nu toe (lees: de afgelopen 18 jaar) heb ik alléén nog maar te horen gekregen dat ze graag iets anders voor me in elkaar wilden draaien en dat ze het maar belachelijk vonden als ik zelf iets zou gaan koken op de desbetreffende avond. Wat is nou belangrijker, dat we met z'n allen een gezellige avond hebben of dat we allemaal zo weinig mogelijk moeite doen?quote:Op dinsdag 4 juli 2006 21:54 schreef ChrisJX het volgende:
[..]
Tja, dat heb je met een afwijkend eetpatroon.
Als ik op feestjes kom is de kans groot dat ik een salade of een quiche propvol met groenten te eten krijg. Lust ik niet.
Maar daar kan ik moeilijk over gaan zeuren of vantevoren aangeven. Ik ben immers degene die afwijkt door geen (okee, weinig) groente te eten. Net zoals ik ook moeilijk kan gaan zeggen dat ik een stuk vlees op m'n bord wil hebben als ik bij vegetariėrs ga eten. Of als vegetariėr geen vlees te willen hebben als ik bij iemand ga eten.
Eet een stuk kaas of een gebakken of gekookt eitje bij de maaltijd.quote:Op donderdag 6 juli 2006 20:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik weet niet of het al voorbij is gekomen, maar ja:
Ik lust dus echt geen vlees-vervangers, dingen op soja basis enzo.
Dat is vrij lastig, zijn er nog meer mensen die hier last van hebben? En wat doen ze er tegen?
Oja, ik lust vrij weinig, ook geen pasta's enzo.
Om eerlijk te zijn, Ik lust vrij weinig buitenlands eten .
Heb je recentelijk nog wat dingen geproefd? Er zijn het afgelopen jaar zo ontzettend veel vleesvervangers bij gekomen. Bij de AH hebben ze hier misschien wel 20 verschillende dingen (zo niet meer).quote:Op donderdag 6 juli 2006 20:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik weet niet of het al voorbij is gekomen, maar ja:
Ik lust dus echt geen vlees-vervangers, dingen op soja basis enzo.
Dat is vrij lastig, zijn er nog meer mensen die hier last van hebben? En wat doen ze er tegen?
Oja, ik lust vrij weinig, ook geen pasta's enzo.
Om eerlijk te zijn, Ik lust vrij weinig buitenlands eten .
Ze hebben idd alles wat je maar kan bedenken en nauwelijks van echt te onderscheiden, ik sta er nog dagelijks van te kijken. Ik eet niet dagelijks een vleesvervanger (hou meer van groentegerechten e.d.) maar als ik dat wel doe zweer ik het meest bij Tivall, echt keilekker is dat.quote:Op donderdag 6 juli 2006 22:02 schreef NanKing het volgende:
[..]
Heb je recentelijk nog wat dingen geproefd? Er zijn het afgelopen jaar zo ontzettend veel vleesvervangers bij gekomen. Bij de AH hebben ze hier misschien wel 20 verschillende dingen (zo niet meer).
Heb je bijv. al eens Vales geprobeerd?
Dat was toch alleen als de stroop in zo'n blikje zit? Ik meen eens ergens gelezen te hebben dat de ijzer in appelstroop niet uit het product komt, maar door de verpakking. De appelstroop in kartonnen bekers zou geen ijzer bevatten. Weet echter niet of dit verhaal klopt.quote:Op donderdag 6 juli 2006 23:24 schreef the_disheaver het volgende:
ijzer: appelstroop
dat klopt niet. ik heb een glazen potje, maar toch zit er volgens het etiket 25% van adbh ijzer in per boterham.quote:Op vrijdag 7 juli 2006 07:32 schreef reclamedoos het volgende:
[..]
Dat was toch alleen als de stroop in zo'n blikje zit? Ik meen eens ergens gelezen te hebben dat de ijzer in appelstroop niet uit het product komt, maar door de verpakking. De appelstroop in kartonnen bekers zou geen ijzer bevatten. Weet echter niet of dit verhaal klopt.
Ik heb recentelijk wel dingen geproefd .quote:Op donderdag 6 juli 2006 22:02 schreef NanKing het volgende:
[..]
Heb je recentelijk nog wat dingen geproefd? Er zijn het afgelopen jaar zo ontzettend veel vleesvervangers bij gekomen. Bij de AH hebben ze hier misschien wel 20 verschillende dingen (zo niet meer).
Heb je bijv. al eens Vales geprobeerd?
Appelstroop ik eet gelukkig wel vaak hahaquote:Op vrijdag 7 juli 2006 08:06 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
dat klopt niet. ik heb een glazen potje, maar toch zit er volgens het etiket 25% van adbh ijzer in per boterham.
En die adbh verschilt erg per geslacht. vrouwen meer, mannen minder.
Dat ligt er aan. Als je ijzerniveau bedroevend laag was, zal dat echt niet met één boterham op peil zijn.quote:Op vrijdag 7 juli 2006 12:08 schreef thabit het volgende:
Zo, mensen. Ik heb vanmorgen een boterham met appelstroop gegeten. Is mijn ijzer nu op peil?
Zo schiet het natuurlijk op .quote:Op vrijdag 7 juli 2006 12:15 schreef Bob. het volgende:
Als ik bij anderen eet vind ik het wel altijd lastig, zo had ik laatst een BBQ en dan denken ze er gewoon totaal niet aan dat ik dan zowat niks kan eten. Of dat ze dan speciaal voor mij iets met ei maken.. Alleen 1 probleem: ik heb een enorme hekel aan eieren, maar dat is dan ook weer zo lullig om te zeggen, dus dan probeer ik het maar met zo veel mogelijk water weg te spoelen. Maar dan weten ze natuurlijk nog steeds niet dat ik het liever niet eet en krijg ik het de volgende keer weer.
Ja, een appel met een roesterige spijker schijnt ook te helpenquote:Op vrijdag 7 juli 2006 12:15 schreef Bob. het volgende:
Hm, ik ben ook vegetarier maar ik eigenlijk nooit appelstroop ofzo. Zijn er nog andere producten waar het in zit?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |